Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP TBMM'den çekilmeyi tartışıyor

başkabirdünya
11.09.2007, 11:03
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, mahkemelerin DTP'li milletvekillerinin yargılanmalarını sürdürme kararını eleştirerek "parlamentoyu terkedebilecekleri"ni söyledi.

Türk "Önümüzü keserlerse, barış yollarını kapatırlarsa, biz de evimize gideriz" dedi.

Erbil'de yayımlanan ve bölgenin en çok satan gazetesi olan Hewler'de "Kürtler dışarı" başlığı altında verilen haberde, "Kürtlerin parlamentodan kovulması için harekete geçildiği" ileri sürüldü.

Haberde şöyle denildi: "İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk ve Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın yargılanması doğrultusunda karar verdi. Mahkeme bu kararla, milletvekili dokunulmazlığını dikkate almadı. Mahkemenin bu kararının tarihte benzeri bulunmuyor. Başka bir DTP'li milletvekili Sebahat Tuncel de benzer şekilde mahkeme tarafından yargılanıyor. Mahkemenin yargılama kararı Anayasa'nın 14. maddesine dayandırılıyor, ancak bu şekilde şu ana kadar herhangi bir kimse yargılanmadı. Mahkemenin yargılanmasının bu üç kadın milletvekilinin aleyhine sonuçlanması durumunda milletvekillikleri düşürülecek ve parlamentodan çıkacaklar. Bu durumda, DTP'nin grubu ortadan kalkacak."

Sorunun ucu başkalarına da dokunur
Aynı gazeteye açıklama yapan Türk de, çalışmalarının engellendiğini ve hedef durumuna getirildiklerini savunarak, parlamentodan çekilebileceklerini açıkladı. Kürt sorununun çözüm adresi olarak parlamentoyu gördüklerini belirten Türk "Biz bütün sorunların barışçı yollardan ilerleyebilmesi için parlamentoyu seçiyoruz. Yoksa beş kuruş para için parlamentoya gelmedik. Evimize gitmek zorunda kalırız, fakat bu sorunun ucu sadece bize değil başkalarına da dokunur" dedi.

Baydemir demokratik seçimleri kastetti
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamasını da değerlendiren Türk, konuşmanın yanlış noktalara çekildiğini iddia ederek şöyle konuştu:
"Erdoğan Baydemir'i, 'hizmet yapmıyor' diye eleştirdi. Erdoğan aynı zamanda 2009'da belediyeyi DTP'nin elinden alacaklarını söylüyor. Baydemir ise 'Biz Diyarbakır'ı veremeyiz, bu bir kaledir, eğer almak istiyorsanız gelin alın' diyor. Elbette Baydemir bunu söylerken demokratik seçimleri kastediyor. Fakat Türkiye'de devlet, hükmet ve medya ne dersek bunu farklı anlıyor ve yanlış noktalara çekiyor. Bunun nedeni Kürt sorununun çözüm yollarının tıkanmasını istemeleridir." Terörist Abdullah Öcalan'ın DTP'yi eleştirmesine de değinen Türk "Elbette Öcalan da bir insandır, bir Kürt'tür. Bütün insanlar ve bütün Kürtler gibi onun da bizi eleştirme hakkı var" dedi.

(Milliyet)

mecliste ki hırsız ve sahtekar vekiller yargılanmazken
başbakan ve bakanlar haklarında davalar olmasına rağmen yargılanmazken
dtp lilerin yargılanması ayrımcılıktır...

huseyn
11.09.2007, 11:14
tabi ki devlet bu ayrımcılığa gidecek. hepimiz hatırlıyoruz banka soyan insanlar dışarda cirit atarken; baklava çalan çocuklar eşi görülmemiş hapis cezasına çarptırılmıştı...

pazarcıklı
11.09.2007, 11:38
zaten ne zaman milletçe ayrımlardan vazgeçersek, işte o zaman ortada sorun kalmaz ve çok daha güzel bir memleketimiz olur,ama gelişmemizi istemeyen dış güçlerin oyunlarına geldiğimiz sürece, daha çok duyarız böyle haberleri...

CeZaM
11.09.2007, 11:57
Kürtlere karşı gerçekleştirilen baskılar mecliste de devam ediyor. Kürtlerin kazanımlar elde etmelerini çekemediklerini düşünüyorum. Aslında sadece Kürtlere karşı da değil istenilen toplum düzenine yakın olmayan tüm çevreler bundan nasibini alıyor. Siyasetin bu tavırları lokal değildir. İnadına Mücadele Edilmesi Gerektiğine İnanıyor Ve DTP'nin mecliste olmasını sonuna kadar destekliyorum!. Çünkü meclisi DTP birşeyler yapmasına zorlayabilir!.

rozerin62
11.09.2007, 12:27
Her türlü demokratik hakkınız var deniliyor.Ondan sonra böyle her yolun önü tıkanıyor özenle.Bir köşeye kıstırma politikaları almış başını gidiyor.Sonrada bölgede huzursuzluğun tek sebebi yine Dtp oluyor.Adalet sistemi taraflı işliyor ve ben bu ülkede yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt olarak bu adalete ve bu sisteme hiç bir şekilde güvenmiyorum.Her etki bir tepki doğurur.

aytek
11.09.2007, 12:58
Tabi ki DTP'li vekillerin yargılanıyor olması büyük bir ayrımcılıktır...
Ancak DTP'li vekillerin meclisten ayrılmaları gibi bir hakları söz konusu olamaz... Çünkü yıllar sonra ilk kez Kürt halkı mecliste temsil hakkına kavuşmuşken, DTP'li vekillerin omuzlarındaki bu tarihi yük, onlara bunu yapma hakkını, ne yazık ki vermiyor...

Saygılar

Bakır
11.09.2007, 13:04
meclis'de o kadar dolandırıcı,sahtekar,mafya,hırsız insan var onları yargılamıyorlar gelip DTP ile uğraşıyorlar......

Seyduna
11.09.2007, 13:15
meclis'de o kadar dolandırıcı,sahtekar,mafya,hırsız insan var onları yargılamıyorlar gelip DTP ile uğraşıyorlar......

Yolara mayin doseyerek ocak sondurmeyi kendilerine marifet sayan bolucu PKK'lilara terorist demeyi reddettikleri icin olabilir.

Milletvekillerinin dokunulmazlik zirhlarinin ardina saklanmalari ise uzerlerinde tasidiklari bir utanc kaynagidir. NE DTP ne AKP ne de CHP bu zirhlarini kaldirmak istemeyeceklerdir elbette. Ustelik bu hepsinin secim vaadi oldugu halde..

Bakır
11.09.2007, 13:43
Yolara mayin doseyerek ocak sondurmeyi kendilerine marifet sayan bolucu PKK'lilara terorist demeyi reddettikleri icin olabilir.

çok güzel bir mantık gerçekten.bence senin başbakan'ın öcalan'a sayın dediği ve cumhurbaşkan'ın laik cumhuriyet(sözde)'in sonu geldi dediği için yargılanmıyorlar,o kadar gayrimeşru iş yapıp ülkeyi pazarladıkları halde..israil'e abdye terörist demedikleri için yargılanmıyorlardır belki de..

CeZaM
11.09.2007, 13:43
hadi diyelim terörist! 23 senedir bitti mi? bitecek mi? ailelerin ocaklarına ateş düşmesine neden olan devlettir. eğer devlet, devlet gibi hareket edebiliyor olsaydı bunu daha önceden ortaya çıkmasına izin vermeden durdurabilirdi! demek durduramamış bu da yöneticilerin hatası! insanlar çok hevesli olduklarından dolayı canlarını ortaya koymazlar bunu bilmen gerek!. terörist deyince herşey bitecek mi?

carpe
11.09.2007, 14:03
dtp nin meclisten cekılmesı halk için bişe ifade edecegını düşünmüyorum görüdüki akp den ve mhp den bır farkı yokmus zaten yoktu milliyetçiden sosyalist olmaz ben düşünüyorumda dtp secime girmese acaba bu kale denılen yerlerden hangı partiler cıkacak zannetmıyorum sosyalıst bır partıye oy cıksın cıkarrlarsa meclisten yolları acık olsun mhp lilerle tokalasmaları gibi buda sadece sıyası bır soylem

Main
11.09.2007, 15:00
Aynen katılıyorum MHP den çok farkı yok hatta MHP ye göre faşist bile kaçıyor.

Seyduna
11.09.2007, 17:59
çok güzel bir mantık gerçekten.bence senin başbakan'ın öcalan'a sayın dediği ve cumhurbaşkan'ın laik cumhuriyet(sözde)'in sonu geldi dediği için yargılanmıyorlar,o kadar gayrimeşru iş yapıp ülkeyi pazarladıkları halde..israil'e abdye terörist demedikleri için yargılanmıyorlardır belki de..

Tayyib'den senden daha fazla nefret ettigimden eminim. Bu yuzden senin basbakanin benim basbakanim olayina girip ortaligi germeye gerek yok. Yazdigim yazidan 'Basta Basabakan sonra Baykal Tum Milletvekillerinin Allah Belasini versin' dilegini anlamak icin kahin olmaya gerek yok. Ama yazinin devamini okumanda makaslama yaparak ya da gormezden gelerek Basbakan savunuculugumu yaptigimi savunarak ortaligi germeye niyet etmeni de anlamak icin yuksek IQ'ya sahip olmak da gerekmiyor.

Cok merak ediyorsan soleyeyim. Mecliste yasayan akbabalarin hicbirine herhangi bir yakinlik hayranlik duymuyorum. Topu birden cehennemi boylarlar umarim. Ama birlikten kardeslikten esitlikten bahsederken bir milletvekilinin ulkeyi bolmeye niyetli sozde Kurdistan savunucularinin avukatligini yapmasi, ulkesini seven insanlar gibi benim de, onlardan en az diger milletvekilleri kadar nefret etmemi sagliyor. Hayin bir mayin ile ortadan kaldirilan asker yakini olan biri olmayabilirsin belki ama bunu mertlik sayan bir HPG ya da PKK ya da herneyse, o katillerin savunuculugunu yapamazsin. Bu da benim gorusum..

iusjure
11.09.2007, 19:30
Söylenti bence. Kimse meclisin getirdiği ayrıcalıklardan fedekarlık etmek istemez. :)

Öte yandan, eğer bu vesile olurda, Türkiye'de siyasetçi dokunulmazlıkları sınırlandırılırsa, hiç de fena olmaz.

iusjure
11.09.2007, 19:34
hadi diyelim terörist! 23 senedir bitti mi? bitecek mi? ailelerin ocaklarına ateş düşmesine neden olan devlettir. eğer devlet, devlet gibi hareket edebiliyor olsaydı bunu daha önceden ortaya çıkmasına izin vermeden durdurabilirdi! demek durduramamış bu da yöneticilerin hatası! insanlar çok hevesli olduklarından dolayı canlarını ortaya koymazlar bunu bilmen gerek!. terörist deyince herşey bitecek mi?

Terörist demesi elbette bir şeyi değiştirmez kısa vadede. Ama insanlar arasındaki kutuplaşmayı engellemekte faydalı olabilir. Türkiye'de kürt kökenli Türk vatandaşlara karşı (özellikle güneydoğu doğumlu) karşı büyük bir önyargı var. Bu önyargıların yok edilmesi bakımından faydalı olur.

Öte yandan, PKK'nın uzun vadede toplumdan izole edilmesi bakımından da bence faydalı olur.

CeZaM
11.09.2007, 19:45
Terörist demesi elbette bir şeyi değiştirmez kısa vadede. Ama insanlar arasındaki kutuplaşmayı engellemekte faydalı olabilir. Türkiye'de kürt kökenli Türk vatandaşlara karşı (özellikle güneydoğu doğumlu) karşı büyük bir önyargı var. Bu önyargıların yok edilmesi bakımından faydalı olur.

Öte yandan, PKK'nın uzun vadede toplumdan izole edilmesi bakımından da bence faydalı olur.

23 yıllık yaşanan çatışmaların çözüm yolu bu mu?. Kusura bakma ama uzun vadede kısa vadede sorunu çözmeyecektir.

suveydiyeli
11.09.2007, 21:40
[=Seyduna;YAZMIŞ.......]Yolara mayin doseyerek ocak sondurmeyi kendilerine marifet sayan bolucu PKK'lilara terorist demeyi reddettikleri icin olabilir.
CEVAP........
Yollara mayın döşerlerken sen oradaydın değil mi???
Köyler yakılırken de kimin kibrit çaktığını gördün......
Öğrenci yurtlarında (YURT-KUR) sadece Kürt kökenli olduğu için faşistlerden dayak yiyen öğrencileri de gördün...
Biz zaten herşeyi görürüz,biliriz...........ÇÜNKÜ ÖYLE ÖĞRETİLİR, ÖYLE DAYATILIR...........

suveydiyeli
11.09.2007, 22:02
..........HALKIN OYLARIYLA..........

Küreselleşme ile ilgili bir konferans vardı..(Mersin Üniversitesi,2000-2001)
Orada çok güzel (!) bir bilimadamı topluluğu vardı..Çoğu sosyolog idi......Küreselleşmenin ekonomik,kültürel ve siyasal boyutunu anlatıyorlardı......Çok süslü cümlelerle övüyorlardı Küreselleşme'yi...Bu sürecin nasıl kaçınılmaz ve gerekli olduğundan söz ediyorlardı...Bu bilimadamları halen dizüstü bilgisayarlarıyla yurtdışında konferanslara katılıp, dönüşlerinde makaleler yazıyorlar........
İşte........bu konferansta Küreselleşme sürecine katılımın "Devletlerin kendi içerisindeki sorunları çözmüş olmakla" daha sağlıklı olacağını savunuyorlardı bu bilimadamları..........
Ardından bir öğrenci arkadaşımız çıkıp "O zaman Türkiye'nin başta Kürt sorununu çözmesi gerekir sanırım "......dedi....
Bizim dizüstü bilgisayarıyla gezen bilimadamımız "Öyle bir sorun mu var??? "...diye sordu ardından..........
Sonuçta.............Üniversitelerinin bile öğrenci yetiştiren bilimadamlarının görmezden geldiği varolan sorunlar, elbetteki güncel yaşamda da saptırılır.........
Türkiye'nin başbakanı okuduğu şiirle Cumhuriyet rejimiyle restleşiyor......ardından şak şakçılarıyla beraber ülkenin başına geçiyor......Bakan'ları ekonomiyi bozuyor,Öğretmen atamarında haksızlık yapılıyor, kadrolaşma tavan yapıyor..........Yolsuzluklar diz boyu.........
AMA HALEN DTP MİLLETVEKİLLERİYLE UĞRAŞILIYOR.........
HALKIN OYLARIYLA GELMİŞLER MECLİSE........HALKIN OYLARI!!!!!!!!!!!!

Seyduna
12.09.2007, 09:37
Öğrenci yurtlarında (YURT-KUR) sadece Kürt kökenli olduğu için faşistlerden dayak yiyen öğrencileri de gördün...
Biz zaten herşeyi görürüz,biliriz...........ÇÜNKÜ ÖYLE ÖĞRETİLİR, ÖYLE DAYATILIR...........

Yani PKK'lilar dosemedi mayinlari. Kendi askerlerimiz kendi askerlerini pusuya dusurdu de bize oyle yansitildi oyle degil mi? O zaman sana bir belge gostereyim. Sirnak'ta 9 haziranda yola dosenen mayin ile oldurulen 11 asker ile ilgili ayni gun HPG denen mahlukatlarin resmi sitelerinde duyurduklari yazi su sekilde:

"Basına ve kamuoyuna

1- 9 Haziranda akşam saat 7’de Türk Ordusunun Şırnak Gabar’a bağlı Dara Tugayından, Gabar’da sürmekte olan operasyon birliklerini denetlemek amacıyla gitmekte olan bir konvoyu gerillalarımız tarafından pusuya düşürülerek vurulmuştur.

Dara Tugayından hareket eden konvoyu hedefleyerek pusuda vuran gerillalarımız, içinde çoğu komuta kademesi olan 11 askeri personeli taşıyan aracı tümden imha ederken 1 panzeri de darbelemiştir.
Araçta bulunan 1 Yarbay, 1 Binbaşı, uzman çavuşlar ve askerilerin tümü ölürken, eylemin ardından operasyon genişletilmiştir.

Eylemin sonrası kobra ve havanlarla alan bombalanmış, bu eylemde gerillalarımızın herhangi bir kaybı yaşanmamıştır."

Sanki kendileri pusuya dusurerek imha ettik diyorlar. Yanlis mi okuyorum yoksa? Yoksa suanda kafama dayali bir silah var da OYLE DAYATILDIGI icin oyle okuyorum. Sen simdi yukardaki yaziyi da benim dayattigimi dusunursun, kanit istersin, adres de vereyim, gir incele iyice oku sitedekileri. Baska haberleri de oku, ozellikle her catisma haberi sonrasi, muhtemelen olen insanlarin kaniyla falayana gelmis agizlarindan kopukler sacarak yazdiklari okuyucu yorumlarini.

http://komalenciwan.com/haber-25425.html

Ama ben baska bir noktaya deginmek istiyorum. Bu konuda PKK ile ilgili iki defa mesaj yazdim ikisinde de konu isteyerek baska taraflara cekilmeye calisiliyor. Birincisinde kendisinden nefret etsem de Basbakanci oldum, simdi de YURT-KUR'da kurt ogrencilere dayak atan fasistlerin savunucusu. Ben bunlarla ilgili birsey yazmiyorum. Kurt halki soyledir boyledir demiyorum, asagilamiyorum. Mesajlarin hepsini okuyun PKK disinda baska birsey var mi? Meclisteki milletvekilleriyle de Yurtkur'da milliyetci gecinen fasist okuzlerle ilgili de konusmuyorum. Sadece PKK bir terorist orguttur diyorum. Pusu kurarak asker oldurmeyi, ocak sondurmeyi mertlik sayar ovunur diyorum. Bunu kabul etmeyecek insan ne olursa olsun yanli ve tarafli konusuyordur benim icin.

PKK'nin bu yaptiklarinda hic bir savunmasi yoktur. Laf kalabaligi uretmenin faydasi yok. Ama Kurtlerin haklari ile bagdastirip PKK'yi yuceltmeyin lutfen. Lafin ozu sudur ki, kokeni Kurt olan arkadaslarin gocunmasina gerek yok ama ABD usagi alcak PKK'nin, yaptiklarinin cezasini bir sekilde odemesi gerekiyor.

iusjure
12.09.2007, 13:23
23 yıllık yaşanan çatışmaların çözüm yolu bu mu?. Kusura bakma ama uzun vadede kısa vadede sorunu çözmeyecektir.

peki senin çözüm önerin ne?
bence kürtlere bağımısızlık verilip, tam bir çözüm sağlanmalı fakat şu an bu gerçekleşeceğe benzemiyor.

bu durumda, PKK ile masaya mı oturulmalı? Kaldı ki, bu toplumdaki kutuplaşmayı daha da arttıracak bir çözüm önerisi bence. İspanya'da bile başarılı olamıyor. Türkiye'de nasıl olacak...

iusjure
12.09.2007, 13:30
[=Seyduna;YAZMIŞ.......]Yolara mayin doseyerek ocak sondurmeyi kendilerine marifet sayan bolucu PKK'lilara terorist demeyi reddettikleri icin olabilir.
CEVAP........

Bu, "tavuk mu yumurtadan çıkar kuş mu yumurtadan çıkar" durumu. insanların kürtlere karşı bir antipatisi ve önyargısı var ama bu hiç olmadık bir nedenden değil. bir arka planı var. ABD gibi bir ülkdede bile geçenlerde, bir uçak, sırf bazı yolcular aralarında Arapça konuşuyor diye, acil iniş yapıyorsa, Türkiye'de de bu gibi durumların olması normal. Kadlı ki, ABD'deki müslümanların öyle bağımsızlık, terör gibi bir iddiaları da yok. Çoğu topluma entegre bir şekilde yaşıyorlar.

Kürtlere karşı önyargıyı kaldırmanın yolu PKK'yı exonere etmek değil. Eğer onu exonere etmeye çalışılırsa, bu kürtlere karşı antipatiyi daha arttırır. Ki arttırıyor. Geçen gün, bildiğin gibi Kurtuluşda 300 kilo bomba buldular. Bulunca otobüsteki insanlardan birisi, "Bende burası bir şey kokuyordu ne diye merak ediyordum. Kürt kokusuymuş meğer" dedi. Bu tip önyargıları daha arttırmak ve kürtleri daha da açık hedef haline getirmek istiyorsanız doğru yoldasınız. Ama sonra, kürtlere karşı şöyle ayrımcılık var demeyin. Zira, etki-tepki diye bir şey var :(

Bakır
12.09.2007, 16:28
DTP hayvanat bahçesinden çıksın bir an önce,çıkmayacaksa onları biraz terbiye etsin..

2'sinden birini yapmazsa kendiside onlar gibi olur...

bu meclis halkın meclisi değil.TBMM adını türkiye büyük mafya meclisi olarak değiştirsin

kreşmir
12.09.2007, 21:46
zaza ulaş yazdıkların hakaret içermekte...tabikide ben bunları sana öğretme derdinde değilim...yükselen milliyetçilik dalgasının nereye kadar geldiği belli oluyor artık...

bugün bu meclisi dtp ayakta tutuyor.....

ama bu demek değildirki insanları bu şekle sokalım....

Okan22
12.09.2007, 22:09
DTP den istenen belki bu olabilir ama beklenen yada en azından benim beklediğim bu değil ne olursa olsun mecliste kalmalı elbet bir gün barış gelecek dağlarada ama biz bize hakaret edenlere hakaretle cevap verirsek onlardan bir farkımız kalmaz her zaman alttan almak asla küçüklük değil aksine büyüklüktür ulaş ın asabiyetini anlıyorum bende en az belki olanlara kızıyorum ama küfür ettiği kurum TBMM ne olursa olsun hakaret etmen doğru değil haklıyken haksız konuma düşürürüz kendimizi ulaş böyle durumlarda daha sakin ve mantıklı davranmalıyız seni az çok tanıdığım ve sevdiğim için direkt muhatab aldım yanlış anlama

kreşmir
12.09.2007, 22:14
dialog dialog dialog tek kazanma noktamız bu gün için bu.....

askaleli25
12.09.2007, 22:51

EEEEEEE. Dtp liler saydıklarınla beraber katil, hayin, terörist, satılmış ...... gibi tüm kötü, iğrenç, kaka sıfatlara sahip olduğu içindir.

Kürt halkını Temsil etmiyo. Kürt halkını kulanıyo.

ezgede
12.09.2007, 22:55
Sosyalizmi kavrayamayan insanların sosyalist söylemle politika yapmaları bizim yorum yapmamızı güçleştiriyor.
Sosyalizm ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı tanır.
Kürtlerde kendi kaderlerini kendileri çizme mücadelesi veriyor.
Siz bu devleti tanımıyormuş gibi devlet yöneti lehine yorumlar yapıyorsunuz ama şunu iyi bilmeliki Terörün kaynakları terörü yaratır.

Düne kadar kürtçe konuşmak, kürtçe isim, kürtçe müzik yasaktı. Bunları yapanlar yıllarca hapis yattı. Devlet bunları kendiliğinden vermedi.
Ayrıca verdiklerinide karşısında örgütlü güç kalmadığında geri alacaktır.

Gazete ve tv haberlerini izliyoruz. Hakimler ve savcılar DTP liler hakkında öyle gereksiz davalar açıyorlarki inanılır gibi değil.

Demokrasi hepimize gerekli unutmayalım.
Yargı bağımsız deniyordu unutmayalım

Kürt olabilirsin ama benim izin verdiğim kadar
Alevi olabilirsin ama benim istediğim gibi
Socu olabilirsin ama benim itediğim tip solcu,
Devlet bu anlayışın dışındakileri terörüst ve anarşist sayar
Dtp bu devlet anlayışının dışına çıkıyor galiba bütün mesele budur.
Geçmişte Dep lileri yaşatmadılar Dtp lileride yaşatacaklarını sanmıyorum.
Çünkü devletin demokratikleşme gibi bir niyeti yok

Bakır
13.09.2007, 12:27
zaza ulaş yazdıkların hakaret içermekte...tabikide ben bunları sana öğretme derdinde değilim...yükselen milliyetçilik dalgasının nereye kadar geldiği belli oluyor artık...

bugün bu meclisi dtp ayakta tutuyor.....

ama bu demek değildirki insanları bu şekle sokalım....

ben sadece meclisi tasvir ettim.yoksa hakaretle bir alakası yok.gerçekler bunlar.kabul etmemiz lazım.toplanmış partiler meclise o ordan konuşuyor o ordan konuşuyor sanki kendileri iktidara gelince farklı bir şey yapacaklar.türkiyede parti sorunu yok sistem sorunu var.hangi parti gelirse gelsin iktidarda ki partiyi aratacak şekilde olumsuzluklar yapacaktır.

milliyetçilikle de bir alakam yok.ne dtp'li ne milliyetçi ne de kürtüm.dtp'yi desteklemin nedeni diğer partilerden daha fazla ilerici noktaları olması ve bir halkı savunmasıdır.ve onlara yapılan haksızlıklardır.

EEEEEEE. Dtp liler saydıklarınla beraber katil, hayin, terörist, satılmış ...... gibi tüm kötü, iğrenç, kaka sıfatlara sahip olduğu içindir.

Kürt halkını Temsil etmiyo. Kürt halkını kulanıyo.

sanki dtp listelerinde susurlukçu,hizbullahçı,adam öldürmüş,her türlü çirkefliği ve dolandırıcılığı yapmış kişiler vardı.kürtleri kandıran birlik kardeşlik ve eşitlik olgularını kullanarak bir halkı imha ve inkar politikası ile asimile etmeye çalışanlardır.

ayrıca yıllardır ''demokrasi'' meclise girmesin diye savunduğunuz o darbe anayasasının %10'luk seçim barajı yüzünden bugün akp 2 dönemdir iktidar oluyor.ne oldu peki?sonuçta dtp yine meclisde.

dede
13.09.2007, 12:36
Ancak DTP'li vekillerin meclisten ayrılmaları gibi bir hakları söz konusu olamaz... Çünkü yıllar sonra ilk kez Kürt halkı mecliste temsil hakkına kavuşmuşken, DTP'li vekillerin omuzlarındaki bu tarihi yük, onlara bunu yapma hakkını, ne yazık ki vermiyor...

Saygılar

Orda 3 dtp milletvekili yargılanacak ve onlar da halen mecliste kalacaklar. İmkansız. Meclisten cekilrek halkı daha cok etkilerler

nusayri
13.09.2007, 16:39
Sosyalizmi kavrayamayan insanların sosyalist söylemle politika yapmaları bizim yorum yapmamızı güçleştiriyor.
Siz bu devleti tanımıyormuş gibi devlet yöneti lehine yorumlar yapıyorsunuz ama şunu iyi bilmeliki Terörün kaynakları terörü yaratır.

Düne kadar kürtçe konuşmak, kürtçe isim, kürtçe müzik yasaktı. Bunları yapanlar yıllarca hapis yattı. Devlet bunları kendiliğinden vermedi.

Gazete ve tv haberlerini izliyoruz. Hakimler ve savcılar DTP liler hakkında öyle gereksiz davalar açıyorlarki inanılır gibi değil.

can sana katılyorum,sosyalizmi kavaramadan sosyalist olunmaz, toplumsal deyerleri hiç sayarak olayaları tek tarafli miliyetçi bir tavır içinde yorumlayıp suçu tek tarafa yüklemek hakaniyetten uzak gerçekleri saptırımaktan başka bir şey deyildir.
demokrasi"söylemlerle olmaz ülkemizde yaşanan durum anti demokrasidir, bu düzen içinde ülke vatandaşları arasında ayrım yapılyorsa birleri aşşağlayıp tüm suçu onlara yükleniyorsa olanlardan herkes sorumludur,bebek katili deyip işin içinden çıkma bir bahaneyle suçtan kurtulmaya çalışmak bu ülkeye ihanet etmektir.
doğru insan kendi aleyhine doğruyu söylemektir,ülkede olanlardan herkesin eşit pay içinde sorumluluğu vardır.bu ülkede gerçekleri görüp görmezlikten gelen herkes anarşisttir.
ülkemiz demokratik bir ülke diyorsanız demokratik bir ülkede herkes eşittir ,DTP lere karşı yapılacak bir yergılama tek taraflı ve haksızlıktır ,meçlisin içinde ve meçlisin dışında olan haklarında fezlekeler veya soruşturma dosyaları olan her kim olursa olsun onlarında DTP ler gibi yargılanmalıdır,bu olmıyacaksa başkaları haklarını aramaya kalkarsa göcünmesinler ve onlara anarşist gözüyle bakmasınlar ,aksi bir tavırla anarşizmile özdeşmiş olurlar.

saygılarımla.

CeZaM
13.09.2007, 18:13
peki senin çözüm önerin ne?
bence kürtlere bağımısızlık verilip, tam bir çözüm sağlanmalı fakat şu an bu gerçekleşeceğe benzemiyor.

bu durumda, PKK ile masaya mı oturulmalı? Kaldı ki, bu toplumdaki kutuplaşmayı daha da arttıracak bir çözüm önerisi bence. İspanya'da bile başarılı olamıyor. Türkiye'de nasıl olacak...

Sorunun çözümünü anlatmamda gücümün olduğunu sanmıyorum çünkü öyle basit birşey değil. Sınırlı da olsa bir katkı yapmak istersek şöyle diyebiliriz:
marjinal kesimleri devre dışı bırakarak mantıklı ve tutarlı düşünen karşılıklı tarafların bir masa etrafında halk tabanını gözeterek sorunu köklü bir şekilde çözüm yöntemi pratikte iyi karşılık bulabilmeli.

anadolu75
13.09.2007, 21:48

daha dtp meclise girmeden haksizlik yapildi.chp akpyle dtpnin meclise girmemesi icin isbirligi yapti.dtp meclise girdi hala haksizlik yapiliyor.boyle bir meclisin demokrat olmasini bekleyemeyiz.

gmutlu
13.09.2007, 22:06

Saygılar

Selüm senin görüşüne katılmıyorum eger DTP Kürt halkını temsil etmiş olsaydı güneydoğuda akp nin çıkardığı milletvekilire daha çok, onun için bunu gözardı etmeyin bu gün DTP kürt halkini değil Pkk yı daha çok temsil etmektedir. bütün söylemleri ve eylemleri bunu gösteriyor. bunlar bu tutumlarından vazgeçim güneydoğuya iş aş götürme çabası içinde olmalılar. ordaki kürt kardeşlerimizin karnını doyurmaları gerekir. güneydoğudan yüzlerci insan issiz karadenize fındık toplamaya giderken kazada nasıl ölüdüklerinini gördük.güneydoğudaki kürt kardeşlerimizin derdi pkk terörünü destek olmak değil karnını doyurmaktır. iş peşinde aş peşinde. bu milletveklleride bunu göndeme getirmeliler o bölgenin zenginleşmesine katkı sağlamalır. insanların boğazından bir lokma ekmek geçmesine katkı yapmalılar diye düşünmekteyim