Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuzlada yıkıma direniş:1 kişi hayatını kaybetti

başkabirdünya
12.09.2007, 12:16
Düzeltme:ölü bulunmadığı
kartal devlet hastanesinde 2 si ağır çok sayıda yaralı olduğu açıklandı....

akp hükümetinin polisi acarkentleri vilları yıkamazken
gücünü fakir varoşlara gösteriyor
halkımızı tuzla halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz...
yaşasın tuzla direnişi
kahrolsun emekçi düşmanı akp

haber video:
http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=28078&k_A=haberturk

konu ile ilgili ATILIM ın haberi:

KARTAL (12.09.2007) – Tuzla Şifa Mahallesinde geçen hafta direnişle geri püskürtülen yıkım ekipleri sabah saat 05.00'da mahalle halkını uykuda yakalayarak gaz bombalarıyla saldırdı. Polisin halkın üzerine silahla saldırdığı çatışmalarda polis kurşunu nedeniyle Kerem Öztürk ağır yaralandı..

Geçtiğimiz hafta Mimar Sinan Mahallesi'ne gelen yıkım ekipleri direnişle püskürtülmüştü. Direnişten korkan polis ve yıkım ekipleri halka uykusunda saldırdı. Mimar Sinan Mahallesi'ne bu sabah saat 05.00'de gaz bombaları ile halk uykudayken saldırdı.

Mahalle halkı barınma haklarını savunmak için harekete geçerek mahallede yıkım ekiplerine karşı barikatlar kurarak mücadele etti. Şifa Mahallesi'nden İçmeler'e kadar 2 kmlik yolu trafiği kapatarak ve mahalle halkı ile dayanışmayı, iletişimi kesen yüzlerce polis, Şifa'yı savaş alanına çevirdi. Saldırıda kullanılan yoğun gazlardan bir kişinin yaşamını yitirdiği haberi üzerine öfkeleri büyüyen mahalle halkı inşaat halindeki TOKİ evlerini ateşe verdi. Yaklaşık beş saattir süren polis saldırısı ve mahalle halkının direnişi hala devam ediyor.

Polis kurşunu nedeniyle 2 kişi ağır yaralandı

Polisin halkın üzerine kurşun yağdırdığı çatışmalarda TOKi konutlarının önündeki kavşakta kurulan barikatta Kerem Öztürk isimil bir kişi ağır yaralandı. Polisin sıktığı kurşunun kalbine isabet etmesi nedeniyle ağır yaralanan Kerem Öztürk Kartal Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Polis kurşunu nedeniyle bazı kişilerin bacağından ve çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi.

Çatışma Şifa Mahallesi'nin bir çok kısmında devam ediyor. Elimize ulaşan ancak netlik kazanmayan bilgilere göre gaz ve polis kurşunu nedeniyle çok sayıda emekçinin yaralandığı, ölü sayısının artmasından şüphelenildiği bildirildi.

Çok sayıda gözaltı var

Polisin halka savaş ilan ettiği mahallede 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Çatışmalar sürüyor.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

http://img509.imageshack.us/img509/5333/adszil7.png

http://img504.imageshack.us/img504/723/adsz3zi9.png

http://img504.imageshack.us/img504/6269/adsz454yj5.png

http://img504.imageshack.us/img504/3236/adsz44hf5.png

http://img181.imageshack.us/img181/7808/27524eq0.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/8162/tuzlayikimhp0.jpg

http://img181.imageshack.us/img181/3821/tuzlayikim2cn7.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/7255/tuzlayikim3zr6.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/2889/tuzlayikim4ez4.jpg

başkabirdünya
12.09.2007, 12:30
başta GAZİ mahallesi,1 mayıs mahallesi ve tüm halkımız TUZLA direnişini selamlamalı
polisin işlediği cinayeti protesto etmelidir....

PARÇALANSIN BU DÜNYA, BİTSİN BU ZULÜM.....

turk3458
12.09.2007, 12:59
arkadaşlar ben orda oturuyorum. sabah evden çıktığımda her taraf biber gazıydı. İnsanları düşünmeden sıkmışlar her yere. Yanıbaşımıza Toki konut yaptı. kaçak ve ruhsatsız olduğu halde. Onu bırakıp yanıbaşındaki garibanların evlerini yıkıyorlar. Madem yıkacktın adam seçim döneminde kat çıkarken niye gözyumdun. O zaman netdeydi polisin zabıtan. Niye yapmayın demedin. Diyemez çünkü oy kaygısı.

iusjure
12.09.2007, 13:44
Bir de Türkiye, AB'ye girecek derler :) Nüfusunun yarısı kaçak, yasa dışı gecekondularda yaşayan bir ülkede ne kadar hukuk olduğu tartışılır.

başkabirdünya
12.09.2007, 14:51
alınan son bilgi: ölü yok
kartal devlet hastanesinde iki ağır yaralı

başkabirdünya
12.09.2007, 15:59
haber video:
http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=28078&k_A=haberturk

Seyduna
12.09.2007, 17:13
Tuzla'daki evlerin ne sartlarda yapildigini bilmiyorum ama suan oturdugumuz Alibeykoy'deki bina tamamen kacak olarak yapilmis ve o fahis fiyatla da kirada oturuyoruz. Bina da 10 12 tane daire var ama tapu yok. Vaktiyle gecekondu olan yapiyi, adam denetimsizlikten de faydalanip bu sekilde bir hale getirerek bir kazanc kapisi saglamis kendine. Tapunun da verilecegine yurekten inaniyor. Tum gecekondu sahipleri de ikigoz kalacak yer icin yapmiyor bu yapilari. Boyle insanlar da yok degil hani.

başkabirdünya
12.09.2007, 18:23
Tuzla'daki evlerin ne sartlarda yapildigini bilmiyorum ama suan oturdugumuz Alibeykoy'deki bina tamamen kacak olarak yapilmis ve o fahis fiyatla da kirada oturuyoruz. Bina da 10 12 tane daire var ama tapu yok. Vaktiyle gecekondu olan yapiyi, adam denetimsizlikten de faydalanip bu sekilde bir hale getirerek bir kazanc kapisi saglamis kendine. Tapunun da verilecegine yurekten inaniyor. Tum gecekondu sahipleri de ikigoz kalacak yer icin yapmiyor bu yapilari. Boyle insanlar da yok degil hani.

acarkentde katrilyonlar kazandılar
ve devletin gücü bunu yıkmaya yetmedi

bu katrilyonluk vurgunları göremeden
gecekonduları görmek körlüktür

bir yerler yıkalacaksa
bu para babalarının villaları kentleri olacaktır....

başkabirdünya
13.09.2007, 16:40
http://img509.imageshack.us/img509/5333/adszil7.png

http://img504.imageshack.us/img504/723/adsz3zi9.png

http://img504.imageshack.us/img504/6269/adsz454yj5.png

http://img504.imageshack.us/img504/3236/adsz44hf5.png

makaay2077
13.09.2007, 16:49
acarkenti yıkamıyolar iş gecekondulara geldimi aslan kesiliyolar.burjuva diktatördüğü insanlara barınma hakkı bile tanımıyor

spartacus
13.09.2007, 17:29
Bu insanlara barınacak kalacak bir yer göstermeden evlerini yıkmak tek kelimeyle vicdansızlıktır.
Ramazan ayına girereken vicdanlarını avutanlar, istanbul belediyesi ve kolluk güçleri. Tuttuğunuz oruçlar yıktığınız yuvalar için yetecekmi? Zemzem suyuyla yıkansanız, kaç kere hacca gitsenizde bu utanç yüzlerinizden, ellerinizden, alnınızdan silinecek mi? İnsanlar kışa girerken damlarını üstlerinde almak ne kadar insafsızlık ve merhametsizlik...

nusayri
13.09.2007, 18:20
bu ülkenin vatandaşı olarak tuzludeki yoksul vatandaşların evleri zor kulanılarak yıkılmasını pretosto ediyorun ve kınıyorum.
AKP iktidarı dini duyguları istismar ederek türlü oyunlarla oy avcılığı yapmıştır,halkın sözcülüyü üstlenmiş gibi bir görünüm sergileyip vad etikleri sosyal devlet olma ve herkese karşı hakaniyet bir yaklaşım içinde olacaklarının bir göstergesi.
bir oy için insanları ev yapmaya teşvik edlip göz yumanlar şimdi nerelerde ?polisin halkın üzerine salarak seyretmek hoşlarınamı gidiyor acaba?yaptıkları insanlık adına utanc vericidir.
insanların evlerini barınaklarını yıkarasan seyircimi kalacaklar ,direnmek haklarıdır,bu insanların direnişi anarşistlikmı?yıktıranların yaptıkları faşızimden ne farkı var.

saygılarımla.

Urfalı
13.09.2007, 20:57
İyi akşamlar,
Yine aykırı olacağım. Kusuruma bakmasın kimse.
Ben de İstanbul'a 35 sene önce geldiğimde, Küçükarmutlu'da küçük ağabeyim bana da, "gel sana da bir arsa alalım ev yap!" dediğinde onaylamadığım bir işe girişmediğim için bana "salak" gözüyle baktılar. "Memleketi sen mi kurtaracaksın?" dediler.
Ben hala aynı salaklığa (!) devam ediyorum.
Neden mi?
Gecekondu yaparak başını sokacak bir yer arayışında olanlara bir sözüm yok, diyeceğim ama, maalesef diyeceğim var.
Lütfen bana ACARKENT örneğini göstermeyin, baştan söyleyeyim. Kuşkusuz O'nu da onaylamıyorum.

Şimdi gecekondu adı altına yapılan ve kendine potansiyel eleman yaratan solcu geçinen kardeşlerimin desteği ile oluşan mahallelerin kullandığı,
elektriği, suyu vb. ben kümesteki tavuk ödemiyor muyum? Ödüyorum.

"Başını sokacak yer" daha sonra, apartmana dönüşüp rant elde ederek sağ iktidarlara göz yuman bir oy deposu olarak olmuyorlar mı? Oluyorlar.

Devlet, oraya yol götürüyor, su kanalı döşüyor, elektirik direkleri dikiyor ve otobüs hattı koyuyor. Oralardan alamadığı paraları, benim gibi vergi mükellefi olup, gününde ödemeyediği zaman, kapısına icra memuru ile dayanan salaklardan almıyor mu? Alıyor.

Kaldı ki, eçiş - bücüş, hiç bir deprem riskini dikkate almadan, şehir estetiğini bozan, yarısı yayaların kaldırımına tecavüz eden merdiven ve bodrum kat penceresini yola açan, hani derler ya "yetmedi biraz daha çalayım!" türünden "laz müteahhit"e özgü yapıların alt yapısı olmayan, lağımın sokakta aktığı sokaklarda oynayan çocukların yaşadığı mahalleri oluşturan arazi mafyası zaten insana değer vermiyor.

Açık söyleyeyeim dostlar, beğenirsiniz veya beğenmezsiniz; duygu sömürüsüne gerek yok. Gecekondu savaşlarında, haksız yere insanların zenginleşmesi ile devlet otoritesini karıştırmayın.

Sonra da, "yeşilkart" uygulaması ile sırtlarını devlete dayarlar; "nerde bu devlet, nerde bu millet?" diyerek yaygara yaparlar! Devlet mi dedi sana "10 çocuk yap bakarım" diye?

Günlük yaşam kaygısı ile başlayıp, benim yeşil alanımı, benim ormanımı, benim denizimi kirleterek kaçak yapı yap, sonra da zengin ol, oturduğun yerden kira geliri elde et, sonra da ticarete başla "merdiven altı" imalatı dediğimiz ve yine kaçak, vergisiz ve çalışanının SSK'sını yapmadan üretim yap daha sonra da, benim gibilerin üretip mal ettiği fiyata satış fiyatı koyarak sat! Oh ne ala? Ben öleyim (Don Quijote gibi doğruya devam edeyim, sen beni sokakta bile tanıma!"
Var mı böyle bir şey?

Oysa ben, bir Sosyalist olarak bireylerin kurtuluşu için değil, toplumun kurtuluşu için hala salakça mücadele ediyorum.
Gecekondulaşmaya hayır.
Ha ayrıca, insanları, "bir kişi öldü" diyerek, asılsız haberlere dayanarak provokasyona de getirmeyin. Ajite etmeye de gerek yok. Yalanı uzun süre kimse devam ettiremez. Gençlerimiz barut fıçısı gibi; onları harcamayın.
İyi geceler.

başkabirdünya
13.09.2007, 22:57
İyi akşamlar,
Yine aykırı olacağım. Kusuruma bakmasın kimse.
Ben de İstanbul'a 35 sene önce geldiğimde, Küçükarmutlu'da küçük ağabeyim bana da, "gel sana da bir arsa alalım ev yap!" dediğinde onaylamadığım bir işe girişmediğim için bana "salak" gözüyle baktılar. "Memleketi sen mi kurtaracaksın?" dediler.
Ben hala aynı salaklığa (!) devam ediyorum.
Neden mi?
Gecekondu yaparak başını sokacak bir yer arayışında olanlara bir sözüm yok, diyeceğim ama, maalesef diyeceğim var.
Lütfen bana ACARKENT örneğini göstermeyin, baştan söyleyeyim. Kuşkusuz O'nu da onaylamıyorum.

Şimdi gecekondu adı altına yapılan ve kendine potansiyel eleman yaratan solcu geçinen kardeşlerimin desteği ile oluşan mahallelerin kullandığı,
elektriği, suyu vb. ben kümesteki tavuk ödemiyor muyum? Ödüyorum.

"Başını sokacak yer" daha sonra, apartmana dönüşüp rant elde ederek sağ iktidarlara göz yuman bir oy deposu olarak olmuyorlar mı? Oluyorlar.

Devlet, oraya yol götürüyor, su kanalı döşüyor, elektirik direkleri dikiyor ve otobüs hattı koyuyor. Oralardan alamadığı paraları, benim gibi vergi mükellefi olup, gününde ödemeyediği zaman, kapısına icra memuru ile dayanan salaklardan almıyor mu? Alıyor.

Kaldı ki, eçiş - bücüş, hiç bir deprem riskini dikkate almadan, şehir estetiğini bozan, yarısı yayaların kaldırımına tecavüz eden merdiven ve bodrum kat penceresini yola açan, hani derler ya "yetmedi biraz daha çalayım!" türünden "laz müteahhit"e özgü yapıların alt yapısı olmayan, lağımın sokakta aktığı sokaklarda oynayan çocukların yaşadığı mahalleri oluşturan arazi mafyası zaten insana değer vermiyor.

Açık söyleyeyeim dostlar, beğenirsiniz veya beğenmezsiniz; duygu sömürüsüne gerek yok. Gecekondu savaşlarında, haksız yere insanların zenginleşmesi ile devlet otoritesini karıştırmayın.

Sonra da, "yeşilkart" uygulaması ile sırtlarını devlete dayarlar; "nerde bu devlet, nerde bu millet?" diyerek yaygara yaparlar! Devlet mi dedi sana "10 çocuk yap bakarım" diye?

Günlük yaşam kaygısı ile başlayıp, benim yeşil alanımı, benim ormanımı, benim denizimi kirleterek kaçak yapı yap, sonra da zengin ol, oturduğun yerden kira geliri elde et, sonra da ticarete başla "merdiven altı" imalatı dediğimiz ve yine kaçak, vergisiz ve çalışanının SSK'sını yapmadan üretim yap daha sonra da, benim gibilerin üretip mal ettiği fiyata satış fiyatı koyarak sat! Oh ne ala? Ben öleyim (Don Quijote gibi doğruya devam edeyim, sen beni sokakta bile tanıma!"
Var mı böyle bir şey?

Oysa ben, bir Sosyalist olarak bireylerin kurtuluşu için değil, toplumun kurtuluşu için hala salakça mücadele ediyorum.
Gecekondulaşmaya hayır.
Ha ayrıca, insanları, "bir kişi öldü" diyerek, asılsız haberlere dayanarak provokasyona de getirmeyin. Ajite etmeye de gerek yok. Yalanı uzun süre kimse devam ettiremez. Gençlerimiz barut fıçısı gibi; onları harcamayın.
İyi geceler.

birincisi kimseyi proveke etmiyoruz. bölgeden gelen haber böyleydi.
başlığı değiştiremediğim için gerekli düzeltmeyi yaptım

ikincisi devleti yolunacak kaz gibi gören gariban halk değil
politikacılar
yani başımızdakilerdir

haksız yere zenginleşmeye örnek olarak gecekondu sahibi olanlarımı söylüyorsun????

sen sirketlerin trilyonluk vergi borçlarını bırakıp fakir halkın vergisinden bahsediyorsun...

şehir estetiğinden bahsetmişsin
insanlar evlerine ekmek götüremiyor
ne estetiğidir bu...

candaş
14.09.2007, 17:24
Halkı Koruması Gereken Zavallılar Halkla Savaşıyor!!

Direnişe Devam Mücadeleye Devam..

İstanbuldaki 1 mayıs, okmeydanı , gazi mahalleleri de direnişe destek vermeli..

Urfalı
14.09.2007, 22:03
birincisi kimseyi proveke etmiyoruz. bölgeden gelen haber böyleydi.başlığı değiştiremediğim için gerekli düzeltmeyi yaptım

Sorun da bu ya işte; kim bu asılsız ölüm haberini yaymakta ve size kadar gelmekte.

ikincisi devleti yolunacak kaz gibi gören gariban halk değil
politikacılar
yani başımızdakilerdir

Doğru ya "politikacılar"dır. Peki onları kim seçiyor? Oy kaygısı bunları "başınıza" getirenleri tapu alma umudu ile seçen ben miyim? Gecekonud veya kaçak inşaat kimin yeri? Kendilerine babadan mı kalmış, alınteri ile mi almışlar?

haksız yere zenginleşmeye örnek olarak gecekondu sahibi olanlarımı söylüyorsun????

Ya ben miyim? Konumuz bugünün gecekondu sahipleri, yarının apartman sahipleri değil mi ki?

sen sirketlerin trilyonluk vergi borçlarını bırakıp fakir halkın vergisinden bahsediyorsun...

Hangi fakir halktan bahsediyorsun? Fabrikada çalışan emeğini sömürten işçi sınıfından mı? Bordro mahkumu memurlardan mı? Yoksa, yaptığı gecekonduyu apartmana çevirip, altında da kaçak üretim yapıp, sigortasız işçi çalıştırıp daha sonra bir gecekonudu daha yapıp falan filan.... dan mı bahsediyorsunuz?

şehir estetiğinden bahsetmişsin
insanlar evlerine ekmek götüremiyor
ne estetiğidir bu...

Evlerine ekmek götürmeyenleri yukarda söyledim. Sen onları, eli benim cebimden çıkmayanlarla karıştırma.

Deprem estetiğinden söz ettim. Yerlebir olacağından estetikten uzaklar.

Yani arkadaş, sol güçleri suiistimal edip te, sonra da onlara sırtını dönen bir halk ise bu gecekonducular, tekrar söylüyorum "gerçekten mağdur, işsiz ve gariban" gecekonducularla karıştırma.

Urfalı
14.09.2007, 22:11
Halkı Koruması Gereken Zavallılar Halkla Savaşıyor!!

Direnişe Devam Mücadeleye Devam..

İstanbuldaki 1 mayıs, okmeydanı , gazi mahalleleri de direnişe destek vermeli..

Hangi halk? Aklınız almıyor mu? Bugün senin desteğine ihtiyaç duyup senin gibi gözküp yarın tapusunu aldıktan sonra da "boşver oğlum, bu işler bize göre değil" diyen ve seni yarı yolda bırakan halk mı? Yoksa devrimci gençleri ihbar edip yakalatan halk mı?
Ama bana, işçi sınıfından ve sınıfsal mücadeleden söz edersen gel beri yakınlaşalım.
Gecekondu zenginleri bana göre halk değildir. Olsa olsa, yukarda sözünü ettiğin "zavallılar" olabilir.

başkabirdünya
15.09.2007, 01:38
ATILIM video galeri
tuzla video

http://www.atilim.org/haberler/video/video.html

başkabirdünya
15.09.2007, 01:43
Hangi halk? Aklınız almıyor mu? Bugün senin desteğine ihtiyaç duyup senin gibi gözküp yarın tapusunu aldıktan sonra da "boşver oğlum, bu işler bize göre değil" diyen ve seni yarı yolda bırakan halk mı? Yoksa devrimci gençleri ihbar edip yakalatan halk mı?
Ama bana, işçi sınıfından ve sınıfsal mücadeleden söz edersen gel beri yakınlaşalım.
Gecekondu zenginleri bana göre halk değildir. Olsa olsa, yukarda sözünü ettiğin "zavallılar" olabilir.

sen ne zenginliğinden bahsediyorsun??

gelde bu mahalleri gez bakalım

lağım içinde olan
yolu olamayan, camurun içinde olan bu evlerde insanlar keyfinden oturmuyor

benim mahallemde tapusuz evlerin çogu tek göz oda
bu insanlarmı gecekondu zengini

seninle farklı yerlerden mi bahsediyoruz..

ya sen bu ülkeyi bilmiyorsun
yada kendini forumda haklı çıkarmak için yazı yazarken gözünü kapatıyorsun

'zavallıları' küçümseme...............

başkabirdünya
15.09.2007, 01:50
Evlerine ekmek götürmeyenleri yukarda söyledim. Sen onları, eli benim cebimden çıkmayanlarla karıştırma.

Deprem estetiğinden söz ettim. Yerlebir olacağından estetikten uzaklar.

Yani arkadaş, sol güçleri suiistimal edip te, sonra da onlara sırtını dönen bir halk ise bu gecekonducular, tekrar söylüyorum "gerçekten mağdur, işsiz ve gariban" gecekonducularla karıştırma.

peki sen bu gecekonducuların ayrımını nasıl yapacaksın
gerçek 'zavallılarla',diğerlerini nasıl ayıracaksın
mal beyanımı isteyeceksin onlara destek olmak için

o mahallerin bir çogu sol güçlerle alakası olmayan mahalleler
bizi ilgilendiren bu mahallerin kentleşme adı altında talan edilmesi
ve emekçi halkın barınma hakkının engellenmesi

sen birşeyi görmezden geliyorsun
bu gecekondularda oturanların çoğunluğu yoksul..........