USGS'nin internet sitesinde, önce Richter ölçeğine göre 8 ve ardından 7,9 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremin, Sumatra'nın güneyinde ve 15,6 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.
Endonezya Meteoroloji Enstitüsü de depremin ilk hesaplara göre 7,9 olduğunu açıklamış ve tsunami uyarısı yayımlamıştı.
Deprem nedeniyle Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bazı binalar boşaltılırken, depremin Singapur ve Tayland'da da hissedildiği bildirildi.
Endonezya Meteoroloji Ajansı, depremin Richter ölçeğine göre 7,9 büyüklüğünde olduğunu açıkladı ve tsunami uyarısı yayımladı.
Bu Endonezya'lılarında depremden çekeceği var.Daha oturmamış kıtada oldukları için çok sallanırlar.Marmarada olacak deprem aklıma geldi hüzünlendim.:yapmabe :yapmabe
bizim ülkemizde inşlah deprem bi daha olmaz; çünkü sağolsunlar kacak yapılı binalar, saglam olmayan binalar insanlarımızı yutuyor.....
Bundan sonra depremlerin, dogal afetlerin hiçbirinde insanların ölmemesi temennimz....
(Bu arada Endonezya' daki depremde can kaybı var mı?)
Saygılarımla.....
[QUOTE=PAÜlü;494082][B] bizim ülkemizde inşlah deprem bi daha olmaz; çünkü sağolsunlar kacak yapılı binalar, saglam olmayan binalar insanlarımızı yutuyor.....
İnşallah olmaz ama olacağı kesin onun için hükümetin bir an önce bişeyler yapması lazım...
bizim ülkemizde inşlah deprem bi daha olmaz; çünkü sağolsunlar kacak yapılı binalar, saglam olmayan binalar insanlarımızı yutuyor.....
Bundan sonra depremlerin, dogal afetlerin hiçbirinde insanların ölmemesi temennimz....
(Bu arada Endonezya' daki depremde can kaybı var mı?)
Saygılarımla.....
BAZI BİNALAR YIKILDI
Endonezya'nın Sumatra adasının güneyini vuran 7,9 büyüklüğündeki depremde bazı binaların yıkıldığı bildirildi.
Global televizyonu, depremin, Batı Sumatra eyaletinin başkenti Padang'da bazı binaların yıkılmasına yol açtığını duyururken, Metro televizyonu bazı binalarda yangın çıktığını haber verdi.
Depremin merkez üssüne yakın Bengkulu'nda da görgü tanıkları en az bir binanın yerle bir olduğunu belirtti.Yerle bir olan binanın 3 katlı olduğu, ancak elektrikler kesik olduğu için hasar tespiti yapılmasının güç olduğu kaydedildi.
Malezya, Singapur ve Tayland'da da hissedilen, yerel saatle 18.10'da meydana gelen depremin merkez üssünün Sumatra adasındaki Bengkulu'nun 105 kilometre kadar güneybatısında olduğu açıklanmıştı.
Endonezya'da Aralık 2004'de meydana gelen şiddetli deprem ve tsunamide 130 binden fazla kişi ölmüştü.
olay daha yeni şimdilik bilinenler bunnar umarım çok can kaybı yokdur...
Selamlar
Endonezya depremleri genellikle deniz içinde olduğu için binaları fazla hasar görmüyor, ancak çok ciddi tsunami tehlikeleri ile karşılaşıyorlar...Ancak tsunami olayı, depremden uzaklığı ile doğru orantılı bir zaman içinde karayı vuruyor...Yani bunun için bir zaman kazanamı söz konusu...
Çok geçmiş olsun...
İstanbul depremine gelince, İstanbuldaki depremden korkutucu verilerle bahsetmek, bazı prof.ların işine geliyor, bundan rant elde ediyorlar...Bir hoca çıkıp istanbulda 7 büyüklüğünde deprem olacak dediğinde ,ertesi akşam bir ana habere konuk oluyor...Ancak istanbulun böylesine büyük bir deprem yaşayacağı tahmin edilmiyor...Bu seviyede bahsedilen büyük deprem Gemlik, Bursa civarında olması mühtemel...
Tabi ki istanbulda çok büyük bir hasar vermesi için 6 civarında bir depremde yeterli olacaktır...Ancak bunların sorumlusu deprem değil, binalar ve onları yapanlar olacaktır...
Ben derim ki deprem anında aile bireyleri olarak neler yapmanız gerektiğini önceden belirleyin...Deprem sırasında aile bireyleri dışarda ise, depremin sonrasında buluşma noktası belirleyin..
Deprem anında çıkmaya çalışmayın, hatta üst kattaysanız hiç kıpırdamayın, en şanslı sizsiniz...
Kapı ve kolon altlarına dayanmayın, güvenmeyin, binalar yıkılmaya bu noktalardan başlıyor...
Çamaşır makinesi, buzdolabı, bılaşık makinesi vb ev aletleri daha güvenlidir, onların yanında sığına bilirsiniz...
Depremden sonra telefonlara yüklenmeyin...
Benim alanım olduğu için biraz bilmişlik yaptım ama olsun o kadar da ; jeofizikçiyiz di mi? :):)
Saygılar
alevi_che
12.09.2007, 17:32
[QUOTE=PAÜlü;494082][B] bizim ülkemizde inşlah deprem bi daha olmaz; çünkü sağolsunlar kacak yapılı binalar, saglam olmayan binalar insanlarımızı yutuyor.....
İnşallah olmaz ama olacağı kesin onun için hükümetin bir an önce bişeyler yapması lazım...
Siz merak etmeyin...
Hükümet bol bol mezarlık alanları yapmış... :S
deprem keşke olmasa ama olucak bu bir gercek.jeolojik araştırmalar bunu gösteriyor bilimsel kanıtlar var.hazırmıyız değiliz.hükümetin biran önce bişeler yapması gerekiyor.ben deprem bölgesinde yaşıyorum.ve hiç bir önlemin alınmış olduğunu görmedim.alınan tek şey bol miktarda ceset torbaları.bizim şirketin deposunda bile var.yani hükümet yolu çizdi.ölen ölür kalan sağlar bizimdir olayı.
8.0 lık deprem istanbulda olsa (hayali bile korkunç) binlerce ölümler (yüz binlere dilim varmıyor) bizim devletimizin başındakiler biz bütün önlemlerimizi aldık olay Allah'ın takdiridir diyecektir her zamanki gibi. bizim hiçmi suçumuz yok derseniz bence yok çünkü zenginler gidipte dere yataklarına ev yapmıyorlar
işçi ve memur kısmı genellikle memleketlerinden gelen vatandaşlarımız kaçak evlerde oturuyorlar. seçim zamanı geldimmi sonunu düşünmeden bir oy uğruna kaçak yapılara göz yuman belediyeler değilmi. gerçi güzel yurdumda deprem zamanı en çok hasar görende devlet binaları oluyor