Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa Sarıgül ve Yeni Sol Parti

polatkel
12.09.2007, 17:15
Bence Deniz Baykal ve Ekibinin kısa sürede istifa edeceğini zannetmiyorum.Deniz Baykal ve Ekibi Geçen CHP Kongresinde yani Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu ve Partinin diğer partinin yetkili organlarında bütün Mustafa Sarıgülcü Muhaliflerin hepsini tasfiye etti.Ayrıca 22 Temmuz Seçimlerinde Deniz Baykal hiçbir CHP 'li Muhalife Milletvekili Listelerinde yer vermedi.Yukarıdaki anlattığım nedenlerden dolayı Yeni Bir Kongrede Mustafa Sarıgülün,Deniz Baykalı devireceğini tahmin etmiyorum.

Bence Solun diğer unsurlarını kapsayacak Yeni bir Sol Parti kurulabilir.Mustafa Sarıgül Başkanlığı altında Zülfü Livaneli,Altan Öymen,Hikmet Çetin,Adnan Keskin,Celal Doğan,Onur Kumbaracıbaşı,Burhan Şenatalar,Mehmet Moğultay,Hasan Fehmi Güneş,Doğan Taşdelen,Hasan Aydın,Hurşit Güneş,Hüsamettin Özkan,Rıdvan Budak,Süleyman Çelebi, Mehmet Tomambay,İsmail Değerli ile Laiklik Temelinde Yeni bir Sol Partini kurulmasını uygun Buluyorum.

http://www.baykalistifaet.net/haber_detay.php?id=3800

27 / 07 / 2007

Baykal istifayı düşünmüyor

CHP lideri Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa etmeyecegini ve kendisinin Türkiye'nin en güvenilir siyasetçilerinden biri olduğunu söyledi.

CHP lideri Baykal: İstifa etmeyeceğim

Genel seçimde oyların yüzde 20,8'ini alarak meclise 112 milletvekili gönderen CHP'nin zirvesinde bugüne kadar suskunluk hakimdi.

CHP lideri Deniz Baykal'dan beklenen açıklama bugün geldi.

Baykal, görevinden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda, ''Bu konuda dikkate alınmayı gerekli kılacak bir durum sözkonusu değildir. Medyamızın heyecan yaratma arayışına elbette malzeme bulması mümkündür, ama bizi siyasi bakımdan ilgilendiren, etkileyen bir durum kesinlikle söz konusu değildir'' dedi.

Görevinden istifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Baykal, CHP için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Deniz Baykal, kendisinin güvenilir bir siyasetçi, partisinin de güvenilir bir parti olduğunu söyledi.

Basın toplantısında siyasetlerin gözden geçirilip geçirilmeyeceği, seçmenin cumhuriyetin tehlike ile karşı karşıya olduğu görüşlerinin seçmen tarafından çürütülüp çürütülmediği gibi sorularla karşılaşan Baykal, "Partimizin hedefleri ve politikaları konusunda hiçbir kuşkumuz yok. Bunların doğru olduğunu, Türkiye'nin bunlara ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı, "bunu günün değer yargıları ve bekleyişleri ışığında daha geniş bir destek sağlayacak şekilde ortaya koymanın gerekleri nelerdir, bu konuda neler yapılmalıdır, bunu araştıracağız. Bunu daha net bir şekilde görmeye çalışacağız ve buradan sonuçlar çıkaracağız, dersler çıkaracağız.'' dedi.

Baykal bu doğrultuda konuyu araştıracak komisyonlar kurulacağından, yeniden yapılanmaya gidileceğinden söz etti.

'CHP bölgesel parti oldu'

Ancak bu tavır CHP içindeki muhalif kesimi tatmin etmekten uzak görünüyor.

Bu sabah eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, eski milletvekilleri Hasan Aydın, Muharrem Toprak, Mehmet Tomanbay, İsmail Değerli, Mehmet Moğultay ve Onur Kumbaracıbaşı, Sarıgül'ün ofisinde toplandı.

Toplantı sonrasında ve Baykal'ın basın toplantısının hemen ardından bir açıklama yapan Hikmet Çetin, yönetimi istifaya devat etti.

Çetin, batıda hiç bir sosyal demokrat partinin liderinin üst üste iki yenilgiyi kabul edemeyeceğini savundu.

Çetin, seçmenlerin parti liderine "rağmen" CHP'ye oy verdiğinden söz ettiğini, bunun partiye yaşatılmaması gerektiğini kaydetti; "Türkiye'yi kuran bir parti bölgesel bir parti haline gelmiştir. Türkiye'nin tüm coğrafyasını kucaklamayan bir parti zaten iktidar olamaz." dedi.

Toplantı öncesi gazetecilere bir açıklama yapan eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin de, 22 Temmuzda yapılan milletvekili genel seçimlerinin en temel sonucunun; ''CHP açısından hüsranla bitmiş olması olduğunu'' belirtmişti.

kocero_yakamoz
12.09.2007, 17:22
bunlar adeta koltuğa çakıldı chp nin yıllar boyu hangi süreçten geçtiğini biliyoruz ama halk chp ye inanmıyor ve güvenmiyor bende bir chp li olarak deniz baykal ın ve ekibinin gitmesinin doğru olduğunu ve gecikmiş olduğunu düşünüyorum sarıgülün hizmet eden gerçekten açalışan biri olduğnu gözlerimle gördüm alevii insanlarına sırtını çevirmiyor nerden geldiğni unutmuyorum. bence CHP NİN GELECEĞİNİN GÜVENİLİR ELLERDE OLMASI VE HALKLA BÜTÜNLEŞMESİNİN YOLU SARIGÜL....

SAYGILAR

eldorado
12.09.2007, 17:30
Bence Deniz Baykal ve Ekibinin kısa sürede istifa edeceğini zannetmiyorum.Deniz Baykal ve Ekibi Geçen CHP Kongresinde yani Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu ve Partinin diğer partinin yetkili organlarında bütün Mustafa Sarıgülcü Muhaliflerin hepsini tasfiye etti.Ayrıca 22 Temmuz Seçimlerinde Deniz Baykal hiçbir CHP 'li Muhalife Milletvekili Listelerinde yer vermedi.Yukarıdaki anlattığım nedenlerden dolayı Yeni Bir Kongrede Mustafa Sarıgülün,Deniz Baykalı devireceğini tahmin etmiyorum.

Bence Solun diğer unsurlarını kapsayacak Yeni bir Sol Parti kurulabilir.Mustafa Sarıgül Başkanlığı altında Zülfü Livaneli,Altan Öymen,Hikmet Çetin,Adnan Keskin,Celal Doğan,Onur Kumbaracıbaşı,Burhan Şenatalar,Mehmet Moğultay,Hasan Fehmi Güneş,Doğan Taşdelen,Hasan Aydın,Hurşit Güneş,Hüsamettin Özkan,Rıdvan Budak,Süleyman Çelebi, Mehmet Tomambay,İsmail Değerli ile Laiklik Temelinde Yeni bir Sol Partini kurulmasını uygun Buluyorum.

baykal chpsinin ilk kurulduğu dönemi hatırlarsanız listedeki isimler,türkiyede sol kavramını en çok savunan insanlardı...şimdi o isimlerden geriye kalan kimse yok,kalanlarsa menfaat,çıkar ilişkileriyle çelişkili bir siyaset sürdürmekte....baykal ile sarıgül arasında ayırt edici pek bir özellik göremiyorum...sonuçta ikisininde düşüncelerinde sol kavramının yeri yok...listedeki isimler sadece göstermelik olarak kullanmaktalar...yarın yine bu isimlerden birini bile göremeyeceksiniz...çünki bu çatıda amaç gerçek bir sol partisi kurmak değil,baykal chp sini yıkmak...olurda başarırlarsa chpnin patikasında yürümeye devam edeceklerine adım gibi eminim....

alevi_che
12.09.2007, 17:35
*Baykal gitsin,Sarıgül gelmesin*

Peki kim gelsin?

Gelicekse gerçek bir solcu gelsin.

nihat 61
12.09.2007, 17:38
chp de sen git ben geliyin kavgası var sarıgül ile bu işlerin düzelecegine inanmıyorum chp de muhalifler neye muhalif baykalamı yoksa uygulanan politikalaramı bence baykal kadar muhalilerde başarısız otursun konuşsunlar bu ükeye nsl faydalı olururz çıkar yol nedir birileinin hatasını gözleyip ona göre politika yapmasınlar programları nedir bir zamanlar su andaki muhalifim diyenler en sıkı baykalcıydı su anda ne yönetime nede muhaliflere güvenim yok halkı yeniden kazancak ecevit krizmasında lider ve yeni programlar ortaya çıkmlı

ilker_che
12.09.2007, 17:39
mustafa sarıgül garip bi adam.öle bi solcu görmedim hiç.adam konusurken sanki erbakan,kutan yada tayyip i dinniormus gibi oluorum.agzını acıyo "allah izin verirse""allah nasip ederse" vs...ama baykal benim benim oy kullanmamamın tek sebebidir...

alenya
12.09.2007, 17:49
bencede sarıgülün gelmesi solu toparlamaz.bu noktada ilker arkadaşıma katılıyorum.gercek bir devrimci gercek bir aydın ve gercek bir solcu gelmeli.celal doğan olabilir 68 kuşağının etkin isimlerinden.solculuğu tam anlamıyla bilen ve yaşıyan biri.ama baykal o koltuğu bırakmıcak ve sol dağılıp gidicek

King
12.09.2007, 17:58
Mustafa sarıgülü sonuna kadar destekliyorum şuan %45 oyu var
bizim ilçede biliyorum nasıl çalıştığını inşallah chp nin başına geçer yoksa oy verecek bir parti yok böylelikle oy verecek bir partimizde olur

ahmetfikret
12.09.2007, 18:22
Solda birlik şu aralar oldukça uzak, çünkü seçimden önceki girişimleri hatırlıyor olmalısınız ne oldu hepsi fiyasko oldu. Ben 2003 seçimlerinden önce Ceviz Kabuğu tartışma programını izlemiştim o günkü proğrama Sakarya Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Fakültesinden bir Yrd. Doç. Dr. konuktu ve söyledigi sözler aklımda kaldı bu ülkede satılık olmayan tek parti lideri var dedi o da Deniz Baykal. Mustafa Sarıgül için (o sıralarda Sarıgül Baykala muhalefetti) ise Amerikaya satılık particilerden biri diye bahsetti. Anlayacagınız al birine vur ötekine. İyisi işe yaramaz, kötüsü de boşa kürek sallıyor. Bu işlerin içinden çıkılmaz. Allah yardımcımız olsun.

ankira
12.09.2007, 18:31
BENCE SOL,SOSYAL DEMOKRASİ,SOSYALİZM,VE ÇEŞİTLİ SOL GÖRÜŞ İDEOLOJİLERİ ŞU AN TÜRKİYEDE ÇOK BÜYÜK BİR OYUNUN TAM ORTASINDAYIZ.
BU İDEOLOJİLERİ YILLARDIR PARÇALAMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR ŞU ANDA ELLERİNE GEÇİRDİKLERİ BAHANELERLE SOL ÇOK GÜÇLÜ VUŞUŞLAR YAPIYORLAR.
BEN BAZILARI GİBİ ŞUNU DEMEYE ÇALIŞMIYORUM:"MUHALİFLER HAİNDİR İŞBİRLİKÇİDİR" ......KESİNLİKLE AMA OYUNA ÇOOK DİKKAT EDELİM DAĞILMAYALIM,DAĞILMADAN KENDİMİZİ ZAMANA SENKRONİZE EDELİM.
:surrender

ezgede
12.09.2007, 18:41
Solcu olmayanlardan solun düzene girmesini beklemeyelim

anadolu75
12.09.2007, 19:44
chpde solda mustafa sarigule kaldiysa sol diye birsey kalmaz.ayni sey baykal icinde gecerli.

tkaygalak
12.09.2007, 20:22
*Baykal gitsin,Sarıgül gelmesin*

Peki kim gelsin?

Gelicekse gerçek bir solcu gelsin.
:taz:

baykal hiç olmazsa dürüst.. sarıgül chp'ye gelirse chp bir daha oy alamaz benden..

ilker_che
12.09.2007, 22:40
:taz:

baykal hiç olmazsa dürüst.. sarıgül chp'ye gelirse chp bir daha oy alamaz benden..

senden almaz benden alır.ödeşiriz yani:biggrin:

oconor
12.09.2007, 22:58
Mustafa SARIGÜLü destekliyorum , fakat bölünmeden yana değilim Ne olacaksa CHP çatısı altında olmalı , ama konuyu açan arkadaşında dediği gibi tüm delegeler baykaldan yana , şayet baykal istifa eder ve olağanüstü kurultay gerçekleşirse sarıgülün genel başkan olma olasığı çok yüksek.

Urfalı
13.09.2007, 00:54
Sarıgül'ün farklı bir söylemi var mı?
AB'ye ve ABD'ye karşı mı?
Yoksa kucakta oturmaya devam mı?