Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoş Geldin Ramazan

gunisigi
12.09.2007, 23:49
http://www.anadolu.be/Karikatur/karikatur06.jpg
he heeeee
hepiniz ramazan orucu sandınız değilmi .....

bilindik bir karikatür olabilir ama benim hoşuma gidiyo

Beşiktaşli58
12.09.2007, 23:53
Hosgeldinnnnn sefa getirdin Ramazan, nereden geliyon böyleee? :lol:

başkabirdünya
13.09.2007, 00:31
Hoş geldin RAMAZAN ama yine boş geldin...

sen 11 ay her türlü haksızlığı,soygunu yap
ramazanda inancın altına sığın

yine 1 ay boyunca yalakalığı,iki yüzlülüğü fazlasıyla görecek,iftar çadırlarında karnımızı doyuracağız...

asicvs
13.09.2007, 10:01
çok hoş teşekkürler

eldorado
13.09.2007, 10:47
gerçekten ince düşünülmüş güzel bir espri....

eda_deniz
13.09.2007, 11:26
he heeeee

geerçekten çok güzel ve ince düşünülmüş bi espri:)

EREN izm
13.09.2007, 11:42
hoşgelmiş sefalar getirmişşş :D

eldorado
13.09.2007, 11:44
gerçekten ince düşünülmüş güzel bir espri....

geerçekten çok güzel ve ince düşünülmüş bi espri:)

kopyacı....he he...

alevi_siyah
13.09.2007, 14:32
Şahene olmuş valla :D

Kitanalp
13.09.2007, 17:17
Canlarım benim.Danimarkalılara mı özendiniz?EEE çok fazla şaşırmadım.Ramazan geldi;artık atış serbest.Ben hazıllıklıyım;çünkü çok ramazan gelince böyle şeyleri çokca görüyoruz.Ramazan'da 3 çeşit insan tipi görülür.Birincisi bu ayı hiç önemseyenler,yok sayanlar;ikincisi bu ayı önemseyip,doya doya yaşamak isteyenler;üçüncü ve son tip de Ramazan'ı doya doya yamaşak isteylere bu ayı rezil etmek isteyenler.İşte bu üçüncü tipler tüm hazırlıklarını tamamladılar ve pusuya yattılar.Avlarını bekliyorlar.Şimdi sahur vakti gece kafayı çekip sarhoş sarhoş gezenler çıkacak ve birileri gidecek bunlara dayak atacak.Ertesi gün tüm Mason Medyası'nda haberler çıkacak birinci sayfadan,koca koca yazılarla.Oruç Dayağı.....Oruç Terörü.....Oruç Şiddeti....Kalemşörler şarjörlerini doldurmuş bekliyorlar.Sistemim adamı olan üç-beş ucube din adamını televizyonlara çıkaracaklar Ramazan sohbetleri(!) yapacaklar.Seks yaparak oruç açılır mı?İçki ile oruç açılır mı?Sakız orucu bozar mı?Tabi ki bu programları dansözlerle,mankenlerle yapacaklar.Sabah programlarının hepsini gezecekler hep beraber.Neyse şimdi bu karikatüre gelelim.Diyecekler ki bana:''Yahu amma da abarttın altı-üstü bir karikatür,espri işte ne olacak?''.Evet,doğru.Danimarkalılar da aynı şeyi söylemişlerdi biz onlardan özür beklerken.Biz Müslümanların ifade özgürlüğü ile ilgili eksiklerimiz varmış.Öğrenmemiz gerekiyormuş böyle şeyleri.Sol görüşlü arkadaşların çokça söylediği bir söz vardır:''İnanca saygı,düşünceye özgürlük.''Bu karikatürde ifade özgürlüğü var evet.Kendince bir şey çizmiş;ama inanca saygı var mı?Hayır yok.Tamam biliyorum,biliyorum size göre o da var,söylemenize gerek yok.Danimarkalılara niye kızıyoruz ki.Allah bizim gavurlara hidayet versin.

EyLüLüM
13.09.2007, 17:25
Ramazan ayı kabus gibi biz çalışanlar için .iŞTEYİM ve benim dışında herkez tutuyor...Ben çok rahat bir insan olmama ragmen herşeye dikkat etmek zorunluluğu var .ama bugün çok rahat bir gündü bütün müdür arkadaşlar odalarına girip ordan çıkmadılar(gerginlik bir okadar)bende odamda rahat rahat çayımı yudumladım.çalışmamın yarısını bu siteye ayırdım...ama eminimki yarından itibaren dökülcekler bir bir.....

Serhatlı
13.09.2007, 17:27
Canlarım benim.Danimarkalılara mı özendiniz?EEE çok fazla şaşırmadım.Ramazan geldi;artık atış serbest.Ben hazıllıklıyım;çünkü çok ramazan gelince böyle şeyleri çokca görüyoruz.Ramazan'da 3 çeşit insan tipi görülür.Birincisi bu ayı hiç önemseyenler,yok sayanlar;ikincisi bu ayı önemseyip,doya doya yaşamak isteyenler;üçüncü ve son tip de Ramazan'ı doya doya yamaşak isteylere bu ayı rezil etmek isteyenler.İşte bu üçüncü tipler tüm hazırlıklarını tamamladılar ve pusuya yattılar.Avlarını bekliyorlar.Şimdi sahur vakti gece kafayı çekip sarhoş sarhoş gezenler çıkacak ve birileri gidecek bunlara dayak atacak.Ertesi gün tüm Mason Medyası'nda haberler çıkacak birinci sayfadan,koca koca yazılarla.Oruç Dayağı.....Oruç Terörü.....Oruç Şiddeti....Kalemşörler şarjörlerini doldurmuş bekliyorlar.Sistemim adamı olan üç-beş ucube din adamını televizyonlara çıkaracaklar Ramazan sohbetleri(!) yapacaklar.Seks yaparak oruç açılır mı?İçki ile oruç açılır mı?Sakız orucu bozar mı?Tabi ki bu programları dansözlerle,mankenlerle yapacaklar.Sabah programlarının hepsini gezecekler hep beraber.Neyse şimdi bu karikatüre gelelim.Diyecekler ki bana:''Yahu amma da abarttın altı-üstü bir karikatür,espri işte ne olacak?''.Evet,doğru.Danimarkalılar da aynı şeyi söylemişlerdi biz onlardan özür beklerken.Biz Müslümanların ifade özgürlüğü ile ilgili eksiklerimiz varmış.Öğrenmemiz gerekiyormuş böyle şeyleri.Sol görüşlü arkadaşların çokça söylediği bir söz vardır:''İnanca saygı,düşünceye özgürlük.''Bu karikatürde ifade özgürlüğü var evet.Kendince bir şey çizmiş;ama inanca saygı var mı?Hayır yok.Tamam biliyorum,biliyorum size göre o da var,söylemenize gerek yok.Danimarkalılara niye kızıyoruz ki.Allah bizim gavurlara hidayet versin.

kardeş buraya gelmeden önce sen bayağı dolmuşsun onun gazıyla gelip buraya patlamışsın bir nevi

ortada bir karikatür var doğru ama saydıklarınla inanca saygısızlıkla ne alakası var

saf bir köylü adı ramazan

istanbul un bir caminde sıradan bir ramazan manzarası bunda alınacak ne var ki

karşılıklı dialog bile yok

ordaki saf kırsaldan gelenin alınmasıyla inan senin bu şekilde yazmanda AYNI ŞEY:001_tt2: :biggrin:

sausen
13.09.2007, 17:39
Merhaba,

Güzel paylaşım teşekkürler...

alevi_che
13.09.2007, 17:41
http://img187.imageshack.us/img187/5972/gulsuuugb3.jpg (http://imageshack.us)

Bide bunlara ılımlı islam die damga vurmuşlar. :lol: :biggrin:

Bu nasıl müslüman??? Daha ilk günden böyle yaparsa işimiz varrr :biggrin:

ilker_che
13.09.2007, 17:48

sorma dostum:biggrin: ben bu sefer yorum yapmıorum."ılımlı islam"cılara bırakıyorum...

lion12
13.09.2007, 17:57
Süper bir mizah olmuş sağol dost.

shahrud
13.09.2007, 18:06

Arkadasim bu ne siddet ne celal..ne yersizlik, ne terbiyesizlik!!
Gavur gormek istiyorsan git bir aynaya bak. Once oruc tutmuyor diye katlettiginiz insanlarin hesabini verin. Yavuz hirsiz ev sahibini dover misali, buraya gelip demogoji yapma cesaretini nereden aliyorsun.

shahrud
13.09.2007, 18:21

Ohhh yarasin Hocam!!
Bir de kizmis bu suyu kim koydu onume diye. Ictiysen sen ictin, kimseye kizmaya gerek yok.

Kitanalp
13.09.2007, 18:53
kardeş buraya gelmeden önce sen bayağı dolmuşsun onun gazıyla gelip buraya patlamışsın bir nevi

ortada bir karikatür var doğru ama saydıklarınla inanca saygısızlıkla ne alakası var

saf bir köylü adı ramazan

istanbul un bir caminde sıradan bir ramazan manzarası bunda alınacak ne var ki

karşılıklı dialog bile yok

ordaki saf kırsaldan gelenin alınmasıyla inan senin bu şekilde yazmanda AYNI ŞEY:001_tt2: :biggrin:

Saf olmak kötü bir şey değil.Neyse ben sana şunu soracağım bana çok dolusun diyorsun.Siz Aleviler için durum farklı mı?En ufak bir şey de alınmıyor musunuz?Orda Cemevi ile ilgili bir karikatür olsa ya da sizin için kutsal olan herhangi bir şey ile ilgili bir karikatür çizilse sen ne düşünecektin?Aklıma şu geldi Güner Ümit bundan çok sene evvel Turnike programında stüdyodaki hamile Alevi bir kadına 'Babanızdan mı?'' diye sordu.Birkaç yüz kişi Star binasını basıp taşladı,içeriye girip her yeri kırıp döktüler.Program yayından kaldırıldı ve Güner Ümit de çok uzun bir süre televizyonlara çıkamadı.Onunki de sadece bir espri idi neden bu kadar çok büyütüldü o zaman?İnanç konusunda herkes hassastır her şeyle alay edilebilir belki;ama inançlarla asla.Bu arada ben o Günet Ümit'in yaptığını da bir terbiyesizlik olarak gördüğümü söyleyeyim de sanma ki onu savunuyorum.

ilker_che
13.09.2007, 18:58
Saf olmak kötü bir şey değil.Neyse ben sana şunu soracağım bana çok dolusun diyorsun.Siz Aleviler için durum farklı mı?En ufak bir şey de alınmıyor musunuz?Orda Cemevi ile ilgili bir karikatür olsa ya da sizin için kutsal olan herhangi bir şey ile ilgili bir karikatür çizilse sen ne düşünecektin?Aklıma şu geldi Güner Ümit bundan çok sene evvel Turnike programında stüdyodaki hamile Alevi bir kadına 'Babanızdan mı?'' diye sordu.Birkaç yüz kişi Star binasını basıp taşladı,içeriye girip her yeri kırıp döktüler.Program yayından kaldırıldı ve Güner Ümit de çok uzun bir süre televizyonlara çıkamadı.Onunki de sadece bir espri idi neden bu kadar çok büyütüldü o zaman?İnanç konusunda herkes hassastır her şeyle alay edilebilir belki;ama inançlarla asla.Bu arada ben o Günet Ümit'in yaptığını da bir terbiyesizlik olarak gördüğümü söyleyeyim de sanma ki onu savunuyorum.

yavaşşş yavaşşşşş...o soruya soran adamı biri savunmaya kalkıosa zaten hiç dinden imandan bahsetmesin bosa inanıyo demektir.stüdyo falan basılmadı bikaç yüz kişi tarafından.tehdit telefonları aldığı doğrudur ama kimse zaten cıkıp da onu savunamaz burda.
bak can bu karikatürde bi mizah var.hiç bişeyle dalga gecildiğini sanmıyorum.bu karikatürle o olayı karsılastırnak ne kadar dogru bi düşün.

Kitanalp
13.09.2007, 18:58
Arkadasim bu ne siddet ne celal..ne yersizlik, ne terbiyesizlik!!
Gavur gormek istiyorsan git bir aynaya bak. Once oruc tutmuyor diye katlettiginiz insanlarin hesabini verin. Yavuz hirsiz ev sahibini dover misali, buraya gelip demogoji yapma cesaretini nereden aliyorsun.

Senin ağzın dağılmış,önce onu bir topla.Ben oruç tutmadı diye kimseyi ne katlettim ne de oruç tutmuyor diye bir insana hakaret ettim.Ben Ramazan gelince Ramazan'ı insanlara zehir eden Mason Medyası'na sitemde kendimce sitemde bulundum.Terbiyesiz de tam adındır.Eğer medyadaki bu rezillikleri savunuyorsan lafım sana da.Şiddetim de celalim de yine sana.Ben oruç tutmayanlara karşı kötü bir söz etmiş isem burda;işte o zaman bana laf edebilirsin.Sen ise tavrınla medyadaki bu rezilliklere sahip çıktığını beyan ediyorsun.

Serhatlı
13.09.2007, 19:01

bah güzel kardeşim aramızdasın hoşgelmişsin sefa gelmişsin ama önyargıların varsa çok alıngansan buluddan nem kapan cinsdensen burda bilmiyorumuzun ömürlü olacağını sanmıyorum bu arada demişsinki SİZ ALEVİ ler bak kardeş ben şimdi bu cevabı uzatırım ama kusura bakma iftar açmaya gidecem ondan sonra yaz :001_tt2: :no:

birde konuya girişin vede devam eden mesajlarından aldığım kadarıyla tartışma tarzın insanları alaycılıkla devam ediyor sana tavsiyem bunu yapma:shifty:
bu yolla birşey kazanamazsın ha .... neyse iftar

Allah cümlemizin kini kabul etsin tutan da tutmayanda kendine inanca saygı budur bir karikatürden mizahdan nem kapmak değildir

hatalıysam bildir :devil:

son ekleme kardeş bir karikatür dergide yayınların toplasan eğerki hakaret varsa en fazla T.C genelinde 10 bin kişi okur şuan internette ama ortada birşey yok

sana deselerki sen baban danmı peydahladın sen kızılbaş mısın sen nası bir şey yapardın o zaman T.C nufusu 60 Milyondu ve STAR en fazla izlenen kanaldı konu bu değil

dediğim gibi bende sünni yim mizah ayrı sataşma ayrıdır o karikatürde birşey yok ama bahsettiğn olaydan sonra şahsın durumunu biliyoruz zirvedeyken silindi gitti hala akıllarda

eley
13.09.2007, 19:03
müslüman adı altında sadece ramazanda yoksullara yardım edenler hiç hoş gelmediniz.bize oruç tutmuyoz diye dinsiz diyipte dini sevgiye saygıya yardımlaşmaya bağlamayıp oruca namaza bağlayanlar hiç hoş gelmediniz

DERSİM_Gülay
13.09.2007, 19:08

KARDEŞ SEN ALEWİ MİSİN MERAK ETTİM.AMA SEN YILLARCA ALEWİLERE YAPILAN İFTİRALARI BİLMİYOSUN GALİBA.ŞİMDİ KALIKMIŞ KÜÇÜK Bİ KARİKATÜRE LAF EDİYOSUN.KEŞKE SİZİN YAPTIKLARINIZDA KARİKATÜRDEN İBARET OLSSAYDI.:thumbdownAYRICA ÇOK ZEKİCE DÜŞÜNÜLMÜŞ Bİ KARİKATÜR.YAPANIN ELİNE SAĞLIK....

gözdecst
13.09.2007, 19:17
Kitanalp arkadaşım böyle yapma... ilk yazındaki üslüb yanlış çok sinirli bi halde yazmışsın bu yzüden haliylen karşıdaki arkadaşlarda sana bu tarz da cevp veriyor bu sadece bi karikatür,cem evleriyle ilg. bi espiri olsa demişsinde mizah abartıdır.. her yıl hemen hemne tüm camilerin üzerine Hoşgeldin Ramazan benzeri yazıalr konuluyor buda bi abartı ve haliylen mizaha vurulmuş ama sen bi cem evinin önünde hoşgeldin 12 imam lar yada hızır ayı diye bi yazı gördünmü?ki görsende kaçtane cem evi var ülkemizde..bu bi karikatür saygıszlık olarak algılama bizimde birçok oruç tutan arkadaşımız var sonuçta biz kimseye saygısızlık etmiyoruz

fellow
13.09.2007, 19:30
sen bi cem evinin önünde hoşgeldin 12 imam lar yada hızır ayı diye bi yazı gördünmü?

:biggrin: Ben buna da çok güldüm. Hoşgeldin On iki imam:) Çok komik olurdu ya ama bizde abartı yok ki. Arkadaşın dediği gibi mizah için abartı gerek abartı için ise genellik lazım. Devlet dini değil bizimki. Şahsen ben oruç tutmamama rağmen strese giriyorum. Ben karnımı nerede doyuracam . nasıl tellendirecem sigaramı??? off ya..... :) yine mi geldin ramçoo ..... Neyse ilerde yaz tatiline denk geliyo ... Yırttık yani.
Eh o kadar stresini biz çekiyoruz ya da tutmayanlar çekiyor, o kadar espri de olsun. ...

Kitanalp
13.09.2007, 20:38
Vallah demek ki sen kendi inancını bile espri konusu yapabiliyorsun.Zaten sorun Alevi,Sunni,Hristiyan,Musevi olmak değil.Önemli olan her inanca saygı gösterebilmek.Kendi adıma konuşuyorum ben 12 imamlarla ilgili bir şaka yapılsa ben buna yine karşı çıkarım.Ben kutsalların dokunulmaz olduğunu ve şaka konusu olamayacağını düşünüyorum.Kavak Yelleri adlı bir dizide köpeğe Hüseyin ismi takıldı.Belki kötü bir niyet yoktu bunda;ama sonuça Hüseyin ismi bir kutsallık arz ediyor.Resulullah Efendimiz'in torunu,Şii ve Alevi inancında da 3 imam.Vallah siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bilmiyorum ama ben köpeğe insan ismi konulmasını ve bu ismin de İslam'ın önemli bir şahsiyetinin ismi olmasından dolayı çok rahatsızlık duymuştum.

Kitanalp
13.09.2007, 20:45
KARDEŞ SEN ALEWİ MİSİN MERAK ETTİM.AMA SEN YILLARCA ALEWİLERE YAPILAN İFTİRALARI BİLMİYOSUN GALİBA.ŞİMDİ KALIKMIŞ KÜÇÜK Bİ KARİKATÜRE LAF EDİYOSUN.KEŞKE SİZİN YAPTIKLARINIZDA KARİKATÜRDEN İBARET OLSSAYDI.:thumbdownAYRICA ÇOK ZEKİCE DÜŞÜNÜLMÜŞ Bİ KARİKATÜR.YAPANIN ELİNE SAĞLIK....

Evet Aleviler'e yapılan iftiraları çok iyi biliyor ve bundan da çok rahatsız oluyorum.Ben bunları çok iyi biliyorum da keşke sen de benim bu hakaretlerin edildiği ortamlarda,hakaretleri edenlerle tartıştığımı bilseydin.Anlamadığım bir şey var ben bir müslüman olarak bu karikatürden rahatsız oldum ve bu rahatsızlığımı dile getirdim.Ne olduysa bunu bir mezhep meselesi haline dönüştürdünüz.Benim Alevilere edilen hakaretleri desteklediğimi filan nasıl hissettiniz,siz de böyle bir kanı nasıl oluştu bir türlü anlamıyorum.Eğer samimi biriyseniz ve benim Alevilere ya da Aleviliğe bakış açımı öğrenmek istiyorsanız bana sorular sorabilirsiniz.Ha diyorsanız ki ne istersen düşün bana ne;o zaman tamam,bir sözüm yok size.

readme
13.09.2007, 20:58
müslümanlığımı ölçeçek sizlermisisiniz. sadece tahrik ve tahrişlere yönelik düşünüyorsunuz. yazıklar olsun bir hristiyan gibi bile saygılı olamıyorsunuz din ve dindarlara karşı. 11 ay gavur 1 ay müslümanmış, yok ''müslümanlık adı altında'' gibi hilkat garibesi olabilecek tümcelerle başlayan annezik ve saldırgan tutumlara rastlamak heralde anadolu topraklarındaki mevcuttur, bazı kültür ve kitlelerde. aklıma alevi olmak dine saldırmayımı akla getiriyor acaba diye soramadan edemiyorum kendime. hani müspet düşününce ''sen alevimisin'' gibisinden sorulara düçar kalmamak için.

oysa biz yine öyle görmek istemiyoruz. ramazan bizim dünyamız, ramazanı düzgün karşılayanları talihli olarak görebiliriz ancak. ramazan bizim için gündüz ayrı bir şölen, gece ayrı bir şölendir.

isteyen ramazanda dahi kinle-nefretle oturup kalksın, isteyen iman ve islam gerçeği karşısında bulantılar yaşasın, isteyen ışığa lanetler yağdırsın, isteyen sevgiye, diyaloğa, hoşgörüye savaş ilan etsin, ramazan bütün ışığı ve bütün büyüsüyle bize kendi sesinden, milli törelerimizi, manevi zenginliklerimizi duyurmakta; duyurup aç gönüllerimizi en bereketli semavi sofralarla doyurmakta, en karanlık ruhlara karşı dahi hep açık durmakta ve gölgesiyle kinlerimizi, nefretlerimizi eriterek ruhlarımızı uhrevi esintilerle serinletmeye devam etmektedir. böyledir bizim ramazanlar.

hayat bir tiyatro sahnesi gibi ise siz bu tiyatronun figuran ve alaycı amatör oyuncularısınız!. oysa ramanazlar bizim için milattır.

gözdecst
bak arkadaşım yine saptırıyosun bunuda yapma.. rica ederim.. benim yazıdklarımla senin yazdıklarının ne alakası var ben örnk verdim sense bana dininle alay ediyorsun diyosun...lütfenn

Kitanalp
Kitanalp arkadaşım böyle yapma... ilk yazındaki üslüb yanlış çok sinirli bi halde yazmışsın bu yzüden haliylen karşıdaki arkadaşlarda sana bu tarz da cevp veriyor bu sadece bi karikatür,cem evleriyle ilg. bi espiri olsa demişsinde mizah abartıdır.. her yıl hemen hemne tüm camilerin üzerine Hoşgeldin Ramazan benzeri yazıalr konuluyor buda bi abartı ve haliylen mizaha vurulmuş ama sen bi cem evinin önünde hoşgeldin 12 imam lar yada hızır ayı diye bi yazı gördünmü?ki görsende kaçtane cem evi var ülkemizde..bu bi karikatür saygıszlık olarak algılama bizimde birçok oruç tutan arkadaşımız var sonuçta biz kimseye saygısızlık etmiyoruz

Haklısız dostum,üslübum sert;yalnız inanca(TÜM İNANÇLARA) o inancın kutsallarına en ufak bir saygısızlığa bile tahammülüm yok.Ya bu inanç ya,beğen ya da beğenme niye dil uzatıyor ve rencide ediliyor insanlar.Sadece bu karikatür için demiyorum.Ben burda çok uzun süre yazılar okudum;ama yazı yazmaya daha yeni başladım.Bazı şeyleri okurken insanın çilden çıkmaması elde değil.Bazı densizler burda camilerize,ibadetlerimize;yok efendim işte günde 5 kez burun sürtmek.Dinimizin direği namazı burun sürtmek olarak değerlendirenlerin Allah iki cihanda da burnunu sürtsün.Yalnız herkes üstüne almasın.Onlar,inanca saygı gösterme erdeminden yoksun olanlar kendilerini çok iyi biliyorlar.Lafım onlara.Hem bir de şuna çok kızıyorum.Bazıları kalkmış bana Alevi düşmanıymışım gibi yorumlar yapıyor.Ben daha Alevilik ve Aleviler hakkında tek bir kelime yazı bile yazmadım.Ki yazsam onlar utanacaklar ben inanç olarak Alevi değilim;ama Anadolu insanı olduğum için kendimi en azından külterel olarak Aleviliğe yakın hissediyorum.Alevi-Bektaşi türkülerine,edebiyatına sevginin ötesinde hayranlığım var.Tarihimizde dilimize hiç sahip çıkmamışız;ama Alevi ozanlar bu dilin en güzel deyişleri yazmışlar.Türkülerini dillendirmişler.Yunus Emre,Hacı Bektaş Veli kültürümüzün temel taşları.Evet bu insanlar Aleviler için daha çok şey anlam ifade ediyor.Ama sonuçta hepsi ortak değerlerimiz.Bir karikatürü eleştirdim diye bana denilmedik laf kalmadı.Bir daha bana Alevilik ya da Aleviler hakkında kötü düşünüyor muşum gibi davranılmasın.Daha kötü sözler etmekten çekiniyorum.Yazdıklarımı iyi okuyun ve neye karşı olduğumu ifade ettiğimi iyi anlayın.

Serhatlı
13.09.2007, 20:59
Evet Aleviler'e yapılan iftiraları çok iyi biliyor ve bundan da çok rahatsız oluyorum.Ben bunları çok iyi biliyorum da keşke sen de benim bu hakaretlerin edildiği ortamlarda,hakaretleri edenlerle tartıştığımı bilseydin.Anlamadığım bir şey var ben bir müslüman olarak bu karikatürden rahatsız oldum ve bu rahatsızlığımı dile getirdim.Ne olduysa bunu bir mezhep meselesi haline dönüştürdünüz.Benim Alevilere edilen hakaretleri desteklediğimi filan nasıl hissettiniz,siz de böyle bir kanı nasıl oluştu bir türlü anlamıyorum.Eğer samimi biriyseniz ve benim Alevilere ya da Aleviliğe bakış açımı öğrenmek istiyorsanız bana sorular sorabilirsiniz.Ha diyorsanız ki ne istersen düşün bana ne;o zaman tamam,bir sözüm yok size.

ya arkadaşım nıye anlamıyorsun orda bir dialog varmı konuşma varmı sataşma varmı tamamen kendi kendine alınma ama sen ısrarla bu konuda konuşmak istıyorsun ben devam etmeyecem kardeş :thumbdown

anadolu75
13.09.2007, 21:32
bence sacma bir konu ramazan konusunun alevi forumda acilmasida gereksiz bir sey oldugunu dusunuyorum.

DERSİM_Gülay
13.09.2007, 21:38

ben senin alewilere yapılan hakaretlere onay verdiğini sölemedim zaten.sadece bizim o hakaretlerden nasıl etkilendiğimiz anlatmak için söledim sana bunları.bizi anlamışsındır diye,kendini bizim yerimize koy diye söledim.bi de yazında 'bir müslüman olarak rahatsızlık duydum
' gibi ince bi nükte yapmışsın.sanki biz müslüman değilmişiz gibi.bizi sürekli müslüman olmamakla,namaz kılmamakla...vs gibi itamlarla suçladıkları için bu konularda oldukça titiziz.bilerek ya da bilmeyerek yazdın ? bilmiyorum hangi amaçla yazdığını ama biraz daha özenle seçersen kelimelerini yanlış anlamalar olmaz.senin we bizi sürekli eleştiren diğer insanların bize bakış açıları hiç önemli değil benim için.biz ne olduğumuz,nerden geldiğimizi,kültürümüzü çok iyi bilen ve bunu yaşatan insanlarız.zaten neden mezhep meselesi haline getirdiniz diyosun;biz getirmedik zamanında getirildi senin bu karikatürü anlamayışın zaten mezhep meselesi yaptı bi kere bu olayı napalım artık.

Kitanalp
13.09.2007, 22:08
ben senin alewilere yapılan hakaretlere onay verdiğini sölemedim zaten.sadece bizim o hakaretlerden nasıl etkilendiğimiz anlatmak için söledim sana bunları.bizi anlamışsındır diye,kendini bizim yerimize koy diye söledim.bi de yazında 'bir müslüman olarak rahatsızlık duydum
' gibi ince bi nükte yapmışsın.sanki biz müslüman değilmişiz gibi.bizi sürekli müslüman olmamakla,namaz kılmamakla...vs gibi itamlarla suçladıkları için bu konularda oldukça titiziz.bilerek ya da bilmeyerek yazdın ? bilmiyorum hangi amaçla yazdığını ama biraz daha özenle seçersen kelimelerini yanlış anlamalar olmaz.senin we bizi sürekli eleştiren diğer insanların bize bakış açıları hiç önemli değil benim için.biz ne olduğumuz,nerden geldiğimizi,kültürümüzü çok iyi bilen ve bunu yaşatan insanlarız.zaten neden mezhep meselesi haline getirdiniz diyosun;biz getirmedik zamanında getirildi senin bu karikatürü anlamayışın zaten mezhep meselesi yaptı bi kere bu olayı napalım artık.

İslam Alimi değilim;ama Alevilerin de Şiilerin de Müslüman olduklarını biliyorum.Demek ki hassas noktalar bu kadar önemli.Bak işte ben de zaten bunu anlatıyordum.İnsanların hassasiyetleri her zaman göz önünde tutulmalı.Neden 'Bir Sunni olarak demediğime' gelince.Kardeş ben Sunni olduğumu bundan 5-6 sene önce öğrendim.O zamanlarda ilk kez Alevilikle ilgili televizyon programları seyrediyordum.Bu meseleleri bir gün en yakın arkadaşımla konuşuyordum.Öğrendim ki en yakın arkadaşım Aleviymiş.Hataylı Arap kökenli.Tabi benim için onun Alevi olduğunu öğrenmek öyle şaşırtıcı filan gelmedi bana.Şaşırdığım tek şey bu konuları konuşurken yanımıza biri geldiğinde susmasıydı.Ben bile bu durumdan rahatsız oldum.Ne olursan ol neden kendini anlatamayacaksın ki.Burda bazı kişiler bana yok senin zihniyetindekiler,yok bizi yakanlar.....diyorlar ya hani ya kardeş ben bu olayları bile daha yeni yeni öğreniyorum.Aleviliğe karşı büyük bir sempatim var.Ama hadi diyelim onların dediği olsun.Benim Alevilere karşı kötü bir şey söyleme imkanım bile yok;çünkü zaten yeni öğreniyorum herşeyi nefret bile edecek olsam elimde bir şey yok.Ama şimdi benim bu laflarımı da çevirirler.Bir kaç kişiye Alevikle ilgili görüşlerimi anlattım.Sana da bir şey diyeyim ki.Bundan sonra beni değerlendiriken için de şüphe olmasın bana karşı.Acabalar olmasın,soru işaretleri olmasın kafanda benimle ilgili.Sadece şunu diyeceğim.Dedin ya hani biz Müslüman değilmişiz gibi konuşuyorsun sanki.Bugün Bosna'da,Arnavutluk'ta,Makedonya'da İslam diye bir din varsa,biz bunu Alevi-Bektaşi önderlerine,alimlerine borçluyuz.Umarım bana karşı artık daha önyargın yoktur.

küçük peri
13.09.2007, 22:20
ramazana olayı yani esprisi güseldi yaa

DERSİM_Gülay
14.09.2007, 11:15
İslam Alimi değilim;ama Alevilerin de Şiilerin de Müslüman olduklarını biliyorum.Demek ki hassas noktalar bu kadar önemli.Bak işte ben de zaten bunu anlatıyordum.İnsanların hassasiyetleri her zaman göz önünde tutulmalı.Neden 'Bir Sunni olarak demediğime' gelince.Kardeş ben Sunni olduğumu bundan 5-6 sene önce öğrendim.O zamanlarda ilk kez Alevilikle ilgili televizyon programları seyrediyordum.Bu meseleleri bir gün en yakın arkadaşımla konuşuyordum.Öğrendim ki en yakın arkadaşım Aleviymiş.Hataylı Arap kökenli.Tabi benim için onun Alevi olduğunu öğrenmek öyle şaşırtıcı filan gelmedi bana.Şaşırdığım tek şey bu konuları konuşurken yanımıza biri geldiğinde susmasıydı.Ben bile bu durumdan rahatsız oldum.Ne olursan ol neden kendini anlatamayacaksın ki.Burda bazı kişiler bana yok senin zihniyetindekiler,yok bizi yakanlar.....diyorlar ya hani ya kardeş ben bu olayları bile daha yeni yeni öğreniyorum.Aleviliğe karşı büyük bir sempatim var.Ama hadi diyelim onların dediği olsun.Benim Alevilere karşı kötü bir şey söyleme imkanım bile yok;çünkü zaten yeni öğreniyorum herşeyi nefret bile edecek olsam elimde bir şey yok.Ama şimdi benim bu laflarımı da çevirirler.Bir kaç kişiye Alevikle ilgili görüşlerimi anlattım.Sana da bir şey diyeyim ki.Bundan sonra beni değerlendiriken için de şüphe olmasın bana karşı.Acabalar olmasın,soru işaretleri olmasın kafanda benimle ilgili.Sadece şunu diyeceğim.Dedin ya hani biz Müslüman değilmişiz gibi konuşuyorsun sanki.Bugün Bosna'da,Arnavutluk'ta,Makedonya'da İslam diye bir din varsa,biz bunu Alevi-Bektaşi önderlerine,alimlerine borçluyuz.Umarım bana karşı artık daha önyargın yoktur.
SADECE SANA DEĞİL BU FORUMDAKİ HİÇ KİMSEYE(ALEWİ VE YA SUNNİ)HİÇ KİMSEYE ÖNYARGIYLA DDAVRANMIYORUM ZATEN.HEPİMİZ İNSANINZ ÇÜNKÜ.ALEWİ DİYE ONLARIN YAZDIKLARINI GÖRMEZDEN GELİP KAYIRACAK İNSAN DEĞİLİM.YAZIMDA DA DEDİĞİM GİBİ SENİN NE DÜŞÜNDÜĞÜN VE NE OLDUĞUN ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN ,BURDA Kİ KARİKATÜRE NEDEN BU KADAR TEPKİ DUYDUĞUN ZAMANINDA BİZE YAPILANLARIN YANINDA HİÇ BİR ŞEY.ANLATMAK İSTEDİĞİN BU.SENDE BUNU ANLADIĞINI SÖYLÜYORSUN AMA ORASI MUAMMA ANLADIĞINI SANMIYORUM.NEYSE CAN BU TARTIŞMA ANA TEMASINDAN UZAKLAŞIYO.

DOĞRULUK KARARGAHIMIZDIR:36_5_1:

kırkmeşe
14.09.2007, 12:11
geldi yine ramazan valla dostlarım doğru ilk günden böyle olursa valla ne diyeyim ben bunların..................

İMİRLİ ÖzLeM
14.09.2007, 18:38
arkadaşalar bende oruç tutuyorum evet aleviyim fakat aleviler oruç tutmaz die bi kanun yoktur! herkesin inancı kendine ramazan orucuna laf edenler muharrem orucunu tutuyomu peki!??? ama her şartıyla yerine getirerek hiç sanmam

gözdecst
14.09.2007, 18:48
arkadaşalar bende oruç tutuyorum evet aleviyim fakat aleviler oruç tutmaz die bi kanun yoktur! herkesin inancı kendine ramazan orucuna laf edenler muharrem orucunu tutuyomu peki!??? ama her şartıyla yerine getirerek hiç sanmam

bak arkadaşım birincisi alevilkte ramazan orucu yoktur!! ki buna benzer konu çoktan açıldı yeri burası değil ama madem yazdın cevp vermek istedim.ikincisi biz burda arkadaşa saygısızlık etmedik orucuna dil uzatmadık ki sen gelip muharremi tutuyormusunuz diye soruyorsun gereksiz polemikler bunlar

YezdaN
14.09.2007, 18:52
oruç tutmuyorum ve sadece 1 ayda ibadet etmeyi doğru bulmuyorum ibadet hergündür...aç kalmak ibadet değildir oruç nefsi terbiye etmektir..ibadet alçakgönüllü olmaktır ibadet riyakar olmamaktır ibadet sevgidir ibadet insanı insan saymaktır...

fellow
15.09.2007, 00:50
Vallah demek ki sen kendi inancını bile espri konusu yapabiliyorsun.Zaten sorun Alevi,Sunni,Hristiyan,Musevi olmak değil.Önemli olan her inanca saygı gösterebilmek.Kendi adıma konuşuyorum ben 12 imamlarla ilgili bir şaka yapılsa ben buna yine karşı çıkarım.Ben kutsalların dokunulmaz olduğunu ve şaka konusu olamayacağını düşünüyorum.Kavak Yelleri adlı bir dizide köpeğe Hüseyin ismi takıldı.Belki kötü bir niyet yoktu bunda;ama sonuça Hüseyin ismi bir kutsallık arz ediyor.Resulullah Efendimiz'in torunu,Şii ve Alevi inancında da 3 imam.Vallah siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bilmiyorum ama ben köpeğe insan ismi konulmasını ve bu ismin de İslam'ın önemli bir şahsiyetinin ismi olmasından dolayı çok rahatsızlık duymuştum.

İyi bak bakalım kendi inancımı espri konusu yapmışmıyım?? Gülünen şey burada insanların dini algılayışı. Ben cemevlerine hoşgeldin hızır yazılsa karşı da çıkarım, esprisini de yaparım. Bu benim kendime olan saygımla alakalı bir şey değil. Bu insanların inançlarını ne şekilde yaşattıkları ile ilgili. Bir arkadaşta hristiyanların alevilerden daha hoşgörülü saygılı olduklarından bahsetmiş. Birincisi saygının ve hoşgörünün sahibi insandır belli bir zümre ya da inanç,din değil. Evet Hristiyanlar kendi dinsel olgularını yeri geldikçe mizaha vurabiliyorlar. Doğrudur. Genel anlamda daha hoşgörülü olabilirler. Ama en hoşgörüsüz olanlar nolacak???
Ben asıl işte bu zihniyetten korkuyorum. Tayyip Erdoğan misali mizaha bile tahammülü olmayan ve dini silah edip karşıdakini yargısız infaz edenlere...
Buradaki karikatür bir insanın saflığını ve ortaya çıkan gülünç manzarayı yansıtmış. Ötesi yok... Bu karikatürü kullanıpta kimi neyle suçlayacaksınız?
En azından bu karikatür sizin düşündüğünüz eleştiri için fazlasıyla masum.

fellow
15.09.2007, 01:02
müslümanlığımı ölçeçek sizlermisisiniz. sadece tahrik ve tahrişlere yönelik düşünüyorsunuz. yazıklar olsun bir hristiyan gibi bile saygılı olamıyorsunuz din ve dindarlara karşı. 11 ay gavur 1 ay müslümanmış, yok ''müslümanlık adı altında'' gibi hilkat garibesi olabilecek tümcelerle başlayan annezik ve saldırgan tutumlara rastlamak heralde anadolu topraklarındaki mevcuttur, bazı kültür ve kitlelerde. aklıma alevi olmak dine saldırmayımı akla getiriyor acaba diye soramadan edemiyorum kendime. hani müspet düşününce ''sen alevimisin'' gibisinden sorulara düçar kalmamak için.

Aleviliği ölçecek sizlermisiniz? ki ölçecekseniz kendi değerlerinizi baz almayın boşa kürek çekersiniz. Yazıklar olsun evet aleviği sapkınlık olarak görenlere, yazıklar olsun ramazanda oruç tutmadı diye insanlara zulmedenlere, yazıklar olsun ki büyüklerimin inançlarını saklamalarına neden olanlara.. Anadolu toprakları ne işkencelere, ne dayatmalara, ne mücadelere sahne oldu...Aklıma sünni olmak başkasını da mı zorlamak diye bir soru geliyor..

hayat bir tiyatro sahnesi gibi ise siz bu tiyatronun figuran ve alaycı amatör oyuncularısınız!. oysa ramanazlar bizim için milattır.

Hayat bir tiyatro sahnesiyse bizler de o sahnedeyiz önce bunu kabullenmek gerek. Bizler derken sizin kastettiğinizle yetinmekle kalmayıp farklı düşünen herkesi hani size göre sapkın, rafızi olanları da katıyorum.

başkabirdünya
15.09.2007, 02:27
espiri süper niye tartışıyoruz
bence espiriye gülün:komik

sahrut75yagmur
15.09.2007, 02:45
he heeeee

Evet yaaa...Mükemmel Eldorado'nun dediği gibi(hehe alıntı :lol: ) çok ince bir mizah var...çok güzel...

Niye insanları bu espiride bile dine ..alevilik ve sünniliğe çekiyorsunuz...Readme ve İMİRLİ Özlem...ve Kitanalp...neden ..sorun ne...

Saygılarımla.

sir60
15.09.2007, 02:46

evet güner ümit şerefsizin tekidir cünkü bu konu dinle ilgili digeri namus serefle ilgilidir bu konuda yorum yapmıyorum yorum yapmaya bile gerek yok
ramazan ayı geldi evet biz tutmuyoruz aslında buda yok ben tutmuyorum diyipte tutan coktur tıpkı ben cumhuriyetciyim diyip gidip akp oy veren kişiler
allah tutanın kini kabul etsin tutmuyorum ama saygım vardır

Kitanalp
15.09.2007, 21:20
Senlik Benlik Nedir Birak

Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemdir mutlak
Senlik benlik nedir birak
Söyleyim geldi sirasi

Kürt'ü Türk'ü ve Cerkes'i
Hep Adem'in oglu kizi
Beraberce sehit gazi
Yanlis var mi ve neresi

Kurana bak Incil'e bak
Dört kitabin dördü de Hak
Hakir görüp irk ayirmak
Hakikatte yüz karasi

Bin bir ismin birinden tut
Senlik benlik nedir sil at
Tuttugun yola dogru git
Yoldan cikip olma asi

Yezit nedir, ne kizilbas
Degilmiyiz hep bir kardas
Bizi Yakar bizim ates
Söndürmektir tek caresi

Kisi ne ceker dilinden
Hem belinden hem elinden
Hayir ve ser emelinden
Hakikat bunun burasi

Su alemi yaratan bir
Odur külli seye kadir
Alevi Sünnilik nedir
Menfaattir varvarasi

Cümle canli hep topraktan
Var olmustur emir haktan
Rahmet dile sen Allah'tan
Tükenmez rahmet deryasi

Veysel sapma saga sola
Sen Allah'tan birlik dile
Ikilikten gelir bela
Dava insanlik davasi ...

spartacus
12.10.2007, 16:56

Güle-güle ramazan. Bak sen gittin, bayram geldi. Niye siz hiç karşılaşmazsınız. Yoksa siz bayramla küs müsünüz? Her neyse özelinize girmeyelim. Sene yine gel hemi. Bak istanbul seni Haydarpaşa'da nasıl hoş karşıladı. Köydekilere selam söyle Ramazan.

cangüdaz
12.10.2007, 17:31
burda sadece bir espri sözkonusu.kitanalp kardeş biraz fazla hassassın belli ki bu konularda ama unutma ki bu dünyada milyarlarca insan ve birçok inanç çeşidi var.itidalli daha sakin olabilirsek eminim ki basit şeyleri büyütmeyiz o zaman.hepiniz sevgiyle kalın...