Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 YTL'lik böreğe 45 yıl hapis!

alevi_che
13.09.2007, 18:15
2 YTL'lik böreğe 45 yıl hapis!

Bundan tam on yıl önceydi… 10 Ağustos 1997 gecesi, Gaziantep’te oturan üçü 18 yaşından küçük, dört çocuk meşhur baklava firması Güllüoğlu’ndan yemek için baklava çaldıkları için 9 yıl hapse mahkum edilmişti. Kamuoyu bu olayı günlerce tartışmış, hukukçular değişik değişik fikirler beyan etmişti. Hortumcuların kol gezdiği, bankaların içinin boşaltıldığı o günlerde, canları baklava çeken ama paraları olmayan, bu yüzden de baklava çalan dört çocuğun 9 yıl hapse mahkum edilmesi vicdan mahkemelerinde suçsuzdu ama Türk ceza kanununa göre bu çocuklar, cezası hortumculuk ve bunun gibi suçlardan çok daha ağır olan hadise ile hüküm giymişti.

Bu dramın 10. seneyi devriyesinde benzer bir olay Samsun’da yaşanıyor şimdi.

Samsun’da hayatını sürdüren 25 yaşındaki Ramazan Abanoz, 2 YTL’lik börek için 15 ile 45 yıl arasında yargılanıyor. Parası olmadığı zamanlarda mal sahibi tarafından bedava börek almasına izin verilen Boz, bundan bir yıl önce kurusu sıkı tabancayla 2 YTL’lik börek almak için börekçiyi gasp ettiği gerekçesiyle Samsun 2. Ağır Ceza Mahkeme’sinde 45 yıl hapis istemiyle bir yıldır yargılanıyor.

Adam öldürenler,banka hortumlayanlar,kapkaç yapanlar.... daha ağır suçları işleyenler ya dışarıda yada kısa bir süre sonra özgürlüğüne kavuşuyor.

Buda bizim devletimizin adaleti...

ilker_che
13.09.2007, 18:22
az bile asmak lazım bunları.burası hukuk devleti arkadasım hersey dogru düzgün yürüyor burda sen kalk börek çal...hem de 2 ytl lik...

alevi_che
13.09.2007, 18:26
az bile asmak lazım bunları.burası hukuk devleti arkadasım hersey dogru düzgün yürüyor burda sen kalk börek çal...hem de 2 ytl lik...

Sorma dostum, Hırsızlığın,hortumculuğun babasını yapanlar dışarıda gününe gün katıyor.Bunlarda 2 Ytl için 45 yıllık bir ceza ile karşılaşıyor.

nuran
13.09.2007, 18:27
tüm günahı parası olmaması...

zaten bu dünya öyle bir hal aldı ki paran varsa sen de varsın;o yoksa sen de yoksun!!!

Ceno
13.09.2007, 18:29
Ülkemizin adalet anlayışını gösteren bu örnekler utanç verici. bu tür şeyler görmemeye bizim ömrümüz yetmez ama umudu kaybetmemek gerekli.bizden sonraki nesillere ancak iyi bir eğitim vererek bu tür adalet anlayışını yenebiliriz.Ben bir eğitimci olarak tüm gücümle çalışıyorum ve çalışmaya devam edicem. yılmak yok. YAŞASIN HAKLI MÜCADELEMİZ...

ilker_che
13.09.2007, 18:31
2 ytl=45 sene ise
x belediyesinden 1.000.000 USD yi hortumlayan T.E kaç sene hapis te yatmalıdır?(1 USD=1,3 ytl)

...

suveydiyeli
13.09.2007, 20:33
Sevgili alevi_che'ye teşekkürler bu paylaşımı için...

Bilirsiniz Ramazan ayı içerisindeyiz...Şimdi iftar sofraları kalabalık olur...Paylaşım, hoşgörü, yardımlaşma çok olur..Böyle bir süreçte bu olayın yaşanması gerçekten üzüntü verici...
Şimdi sevgili Erdoğan ve saz arkadaşları bu bayramı güzel bir duygusal istismara çevirecekler...İftar çadırları kurulacak,paket paket gıda yardımları yapılacak...Gecekondu evlerinde hiç tanımadıkları insanların sofralarına oturulup,duygu sömürüsü yapılacak...İnsanlık,,inanç,paylaşım mesajları verilecek...
Sonrasında televizyon reklamları canlanacak...Dolu sofralar,açılan kolalar,yoğurtlar,pişen sucuklar,pilavlar ve yemekler..........
Bir tarafta kalabalık sofralar diğer tarafta ise; börek çaldığı için yargılananlar........Bu ne yaman çelişki?????
Sadece üzülüyor insan......YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK..........

alenya
13.09.2007, 20:44
burası türkiye itibar görmek için deveyi hamudunla götürecen.2 ytl için 45 yıl az olmuş.idam gerekirdi hatta kurşuna dizilsinler.yuuuhhh artık.katiller hortumcular paşalar gibi yaşıyor gariban parasızlıktan bi börek çalıp karın doyurmuş.lanet olsun yaaa.baklava çalan çocuklar için çıkan aftan onlar hariç herkez yararlanmıştı.bunlar içinde öle olacak sanırım.o börekci kimse diil 2ytl 2 milyar verirdim davasını geri çekeceğini bilsem.yazıklar olsunnn

eley
13.09.2007, 20:47
bu devlet öyle bir düzenle işliyorki mafyası,gaspçısı,tecavüzcüsü devletle işbirliği içinde
öyle bir devletki bunlara sesini çıkarmayıp 15 yaşındaki bi çocuğun aç oldumasına aldırmadan sokaklara salabiliyor
devletimiz bişey yapmadığı için bu çocuk börek çaldı
en önemlisi insanlar devlete suç atarken bu gibi çocuklardan yardım elini çekiyor
nerde bunların insanlığı

renat
13.09.2007, 20:55
2 ytl=45 sene ise
x belediyesinden 1.000.000 USD yi hortumlayan T.E kaç sene hapis te yatmalıdır?(1 USD=1,3 ytl)

...

aşk olsun ilker adam belediyeden 1.000.000 USD cik hortumlamış çok mu geldi
2 ytl nerde 1.000.000 USDcik nerde tam 2 YTL bu parayla neler yapılmazki vatandaş R. Boz devleti zarara sokmuştur.

adaletin batsın canım Türkiyem