Orijinalini görmek için tıklayınız : toplu taşımaya zam

Kaptan75
14.09.2007, 15:34
istanbul büyükşehir belediyesi iett ve özel halk otobüslerinde 01-07-2006 tarihinden itibaren yürürlükte olan mavi akbil ve aktarma sistemine son veriyor.
16-09-2007 Pazar tarihinden itibaren.toplu taşıma ücretlerine %12 ile % 20 arasında zam yapması bekleniyor.Yeni taşıma uygulamasında aktarma sistemine son verilip,tam bilet ücreti:1.50 YTL indirimli bilet ücreti 1.25 YTL olacağı söyleniyor.eski sisteme göre otobüs e bindiğiniz zaman akbil ile 1.25 YTL karşılığında iki kere aktarma olarak binebiliyordunuz.
Şimdi yeni uygulamaya göre.Otobüs e 1.bindiyinizde akbilinizden 1.40 YTL,2.bindiyinizde 70 YKR,3.bindiyinizde 60 YKR olacağı söyleniyor.

Ceno
14.09.2007, 15:39
İstanbul da yaşamıyorum ben ama insanlarımız rahmetli Kemal Sunal ın filmindeki repliği gibi "zam, zama zam, zam zam" deyip iyice delirecek desem ne iyi olur derdim . maalesef insanlarımız bu duruma tepki gösterecek yerde "Allah büyüktür" demekle yetiniyor. ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar arkadaşlar taleplerimiz bilinmezse bunlar bu zamlardan memnun deyip tepemize binerler.

renat
14.09.2007, 16:13
cebimdeki paraya göz dikiyorlar yani. neye zam gelmişki zam yapıyorlar anlamıyorum. döviz düşüyor bunun içinmi hayır bunun için değil.bu zamın sebebi İETT 'nin yeni aldığı metrobüs ve 17,18, ve 19 eylülde İETT otobüsleri ücretsiz olduğu içindir .
aktarmaya gelince emirganda oturuyorum karaköy perşembe pazarında çılışıyorum ama iett otobüsleri kabataşa kadar yani 1.50YTL+70YKR=2.20 YTL bu nasıl bir sistem tek biletle gideceğim yere vereceğim para 2.20 ytl tranvay kabataşa gelmeden önce eminönü ne kadar otobüs vardı şimdi yine böyle olması gerekkir böyle olmasa bu resmen bir soygundur . istanbulda iş yerine gitmek için üç kere aktarma yapanlar var bunlar ne yapacaklar

candaş
14.09.2007, 16:23
Zaten daha yeni 1.30 olmuştu. Şimdide 1.50 oluyo demek..

Ey Topbaş zam üstüne zam yapıcağına önce şu trafik felaketini önle..İnsanlar üst üste 20 dk lık yolu 1 saatte gidio bide durmadan zamn yapılıyor..

Olan belediye seçimelrinde bunlara oy vermeyenlere oluyo işte yoksa bizim millet hakediyo bunları adamlar akıllı işte seçimde dağıttıkları kömürlerin parasını çıkaracaklar..

Kaptan75
14.09.2007, 17:42
Zaten daha yeni 1.30 olmuştu. Şimdide 1.50 oluyo demek..

Ey Topbaş zam üstüne zam yapıcağına önce şu trafik felaketini önle..İnsanlar üst üste 20 dk lık yolu 1 saatte gidio bide durmadan zamn yapılıyor..

Olan belediye seçimelrinde bunlara oy vermeyenlere oluyo işte yoksa bizim millet hakediyo bunları adamlar akıllı işte seçimde dağıttıkları kömürlerin parasını çıkaracaklar..
Topbaş istanbul trafiğine çözüm bulmak için hacca gidip dua edecekmişya.
Hacda dua ederse belki istanbul trafiğine çözüm bukur.
İşte bunların zihniyeti.

Seyduna
14.09.2007, 17:50
Aktarmayi kaldiriyor demek. Tam super olacak demekki. Istanbul trafiginin kesin cozumunu bulmus demekki..

NiSAN_Rojda
14.09.2007, 17:54
valla yazık ya yol paralarına..sanki çok para alıyormuşuz gibi birde yol parasına veriyoruz bir sürü para...ya başka ülkelerde çok ucuzmuş..bize çok komik gelecek paralara biniyorlar otobüslere bizimkilerde nerden yontsak diye akla karayı seçiyorlar...birde 45 lık sistemi vardı ona da göz koymuşlar..helal valla....

Kaptan75
20.10.2007, 21:37
[/B]istanbul büyükşehir belediyesi iett ve özel halk otobüslerinde 01-07-2006 tarihinden itibaren yürürlükte olan mavi akbil ve aktarma sistemine son veriyor.
16-09-2007 Pazar tarihinden itibaren.toplu taşıma ücretlerine %12 ile % 20 arasında zam yapması bekleniyor.Yeni taşıma uygulamasında aktarma sistemine son verilip,tam bilet ücreti:1.50 YTL indirimli bilet ücreti 1.25 YTL olacağı söyleniyor.eski sisteme göre otobüs e bindiğiniz zaman akbil ile 1.25 YTL karşılığında iki kere aktarma olarak binebiliyordunuz.
Şimdi yeni uygulamaya göre.Otobüs e 1.bindiyinizde akbilinizden 1.40 YTL,2.bindiyinizde 70 YKR,3.bindiyinizde 60 YKR olacağı söyleniyor.İsttanbul Büyük Şehir Belediyesi yarından itibaren akbil ücretlerine %5 ile %50 arasında zam yaptı.Yeni uygulama 21-10-2007 Pazar gününden itibaren başlayacak. Yeni uygulamaya göre aktarma kaldırılıp aktarmanın yerine 1.binişte 1.25 YTL 2.binişte 65 YKR 3.binişte 65 YKR olacaktır.Sonuçta önceden 1.binişte 1.25 YTL ye 2 kere biniyordunuz!Yeni uygulamada 2.binişte 1.90 YTL ödeyeceksiniz yani %50 zam gelmiş oluyor.
3.binişte 2.55 YTL ödüyeceksiniz.sonuç:%5 zam.Halkımıza ve Vatana Millete HAYIRLI OLSUN.

epikurus
20.10.2007, 21:56
Bu ülkede yıllık enflasyonun nasıl tek haneli rakamlarda seyrettiğini bir türlü aklım almıyor. Her şeye %20,30,130 zam gelirken yıllık enflasyon hala %8-%9 Bu nasıl oluyor? Açıkça bütün oyunlar memur - emekçi maaşları üzerine oynanıyor. Kimsenin gıkını çıkarmaması işin ilginç boyutu. Siyasi partilerimiz de ksırdöngü içerisinde statükoyu savunsunlar. Bunlar şimdilik konuşulmasın ne de olsa seçimlere sdaha çok var. Seçim zamanı geldiğinde seçimlere biray kala bu konular işlenir. Ondan sonrada desinler seçimi niye kaybettik, AKP nasıl kazandı?

ONU®
22.10.2007, 13:41
İsttanbul Büyük Şehir Belediyesi yarından itibaren akbil ücretlerine %5 ile %50 arasında zam yaptı.Yeni uygulama 21-10-2007 Pazar gününden itibaren başlayacak. Yeni uygulamaya göre aktarma kaldırılıp aktarmanın yerine 1.binişte 1.25 YTL 2.binişte 65 YKR 3.binişte 65 YKR olacaktır.Sonuçta önceden 1.binişte 1.25 YTL ye 2 kere biniyordunuz!Yeni uygulamada 2.binişte 1.90 YTL ödeyeceksiniz yani %50 zam gelmiş oluyor.
3.binişte 2.55 YTL ödüyeceksiniz.sonuç:%5 zam.Halkımıza ve Vatana Millete HAYIRLI OLSUN.

Sonuçta yine kazık yiyoruz.

Hayırlı olsun.

sausen
22.10.2007, 13:49
Merhaba,

Bunlar halkın kanını emmeye doymaz...
Dünyanın en pahalı ulaşımı bizde.
Ve hiçbir alternatifi yok.
Daha ne kadar zam yapacaklar.
Eğer zam olursa, en güzeli aynı yöne giden insanların taksi tutması.
En azından bunları protesto etmenin en güzel yolu...
Zaten hemen hemen aynı fiyata geliyor...

Saygılarımla...

YoRuM78
22.10.2007, 13:50
İstanbulda yaşıyorum otobüsle işe gitmiyorum.Gittiğimi düşünürsek evden işyerine kadar üç araç değişmem gerekiyor.Köprüdende geçiyorum iki bilette orda kullanıyorum.Benim işe gidip eve dönmem tam sekiz bilet demek sekiz bilette 12 ytl yapıyor.Bunu ay ile çarpmış olursak 360 ytl maaşımın yarısı yapıyor.Zam yapmasının sebebi bencede yeni aldıkları metrobüslerdir.Gerçi onlarda bizim paramızla alınıyor ama bizim gibi sesi çıkmayan oldukça topbaşta istediği gibi at koşturuyor.Her zaman olduğu gibi olan yine bize oluyor.

KızıLSakaL
23.10.2007, 19:57
sevgili aleviforum üyeleri bi çoğumuz istanbulda yaşıyoruz ve otobüslerde bize verilen hak olan aktarmayı kaldıran zihniyeti protesto ediyorum ve bugün itibarı ile iett nin sitesine protesto mailleri göndereceğim .. umarım bu konuda yanlız kalmam çünkü bize verilen bi hakkı geri alamazalar...

ÇaKıL
23.10.2007, 20:20
sevgili aleviforum üyeleri bi çoğumuz istanbulda yaşıyoruz ve otobüslerde bize verilen hak olan aktarmayı kaldıran zihniyeti protesto ediyorum ve bugün itibarı ile iett nin sitesine protesto mailleri göndereceğim .. umarım bu konuda yanlız kalmam çünkü bize verilen bi hakkı geri alamazalar...

Yazacağın mailin kopyasını da buraya yapıştırsan benim gibi kompozisyonu kötü olanlara hazır bir metin olsa.Protestonuza yardımcı olacak mailleri biz de gönüllü olarak çeksek.

KızıLSakaL
23.10.2007, 20:41
Yazacağın mailin kopyasını da buraya yapıştırsan benim gibi kompozisyonu kötü olanlara hazır bir metin olsa.Protestonuza yardımcı olacak mailleri biz de gönüllü olarak çeksek.

aslında bu konuda mağdur olan insanların dilediklerini yazma taraftarıyım çünkü çekilen aynı msjlar organize edilmiş yada bi kişinin yaptığı bi protesto olarak algılanabilir bunun yerine herkesin kendi fikrini belirtmesi ve bu konudaki şikayetlerin yoğunluğu ve gerçekliği daha çok ses getirir die düşünüyorum...

iett@iett.gov.tr

mailleri bu adrese gönderebilirsiniz...

renat
23.10.2007, 21:06
İETT ye gönderdiğim e- mailli sizlerle paylaşmak istedim sevgili canlar

daha önce işime tek otobüsle giderken şimdi iki otobüs kullanmak zorunda kaldım .vatandaşa hiç bir bilgi vermeden hiç bir duyuru yapmadan yaptığınız uygurama vatandaşı soymak değilmidir.
10 KM lik yolu iki 1.90 YTLye gitmek kaldım işsizlik sorunu olan ülkemizde birde işmi değiştirelim

durdurun bu yaptığınız soygunu

--------------------------------------------------------------
aklıma geleni yazdım iyi veya kötü

Canan1
23.10.2007, 21:13

Cok iyi bir davranis,sesinizi yükseltmeye devam ediniz ve hic kimseden korkmayin...tabii Türkiyenin sartlari siyasi acidan avrupadan daha zor..yinede pes etmek yok....sizlere bol sans dilerim...umarim birsey olur ve hersey daha iyi bir sekilde düsünülür...duyarsiz kalmayin....

Saygilar

yaylacıklı24
23.10.2007, 21:20
arkadaşlar bu konu gerçekten üstünde durulmasi gereken konu.bu konudaki tepkimizi büyükşehire bağli iett sitesine iett@iett.gov.tr hergün bir mail atarak protesto edelim..

bende otubusle işe gidip geliyorum ve şunu belirteyim aldiğimiz hizmette tam anlamiyla yerinde ve düzgün verilmiyor,benim gidip geldiğim güzergahta otobüs saatinde gelmiyor,yada hiç gelmiyor,daha doğru düzgün hizmet alamadiğimiz halde bu zammi nasil böyle utanmadan uygulayabiliyorlar buda tartişilir.ve şunuda belirteyim kendi yandaşlarina ücretsiz geçiş hakki için kartlar veriyorlar,arkadaşlar ben hergün bir maille protesto edeceğim iett ve büyükşehir belediyesini.duyarli arkadaşlarida bunu yapmaya davet ediyorum saygilarimla

Bakır
23.10.2007, 22:21
daha da ucuz yapmaları gerekirken taşıma araçlarının ücretini,hayli zam yapıyorlar....tıka basa,adım atılamayan otobüslere hangi yüzle zam yapıyorlar.....ücretleri arttıracaklarına,sefer sayılarını arttırsınlar....