Orijinalini görmek için tıklayınız : ırkçı ismail türüt!

başkabirdünya
15.09.2007, 01:28
ozan arif ve ismail türüt gibilerle(forum kuralları gereği içimden geçenleri yazamıyorum) zaman harcamıyalım
onların ırkçı kliplerine alternatif......

HRANT DİNK'İN HAYATI(izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız -yüreğinde insan sevgisi olanlar)

http://www.youtube.com/watch?v=lYqxzBCfcmk

SİVASTAN DÜNYAYA MESAJ

http://www.youtube.com/watch?v=asp9lTaG3D4

http://www.youtube.com/watch?v=3uMezIRFVSw

bu ismail türüt
sanatçımı(değil)
politikacımı(aday-çünkü kişiliği bunu destekliyor.)
yoksa ırkçı ve faşist düşünceye sahip bir alçak mı(bence bu)

keşke ismail türüt denen zatın HRANT DİNK kadar yüreği ve beyni olsa.....
(parçanın sözlerine dikkat
bir parça bu kadarmı faşizan duygular içerir)

İsmail Türüt'ten Hrant'ın katilleri için klip
İSTANBUL (14.09.2007)- Karadenizli ırkçı şarkıcı İsmail Türüt, Ermeni gazeteci Hrant Dink'in katilleri için şarkı yazdı. Şarkıya çekilin klipte, tetikçiler Ogün Samats ve Yasin Hayal'in fotoğrafı yer alırken, Dink’in fotoğrafı gösterilirken “Vatan satanı bir kişi, alnında biter bin kişi” deniliyor.

Irkçı açıklamaları ve şarkılarıyla dikkat çeken Karadenizli şarkıcı İsmail Türüt, bu kez "Plan yapmayın plan" adlı bir şarkı ve klibiyle Dink suikastını yapanlara omuz çıktı. Parçada Dink'e yönelik saldırıyı 'haklı bulan' görüntülerle katliam savunuluyor. Youtube'da yayınlanan şarkı ve klip karşısında savcıların nasıl tutum alacağı merak ediliyor.

“Ogünler Yasinler bitmez Karadeniz'de”

Şarkının sözleri ve klip ağırlıklı olarak Hrant Dink suikastı üzerine kurulu. Cinayettin tetikçisi Ogün Samast ile azmettiricilerinden Yasin Hayal'in fotoğraflarının da yer aldığı klipte, Ogün Samats'ın Türk bayrağı önünde çekilen tartışmalı fotoğrafı da bulunuyor. Türüt şarkısında Dink'in katilleri için "Ogün öyle desinler, bugün böyle desinler/ Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de" diyerek ve MHP propagandası yaparak katliamın savunmasına geçiyor.

Irkçı Türüt, Hrant anısına yapılan yürüyüşe saldırıyor

Dink cinayetini savunan Türüt, "Vatan satanı bir kişi/ alnında biter bin kişi" diyor ve Hrant Dink'in parçalanan fotoğrafı ile katledildikten sonra Agos önünde yerde çekilen fotoğrafını gösteriyor. Türüt, Hrant Dink cenazesinden görüntülerinin de yer aldığı klibinde, suikasta karşı çıkarak halklar arasında kardeşlik isteyenlere, "Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı/ Millet böyle dolmayı yutmaz karadenizde" sözleriyle saldırıda bulunuyor.

İsmail Türüt, klibinin sonuna doğru, Başbakan Erdoğan'ın da fotoğrafını yayınlıyor. Aynı karede, eski Cumhurbaşkanı Sezer, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, sanatçılar Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya ve Selda Bağcan ile yazar Orhan Pamuk ve Hrant Dink yer alıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=PuKQ2DZvOao

İŞTE FAŞİSTLERE YOU TUBEDEN CVP:

http://www.youtube.com/watch?v=bh45wSh0fXw

Serhatlı
15.09.2007, 01:30
şöhret için ne yapacaklarını şaşıran zavallılar ve onu takip edenler

umarım Adalet gerekeni yapar

Bedrana
15.09.2007, 01:31
böyle sanatçılar prim bulur ne yazık ki bizim ülkemizde.karadenizin katil yetiştireceğine ülkeye vatana hayırlı evlat yetiştirsin.söyleyecek söz bulamıyorum nerden geldiği belirsiz bu insanlar için...

sausen
15.09.2007, 01:41
Merhaba,

Bu adamdan başka ne beklenebilir.
Bir faşist olduğunu biliyorduk zaten.
Adamın arabasının plakası MHP şeklinde.
Artık gerisini siz düşünün..

alenya
15.09.2007, 01:46
türüt zaten sağ görüşlüdür.ama şükürki karadenizden çok sağlam solcu ve devrimcilerde cıkıyor.türütü şiddetle kınıyorum.ve karadeniz halkının çoğuda kınıyor.

abdi
15.09.2007, 01:58
arkadaslar bende ızledım ısmaıl turut sagcı olabılır ama bu vıdeo ısmaıl turutun kendısı tarafından yapılmamıs.sonradan eklenmıs cunku fatıhalar yasınler ve ogunler bugunler dıyo art nıyet armamak lazım.trabzon merkez akıllı olsun herkes CILGINLAR

ilker_che
15.09.2007, 02:05
kafiyeli sözlere müzik eklemeyle sanatcı olunmadıgını ögrenirler umarım bigün.nası bir adam oldugunu zaten bilioduk türütün.mahsuni gibi eleştiri yapmayı deneyen bi hali var sanki.ama nerde mahsuni nerde tırnagı olamayacak türüt...

başkabirdünya
15.09.2007, 02:10
arkadaslar bende ızledım ısmaıl turut sagcı olabılır ama bu vıdeo ısmaıl turutun kendısı tarafından yapılmamıs.sonradan eklenmıs cunku fatıhalar yasınler ve ogunler bugunler dıyo art nıyet armamak lazım.trabzon merkez akıllı olsun herkes CILGINLAR

ben parçanın sözlerine dikkat diye vurguladım
sorun klibin içeriğiden çok ismail türütün faşist kimliği.......

trabzon merkez akıllı olsun herkes CILGINLAR
gazi merkez kafasına göre herkes:p
GAZİLİ ANTİ-FAŞİSTLER

(abdi arkadaşım bu kelimelerin altında art niyet arama
sana cevap olsun diye yazmıyorum
aklıma geldi ve hoşuma giiti.)

sahrut75yagmur
15.09.2007, 02:20

Aynen katılıyorum...Serhat...Basit düşünenlerin basit sanatçıları ...Ama ne yazık ki çoklar...ne yazık ki...

Saygılarımla.

bluehero88
15.09.2007, 02:27
Ya bu Türümüdür nedir zamanında ben "Türkçeyi İstanbul ağzı gibi konuşmam, Karadenizli gibi konuşurum" diyen bi adam.Zekeriya Beyaz için "ben Hacca gitcem şetyan yerine Zekariya Beyaz'ı taşlayacam" diyen biri ,seviyesiz seviyesiz,acayip acayip konuşmaları olan biri ne beklenir ki zaten bundan..:thumbdown asıl bölücülüğü her platformda biz Karadenizliyiz diyerek sanki Türkiye'de başka bir bölge yokmuş gibi anlatarak yapan biri.Hayır yani o bu değil bu ve bu gibi adamlar yüzünden güzelim Karadeniz insaları da çok kötüymüş gibi görünüyo.Yani başta Kürtçe olmak üzere, diğer dil ve lehçeleri kullanan insanlar bölücü oluyo da bu bastıra bastıra "Biz Karadenizliyiz,Karadenizli gibi konuşuruz diyen insanlar vatan kurtarıcısı mı oluyorlar??? Akıllara zarar valla ne denilebilir ki!!!...saygılar....

alimusa
15.09.2007, 02:47
ben youtube daki yorumları uzun uzadıya okudum..
genel olarak şiddetli bir karşı çıkış var
ve önemli ve dikkatimi çeken bi yorum ise"bu şarkının sözlerini yazan ve bu şarkıya klip hazırlayan kişi veya kişilerin T.C.K nın 216. ve 218. maddelerine göre yargılanmaları gerekmektedir." oldu.
artık bu iş yargının sorumluluğu altına girmektedir.çünkü olay küçümsenecek bi olay değildir.

http://www.itusozluk.com/goster.php?t=@1496732

başkabirdünya
15.09.2007, 02:49
ben youtube daki yorumları uzun uzadıya okudum..
genel olarak şiddetli bir karşı çıkış var
ve önemli ve dikkatimi çeken bi yorum ise"bu şarkının sözlerini yazan ve bu şarkıya klip hazırlayan kişi veya kişilerin T.C.K nın 216. ve 218. maddelerine göre yargılanmaları gerekmektedir." oldu.
artık bu iş yargının sorumluluğu altına girmektedir.çünkü olay küçümsenecek bi olay değildir.

http://www.itusozluk.com/goster.php?t=@1496732

artık iş yargıya kaldımı bir yolunu bulur aklarlar
neredeyse hrant dink'in katillerini bırakacaklar
türütçüğümümü yargılayacaklar.....

sir60
15.09.2007, 02:59
.................................................. ...

makaay2077
15.09.2007, 03:15
türüt konusunda birşey söylemeye gerek yok bir katille resim çektiren insan görünümlü polisler olursa türüt alasını yapar

sir60
15.09.2007, 03:19
..................................

makaay2077
15.09.2007, 03:22
ilk önce polısler hakında acıklaman beni üzdü diyebilirm cünkü benim daymda polı ve benim tanıdıgım ve inanılmaz mükemel bir isandır ve kim olursa olsun hayvan kelimesi yanlış her insanın her meselgin kötüsü iyiside vardır ama kimse hayvan degilidr

o lafı caniyle fotoğraf çektiren polisler için kullandım.kırdıysam seni özür dilerim

sir60
15.09.2007, 03:24
.............................

eeren
15.09.2007, 03:26
videonun 1.29. saniyesinde ben gözüküyorum

gözüktüğümüz klibe bak:)

Hakkarili
15.09.2007, 09:19
ben ismail türütü adolf hitlerin hortlamış dublörü olduğunu düşünüyorum ve şiddetle kınıyorum ee şöhret sevdası bu başka bir şeye benzemez

eldorado
15.09.2007, 09:23
kim için uşaklık yaptığı ortada zaten...
ha şarkıcı kimliğine gelirsek zaten medyada şarlatanlar sınıfında bulunan bir şahıs...sözlerin anlamı ise cahil cembelek takımının kendini tatmin etme duygusu...yok şunlar bitmez,yok satmaz ULAN SATANLAR SİZ DEĞİLMİSİNİZ BU VATANI ?

pazarcıklı
15.09.2007, 09:32

dostum zaten sadece sözlere bakmak yeterli,türütün nasıl bir insan oduğunu biliyoduk ,aynı zamanda komikmişte yaw...ülkeyi sevmek konuşmayla,şarkıyla,bıyıkla omuyo...sadece güldüm sözlere...bence dikkat çekmek istemiş biraz işte...

candost_20
15.09.2007, 09:33
İki kelimeyi bir araya getiremeyen tulum Türütüde bakın hele...Bunun gibi insanların biti az kanlanınca böyle sonuçlar oluyor işte.Bu adamları dinleyen kulaklara yazık be...5 kuruş etmez dediğin insanların bir tırnağı olabilirmisin acaba sen...

nejlakarabiyik
15.09.2007, 09:53
Arkadaşlar ya görünce şok aldım inanamıyorum. Bırakın bunları bir kenara bi sanatçıya yakışırmı pardon sanatçı demiyorum çünkü insan olmayı bile hak etmiyor. Asıl bölücü olan kendisidir bence. Ya bırakalım ermeni olmasını o bir insan bende Türküm hepimiz ermeniyiz cümlesi onu söyleyenleri ilgilendirir. ATÜRÜKÇÜ BİR İNSAN OLARAK HİÇ YAKIŞTIRAMADIM YAZIKLAR OLSUN!!!! üzülüyorum atalarımız boşuna canlarını feda etmiş kemikleri sızlıyordur.Savaş anında öldürürsün öldürülürsünde ama şuda var kim kızarsa kızsın mhp kendi başına bir terör şiddeti çok seviyor. Bakın kaçıncı yüzyıldayız üniversitede okurken evimizin karşısında ülkü ocağı vardı hiç sebepsiz racon keseceklerya okuldaki erkek arkadaşlarımızı güya konuşcaklarmı o niyetle götürüp zarar verdiler böyle bir örgüt aslında ben chp Akp başa geçmesini hiç istemiyodum ama mhp düşünemiyorum bile neyse allahından bulsunlar!!!!!!!!!!

gozukara25
15.09.2007, 09:54
Benim güzel ülkem böyle cahilleride topraklarında barındırıyorsun Ki Bu kendinden başkasını bilmezler sana sahip çıktığını idda ediyor...Memleketim yine karıştırılmaya çalışılıyor...Yine bozguncularaın ayrılıkçıların eline kalıyor devletim...Kanla alınan topraklarım kanla gidiyor...Kimlerin uşağıdır bilinmez ama başarılı oluyor İsmail Türüt ve onun gibi milliyetçi geçinen birkaç insancık'ın yaptıkları...Halkım her gün dahada bölünüyor...

hasat
15.09.2007, 10:15
eeeee,milliyetçiliğin çokça prim yaptığı bi zamanda adam nerden ekmek yiyeceğini çok iyi biliyor.
saygı duydum....

biz belkide nabza göre şerbet veremediğimiz için kaybediyoruz

azel24
15.09.2007, 10:28
ben bu adamı oldum olası sevememişimdir..inanılmaz itici inanılmaz iğrenç bulmuşumdur..bu haberle sevemeyişim yerinde olmuş

Ceno
15.09.2007, 10:59
Aslında şaşırmamam gerekirdi böyle bir klibi görünce ama yine de ağzı açık izledim. Açık konuşmak gerekirse biraz da ağzımı bozdum. Bunlar soyu faşist. Türüt ün sağcı olduğunu bilirdim de bu kadar ileri gideceğini bilemezdim. Bunlar bu parçalarla bize gözdağı vermeye çalışıyorlar unutmayalımki arkadaşlar bizim bunlara cevabımız çok sağlam YORUMlarımız, MUNZURlarımız ve nicelerimiz var bir soysuza mı boyun eğicez. Bu ülkede türüt gibilerini bitiricez. HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ.

kolpa
15.09.2007, 11:23
mhp mitinglerinde konser veren birinden ne beklenir ki.bence bu youtube videosunu fazla izlemeyin canlar türüt rating'i görürse kendini bi ... zannetcek.

Labrys
15.09.2007, 12:23
bu sivrunun sivrusunu alurlar derdetmeiun!...:yamukgul:

SahHatayi
15.09.2007, 12:27
En Büyük Düsmanimiz Bu Laz Milliyetciler ... Bunu Bir Degil Bin Defa Gördüm Ve Bir Degil Bin Defa Söylicem ...

Safi Kürtler Bilene Lafdan Sözden Tatlidan Anlar ... Ama bu Rumlar Anlamaz!!!

s8WfUbTqj_c

rozerin62
15.09.2007, 12:41
ismail türüt kan içici vampiri kahpelik sökmez karadenizde diyorya.Savunmasız bir insanı arkasından vurmayı kahpelik değil şeref olarak görüyor.Ha bu arada iso sen Karadenizli bile olamazsın hele sanatçı hiç olamazsın.Kazım Koyuncunun tırnağı bile etmezsin.Seni memlekette çifte sürsünler birazda aklın başına gelsin.Sana ancak o layık.

ONU®
15.09.2007, 12:45
Balık baştan kokar.Şaşırmamak gerekir.Adam prim yapmaya çalışıyor bu sayede.

alimusa
15.09.2007, 13:02
www.haber3.com un haberle ilgili yorumu

Hrant Dink suikastini öven klip!
İsmail Türüt'ün yeni türküsüne kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çekilen klibinde Dink suikastinin resimleri kullanıldı.. Klip yayınlanmaya başlamasıyla ortalığı karıştırdı.

15 Eylül 2007 09:38
--------------------------------------------------------------------------------
İsmail Türüt'ün son şarkısının sözleri ve şarkıya çekilip YouTube'a konulan klip tepkiyle karşılandı. Hrant Dink suikastinin resimlerinin kullanıldığı klipte suikast zanlılarına gizli övgüler yer alıyor.

Şarkıcı İsmail Türüt'ün 'Plan yapmayın plan' adlı şarkısının sözleri ve 'Youtube.com'da yayınlanan klip tepkilere neden oldu. Şarkı sözlerine çekilen klipte, “Vatan satsa bir kişi anında biter işi” sözleriyle birlikte, öldürülen gazeteci Hrant Dink ve katil zanlılarının fotoğrafları yer alıyor. Kim tarafından çekildiği belli olmayan klipte, Hrant Dink cinayetinin katil zanlıları, Dink'in cenazesinde çekilen 'Hepimiz Ermeniyiz' pankartlarının yazılı olduğu fotoğraflar da gösteriliyor. Çarşamba MHP İlçe Merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte, “Ogün öyle desinler bugün böyle desinler” sözüyle, Hrant Dink'i öldürmekle suçlanan Ogün S'nin, “Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz'de” sözleriyle de cinayetin azmettiricisi olmak suçundan yargılanan Yasin Hayal'in görüntüleri veriliyor. “Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de. Vatan satsa bir kişi anında biter işi” sözlerinin geçtiği bölümde ise Dink'in Agos Gazetesi'nin önündeki cesedinin görüntüsü ekrana geliyor. Ardından, “Belli kuyruk acınız. Karadeniz'den hain çıkmaz, kahraman çıkar” deniliyor ve görüntüde, Hrant Dink cinayetinin azmettiricileri ve katil zanlısının Türk bayrağı önünde çekilen resimleri geçiyor.

DİNK'TEN ESİNLENDİ

İsmail Türüt'ün şarkısı ve kime ait olduğu belirtilmeyen klip, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aydınlar ve Hrant Dink'in ailesinin avukatlarının tepkisine neden oldu. Avukat Erdal Doğan, konuyla ilgili imza toplanıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacaklarını söyledi. Türkü sözlerinin kendisine ait olduğunu belirten İsmail Türüt, “Klip bana ait değil. Fatiha Yasindedir demek duadadır. 'Ogün öyle desinler' derken de Dink cinayetinin zanlılarından bahsetmedim. Böyle bir niyetim olsa 'Çakıcılar, Pekerler bitmez' derdim. Şarkıyı yazmamda Dink cinayetinin de etkisi oldu. Çünkü bu cinayet de ülke üzerine oynan oyunların bir devamı. Ancak çekilen klibi hiç beğenmedim. Görüntüler hoş değil” dedi.

İşte Türüt'ün tepki alan şarkı sözleri

Plan yapmayın plan gitmez Karadeniz'de / Kahpelik yalan dolan tutmaz Karadeniz'de / Ne Conisi ne Rusu pusu kurmasın pusu / Bölücülük borusu da ötmez Karadeniz'de / Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı/ Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz'de / Ogün böyle desinler bugün böyle desinler / Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz'de / Şerefini şanını ortaya koy canını / Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de / Vatan satsa bir kişi anında biter işi / Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz'de / Bizde varken bu duruş emiceniz olsa Bush / Alayınız beş kuruş etmez Karadeniz'de / Anladık var gocunuz belli kuyruk acınız / Kargaşaya gücünüz yetmez Karadeniz'de

Erdoğan'dan Pamuk'a Arınç'tan Kaya'ya

Klipte, Hrant Dink cinayetinin katil zanlıları, Dink'in cenazesinde çekilen 'Hepimiz Ermeniyiz' pankartlarının yazılı olduğu fotoğraflar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Ahmet Kaya, Orhan Pamuk gibi ünlüler de gösteriliyor. Çarşamba MHP İlçe Merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte, “Plan yapmayın plan, plan gitmez Karadeniz'de. Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı” sözleriyle birlikte, Hrant Dink'in cenaze resimleri veriliyor

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=281771

candaş
15.09.2007, 13:13
Faşizm Borusu Öter Karadenizde..

tolstoy
15.09.2007, 13:28
ismail türüt kan içici vampiri kahpelik sökmez karadenizde diyorya.Savunmasız bir insanı arkasından vurmayı kahpelik değil şeref olarak görüyor.Ha bu arada iso sen Karadenizli bile olamazsın hele sanatçı hiç olamazsın.Kazım Koyuncunun tırnağı bile etmezsin.Seni memlekette çifte sürsünler birazda aklın başına gelsin.Sana ancak o layık.

Rozerin bu iso'yu cifte sürelim derken diger hayvanlara hakaret etmis oluyorsun. O cift sürdügümüz öküzler bundan yüzbimkez kiymetli vede degerlidir. Sinifinin ve cinsinin son örnegidir.

munzur_62
15.09.2007, 13:58
Duyanda Türüt şerefsizini türk zanneder

İliryali
15.09.2007, 14:01
Değerli Canlar;

İsmail Türüt gibileri sistemin ürettiği metalardır(!). Bu gibi kişiler her zaman olacaktır. Sistem bunları, “Sanatçı”(!) kisvesi altında sunarak halkın kültürünü dejenere etmeye çalışmaktadır.

Bizlere düşen, kendi kültürümüzü korumak, sanatçılarımıza sahip çıkmaktır.
Bunlarla, sistem içinde hukuki olarak mücadele etmektir. Okuduğum kadarıyla da hukuksal alandaki mücadeleyi Hrant Dink’in avukatları başlatmışlar.

Saygılarımla

Bakır
15.09.2007, 14:06
karadenizde nice koçyiğit devrimciler çıktığı gibi(mustafa suphi,terzi fikri,mahir çayan vs.)bu tür faşistlerde çıkabiliyor......

ÇaKıL
15.09.2007, 14:22
karadenizde nice koçyiğit devrimciler çıktığı gibi(mustafa suphi,terzi fikri,mahir çayan vs.)bu tür faşistlerde çıkabiliyor......

Volkan Konak,Kazım Koyuncu gibi de devrimciler.

nihallll
15.09.2007, 14:48
ismail türüt mü?lüzumsuz bi insan işte ya(gerçi insan demeye bin şahit ister)bundan 2-3 yıl önce bi tv programında ben bu adamı çok sevdim bıyıkları aşağı doğru demişti birisi için o zaman puanını vermiştim.:cursing:

erayY
15.09.2007, 15:27
kendini bu ülkenin gerçek savunucusu/koruyucusu sanıp bunu yaparkende her türlü dalkavuk luk ve kahpelikten geri durmayan bir kısım laz kokenli ahmaklardır bunları şarlatan niyetine karşımızda soyunduran...

evet karadenizden çok dürüst ve kaliteli solcu - aydın insanlar çıkmıştır çıkacaktırda....

ama karadeniz gibi çok büyük bir bölgede bu tip kişileri haddinden fazla görmek ve hep bu bölgeden çıkmış olmaları(ogün samast,rahip katili O,A- sedat peker v.s.) ayrıca üzücü bir durum...

anadolu75
16.09.2007, 00:35
karadenizden ismail turut gibi zibidilerde cikiyor iste.ismail turut gibisinden beklenirdi bu tur seyler.

ilker_che
16.09.2007, 00:47
güner ümit in ikinci dönem bay turnikesinde ugur mumcu nun yıldönümüne denk gelen programda konuktu kendisi.program sonunda ugur mumcu anıldı ve bi şiir okudular.sunucu,yarısmacılar,seyirciler,hostesler ayakta alkışlarken bu edepsiz mahlukat pişmiş kelle gibi durup sırıttı.aydınlığa,medeniyete,uygarlığa kapalı,faşist diktanın yetiştirdiği bi şahıstır kendisi...

renat
16.09.2007, 00:56
klibi nihayet yayından kaldırdılar her kimin emeği geçmiş ise Allah razı olsun

ankira
16.09.2007, 01:11
İSMAİL TÜRÜT iste daha başka birşey demeye gerk var mıdır??????

yezide lanet
16.09.2007, 13:57
Arkadaşlar İsmail Türüt denilen kafasından çok midesini doldurmaya çalışan zavallı bir kişilikle değil onu bu derece cesaretlendiren zihniyeti ,idari yapıyı sorgulamalıyız ,referansı olarak bıyıklarının ucu toprağa çatal misali saplanacak gibi uzayan tiplerin emniyet müdürü olduğu günümüzde daha çok Türütler türer emin olunuz

ilker_che
16.09.2007, 14:03
türüt youtube da yayınlanan klip için "youtube un ne oldugunu bilmiyorum.beni bi gazeteci arayıp haber verdi.izleyince sok oldum.yapanları kesinlikle tanımıyorum.tanısam yüzlerine tükürürüm" demiş.dink ailesinin avukatları ise "savcı ve hakimler ne işi yarıyolar,neyi bekliolar?" demişler...

Akgüney
16.09.2007, 14:31
klip sanirim youtubedan kalkmis ben izleyemedim ama youtube klibi olduguna göre ismail türütle ne derecede ilgisi olabilir diye düsündüm ?
Ismail türüt youtube icin özel klip cekmedi herhalde.
Kendisini sevmem gördügüm yerde de izleyecek halim yok ismail türütü ama böyle bisey hazirlayacak söyleyecek kadar aptal oldugunu da düsünmüyorum?...

Findorin
16.09.2007, 15:21
Gerici zihniyetli insanlık düşmanı katillerden ne farkı varki ha adam vurmuşsun ha hedef gösterip türkü şarkı söylemişsin böyle insanlarla aynı dünyayı ve aynı oksijeni paylaşmak yeterince berbat.Birde bunların faşist şarkıları için ceza almasını beklemek ohooo geçelim arkadaşlar ilk duruşmada beraat eder nasıl olsa bu ve bunun gibiler çok.

safak
16.09.2007, 18:26
karadenizin geneli bu faşist yaklasımda kendilerini anlamak mümkün olmuyo rahibide öldürdüler hrant dink i de adamlar türkün türkten baska dostu yoktur ve türkler müslümandır mantığını benimsemişler neden özellikle bu bölge çok merak ediyorum burada faşistce yorum yapmak istemem ama karadenizde bir çok rum köyü olduğunu ve bunların sınradan müslüman olduğunu biliyoruz bunlara rağmen saf türk kanına bayılıyolar

MısriKız
16.09.2007, 18:34
dün haberlerde izledim sözlerinide ozan arif yazmış ne beklenirki:yaw

rozerin62
16.09.2007, 18:51
dün haberlerde izledim sözlerinide ozan arif yazmış ne beklenirki:yaw

Vallahi onlar için denilecek en güzel söz körler sağırlar birbirini ağırlar.:DTam tencere kapak olmuşlar.Gerçi Türüt için tencere biraz küçük kazan desek daha isabetli olur:D

başkabirdünya
16.09.2007, 19:06
Dink katliamını öven bir film daha

İSTANBUL (16.09.2007)- Ülkücü İsmail Türüt'ün Hrant Dink'in katillerini öven şarkı yapmasının ardından, bazı üniversite öğrencileri de Hrant Dink katliamını öven bir film çekip, gene Youtube'da yayınladılar.

İstanbul'daki bir özel üniversite öğrencileri, Hrant Dink'in katili tetikçi Ogün Samast ile azmettirici iddiasıyla yargılanan Yasin Hayal, Hrant Dink ve Dink'in bir arkadaşı rolleriyle, siyasi cinayeti öven bir film çekerek YouTube'a koydular. Filmde, beyaz bereli katil Ogün Samast'ın cinayeti nasıl işlediği anlatılıyor.

Filmde kafede oturan Dink'in arkadaşı rolündeki öğrenci, “Eninde sonunda Batı Ermenistan'ı da bizim topraklarımıza katıp büyük Ermenistan'ı kuracağız” diyor. Dink rolündeki öğrenci de “İnşallah... Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini alacak olan temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil kanda mevcut olacaktır” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Böylece 'öldürülmek için haklı gerekçe' veren Dink, hemen ardından çantasını alıp sokağa çıkıyor ve beyaz bereli öğrenci tarafından vurularak öldürülüyor.

Öğrencilerin öğrenim gördüğü üniversitenin yöneticileri, klibi yapan öğrenciler hakkında yasal takip isteneceğini belirtti.

alıntı: ATILIM www.atilim.org

nusayri
16.09.2007, 19:15
bu ne yaptığını bilmiyen yobaz bir insandır ,kendi kişiliyiyle ters düşen zavalı bir yaratık .
türkiye cümhuriyetin sönbölü olan bayrak,it ile bir arada gösterilmesi suçtur ayrıca türkiye cumhuriyeti kuran atatürk resminide koyup emellerine alet etmeye ülke vatandaşları arasında ayrımcılık poropğandası yaparak suç teşkil etmektedir,nerde bu ülkenin cumhuriyet savcıları"sadece bir akarabasına bir köylüsüne bir komşusuna çatişmada canlarını kaybedip şehit dedikleri içinmi harakete geçerler?ne bu adeletsizlik.
ayrıca islam dininde ,köpekler mekruhtur nasıl oluyorda köpek ay ve yildız bir resimde gösterilmektedir?.diyenet işler başkanlığı sadece çıkarına gelmiyen içinmi fetva çıkarır ,nasıl bir islam anlayışı bu.?..

saygılarımla.

pazarcıklı
16.09.2007, 19:18
Dink katliamını öven bir film daha

İSTANBUL (16.09.2007)- Ülkücü İsmail Türüt'ün Hrant Dink'in katillerini öven şarkı yapmasının ardından, bazı üniversite öğrencileri de Hrant Dink katliamını öven bir film çekip, gene Youtube'da yayınladılar.

İstanbul'daki bir özel üniversite öğrencileri, Hrant Dink'in katili tetikçi Ogün Samast ile azmettirici iddiasıyla yargılanan Yasin Hayal, Hrant Dink ve Dink'in bir arkadaşı rolleriyle, siyasi cinayeti öven bir film çekerek YouTube'a koydular. Filmde, beyaz bereli katil Ogün Samast'ın cinayeti nasıl işlediği anlatılıyor.

Filmde kafede oturan Dink'in arkadaşı rolündeki öğrenci, “Eninde sonunda Batı Ermenistan'ı da bizim topraklarımıza katıp büyük Ermenistan'ı kuracağız” diyor. Dink rolündeki öğrenci de “İnşallah... Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini alacak olan temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil kanda mevcut olacaktır” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Böylece 'öldürülmek için haklı gerekçe' veren Dink, hemen ardından çantasını alıp sokağa çıkıyor ve beyaz bereli öğrenci tarafından vurularak öldürülüyor.

Öğrencilerin öğrenim gördüğü üniversitenin yöneticileri, klibi yapan öğrenciler hakkında yasal takip isteneceğini belirtti.

alıntı: ATILIM www.atilim.org

malesef bu tür olayları hayretler içinde okuyoruz,insanı yok eden bir zihniyeti nasıl överler akıl almıyor; hele ki bunları, yarın işlerin başına geçecek olan,geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizin yapması daha da acı...yasal takip altına alınacakmış,bunları yapanlara,cinayeti işleyenlere ne yaparsan yap,giden canlar geri gelmeyecek...hastalıklı ve çok tehlikeli bir topluluk var...dünden beri okuduğumuz haberlerde,12 yaşında ki kız çocuğuna tecavüz eden, insanı öldürüp yiyen ve onlardan bir farkı olmadığını düşündüğüm bu gençler durumun ciddiyetini gösteriyor sanırım...neler göreceğiz daha hayal bile edemez oldum:confused1 :confused1 :confused1 ...

PAÜlü
16.09.2007, 19:28
arkadaşlar daha yeni İsmail türüt'ü haberlerde izledim ve bay 360 (dönen) insan bu şarkının sözlerini o anlama gelmediğini, o klibi de kendisi yapmadığını, kendisinin kedilerin ölümüne dahi üzüldüğünü kaldıki bir insanın ölümüne üzülmiyeyim diyen ve iyi kıvıramayan(!) bir sarkıcı(ki sarkıcı bile denilemez)...

Ve İsmail Türüt'ün yanında birde sarkıyı yazan bey...Yasinleri, fatihleri gibi isimleri koyarak yazdığı sarkısının o anlama gelmediğini savunuyor.İnsanların karsısına geçip güzel güzel yapıp sonra sanki karsıların da cocuk varmıs gibi inkar edip milleti uyutmaya calışıyorlar.Ama yanılıyorlar bir kısmı uyusada bir çogumuz bu sözlere inanmıyoruz ve uyumuyoruz da....

suveydiyeli
16.09.2007, 19:51

Sevgili Serhat...
Adaletin gerekeni yapması ile ilgili çok insani ve güzel bir istekte bulunmuşsun....

Ancak bu devlette ne zaman tam anlamıyla Adalet gerekeni yaptı ki???
Dink'e süikast düzenleyen ve ölümüne neden olan Ogün Samast'ın bile Türk Bayrağı önünde fotoğrafı çekilirken bir "kahraman" mış gibi davrandılar...Saçını bile düzeltmesini istediler flaşlar patlamadan önce...Hatta bazı polisler hatıra fotoğraf bile çekindiler......ki bu kişi adam öldürmekten yargılanacak olan biri olduğu halde.....
Bu anlamda iki kelimeyi biraraya getiremeyen,geçmişi belli,faşistliği tescilli olan biri için Adalet dediğimiz o yapı......gerekeni yapmaz.......Ne İsmail Türüt'e ne Ozan Arif'e ne de klibi hazırlayan ırkçı zihniyete........

Ancak senin ve benim gibilerin içi yanar...üzülür.....
Barış dolu kardeşçe günlere.............

cem_art
16.09.2007, 21:49
şovenizm , ırkçılık , faşizanlık , cahillik, bir ölüme sevinme insafsızlığı, insanları galyana getirme isteği. müziği bir amaç değil araç olarak kullanma kişiliksizliği , plakası 34 MHP 6-,
eşittir: ismail türüt

cem_art

yaylacıklı24
16.09.2007, 21:57
dünyada en tehlikeli şey ırkçılıktır.ve bu türüt denen sanatçı demeye dilim varmiyor zaten değildirde,malesef bu sahıs ırkçılık yapiyor yani dünya için en tehlikeli olan şeyi,yaziklar olsun başka ne diyeyim

mmmm
16.09.2007, 22:11
Dinime sövende benden olsa!

Bilmem anlatabildimmi!

Kahrolsun faşizm!

Bunlar faşist bile olamazlar...

Medyatik soytarı takımları!

mmmm
16.09.2007, 22:29
Arkadaşlar bu adam Türk ırkçılığından öte yöresel ırkçılıkta yapmış..

Allah sonumuzu hayır ede..

Bir Karadenizlilerimiz eksikti..

Buradan video açılmıyor..Ben araştırdım bu link'i buldum..

Rezillik diyorum başka birşey söylemiyorum..

http://www.netkeyfi.org/ismail-turut-plan-yapmayin-plan-youtube-klip-ve-mp3-olay-klip

yoldaş24
16.09.2007, 23:16
Sözde sanatcı bu şahıs milliyetcilik ruhunun ağır basmasından ötürü esas olan değerleri hep çiğnemiştir.Gerçeklere aykırı bu zihniyet devlet destekli olduktan sonra bizim ne düşündüğümüzün tüm önemini kaldırıyor ortadan,bu adamın cezasını mahkemeler belirlememeli...

YezdaN
16.09.2007, 23:22
konuşma üslupu olmayan bir insandan ne beklenebilir ki ölü bir kişiden pirim yapmaya çalışan sadece bir zavallı...

başkabirdünya
16.09.2007, 23:31
reha muhtarın yazısı:

Türüt Beykoz Başsavcısıyla ne görüştü?

İki gün önce İsmail Türüt, yanında birkaç kişiyle Beykoz Savcılığı’na gidiyor...

Başsavcıyla görüşüyorlar...

Olay şarkı henüz patlamamış...

İlginç bir tesadüf ki Başsavcı Rizeli...

Tabii nereli olduğunun Başsavcı açısından hiçbir anlamı yok...

İsmail Türüt için mi bir anlamı var bilmiyorum...

Benim nüfus kütüğüm de Trabzon Merkez, İskenderpaşa mahallesi...

Karadenizli İsmail Türüt’le tam hemşehri sayılırız?..

Şimdi ben ona Trabzonlu hemşehrisi olarak bazı sorular sorayım?..

Bakalım ne cevaplar verecek?..

“Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı,

Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz’de...

Ogün böyle desinler, bugün böyle desinler...

Fatiha’lar Yasinler bitmez Karadenizde...”

Bu sözler İsmail Türüt’ün şarkısının sözlerinin bir bölümü...

Şimdi söyle bakalım İsmail Türüt, önce Ogün sonra da Yasin ismini arka arkaya Ermeni olayında geçirmenin anlamı ne?..

Ermeni’den kastedilenin, öldürülen Hrant Dink olduğunu bilmemek için aptal olmak lazım...

Ne ilginçtir ki öldürmekten zanlı kişinin ismi Ogün...

Azmettiricisinin ismi de Yasin...

Demek “Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de...”

Demek “Ogün öyle desinler, bugün böyle...”

Bak kardeşim İsmail Türüt;

Sen Tevriye Sanatı nedir bilir misin?..

Divan edebiyatında “Nükte yapmak için iki anlamı bulunan bir sözcüğün uzak anlamını kastederek kullanma sanatına Tevriye denir...”

“Ogün böyle desinler, bugün böyle desinler...

Ya da Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz’de...”

Kusura bakma bunlar bana tevriye sanatının yarım yamalak ve de yavan örnekleri gibi geliyor...

Bu sanatın en güzel örneğini şair Nef’i verir şiirinde...

Tevriye sanatının en güzel örneğini verdiği şiirde şöyle der:

Bize Tahir Efendi kelp (köpek) demiş...

İltifatı bu sözde zahirdir (bellidir, açıktır)...

Maliki benim mezhebim zira... (Benim mezhebim Maliki’dir)

İtikatımca kelp (köpek) tahirdir (temizdir)...

Nefi burada, tahir kelimesinin temiz anlamını kullanarak köpeğin temiz olduğunu söylerken, aynı zamanda köpeğin tahir olduğunu anlatıyor...

Tevriye yaparak hem kendisine köpek diyen Tahir’e köpek sıfatını yapıştırıyor hem de bunu yaptırırken tahirin temiz anlamını kullanmış gözükerek kendini “köpek temizdir” demiş gibi gösteriyor...

Senin şarkının o müthiş sözlerinde elbette ki Nefi’nin divan Edebiyatı’nın bütün inceliklerini kullanan o müthiş sanatından eser yok...

Elbette o birikimden o estetikten bihaber bir durum ortada...

Sen de sanki kendince Yasinler diyerek azmettirici Yasin’e gönderme yapıyorsun...

Sanki “Ogün bugün” derken, Hrant’ı öldürmekten sanık Ogünü kasteder gibisin...

Kendine göre bir tevriye yapmaya çalışmış ve katilleri övmüşsen büyük suç...

Sen bir cinayeti işleyenleri, azmettirenleri sevgiyle anıyor, kutsuyorsan şarkında türkünde, yazık sana İsmail Türüt...

Yazık Türkiye’ye...

Yazık Karadeniz’e...

Cinayet cinayettir...

Cinayeti işleyen de katil...

Katili, katilliğinden dolayı öven de suç ortağı...

Ahmet Kaya bir sürü güzel şarkı söylediği, Kürt olduğu, ya da kültürel haklar istediği için değil, esasen Apo’ya övgü dolu sözler söylediği için toplumun önemli bir kesiminin nefretini kazandı...

Elbette onu alkışlayanlar da vardı...

Tıpkı seni de şimdi alkışlayacak olanlar olacağı gibi...

Ama bu alkışlar kan isteyen vampir alkışlardır...

Cinayetleri savunmak başka şey, insanlığı, değerleri, özgürlüğü ya da vatanı savunmak başka şey İsmail Türüt...

Boyundan büyük işlere kalkışma...

Vampirliğe soyunma...

Hele tevriye sanatına hiç bulaşma...

Sen kim, Nef’i kim?..

Hadi oradan!!!

Vatan
Reha MUHTAR

mmmm
16.09.2007, 23:56
Vay beee Rehacığımda ne sözler varmışta biz bilmiyormuşuz:)

Nef'i nin o dörtlüğüne hayranımdır..

Bu kadar mükemmel bir hiciv yapılamaz doğrusu..
-----------------------------------------------

Nefi burada, tahir kelimesinin temiz anlamını kullanarak köpeğin temiz olduğunu söylerken, aynı zamanda köpeğin tahir olduğunu anlatıyor...

Tevriye yaparak hem kendisine köpek diyen Tahir’e köpek sıfatını yapıştırıyor hem de bunu yaptırırken tahirin temiz anlamını kullanmış gözükerek kendini “köpek temizdir” demiş gibi gösteriyor...
---------------------------------------------------------

Yalnız burda ''Tahir'' ile ''tahir'' arasındaki imla farkını gözden kaçırmamak lazım..

Bildiğim kadarıyla Tahir isimli Kadı'nın birisiyle Nef'i arasında geçen bir muhabet..

Neticede nef'i bu sözlerinden ötürü kadıya hakaretten ceza almamıştır..Çünki ''Tahir'' değil ''tahir'' diye yazmıştır:)

Ama lafınıda oturtmuştur!

İmlanın önemini daha iyi anlıyor insan:)

2 gece uğraşsam bunlara çok güzel bir tevriye sanatı yaparımda değmez!

Seyduna
17.09.2007, 11:07
Bir arkadasin dedigi gibi,

'Evrimin son hali bu adamsa, baslangicini dusunmek istemem..'

başkabirdünya
17.09.2007, 14:19
İsmail Türüt ve Ozan Arif'e soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, türkücü İsmail Türüt'ün "Plan yapmayın plan" adlı şarkısı ile bu şarkıya yapılan ve Youtube'de yayınlanan video görüntülerine ilişkin soruşturma başlattı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri, basında yayınlanan haberler üzerine söz konusu video görüntülerine ilişkin kayıtları ve bu konudaki haberleri içeren bir dosya hazırlayarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

İstanbul Basın Savcısı Nurten Altınok da, konuya ilişkin 2 yönlü bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, bir yandan video görüntülerini hazırlayarak Youtube'a sunanlar, diğer yandan da söz konusu şarkının sözlerinin suç unsuru taşıyıp taşımadığı inceleniyor.

Soruşturma kapsamında, sözleri yazan Ozan Arif ile İsmail Türüt'ün ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Bu arada, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi de, Youtube'deki söz konusu video görüntülerine erişimin engellenmesini kararlaştırdı.

eylül83
17.09.2007, 14:36
ben böyle bir zihniyet bu yaşıma kadar grmedim duymadım.olay ermenilik yahudilik alevilik sünnilik degil ortada bir cinayet var, mensup oldugu kimlliğinden düşüncelerinden dolayı öldürülmüş bir İNSAN söz konusu. Bu ırkçılık degil zalimlik, canilik, katillik...

DERSİM_Gülay
17.09.2007, 15:49
böyle bir zihniyette olan bir insanı kaileye bile almayalım.kim ki o ne olduğunu ssanıyo(kendini sanatcı sanan medya maymunu)şimdiye kadar bu topluma yaralı ne gibi bir faaliyette bulunmuş ki bide kalakıp HRANT DINK gibi bir adamı eleştiriyo.

eeren
17.09.2007, 16:21
bu adam bu işten kazandığı paralar ile havuzlu villada oturuyor
jiplere biniyor
ee bende olsam ogünlere şarkı yazardım
çünkü hrant dink gibi gerçek aydınlar mazlumun emekçinin emeğini savunanlar ayaklarında delik ayakkabılarla öldürülürken
katillere övgü dizenler sefa içinde yaşıyor

burası böyle bir memleket işte:(

başkabirdünya
17.09.2007, 16:37
İHD İstanbul şubesi Ozan Arif ve İsmail Türüt hakkında suç duyurusunda bulunacak

Haber Merkezleri, İlgili Kurum Ve Kişilerin Dikkatine

Irkçılık Ve Şiddet Çağrısı Yapanlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuyoruz

Sözleri Ozan Arif tarafından yazılan ve Türkücü İsmail Türüt tarafından seslendirilen “Plan Yapmayın Plan Karadeniz’de Tutmaz” isimli türkü, ırkçı ve şoven çağrışımlar taşıdığı gibi, Türküye kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan ve internet ortamında http://www.youtube.com/watch?v=PuKQ2DZvOao adresiyle kamuoyuna sunulmuştur.

Klipte özellikle Hrant Dink’in katili Ogün Samast ve katledilen Hrant Dink’in görüntülerinin yayınlanması olayı daha da vahim bir boyuta taşımaktadır.

Bu ırkçı türkünün yazarına, seslendirenine ve türküye klip yapana bir tavır göstermek, şovenizme prim vermemek gerekiyor.

Bu nedenle insan hakları savunucuları olarak; suçu ve suçluyu övmek amacıyla yapılan bu türkünün yazarı Ozan Arif ve türküyü seslendiren İsmail Türüt ve klibi hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Herkesi bu suç duyurusu etkinliğine katılarak tırmandırılmak istenen ırkçılığa ve katillerin şirin gösterilme çabalarına karşı tepki göstermeye davet ediyoruz.

İnsan Hakları Derneği
İstanbul Şubesi

TARİH : 18 Eylül 2007- Salı
SAAT : 13.00
YER : Sultanahmet Adliyesi

ÇaKıL
17.09.2007, 17:08
İsmail Türüt için sağ görüşlü diyen arkadaşlar canlar

Sağ görüşlü olmakla kafatasçı zihniyeti taşıyan sağcıları birbirinden ayırt edelim.

bluehero88
17.09.2007, 18:06
Ya inanmıyorum yaaa...Bir de cinayeti iyi şekilde gösterip yok Karadeniz'de Fatiha Yasin bitmezmiş...Bitmesin!! Bitmesin ki işallah o Fatihalar Yasinler gelip çarpsın seni..Utanmaz adam madem böyle bir şarkı yaptın bi de Kuran surelerini katıp insanların dini duyguları ile oynama!!!!Bari bu pis işin içine Kuran-ı Kerim'i karıştırma....

başkabirdünya
17.09.2007, 18:38
'Hepimiz Türüt'üz!'

Almanya'da bir grup dazlak kafalı neo-Nazi, bir Türk ailesinin evini ateşe verip çoluk çocuk, diri diri yaktığında yüzlerce duyarlı Alman hemen olay yerine koşup katliamı protesto eden sloganlarla yürümüştü.
Dillerindeki slogan neydi hatırlıyor musunuz:
"Hepimiz Türküz!"

* * *
Bu, bir duyarlılık sloganıdır.

Bu, "Size yapılan haksızlığa inat, biz de sizdeniz" demenin, acıyı paylaştığını ilan etmenin en yalın, en manalı yoludur.
Şimdi Alman faşistlerinin bu jeste karşılık bir şarkı yazıp "Plan yapmayın plan /
gitmez Alamanya'da /
kahpelik yalan dolan /
tutmaz Alamanya'da" dediğini düşünün.
Aynı şarkıda Türk evlerini kalleşçe ateşe verenlere övgüler düzülsün, "Hans'larla, Patric'ler / bitmez Alamanya'da" diye tehdit savrulsun.
Şarkının klibinde de
"Bırakın ezan okumayı /
Türkçülük taslamayı /
Millet böyle dolmayı /
yutmaz Alamanya'da" denilsin ve "Hepimiz Türküz" diye yürüyen Almanlar hedef gösterilsin.

Alman makamları bu şarkıyla suça övgü düzen ırkçıların derhal yakasına yapışırdı.
Ya Almanya'daki Türk toplumu ne hissederdi; düşünsenize...
* * *
Prof. Oran ve Prof. Kaboğlu'nun devletin isteğiyle hazırladığı Azınlık Hakları Raporu'nu "halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici" bulan, orada yazılanlarda "yakın ve açık tehlike" kokusu alan yargının bu türkü karşısında ne yapacağını merakla bekliyoruz.
Dava açılır, kaset toplatılır, klip yasaklanırsa, Dink cinayetini savunanların tepki sloganını tahmin etmek zor değil:
"Hepimiz Türüt'üz!.."
* * *
İsmail Türüt belki Karadeniz'in bir bölümünden alkış almak, belki ırkçı bir damarı gıdıklamak uğruna ucuz bir propaganda türküsünü seslendirmiş, açıkça suçu ve suçluyu övmüştür.
Yine de ben Türüt'ün, bir gazeteciyi, bir aydını, düşünen bir beyni kalleşçe kurşunlayan bir katili övecek kadar gaddar olabileceğine inanmıyorum.
Gerçekten dünkü Milliyet'e söylediği gibi "Bir Müslüman olarak" bir insanın öldürülmesinden haz duymuyorsa, bir an için kendini öldürülen o insanın ailesinin yerine koymalı ve türküsünü piyasadan toplatıp özür dilemelidir.
Hatta türküsünü biraz tadil etse, Karadeniz için de iyi olur:

"Bir uşak ensesinden / vurulmaz Karadeniz'de
Öyle kalleşçe pusu / kurulmaz Karadeniz'de...
Fatihmiş, Yasinmiş / bilinmez Karadeniz'de
Katillere kahraman / denilmez Karadeniz'de..."
* * *
Tabii işin Türüt'ün özrüyle, savcıların girişimiyle bitmeyeceğini de biliyoruz.
Asıl, bu kini üreten toplumsal kültürü, hepimizin içindeki "Türüt"ü sorgulamak gerektiğine inanıyoruz.
"Masum bir bebekten bir İsmail Türüt çıkaran bu kültürel iklim sorgulanmadıkça bizlere huzur yok kardeşlerim."

Can Dündar

eldorado
17.09.2007, 19:42
reha muhtarın yazısı:

Türüt Beykoz Başsavcısıyla ne görüştü?

İki gün önce İsmail Türüt, yanında birkaç kişiyle Beykoz Savcılığı’na gidiyor...

Başsavcıyla görüşüyorlar...

Olay şarkı henüz patlamamış...

İlginç bir tesadüf ki Başsavcı Rizeli...

Tabii nereli olduğunun Başsavcı açısından hiçbir anlamı yok...

İsmail Türüt için mi bir anlamı var bilmiyorum...

Benim nüfus kütüğüm de Trabzon Merkez, İskenderpaşa mahallesi...

Karadenizli İsmail Türüt’le tam hemşehri sayılırız?..

Şimdi ben ona Trabzonlu hemşehrisi olarak bazı sorular sorayım?..

Bakalım ne cevaplar verecek?..

“Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı,

Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz’de...

Ogün böyle desinler, bugün böyle desinler...

Fatiha’lar Yasinler bitmez Karadenizde...”

Bu sözler İsmail Türüt’ün şarkısının sözlerinin bir bölümü...

Şimdi söyle bakalım İsmail Türüt, önce Ogün sonra da Yasin ismini arka arkaya Ermeni olayında geçirmenin anlamı ne?..

Ermeni’den kastedilenin, öldürülen Hrant Dink olduğunu bilmemek için aptal olmak lazım...

Ne ilginçtir ki öldürmekten zanlı kişinin ismi Ogün...

Azmettiricisinin ismi de Yasin...

Demek “Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de...”

Demek “Ogün öyle desinler, bugün böyle...”

Bak kardeşim İsmail Türüt;

Sen Tevriye Sanatı nedir bilir misin?..

Divan edebiyatında “Nükte yapmak için iki anlamı bulunan bir sözcüğün uzak anlamını kastederek kullanma sanatına Tevriye denir...”

“Ogün böyle desinler, bugün böyle desinler...

Ya da Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz’de...”

Kusura bakma bunlar bana tevriye sanatının yarım yamalak ve de yavan örnekleri gibi geliyor...

Bu sanatın en güzel örneğini şair Nef’i verir şiirinde...

Tevriye sanatının en güzel örneğini verdiği şiirde şöyle der:

Senin şarkının o müthiş sözlerinde elbette ki Nefi’nin divan Edebiyatı’nın bütün inceliklerini kullanan o müthiş sanatından eser yok...

Elbette o birikimden o estetikten bihaber bir durum ortada...

Sen de sanki kendince Yasinler diyerek azmettirici Yasin’e gönderme yapıyorsun...

Sanki “Ogün bugün” derken, Hrant’ı öldürmekten sanık Ogünü kasteder gibisin...

Kendine göre bir tevriye yapmaya çalışmış ve katilleri övmüşsen büyük suç...

Sen bir cinayeti işleyenleri, azmettirenleri sevgiyle anıyor, kutsuyorsan şarkında türkünde, yazık sana İsmail Türüt...

Yazık Türkiye’ye...

Yazık Karadeniz’e...

Cinayet cinayettir...

Cinayeti işleyen de katil...

Katili, katilliğinden dolayı öven de suç ortağı...

Ahmet Kaya bir sürü güzel şarkı söylediği, Kürt olduğu, ya da kültürel haklar istediği için değil, esasen Apo’ya övgü dolu sözler söylediği için toplumun önemli bir kesiminin nefretini kazandı...

Elbette onu alkışlayanlar da vardı...

Tıpkı seni de şimdi alkışlayacak olanlar olacağı gibi...

Ama bu alkışlar kan isteyen vampir alkışlardır...

Cinayetleri savunmak başka şey, insanlığı, değerleri, özgürlüğü ya da vatanı savunmak başka şey İsmail Türüt...

Boyundan büyük işlere kalkışma...

Vampirliğe soyunma...

Hele tevriye sanatına hiç bulaşma...

Sen kim, Nef’i kim?..

Hadi oradan!!!

Vatan
Reha MUHTAR

reha muhtarın yazısını bende okudum...magazin ve sosyete köşe yazarı olan bu vatandaşın böyle konularada el atması GURUR VERİCİ...!!!
işte medyanın ve kendini aydın sanan yazarların hali bu,hangi konu gündemde kendine prim yapacakya....yazık bu adama mankenler,sosyeteler tatillerde,podyumlarda,bar çıkışlarında,onca olay çıkarsın haber olmak için BİZİM ŞU YAZARA BAK,tutmuşta böyle basit bir olayı kaleme almış...senin ne haddine be kardeşim,gitte dedikolarına baksana..hem o,şuna,bunu demiş hadi işin gerçeğini söylede halkı bu karanlıktan aydınlığa taşı...

başkabirdünya
17.09.2007, 20:11
İŞTE FAŞİSTLERE YOU TUBEDEN CVP:

http://www.youtube.com/watch?v=bh45wSh0fXw

ALLI07
17.09.2007, 20:31
Her laz gibi İsmail Türüt'ünde aklı sonradan başına gelecektir.Ülkücülük-Türkçülük söylem,fikirlerinde olan lazların öğrenmesi gereken ırk olarak Türk olmadıklarıdır.Sadece hepimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdırlar.Lazlar kendilerini Türk zannedib ırkçılık yapmasınlar.Ülkemizdeki etnik köken ve dini inanç farklılıkları mozaiktir.Hepimiz bir arada birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek saygı ve sevgi çerçevesinde birarada yaşamayı öğrenmeliyiz.Biri dalgasında Karadeniz'inBiri Nesimi'nin adına yüzünKan deryasında birini ezinBiri Kızıldere yolunda kaldı

YoRuM78
17.09.2007, 20:57
Daha öncede Abdullah Catlı için sarkı yazmıştı.bugun gazetedeki savunması vardı oldukça komikti.. Bu arada, BirGün gazetesine açıklama yapan İsmail Türüt, klibi savunmuştu. Türüt, "Ben Karadeniz'e yapılan kahpelikleri dile getirdim. Tebrik ederim yapanı. Çok isabetli olmuş. O şarkıdaki sözleri her yere çekebilirler" diye konuştu. Şarkının yer aldığı albümü çıkaran müzik şirketinin ismi de dikkat çekiyor. Müzik Şirketi'nin adı, Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı O.S. ile aynı ismi taşıyor. (Birgun gazatesinin haberidir)

Hakkarili
17.09.2007, 20:59
ismail türüt her halde istediğini başardı ve gündemde uzun süredir kendi ırkçı kimliği adı altında terör estiriyor eğer bu ülkede terörizm varsa bu ismail türüt gibi düşünen beyinlerin altından çıkıyor böyle bir sana şaheseri(!)yapması zaten bunu gösteriyor öldürülen kim olursa olsun sonuçta bir insan ismail türütün yaratılanı sev yaratandan ötürü sözünden haberi yok birde ona sanatçı deyipte ona pirim verenlere yazıklar olsun sanatçı birleştirir bölmez birilerinin bunu bunun gibi sanatçılara anlatması gerekiyor:thumbdown :thumbdown :thumbdown

sonbahar
17.09.2007, 21:58
...

sonbahar
17.09.2007, 22:10
Onu sanatçı diye dinleyenleri kınıyorumm! Böyle insanların sanatçılıkla bi alakası yok... olsa olsa sulanmış beyinleriyle bişeyler yapmaya çalışırlar onada yürekleri yetmez Yüreksiz katiller...

başkabirdünya
18.09.2007, 11:11
İsmail Türüt diye 1 yaratık var.
Şişmandan ziyade şişmiş 1 adam: Böyle helllyum gazını basmışlar arkasından, şişirmişler şişirmişler, bi iple bağlı yere, ipi kessen bi yerinden uçup gidecek: öyle bi amorf balon.
Ve fakat Osman Yağmurdereli vs. bütün kötücül
şişmeler gibi; bunların çok şirin/sevinilesi/komikşekerpofpof olduklarına dair, psikolojide (eskilerden) 'Picnic Type' tabir edilen tiplerden olduklarından- böyle güçlü 1 inançları var herrr halleriyle katlanılası/beğenilesi olduklarına dair.
Nitekim 'Fıkralarla Türkiye'nin sunucusu İsmail Türüt KANAL 7'DE.
Vakti zamanında Şevki Yılmaz'ın seçim kampanyası için yaptığı bi besteleme neticesinde yargılanmış. Fikir suçundan! Öylesine zararziyan fikirlerle şarkı attırabiliyor yani.
"Tarabya'da uşaklar/Etiler'de yumuşaklar" demesinin akabinde, sahnede bacağından vurulmuştu.
Sıkı durun: daha önce Arto'yu da vurmuş bulunan Tolga Bilgi tarafından.
Arto, Ermenilerin Yüz Karası diyebileceğimiz, çene ishalinden mustarip, karga sesli 'kişi'. Gerçek ismi: Harutyun Dalga.
Her şey şaka gibi değil mi? Bizler de zaten Fıkralarla Yaşayanlarız. Yalnız Hrant Dink öldü. Biz yaşıyoruz.
O önce mahkûm edildi, sonra öldürüldü.
Büyük Faşist Ozanbeyin Ozan Arif yazıyor, İsmail Türüt okuyor. Parçanın adı: 'Plan Yapmayın Plan'- içinde Ogün'ler, Yasin'ler geçiyor.
Sözleri yazan Ozan Arif Faşisti "Sözlerimin arkasındayım" diyor. Ve fakat yasinlerle, fatihalarla tabii ki bizim anladığımız şeyleri kast etmemiş.
Dualarla yazılmış mısralarmış'a getiriyor. Kullanılırmış bunlar tabir olarak!
İsmail Türüt diyelim, bu parçasının içinde bulunduğu DÜNYA TATLISI kasetinin etiketinin Ogün Müzik'ten olmasını da açıklayamıyor.
İnternette filan Ogün Müzik'ten çıkmış gözüküyor 'Dünya Tatlısı'.
Menajeri "Ogün Müzik'le çalışmıyoruz. Melodi Müzik'ten çıktı" diyor. Zaten Unkapanı'nda Ogün Müzik diye bi şirketin izi bulunamıyor.
Rahip Santoro'yu öldüren de 'Küçük Ogün'dü, Hrant Dink'i öldüren de 'Küçük' Ogün. Çok sevilen, çok anlamlı bir isim Karadeniz'de anlaşılan. Şarkıda da: "O gün öyle desinler/Bugün böyle desinler/Fatiha'lar, Yasinler/Bitmez Karadeniz'de" deniliyor zaten.
Evet, Dünya Tatlısı olduğuna inanan 1 Fıkracı Adam. Uşaklar/Yumuşaklar sallamasının ardından bacağından kurşunlanıyor. Bir de röfleli/makyajlı/fırfır takım elbiseli fotoğrafları çıkmıştı ortaya. Bi
zamanlar muhayyilesinin Etilerindeki 'yumuşaklar' janrında takılıyormuş yani. Şevki Yılmaz için öylesine radikal sözler attırıyor ki propaganda türküsünde, mahkemeye veriliyor.
Kanal 7'nin sevilen elemanı ayrıca!
'Parçasıyla' ilgili, "Karadeniz'de oynanan oyunlara dikkat çekmek istedim" diyor.
Çekti nitekim.
Avusturya'da yaşayan ve vatan/millet sevgisinden çatlayan 1 Takım Türkler, Dink Cinayetini ÖVEN bir klip attırıp YouTube'a koyuyorlar. 'Dünya Tatlısı' Fıkracı Türüt Uşakları'nın şerefine!
Bu arada BAHÇEŞEHİR Üniversitesi'nde, '1 Grup Çarşambalı Genç' (ahh bu Karadeniz'in milliyetperver uşakları!!) Dink'in öldürülmesinin ne kadar şahane/gerekli bi şey olduğu üstüne bir film attırıyorlar.
'Filmde' Dink'in arkadaşını oynayan kişi "Eninde sonunda Batı Ermenistan'ı da bizim topraklarımıza katıp Büyük Ermenistan'ı kuracağız" diyor.
Dink Rolündeki: "İnşallah.... Türkten boşalacak
o zehirli kanın yerini alacak olan temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil kanda mevcut olacaktır" diyor.
Bu lafların ardından sokağa çıkınca, vurulup öldürülüyor Dink'i 'oynayan'. 12 Eylül döneminde hapiste yapılan testlerin sonunda faşistlerin çoğu geri zekâlı çıkmışlar, okumuşsunuzdur.
Trabzon Emniyet'i de, İstihbaratı da KUSURLU BULUNMADI müfettişlerce, biliyorsunuz. Tüm Trabzon'un, bütün Pelitli'nin bildiği, ezbere, herkesin konuştuğu, jandarma muhbirinden, polis istihbaratçısına onca haberdar edilmiş, GELİYORUM! diye bağırmış bir cinayetle alakalı; HİÇBİR YETKİLİ sorumlu tutulmadı, yargılanmadı. Dahası 'aklandı'.
'Küçük' Ogün'le o posterleri hazırlayan polisiyle, jandarmasıyla Çayocağı Yapımcıları hakkında da hiçbir cezai işlem yapmaya gerek duyulmadı.
Aklandılar. Paklandılar.
Hrant Dink'i Yaşayan/Yürüyen 1 Hedef haline getiren tüm o mahkeme basma sahnelerini yaratıklandıranların bi kısmı, Ümraniye'deki bomba baskınından beri içerdeler. Yalnız YASAK haklarında yazmak ve çizmek. (Danıştay Baskını'na bağlandı vs. diye.)
Onların tepesindekilere ulaşılmadığına göre; bu ilginç, bu esrarengiz yasak devam edecek.
'Küçük' Ogün yüzünden Hrant Dink'in mahkemesini izlemek de yasaktı. 18'ine bastı mı ARTIK 'Küçük' Ogün? Yoksa cinayeti işlediğinde 13 yaşında filan mıydı? Adlı Tıp Raporu 'Küçük' Ogün'ün yaşını 'kanıtlayan' Samsun Adli Tıbbı'ndan alındı- yanılmıyorsam. Yaşı o zaman da çok şaibeli idi;
ama artık 18'ine basmış olduğunu ümit ediyorum Karadenizli bu küçük uşağın.
Bu iğrenç ötesi klip haberini, mahçup bi edayla yedinci sayfadan küçücücük duyurdu pazar günü 'Büyük' Hürriyet gazetesi.
Ogün'ün çay ocağındaki poster çalışmalarını 'Avla avcının birlikte hatıratı' olarak değerlendiren, bu çocuklarla 'empati yapmamızı' isteyen İklimatör Genel Ağbi Özkök'ün yazısı ise koalaları mı, penguenleri mi, kutup ayılarını mı tercih edelim neşeli ayaklar/küresel ısınmanın sembolü olarak- üstüneydi.
Dünya Tatlısı'ydı yani.
Dünya tatlısıydı çizgisi. O gün de öyleydi.

Perihan MAĞDEN/Radikal

abdi
18.09.2007, 14:54
[QUOTE=PAÜlü;496848][B]arkadaşlar daha yeni İsmail türüt'ü haberlerde izledim ve bay 360 (dönen) insan bu şarkının sözlerini o anlama gelmediğini, o klibi de kendisi yapmadığını, kendisinin kedilerin ölümüne dahi üzüldüğünü kaldıki bir insanın ölümüne üzülmiyeyim diyen ve iyi kıvıramayan(!) bir sarkıcı(ki sarkıcı bile denilemez)...

Ve İsmail Türüt'ün yanında birde sarkıyı yazan bey...Yasinleri, fatihleri gibi isimleri koyarak yazdığı sarkısının o anlama gelmediğini savunuyor.İnsanların karsısına geçip güzel güzel yapıp sonra sanki karsıların da cocuk varmıs gibi inkar edip milleti uyutmaya calışıyorlar.Ama yanılıyorlar bir kısmı uyusada bir çogumuz bu sözlere inanmıyoruz ve uyumuyoruz da.... ben ınanıyorum ısmaıl turute merttr o yalan solemez.bende kullanıcı adımı okudugum unıversıtenın adıyla mı degıstrsem acaba ne komık ınsanlar var ya :):)TRABZON MERKEZ AKILLI OLSUN HERKES C-I-L-G-I-N-L-A-R

mlssrhn58
18.09.2007, 15:01
şiddetle kınıyorum.başka ne diyebilirmki...

abdi
18.09.2007, 15:09
ben parçanın sözlerine dikkat diye vurguladım
sorun klibin içeriğiden çok ismail türütün faşist kimliği.......

gazi merkez kafasına göre herkes:p
GAZİLİ ANTİ-FAŞİSTLER

(abdi arkadaşım bu kelimelerin altında art niyet arama
sana cevap olsun diye yazmıyorum
aklıma geldi ve hoşuma giiti.)nıye art nıyet arıyımkı bırınden begendıgın bıseyı alıp kendıne uyarlamak gayet normal.ama trabzona gelırsen o sozun neden solendıgını anlarsın neyse ıyı bak kendıne

bahtiyarbaris
18.09.2007, 15:46
bu ülkeyi yılardır bölen çatışamalara sürükleyen bir siyasi akımın temsilcisi olan iki isim İSMAİL TÜRÜT VE OZAN ARİF Bbunlar bir ulusu katliamları faşizmi iansan haklarını yok etmeye çiğnemeye alışan bir idoolojinin belki görünen kısmı arkasına neden lanet okumuyoruz meydanlarda idam masaları kurup ip sallandıranlara ne demeli cani katil ve bölücü biriyle fotoğraf cektirenleri biirde bayrak altında bunları kim yargılayacak evrenleri kim kim bu ulus bunlar gibileri çok doğurdu büyüttü bizim suçuuz yokmu dersiniz hiç bunların büyütülmesinde kahrolsun türk faşizmi kahrolsun gerici militanizim islami revizyonizim

başkabirdünya
18.09.2007, 17:08
türüt canlı yayında çıldırdı!!

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=35033

başkabirdünya
18.09.2007, 20:13
. TIRT ve O. ARIF ICIN

BIRAK KOLPAYI YAVŞAK

Hem çürüksün, hem tırtsın
Hem yavşaksın, hem hırtsın
katilin şakşakçısı
katilden de düşüksün

Bırak kolpayı yavşak
Yok planmış, yok Rusmuş
Belli validen seni
Doğurmamış da kusmuş

Lazmış, Karadenizmiş
Sen misin Karadeniz
Arkadan adam vurmak
Bu mu sizin töreniz

Değildir elbette ki
Karadeniz temizdir, Karadeniz Kazım'dır
Hayal değil gerçek şu:
Vatan bize lazımdır

Bugün hepimiz Hrant
Hepimiz Ermeniyiz
Döktüğü kanda iti
Boğacak olan biziz.

alıntı

BasakDamla
18.09.2007, 20:24
Gercek bir !sanatcının! asla yapmaması gereken bölücü, kötü nıyetlı, cirkin bir yaklasım olarak degerlendırıyorum...

cheguevera_52
19.09.2007, 14:08
Bu Türütü sanatçı diye dinelyen varmı, adamın müziği hep aynı sadece sözlerini değiştiriyor nasıl bir müzik anlaşı içerisinde anlayamadım gitti. Karadeniz müziğini tek anlamıyla katlediyor.

başkabirdünya
19.09.2007, 15:23
ben ınanıyorum ısmaıl turute merttr o yalan solemez.bende kullanıcı adımı okudugum unıversıtenın adıyla mı degıstrsem acaba ne komık ınsanlar var ya TRABZON MERKEZ AKILLI OLSUN HERKES C-I-L-G-I-N-L-A-R

nıye art nıyet arıyımkı bırınden begendıgın bıseyı alıp kendıne uyarlamak gayet normal.ama trabzona gelırsen o sozun neden solendıgını anlarsın neyse ıyı bak kendıne

senide bir gün gaziye bekleriz
misafirimiz olursun

gazi merkez fAŞOlar giremez
gazili anti-faşistler
(ne desem uyuyo:) )

mertlik insanların öldürülmesini alkışlamakmıdır
gençlerin linç edilmesimidir
onların(türüt,ozan arif ve onları kendine örnek alan faşistler) mertliğine tüküreyim.................

PAÜlü
19.09.2007, 15:35
[B]arkadaşlar daha yeni İsmail türüt'ü haberlerde izledim ve bay 360 (dönen) insan bu şarkının sözlerini o anlama gelmediğini, o klibi de kendisi yapmadığını, kendisinin kedilerin ölümüne dahi üzüldüğünü kaldıki bir insanın ölümüne üzülmiyeyim diyen ve iyi kıvıramayan(!) bir sarkıcı(ki sarkıcı bile denilemez)...

Ve İsmail Türüt'ün yanında birde sarkıyı yazan bey...Yasinleri, fatihleri gibi isimleri koyarak yazdığı sarkısının o anlama gelmediğini savunuyor.İnsanların karsısına geçip güzel güzel yapıp sonra sanki karsıların da cocuk varmıs gibi inkar edip milleti uyutmaya calışıyorlar.Ama yanılıyorlar bir kısmı uyusada bir çogumuz bu sözlere inanmıyoruz ve uyumuyoruz da.... ben ınanıyorum ısmaıl turute merttr o yalan solemez.bende kullanıcı adımı okudugum unıversıtenın adıyla mı degıstrsem acaba ne komık ınsanlar var ya :):)TRABZON MERKEZ AKILLI OLSUN HERKES C-I-L-G-I-N-L-A-R

Bence komik olan sensin...Senin ismaile inandığını herkes anladı zaten....

Eee forumun senden farkı bu. Mert insanın kim olduğunu biz iyi biliriz...ve Hiçbirimizin nickine satasma hakkını kimse sana vermez.

Akıllı olması gereken sensin...Çılgında sensin haddini bil...

(Kusura bakma Baskabirdünya can topiğini işgal ettim..)

başkabirdünya
19.09.2007, 15:37
abdi:
ben ınanıyorum ısmaıl turute merttr o yalan solemez.bende kullanıcı adımı okudugum unıversıtenın adıyla mı degıstrsem acaba ne komık ınsanlar var ya TRABZON MERKEZ AKILLI OLSUN HERKES C-I-L-G-I-N-L-A-R

:thumbdown :thumbdown

PAülü:

Eee seninde forumdan farkın bu. Mert insanın kim olduğunu biz biliriz...ve Hiçbirimizin nickine satasma hakkını kimse sana vermez.

(Kusura bakmayın arkadasım Baskabirdünya can topicini işgal ettim..)

:thumbup1: :thumbup1:

nymphy
19.09.2007, 15:39
türütü şiddetle kınıyorum onun gibi düşünenlere de karşı çıkıyorum dün izlediğim bir haberde izmir barosundan da ismail türüt e destek verdiklerini gördüm ya nasıl bir ülkede yaşıyoruz adam bide hiç bişey olmamış gibi ben sözlerimin arkasındayım diyo ya adama destek veren o haysıyetsiz kişide bir insan vatanını koruyosa ben onun arkasında olurum diyor uyanın be bu vatan ı korumak değil resmen satmaktır yaa

ilker_che
19.09.2007, 15:40
abdi:

hiç gerek sen oxford da yazsan harward da yazsan kendini belli ediyosun...

xolxol_12
19.09.2007, 15:53
Karadeniz insanı iyidir ama gerçekden çok islamcı ve türkcüdür.Müslüman olmayana her zaman kötü gözle bakarlar.İyisi çok iyidir ama karadeniz insanının kötüsü şeytandan beterdir.

kolpa
19.09.2007, 16:11
ismail türüt salyalarını akıtarak ben türk oğlum türküm diyip dursun.kraldan çok kralcı olanları herkes tanıyor,asıl "türkçüler" bile onun bu türküsüne bi taraflarıyla gülüp geçiyolar.Kendi hayranları alkış tutuyor onun bu eserine zaten öyle insanlardan bi hayır gelmez bu ülkeye.

başkabirdünya
19.09.2007, 16:13
Türüt ve Şirin, İstanbul Adliyesi'nde

“Plan yapmayın plan” adlı şarkıyı söyleyen İsmail Türüt ile şarkının söz yazarı Arif Şirin, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için İstanbul Adliyesine geldi.

İsmail Türüt ile “Ozan Arif” olarak tanınan Arif Şirin, söz konusu şarkı ile bu şarkıya yapılan ve Youtube'de yayınlanan görüntülere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek amacıyla Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine geldi.

Türüt ile Şirin'in adliyeye gelişi sırasında bazı kişilerin korumaya çalışması ve soru sormak isteyen gazetecilerin kalabalık olması yüzünden arbede yaşandı.
Türüt ve Şirin, daha sonra adliye binasına girerek soruşturmayı yürüten Basın Savcısı Nurten Altınok'un makamına çıktı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Türkücü İsmail Türüt'ün “Plan yapmayın plan” adlı şarkısı ile bu şarkıya yapılan ve Youtube'de yayınlanan video görüntülerine ilişkin İstanbul Basın Savcısı Nurten Altınok tarafından iki yönlü soruşturma başlatılmıştı.

Bir yandan video görüntülerini hazırlayarak Youtube'a sunanlar, diğer yandan da şarkının sözlerinin suç unsuru taşıyıp taşımadığının incelendiği soruşturma kapsamında, Şirin ile Türüt'ün ifadesinin alınacağı belirtilmişti.

AA

başkabirdünya
19.09.2007, 16:15
İsmail Türüt'ün şarkısına ikinci olay klip
Ozan Arif'in yazdığı ve ünlü sanatçı İsmail Türüt'ün seslendirdiği ilk klipi olay olan "Plan Yapmayın Plan" isimli şarkıya, Milli Ocak tarafından ikinci amatör klip hazırlandı.

Karadeniz üzerinde oynanan oyunları anlatan şarkı için Milli Ocak'ın yaptığı klip dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'de yayınlanmaya başladı. Klip, Karadeniz ve horon tepen gençlerin görüntüsüyle başlıyor.

Ardından Türüt'ün 'Plan Yapmayın Plan' şarkısı eşliğinde şarkının söz yazarı Ozan Arif'in konser fotoğrafları gösteriliyor. Ardından Ülkücü Hareket'in liderlerinden merhum Abdullah Çatlı'nın resimleriyle cenaze töreninde oğlunun tabutu önündeki gözyaşları döken bir şehit babası ekrana yansıyor. '

Kurtlar Vadisi' dizisinin iki yıldızı Polat Alemdar ve Memati'den sonra efsane yarbay Korkut Eken'in Güneydoğu'da teröristlere yönelik operasyonlarda çekilmiş resimleri sıralanıyor. Ekranı dolduran hilal içindeki dev bozkurt gösterisinin ardından BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun resimleri ekranda görünüyor. İsmail Türüt'ün hareketli şarkısı eşliğinde slayt şeklinde devam eden video klip, Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli ve Muhsin Yazıcıoğlu'un birlikte yer aldığı fotoğraf ile ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleriyle sona eriyor.

İHA

--KLİP ŞU AÇIDAN ÖNEMLİ
İTLERİN HEPSİNİ AYNI KAREDE GÖREBİLİRSİNİZ....--

toprak62
19.09.2007, 16:49
bakın ben bunlara şöyle birşey diyeyim abdi iyi dinle siz milliyetçiler varya ama sözde milliyetçiler abdullah öcalanı imralıya kim soktu orda kimin imzası vardı mhp genel başkanının niye ozaman asmadınız yada asamadınız... hani şarkıda diyo ya kim ederse vatana ihanet anlında biter hemen işi... noldu apo nerde hani anlında kurşun siz önce karadenizliler yasadışı olaylarınızı bir bitirinde sonra vatan deyin...

en çok ruhsatsız silah kimde karadenizde...
en çok vergi kaçıranlar karadenizde...
en çok başka siyasi görüşü hazmedemiyen karadenizde(tayad çılara yaptıklarınız)

daha nediyim sen daha iyi bilirsin bir araştır bu antimilliyetçileri

şebkeli
19.09.2007, 17:04
Ben ne diyeyim bilmiyorum ki dün televizyonda FAŞİST ADAM İsmail Türüt bana diyor halktan tepki yok diyor birisi çıksın bana tepki göstersin ben bu ülkeyi terk ederim diyor.Ben İsmail Türüte diyorum ki git defol memleketimizden...

EREN izm
19.09.2007, 17:07

Eee seninde forumdan farkın bu. Mert insanın kim olduğunu biz biliriz...ve Hiçbirimizin nickine satasma hakkını kimse sana vermez.

çok dogru konuşmuşsun ablam katılıyorum sana :thumbup1:

abdi
19.09.2007, 17:54

haddımı fazlasıyla bılıyorum senın hatırlatmana gerek yok.sımdı bunları yazdıgım ıcın yıne uyarı alırım belkı ama olsn.senın gıbıler yuzunden ortam yumusasın dıye ıyı seyler yazamam tekrar soluyrm ben fasıst degılım ole olsam burda ısım yok zaten ama ısmaıl turut kandırılmıs bence cunku o bunları dusunebılecek bı ınsan degıl........................(edit).............. .

nymphy
19.09.2007, 18:06
hiç gerek sen oxford da yazsan harward da yazsan kendini belli ediyosun...[/QUOTE]

çok doğru can haklısın

pazarcıklı
19.09.2007, 18:25

(Kusura bakma Baskabirdünya can topiğini işgal ettim..):thumbdown :thumbdown :thumbdown

saliha can ,bu arkadaşın yazdığı diğer yazılardan da nasıl olduğunu az çok biliyoruz,bu insanlar, üsluplarını düzeltmedikleri sürece boşuna yorulan, zaman kaybeden biz oluruz...:excl: :excl: :excl: :excl:

başkabirdünya
20.09.2007, 01:52
HRANT DİNK'İN HAYATI(izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız -yüreğinde insan sevgisi olanlar)

http://www.youtube.com/watch?v=lYqxzBCfcmk

SİVASTAN DÜNYAYA MESAJ

http://www.youtube.com/watch?v=asp9lTaG3D4

http://www.youtube.com/watch?v=3uMezIRFVSw

mmmm
20.09.2007, 02:08
teşekkürler kardeşim ilk klip dahada güzel olmuş..

kırlangıcın yuvasını bozdular kardeşim:(

ONU®
20.09.2007, 10:28
Youtube sitesinin ''search'' bölümüne şarkının adını yazdığınızda gerçekten tüyler ürpertici bir tablo çıkıyor.Hele hele bazı videoların başlıklarında ermenilere ağıza alınmayacak küfürler ediliyor.Bu olay faşizmin, şovenizmin ne kadarda yükseldiğini gözler önümüze sermiş oldu.

Şevki Yılmaz denen yobaza şarkı yapan adama da bu yakışırdı.Hiç boşuna kıvırmaya çalışmasın.

ONU®
21.09.2007, 12:38
Faşistlere bir cevap daha!...

3uMezIRFVSw

toprak62
21.09.2007, 13:26
Can Dündar işte o mükemmel yazı
'Hepimiz Türüt'üz!'

Almanya'da bir grup dazlak kafalı neo-Nazi, bir Türk ailesinin evini ateşe verip çoluk çocuk, diri diri yaktığında yüzlerce duyarlı Alman hemen olay yerine koşup katliamı protesto eden sloganlarla yürümüştü.
Dillerindeki slogan neydi hatırlıyor musunuz:
"Hepimiz Türküz!"
* * *
Bu, bir duyarlılık sloganıdır.
Bu, "Size yapılan haksızlığa inat, biz de sizdeniz" demenin, acıyı paylaştığını ilan etmenin en yalın, en manalı yoludur.
Şimdi Alman faşistlerinin bu jeste karşılık bir şarkı yazıp "Plan yapmayın plan / gitmez Alamanya'da / kahpelik yalan dolan / tutmaz Alamanya'da" dediğini düşünün.
Aynı şarkıda Türk evlerini kalleşçe ateşe verenlere övgüler düzülsün, "Hans'larla, Patric'ler / bitmez Alamanya'da" diye tehdit savrulsun.
Şarkının klibinde de "Bırakın ezan okumayı / Türkçülük taslamayı / Millet böyle dolmayı / yutmaz Alamanya'da" denilsin ve "Hepimiz Türküz" diye yürüyen Almanlar hedef gösterilsin.
Alman makamları bu şarkıyla suça övgü düzen ırkçıların derhal yakasına yapışırdı.
Ya Almanya'daki Türk toplumu ne hissederdi; düşünsenize...
* * *
Prof. Oran ve Prof. Kaboğlu'nun devletin isteğiyle hazırladığı Azınlık Hakları Raporu'nu "halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici" bulan, orada yazılanlarda "yakın ve açık tehlike" kokusu alan yargının bu türkü karşısında ne yapacağını merakla bekliyoruz.
Dava açılır, kaset toplatılır, klip yasaklanırsa, Dink cinayetini savunanların tepki sloganını tahmin etmek zor değil:
"Hepimiz Türüt'üz!.."
* * *
İsmail Türüt belki Karadeniz'in bir bölümünden alkış almak, belki ırkçı bir damarı gıdıklamak uğruna ucuz bir propaganda türküsünü seslendirmiş, açıkça suçu ve suçluyu övmüştür.
Yine de ben Türüt'ün, bir gazeteciyi, bir aydını, düşünen bir beyni kalleşçe kurşunlayan bir katili övecek kadar gaddar olabileceğine inanmıyorum.
Gerçekten dünkü Milliyet'e söylediği gibi "Bir Müslüman olarak" bir insanın öldürülmesinden haz duymuyorsa, bir an için kendini öldürülen o insanın ailesinin yerine koymalı ve türküsünü piyasadan toplatıp özür dilemelidir.
Hatta türküsünü biraz tadil etse, Karadeniz için de iyi olur:
"Bir uşak ensesinden / vurulmaz Karadeniz'de
Öyle kalleşçe pusu / kurulmaz Karadeniz'de...
Fatihmiş, Yasinmiş / bilinmez Karadeniz'de
Katillere kahraman / denilmez Karadeniz'de..."
* * *
Tabii işin Türüt'ün özrüyle, savcıların girişimiyle bitmeyeceğini de biliyoruz.
Asıl, bu kini üreten toplumsal kültürü, hepimizin içindeki "Türüt"ü sorgulamak gerektiğine inanıyoruz.
"Masum bir bebekten bir İsmail Türüt çıkaran bu kültürel iklim sorgulanmadıkça bizlere huzur yok kardeşlerim."

can.dundar@e-kolay.net

başkabirdünya
21.09.2007, 13:32
Türüt'e mesleki kınama

Müzik alanında hizmet veren 4 meslek örgütü, "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkının, sanatın evrensel diline aykırı ve halkı tahrik eden öğelere yer verdiğini belirtti.

İsmail Türüt'ün seslendirdiği "Plan yapmayın plan" adlı şarkının internetteki olay yaratan klibine internetten misilleme yapıldı. Hrant Dink'in katil zanlılarını öven klibe tepki olarak gönderilen, "İsmail Türüt'ün düdüğü ötmez Karadeniz'de" başlıklı klip, video paylaşım sitesi Youtube'de yayımlanıyor.

"Genç Kurtuluş" imzasıyla Youtube'a yollanan klipte de Dink'in cenazesinden ve protesto eylemlerinden fotoğraflar yer alıyor. Çalınan marşta ise "Safları sıklaştırın çocuklar. Bu kavga faşizme karşı" sözleri yer alıyor. Klip, yaklaşık 70 bin kez görüntülendi.

Tepki açıklaması

Müzik alanında hizmet veren 4 meslek örgütü de, "Plan Yapmayın Plan" adlı parçasında, "sanatın evrensel diline aykırı ve halkı tahrik eden öğelere yer verdiği" gerekçesiyle Türüt'ü kınadı. MÜYAP, MSG, MÜYORBİR ve MESAM, Türüt'ün parçasıyla ilgili olarak dün ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Türüt'ün parçasından ve onu destekleyen klipten rahatsızlık duyulduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Müzik meslek birliklerimizin kuruluş ilkelerine ve müziğin, sanatın evrensel diline, amacına denk düşmeyen, halkı tahrik eden, kimilerini hedef gösteren, ayırımcı çalışmalardan rahatsızlık duymaktayız.

Bizler, ırk, dil, din ve cinsiyet ayırımı yapmadan yürüyüşünü sürdüren ve ülkemizde barıştan, ortak yaşama kültüründen ve kardeşlikten yana, aynı zamanda evrensel bir misyonun sorumluluğunu taşıyan meslek birlikleri olarak, konunun tüm taraflarını daha dikkatli olmaya davet ediyor, sanatın evrensel dilinden kopmadan, estetik ve ahlak yoksunu, tehlikeli bulduğumuz bu ve benzeri çalışmaları şiddetle kınıyoruz."

ONU®
22.09.2007, 10:36
Bu sayılan 4 kuruluş müzik piyasamızda özellikle telif hakkı konusunun önemli savunucularıdır.Tebrik ediyorum bu davranıştan dolayı kendilerini.