Orijinalini görmek için tıklayınız : Öcalan:Mustafa Kemal Cumhuriyeti bitmiştir

ismailgokhan
15.09.2007, 10:22
Teröristbaşı Öcalan: Ilımlı İslam dönemi başlamıştır. Bu Baykal eliyle yapılmıştır

Terörist başı avukatları aracılığıyla yine konuştu. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Öcalan, Mustafa Kemal Cumhuriyeti'nin bittiğini ve ılımlı islam döneminin başladığını söyleyerek, AKP ve CHP'yi eleştirdi.

AKP'nin yeni hedefinin DTP'li belediyeler olduğunu da ifade eden Öcalan, DTP'yi ise şu sözlerle eleştirdi: siyaset ciddi bir iştir, ağlayıp sızlamakla olmaz.

İşte Öcalan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

"MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ BİTTİ"

Bugün artık M. Kemal'in cumhuriyeti bitmiştir, ılımlı İslam dönemi başlamıştır. Bu Baykal eliyle yapılmıştır. Boşuna güdümlü demokrasi tabirini kullanmıyorum. AKP İslam'ı kullanarak işbirlikçi Kürtlerle, siyasal İslam'ı geliştirerek cumhuriyeti bugünkü haline getirdi. CHP'nin ülkücülerden daha koyu faşizan ulus-devleti savunan Kızılelmacı çizgisiyle AKP'nin siyasal İslam çizgisi arasında tercihe zorlanıyoruz. Demokratik Cumhuriyet seçeneğinin yeniden ciddi biçimde tartışmaya açılmasının gereğine inanıyorum.

'Bugün artık M. Kemal'in cumhuriyeti bitmiştir, Ilımlı İslam dönemi başlamıştır' diyen Öcalan, şunları söyledi: 'Bunun böyle olmasında Baykal'ın çok büyük günahı vardır. Ordudan da bir kesimin katkısı oldu buna. Baykal Kemalizmin sol-demokrat yorumunu yaparak güncelleştirebilseydi bunun önüne geçebilirdi ancak ulusalcı-faşist söyleminde direndi ve bugünkü gelişmelerin önünü açtı. Baskın Oran gibi Kemalistleri bu yüzden sık sık anıyorum. Onların gerçek Kemalistler olduğunu ve bu tehlikeyi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Baskın Oran iyi bir hocadır, demokrattır ama tehlikeyi tam olarak göremiyorlar. Bu sadece Kürtlerle ilgili değil. Ben de başında siyasal İslam'ı önemsemedim. Bir dönem gençliğimde lise çağlarımda içlerinde yer aldım, daha sonra sosyalizm düşüncesiyle tanıştım, ideolojilerinin tehlikesini göremedim, bir avuç softa deyip geçtim ama yanıldığımı sonra anladım. Bunlar öyle çok basit değil, çok planlı, kapsamlı çalışıyorlar. Son derece acımasızlar. Özellikle İran'a dayananlar. İran'ın komplocu geleneği çok eskidir ve meşhurdur. Bana İran'ın komplocu geleneğini Iraklı Kürtler anlatmıştı. Bilindiği gibi Büyük Selçuklu Veziri Nizamülmülk dini kisve altında bir Haşhaşinin elini öpme bahanesiyle yanına yaklaşıp, çorabından çıkardığı hançeri saplamasıyla öldürülmüştür. Hizbullah da aynı yöntemleri uyguluyordu; normal sizin gibi kıyafetler giyip, hiç belli etmeden arkadan yaklaşıp gariban yurtsever insanlarımızı katletmedi mi! Danıştay baskınını yapan Alpaslan Arslan ifadesinde 'Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba attım, Cumhurbaşkanı'nı da vuracaktım' diyor, adam rahat rahat konuşuyor. Öyle sabukluyor diye düşünmeyin, söylediklerinde gerçeklik payı vardır. Bu adamların gözü karadır, arkaları da boş değildir. Radikal İslam falan diyorlar ama bunlar siyasal İslam'dan bağımsız değil.'

"AKP'NİN ÖNÜNÜ BAYKAL AÇTI"

"Boşuna güdümlü demokrasi tabirini kullanmıyorum. Türkiye'de CHP ve MHP, devlet bürokrasisinin de bir kesimini yanına alarak faşizme varan bir ulus-devletçilik geliştiriyorlar. Kürtleri tamamen dışlayan, Kürtlere hiç yer vermeyen bir duruşları var. AKP ise İslam'ı kullanarak işbirlikçi Kürtlerle, işte bu yukarıda bahsettiğim Kürtlerle, siyasal İslam'ı geliştirerek cumhuriyeti bugünkü haline getirdi. CHP'nin ülkücülerden daha koyu faşizan ulus-devleti savunan Kızılelmacı çizgisiyle AKP'nin siyasal İslam çizgisi arasında tercihe zorlanıyoruz. Sadece Kürtler için söylemiyorum. Bu iki çizginin dışında Demokratik Cumhuriyet'in benim çizgim olduğunu belirtiyorum. Türkiye iki çizgi arasında, AKP ve CHP çizgileri arasında seçim yapmak zorunda değil, Demokratik Cumhuriyet seçeneğinin yeniden ciddi biçimde tartışmaya açılmasının gereğine inanıyorum. Demokratik Cumhuriyet üniter yapıyla da, sınırlarla da çelişmiyor. Bu söylediğim Kemalizm ile de çelişmiyor. M. Kemal cumhuriyeti kurmuştur, otoriter cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçişi sağlamak gerekiyor. Benim söylediğim de otoriter cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçiştir."

"AKP, CUMHURİYETİN BÜTÜN KAZANIMLARINI TEHDİT EDİYOR"

"Şu an AKP'nin duruşu cumhuriyetin bütün kazanımlarını tehdit etmektedir; Atatürk'ün cumhuriyeti demokratik cumhuriyete dönüştürüleceğine siyasal İslam'a teslim edilmiştir. Bunu açıklıkla söylüyorum ve bu Baykal eliyle yapılmıştır. Baykal yürüttüğü kötü siyaset tarzıyla bunlara sebep olmuştur. Baykal şimdi de bas bas bağırıyordur. Ordunun da bir bölümünü -bütünü demiyorum- arkasına alarak seçime gitti ama seçimlerin sonucu ortada. Darbe yaptırmaya da çalıştı. Sonuç alamadı. Muhtemelen şimdi yine çalışacaktır. Ama büyük ihtimalle sonuç alamayacaktır. Baykal kalelerini bir bir AKP'ye kaptırdı."

"DIŞ GÜÇLER BENİ TESLİM EDEREK TÜRKİYE'NİN YARISINI GÖTÜRDÜ"

Yakalanma sürecine değinen Öcalan, şunları söyledi: 'Bu komployla amaçlanan, PKK'nin, daha doğrusu Özgürlük Hareketi'nin tasfiyesiydi ve birçok devlet bu komploda yer aldı. Avrupa Konseyi, Rusya, ABD, Yunanistan, tabii İsrail, İran ve Suriye daha sonra ikili görüşmelerle bağlandılar, Güney'deki federe yapı da bu işin içine çekilmeye çalışıldı. Bizim tasfiyemiz karşılığında her devletin kendine göre bir hesabı vardı. Avrupa'nın ekonomik istekleri vardı, Türkiye ekonomisi onlara açılmadı mı? Şu anda Türkiye ekonomisinin yüzde 50'sini götürmediler mi? Rusya daha ben oradayken doğalgazla ilgili Mavi Akım Projesi'ni falan imzaladı ve beni ülkesinden çıkardı. Yunanistan'ın Türkiye ile Kıbrıs ve Ege meseleleri çözülecekti, bu süreç devam ediyor.'

DTP'Lİ VEKİLLERE AZARLAMA

'Kürtlerin de üzerine gelecekler' diyen Öcalan, AKP ve DTP konusunda şöyle konuştu: 'AKP çok sistemli çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını kullanarak Kürtlerin üzerlerine gidecekler. Seçimlerde halka ekonomik yardım da yapmışlardır oy almak için. DTP'li belediyelere yönelik siyasetleri görülüyor. Buna karşı siyaseten gerekli ciddiyet, duruş gösterilmezse AKP onları aşıp geçer. Doğru siyaset yürütülmezse onları tasfiye de edebilirler. Siyaset dediğiniz uzağı, ileriyi görme sanatıdır. Benim için siyaset budur. AKP'nin Bölge'ye yöneleceği çok önceden belli olmasına rağmen, tedbir almadılar, halkı bu konuda örgütlemediler. Halkın demokratik örgütlenmesini sağlayıp, halkı binlerce sivil toplum örgütü ile toplamaları için uyarılarım, önerilerim oldu! Şimdi de söylüyorum; bu kuşatmayı ancak bu şekilde aşabilirsiniz. Baykal'ın kalelerini birer birer düşürdüler. Kürtlerin kalelerini de düşürürler. AKP'nin arkasında ABD dahil uluslararası güçler var. Ordunun bir kısmı da AKP'nin karşısında duramadı. AKP sizin bütün ekonomik olanaklarınızı kesecek. Sonra da halkımıza gidip, bunlar çalışamıyor, bunlar beceriksiz diyecektir, bunun propagandasını yapmaya da başladı. Siz halkınızı başınıza toplayacak, AKP'nin Kürtlere yönelik politikalarını deşifre edeceksiniz, Siyasal İslam'ın Hizbullah pratiğini unutturmayacaksınız.'

APO'NUN YENİ ANAYASA ŞARTI

Sivil anayasa tartışmalarına da değinen Apo, 'Şimdi yeni bir sivil anayasa tartışması var ve bu sivil anayasa halkoyuna sunulacak. Bu konuya ilişkin şimdiden söyleyeyim, demokratik özerklik sağlanmazsa benim oyumun rengi hayırdır. Anayasa değişikliğine ilişkin şimdiye kadar yürüttükleri çalışma ortada; anayasada yapmaya çalıştıkları değişiklikler şekli değişikliklerdir. Özde demokratik bir değişim gerekiyor, ancak özde demokrat değiller. Demokratik özerklik olabilecek en makul ve uygulanabilir yegane çözümdür. Federasyonun da bir çözüm olamayacağını biliyorum' dedi.

gazete vatan'dan alınmıştır
http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.09.2007&Newsid=136958&Categoryid=1

anadolu75
16.09.2007, 00:32
apo dogru soylemis akp zaten cumhuriyet ve laikligi tehlikeye atti.kimbilir yakinda ataturk icin hangi kotulugu yaparlar.

ankira
16.09.2007, 00:59
Bu ülkede bu tür konularda özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti hakkında en son söz konuşabilecek hatta hiç söz konuşamayacak insan abdullah öcalan denilen katildir.Ama yazıyı okuduğumuzda onun yaptığı tespitler de gerçeğin ta kendisi.
Bu tespitleri abdullah öcalan bile yaptıysa o bile bu tür şeylerden şikayetçiyse; ben bu işe "Allah yolumuzu açık etsin" derim işimiz ZOR geçekten de ZOR!

nusayri
16.09.2007, 08:56
abdulah ocalın yaptığı tesbitler gerçekleri tanımlıyor , ocalan geçen 30 yıldaki siyasi yaşamında bölgenin siyasi konumunda kilit anahtar olma isteyi" emperyalist güçler tarafından kulanılmasına neden olmuştur.
türkiyeye paketlenip teslim edildikten sonra ,emperyalist güçlerle bir sebette olunamıyacağı geç anlamıştır,ülkenin şu andaki durum iyi sayılmaz önümüz karanlık tehlike gün geçtikçe tırmanacağı görünmektedir ,ne kadar erken zaradan dönülürse kardır.
bu tehlikeye karşı ancak halkların ortak mucadelesiyle dur denebilir ,toplumun bireyleri olan aydın ileriçi demokrat sol yalpazesi içindeki herkese görev düşmektedir.
ocalana katıl deyip konuyu saptırmakla yanlış yapılmaktadır, türkiyede olan olaylar yalnız ocalana yüklenmez, ocalan ve pkk var olmasına zemin hazırlıyan 12 eylül islami askeri cunta ve emperyalist üşaklığı yapan yeşil sermaye mihrakları , ocalandan daha katildir.
ortadoğu üzerine emelleri olan emperyalist soyonist güçler ülkeyi ocalanla bölmeyi kar getiremiyeceyi için öcalanı bitirip islami bir düzenle ülkeyi bölecekleri hisabı içindeler.
bu durum karşısında ocalana yeni bir hak tanınması bölgenin istikrarına katkı sağlıyabilir.

saygılarımla.

alişero
16.09.2007, 10:01
şu anda ülkemizi kurtaracak tek şey SOSYALİST DEMOKRAT çizgide kurulacak bir parti çatısı altında birleşip tüm türkiyeyi kucaklamak....ama asla KEMALİZM e bulaşmamalı çünkü akp yi bu kadar büyüten şey STATÜKO ya direniyor görüntüsünün ortaya çıkması idi.STATÜKO da yerle bir olduğuna göre buna gerek yok gerçek demokrasi mücadelesini veren bu uğurda bedel ödeyen SOSYALİST ler demokrasiyi AKP gibi gerektiğinde değil onu kendi idoolojisi olduğu için savunduğunu haykırmalı..

yezide lanet
16.09.2007, 12:02
Bebek katili göbeğini kaşıyan adamı inadına lanetliyorum ülkücülük kisvesi altında insanlara zulmeden canileride kınıyorum barbarlığın prim yaptığı aydın geçinenlerin canilere alkış tuttuğu memleketime inanın çok üzülüyorum umarım ülkücüsüde pkk lısıda yerin dibine girer biraz rahat ederiz .

ismailgokhan
16.09.2007, 13:19
Öcalan'ı beğenelim yada beğenmiyelim Öcalan gerçeğini kabul etmek gerekiyor( ben kendisini beğenmem desteklemem söz konusu değil) Öcalan boş bir adam değil zaten önemli yetenekleri olmasaydı 30 sene böyle bir çoğrafyada bu örgütün başında kalamazdı ... uzun süredir takip ediyorum çok gerçekçi uzağı gören tespitleri var

Ayrıca bence Öcalan şuanda dtp'nin başında olsa siyaset olarak daha başarılı olurdu ve toplumsal barış ve uzlaşma sağlanabilirdi çünkü Ahmet Türk bence yeterli bir lider değil

putikanli
16.09.2007, 13:49
Son derece doğru tespitler.Demek ki İmralı dan bile net görülüyor da, bizm Baykal,Genel Merkezden göremiyor gerçekleri.

ezgede
16.09.2007, 13:52
Çok doğru analiz yapmıştır. Tesbitleri tamamen doğru ve gerçeği yansıtıyor.
Chp nin Mhp den daha faşizanlaştığı tezine katılıyorum.
Doğru tesbitler yaptığı için olacakki bütün haber kaynakları mesajı sansürsüz yayınladı.
Bu arada dtp nin Akp karşısında yer alması gerektiğini söylüyor.
Chp nin kalelerini bir bir düşüren Akp ekmeğe muhtaç ettiği kürt halkını ekmek vererek kandırıp dtp ninde kalelerini düşüreceği tezi gerçektir.
Güzel ve doğru bulduğum tesbitlerini birkaç kez okudum yine okuyacağım.
Türkiyede yaşayan kendisini muhalif gören, Akp karşında duran, Atatürk cumhuriyetini savunan ve özellikle Chp lilerinde bu mesajı arşivlemeli ve defalarca okuyup tartışmalarını isterim.

ismailgokhan
16.09.2007, 17:00
Çok doğru analiz yapmıştır. Tesbitleri tamamen doğru ve gerçeği yansıtıyor.
Chp nin Mhp den daha faşizanlaştığı tezine katılıyorum.
Doğru tesbitler yaptığı için olacakki bütün haber kaynakları mesajı sansürsüz yayınladı.
Bu arada dtp nin Akp karşısında yer alması gerektiğini söylüyor.
Chp nin kalelerini bir bir düşüren Akp ekmeğe muhtaç ettiği kürt halkını ekmek vererek kandırıp dtp ninde kalelerini düşüreceği tezi gerçektir.
Güzel ve doğru bulduğum tesbitlerini birkaç kez okudum yine okuyacağım.
Türkiyede yaşayan kendisini muhalif gören, Akp karşında duran, Atatürk cumhuriyetini savunan ve özellikle Chp lilerinde bu mesajı arşivlemeli ve defalarca okuyup tartışmalarını isterim.
haberin kaynağı fırat haber ajansını internet sitesinde haberi bulamadım sitede arama özelliğinin eksikliğinden sizin mesajınızdan sonra tekrar baktım haberin orjinal linkini veriyorum
http://www.firatnews.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=30088

rynart
16.09.2007, 17:11
Birileri bişeyleri gözlerinde bitirmiş olabilirler, yada tüm emelleri gözlerinde ve fikirlerinde bitirdikleri Atatür Türkiyesinive Cumhuriyetini tamamen bitirmek olabilir. Lakin unutulmamalıdır ki bitti denilen, kayboldu denilen bunlardan bisey olmaz denilen bir Millettir Türkiye Cumhuriyeti... Tarihini azcık okuma öğrenme tenezzulunde bulunulursa karşılarına kos koca bir istiklal Mücadelesi Çıkacaktır...

Findorin
16.09.2007, 17:30
Son derece doğru tespitler.Demek ki İmralı dan bile net görülüyor da, bizm Baykal,Genel Merkezden göremiyor gerçekleri.

Baykal katarak olduğu için göremiyor karartı gelip gelip gidiyor.

CeZaM
16.09.2007, 17:44
Ocalan Möcalan ama doğru şeyleri söylemiş. Tebrik etmek isterim onu o bile Türkiye'nin durumunu görebiliyorsa dışardakilerin....

ONU®
16.09.2007, 20:21
Bu adamdan nefret ediyorum ama ne yalan söyleyeyim gerçekten doğru tesbitler yapmış.Baykal ve Bahçeli AKP'nin önünü açmıştır.

sonerk
16.09.2007, 21:20
Söyleyen kim olursa olsun söylenenler doğru.
Ama türkiyeyi bölmeye çalışan bi örgüt lideri ne olduda birden
atatürkçü olup chp yi bile yeterince atatürkçü olmamakla suçlayarak
akp nin devletin bütün kurumlarını ele geçirdiğini üzülerek dile getiriyor ?
bunun nendeni basit çünkü öcalan güneydoğuda ki kürt milliyetçiliğinin
yerini islamcılığın almasından korkuyor kısmen aldıda 22 temmuz
seçim sonuçları bunun en önemli belirtisi akp kürt adaylardan
daha fazla oy aldı öcalanın korkusuda bu çünkü pkk kürtçülük yaparak
amacına ulaşmaya çalışıyor terörü burda bitirmenin en iyi yoluda bölgede islamcılığı geliştirmek ve bölgeyi kalkındırmak
bu fırsat değerlendirilirse terör iyice biter....

readme
16.09.2007, 21:26
edit: gereksiz konu

tarafımdan silinmiştir.

AristocraT
01.03.2008, 13:15
Türkiye sahipsiz bi memleket haline geldi AKP iktidarında bir tek bayrağımız kaldı elimizde oda sadece bir simge