Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Allah'' yazıları ???
alevi_che 15.09.2007, 12:37 Artvin'de bir arı yetiştiricisi arı kovanının peteğinde Arapça Allah yazısını farkedince, peteğin bulunduğu çerçeveyi muhafaza altına aldı.
Mehmet Ali Direk isimli arıcı, Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyündeki bahçesinde peteklerinden bal süzerken bir peteğin üstünde çökmeleri fark etti. Peteği yakından iyice inceleyen Direk, Arapça Allah yazısını görerek, kovanda bulunan peteklerin tümünü Artvin'deki evine getirerek muhafaza altına aldı.
Son zamanlarda bunun gibi bir çok olayla karşılaştık.Yani Allah yazıları artıyor.
Kovanda Allah yazısı, Kapakta Allah yazısı, Duvarda Allah yazısı, Yaprakta Allah yazısı, Ağacın içinde Allah yazısı, Aslanın Allah diye bağırması..... bu örneklerle sıkça karşılaşıyoruz.
Açıkçası ben bu olaylara inanmıyorum.
Peki bunları kim yapıyor? Nasıl yapıyorlar? Neden bunlara tapıyorlar?
Artvin'de bir arı yetiştiricisi arı kovanının peteğinde Arapça Allah yazısını farkedince, peteğin bulunduğu çerçeveyi muhafaza altına aldı.
Mehmet Ali Direk isimli arıcı, Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyündeki bahçesinde peteklerinden bal süzerken bir peteğin üstünde çökmeleri fark etti. Peteği yakından iyice inceleyen Direk, Arapça Allah yazısını görerek, kovanda bulunan peteklerin tümünü Artvin'deki evine getirerek muhafaza altına aldı.
Son zamanlarda bunun gibi bir çok olayla karşılaştık.Yani Allah yazıları artıyor.
Kovanda Allah yazısı, Kapakta Allah yazısı, Duvarda Allah yazısı, Yaprakta Allah yazısı, Ağacın içinde Allah yazısı, Aslanın Allah diye bağırması..... bu örneklerle sıkça karşılaşıyoruz.
Açıkçası ben bu olaylara inanmıyorum.
Peki bunları kim yapıyor? Nasıl yapıyorlar? Neden bunlara tapıyorlar?
Belki Allah yapıyordur
makaay2077 15.09.2007, 12:40 palavraaaaaa
alevi_che 15.09.2007, 12:41 Belki Allah yapıyordur
Allah ın başka işi gücü kalmamış,sağa sola kendi adını mı yazıyor? :D
Din ve Allah'ın adı üzerinden reklam yapmak moda oldu.
Niye sen camın buharına hiç adını yazmadınmı:lol:
niye biz yazmıyomuyuz! belkim canı sıkılıyodur saa sola çakısıyla işliyodur :garibbak:
(bigün kesin çarpılcam:lol: )
nihat 61 15.09.2007, 12:52 yazılarla iligili bir vatandaş üçüncü defadır tlevizyona çıkıyor yazılar bu adamamı denk geliyor ?
Niye sen camın buharına hiç adını yazmadınmı:lol:
Allah seni istediğin gibi yapsın emi.Öldürecek senin bu esprilerin beni.Ben şimdi o ifade de ki adam gülüyorum.
Beşiktaşli58 15.09.2007, 12:58 Tapiyorlar çünkü gerçek saniyorlar. Bizde bilmiyoruz yalanmi dogrumu ama iste hos görmek lazim. Ne de olsa bizimde Allahimiz.
Ayni Erciyes daglarindaki Allah yazisi gibi olmus ama bu biraz daha saçma olmus diyebilirim. Ari kovasinda olurmu hiç yav...
Allah bizi korusun insallah :)
Allah seni istediğin gibi yapsın emi.Öldürecek senin bu esprilerin beni.Ben şimdi o ifade de ki adam gülüyorum.
He bana kızıp bide anlımın çatısına yazıyomuş bende ortalarda allah allah diye dolanıyomuşum ibreti alem için:lol: :lol:
putikanli 15.09.2007, 15:21 Bu türlü dolandırıcılık bol miktarda olabilmektedir. Şimdi nacizane fikrim.Peteklere bir miktar şeker eklerler.Şekeri de Allah yazısı şeklinde koymuşlardır.Böylece o bölgede daha fazla bal ve farklı renk te bir koyuluk meydana gelmiştir.
E_f_e_44 15.09.2007, 15:26 kimse ALLAH degilki camın bugusuna adını yazsın
bakın kımın hakkında yazışma yaptıgınızı unutmayın bu bır kısı degıl,eşya degil, varlık hiç degil dünyanın %95 inin taptıgı bırıdı hakkında dalga gecercesıne sunumlar yapmayın LÜTFEN
alevi_che 15.09.2007, 15:33 kimse ALLAH degilki camın bugusuna adını yazsın
bakın kımın hakkında yazışma yaptıgınızı unutmayın bu bır kısı degıl,eşya degil, varlık hiç degil dünyanın %95 inin taptıgı bırıdı hakkında dalga gecercesıne sunumlar yapmayın LÜTFEN
Biz kimseyle dalga geçmiyoruz.Asıl amaç,yazdığım olayların kimin tarafından yapıldığını öğrenmektir...
kimse ALLAH degilki camın bugusuna adını yazsın
Benmi dalga geçiyorum yok sayın efe 44 ben dalga geçmem ben allahımı seviyorum allahı basit oyunlarına alet edenlere söyle onu enel hak.
kimse ALLAH degilki camın bugusuna adını yazsın
Rengini değiştirdiğim kelime sanırım biridir yanlış anlamadım.Eğer yanlış anlamadıysam Allah sizin nazarınız biri mi.Şekli şemali var yani.
zaten dalga geçmeyin derken arıcıya söyledi arkadaş dimi e_f_e_44 ben öyle algıladım yada öyle algılamak istedim!...
ya bu Allah türkçe ingilizce falan bilmiyomu neden her yere adını arapça yazıo ben arapça bılmıom şahsen
ya bu Allah türkçe ingilizce falan bilmiyomu neden her yere adını arapça yazıo ben arapça bılmıom şahsen
arapcadaki harfler belli bir simetriye dayalı olmadığı için olsa gerek. keskin hatlar yok hepsi oval ve doğada bolca bulabileceğin şekil dizisi ondan olabilir belki :yamukgul:
walla ben çözemedim bu işi
gecen ınternette bı sıtede allahın var olduğunun kanıtları yazıo yok karpuzun içinde allah yazıo yok bulut la allah yazıo walla ben o yazıyı bı yerde görsem anlamam bile türkçe olursa inancam söz :D
wolcano84 15.09.2007, 16:42 KİŞİler BİŞeyİ Nasil Görmek İstİyosa Onu öyle GörürlermİŞ :) Yazik Bunlara Muhtac Olan İnsanlarin Reklam Olsun İŞte.kİmİsİ Bal Satsin Kİmİsİ İnegİnİ Kiymete Bİndİrsİn.anladiniz Sİ Onu Yormayin Benİ ;)
ilker_che 15.09.2007, 17:49 tüm dünyada oluyo bunlar.hristiyan aleminde de mevcuttur.yok yumurtanın üzerindeki isa yüzü,yok haç şeklindeki nesneler...insan elinden cıkarıp allahın üzerine atıyolar.veyahut tanrının...
yezide lanet 16.09.2007, 12:27 Dikkat ederseniz bu tür abukluklar laser cihazı icat edildikten sonra türemeye başladı ,unutmayalım Tanrının kendini ispat etme zorunluluğu yoktur ama bizlerin insan olduğumuzu ispat etme yükümlülüğümüz vardır en azından yaşadığımız sosyal topluluk içerisinde!
pazarcıklı 16.09.2007, 13:04 bu tür olayları tamamen bakış açısına bağlarım hep, o adam ne görmek istiyorsa onu görmüştür bence...herhangi birşeyi görmek içinde bakarsanız(ne olduğu önemli değil bir eşya,bir arkadaş,eski bir olay) mutlaka bir yerden bir çağrışım,bir işaret veya yazı benzeri bişeyler yakalanabilir bence...:innocent:
devrim69 16.09.2007, 14:03 Allah ın başka işi gücü kalmamış,sağa sola kendi adını mı yazıyor? :D
Can sıkıntısı işte ne yapıcan:D
Sağa sola, taşa duvara Arapça Allah adının yazıldığı v.b şeyler tamamen tesadüf, polemik amaçlı şeylerdir. Bunun sosyal, siyasi, ekonomik v.b bir çok sebebi olabilir. Ben bunlar ve yazılan yazılar üzerinde değil Allah ismi konusunda sizlere bilgi vermek istiyom.
Allah ismi Rabbimizin özel ismidir. Yanlız kendisi için kullanılır. Dünyadaki bütün dillerde Allah ismi dışında tercüme edilmez. Örneğin Arapça اللّهbu şekilde yazarsınız Latince Allah yazarsınız. Sonuçta her dilde Allah dersiniz ve Özel isim olarak kullanırsınız.
Bir petekte Arapça Allah yazısını görmek veya böle olduğunu sölemek her hangi bir şeyin kanıtı veya delili değildir. Bir Çinli, Japon veya Türkte kendi lisanında Allah yazısı görebilir. Sonuçta değişen bir şey olmaz.
Şuna dikkatinizi çekeyim; Bu tür polemikler Arap Milliyetçiliğini insanlara empoze etmekten kaynaklanır. Dili kutsal yapmanın gayretidir.
Allah ismine devam edelim; Allah ismi türememiş, köksüz bir isimdir. İkilisi ve çoğulu olmadığı gibi dişil ekide olmaz.
EREN izm 18.09.2007, 10:08 bencede yalan reklamdan başka bişey degil. milletin gözünü korkutuyolar.
putikanli 18.09.2007, 19:41 Eğer inanıyorsan Allah ı doğanın her yerinde görebilirsinYerdeki ufak karıncada dahi.İnanmıyorsan ...
bu adamlar içsel olarak tanrı konusunda soru işaretleri vardır ,bu tip yazıları tasavur ederek içsel olarak rahatlamak ,ayrıca tanrı inancını sorgulıyanlara karşı bir poropğanda olarak yapmaktadırlar .
sermeyanın işine yarayandır her zaman insanları sömürme aracı olarak din ve tanrıyı araç adinmişlar ,bu tip yazıları bulunmaz bir nimettir gerçek olmasa bile gerçek gibi gösterip iyi kullanmasını bilir.
bu tip yazılar gerçeklikle hiç alakası yoktur bende inanmıyorum.
saygılarımla.
|