Orijinalini görmek için tıklayınız : Haber7 Sitesinde Alevilere Hakaret Serbest mi?
başkabirdünya 15.09.2007, 16:32 Kanal 7 fetoşçu(fettullah gülen),iktidarın yalakalını yapan
,yurtdışında inançlı insanları dolandıran bir medya kuruluşudur..
ve onun izleyicilerinin alevilere bakış açısı.....
Kanal7'nin haber sitesi Haber7'de "Alevilik Din Dersinde Yine Yok" haberinin altına Aleviler ve Alevilik hakkında hakarete varan iddialar var. "Okuyucu yorumu" olarak sunulan bu iddialar tüm çabalara rağmen kaldırılmıyor.
Haber7 sitesinde "Din dersi kitabında Alevilik yine yok" başlığı ile Milliyet Gazetesinden alıntı yapılan bir haber yayınlandı. Haberin altında yapılan yorumlarda alevilere yönelik ağır hakaretler var.
Maillerle yapılan başvurulara yanıt vermeyen Haber7 sitesi, hakaretleri bildiren yorumlara da pek aldırış etmiyor.
Haberin Linki:
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=268555&comments=all
Haber7 İletişim Bilgileri:
info@haber7.comBu posta adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
Tel: (212) 493 00 93
İşte yorumlardan bazı örnekler:
hamza salman tarafından 15 Eylül 2007 12:46 tarihinde
alevilik bir yahudi oyunudur
aleviligi ve siayi cikaran bi yahudi dönmesidir islam tarihii acin bakin.yavuz sultan selim neden irana 22 sefer yapti? ozamna iran misyoner yolluyordu anadoluya gelip magaralarda aleviligi yayamay acalisyorlardi ehli sünnet velcemaat itikadini bozup apik bi inanc.Osmanliyi böle bölebilirizdiye yapilan bi oyun.diyanet erkekce cikip söylemesi lazim ehli sünne tvelcemaat itikatinin disinda bi itikat insani cennete mi götürü cehennmemi aliler islam akaidine göre müslümanmi dirlar gayri müslüm midirlerdiye
--------------------------------------------------------------------------------
HAKAN AKTAR tarafından 15 Eylül 2007 10:27 tarihinde
muş
alevilerde kim oluyor yaww.1 avuç gayrimüslim topluluğu işleri güçleri yok.kendilerini nimetten sayıyorlar.
--------------------------------------------------------------------------------
salihakce tarafından 15 Eylül 2007 10:24 tarihinde
Güzel karar..
Yerinde bir karar olmuş.Aleviliğin sapıklıktan başka bişey olmadığını herkes biliyor.
Ahmet KOSE
Bilerek yapılıyormuş..
Evet bilerek yapılıyor, ne bekliyordunuz ki;
Olmayan bir mezhebi, din kitablarının mezhebleri anlatan bölümünde yayınlanmasını mı bekliyordunuz.
Ne öğreteceksiniz çocuklara, Hz.Ali'yi (k.v.) Mezheb imamı olarak mı yazacaksınız.
Siz namaz kılmayan sapık bir mezhep icad edin, sonra da o Mübarek insanın ismini sapıklıklarınıza alet etmeye çalışın.
Nasıl izah edeceksiniz namaz kılmamayı, şimdiye kadar izah eden olmadı, şimdiden sonra da olamayacak.
erol sağdıç tarafından 15 Eylül 2007 10:07 tarihinde
anlamıyorum
kardeşim alevilik bir din midir ki bahsedilecek bu alevi toplumunada kızıyorum.burası müslüman bir ülke kardeşim ve dini islamdır.müslüman çocukların kafalarını karıştıracak şeyler bunlar.sen kendi inandığını kendin öğret çocuğuna.sende din dersi seçmeli olur sende çocuğuna islamı öğrenmesin diye dersi aldırmassın olur biter.ben kendi çocuğuma aleviliği öğretmek istemiyorum.ve din dersinde yer almasını istemiyorum.
başkabirdünya 15.09.2007, 16:35 sayfada başka bir yorum çok hoşuma gitti
Alevilik:
Silahı 'Saz'dır,
Cephanesi 'Beyit'tir,
Ordusu 'Erenler'dir.
Zakiri '7 Ulu Ozanlar'dır,
Mahkemesi 'Dâr'dır,
Kelamı 'Buyruk'tur.
Parlamentosu 'Cem'dir,
Önderi 'Muhammed Mustafa'dır.
Musahibi 'Aliyyel - Mürteza'dır.
Şura’sı 'Ehli Beyt'tir.
Şahidi '12 İmamlar'dır.
Belgesi 'Evliyalar'dır.
Kışlası 'Dergâh'tır.
Bekçisi 'Seyyit'tir.
Hizmetcisi 'Derviş'tir.
Öğretmeni 'Mürşit'tir.
Yemeği 'Lokma'dır.
Şerbeti 'Yas'tır.
Nefreti 'Sevgi'dir,
Hedefi 'Sırrı Hakikat'tır
Kabesi 'İNSAN'dır
wolcano84 15.09.2007, 16:37 Alayinin KÖkÜne Kİbrİt Suyu!!! Neyİ Var Bu İnsanlarin Yaa.rahat Duramiyolarmi Olduklari Yerde.batiyo Heralde Bİzİm Varligimiz.
Ya Bunlar Yobaz Geri kafalılar...bunları yazanlar yezid yezid..
bizim alevi sitemize sünniler bile üye olup beraber kardeşçe bir ortam yaratıyoruz burada..
Bu yazıları yazanlar klavye müslümalığı yapan kafasının içi samanla dolu şahıslar.
Aleviliği kabullenemiyolar demmekki zamanında iyi yara açmışız kapatamıyolar..
böyle insanlara alevilik anlatılmaz.dahası hiç birşey anlatılmaz.bir-iki kitabın kısıtladığı şekilde düşünürleri düşüncelerine çoktan bir sınır koymuşlardır,zaten bu yüzden felsefeyi,tartışmayı bilmezler.
makaay2077 15.09.2007, 16:45 işte maraşta sivasta çorumda bizi katleden zihniyet arkadaşlar siteye girip gerekli cevabı verelim
yuhh diyorum.bu yorumları yazan adı insan yaratıkları esefle kınıyorum.beyinlerinin kapasitesi ortada.haber 7 sitesine gelince şeriat irtica cemaat borazancılığı yapan bi avuç yobazın toplanma yeri.kendi handikapları içinde boğulmaya mahkumlar.hz aliyi benimsemiş ama onun yolundan gidenleri dışlamış bi inanış olurmu?bende tepki maili yazdım.ve süreklide yazıcam.yobaz beyinlerin hasta ürünlerini kaale almaya bile değmaz arkadaşlar.
başkabirdünya 15.09.2007, 16:47 işte maraşta sivasta çorumda bizi katleden zihniyet arkadaşlar siteye girip gerekli cevabı verelim
siteye yorum yapmak için üye olmak gerekiyor
üye olupta prim vermeyelim
irtibat yollarını deneyelim şikayet için.....
MısriKız 15.09.2007, 16:47 bunların eline fırsat geçse daha nice madımaklar nice katliamlar yaşanır lanet olsun onlara başka brşey demiyorum
Onlar Alevilere kurbann olsunlarrr...( valla aklımdan gecen ilk düşünce buydu..)
wolcano84 15.09.2007, 17:01 Birakin Havlasin KÖpekler!!! Sonucta TÜrkİyede De Bu İnsanlari GÖren Kinayan Ayiplayan İnsanlar Var.herkes Neyİn Ne Oldugunu Cok İyİ Bİlİyo ;)
wolcano84 15.09.2007, 17:02 bunların eline fırsat geçse daha nice madımaklar nice katliamlar yaşanır lanet olsun onlara başka brşey demiyorum
YOK ONLARA FIRSAT FALAN SON OLAYLARDA TÜRKİYE AYAGA KALKTI SANMIYORUM BİR MADIMAK OLAYI DAHA YASANSIN .YADA KENDİLERİ BİLİR 2 MİLYON ALEVİ CANLARINA OKUR.BEN DE DAHİL
Sitenin kendisi yobaz olduğu için şaşırmamak gerekir.
makaay2077 15.09.2007, 17:06 arkadaşlar lütfen haber7 sitesine girip bizlere sapık diyen bu öküzlere ağızlarının paylarını verelim
şimdi toplanıp kanal7 nin binasına gidip protosto yapsak .bazıları çıkıp aleviler de hoşgörü yok herşeyden nem kapıyorlar diyecekler .nem kapsaydık sivasın, maraşın ve gazinin hesabı sorardık .
birde şu var cem vakfı başkanı izzettin doğan demişki bize sormadılar .Bende diyorum ki Allah'tan sormamışlar size yoksa herzamanki gibi biz alevileri bazılarına peşkeş çekerdiniz
wolcano84 15.09.2007, 17:07 arkadaşlar lütfen haber7 sitesine girip bu öküzlere ağızlarının paylarını verelim
köpekle köpek olunmaz kardeşim gülüp gececeksin .bazen sessiz kalmak en güzel cevaptır bagnaz insanlara:)
Az öncetüm yorumları okudum internet sitesinden. Ya bu kadar boş beleş insanlar olabilir mi? neyin ne olduğunu bilmeden kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmışlar. İnanılmaz hakaretler etmişler. Küfür eden kafir değil midir? bir de müslamanlığı ağızlarına alırlar müslümanlıkta küfürün yeri var mıdır nerde kaldı hoşgörü? ne cahil insanlar var Ya Rabbim şu dünyada. Yüce Allah ım sen Alevilik inancını böyle cahillere karşı koru...
arkadaşlar ben siteye girip uslubunca bir şeyler yazmaya karar verdim
wolcano84 15.09.2007, 17:13 kıyaslanmaya degmez konusmaya degmez bu insanları bu konuları.yukarda allah büyük bilir kimin içi temiz kimin içi kararmıs insanları.herkes hakettigi yeri alır ahir hayatta :)
alevi_che 15.09.2007, 17:13 Faşist insanların alevilere bakış açısı apaçık ortada...
Ortalıkta Feytullah ın adı geçiyorsa zaten, ne o kanaldan nede izleyicilerinden bir hayır gelir...
arkadaşlar ben siteye girip uslubunca bir şeyler yazmaya karar verdim
yasaa arkandayım alenyaa...
Dur bekle bende geliyorum :mad: :mad:
kayıt oldum aktivasyon kodunu bekliyorum.bunlara bir ders vermek hak oldu
Bende Geliyorumm
Alenya Aslında o siteye üye olmak onlara kazandırır..
sen deişik adlarda birçok msj yazarsan daha mantıklı deilmi..
mesala buradaki canların istediği şekilde bir çok yazı yazssan daha iyi.
hepimiz üye olursak site kazanır
Bende bekliyorum ama bir türlü yapmadılar...
Ya can kayıt olduk ama oraya hizmet etmicem kii..Lafımı sölicem ve o siteye ayak basmıcam...Taki bize tekrardan laf söyleyene kadarrr...
ilker_che 15.09.2007, 18:05 kriterleri namaz ve oruç adamların.namaz kılarsan,oruç tutarsan sen insansın.bunları yap allhu ekber de adam kes,baskalarının arkasından iş çewir her türlü işi yap.ama namaz kılıyosun ya yeter bu...
kılmıyorum kardeşim namaz ben.insanları da namazlarına göre değerlendirmiyorum.insanlıgın ölçütü buysa ben insan da değilim...geri kafalı varlıklar.
az kaldı 1sene ,ç,nde olumsuz yazan heryer hacklenecektir...
rozerin62 15.09.2007, 19:00 Bunlarında müslümanlıkları nedense hep alevilerle ilgili konularda ortaya çıkıyor.Aslında bizim onlara göre çağ atlamış olmamızdan dolayı bizi çekemiyorlar.Çarpılmayacaklarını bilseler onlarda Alevi olmak isterlerdi:D Ya zaten merak etmeyin herkes Alevi olamaz önce gidin kendinizi eğitin.Ama size cevabımız şu olurdu tıpkı sizin mübarek erbakan hocanız gibi hadi ordan hadiiiiiiiiii...:D
pazarcıklı 15.09.2007, 19:16 o kadar basit,boş düşünceler ki artık bünyem kaldırmıyo okurken,olamaz ya kasıtlı yapılıyo sanki insan inanmak istemiyo böyle şeylere,insandan çıkamaz böyle fikirler yaa...bu insanlar yaşıyolar işte sözde...bu zihniyet bizi yöneten,nereye kadar gidebiliriz ki bu insanlarla yazık çok yazık:mad: :mad: ...
Bu ülkede eskisi gibi bir yobaz tehlikesi yok, bu bir paronayadır artık aleviler veya aydınlar katledilmez diyenler. Belirtilen internet adresi altındaki yorumları okusunlar yeter.. Bu karanlıkla beslenen örümcek beyinliler, gözlerini tırmalayan ışıklardan nefret ederler. Son seçim sonuçlarından da anlayabileceğiniz üzere halen ülkede azımsanmayacak kadar gerici ve faşist bir kitle mevcut.
İnsanı, insanlık dışındaki her türlü argümanlarıyla kendilerince aşağılayan, yok sayan, hakaretler savuran bu insansılar, kutsal kabul ettikleri ramazan ayında bile allahtan korkmadan bu mantalitelerini açık bir şekilde ortaya serebiliyorlar. Ve sorduğunuzda ise dini görevlerini en iyi şekilde yerine getiren, allahı kendilerine tahsis edilmiş bir anlayışla en çok benimsediklerine inanan bu insansı varlıklar, çelişik bir şekilde edep, erkan, enel-hak tüm kutsallıklara ters bir şekilde aleviliğe nefretlerini kusuyorlar. Aslında inançlarına dair iddia ettiklerinden uzak bu cani uslupları yoz düşüncenin asıl mantalitesini ortaya koyan basit bir görüntü olarak açığa çıkıyor.
Kendi içlerindeki devasal paradoksların farkında olmayan bu kitlesel cehaletin kurbanı olmamış herkes, yaradanın en sevgili kulları olarak kabul ediyorum. Ne mutlu, onun adı, onun irade gücünü kendilerinde bir yeti olarak benimseyenlerin çamuruna batmadan insanlık bilincine erişebilmiş varlıklara..!
Sadece acımaktan başka bir tepki geliştiresim gelmiyor, bu yobaz düşüncenin kurbanlarına. Bizlere düşen bu tehlikenin farkındalığında olup yaşamak, yüz yıllardır tarihin kurbanları olarak hep mağduru rolü biçilen bir halk olan bizlerin bu örneklerden yola çıkarak farkındalığına varma vakti gelmiştir. Yobazların da farkına varması, kısıtlı algı çemberlerine dahil edilmesi isabetli olacak bizlere dair bazı unutmamaları gerekenler de vardır; İnsanı 'bir görme' mantalitesi ile hep acılarımıza evcilleştirildik, ama artık yeni bir teşebbüslerinde acılarımız acıtanlarında acıları olacaktır. Bu bilinçsel evrimini tamamlayamamış insansı varlıkların yüz yıllardır devam eden aşağılamalara, iftiralara, tehditlerine, katliamlarına yeterince doyduk!
DERSİM_Gülay 15.09.2007, 19:47 bu insanlar bizim ne olduğumuzu gayet iyi biliyorlar ancak çeşitli polemiklerle bizi yok edeceklerini sanıyorlar.hiç biri beş para etmez bu insanların alewiler gibi iyi insan olsunlarda az saygı duysu nlar.terbiyesiz,çıkarcı insanlar.:thumbdown
Yüreği dağ, bağrı kızıl yakut gibi kan olmadan, Kızılbaş olmak hiç kimsenin haddi değildir
ahmetfikret 15.09.2007, 19:57 Merhaba arkadaşlar bende yapılan yorumların hemen hemen hepsini okudum, oradaki cahil örümcek kafalıların yazdıklarının hepsi onların kafalarındaki alevi tasvirinden başka bişey degil yani aleviliği öyle biliyorlar bence. Biz buradaki yazılanlardan ders çıkarmalıyız aleviligi daha iyi öğrenip onlara her fırsatta anlatmalıyız. Aslında bunu devlet yapmalı ama durum maalum.
horasan66 15.09.2007, 20:01 Meyve veren ağaç taşlanırç Biz bunlara ne anlatacağız ki ya boş verin kafamıza taktığımıza değmez bunları söleyenler
YOK ONLARA FIRSAT FALAN SON OLAYLARDA TÜRKİYE AYAGA KALKTI SANMIYORUM BİR MADIMAK OLAYI DAHA YASANSIN .YADA KENDİLERİ BİLİR 2 MİLYON ALEVİ CANLARINA OKUR.BEN DE DAHİL
Tamamen büyük harflerle yazmayın (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4780)
Merhaba Değerli Aleviforum.com Üyeleri
Son zamanlarda gene BÜYÜK HARFLERLE YAZMAK sendromu çoğalmaya başladı.
Büyük harflerle yazmak ayrıca sanalda bağırmak anlamına gelir ve daha önemlisi rahatça okunmuyor.
Möderatörler: Bu uyarımıza rağmen halen büyük harflerle yazan kişiler sualsiz olarak adaptasyon dönemine (http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=51742) alınacaktır.
Saygılar
Alevimen
yezide lanet 16.09.2007, 13:42 İşte bu yüzden İriliğinizi ,diriliğinizi,birliğinizi bozmayınız .Bakınız ne kadar sapık var okumuş geçinen cahil sapık sürüleri kanal7 lerin bilmemne sitelerinde cirit atıyorlar ,zayıf anınızda tekrar yakmaya başlayacak bu yobaz katil sürüleri,aklımızı başımıza alalım birisi bir tokat atınca diğer yanağını çevir zihniyetiyle yanmayalım ölmeyelim ikinci sınıf muamelesi görmeyelim bize tokat atanın suratına yumruğu patlatma zamanı gelmiştir can lar ne kafasından piramit yapılanlar ne sukuyusuna doldurulanlar ne de yananlardan olmak istiyorum artık, artık susmayacağım...
putikanli 16.09.2007, 13:56 Ciddiye almıyorum.Tersini düşünenler bizim tarafta da mevcut.Açın Forum a biraz bakın.Aşırı kesimler ister istememez radikal düşüneceklerdir.
Maalesef, Türkiye nin resmi ideolojisi bu.Sünni Türkiye Cumhuriyeti her kese dayatıldı ve sonucu gördüğünüz gibi ortada.
Türkiye artik yobazliktan kurtuldu diyenlere aci bi örnek !
Hayir kurtulmadi !
Ellerine bir firsat gecse, maras,corum,sivas,gazi yaratmaya hazirlar,bekliyorlar!
bir anlasam... 17.09.2007, 17:37 Arkadaşlar,
yazılanları ben de okudum. Çok çirkin şeyler yazmış bazıları... Genelde dikkatimi çeken de "Alevilik din midir ki kitapta yer alsın?" sorusu oldu. Dayanamadım ve bir yorum da ben yaptım, üstelik de Hanefi kökenimi ortaya koyaraktan... Söz konusu kitapta adı geçen Malikilik, Hanefilik...vb. din midir, hepsinin kitabı mı var ki din kitabında yer alıyor? diye sordum. Demin kontrol ettim, henüz yayınlanmamış. Yapılan şey toplumda bölücülük yaratmaktan başka bir şey değil. Asıl bu yapılan dinimizce çok günah, yani fitne fesat karıştırarak insanları birbirine düşürmek... :cursing: Önce kendi yaptıklarına baksınlar bence...
Herkese iyi haftalar...
aleviligi ve siayi cikaran bi yahudi dönmesidir islam tarihii acin bakin.yavuz sultan selim neden irana 22 sefer yapti? ozamna iran misyoner yolluyordu anadoluya gelip magaralarda aleviligi yayamay acalisyorlardi ehli sünnet velcemaat itikadini bozup apik bi inanc.Osmanliyi böle bölebilirizdiye yapilan bi oyun.diyanet erkekce cikip söylemesi lazim ehli sünne tvelcemaat itikatinin disinda bi itikat insani cennete mi götürü cehennmemi aliler islam akaidine göre müslümanmi dirlar gayri müslüm midirlerdiye
muş
alevilerde kim oluyor yaww.1 avuç gayrimüslim topluluğu işleri güçleri yok.kendilerini nimetten sayıyorlar.
Güzel karar..
Yerinde bir karar olmuş.Aleviliğin sapıklıktan başka bişey olmadığını herkes biliyor.
Ahmet KOSE
Bilerek yapılıyormuş..
Olmayan bir mezhebi, din kitablarının mezhebleri anlatan bölümünde yayınlanmasını mı bekliyordunuz.
Ne öğreteceksiniz çocuklara, Hz.Ali'yi (k.v.) Mezheb imamı olarak mı yazacaksınız.
Siz namaz kılmayan sapık bir mezhep icad edin, sonra da o Mübarek insanın ismini sapıklıklarınıza alet etmeye çalışın.
Nasıl izah edeceksiniz namaz kılmamayı, şimdiye kadar izah eden olmadı, şimdiden sonra da olamayacak.
anlamıyorum
kardeşim alevilik bir din midir ki bahsedilecek bu alevi toplumunada kızıyorum.burası müslüman bir ülke kardeşim ve dini islamdır.müslüman çocukların kafalarını karıştıracak şeyler bunlar.sen kendi inandığını kendin öğret çocuğuna.sende din dersi seçmeli olur sende çocuğuna islamı öğrenmesin diye dersi aldırmassın olur biter.ben kendi çocuğuma aleviliği öğretmek istemiyorum.ve din dersinde yer almasını istemiyorum.[/B]
bir avuç ne idüğü belirsiz "alevilik din midir" den başka cümle kurma potansiyeli olmayan nazarımda insan dahi sayılmayan organik yaratık sürüsünün saçmalıkları işte...
Findorin 17.09.2007, 17:50 Buram buram cehalet kokuyor seviyesiz insanlar işte bunlar doğdukları gibi giderler anladıkları temel şeyler var yemek içmek ihtiyaç gidermek bunlardan Alevilik gibi yüksek kültürü anlamalarını beklemek zaten saçmalık olurdu.
bluehero88 17.09.2007, 17:55 Ya zaten o mübarek insan Pir Sultan Abdal'ı dara çeken yahudi uşagı ve çektirenlerde Yahudiler değilmiydi sanki.Hala yok şunların oyunu ehli sünnet masalları...gerçek bi ehli sünnet varsa o da Peygambere ve Ailesine sonsuz sadakat,sevgi ve saygı besleyen biz aleviler değilmiyiz.Ayrıca konu din kültürü dersi hala millet Aleviler şöyle böyle diyor...Bu örümcek beyinliler olduktan sonra biz hiçbişiye nail olmayız...yazıklar olsun...Saygılar canlar...
AliGedek 17.09.2007, 18:09 Sana bir eşşek tutup tekme atsa, tutup eşşegi dövsen, eşşek insan mı olcak. Eşşek yine eşşektir.
İnternete girip yorum yapanlar acaba bir kez Google'a girip Alevilik yazıp arattır dımı? Alevilik nedir diye hiç merak ettiler mi acaba?
Dünkü haberlerde de AKP nin Alevi 3 milletvekilinden 2 sinin yeni Din Kültürü kitapları hakkında goruslerı vardı. Reha Camuroglu gorus bildirmeyi reddetmiş.
Bu iki milletvekili kendilerine verilen sözlerin tutulmadıgını söylemişler.
Bunlar gercektende kendilerine soylenen herseyin yapılacagını sanıyorlar, bakalım tepkileri ne olacak. Umarım bu olanlar onlara ders olur.
Diger bir haber de yakınlarda Londra da yapılacak olan fethullah gulen konferansıydı. Bu konferanstaki bildirilerden birisi de "Fethullah Gülen Aleviler’e hitap edebilir mi? Buradan da anlaşılacagı gibi Alevilik içerden ve dışardan büyük bir kuşatma altında..Umarım bunlardan yara almadan çıkarız.
Kanal 7 fetoşçu(fettullah gülen),iktidarın yalakalını yapan
,yurtdışında inançlı insanları dolandıran bir medya kuruluşudur..
ve onun izleyicilerinin alevilere bakış açısı.....
Kanal7'nin haber sitesi Haber7'de "Alevilik Din Dersinde Yine Yok" haberinin altına Aleviler ve Alevilik hakkında hakarete varan iddialar var. "Okuyucu yorumu" olarak sunulan bu iddialar tüm çabalara rağmen kaldırılmıyor.
Haber7 sitesinde "Din dersi kitabında Alevilik yine yok" başlığı ile Milliyet Gazetesinden alıntı yapılan bir haber yayınlandı. Haberin altında yapılan yorumlarda alevilere yönelik ağır hakaretler var.
Maillerle yapılan başvurulara yanıt vermeyen Haber7 sitesi, hakaretleri bildiren yorumlara da pek aldırış etmiyor.
Haberin Linki:
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=268555&comments=all
Haber7 İletişim Bilgileri:
info@haber7.comBu posta adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
Tel: (212) 493 00 93
muş
Güzel karar..
Ahmet KOSE
Bilerek yapılıyormuş..
anlamıyorum
kardeşim alevilik bir din midir ki bahsedilecek bu alevi toplumunada kızıyorum.burası müslüman bir ülke kardeşim ve dini islamdır.müslüman çocukların kafalarını karıştıracak şeyler bunlar.sen kendi inandığını kendin öğret çocuğuna.sende din dersi seçmeli olur sende çocuğuna islamı öğrenmesin diye dersi aldırmassın olur biter.ben kendi çocuğuma aleviliği öğretmek istemiyorum.ve din dersinde yer almasını istemiyorum.
yorumlara bak...vay cahiller vay yaw...ne denir ki? ne bunlar kim yaa?
insan salak olur da bu kadar olmazzz...!!!:2guns: :2guns:
kaybediyorlar...hem de sürekli....
it ürür kervan yürür de bu itlerin de sesini kesmek gerek.bu insandan bozma yaratıkların Allah bin belalarını versin.bu yaratıkların uydurduklarına,fitneliklerine şeytan bile maşşallah çeker...
bir anlasam... 17.09.2007, 20:52 Sana bir eşşek tutup tekme atsa, tutup eşşegi dövsen, eşşek insan mı olcak. Eşşek yine eşşektir.
Çok güzel yorum Ali arkadaşım, elinize sağlık diyorum. :)
Benim yorumum da yayınlanmış bu arada, aslında daha yazacaktım ama ayırdıkları karakter sayısı anca bu kadarına yetti:
karşı argüman Yorumları okudum da,çoğu arkadaş "Alevilik din midir?"şeklinde bir soru yöneltmiş.Peki,sözkonusu kitapta adı geçen Haricilik,Şiilik,Mutezile,Maturidilik, Eş'arilik,Caferilik,Hanefilik,Maliklik, Şafilik,Hanbelilik nedir?Bunlar din midir?Din değilse neden bu kitapta yer almıştır?Ben de Hanefi mezhebine mensubum ama bunun Müslümanlık yorumlamalarından biri olduğunun pekala farkındayım.Bunlar din olsaydı her birinin birer kitabı olurdu, değil mi?Oysa ki İslam ve Kur'an tektir.Burda yapılan da ayrımcılıktır.
Simdi kalkip bunlara birsey mi anlatmali, yoksa ayni sekilde hakaret mi etmeli. Yavuz niye sefer yapmismis, yok sapikliktan baska birsey degilmismis. Hani karsida birsey anlayacak adam olsa, birseyler soylenir de, cevap vermeye de degmez ki..
onur melis 18.09.2007, 10:26 bırakın bunları bir avuç pislikle ugraşıp elimizimi kirletecez
cangüdaz 18.09.2007, 10:37 altın yere düşmekle değer kaybetmez.uğraşmaya değmez boşverin gitsin!
dilan_7670 21.09.2007, 10:36 bir habere yorum yaparken bile saldırganca tutumlarını görebiliyoruz
sivasta 37 canımızı yakan , insanlık dışı zihniyetten ne bekleyebiliriz ki
AKP yalakası Haber 7'de aynı sahne bugünlerde tekrarlanıyor.
Haber:
Alevi dedesi, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ‘’Şundan emin olunuz ki yarınlar Aleviler için kesinlikle çok daha iyi olacaktır’’ dedi...
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=323318
Bunlar da aleviliğe alerjisi olan haber 7 okuyucusundan seçme yorumlar.
NE YANI ALEVILIGI SIZ DIN OLARAK MI GORUYORSUNUZ SIMDI?
Kendimi bildim bileli düşünüyorum. Alevilik din mi yani? Allah tarafından mı bu din verildi? Kitapları ne, ibadetleri ne?
Allah katında tek hak Din'i İSLAM'dır. Ve dört meshep vardır. Bunların dışında kalanların hepsi insanların uydurmasıdır. Yarın Allah'a ilahi mahşerde ne diyeceksiniz?
« Prens » tarafından 02/06/2008 12:39 tarihinde
------------
desenize sünniler yandı bu sefer..her zaman kedi pilav yemiyor işte.. bizim yavuzumuz vardı.onların ergenekonu ve Üniversite kurul başkanı mustafa..napalım, kaderde üzülmek varsa..üzülürüz tabi..
hursit dilaver tarafından 02/06/2008 13:09 tarihinde
------------
Benim gözümde hırıstiyanlar daha kıymetli hiç değilse hırıstiyanlar saygı göstermeyi biliyor karşısındakı insanlara sevgi duyabiliyor ve kendi ülkelerinede sahip çıkmayı biliyorlar kusura bakmasınlar ama ben vitrinlerde gördüğüm alevileri çok tehlikeli buluyorum onların şerrinden Allah a sığınırım.
ElifDilek YUCE tarafından 02/06/2008 13:39 tarihinde
Bu da aynı kişiden:
Aleviliğin çıkış noktası islam dinine nefrettir fitne tohumuyla çıkış olmuştur dolayısıyla alevinin bir müslümanı sevmesini beklemek de aptallık olur çünkü temeli nefret üzerine kurulmuş sürekli islame söverler ama ne zaman ellerine fırsat geçince fısratları yoksa mazlum rolünü takınırlar aptal müslümanlarıda kandırırlar ellerine fırsat geçincede haddini bildirirler ben hiç hoşgörü hatırlamıyorum.
ElifDilek YUCE tarafından 02/06/2008 15:27 tarihinde
aydıner32 03.06.2008, 13:47 AKP yalakası Haber 7'de aynı sahne bugünlerde tekrarlanıyor.
Haber:
Alevi dedesi, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ‘’Şundan emin olunuz ki yarınlar Aleviler için kesinlikle çok daha iyi olacaktır’’ dedi...
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=323318
Bunlar da aleviliğe alerjisi olan haber 7 okuyucusundan seçme yorumlar.
NE YANI ALEVILIGI SIZ DIN OLARAK MI GORUYORSUNUZ SIMDI?
Kendimi bildim bileli düşünüyorum. Alevilik din mi yani? Allah tarafından mı bu din verildi? Kitapları ne, ibadetleri ne?
Allah katında tek hak Din'i İSLAM'dır. Ve dört meshep vardır. Bunların dışında kalanların hepsi insanların uydurmasıdır. Yarın Allah'a ilahi mahşerde ne diyeceksiniz?
« Prens » tarafından 02/06/2008 12:39 tarihinde
------------
desenize sünniler yandı bu sefer..her zaman kedi pilav yemiyor işte.. bizim yavuzumuz vardı.onların ergenekonu ve Üniversite kurul başkanı mustafa..napalım, kaderde üzülmek varsa..üzülürüz tabi..
hursit dilaver tarafından 02/06/2008 13:09 tarihinde
------------
Benim gözümde hırıstiyanlar daha kıymetli hiç değilse hırıstiyanlar saygı göstermeyi biliyor karşısındakı insanlara sevgi duyabiliyor ve kendi ülkelerinede sahip çıkmayı biliyorlar kusura bakmasınlar ama ben vitrinlerde gördüğüm alevileri çok tehlikeli buluyorum onların şerrinden Allah a sığınırım.
ElifDilek YUCE tarafından 02/06/2008 13:39 tarihinde
Bu da aynı kişiden:
Aleviliğin çıkış noktası islam dinine nefrettir fitne tohumuyla çıkış olmuştur dolayısıyla alevinin bir müslümanı sevmesini beklemek de aptallık olur çünkü temeli nefret üzerine kurulmuş sürekli islame söverler ama ne zaman ellerine fırsat geçince fısratları yoksa mazlum rolünü takınırlar aptal müslümanlarıda kandırırlar ellerine fırsat geçincede haddini bildirirler ben hiç hoşgörü hatırlamıyorum.
ElifDilek YUCE tarafından 02/06/2008 15:27 tarihinde
iyi cevap verenlerde olmuş,özeleştiri yapanlarda.
ALEVİ KARDEŞLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM
evet söyleyeceklerini saz ile söylemişler. konuşacakları kelime haznesi olmayanların silaha sarılması gibi değil.. aleviler olmasaydı müzikte olmayacaktı.. müziğin olmadığı dünyada kendimi öksüz hissederdim.eşcinsel kulüplere bile hak tanırken en az bizim kadar bu toprakların sahibi olan kardeşlerimizi unutmamalıyız,alavilik güzel ahlak öğüdünden başka birşey değildir.hacı bektaşı, pirsultanı mahzuniyi,aşık veyseli, muharrem ertaşı rahmetle anıyorum,BİR OLALIM DİR OLALIM
böyle bir medya kuruluşundan ne bekliyoruz ki.insanların duygularını istismar edip para topluyorlar bu parayıda fakirlere vereceğiz diyip kendi idealleri için yani (hilafet için)kullanıyorlar.
bu zihniyet asırlardır bu topraklarda hüküm sürüyor,bize düşen birlik olmak.
Biz mi sapkın 1 avuç insanmışız.Kim oluyor yaw bunlar.Bide haklı gibi yavuzu şunu bunu örnek veriyorlar.Kızdırmasınlar bizi tükürsek boğarız bu yorumu yapanları:kzgn
rozerin62 03.06.2008, 14:15 Bunlar kendine insan diyorlarsa haktan bahsediyorlarsa dünyanın sonu gelmiş demek hem islam dini insan sevgisi üzerine kurulu adil falan de hemde kendi deyiminle çeliş ancak cahillerde olur bunlar zaten çevremizde bolca var ne yazıkki.Normal insanlar azalıyor bunlar gibi taliban sevdalıları çoğalıyor.
|
|