Orijinalini görmek için tıklayınız : Mirzolar Köyü

meh33
17.02.2005, 15:13
Arkadaşlar bu benim babamların köyü... Yani bizim köyümüz... Erzincan/Refaiye'de bir köy olup daha tanınmış olan Söğütlü köyüne yakın bir köydür... Ben buraya birkere gittim ama orda oturanların hepsi ALEVi ve hepsi benim akrabamdır... Saygılar...

Alevimen
17.02.2005, 18:57
Arkadaşlar bu benim babamların köyü... Yani bizim köyümüz... Erzincan/Refaiye'de bir köy olup daha tanınmış olan Söğütlü köyüne yakın bir köydür... Ben buraya birkere gittim ama orda oturanların hepsi ALEVi ve hepsi benim akrabamdır... Saygılar...

Sanırım Mirzolar köyü Soğütlü köyün mezralarından biridir?
Köyünüz hakkında şu bilgileri bulabildim:
Köyün kurucuları bundan yaklaşık 2 asır önce Erzurum-Hınıs?tan gelerek buraya yerleşmişlerdir.Ayrıca bir kısım halkta ağrı?dan gelerek Çatakkilise mezrasına yerleşmişler.Köyün Çatakklise,Resuloğlu,Derememiyurdu ve Taşlıca Mekarsüleyman (Mirzolar) adında 4 tane mezrası vardır köyün güneyinde Derememiyurdu mezrası yakınlarında haydar baba tekkesi bulunup burası ziyaret edilir.Ayrıca köyün güneyinde iki sivri ziyareti vardır.Köy halkı geçimini küçük baş hayvancılıkla sağlar.

meh33
11.03.2005, 00:37
Teşekkürler...

patasana24
28.07.2005, 20:59
slm kardeş nasılsın bu köye hınıstan gelmişler diye yazmşsın ben erzurum hınıs(kazancı köyü)deni belki seninle bir akrabalığımız olabilir bana msj yazarsan sevinirim seni tanımak isterim ok........

chatlakalper
29.07.2005, 09:55
konuyu açan arkadaş 5.aydan bu yana foruma giriş yapmıyor

Alevimen
29.07.2005, 10:05
konuyu açan arkadaş 5.aydan bu yana foruma giriş yapmıyor
Sanırım bana diyor :3D_NG (4)

Patasana24: Köy hakkkında sadece bilgiler yazdım, oralı deyilim.

keklikoluk köyü
11.09.2006, 18:52
Mardin'den merhabalar. Köyümüz Keklikoluk; Sivas İmranlı ve Erzincan Refahiye Gümüşakar (Koçgiri) taraflarından gelen Koçgiri Aşireti mensupları tarafından kurulmuş. http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ ve www.keklikoluk.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz. Belki de bir akrabanıza ulaşabilirsiniz.