Orijinalini görmek için tıklayınız : Bölücüler...
EŞİTLİK PARTİSİ 17.09.2007, 20:43 Değerli Canlar, Sevgili Dostlar...
Emperyalist kültürü tanımadan, emparyalistleri ve onların yerli iş birlikçilerini yok etmek mümkün değildir...
Buna biliyorsunuz sol literatürde emperyalist TAHİL denir...
Bu gün emperyalist söylemi adeta ezberleyenler ve işin ilginç yanı ''KARŞILIKLIK...'' ilkesini tam uygulayanların artık sonu geldi...
En acımasız BÖLÜCÜ AKP ve MHP günümüz de vatanı SATMA adına ''VATAN...'' koruculuğuna soyunmuş, karşıtları, bölücü ve vatan haini...
Tabi buna neyle gülmek gerekir siz karar verin...
Peki ne kadar tanıyoruz bu SÖMÜRÜ kültürünü...bu güne kadar pek tanıdığımız söylenemez...öyle olsaydı AKP denen DİNSİZ faşist, MHP denen IRKSIZ faşist ittifakı iktidarda olmaz, biribirlerine ''alternatif...'' olmazdı...
Tabi bu günler bitti...
HAYATLA Medya arasındaki uçurumu anlamak için önce bu BİTİYORLAR sözümüzü iyi anlamak gerekir...
Tüm zamanların en güçlü örgüt yapısına ulaşan ve bölgemizde GÜNDEM belirleyen SİYASAL hareketimiz bu tahlili en iyi şekilde yapmış ve hızla ilerlemektedir...
Tabi emperyalistlerin ve yerli iş birlkçilerin etkisinden kurtulamayanların bunu anlamasını beklemiyoruz...zaten bizide bağlamıyor.
Saygı ve Sevgilerimizle
EŞİTLİK PARTİSİ
ilker_che 17.09.2007, 20:54 yazdıklarınızın dogruluk payları yok değil.ama cok sert ifadeler kullanmıssınız.ayrıca sunu da belirtmek isterim ki gecen gün yazmıs oldugunuz "kürdistan" konulu yazı bölücüleri tanımamız için daha yardımcı olmustu...
...
makaay2077 17.09.2007, 21:00 yeni bir kampanya başladı kim vatan haini kim bölücü.
Vatan hainleri:Orhan Pamuk, Engin Aydın, Serkis Saropyan, Hasan Cemal, İsmet Berkan, Haluk Şahin, Murat Belge, Erol Katırcıoğlu, Ferhat Tunç, İlhan Selçuk, İbrahim Kaboğlu, Baskın Oran, Emin Karaca, Zülkif Kışanak, Fatih Taş, Aziz Özer, Erkan Akay, Ersen Korkmaz, Necmettin Salaz, Mehmet Çolak, İrfan Uçar,Elif Şafak (301. maddezedeler) Recep Tayyib ve AKP grubu(mhp`lilere göre) Zülfü Livaneli,Hrant Dink ve hatırlamadığım niceleri
Bölücüler:Tüm DTP grubu ve onlara oy verenler,AKP (chp ve mhp lilere göre) ve şu anda aklıma gelmeyenler
güzel abim sende siyasetci olmuşun valla!... geçen hafta sen bölüyodun, bu hafta bölücü faşistlere çok güzel laflar etmişin... siyaset bu olsa gerek...
suveydiyeli 17.09.2007, 21:06 ............ASIL BÖLÜCÜLER.........!
Paylaşımınız için teşekkürler........
Türkiye' de bölücülük denince akla ilk gelen nedense bir takım yasal istekleri olan Halk'lardır....
Oysa ki asıl bölücüler; her zaman kapalı kapılar ardında küçük hesaplar yapmışlardır...
Ülke talan edilmiş,parça parça zaten satılmıştır...Gerek siyasal,gerek kültürel ve gerekse ekonomik yönden.......
Bu anlamda asıl bölücüleri daha iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum...
Onları da sanırım "Eşitlik Partisi" yeterince anlatmaya çalışmıştır.........
EŞİTLİK PARTİSİ 17.09.2007, 21:13 Sevgili Labrys
BÜYÜTEREK BİRLEŞTİRME seçenekleri BÖLÜCÜLÜK değildir...bunun fiziksel ve kimysal izahı olduğu gibi, toplumsal izahı da vardır...işte bizim izaha çalıştığımız daha doğrusu HER HAL VE ŞARTTA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ konu bu ilkelere göre şekillendirilmiştir...
Bölgemiz HALKLARI ilk kez bu denli tam bağımsız hareketi tanıdıkça kendilerine güveni artıyor, iş birlikçilerin ne denli GÜÇSÜZ olduğunu anlıyor...
Bu enformasyondan geçmeyen ama iyi niyetli arkadaşlarda bunu anlıyor...
Diğer yandan KLASİK mücadele yöntemleri artık emperyalistlerce ve onların yerli iş birliçilerince bilinmektedir...
Evet SİYASET yapıyoruz ama BATI ASYA ÜLKELERİNDEKİ halklar adına yani,
-Türkler...
-Kürtler...(Bizim tanımladığımız)
-Ermeniler
-Acemler
-Araplar
-Gürcüler...adına...
Tabi adına demek, bu halklar arasında güçlü şekilde örgütlü olmayı gerektiriyor...
Saygı ve Sevgilerimizle
EŞİTLİK PARTİSİ
ilker_che 17.09.2007, 21:58 ............ASIL BÖLÜCÜLER.........!
Paylaşımınız için teşekkürler........
Türkiye' de bölücülük denince akla ilk gelen nedense bir takım yasal istekleri olan Halk'lardır....
Oysa ki asıl bölücüler; her zaman kapalı kapılar ardında küçük hesaplar yapmışlardır...
Ülke talan edilmiş,parça parça zaten satılmıştır...Gerek siyasal,gerek kültürel ve gerekse ekonomik yönden.......
Bu anlamda asıl bölücüleri daha iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum...
Onları da sanırım "Eşitlik Partisi" yeterince anlatmaya çalışmıştır.........
yasal isteği olan kimseyle kimsenin derdi olmaz.dert olan illegal yollarla hak arayanlardır.
hiç kimseyi sütten cıkmıs akkaşık gibi göstermeyin.
bu ülke talan edilmedi,edilemez de...prcalanmadı da.kimseye parca cıkarmaya calısmayalım...
....
suveydiyeli 17.09.2007, 22:31 yasal isteği olan kimseyle kimsenin derdi olmaz.dert olan illegal yollarla hak arayanlardır.
hiç kimseyi sütten cıkmıs akkaşık gibi göstermeyin.
bu ülke talan edilmedi,edilemez de...prcalanmadı da.kimseye parca cıkarmaya calısmayalım...
....
Bu ülkenin neresi talan edilmedi???......... Çok dar bir pencereden bakıyorsun güzel kardeşim......Hemen tüyleriniz diken diken oluyor........
Şöyle bir dön de güzel Yurdumuz'a bak........,
Ben kimseye parça çıkarmaya çalışmıyorum.......,Zaten buna gerekte yok..,
"Sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek".... Neden bunu yapayım ki??? Zaten herkes görmek istediği gibi bakar......bence o kaşık zaten AK , hiç kararmadı...
Sevgiyle, kardeşçe ve Farklılıklar'a saygıyla..........
kimi nasıl tanıdığından daha çok,kimi nasıl tanımak istediğin önemli oluyor bu ülkede...basma kalıp düşüncelerden sıyrılamayan kimi zihniyetler,koyruk olma yolunun gerektirdiğini harfiyen uygulayanlar....düşünmeyenler sadece kabul edenler......
vatan haini ve bölücüleri sınıflandırmayı bilenler sizler ne kadar vatanseversiniz acaba....peki neye göre seçtin sen bunları yada bir mücadelenin legal yada illegal olmasını hangi kriterlere göre yaptın bir diğeri...hepsi sana yüklenen programın bir ürünü ve sen bir yansımasın sadece bizlere karşı...her zaman olan,olmaya devam edecek....
tüm saçmalıkları bir tarafa bırakıp tek bir noktaya odaklanmak ve ondan prim sağlamaya çalışmak bize yakışmaz....saygılarımla....
kürt halkına ait olan, coğrafyanın kabul edilmesi gerek,bu bölücülük değildir.elbetteki bir sosyalist olarak ulusların eşit,gönüllü birlikteliğinin her iki halk içinde en iyisi olduğunu düşünüyorum o ayrı mesele ancak,kürt halkına kaderini tayin hakkıda tanınmalıdır.bu insanlık meselesidir.sadece türkiyedeki bölümü değil,iran,ırak,suriye egemenliği altında olan bütün bir bölüm için söylüyorum.
İliryali 17.09.2007, 23:04 Değerli Can;
Sizi anlamadığımı söyleyeceğim ama,"Tabi emperyalistlerin ve yerli iş birlkçilerin etkisinden kurtulamayanların bunu anlamasını beklemiyoruz...zaten bizide bağlamıyor." sözünüzden ötürü "işbirlikçi" durumuna düşeceğimden korkuyorum.
Gerçektende, Eşitlik Partisi'nin ideolojik-siyasi yapısını çok merak ediyorum. Nasıl birilerinin "..adına.." bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Örgütlenmeniz bu kadar geliştimi merak ediyorum.
Samimiyetimden şüphe etmemeniz dileğiyle...
Saygılar
EŞİTLİK PARTİSİ 17.09.2007, 23:11 Sevgili ilker_che...
Bölmek ve bölücülük...bu böl parçala yönet ilkesini ilke edinmiş ve strateji haline getirmiş emperyalistlerin işidir...solcular ve Devrimciler bu ilkeyi şiddetle ret eder, hatta,
-Türkler
-Kürtler (Bizim tanımladığımız)
-Ermeniler
-Araplar
-Acemler
-Gürcüler...
Bölünmenim en çok cezasını bu halklar çekmiştir...
Gönül isterdi ki tartışmalarımzı ETNİK temelde değilde, sınıfsal temelde yapalım...emperyalistler ve yerli iş birlikçiler maalesef bu tür konuları,bu çeşitle sürekli gündemde tutarak gerçek gündemi saklamaya çalışıyorlar...
Peki biz bu konuları tartışarak onların kuyrukçuluğunumu yapıyoruz...?
Asla...bizlerde karşı tezleri HALKLAR yararına geliştirip, halklara sunuyoruz...
Mesele bu...
EŞİTLİK PARTİSİ
bencede insanların artık bu ayrımı yakalamaları gerekiyor...zihniyet,düşüncenin her türünü bölücülükle suçlamaya devam ettikçe çatışmadan başka bişey çıkmayacak karşımıza....
EŞİTLİK PARTİSİ 17.09.2007, 23:26 Sevgili İliryali...
Bu tür çalışmalarımız, tüm çalışmalarımız içersinde sadece % 1 dir...yani sanal ortamda gerçek ismi ile, yetkilileriyle bulunan tek siyasi hareket biziz...bu bir yöntem...beğenilir ya da beğenilmez, taktir sizlerin...
Yazılarımzı okuduğunuzda mutlaka biliyordursunuz, sürekli, HAYAT ve MEDYA ayrımını yapıyoruz...
GÜÇLÜLÜK elebette biz güçlüyüz demekle olmaz...ölçüsü bizce belirlenmiştir.
Kesin konuşmak, starteji ve taktilerinizin, hayata uygunluğu ve çoğulculuğu belirler...
İdolojik yapımız zaten ismimizden belli...
Biz hiç bir Solcu ve Devrimciyi, gerek birey anlamında, gerekse örgütsel anlamda iş birlikçilikle anmayız...bu kendimizi ret etmek anlamına gelir.
Ha...farklı farklı alanlarda çalışmaları ve yöntemleri saygıyla karşılarız.
Mesle Sol düşünceyi İKTİDARA taşımaktır...
Saygı ve Sevgilerimizle
EŞİTLİK PARTİSİ
ilker_che 17.09.2007, 23:59 Bu ülkenin neresi talan edilmedi???......... Çok dar bir pencereden bakıyorsun güzel kardeşim......Hemen tüyleriniz diken diken oluyor........
Şöyle bir dön de güzel Yurdumuz'a bak........,
Ben kimseye parça çıkarmaya çalışmıyorum.......,Zaten buna gerekte yok..,
"Sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek".... Neden bunu yapayım ki??? Zaten herkes görmek istediği gibi bakar......bence o kaşık zaten AK , hiç kararmadı...
Sevgiyle, kardeşçe ve Farklılıklar'a saygıyla..........
bu cümlenizden bahsetmiştim.
sütten cıkmıs ak kasıktan kastımı anlamamssınız ve akp li sanmıssınız sanırım.bana yapılacak en büyük hakarettir bu:D
bakın bu ülke asla bölünemez.dediğim gibi gecen hafta "kürdistanı biz kuracagız"die topik acan bektas agabeyin bölücülük tanımlamasını kabul etmiyorum etmem de.yaptıgınız propaganda tam olarak kendini aklama ve ve bu sıfatı baskasına yükleme cabalarıdır.
EŞİTLİK PARTİSİ 18.09.2007, 00:08 Sevgili İlker_che
Düşüncemize katılmamanıza saygı duyarız...ama her iki başlığıda değerlendirdiğinizde, İKİ ADIM İLERİ,BİR ADIM GERİ...ilkesinin izlerini sanırım bulamazsınız.
Sayılarımızla...
EŞİTLİK PARTİSİ
ilker_che 18.09.2007, 00:14 Sevgili ilker_che...
Bölmek ve bölücülük...bu böl parçala yönet ilkesini ilke edinmiş ve strateji haline getirmiş emperyalistlerin işidir...solcular ve Devrimciler bu ilkeyi şiddetle ret eder, hatta,
-Türkler
-Kürtler (Bizim tanımladığımız)
-Ermeniler
-Araplar
-Acemler
-Gürcüler...
Bölünmenim en çok cezasını bu halklar çekmiştir...
Gönül isterdi ki tartışmalarımzı ETNİK temelde değilde, sınıfsal temelde yapalım...emperyalistler ve yerli iş birlikçiler maalesef bu tür konuları,bu çeşitle sürekli gündemde tutarak gerçek gündemi saklamaya çalışıyorlar...
Peki biz bu konuları tartışarak onların kuyrukçuluğunumu yapıyoruz...?
Asla...bizlerde karşı tezleri HALKLAR yararına geliştirip, halklara sunuyoruz...
Mesele bu...
EŞİTLİK PARTİSİ
bektas agabey,
şimdiye kadar acmıs oldugunuz konularda size hep katıldım ve her mesajımı saygıyla bitirdim.ama burda farklı düşündüğümüzü hissediorum.
sizi gercek ve örnek bi solcu olarak gördüm hep.ama bu söledikleriniz sadece size ait bi yorum.devrimci solcu kişilerin ideolojisi oldugunu düşünmüorum.daha önceden saymıs oldugunuz milletler huzur içinde yasıolardı da amerika gelip ayırmıs gibi söylüyorsunuz.bu milletlerin(hepsinin yani)ortak bayrak altında yasadıkları tek devlet osmanlı devletiydi.ve türkler dısında kalanların cok da haz duyduklarını sanmıyorum.
biz AKP ve MHP nin ABD işbirlikçisi olduklarını zaten biliyoruz.ama bizim kafamıza yerlesen bölücü sıfatı söylendiği yere gayet uygundur.bu gruba işbirlikçisi mi denir yalaka mı denir siz karar verin.bizler bölücü sıfatını kimin için kullanmamız gerektiğini bilioruz..
saygılarımla...
AKP'ye oy veren sünni bir kardeşiniz olarak AKP'nin bölücü olduğu yönündeki idialara şiddetle karşı çıkıyorum..
Bana göre Baykallı CHP bölücüdür,
MHP baş bölücüdür..(zihniyet olarak)
DTP bölücüdür..
DSP bölücü değildir,ama birleştiricide değildir..
AKP hem bölücü değildir,hemde birleştiricidir..
Seçim kampanyasında Devlet Bahçeli Güneydoğuya gidemedi..Antepe kadar gidebildi.. korktu..
Baykal gidemedi..Kürt-Alevi nüfusun çok olduğu Tunceli'ye gitti oradada yuhalandı..
Ama AKP gitti..Gitti ve karşılığınıda aldı..
Hem ülkemiz kazandı,hem AKP..
---------------------------
Emperyalistlere uşaklığa gelince;
Evet AKP emperyalistlerin uşağı!.
Ama ben 50 küsür partiden birkaçı hariç hepsini emperyalistlerin uşağı olarak görüyorum..
buna İşçi partisi dahildir..
Al birini vur ötekine..
Kötünün iyisi yine AKP diyorum..Saygılarımla..
ilker_che 18.09.2007, 00:55 AKP'ye oy veren sünni bir kardeşiniz olarak AKP'nin bölücü olduğu yönündeki idialara şiddetle karşı çıkıyorum..
DTP bölücüdür..
Seçim kampanyasında Devlet Bahçeli Güneydoğuya gidemedi..Antepe kadar gidebildi.. korktu..
Baykal gidemedi..Kürt-Alevi nüfusun çok olduğu Tunceli'ye gitti oradada yuhalandı..
Ama ben 50 küsür partiden birkaçı hariç hepsini emperyalistlerin uşağı olarak görüyorum..
Al birini vur ötekine..
AKP nin milletvekili cıkaramadıgı tek il tunceli die biliyorum can bi arastır istersen.sonra karsılık aldı mı almadı mı karar ver.
AKP bölücü değildir demişsin o zaman birleştiriciliğine acıkla bana.ki sen öle yorumlamıssın.
AKP en büyük emperyalist usağıdır kötünün iyisi falan değil.diğer partileri mecliste bile görmeden nası işbirlikçi yapıosun bunlara da cewap istiyorum...
AKP nin milletvekili cıkaramadıgı tek il tunceli die biliyorum can bi arastır istersen.sonra karsılık aldı mı almadı mı karar ver.
AKP bölücü değildir demişsin o zaman birleştiriciliğine acıkla bana.ki sen öle yorumlamıssın.
AKP en büyük emperyalist usağıdır kötünün iyisi falan değil.diğer partileri mecliste bile görmeden nası işbirlikçi yapıosun bunlara da cewap istiyorum...
kardeş ben tunceli konusunda bir şey iddia etmedim..
ama şimdi ediyim bari:)
yanlış hatırlamıyorsam akp tuncelide bile oy oranını artırmıştı..yüzde 12 idi zannedersem..
güneydoğuya gidip ordan bayağı bir oy alması bana göre birleştiriciliktir..
sayın gülün güneydoğu gezisi bana göre birleştiriciliktir..
örnekler çoğaltılabilir..
peki vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan mhp ne yaptı??
gidemedi güneydoğuya..
peki misak-ı millinin,kuva-i millinin en birinci savunucusu chp ne yaptı??
gidemedi güneydoğuya..
yoksa o topraklar bizim toprağımız değilmi??
o yörenin halkı bizim kardeşimiz değilmi??
terör korkusunun olduğu illerde halkın huzuruna çıkıp miting yapmak kolay olmasa gerek sevgili kardeşim..
her an kim vurduya gidilir insan..akp korkmadı..gitti halkın arasına karıştı..
ama diğer iki parti bu cesareti gösteremedi..
---------------------------------------------------
diğer partilere gelince sevgili kardeşim az çok seçim beyannamelerini biliyoruz..
benim bildiğim emperyalist karşıtı ödp,emep,tkp var..başkada bilmiyorum..
işçi partisinin anti emperyalist sloganlarınada inanmıyorum..
haa sende haklısın ismini cismini pek bilmediğim partiler hakkında yorum yapmak abes olabilir..
meselaa hürriyet partisini inanın bilmiyorum..
acaba ismini şu an hatırlayamadığım chp den istifa eden hocamızın partisimi??
sanki onun partisini çağrıştırıyor bana??
eğer o ise kusura bakmayın ama oda emperyalist uşağı bir partidir..
saygıyla..
ilker_che 18.09.2007, 01:49 kardeş ben tunceli konusunda bir şey iddia etmedim..
ama şimdi ediyim bari:)
yanlış hatırlamıyorsam akp tuncelide bile oy oranını artırmıştı..yüzde 12 idi zannedersem..
güneydoğuya gidip ordan bayağı bir oy alması bana göre birleştiriciliktir..
sayın gülün güneydoğu gezisi bana göre birleştiriciliktir..
örnekler çoğaltılabilir..
peki vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan mhp ne yaptı??
gidemedi güneydoğuya..
peki misak-ı millinin,kuva-i millinin en birinci savunucusu chp ne yaptı??
gidemedi güneydoğuya..
yoksa o topraklar bizim toprağımız değilmi??
o yörenin halkı bizim kardeşimiz değilmi??
terör korkusunun olduğu illerde halkın huzuruna çıkıp miting yapmak kolay olmasa gerek sevgili kardeşim..
her an kim vurduya gidilir insan..akp korkmadı..gitti halkın arasına karıştı..
ama diğer iki parti bu cesareti gösteremedi..
---------------------------------------------------
diğer partilere gelince sevgili kardeşim az çok seçim beyannamelerini biliyoruz..
benim bildiğim emperyalist karşıtı ödp,emep,tkp var..başkada bilmiyorum..
işçi partisinin anti emperyalist sloganlarınada inanmıyorum..
haa sende haklısın ismini cismini pek bilmediğim partiler hakkında yorum yapmak abes olabilir..
meselaa hürriyet partisini inanın bilmiyorum..
acaba ismini şu an hatırlayamadığım chp den istifa eden hocamızın partisimi??
sanki onun partisini çağrıştırıyor bana??
eğer o ise kusura bakmayın ama oda emperyalist uşağı bir partidir..
saygıyla..
tunceliye gitti karsılıgını aldı demiştiniz o yüzden takıldım oraya:D
mhp yi herkes bilir zaten burda merak etmeyin.
güneydoguya chp nin gitmemesini anlamanızı beklerdim herseyden önce.bu olay chp nin değil baykalın tekelindedir.
sölemek istediğinizi neden kinayeli dolandırarak sölüosunuz.burda size yasar nuri nin emperyalizme karsı oldugunu mu sawunduk biz?o cogu partinin zaten bi ideolojileri yoktur die düşünüorum ben.
ben su kadarını söliyim akp nin tek yaptıgı din sömürüsüdür.ve türk insanını dini kullanarak yanınıza cekmek cok kolaydır.ve bu ülkenin en güneyinden kuzeyine,en dogusuna batısına bu durum değişmez...
isterseniz topiğin amacını artık saptırmayalım ve bektas agabeyin yazdıkları üzerine konusalım...
tabiki sevgili kardeşim..amacı saptırmayalım..ben zaten konuyu iyi okumayınca eşitlik partisini hürriyet partisi olarak algılamışım:) erken bunama işte:)..siz tartışmanıza devam edin..hekesin düşüncesi kendine..ben yazıyı okuyunca doğal olarak cevap hakkı doğdu bana:)..birde biraz ağır bir yazı olmuş:)
saygılarımla..
AKP'ye oy veren sünni bir kardeşiniz olarak AKP'nin bölücü olduğu yönündeki idialara şiddetle karşı çıkıyorum..
DTP bölücüdür..
Al birini vur ötekine..
bölücülük tanımızı bilemiyorum ama,chp bölücü değildir.baykal hizipci olabilir.dtp bölücü değildir.gercek bölücü akp dir.böl parçala yok et yaptıkları budur.
bölücülük tanımızı bilemiyorum ama,chp bölücü değildir.baykal hizipci olabilir.dtp bölücü değildir.gercek bölücü akp dir.böl parçala yok et yaptıkları budur.
görüşünüze saygı duyarım...
DTP konusunda polemiğe girmeyeceğim..
Saygılarımla..
ilker_che 18.09.2007, 02:23 görüşünüze saygı duyarım...
sadece size 2 soru sormak istiyorum müsadenizle;
pkk nedir??
çatışmada ölen pkklıları bana tanımlayabilirmisiniz??
saygılarımla..
yanlıs sorular soruyosun...forum yönetmeliğine göre yanlıs yani...
yanlıs sorular soruyosun...forum yönetmeliğine göre yanlıs yani...
kardeş cidden acemiyim ama sorumda ne gibi yanlışlık var??
az öncede siz bana bir soru sormuştunuz ve bende iyi kötü cevap vermeye çalışmıştım...
şimdide ben alenya arkadaşa soruyorum bundan doğal ne olabilirki???
ama cidden forumun konusu sapıyorsa,yönetmeliğe aykırı ise sorumu geri alıyorum..
görüşünüze saygı duyarım...
sadece size 2 soru sormak istiyorum müsadenizle;
pkk nedir??
çatışmada ölen pkklıları bana tanımlayabilirmisiniz??
saygılarımla..
arkadaşım bu soruların konuyla alakasını anlıyamadım?önce pkk yı doğuran etmenleri sorgulamak gerekir.çatışmada ölen pkklıları size tanımlama gibi bi durumum söz konusu değil.sonuçta çatışmada ölen askerde pkklıda bizim insanımızdır.bu konuda bende polemik yapmak istemiyorum.sadece pkk yı doğran etmenler akp ikdidarı sayesinde bir çok illegal oluşumu doğuracaktır.
sahrut75yagmur 18.09.2007, 02:34 kürt halkına ait olan, coğrafyanın kabul edilmesi gerek,bu bölücülük değildir.elbetteki bir sosyalist olarak ulusların eşit,gönüllü birlikteliğinin her iki halk içinde en iyisi olduğunu düşünüyorum o ayrı mesele ancak,kürt halkına kaderini tayin hakkıda tanınmalıdır.bu insanlık meselesidir.sadece türkiyedeki bölümü değil,iran,ırak,suriye egemenliği altında olan bütün bir bölüm için söylüyorum.
Atilla'nın dediklerine harfiyen katılıyorum...Süreç böyle işlemeli idi..
Şimdiye kadar yapılanlar Amerika'nın işine gelmiştir..Ve silah tüccarlarının... Nice canlar kendi politik bakış açılarında o dağlarda ölmüşlerdir..Her iki taraf içinde çok büyük kayıplar vardır...
Lakin biz Türkler ve Kürtler olarak Amerika'nın büyük orta doğu projesini destekleyen her süreçte kendimize yer açtık..Yer bulduk...Hala da bu oyunların aleti olacağız Küçük Amerika olarak...
Bir Türk olarak Kürtlere her türlü siyasi süreçte kaderini tayın hakkını savunuyorum...Bu savaş ve kan gölünden medet ummalara bir son olsun dileklerimle..
(Ayrıca konuyu dağıtmayın...Partilerden ve seçimdeki oy tercihlerimizden bahsetmiyoruz arkadaşlar.)
Saygılarımla.
arkadaşım bu soruların konuyla alakasını anlıyamadım?önce pkk yı doğuran etmenleri sorgulamak gerekir.çatışmada ölen pkklıları size tanımlama gibi bi durumum söz konusu değil.sonuçta çatışmada ölen askerde pkklıda bizim insanımızdır.bu konuda bende polemik yapmak istemiyorum.sadece pkk yı doğran etmenler akp ikdidarı sayesinde bir çok illegal oluşumu doğuracaktır.
Teşekkür ederim.....
ilker_che 18.09.2007, 02:37 kardeş cidden acemiyim ama sorumda ne gibi yanlışlık var??
az öncede siz bana bir soru sormuştunuz ve bende iyi kötü cevap vermeye çalışmıştım...
ama cidden forumun konusu sapıyorsa,yönetmeliğe aykırı ise sorumu geri alıyorum..
benim sorularımda bi yasak yoktu...
o örgüt hakkkında mesaj yazmak yasaktır.mesajlarınız editlenir herhalde...
kürt halkına ait olan, coğrafyanın kabul edilmesi gerek,bu bölücülük değildir.elbetteki bir sosyalist olarak ulusların eşit,gönüllü birlikteliğinin her iki halk içinde en iyisi olduğunu düşünüyorum o ayrı mesele ancak,kürt halkına kaderini tayin hakkıda tanınmalıdır.bu insanlık meselesidir.sadece türkiyedeki bölümü değil,iran,ırak,suriye egemenliği altında olan bütün bir bölüm için söylüyorum.
Bu yazı alkışlanır....
Ama ne yapılacaksa silahsız yapılmalı..Özelliklede Türkiye topraklarında..
benim sorularımda bi yasak yoktu...
o örgüt hakkkında mesaj yazmak yasaktır.mesajlarınız editlenir herhalde...
Anladım kardeşim teşekkürler..
SessizSedasız 18.09.2007, 11:05 Akp takiyceinin önde gideni. Dinle alakaları yok. Küresel sermayenin Türkiye temsilcisi. Türkiye siyaset tarihinin yüz karasıdır. Ayrıca güneydoğudaki ayrılıkçılara yol açan zihniyetide açık açık olmasada dolaylı bir şekilde beslemektedir. Akp'nin bölücülüğüne katılıyorum.
Gelelim mhp'ye. O partide büyük takiyecidir. Vatanseverlik altında emperiyalistlere hizmet etmiş nice türk evladının hayatını karartmıştır. Milliyetçiliği tekeline alıp din ile milleti sentezlemiş, mafya kılıklı ve cahil varoş kabadayılarını partisine katmıştır. Aslında ırkçılıklı alakasıda yoktur. sözde milliyetçidir. Türkiye'deki olması gereken ( emperiyalistlerce empoze edilen ) milliyetçiyi yapıyı doldurmaktadır. Partide her milletten insan vardır. Yani ırkçılık felan hikaye. Onların milliyetçiliğide hikaye. mhp sadece emperiyalistlerin uşaklığını yapar. Ayrıca yobazdırlar.
CHP konusunda ne yazık ki Baykal' a tahammül edemiyorum. Ayrıca partideki basiretsizliklere. Kaliteli tabana rağmen, kalitesiz idarecilere katlanamıyorum.
Diğer tüm liberal görüşlü sağ partiler bilindiği gibi kapitalist , emperiyalist düzene ve guruplara hizmet ederler.
Gelelim Dtp' ye. Bence onlarda tamamen küresel sermayeye hizmet etmektedirler. Kültürel haklar, özgürlükler hepsi hikaye. Kendimizi kandırmayalım. Kürt halkının siyasi kaderinn tayin hakkı diye laflar ediliyor.
Yapmayın arkadaşlar. siyasi kaderini tayin hakkı ancak bağımsız ayrı bir kürt devleti olacaktır. Peki kaç yüzyıldır bu topraklarda hiç bir zaman siyasi , devletsel, yönetimsel, kültürel anlamda baskın varlık gösterememiş gerçeği var. Yanlış anlamayın beni. O pencereden bakmanızı istiyorum.
Size soruyorum. Nasıl olacak bu. Türkiye'nin mevcut toprakları ve diğer iran, ırak, suriye toprakları içinede alacak şekilde bağımsız kürdistan devleti olarak mı.
Açık açık yazın. Bir çok insan bu konuda takiye yapıyor. Halkların kardeşliği deniliyor, birlikte devrim yapalım, sosyalist düzende birleşelim v.s. Sağolsun sloganımız bol. İş realiteye gelince kardeşlikler unutuluyor. Etnik milliyetçilik yapılıyor. Mevcut durumu muhafa etmek isteyenler faşist damgası yiyorlar.
Mesela bana şimdi bir çoğunuz faşist diyecek. Bende bu kelimeyi anlamıyorum. İtalyanların tarihsel süreci içince ortaya çıkmış bizim milletimizin olmamış deneyimi ile bu kavramıda bize empoze denlere şaşırıyorum.
Ben delikanlılığı severim. Çocukluğumuzda bize empoze edilen delikanlı ol, mert ol, dürüst ol. Ne bileyim ileriki aşaması cengaver ol. Zayıfın yanında ol. biz bunlarla büyüdük. O yüzden şu an Türkiye'de yapılan ikiyüzlülüğe tahammül edemiyorum. ekonomik, kültürel, dinsel, demogojilerle emperiyalistlere hizmet etmeyi anlamıyorum.
ayrıca...
Güneydoğuda'ki çatışmalarda yakın bir akrabamı ( kardeşim kadar yakın ) şehit verdim. Ayrıca kendi çok sevdiğim 2 arkadaşımı ve kendi yaşıtım olan bir kaç hemşerimi. Memleketimin insanıydı. Aynı okulda büyüdüğümüz arkadaşlardı..
İster kızın ister kızmayın her ne düşünrseniz düşün, Ayrılıkçı ve bölücü örgüte çanaklık eden her türlü siyasi, sosyal oluşuma karşıyım. Aynı zamanda kürt kardeşlerimize zülm eden anlayışıda karşıyım.. Sakın ha bana ekonomik sorunarı bahane etmeyin. Memleketin her yanı öyle. Bu toprağın insanı yoklukta en kötü zamanda bir araya gelip Kurtuluş savaşı mücadelesini verdi. En azından dedelerinizden utanın.
Dil ,kültürel yapı ne bilim haklar. Olacak tabi. Diğer halk ve millete gösterdiğimiz hoşgörü neden bin yılı geçkinbirlikte yaşadığımız halkta yaşamasın ki.
Ama birşeyleri bahane edip etnik milliyetçilik yapanlar. İşte asıl tehlikeli olanlar onlar.
heryerden bölünüyoruz..nereden bakılırsa bakılsın paramparça ülkemiz...adına pkk diyorlar..adına aleviler diyorlar.. adına sünniler diyorlar.. adına ermeniler diyorlar.. adına kürtler diyorlar...hiç demiyorlar ki; kimdir bizi bölen ve asıl bölücü değil midir bu türden nifak tohumlarını araya atanlar..adına ister abd deyin..ister ab deyin..ister mhp deyin..ister akp deyin..hangisi kolayınıza geliyosa artık...
yaşasın halkların kardeşliği...!
konumuz bölücülük dimi açık ve net yazıcam;
legal yada illegal, masa altından yada göstere göstere, dar açı yada geniş açı hiç farketmez kişinin amacı vatanımı milletimi birbirinden ayırmaksa (gerekcesi ne olursa olsun) karşısına dikilirim bilmem anlata bildimmi?1?
şu anki sınırları çizmenin bedeli çok ağır ödendi, her soyun ailesinden onlarca yüzlerce kişi kanını bu toprağa akıttı,(duygu sömürüsü yapmıyorum bu bir GERÇEK) o kadar kolaymı ben hakkımı istiyorum bana toprak ver demek?!? hak tek bir vücut altında alındı, tek bir vücut halinde devam etmek için...
kimse kalkıp bana yada benim gibi düşünene faşist yada emperyalist muamelesi yapmasın, amaç insanlığın özgürce yaşamasıysa eğer en koministindende koministim, amaç vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamaksa en milliyetcisindende milliyetciyim çünkü ben insanlarımıda vatanımıda seviyorum.
BEKTAŞ BEY SİZ ÖNCE ELİNİZDE VAR OLAN MEMLEKETİ TEK PARÇA TUTMAYA ÇALIŞINDA, daha sonra diğer bahsettiğiniz memletekleri aynı sınır içine katarsınız... hörmetler.
dilan_7670 18.09.2007, 12:37 Bu ülke her türlü bölücü, faşist, gerici olayları yaşadı. bunları dünde yaşadık bugünde yarında yaşayacaz
Umarım aynı istek bu ülkelerde yaşayan Arap ve Türk halkı için de geçerlidir?
Ben de kürtlerin ayrı bir devlet kurmalarından yanayım. Fakat, benzer şekilde nasıl kürtlerin kendi devletlerini kurma hakları varsa, aynı hakkın Türklere ve Araplara da tanınmasından yanayım. Fakat sosyalistler bu hakkı atlıyor anladığım kadarıyla....
turk3458 18.09.2007, 18:01 Sevgili Labrys
BÜYÜTEREK BİRLEŞTİRME seçenekleri BÖLÜCÜLÜK değildir...
çok hayalperestsin dostum. ya biz okuduğumuzu yorumlayacak kabileyete sahip değiiliz yada sen söylemek istediğini anlatamıyorsun.
benim için bölücü siyah çarşaf giyendir.
ankaranın ortasına bombayı koyandır.
taksimdeki kiliseyi patlatandır
askerimi öldürendir.
diyarbakırda eşref bitlisin uçağını düşürendir.
sizi bilmiyorum
İliryali 18.09.2007, 18:10 Sevgili İliryali...
Bu tür çalışmalarımız, tüm çalışmalarımız içersinde sadece % 1 dir...yani sanal ortamda gerçek ismi ile, yetkilileriyle bulunan tek siyasi hareket biziz...bu bir yöntem...beğenilir ya da beğenilmez, taktir sizlerin...
Yazılarımzı okuduğunuzda mutlaka biliyordursunuz, sürekli, HAYAT ve MEDYA ayrımını yapıyoruz...
GÜÇLÜLÜK elebette biz güçlüyüz demekle olmaz...ölçüsü bizce belirlenmiştir.
Kesin konuşmak, starteji ve taktilerinizin, hayata uygunluğu ve çoğulculuğu belirler...
İdolojik yapımız zaten ismimizden belli...
Biz hiç bir Solcu ve Devrimciyi, gerek birey anlamında, gerekse örgütsel anlamda iş birlikçilikle anmayız...bu kendimizi ret etmek anlamına gelir.
Ha...farklı farklı alanlarda çalışmaları ve yöntemleri saygıyla karşılarız.
Mesle Sol düşünceyi İKTİDARA taşımaktır...
Saygı ve Sevgilerimizle
EŞİTLİK PARTİSİ
Değerli Can;
Samimiyetime güvenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Gerçekten sizi anlamak istiyorum. Eğer bir WEB siteniz varsa adresini verirseniz. Sizi anlamamız daha kolay olur diye düşünüyorum.
Takdir ederseniz ki, forumun dar sınırları içinde sizleri tanımak ne kadar mümkün olabilir ki?
Saygılarımla
EŞİTLİK PARTİSİ 18.09.2007, 20:14 Sevgili turk3458
Kişilerin anlama yeteneğini yada anlatma yeteneğini tartışmıyoruz...
Bizim hayalimiz, karşıtlarımızın yada bizi karşıt görenlerin gerçeklerinden bile büyüktür ki, hele birde gerçeğimiz...
Siz canınızı sıkmayın biz ne dediğimizi biliyoruz...
Tekrar edelim ki, Dünyada tek BAĞIMSIZ bir siyasi hareket olarak anlatmaya devam edeceğiz...
Saygı ve Sevgilerimizle
Sevgili İliryali
web sitemiz, www.ep.org.tr
Çok yakında açılacak, ama genel anlamda her yerdeki yazılarımız aynı doğrultuda...
Yani Edirne de farklı, Hakkari de farklı bir üslubuz yok...
Tıpkı HALKLAR konusunda olduğu gibi...
Saygı ve Sevgilerimizle
EŞİTLİK PARTİSİ
suveydiyeli 18.09.2007, 20:36 Türkiye' de bölücülük denince akla ilk gelen nedense bir takım yasal istekleri olan Halk'lardır....
bu cümlenizden bahsetmiştim.
sütten cıkmıs ak kasıktan kastımı anlamamssınız ve akp li sanmıssınız sanırım.bana yapılacak en büyük hakarettir bu:D
bakın bu ülke asla bölünemez.dediğim gibi gecen hafta "kürdistanı biz kuracagız"die topik acan bektas agabeyin bölücülük tanımlamasını kabul etmiyorum etmem de.yaptıgınız propaganda tam olarak kendini aklama ve ve bu sıfatı baskasına yükleme cabalarıdır.
Sevgili İker_che
Benden alıntı yaparak yazmış olduğunuz mesajınıza, yoğunluğumdan dolayı ancak bu akşam cevap yazabildim...........
Ben sizi ve ne demek istediğinizi çok iyi anladım, emin olun buna.........
Ben sizi kesinlikle Akp'li sanmadım......Benim yanıtım tamamen kastettiğinizdi.......Tekrar ediyorum o kaşık hiç kararmadı.........
Bektaş Ağabey'in ( ki kendisini tanımıyorum....) bölücülük tanımı çok net ve anlaşılacak bir dille yazılmış...........tekrar tebrik ediyorum kendisini....
Kendisinin daha önce fazlasıyla tepki çeken topiğini bende anımsıyorum.......ama zaten çoğu insanın "Kürdistan" kelimesine bile tahammülü yok...Bu farklılıklara olan tahammülsüzlükten gelir bence...Şöyleki;.........
Kıbrıs'ta Türkler; Rum'lara karşı nasıl yıllarca kimlik mücadelesi verdiyse......ve.... matematiksel olarak adanın üçte biri oranında bir coğrafyada kendini ifade edebildiyse, KKTC'yi kurabildiyse..........bu nasıl anlaşılabilen (ki Rum'larca halen sorun olarak görülmektedir...) ,kabul edilebilen bir durumsa ..........aynı oranda başka Halklar'ında böyle bir isteği anlaşılabilmelidir....Bu benim kişisel düşüncem.........Ben bunu "bölücülük" olarak görmüyorum.....Doğu'da sayıları milyonlarla ifade edilen bir Millet var...Bunu kimse yadsımamalı bence....ama....sanırım öncelikle bu kimliği kabul etmek gerekir...(sözüm red edenlere.......)
Halen mesajımdan alıntı yapıp eleştirecekseniz, bekliyorum......Ben Kürt değilim ancak düşüncem bu... sizinde düşüncenize saygı duyarım.........zaten aynı düşünmemiz ya da hissetmemiz gerekmiyor sanırım...........
en sağlıklı günler sizin olsun, iyi akşamlar.......barış dolu, kardeşçe günlere......hep beraber.........
ilker_che 18.09.2007, 20:49 Sevgili İker_che
Benden alıntı yaparak yazmış olduğunuz mesajınıza, yoğunluğumdan dolayı ancak bu akşam cevap yazabildim...........
Ben sizi ve ne demek istediğinizi çok iyi anladım, emin olun buna.........
Ben sizi kesinlikle Akp'li sanmadım......Benim yanıtım tamamen kastettiğinizdi.......Tekrar ediyorum o kaşık hiç kararmadı.........
Bektaş Ağabey'in ( ki kendisini tanımıyorum....) bölücülük tanımı çok net ve anlaşılacak bir dille yazılmış...........tekrar tebrik ediyorum kendisini....
Kendisinin daha önce fazlasıyla tepki çeken topiğini bende anımsıyorum.......ama zaten çoğu insanın "Kürdistan" kelimesine bile tahammülü yok...Bu farklılıklara olan tahammülsüzlükten gelir bence...Şöyleki;.........
Kıbrıs'ta Türkler; Rum'lara karşı nasıl yıllarca kimlik mücadelesi verdiyse......ve.... matematiksel olarak adanın üçte biri oranında bir coğrafyada kendini ifade edebildiyse, KKTC'yi kurabildiyse..........bu nasıl anlaşılabilen (ki Rum'larca halen sorun olarak görülmektedir...) ,kabul edilebilen bir durumsa ..........aynı oranda başka Halklar'ında böyle bir isteği anlaşılabilmelidir....Bu benim kişisel düşüncem.........Ben bunu "bölücülük" olarak görmüyorum.....Doğu'da sayıları milyonlarla ifade edilen bir Millet var...Bunu kimse yadsımamalı bence....ama....sanırım öncelikle bu kimliği kabul etmek gerekir...(sözüm red edenlere.......)
Halen mesajımdan alıntı yapıp eleştirecekseniz, bekliyorum......Ben Kürt değilim ancak düşüncem bu... sizinde düşüncenize saygı duyarım.........zaten aynı düşünmemiz ya da hissetmemiz gerekmiyor sanırım...........
en sağlıklı günler sizin olsun, iyi akşamlar.......barış dolu, kardeşçe günlere......hep beraber.........
tesekkürler...
siz halen bana cevap hakkı wermeye dewam edecekseniz eger,ben de cewap yazmaya dewam edicem..
bu topikte bölücülük tanımlandırılmaya calısmıs değil mi?daha öncede yazdım tekrar tekrar yazıp aynı seyler konusulsun istemiyorum.bölücü kelimesinin tanımını gayet ii bilioruz biz.işbirlikçi kelimesinin anlamını da cok cok ii bilioruz...
bakın ben kürtleri cok cok yakından tanıyorum.kürtlerle aynı tabaktan yemek yemiş birisiyim.kürtlerinde o bölücülere kürtçe lanet ettiklerini de duydum.
bu vatan sömürgeci emperyalist kuvvetlere karsı türkler ve kürtler tarafından kurtarılmıstır.idam edilen Hüseyin İnan ın mahkemede sölediği bişey vardı:
"kürtleri yok sayamazsınız.bakın misak-ı milli de ne deniyor*misak-ı milli sınırları içerisinde iki kardes halk yasarlar...türkler ve kürtler*"
kürtlere yapılan haksızlıkların da farkındayım ben.cogu insanın önyargısını da biliyorum.ama bu ülke hem türklerin hem de sayıları milyonları ifade eden o milletin ülkesidir.dediğiniz gibi legal hakları yeniliyorsa eğer,herkes gibi bu hakları legal bi şekilde aramalılar diye düşünüyorum.ama siz yaşasın illegal hayat diosanız,size yapılanlardan da hayıflanmayacaksınız...
saygılarımla...
suveydiyeli 18.09.2007, 21:10 tesekkürler...
siz halen bana cevap hakkı wermeye dewam edecekseniz eger,ben de cewap yazmaya dewam edicem..
bu topikte bölücülük tanımlandırılmaya calısmıs değil mi?daha öncede yazdım tekrar tekrar yazıp aynı seyler konusulsun istemiyorum.bölücü kelimesinin tanımını gayet ii bilioruz biz.işbirlikçi kelimesinin anlamını da cok cok ii bilioruz...
bakın ben kürtleri cok cok yakından tanıyorum.kürtlerle aynı tabaktan yemek yemiş birisiyim.kürtlerinde o bölücülere kürtçe lanet ettiklerini de duydum.
bu vatan sömürgeci emperyalist kuvvetlere karsı türkler ve kürtler tarafından kurtarılmıstır.idam edilen Hüseyin İnan ın mahkemede sölediği bişey vardı:
"kürtleri yok sayamazsınız.bakın misak-ı milli de ne deniyor*misak-ı milli sınırları içerisinde iki kardes halk yasarlar...türkler ve kürtler*"
kürtlere yapılan haksızlıkların da farkındayım ben.cogu insanın önyargısını da biliyorum.ama bu ülke hem türklerin hem de sayıları milyonları ifade eden o milletin ülkesidir.dediğiniz gibi legal hakları yeniliyorsa eğer,herkes gibi bu hakları legal bi şekilde aramalılar diye düşünüyorum.ama siz yaşasın illegal hayat diosanız,size yapılanlardan da hayıflanmayacaksınız...
saygılarımla...
Sevgili İlker_che......
Bende size teşekkür ediyorum........Seviyeli tartışabilmek,anlaşılabilmek ne güzel ve sevindirici..........
Ben de bu hakkın elbetteki "legal" yollarla aranmasından yanayım.....Sanırım bir konuda düşüncelerimiz kesişti....Kimsenin "yaşasın illegal hayat...." demesinden de yana değilim.........Ama bu (illegalite..) zorunlu bir süreçti ve bundan sonra herşeyin daha güzel ve olması gerektiği gibi gelişeceğine inanıyorum........
Burada veya başka bir topikte tekrar görüşebilmek dileğimle.......
Saygılarımla......
ilker_che 18.09.2007, 21:12 Sevgili İlker_che......
Bende size teşekkür ediyorum........Seviyeli tartışabilmek,anlaşılabilmek ne güzel ve sevindirici..........
Ben de bu hakkın elbetteki "legal" yollarla aranmasından yanayım.....Sanırım bir konuda düşüncelerimiz kesişti....Kimsenin "yaşasın illegal hayat...." demesinden de yana değilim.........Ama bu (illegalite..) zorunlu bir süreçti ve bundan sonra herşeyin daha güzel ve olması gerektiği gibi gelişeceğine inanıyorum........
Burada veya başka bir topikte tekrar görüşebilmek dileğimle.......
Saygılarımla......
umarım inandığınız gibi olur...
dostum bu ülkede kimin bölücü kimin milliyetçi olduğunu kim biliyoki sağcılara göre solcular solculara göre sağcılar milliyetçilere göre koministler bence etrafına bak ayrım yapmadan insana insan olduğu için değer verenleri görürsen işte gerçekten bölücü olmayanlar onlardır.sende onlara katıl
Umarım aynı istek bu ülkelerde yaşayan Arap ve Türk halkı için de geçerlidir?
Ben de kürtlerin ayrı bir devlet kurmalarından yanayım. Fakat, benzer şekilde nasıl kürtlerin kendi devletlerini kurma hakları varsa, aynı hakkın Türklere ve Araplara da tanınmasından yanayım. Fakat sosyalistler bu hakkı atlıyor anladığım kadarıyla....
bak canım kardeşim,ulus tanımlamasına uyan her halk için bu geçerlidir.bunu hatırlatmak istemiyorum ama,bende türk milliyetine mensup,bir sosyalist,bir işçi,ezilen sınıfın bir bireyi olarak objektif bir biçimde düşüncelerimi yansıtmaya,aktarmaya çalışıyorum ve her halka,her ulusa eşit mesafedeyim,bu yüzden gerici düşüncelerin,insanların beynine çizmiş olduğu tel örgülere takılmıyorum.bu nedenlede,her halka,her ulusa,her ezilene yapılanı kendime yapılmış kabul ediyorum.mesela iran'da türkler'de bir ulustur ve kaderini tayin hakkı,ayrı devlet kurma hakkı başta olmak üzere vardır.ancak,konu ülkemizdeki bir halkla ilgili olduğu için,o konuda görüş bildirdim.
turk3458 19.09.2007, 09:04 Peki merak ettiğim türkiyede kürtler gerçekten eziliyorlar mı.
haklarını kullanamıyorlar mı.
yani anlamadığım yüz yıllar boyu beraber yaşayıp sonrada kardeşim yeter artık ben devlet kuracağım hemde kuracağım devletin topraklarını senden alacağım niye diyorlar.
Kafama takılan şu şimdi niye kürtler böyle bir istekte bulunuyorlar.
Daha önce olmadıda niye son 20-30 yılda bu istekleri kabardı.
Bende 1950 den sonra türkiyeyi parçalama planları kapsamında hayata geçirilmye çalışılan büyük bir proje. Değerli kardeşlerimiz kürtlerde buna alet oluyorlar. Aponunda dediği gibi ne kürt milliyetçiliği.
Peki merak ettiğim türkiyede kürtler gerçekten eziliyorlar mı.
haklarını kullanamıyorlar mı.
yani anlamadığım yüz yıllar boyu beraber yaşayıp sonrada kardeşim yeter artık ben devlet kuracağım hemde kuracağım devletin topraklarını senden alacağım niye diyorlar.
Kafama takılan şu şimdi niye kürtler böyle bir istekte bulunuyorlar.
Daha önce olmadıda niye son 20-30 yılda bu istekleri kabardı.
Bende 1950 den sonra türkiyeyi parçalama planları kapsamında hayata geçirilmye çalışılan büyük bir proje. Değerli kardeşlerimiz kürtlerde buna alet oluyorlar. Aponunda dediği gibi ne kürt milliyetçiliği.
arkadaşım,kürtler böyle bir istekte bulunuyorlarmı?yoksa bulunmuyorlarmı?ki,bulunsada hakları ancak:kürtler bu ülkede kürt olarak,insanca yaşayabilmek ve kendilerini,ifade edebilmek istiyorlar.bu gerçek ortada.kürtlerin neler yaşadığını öğrenmeye anlamaya çalışın bence,o zaman objektif olarak bakabilirsiniz.ayrıca şunuda hemen söyleyim,aponun ne düşündüğü,ne söylediğinin dışında bir insan olarak,kendi özgür iradenizle ve hiç bir şoven-ırkçı düşüncenin etkisinde kalmadan düşünün.bu ülkede küçücük çocuklara ilkokul sıralarında ''ant'' okutuluyor.işte bu bile ülkedeki zihniyeti ortaya koyuyor.şimdi küçücük çocuk,parklarda oynayan çocuk ne anlar anttan değilmi?dünyanın başka bir yerinde bunun örneği yok...küçük çocuklar bile,bir asker mantığıyla yetiştirilmeye çalışılıyor.
arkadaşım,kürtler böyle bir istekte bulunuyorlarmı?yoksa bulunmuyorlarmı?ki,bulunsasa hakları ancak:kürtler bu ülkede kürt olarak,insanca yaşayabilmek ve kendilerini,ifade edebilmek istiyorlar.bu gerçek ortada.kürtlerin neler yaşadığını öğrenmeye anlamaya çalışın bence,o zaman objektif olarak bakabilirsiniz.ayrıca şunuda hemen söyleyim,aponun ne düşündüğü,ne söylediğinin dışında bir insan olarak,kendi özgür iradenizle ve hiç bir şoven-ırkçı düşüncenin etkisinde kalmadan düşünün.bu ülkede küçücük çocuklara ilkokul sıralarında ''ant'' okutuluyor.işte bu bile ülkedeki zihniyeti ortaya koyuyor.şimdi küçücük çocuk,parklarda oynayan çocuk ne anlar anttan değilmi?dünyanın başka bir yerinde bunun örneği yok...küçük çocuklar bile,bir asker mantığıyla yetiştirilmeye çalışılıyor.
slm-
Ant konusunun ezilme ile bence pek bir ilişkisi yok fakat hemen bir bilgi vereyim, tüm özgür ülkelerde (ABD, ALmanya, İngiltere, Fransa, Japonya vs...) bir ant (İngilicesiyle oath) vardır. Bu yeminlerde insanlar, ülkelerine ve bayraklarına sadık olacaklarına dair söz verirler.
İşte Amerikan yemini (American oath):
I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state, or sovereignty of whom or which I have heretofore been a subject or citizen;
That I will support and defend the Constitution and laws of the United States of America against all enemies, foreign and domestic;
That I will bear true faith and allegiance to the same;
And that I take this obligation freely without any mental reservation or purpose of evasion;
So help me God.
Üstelik, bunun yanında bir çok okulda yemin yanında dua edilir, "patriot rally" denilen yürüyüşler yapılır, hatta bir çok eyaletin kendine ait yemini bile vardır.
Son olarak ekleyeyim, İngiltere'deki ırksal gerginlikler ve terörizm nedeniyle yeminin daha katı olması bile tartışılıyor.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1704501.stm
Yani, "ezme" "ezilmenin", yeminle bir alakası yok bence. Sonuçta sembolik bir şey.
Kaldı ki, her devlet vatandaşlarının kendisine sadık (loyal) ve vatansever (patriot) olmasını ister.
SessizSedasız 19.09.2007, 12:55 Şimdi anladığım kadarıyla bir ülkede yeterli sayılabilcek çoğunlukta bir başka halk yaşıyorsa o halkın bağımsızlık talebi normaldir. Kimsede bunu yadırgamaması gerekirmiş. miş .miş..miş..
Kusura bakmayın arkadaşlar bence külahı bile doldurmayacak laflar ediliyor. Buda beni üzüyor. Kürt halkı anadolunun dağ köylerinde yaşayan bir türk ile aynı kaderi yaşamıyor mu bu ülke. aynı eziyeti çekmiyor mu. Bu ülkede cumhurbaşkanından, başbakaına kadar tüm mevkilere gelebilmişler mi. Aynı ülke aynı havayı solumuyormuyuz. aynı kaderi paylaşmıyormuyuz. Binlerce yılı geçkin anadolu ve ortadoğunun kuzeyinde Türk halkı yaşamaktadır. ayrıca Egemen bir ulus olarak yaşamaktadır. Gerek nüfus olarak, gerek siyasi erg olarak gerekse kültürel anlamda.
Şimdi Türk devleti ve türk halkı buyrun kardeşim buralar sizin hakkınız mı diyecek.. Tarih boyunca hiç bir zaman egemen bir halk olamamış kürt halkı bu topraklar üzerinde bağımsız devlet kurma talebinde bulunabilir. Bu hakkı ancak güç kullanarak yapabilir.
İşin garip kısmı kürt halkımızın bir çoğunun böyle bir talebi yok ki. İran'da , Suriye'de , Irak'ta bu zamana kadar nasıl yaşam mücadelesi verdikleri, nasıl vatandaş olarak görüldükleri, yaşadıkları yaşam ortamları ortada. Sadece türkiye'de gerçek bir vatandaş olarak görüldüler. Sadece türk halkı tarafından sevildiler. Kardeş ilan ettiler. Kendilerinden gördüler. aynı inançtan, aynı topraktan, akrabalık ilişkilerine kadar bir çok şey paylaşıldı.Öyle bazı nedenlerlerden dolayı ki bir çok türkmen aşireti kürtleşti. Baskın kültür ve halk olarak iş tersine dönmüş ve kürtleşmiş. bunları bile yaşamış topluluklarız.
Şimdi birileri kendi yaşam hakkımı tayin ederim derse bunun karşı cevabı hazırdır. Bende Türk olarak şunu diyebilirim. Kendi yaşam hakkımı istiyorum ve bu topraklarda benden başka kimseyi istemiyorum dersem ne olcak.
Yani beni yanlış anlamayın bunları derken karşı tarafın vereceği cevap budur. Bu cevap da normaldir. Sonuç ne ? iç savaş !.. Kimin çıkarına ; emperiyalistlerin çıkarına. bunun sonucunda en büyük zararı kürt halkı görecektir. Nasıl şimdi Türk milletinin gözünde ermenilerin durumu nedir ? aynı duruma düşeceklerdir.
Türk olan bazı arkadaşlara sınır ötemizde yaşayan türklerin haklarınıda savunmalarını isterim . 1926 yılından 1965 yılına kadar Doğu Türkistan'da Çinliler tarafından 30 milyona yakın Türk katledilmiştir. Baskı ile asimile çalışmaları, yıldırırak göç ettirme çalışmaları devam etmektedir. Siz bırakın ermeni ve yahudi katliamını. Tüm dünya sesini bile çıkartamıyor. Oralı bile olmuyor. Halkların kardeşce yaşadığını düşündüğünüz SSCB' de kaç milyon Türk katledilmiştir. Kaç milyon insan zorla göç ettirlmiştir. Kaç milyon insanın kültürel değerleri ve inançaları yok edilmişmiştir. Kaç milyon insan asimile edilmiştir.
sosyalist ve komünist gözlüklerle hayata bakıp gerçeği bulduğunu zannedenler pratiğin ne kadar acımasız olduğunu unutmasınlar.
İran nüfusunun üçte biri azeri beşte biri ise Türkmendir. Bu ülkede binlerce yıl egemen millettiler. Ne yapalım İran'ın yarısı için savaş mı edelim.
türkiye bir çok milletin oluşturduğu bir ülke, sırf isminin içinde ''TÜRK''iye var diye türklere ait bir ülke değil. bu ülke hepimizin herşeyiyle hepimizin. bölüp parçalayıp ülke içinde yeni bir ülke kurması çabası vericeğimize var olanı korumak bu kadarmı zor? kendinizi neden bu ülkeden dışlamaya çalışıyosunuz?
garcia arkadaş iranda türkler var diyor!, sadece irandamı? ya ırakdakiler, balkanlardaki, ordadoğudaki? onlardamı ülke kurmaya çalışsın? o insanlar türk olduklarını biliyor, ama yaşadığı yerlere uyum sağlamış insanlar yozlaştıklarınıda hiç sanmıyorum. diyeceğim o ki her millet yaşadığı toprakda bağımsızlığını isteseydi dünya haritası yeniden çizilirdi.
ayrıca andımızdaki ''ne mutlu türk üm diyene'' değilde ''ne mutlu türkiyeliyim'' diyene olsaydı gaha bi iyi olurdu, bunda arkadaş çok haklı. zamanında bu ülkeyi kuran insanlar bu ülkenin içinde başka milletlerinde olduğunu biliyodu, keşke bunlara dahada dikkat etselerdi. tabiki bunları düzeltmek elimizde bunun gibi birçok konu var, küsüp gitmek yerine bunnarı kendimiz düzeltmeliyiz. hörmetler...
Değerli Canlar,
Yukarıda ki konuşmalar özetlenirse
1-Her halk kendi bağımsızlığını (ülke kurmayı) istiyor
2-Halklar özgür mü?Eşitsizlik varmı.
Dünyanın bütün ülkelerinde hiç bir şey mükemmel dengelerde değildir.Dünyanın her yanında mevcut koşulların daha iyi olması için sürekli gündem vardır.Türkiye gelişmekte olan ülkelerin başında gelmektedir.Burdan yola çıkarak Alevi Kimlikli Halkların başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada son 20 yılda elde ettiği özgürlükler veya kendini ifade yönünde elde ettiği olumlu gelişmeler azımsanmayacak derecededir.
Sonuç:Bir Ülkemi kurmak gerekli yoksa Demokratik yollarla yine demokratik hakların kazanılması için uğraşmı verilmeli.
Alevi üst kimliği Kürtlerinde,Araplarında,Türklerinde üstündedir.Yani hep dediğimiz Alevi Kürt,Alevi Arap,Alevi Türk vs. tanımlamaları göz önünde tuttuğumuzda ne kadar stratejik bir konumda olduğumuz ortadadır.Anadolunun gerçek sahipleri olan Alevi Kimliğindeki bizlerin herhangi bir etnik kimliğin anadoluda yeni bir ülke kurmasına yakın durması destek vermesi gereksiz ve sakıncalı bir tutum olacaktır.
Bizler varolan Türkiye Cumhuriyetinin dünya çapında ekonomik olarak gelişmiş,farklılıklarıyla barışık,eşitliğin ve temel insan haklarının üst düzeyde yaşandığı bir ülke olması için uğraş vermeliyiz.
Şimdi bu barışcıl ve insani uğraş verilen bütün silahlı mücadeleden daha faydalı ve sempatiktir.Gelinen süreçte bu ülkede silahlı mücadele eğer gerek görülürse emperyalist ülkelerin işgallerine karşı kullanılır.
Diğer tartışılan konu olan,Sabahları çocukların ant içmeleri doğaldır ancak bir arkadaşında kısaca özetlediği gibi içerik yanlıştır.Her sabah çocuklarımıza bu ülke için,bu ülkenin tüm halkları için çalışkan olmanın,dürüst olmanın,yeri geldiğinde kanının son damlasına kadar ülkesini savunması gerektiğini tabiki söyletmeli ve hatırda tutmalıyız.Bütün ekonomik olarak gelişmiş,demokratik ülkelerde ta çocukluktan itibaren vatandaşlarına ülkelerine bağlı,dürüst,eşitlikçi,insani değerlerinin önemli olduğu öğretilir.
Kafanızı şişirdim.Kusura bakmayın.Sonuç olarak belirtmek istediğim şu.
Yeni bir ülke değil ama belki sosyalist kansız bir devrimle değişen bir rejim hepimizin dilediği en doğru,demokratik ve kanlı savaşsız yol olacaktır.
sevgi ve saygılarımla
Bektaş Baba
kardeş cidden acemiyim ama sorumda ne gibi yanlışlık var??
Forum Kurallarını İncelerseniz....
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.
Bizede Hak vereceğinizi Umuyorum. İlker che canda bunu belirtmek istemiş sadece
İyi Forumlar.
Şimdi anladığım kadarıyla bir ülkede yeterli sayılabilcek çoğunlukta bir başka halk yaşıyorsa o halkın bağımsızlık talebi normaldir. Kimsede bunu yadırgamaması gerekirmiş. miş .miş..miş..
Kusura bakmayın arkadaşlar bence külahı bile doldurmayacak laflar ediliyor. Buda beni üzüyor. Kürt halkı anadolunun dağ köylerinde yaşayan bir türk ile aynı kaderi yaşamıyor mu bu ülke. aynı eziyeti çekmiyor mu. Bu ülkede cumhurbaşkanından, başbakaına kadar tüm mevkilere gelebilmişler mi. Aynı ülke aynı havayı solumuyormuyuz. aynı kaderi paylaşmıyormuyuz. Binlerce yılı geçkin anadolu ve ortadoğunun kuzeyinde Türk halkı yaşamaktadır. ayrıca Egemen bir ulus olarak yaşamaktadır. Gerek nüfus olarak, gerek siyasi erg olarak gerekse kültürel anlamda.
Şimdi Türk devleti ve türk halkı buyrun kardeşim buralar sizin hakkınız mı diyecek.. Tarih boyunca hiç bir zaman egemen bir halk olamamış kürt halkı bu topraklar üzerinde bağımsız devlet kurma talebinde bulunabilir. Bu hakkı ancak güç kullanarak yapabilir.
İşin garip kısmı kürt halkımızın bir çoğunun böyle bir talebi yok ki. İran'da , Suriye'de , Irak'ta bu zamana kadar nasıl yaşam mücadelesi verdikleri, nasıl vatandaş olarak görüldükleri, yaşadıkları yaşam ortamları ortada. Sadece türkiye'de gerçek bir vatandaş olarak görüldüler. Sadece türk halkı tarafından sevildiler. Kardeş ilan ettiler. Kendilerinden gördüler. aynı inançtan, aynı topraktan, akrabalık ilişkilerine kadar bir çok şey paylaşıldı.Öyle bazı nedenlerlerden dolayı ki bir çok türkmen aşireti kürtleşti. Baskın kültür ve halk olarak iş tersine dönmüş ve kürtleşmiş. bunları bile yaşamış topluluklarız.
Şimdi birileri kendi yaşam hakkımı tayin ederim derse bunun karşı cevabı hazırdır. Bende Türk olarak şunu diyebilirim. Kendi yaşam hakkımı istiyorum ve bu topraklarda benden başka kimseyi istemiyorum dersem ne olcak.
Yani beni yanlış anlamayın bunları derken karşı tarafın vereceği cevap budur. Bu cevap da normaldir. Sonuç ne ? iç savaş !.. Kimin çıkarına ; emperiyalistlerin çıkarına. bunun sonucunda en büyük zararı kürt halkı görecektir. Nasıl şimdi Türk milletinin gözünde ermenilerin durumu nedir ? aynı duruma düşeceklerdir.
Türk olan bazı arkadaşlara sınır ötemizde yaşayan türklerin haklarınıda savunmalarını isterim . 1926 yılından 1965 yılına kadar Doğu Türkistan'da Çinliler tarafından 30 milyona yakın Türk katledilmiştir. Baskı ile asimile çalışmaları, yıldırırak göç ettirme çalışmaları devam etmektedir. Siz bırakın ermeni ve yahudi katliamını. Tüm dünya sesini bile çıkartamıyor. Oralı bile olmuyor. Halkların kardeşce yaşadığını düşündüğünüz SSCB' de kaç milyon Türk katledilmiştir. Kaç milyon insan zorla göç ettirlmiştir. Kaç milyon insanın kültürel değerleri ve inançaları yok edilmişmiştir. Kaç milyon insan asimile edilmiştir.
sosyalist ve komünist gözlüklerle hayata bakıp gerçeği bulduğunu zannedenler pratiğin ne kadar acımasız olduğunu unutmasınlar.
İran nüfusunun üçte biri azeri beşte biri ise Türkmendir. Bu ülkede binlerce yıl egemen millettiler. Ne yapalım İran'ın yarısı için savaş mı edelim.
bir kere o kadar sığ bir mantıkla bakıyorsunuzki,''Türk olan bazı arkadaşlara sınır ötemizde yaşayan türklerin haklarınıda savunmalarını isterim'' diyecek kadar.şimdi,ben bu ülkede bir halkın yaşamış olduğu sorunu göremeyenlerin;başka ülkelerde başka halkların yaşamış olduklarını göreceklerini sanmıyorum ve kesinlikle samimi olduklarınada inamıyorum bu bir.ikincisi eğerki bir ülkede ve ya bazı ülkelerde türkler sorun yaşıyorsa,bu sorunları yaşayanların türk olduğu için değil,herşeyden önce insan olduğu için karşı çıkılması gerektiği gibi,sadece türk olanların değil,her şeyden önce insanım diyen herkesin görmesi gereken bir durumdur.
işte siz halklara bakış açınızı,nasılda ırk,kanbağı temelinde baktığınızı açıkça ortaya koymuş oluyorsunuz.sizin gibi düşünen birindende farklı bir mesaj yazması beklenemezdi.burda ulusal sorundan bahsediliyor.içilen sudan,teneffüs edilen havadan değil.evet,kimyasal-biyolojik olarak bütün insanlar oksijen teneffüs ederek yaşıyorlar ama,konuyla ne alakası var?çözebilmiş değilim.
birde halklar düşman değil kardeştir.kürtlerin haklarını elde etmiş olması,bir başka halkın kesinlikle zararına değil,yararınadır.çünkü;aynı ülkelerde beraber yaşayan halkların kazanmış oldukları her demokratik hak,anti-demokratik bir biçimde yönetilen bir ülkede egemenlerin vermiş olduğu tavizdir.bu da üç.
birde egemen ulus olarak yaşayamadıkları için,zaten bu sorunları yaşıyorlar.onların sorunu egemen olmak değil,ulus devlet erkiyle yönetilen bir ülkede kendilerini öz benliğiyle,ifade edebilmeleridir.bu ülkede onları asimile etmek için her yol denendi.şiddetin her türlüsü,baskının her türlüsü,yalanın ''kart-kurt'' örneğinde olduğu gibi palavraların her türlüsü denendi.
turk3458 20.09.2007, 09:33 biz boşuna konuşuyoruz arkadaşlar ;
Ülkenin bölünmesinden önce İSLAMİ DEVRİM geliyor.
iki seçenek var ya askeri devrim olacak ki 3-5 sene sonra güçlenip yine aynı senaryolar yaşanır yada
islami devrim olacak.
Aynı cezair gibi. laik sistemden kurallarını dinin koyduğu bir sisteme geçiş için az kaldı.
az kaldı ya 6 ay ya birsene bekleyip göreeğiz.
bu karışıklıkta kürdistan kurulur mu sanırsam kurulur. Askeriye her ikisi ile aynı anda uğraşacak kadar güçlü mü onu bilmiyorum. Allah her iki seçenektede bize yardım etsin. çünkü yine biz arada kalacakmışız gibi geliyor.
SessizSedasız 20.09.2007, 16:46 bir kere o kadar sığ bir mantıkla bakıyorsunuzki,''Türk olan bazı arkadaşlara sınır ötemizde yaşayan türklerin haklarınıda savunmalarını isterim'' diyecek kadar.şimdi,ben bu ülkede bir halkın yaşamış olduğu sorunu göremeyenlerin;başka ülkelerde başka halkların yaşamış olduklarını göreceklerini sanmıyorum ve kesinlikle samimi olduklarınada inamıyorum bu bir.ikincisi eğerki bir ülkede ve ya bazı ülkelerde türkler sorun yaşıyorsa,bu sorunları yaşayanların türk olduğu için değil,herşeyden önce insan olduğu için karşı çıkılması gerektiği gibi,sadece türk olanların değil,her şeyden önce insanım diyen herkesin görmesi gereken bir durumdur.
işte siz halklara bakış açınızı,nasılda ırk,kanbağı temelinde baktığınızı açıkça ortaya koymuş oluyorsunuz.sizin gibi düşünen birindende farklı bir mesaj yazması beklenemezdi.burda ulusal sorundan bahsediliyor.içilen sudan,teneffüs edilen havadan değil.evet,kimyasal-biyolojik olarak bütün insanlar oksijen teneffüs ederek yaşıyorlar ama,konuyla ne alakası var?çözebilmiş değilim.
birde halklar düşman değil kardeştir.kürtlerin haklarını elde etmiş olması,bir başka halkın kesinlikle zararına değil,yararınadır.çünkü;aynı ülkelerde beraber yaşayan halkların kazanmış oldukları her demokratik hak,anti-demokratik bir biçimde yönetilen bir ülkede egemenlerin vermiş olduğu tavizdir.bu da üç.
birde egemen ulus olarak yaşayamadıkları için,zaten bu sorunları yaşıyorlar.onların sorunu egemen olmak değil,ulus devlet erkiyle yönetilen bir ülkede kendilerini öz benliğiyle,ifade edebilmeleridir.bu ülkede onları asimile etmek için her yol denendi.şiddetin her türlüsü,baskının her türlüsü,yalanın ''kart-kurt'' örneğinde olduğu gibi palavraların her türlüsü denendi.
Gelelim sınır ötesindeki Türklere. Kürtlere özgürlük hakkını veren Türkler neden dış türkler dediğimiz diğer soyadaşlarımız için aynı dileklerde bulunmuyor. Vurgulanmak istenen bu. Bu bir..
Şimdi kürt halkın neyi eksik ? Bir Türkten ne yi eksik ? Yanlış anlamayın ama kültürel haklar diyorsunuz. Hangi kültürden bahsediyorsun ki. Sanki hiç yaşanmamış kültürel değerler varmış gibi. Kimi kürtçe konuşuyor diye bu ülkede yargıladılar. ?
Sonra Kültür dediğiniz kürtlere ait saf bir kültür mü var allah aşkına. Türk ve ortadağu kültürü ile yoğrulmuş saf özellikel taşımayan bir kültür. Türk halkının kültüründen ne far kı var ? Veya diğer ortadoğu haklarının kültüründen ne kadar farklı ?
Sırf demogoji bunlar. Töre cinayetlerini kültürel değer olarak kabul ediyorsan amenna. Veya kaçırılan bir kızın yerine , kaçıran ailenin bir bayanına resmi tecavüz etme.. Bunlar mı kültür. Türk halkının ne kadar yozlaşmışsa, anadoludaki diğer tüm halklarında kültürel değerleri yozlaşmıştır. Ne bir eksik ne bir fazla.
Benim kızdığım açıkca konuşulmaması. sürekli duygusal sömürülerin yapılması. açık açık söyleyin kardeşim .Şunları deyin .Bu topraklar bizim ve bu toprakları ayrı bir devlet olarak yöneteceğiz deyin. Türkiye2nin yarısına hatta tamamına talibiz deyin. Hala ortaçağ geleneğinde ağalık sisteminde yaşıyoruz ve başımızdakiler uyuşturucu paraları ile ve dış devletlerin destekleri ile silahlımücadele yapıyoruz deyin. Açık konuşun .. !...
Bu isteklerimiz için hem yurt içindeki hem yurt dışındaki insanları zehirliyoruz deyin. Askerleri, memurları öldürüyoruz deyin. amacımız için herşeyi yaparız deyinki ......
Türkiye'deki diğer halklar uyansın. Bu nefereti ve düşmanlığı görsünler. İkiyüzlü davrananları görsünler.
Yok sosyalizm, yok halkların kardeşliği, yok kültürel haklar, yok kardeşiz biz felan gibi edebiyatları bırakın. Kimse kusura bakmasın. Dostluk ve kardeşliği gösteren millet olarak biz. İhaneti gören yine bizleriz.
Türkiye sınırlarında parçalanma olduğu takdirde ve siyasi haklar talep edildiğinde ; açıkcası benim düşüncem 10 katını isteyenlerden ve destekleyenlerden millet olarak almak gerekir. Ayrıca devletimizi ve milletimizi oluşturan her değeri savunmak ve mücadele etmek faşistlik değildir. Ağzınıza da sakız etmeyin faşistliği. İtalya mı burası ?
sahrut75yagmur 20.09.2007, 18:09 biz boşuna konuşuyoruz arkadaşlar ;
Ülkenin bölünmesinden önce İSLAMİ DEVRİM geliyor.
iki seçenek var ya askeri devrim olacak ki 3-5 sene sonra güçlenip yine aynı senaryolar yaşanır yada
islami devrim olacak.
Aynı cezair gibi. laik sistemden kurallarını dinin koyduğu bir sisteme geçiş için az kaldı.
az kaldı ya 6 ay ya birsene bekleyip göreeğiz.
bu karışıklıkta kürdistan kurulur mu sanırsam kurulur. Askeriye her ikisi ile aynı anda uğraşacak kadar güçlü mü onu bilmiyorum. Allah her iki seçenektede bize yardım etsin. çünkü yine biz arada kalacakmışız gibi geliyor.
Devrim, Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik. İnkılap. İhtilal.
Kitle halindeki bir toplumsal hareketin başlatılmasının söz konusu olduğu, varolan bir rejimi şiddet kullanımı sonucunda başarıyla yıkarak yeni bir hükümet biçimi oluşturan bir politik değişme süreci. Bir devrim, coup d’etat hükümet darbesi’dan ayrı tutulmalıdır, çünkü devrimde bir kitle hareketi ile politik sistemin bütününde önemli bir değişmenin gerçekleşmesi söz konusudur. Bir coup d’etat, iktidarın silah yoluyla, ancak hükümet sistemini kökten bir biçimde değiştirmeden varolan politik liderlerin yerine geçecek olan kişiler tarafından ele geçirilmesine göndermede bulunmaktadır. Devrimler, varolan politik otoritelere meydan okuyan (anarşi), ancak yine politik sistemi bütün olarak dönüştürmekten çok otoriteyi temsil eden kişilerin yerlerine başkalarının geçirilmesini hedefleyen başkaldırılardan da ayrı tutulmalıdır.
12 Eylül 1980 sonrasında, sakıncalı bir terim olduğu gerekçesiyle devrim yerine ihtilal ve inkılap sözcükleri kullanılmaya başlanmış, yeni basılan ders kitaplarında devrim sözcüğü eski karşılıklarıyla değiştirilmiştir.
Devrimin manasını biliyorum da...Bu kadar ayrıntıyı...Siz darbe yada geriye(hiç islami devrim olur mu?) gidişle karıştırıyorsunuz diye koydum...Devrim ilerleyicilik...Devinim ...Değişimdir...
Eğer medyayı görterdikleri gibi görürseniz...Böyle düşünmeye devam edersiniz...Türkiye üzerine izlenen politikalar bu sürecin olmayacağının işaretidir...
Süreç bizim bir olma zamanıdır...Ama bu önce farkındalıklara ...Farklılıklara yer vererek olur...Laza...Çerkeze...Boşnağa..Yahudilere...Kapı larını sonuna kadar açan sünni devlet politikamız...Ve onun yetiştirdiği a politik nesil...Kürtlerle..Alevilere de bu devlet ve kalp kapılarını açsaydılar...Ne kanlar akardı...Ne de bu zülümler yaşanırdı...
Anlarsanız sitemim budur...
Saygılarımla.
Gelelim sınır ötesindeki Türklere. Kürtlere özgürlük hakkını veren Türkler neden dış türkler dediğimiz diğer soyadaşlarımız için aynı dileklerde bulunmuyor. Vurgulanmak istenen bu. Bu bir..
Şimdi kürt halkın neyi eksik ? Bir Türkten ne yi eksik ? Yanlış anlamayın ama kültürel haklar diyorsunuz. Hangi kültürden bahsediyorsun ki. Sanki hiç yaşanmamış kültürel değerler varmış gibi. Kimi kürtçe konuşuyor diye bu ülkede yargıladılar. ?
Sonra Kültür dediğiniz kürtlere ait saf bir kültür mü var allah aşkına. Türk ve ortadağu kültürü ile yoğrulmuş saf özellikel taşımayan bir kültür. Türk halkının kültüründen ne far kı var ? Veya diğer ortadoğu haklarının kültüründen ne kadar farklı ?
Sırf demogoji bunlar. Töre cinayetlerini kültürel değer olarak kabul ediyorsan amenna. Veya kaçırılan bir kızın yerine , kaçıran ailenin bir bayanına resmi tecavüz etme.. Bunlar mı kültür. Türk halkının ne kadar yozlaşmışsa, anadoludaki diğer tüm halklarında kültürel değerleri yozlaşmıştır. Ne bir eksik ne bir fazla.
Benim kızdığım açıkca konuşulmaması. sürekli duygusal sömürülerin yapılması. açık açık söyleyin kardeşim .Şunları deyin .Bu topraklar bizim ve bu toprakları ayrı bir devlet olarak yöneteceğiz deyin. Türkiye2nin yarısına hatta tamamına talibiz deyin. Hala ortaçağ geleneğinde ağalık sisteminde yaşıyoruz ve başımızdakiler uyuşturucu paraları ile ve dış devletlerin destekleri ile silahlımücadele yapıyoruz deyin. Açık konuşun .. !...
Bu isteklerimiz için hem yurt içindeki hem yurt dışındaki insanları zehirliyoruz deyin. Askerleri, memurları öldürüyoruz deyin. amacımız için herşeyi yaparız deyinki ......
Türkiye'deki diğer halklar uyansın. Bu nefereti ve düşmanlığı görsünler. İkiyüzlü davrananları görsünler.
Yok sosyalizm, yok halkların kardeşliği, yok kültürel haklar, yok kardeşiz biz felan gibi edebiyatları bırakın. Kimse kusura bakmasın. Dostluk ve kardeşliği gösteren millet olarak biz. İhaneti gören yine bizleriz.
Türkiye sınırlarında parçalanma olduğu takdirde ve siyasi haklar talep edildiğinde ; açıkcası benim düşüncem 10 katını isteyenlerden ve destekleyenlerden millet olarak almak gerekir. Ayrıca devletimizi ve milletimizi oluşturan her değeri savunmak ve mücadele etmek faşistlik değildir. Ağzınıza da sakız etmeyin faşistliği. İtalya mı burası ?
şimdi ben bu yukarıdaki mesajı yazan son derece ön yargılı cahil,cühale zihniyete ancak gülerim.bir kere faşizmin işleyiş tarzını ve ne olduğunu bilmiyorsunuz.faşizmle yönetilen ya da faşizan yasalarla yönetilen anti-demokratik devlet yapısına sahip ülkelerde,devlet erki kutsallaştırılıp gerçekte kutsal olan herşeyi ezip geçerek(insan hakları[yaşam hakkı,barınma hakkı gibi.anadilde eğitim hakkı vb]) mevcut yönetim erki,herşeyin önüne geçirilerek insanların kafasında,tapınırcasına bir ''devlet'' düşüncesi şekillenir.oysaki bütün devlet aygıtının var olduğu sistemlerde(bir tek komünizde devlet yoktur) devletin tanımı:devlet;ezen sınıfın(iktidarda olan sınıfın) ve ya sınıfların,ezilen sınıf ve ya sınıflara uyguladığı baskı aracıdır.
kusura bakmayın ama,bu ülkenin en az sizin ve sizin gibiler kadar sahibi olan bir insan olarak,ben burjuva-kapitalist bir sınıfın yönettiği devleti sevmek zorunda değilim.ben bu ülkenin emekçilerini,hangi milliyet ve inançtan olursa olsun ezilenlerini seviyorum,yani ülkenin gerçek sahiplerini ama,burjuva sınıf erkini sevmiyorum.
Yok sosyalizm, yok halkların kardeşliği, yok kültürel haklar, yok kardeşiz biz felan gibi edebiyatları bırakın. Kimse kusura bakmasın. Dostluk ve kardeşliği gösteren millet olarak biz. İhaneti gören yine bizleriz
bir daha böyle asılsız suçlama ve hakaret etmeye devam ederseniz tarafımdan adaptasyona alınacağınızı bilmenizi isterim.çünkü burada söz konusu olan bir halk,siz konuyu nerelere getirmişsiniz.bu kadarda mantıksızlığın teorisini üretmeyi nasıl beceriyorsunuz?anlamadım.
kürtler ve yaşadıkları hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz.ama,öğrenebilirsiniz.yalnız,kürtleri kürt olarak değilde,insan olarak düşünürseniz görebilirsiniz ancak.
turk3458 20.09.2007, 21:21 Devrim, Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik. İnkılap. İhtilal.
Kitle halindeki bir toplumsal hareketin başlatılmasının söz konusu olduğu, varolan bir rejimi şiddet kullanımı sonucunda başarıyla yıkarak yeni bir hükümet biçimi oluşturan bir politik değişme süreci. Bir devrim, coup d’etat hükümet darbesi’dan ayrı tutulmalıdır, çünkü devrimde bir kitle hareketi ile politik sistemin bütününde önemli bir değişmenin gerçekleşmesi söz konusudur. Bir coup d’etat, iktidarın silah yoluyla, ancak hükümet sistemini kökten bir biçimde değiştirmeden varolan politik liderlerin yerine geçecek olan kişiler tarafından ele geçirilmesine göndermede bulunmaktadır. Devrimler, varolan politik otoritelere meydan okuyan (anarşi), ancak yine politik sistemi bütün olarak dönüştürmekten çok otoriteyi temsil eden kişilerin yerlerine başkalarının geçirilmesini hedefleyen başkaldırılardan da ayrı tutulmalıdır.
12 Eylül 1980 sonrasında, sakıncalı bir terim olduğu gerekçesiyle devrim yerine ihtilal ve inkılap sözcükleri kullanılmaya başlanmış, yeni basılan ders kitaplarında devrim sözcüğü eski karşılıklarıyla değiştirilmiştir.
Devrimin manasını biliyorum da...Bu kadar ayrıntıyı...Siz darbe yada geriye(hiç islami devrim olur mu?) gidişle karıştırıyorsunuz diye koydum...Devrim ilerleyicilik...Devinim ...Değişimdir...
Eğer medyayı görterdikleri gibi görürseniz...Böyle düşünmeye devam edersiniz...Türkiye üzerine izlenen politikalar bu sürecin olmayacağının işaretidir...
Süreç bizim bir olma zamanıdır...Ama bu önce farkındalıklara ...Farklılıklara yer vererek olur...Laza...Çerkeze...Boşnağa..Yahudilere...Kapı larını sonuna kadar açan sünni devlet politikamız...Ve onun yetiştirdiği a politik nesil...Kürtlerle..Alevilere de bu devlet ve kalp kapılarını açsaydılar...Ne kanlar akardı...Ne de bu zülümler yaşanırdı...
Anlarsanız sitemim budur...
Saygılarımla.
arkadaşım birde karşı devrim vardır. sende onu hiç bilmiyor ve dünyadaki örneklerini görmüyorsun galiba.
şu dönemde halka bir bakarsan ne çok bastırılmış duyguları olduğunu görürsün.
demekki sinelerinde saklıyorlarmış ki bir fırsatını bulunca kara çarşaflılar türeyi verdi. sana istanbulun semptlerini gezmeni tavsiye ederim.
SessizSedasız 21.09.2007, 12:41 bir daha böyle asılsız suçlama ve hakaret etmeye devam ederseniz tarafımdan adaptasyona alınacağınızı bilmenizi isterim.çünkü burada söz konusu olan bir halk,siz konuyu nerelere getirmişsiniz.bu kadarda mantıksızlığın teorisini üretmeyi nasıl beceriyorsunuz?anlamadım.
kürtler ve yaşadıkları hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz.ama,öğrenebilirsiniz.yalnız,kürtleri kürt olarak değilde,insan olarak düşünürseniz görebilirsiniz ancak.
Şimdi tüm halkı zan altında bıraktığımımı zannediyorsun. Yazılanları anlamamışsın. Senin adaptasyon veya her neyse ne yaparsan yap. Düşünceleri ifade etrmemde saygısızlık veya hakaret yok. Özgürce ifade ediyorum. Asıl saygısızlık ; üzerinde yaşadığım vatanıma, her ne olursa olsun devlete, milletime hakaret eden zihniyetin ve bu zihniyetin savunnucu kişilerin yaptıklarıdır.
Kürtler hakkında çok şeylerde biliyorum. Kader birliği yaptığım insan kürt, rahmetli manevi annem kürt, 2. bir aile dediğim insanlar kürt. 10 yılı geçkin birlikte yaşadığım insanların çoğu kürt. Şimdi kimi kimseyi bilmeden böyle konuşman hata. Hala anlamadığın şu : bölücü örgüt ve onun zihniyetini taşıyan kim olursa olsun karşıyım. Bu ülkenin değil bir karışını zerresini bile verdirtmem . Bunun için gereken herşeyi de yaparım. Birileri kendi istekleri için askerlerimizi, memurlarımızı veya kısacası kundakta ki bebeğe kadar vatandaşlarımızı öldürüyorsa elbet bunlarında karşısında duracak ayrı iradeyi gösterecek vatan evladı çoktur.
Beni eleştiren arkadaşlar aynı duruşu gösterirler mi acaba ? Beni eleştiren arkadaşlar bölücü örgüte karşıyız ve lanetliyoruz diyebiliyorlar mı ?
Şimdi tüm halkı zan altında bıraktığımımı zannediyorsun. Yazılanları anlamamışsın. Senin adaptasyon veya her neyse ne yaparsan yap. Düşünceleri ifade etrmemde saygısızlık veya hakaret yok. Özgürce ifade ediyorum. Asıl saygısızlık ; üzerinde yaşadığım vatanıma, her ne olursa olsun devlete, milletime hakaret eden zihniyetin ve bu zihniyetin savunnucu kişilerin yaptıklarıdır.
Kürtler hakkında çok şeylerde biliyorum. Kader birliği yaptığım insan kürt, rahmetli manevi annem kürt, 2. bir aile dediğim insanlar kürt. 10 yılı geçkin birlikte yaşadığım insanların çoğu kürt. Şimdi kimi kimseyi bilmeden böyle konuşman hata. Hala anlamadığın şu : bölücü örgüt ve onun zihniyetini taşıyan kim olursa olsun karşıyım. Bu ülkenin değil bir karışını zerresini bile verdirtmem . Bunun için gereken herşeyi de yaparım. Birileri kendi istekleri için askerlerimizi, memurlarımızı veya kısacası kundakta ki bebeğe kadar vatandaşlarımızı öldürüyorsa elbet bunlarında karşısında duracak ayrı iradeyi gösterecek vatan evladı çoktur.
Beni eleştiren arkadaşlar aynı duruşu gösterirler mi acaba ? Beni eleştiren arkadaşlar bölücü örgüte karşıyız ve lanetliyoruz diyebiliyorlar mı ?
bülücü örgüt kim,bölücü kim?işte sizin objektif olarak bakan her insana nasıl yaklaştığınız ortada.bu ülkede karanlık çeteler,kontr-gerilla,mavi pasaportlu gestapolar yokmu?işte sizin vatansever kadrolarınız.kürtlere hayvan dışkısı bile yedirildi bu ülkede,dağdaki çobana işkence yapıldı.12 yaşındaki uğur kaymaz babasıyla beraber, kolluk kuvvetlerinin sıktığı mermilerle evinin önünde katledildi.çok sayıda insan katledilmek suretiyle kaybedildi.
sizin gibi düşünenlere yazıklar olsun.bu karanlık güçleri uyuşturucu trafiğiyle finanse ediyorlar.abdullah çatlı öldüğünde,uyuşturucu aldığı ortaya çıktı.kimin bataklığın içinde yüzdüğü,kimlerin bataklıktan beslendiği,kimin hangi çöplükte nemalandığı belli oluyor.
anadolu75 21.09.2007, 21:59 turkiyedeki en ciddi boluculer pkk ve ulkuculerdir.
sahrut75yagmur 22.09.2007, 03:57 arkadaşım birde karşı devrim vardır. sende onu hiç bilmiyor ve dünyadaki örneklerini görmüyorsun galiba.
şu dönemde halka bir bakarsan ne çok bastırılmış duyguları olduğunu görürsün.
demekki sinelerinde saklıyorlarmış ki bir fırsatını bulunca kara çarşaflılar türeyi verdi. sana istanbulun semptlerini gezmeni tavsiye ederim.
Arkadaşım...
Yine yineliyorum...Devrim ileriye gidiştir...Bir süreçtir...Karşı yapılan hareketler...farklı anlamlar taşır...Darbe gibi...Bu askeri olur...İslami olur,ama adı darbedir...Yani siyasi erki yıkmaya dayalı bir harekettir ve tüm toplumu içine almaz...Ama devrim toplumsal...Kitlesel bir hareket ,bir devinimdir...Tüm toplumun fertlerinin istediği bir değişim...
Görüyorum dünyada ki örnekleri ...Takip ediyorum...Toplumu yanına almayan her hareketin dibe battığına şahit oluyorum...
Ve canım bir doğma büyüme istanbul'lu olarak bana İstanbul'da ki kara çarşaflıları sen anlatma ben zaten biliyorum...Ama bilmek onların türemesine engel mi?Sence bu insanlar bu çarşaflara bastırılmış duygularından dolayı mı giriyor....:no:
Her şeyin başı iyi analiz ve toplumsal bilinç...
Saygılarımla.
SessizSedasız 22.09.2007, 16:48 bülücü örgüt kim,bölücü kim?işte sizin objektif olarak bakan her insana nasıl yaklaştığınız ortada.bu ülkede karanlık çeteler,kontr-gerilla,mavi pasaportlu gestapolar yokmu?işte sizin vatansever kadrolarınız.kürtlere hayvan dışkısı bile yedirildi bu ülkede,dağdaki çobana işkence yapıldı.12 yaşındaki uğur kaymaz babasıyla beraber, kolluk kuvvetlerinin sıktığı mermilerle evinin önünde katledildi.çok sayıda insan katledilmek suretiyle kaybedildi.
sizin gibi düşünenlere yazıklar olsun.bu karanlık güçleri uyuşturucu trafiğiyle finanse ediyorlar.abdullah çatlı öldüğünde,uyuşturucu aldığı ortaya çıktı.kimin bataklığın içinde yüzdüğü,kimlerin bataklıktan beslendiği,kimin hangi çöplükte nemalandığı belli oluyor.
Bu yazdıkların kişileri tasvip eden biri değilim. Ülkücüleride sevmiyorum yaptıklarınıda tasvip etmiyorum. Vatansever olmak için illada ülkücü mü olmak lazım ?
Demek uyuşturucu kaçıranlar bu ülkücülerdi. Sen külahıma anlat bunu. Hala bölücü örgütü savunuyorsun. o bölücü örgüte paralar neren geliyor. Elebaşlarından tutta en altta ki kadroya paralar nerden geliyor. O silahları nerden alıyorlar. İnsan kaçakcılığı, uyuşturucu imal, satış ve kaçakcılığı, genelev işletmeciliği, yurt dışındaki işçilerden ve işyerlerinden haraç, Türk ve Türkiye düşmanı devletlerin tüm desteği..
Ya tüm bunları yapan kundaktaki bebeğin katili bunlar değilmiş gibi birde pişkin pişkin beni yok faşistlikle yok ülkücülükle suçlamalar itham etmeler.
İşte bu yüzünüzü Türk halkına gösterin. Sizin gibi bir çok kişiler gelip kardeşlik edebiyatı yapıp nasıl srtından vuruyorlarmış görsünler. Veya hiç edebiyat yapmayın direk niyetinizi söyleyin.
Sizin verdiğiniz zararı ülküceler bile vermedi. Halkları kardeş yaptığınızı mı zannediyorsunuz. Kin ve düşmanlık tohumunu ektiniz. Hayırlı olsun. Destekçilerinizde kına yakarlar..
İliryali 22.09.2007, 22:29 Değerli Canlar,
Ülkemizde her alanda olduğu gibi süre gelen fikir karmaşasının burada da sürdüğünü düşünüyorum.
Ortada, “BÖLÜCÜLÜK”, “ULUSLARIN KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKI”, “HALKLARIN KENDİ KADERLERİNİ TAYİN HAKKI”, “MİLLİYETÇİLİK” kavramları gelişi-güzel, birbirimizi suçlayıcı manada ve bana göre yanlış anlamlarda kullanılıyor.
Görüşüme göre, önce bu kavramların ne anlama geldiği veya gelmesi gerektiği konusunda birliktelik sağlanmadan, bu tartışmaların kısır döngü haline gelmesine engel olamayacağız.
Burada, forumun sınırlı yapısı içerisinde (Tabiki gerçek Demokratlar açısından) ele almaya çalışacağım.
ULUS VE ULUSLARIN KENDİ KADERLERİNİ TAYİN HAKKI.
Ulus, tarihsel olarak oluşmuş, kararlı bir dil, toprak, iktisadi yaşam ve kendini kültür ortaklığında dile getiren ruhsal biçimlenme birliğidir.
Sözünü ettiğim göstergeler, tek başlarına ele alındığında ulusu belirtmeye yetmeyeceği gibi, içlerinden birinin de eksik olması ulusun ulus olmaktan çıkmasına yeterlidir.
Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı: Bu kavramın anlamını bulmak için, hukukun genel kavramlarından çıkarılan hukuksal tanımlarda aramak yanlış olur. En doğru arayışın ulusal hareketlerin tarihsel ve iktisadi incelenmesinden çıkacağı kanısındayım.
Bütün dünyada, kapitalizmin feodalizme karşı kesin zaferi dönemi, ulusal hareketlerle ilgili olmuştur. Bu hareketlerin iktisadi temeli, meta (Pazar için üretilen mal) üretiminin, tam zaferini sağlamak için yurt-içi pazarı ele geçirmek zorunda olması, aynı dili konuşan bir halkın yaşadığı bölgeleri siyasal bakımdan birleştirme zorunda olması gerçeğinde yatar, ve bu dilin gelişmesini ve yazınsal alanda kök salmasını önleyen bütün engeller ortadan kaldırılması gerçeğini önümüze koyar.
Bu yüzden, her ulusal hareketin eğilimi, modern kapitalizmin gereksinmelerinin en iyi karşılanabileceği ulusal devletlerin oluşumuna doğru bir eğilimdir.En derin iktisadi etkenler, istesekte istemesekte kapitalizm bizi bu amaca doğru sürükler. Çağımızda kapitalist dönemin tipik normal devleti, ulusal devlettir.
Eğer biz, Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin etmesi kavramının anlamını, ulusal hareketlerin tarihsel ve iktisadi koşullarını inceleyerek tanımlamak istiyorsak, varacağımız sonuç, kaçınılmaz olarak, ulusların yabancı ulusal bütünlerden siyasal bakımdan ayrılma ve bağımsız bir ulusal devlet oluşturmaları anlamına geldiği gerçeği ile yüz yüze geliriz.
Yani, Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı, siyasal bakımdan ayrı ve bağımsız bir devlet kurmalarından başka hiç bir anlama gelmez.
HALKLARIN KENDİ KADERLERİNİ TAYİN HAKKI.
Halk tanımı yanlış olarak ulus ile karıştırılmaktadır.
Ulus yukarıda da belirttiğimiz gibi dikey bir oluşumdur. Yani, içerisinde her sınıf ve tabakadan unsurlar bulunur.
Halk ise, yatay bir oluşumdur. Yani içerisinde, isçiler, köylüler, küçük-burjuva unsurlar, yerine göre orta burjuvazi olarak adlandırılan kesimleri kapsar, kısacası emek ağırlıklı bir oluşumdur.
Halkın kendi kaderini tayin etmesi demek ancak iktidar sorunuyla ilgilidir. Ulus içerisindeki sınıfsal bir sorundur.
BÖLÜCÜLÜK.
Aslında bu kavram çok göreceli bir kavramdır. Kişilerin ideolojik düşünce sistemine göre belirlenir. Birine göre bölücülük olan, diğerine göre birlikteliği korumaktır. Bu nedenle, egemenliği elinde bulunduran sınıflarla, egemenlik altındaki sınıfların ayrı ayrı meseleye bakmaları bu kavramı kendi çıkarları açısından değerlendirmeleri gayet doğaldır.
MİLLİYETÇİLİK:
19. yüzyılın başlarından itibaren kapitalizmin feodalizme kesin zaferiyle ortaya çıkan ulus (millet)ler siyasal birliktelik olan ulus devletlerini kurmuşlardır. İlk başlarda, feodalizme karşı savaşımında kapitalizm kendisine güç olarak işçi ve köylü kesimini kullanmıştır. Devletini kurduktan sonra kapitalizmin doğası gereği, eski müttefikleri olan işçi ve köylüleri boyunduruk altına almıştır. İktisadi ve siyasal boyunduruğunu haklı göstermek ve tepkileri azaltmak içinde, topluma Milliyetçilik (ulusalcılık) adı altında bir ideali pompalamaya başlamıştır. Bu ideali de; evrensel ilkelere bağlılıkdan, bireyin hak ve özgürlüklerinden daha önemli olduğu şeklinde biçimlendirmişlerdir. Her türlü erki elinde tutan kapitalistler, kendi çıkarlarını ulusal (milli) çıkarlarmış gibi göstermektedirler.
Değerli Canlar;
Bu konuya yaklaşımımızı; gerçek demokratların bakış açısıyla mı? Yoksa, bugüne kadar bize “milliyetçilik”, “ulusalcılık” adı altında yutturulan(!) sistemin korunmasına yönelik, yönetim erkini elinde bulunduranların bakış açısıyla mı? belirleyeceğiz. İşte , esas sorun budur diye düşünüyorum.
Düşünebilen, sorgulayabilen herkesin kendi bakış açısını hangi kıstaslara göre temellendirmesi gerektiğini belirlemesi gerekir. Bunun içinde duygusallıktan uzak, yapılan ve yapılmakta olan propagandaların etkisinden sıyrılıp, sorgulaması, araştırması gerekmektedir.
Yer sorunu olduğundan ülkemizi ve bölgemizi bu kavramlar ışığında ele alıp değerlendirmeyi başka bir yazıma bırakıyorum.
Saygılarımla
|
|