Orijinalini görmek için tıklayınız : sezer vetolular atanmaya başladı..

alenya
18.09.2007, 12:34
Sezer’in kararnamelerini imzalamaması nedeniyle vekaleten görev yürüten bürokratların asaleten atanması süreci başladı. Asaleten atananlar...
Sezer’in çeşitli nedenlerle atama kararnamelerini iade ettiği bürokratlar için, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeniden atama dönemi başlatıldı.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne, bu görevi vekaleten yürüten Naci Ağbal’ın atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu İhale Kurumu Başkanlığına ataması Sezer’den geri dönen Ağbal, Nisan 2006’da vekaleten Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne getirilmiş, kararnamesinin görevlendirmenin ardından gönderileceği belirtilmişti. Ancak geçen sürede Ağbal, görevi vekaleten yürütmeye devam etti.

TEFTİŞ’E DE ATAMA

Kararnamesi Köşk’ten dönen bir başka isim olan ve asaleten atanamadığı görevi vekaleten yürüten Maliye Teftiş Kurulu Başkan Vekili Cemal Boyalı da bu göreve asaleten atandı. Boyalı, kararnamesinin dönmesinin yanı sıra Teftiş Kurulu’ndaki bazı tartışmalı uygulamaları nedeniyle de gündeme gelmişti.

TARTIŞMALI MÜFTÜ ARTVİN'E ATANDI

Artvin İl Müftülüğü’ne Edirne eski İl Müftüsü İsa Saim atandı.
Edirne Müftüsü İsa Saim'in, 4 Kasım 2006 yılında başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi aracılığıyla başka kentlerde oturan akrabalarına ve tanıdıklarına para yardımı yaptığı ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan iddialara göre, Saim'in Aydın'da ve Erzurum'un Oltu ilçesinde oturan akrabaları ve çeşitli kentlerde yaşayan tanıdıkları dilekçelerle yardım talep etti. Vakıf yönetimi, Saim'in Aydın, Oltu'da Tokat, Denizli, Rize'deki, İstanbul'daki hesaplarına 75 ve 100'er YTL arasında para yatırdı. Saim "Yardımı akrabam oldukları için değil, bize başvurdukları için yaptık. Verilemeyecek hesabım yok" açıklamasında bulunmuştu.

DİĞER ATAMALAR

Bu arada, Başbakanlık Müşavirliğine Aydın Ünal ve Yunus Emre Karaosmanoğlu getirildi. Ulaştırma Bakanlığı Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Toprak, Şırnak İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Hasan Saruç getirildi.Sinop Vali Yardımcılığına eski Kamu İhale Kurulu Üyesi Bilal Karaca atandı.

evet arkadaşlar gönül isterdiki bizi şaşırtsınlar.ama olmadı gene haklı çıktık.sezere cvp vermiş oldular.sen veto ettiysen biz getirdik.olayı.intikam duyguları içinde ülke yönetilmez.yaptıkları bu.tartışılan müftü olayı tamamen facia.savunmasıda komik.akrabam olduğu için değil dilekçeyle baş vurdukları için verdim demiş.eyy cahil kimin parasını kime veriyorsun?onların oldukları yerde sosyal yardımlaşma vakıfları yokmu?sanamı kaldı diyanetin parasını akrabalarına peşkeş cekmek?kaldıkı kamudan oraya aktarılan ödenek bizim vergilerimizden sağlanıyor.gülü ve akp yi evrensel bulanlara duyurulur.

Labrys
18.09.2007, 12:42
yeteri kadar kadrolaştılar zaten, bi kaç yer sezer tarından engelleniyodu oda gidince ellerini sokamicak yer kalmadı. allahtan ordu varda diyemiyorum anayasa değişicek işte o zaman gerçekden vay halimize!

wolcano84
18.09.2007, 13:32
yazık zaten belli osmanlıya dönüsümüz.erdogan vezir gül padişah zaten :(

alevi_che
18.09.2007, 14:41
Artık nerede imam,müezzin.... varsa önemli yerlere atarlar.Gül de Cumhurbaşkanı odu, asıl şimdi kadrolaşmanın kralını yaparlar.

gonulyildirim
18.09.2007, 14:48
Beklenen gerçekleşiyor.. Böyle olacağı belliydi zaten... Birkaç yer kaldı onlarında başına adamlarını yerleştirecekler. Sen sağ ben selamet...3 kuruş için oy verenler sayenizde bu durumlara düştük. Galiba bunlar iyi günlerimiz.. Halimiz içler acısı..

ilker_che
18.09.2007, 17:35
Artık nerede imam,müezzin.... varsa önemli yerlere atarlar.Gül de Cumhurbaşkanı odu, asıl şimdi kadrolaşmanın kralını yaparlar.

katılıorum dostum.yavas yavas gelmeye basladı haberler.iki günlük din ögretmenlerini müdür yapmaya baslamıslar...

alenya
19.09.2007, 00:40
katılıorum dostum.yavas yavas gelmeye basladı haberler.iki günlük din ögretmenlerini müdür yapmaya baslamıslar...

kesinlikle haklısın ilker kardeşim.eğitimden başladılar.

sausen
19.09.2007, 01:29
Merhaba,

Adamlar bir düzen kurmuşlar doğal olarak devam ettirecekler...
Yaptıkları her şey sistemli...
Mücadele şart...

pazarcıklı
19.09.2007, 01:49
bunlar beklenen şeylerdi, hiç şaşırmadım kendi adıma...nasıl bu hale geldik ona şaşıyorum ben:confused1 ...

wolcano84
19.09.2007, 01:51
yaaa işte böyle oluruz millet ac paraya ac insanlar bi koli sarap için oy veren cok insanlar ne yazıkki :(

zerduşt
19.09.2007, 02:25
Bu insanlar iki büyük gücü arkasına almışlar birincisi vahşi kapitalizm ikincisi dini sömürü bunlar BOP (büyük ortadoğu projesinin) birer kuklası yakında ülke nerelere gelecek göreceğiz sesiz kalmayalım çocuklarımıza hesap vereceğimiz zaman söyleyecek şeylerimiz olsun mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna baş vurun saygılarımla.....

unutmayın bizi öldüremeyen sadece güçlendirir.

anadolu75
19.09.2007, 19:40
abdullah gul yaptiklariyla sosyal demokrat kesimden intikamini aldigini saniyor.

mamyy
19.09.2007, 19:49
kendisi akp'nin noteridir.

alenya
19.09.2007, 19:51
Bu insanlar iki büyük gücü arkasına almışlar birincisi vahşi kapitalizm ikincisi dini sömürü bunlar BOP (büyük ortadoğu projesinin) birer kuklası yakında ülke nerelere gelecek göreceğiz sesiz kalmayalım çocuklarımıza hesap vereceğimiz zaman söyleyecek şeylerimiz olsun mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna baş vurun saygılarımla.....

unutmayın bizi öldüremeyen sadece güçlendirir.

zerduşt arkadaş görüşlerine katılıyorum.ama büyük puntolorla yazmıyalım form kurallarına uyalım.