Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşist Nihal Atsız'ın Oğluna Yazdığı Mektup

dilan_7670
18.09.2007, 21:29
Türk faşistlerinin "ata" sı olarak görülebilecek Nihal Atsız, bir mini Hitler heveslisi olarak, bugün MHP ve BBP gibi partilere ve bir sürü tuhaf ırkçı - faşist gruba ilham vermektedir.

Nihal Atsız' ın vasiyetini bir ibret vesikası olarak sizlerle paylaşıyorum. Buyrun :
"Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

J***nlar, Afganlar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içerdeki düşmanlarımızdır.

Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.

Tanrı yardımcın olsun!"

rozerin62
18.09.2007, 21:35
Eee geriye ne kalmışki 72 milleti sıralamış.Bir baba oğluna böyle vasiyet mektubu bırakırsa daha çok dünya çapında katil yetişir bu coğrafyada.Demekki anne babalarında hayırlısı gerekiyor.

ÇaKıL
18.09.2007, 21:38
Faşist bir babanın oğluna yazacağı en güzel nasihati yazmış.

Urfalı
18.09.2007, 21:39
Kaynak var mı?
Varsa lütfen öğrenelim.

MısriKız
18.09.2007, 21:39
eee türkün türkten başka dostu yoktu:D:D adam bunuda geçmiş
:uhhm:

ÇaKıL
18.09.2007, 21:41
Kaynak var mı?
Varsa lütfen öğrenelim.

http://www.nihalatsiz.org/anasayfa.htm kendisine ait sitesi var.

Şoreş
18.09.2007, 21:41
Türkiyede Kürt Dili ve Kürt Halkını yok saymak..
Türkiyede Kürtlere-Ermenilere hayvan benzetmeleri yapmak..
Türkiyede Anadolu Kültürlerini, İnançlarını, Dillerini yok etme çabası...

Kürtçe/Zazaki/Ermenice, Hint Avrupalı dillerdir...
Kürtler '' Tu mayi li Stenbol '' İngilizce '' You remained in İstanbul '' der ama Türkiyede İngilizce ile bu kadar benzerliği olan bir Dile, asimile olmuş Türkçe derler..

Türkiye Aleviler yaşar, Cem yaparız, Semah döneriz....
Ama yüzyıllar boyunca hakaretlere maruz kalırız..
Başka hangi ülkede bir halk yada bir inanç bu kadar yok sayılıp hakaret alabilir?

Kazakistanda Kürtlere Kürtçe eğitim verildiği haberi vardı.Almanyada okullarda Türkçe yasaklandığında Türkler ayağa kalktı, ama Türkler Kürtçeyi yasaklayınca '' Siz Krosunuz, kapatın çenenizi, Arap Fars kırmaları '' denince, bu Ülkedeki herkes Türktür diyip sözde herkese eşit davranılması gerektiğini savunan zatlar yine sessiz kalırlar..

Nihal Atsızın yolundan giden Aleviler de var.. Şaşırmayın.

dilan_7670
18.09.2007, 21:46
Şu an ismini anımsayamadığım bir gazeteci, Nihal Atsız ile söyleşi yapıyor. Atsız, söyleşi sırasında öylesine ırkçı sözler kullanıyor ki, gazeteci şaşkınlıktan donup kalıyor ve (hakaret anlamında) ağzından, "Ben hayatımda sizin gibi ırkçı birini görmedim!" sözleri dökülüyor.

Nihal Atsız'ın yanıtı:

"İltifatınıza teşekkür ederim!"

Şoreş
18.09.2007, 21:47
Kaynak var mı?
Varsa lütfen öğrenelim.

Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı..

Lakin ben şaşırmadım..Kürtlere Ermenilere ve Anadolu Dillerini bu kadar yok sayan bir Ülkede, böyle bir Vasiyetin de olması, hele ki o dönemde Devletin Tunceliye araştırmacı göndererek onları '' Dağ Türkü ve Dağ Türkçesi'' ilan ettiği bir Ülkede, bu tip zihniyetlere inanmamak elde değil.. :)

Serhatlı
18.09.2007, 21:55
Walla bunlar gene ii yazılar bunları buraya getirmenin bir faydası yok bir yerde asıl yazılanları görseniz şaşarsınız bunu forumda yayınlasan banlanırsınbu tür gereksiz kişilerin yazılarını burda paylaşmak bir yerde onlara azda olsa sempati duyanlarda hayranlık oluşdurur sonuçda burdada kendinden başkasını tanımayan ALEVİ liği özümsememiş veya gizliden çok kin güdenler var ha allahtan forum geneli öyle değilde rahatız bu şebeklerin düşüncelerine ihtıyacımız yok İT ittir onun devamcısıda it OĞLU ittir bu kadar basit

Saygılarımla

alenya
18.09.2007, 21:58
acaba bu faşo beyinlinin iç düşman dediği kürtlerden ,lazlardan ,boşnaklardan vs ne artısı varı.faşizmi benimseyenlere bakıldığı zaman beynine hükmedemeyip bedenine hükmeden kişiler olduğunu görürüz.buda boş beynin boş söylemi.

Urfalı
18.09.2007, 22:00
Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı..

Lakin ben şaşırmadım..Kürtlere Ermenilere ve Anadolu Dillerini bu kadar yok sayan bir Ülkede, böyle bir Vasiyetin de olması, hele ki o dönemde Devletin Tunceliye araştırmacı göndererek onları '' Dağ Türkü ve Dağ Türkçesi'' ilan ettiği bir Ülkede, bu tip zihniyetlere inanmamak elde değil.. :)

"Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı.." derken, altındaki kinayeyi anlamayacak kadar saf değilim. Şurda ağız tadıyla yazdıklarını takip ettiğim ve düzgün cümle kuran bir kaç kişiden biri olmanıza karşın Kürt olmanız değil, Alevi olmanız da değil Sol görüşlü olmanız benim için belirleyici olandır. Ama kinaye ye gerek yok!
Eğer, "Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı.." cümlesinde, "olmamasını mı", değil de "olmasını mı" bekliyordunuz deseydin eğer, bu kinayeyi yakalayamazdım doğrusu. Güzel anlatım.

Evet, gelelim belge konusuna; bunlar şehir efsaneleri!
Arkadaşın verdiği link'e baktım, bulamadım.
Şimdi bana, faşist diye saldıranlar olursa şaşırmam. Ama bu sen olmayacaksındır, buna eminim. Saldıranlar, okuduğunu anlamayanlardır ne yazık ki?
Saygı ve hoşgörü ile...

İliryali
18.09.2007, 22:11
"Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı.." derken, altındaki kinayeyi anlamayacak kadar saf değilim. Şurda ağız tadıyla yazdıklarını takip ettiğim ve düzgün cümle kuran bir kaç kişiden biri olmanıza karşın Kürt olmanız değil, Alevi olmanız da değil Sol görüşlü olmanız benim için belirleyici olandır. Ama kinaye ye gerek yok!
Eğer, "Kaynak olmamasını mı bekliyordunuz Sayın Urfalı.." cümlesinde, "olmamasını mı", değil de "olmasını mı" bekliyordunuz deseydin eğer, bu kinayeyi yakalayamazdım doğrusu. Güzel anlatım.

Evet, gelelim belge konusuna; bunlar şehir efsaneleri!
Arkadaşın verdiği link'e baktım, bulamadım.
Şimdi bana, faşist diye saldıranlar olursa şaşırmam. Ama bu sen olmayacaksındır, buna eminim. Saldıranlar, okuduğunu anlamayanlardır ne yazık ki?
Saygı ve hoşgörü ile...

Değerli Can,

Kabul ederseniz size kaynak vereyim.

KAYNAK : http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCseyin_Nihal_Ats%C4%B1z

Nihal Atsız ve Irkçılık [değiştir]Nihal Atsız Sabahattin Ali'nin "İçimizdeki Şeytan" romanına yanıt olarak 1940 yılında yazdığı "İçimizdeki Şeytanlar" kitapçığında ırkçı olduğunu şu sözlerle belirtiyordu: "Ben de ırkçı, Türkçü ve Turancı olduğum için – Evet, övünerek söylüyorum ve tekrar ediyorum: Irkçı, Türkçü ve Turancı olduğum için - Sabahattin Ali’nin itiraflarına cevap vermek lüzumunu duyuyorum."[2]

Nihal Atsız 4 Mayıs 1941 tarihinde daha sonra sol görüşlü bir gazeteci olacak olan oğlu Yağmur Atsız'a hitaben bir "vasiyet" kaleme almıştır. Bu metin özellikle Atsız'a yönelik "ırkçılık" suçlamaları hakkında açık bir fikir vermektedir:

"Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.
Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
Bu kadar çok düşmanla carpışmak için iyi hazırlanmalı.
Tanrı yardımcın olsun!
Nihal Atsız
4 Mayıs 1941"
Bu vasiyet aynı zamanda Atsız'ın deyimiyle Türk ırkçılığı ile Nazizm arasındaki farka da işaret etmektedir. Türk ırkçılığının Nazizm'den kaynak aldığını ileri süren anlayışa karşı yazdığı bir yazıda Atsız "Yalnız Yahudilere karşı güdülen Alman ırkçılığı ile, her millete karşı bir korunma ilkesi olarak ileri sürülen Türk ırkçılığı arasında bir bağlantı bulunmadığını"[3] söyler.

Şoreş
18.09.2007, 22:13
Türküler zaten o vasiyetin Nihal Atsız'a ait oldukları kabul edip gururla okurlar.Yani kendilerinin bile kabul ettikleri bir vasiyet.

meymane
18.09.2007, 22:13
Merak ettim nihal atsiz acaba turkmu? tip olarak pek benzediyi yok.:wink:
yuzunu okudugumda bana hitlerin yuzunu alimsatiyor cok tedirgenli.
cok korkmali, kimden acaba? ruyalarini yasamak istemem cok karanlik olmali:sad:

Urfalı
18.09.2007, 22:16
İşte bu kadar.
Baktım, okudum.
Belgesini gördüm.
Teşekkürü bir borç bildim İliryalı kardeşime.
Üslubuna, yaklaşımına diyecek yok.
Sağolasın dostum.

makaay2077
18.09.2007, 22:17
faşist itlere ilham kaynağı köpekten evrimleşmiş insan

dilan_7670
18.09.2007, 22:35
oğlu yaşadığı ülkede komünist bir parti adına çalışıyor

Urfalı
18.09.2007, 22:41

Bak bu çok ilginç!
Gerçekten öyleyse eğer, takdire şayan bir durum bu.
Dilan kardeşim, biraz daha bilgi verecek zaman bulursan eğer, lütfen bizi aydınlat.
Teşekkürlerimle.

(Not: Kimsenin beni yanlış anlayacağını düşünerek yazılarıma yön verme gibi bir tarzım yok. Doğru anlayan anlayandır. Yanlış anlayan da anlayandır!)

İliryali
18.09.2007, 22:43

Değerli Canlar;

Bu arada bildiğim kadarıyla Yağmur ATSIZ, uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi'inde köşe yazarı olarak çalışmıştır. Daha sonra, Milliyet, Yeni Yüzyıl ve Tercüman Gazetesi'inde de çalışmış. Tercüman Gazetesi'inde çalışırken Namık Kemal Zeybek ile tartışmaya girmiş, kendisinin sol görüşlü olduğunu belirtmiştir. Halen Almanya'da yaşamaktadır.

Zülfi Livaneli'nin "Unutulmayanlar" adlı müzik parçasının söz yazarıdır.

Bu arada, Kendisinin savunduğu bir terim vardır. Ve benim de aynen katıldığım bir terimdir. "Türkiye Mozaği" yerine kullanılması gereken en doğru tanımın "Anadolu Ebru"su olduğudur.

Saygılarımla

ilker_che
18.09.2007, 22:47
normal şartlarda oğlunun bi ilçe teşkilatına baglı,esrarkeş,işsiz güçsüz bi sokak serserisi olması gerekiyor...oğluna komünist dienler bu iddialarından emin mi?adam bi ülkücü yetiştirmek için müthiş çaba harcamış...

Urfalı
18.09.2007, 22:50
"en doğru tanımın "Anadolu Ebru"su olduğudur..."
Bence de mükemmel bir tanım.
Seni tuttum İliryalı! (Aman kimse duymasın!, puan kaybedersin ha!)

devrim69
18.09.2007, 22:52
normal şartlarda oğlunun bi ilçe teşkilatına baglı,esrarkeş,işsiz güçsüz bi sokak serserisi olması gerekiyor...oğluna komünist dienler bu iddialarından emin mi?adam bi ülkücü yetiştirmek için müthiş çaba harcamış...

Ters etki yapmış...

Urfalı
18.09.2007, 22:54
Ters etki yapmış...

Bence de.
İyi de olmuş.

İliryali
18.09.2007, 23:05
Değerli Canlar;
Nihal Atsız;"Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır."
diyerek herkesi saymış.

Yalnız, Türkiye'de yaşayan o dönem (1941) Rum vatandaşlarımız ile Yahudi'leri saymamış. Nedenini bilen var mı?

Saygılar

garcia
18.09.2007, 23:09
Walla bunlar gene ii yazılar bunları buraya getirmenin bir faydası yok bir yerde asıl yazılanları görseniz şaşarsınız bunu forumda yayınlasan banlanırsınbu tür gereksiz kişilerin yazılarını burda paylaşmak bir yerde onlara azda olsa sempati duyanlarda hayranlık oluşdurur sonuçda burdada kendinden başkasını tanımayan ALEVİ liği özümsememiş veya gizliden çok kin güdenler var ha allahtan forum geneli öyle değilde rahatız sen oyun felan baksan dilan bu şebeklerin düşüncelerine ihtıyacımız yok İT ittir onun devamcısıda it OĞLU ittir bu kadar basit

Saygılarımla

aslında serhat,dilan_7670 arkadaşın burda bunu yayınlamasında hiç bir sakınca yok.çünkü,bu vasiyet faşistlerin insanlığa,halklara ne kadar düşman olduğunun ve niyetlerinin; özelde yaşadıkları ülkeleri,genelde tüm dünyayı kana bulama çabası içinde olduklarının kanıtıdır.faşizmi ve faşistleri yerden yere vuracaksak,her şeyden önce onların savunmuş oldukları düşünceyi,amaçlarını bilmek,gerekli olduğu yerlerde teşhir etmek gerekmezmi?öyle değilmi?bu gün,ülkü ocaklarına gidenlerin,nizam-ı alem ocaklarına gidenlerin ve nihal atsız çevresinin kaçta kaçı neye hizmet ettiğini biliyor?bir düşün.bu yüzden,başka insanları kandırmamaları açısından,onların düşüncelerinin ne olduğunu önce anlatıp,daha sonrada insanlığa verdiği zararları,işçi emekçilere,halklara verdiği zararları ve çirkin düşüncelerini,teşhir edip,mahkum etmenin hiç bir sakıncası yok...

Okan22
18.09.2007, 23:10
Anadolu Ebru su gerçekten çok akılcı ve güzl bir terim ayrıca oğlunun cumhuriyet gazetesinde çalıştığını bilmiyordum ben uzun süredir cumhuriyeti okuyorum ama dikktimden kaçmış herhalde yinede bir bakacağım

Ayrıca konu üzerinde fazla tartışmaya gerek yok bence eğer biz bir konu üzerinde düzeyli tartışmalarla uzlaşmaya varamazsak nihal atsız gibi faşistlerle veya bizi yok sayan insanlarla nasıl baş edebiliriz ki ?Onların istediği de zaten bizi parçalamak değil mi?

Urfalı
18.09.2007, 23:15
Senin verdiğin link'te var ya işte.
Demiş de demiş....
Sanki başka ulus yok O'na göre.

.."Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır.."

Aslında tek doğrusu da bu galiba!
"...Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır..."

Rumlar Anadolu'ludur. Onları da mı düşman görmüş.
"...Bu kadar çok düşmanla carpışmak için iyi hazırlanmalı..."

cem_sultan
18.09.2007, 23:16
yorumsuz...

Urfalı
18.09.2007, 23:23
yorumsuz...

Vişşş, niye ki?

cem_sultan
18.09.2007, 23:28
bazı nedenlerden dolayı...boşver:)...sevgiler...

İliryali
18.09.2007, 23:29
aslında serhat,dilan_7670 arkadaşın burda bunu yayınlamasında hiç bir sakınca yok.çünkü,bu vasiyet faşistlerin insanlığa,halklara ne kadar düşman olduğunun ve niyetlerinin; özelde yaşadıkları ülkeleri,genelde tüm dünyayı kana bulama çabası içinde olduklarının kanıtıdır.faşizmi ve faşistleri yerden yere vuracaksak,her şeyden önce onların savunmuş oldukları düşünceyi,amaçlarını bilmek,gerekli olduğu yerlerde teşhir etmek gerekmezmi?öyle değilmi?bu gün,ülkü ocaklarına gidenlerin,nizam-ı alem ocaklarına gidenlerin ve nihal atsız çevresinin kaçta kaçı neye hizmet ettiğini biliyor?bir düşün.bu yüzden,başka insanları kandırmamaları açısından,onların düşüncelerinin ne olduğunu önce anlatıp,daha sonrada insanlığa verdiği zararları,işçi emekçilere,halklara verdiği zararları ve çirkin düşüncelerini,teşhir edip,mahkum etmenin hiç bir sakıncası yok...

Değerli Canlar;

Dostumuza aynen katılıyorum. Eğer mücadele ettiğiniz kişi veya gurupların ne düşündüğünü bilmezseniz, mücadelede başarı sağlayamazsınız. Faşist diye adlandırdığımız bu kişilerin ideolojilerini ve siyasetini iyi kavramak gerekir diye düşünüyorum.

Aslında Irkçılığın en büyük ideologlarından olan Hüseyin Nihal Atsız'ın, "Milli Eğitim" konusundaki makalesini görmenizi isterdim. Hem bugüne nasıl geldiğimizi, hemde kendisine "ülkücü" diyenlerin kafayapısının nasıl oluştuğunu gösterir bir belgedir.

Şu kadar örnek vereyim. "Kadın öğretmenlerin erkek öğrencilere ders veremeyeceği", !Lise müdürlerinin rütbeli asker olması" gerektiği, "Tiyatro ve diğer güzel sanatların öğrencilere öğretilmemesi" gerektiği, Öğrencilere "beden eğitimi derslerinde gerçek kılıçlarla savaş oyunları yaptırılması" "Yaralanmalarının önemli olmadığı", "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı sınıflarda okutululmaması" gerektiği şeklinde "inciler" mevcuttur.

Topic açmayı beceremediğimden yahut yetkim olmadığından sizlere aktaramıyorum.

Saygılarımla

cem_sultan
18.09.2007, 23:36
dostum o senin kişisel fikrin...sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz...kişilerin fikirlerine saygı duymak lazım diye düşünüyorum...sevgiler...

Urfalı
18.09.2007, 23:41
Durun yahu!
Neden iki yakamız bir araya gelmiyor, işte böyle.

spartacus
18.09.2007, 23:44
Arkadaşlar Dilan bence güzel bir konuya parmak bastı, bir paylaşım sundu. Bu çerçevede konu bireyselleştirilmeden irdelenmelidir.

Serhatlı
18.09.2007, 23:48
Buraya getirilmemesi gereken bir konu çünkü içinde basdırılmış duyguları olan başkalarına değersiz olarak bakan kişileri cesaretlendirecek bir konu olduğunu tekrar yeniliyorum herkesin kendi düşüncesi vardır bana göre böyle

ben benim hakkımda ne düşünülür bunun farkındayım kimse kusura bakmasın

Urfalı
18.09.2007, 23:56
SErhatlı kardeşim,
Garcia ne yazdı? Oku lütfen1 Okuduysan anla lütfen! Bir büyüğün olarak bu tarz yazıyorum, kızmazsın umarım.
Bilmediğin şeyle savaşamazsın! Faşist olmaktan mı korkuyoruz ki, bu tür konuları tartışmayalaım. Rahat ol ve tartışmaya devam et. Üslubunca tabii.

Serhatlı
19.09.2007, 00:03
SErhatlı kardeşim,
Garcia ne yazdı? Oku lütfen1 Okuduysan anla lütfen! Bir büyüğün olarak bu tarz yazıyorum, kızmazsın umarım.
Bilmediğin şeyle savaşamazsın! Faşist olmaktan mı korkuyoruz ki, bu tür konuları tartışmayalaım. Rahat ol ve tartışmaya devam et. Üslubunca tabii.

okudum herkes kendine göre düşünür bu hakkı var buda benim düşüncem dediğim gibi ben kimse diyecek veya neder tarzı düşünmem hareket etmem ayrıca saygısızlıkta etmem sonuçda spartacus aynı şeyleri yazmış ben kendi düşüncemi vede bana git diyen arkadaşa cevap yazdım sen ilk değilsin sonda olmayacaksın nasılsa bana çok kişi git dedi burdan burası farklı kaldıkça burdayım kusura bakma

kimseye saygısızlık olarak algılanmasın ben büyüğümüde küçüğümüde ne dediğimide çok iyi bilirim

Saygılarımla

başkabirdünya
19.09.2007, 00:08
Nihal atsız gibi beyinsizlerin vasiyeti bu kadar olur

faşo adam oğluna hayattaki güzelliklerden,doğrulardan bahsedecek değil ya..

Akgüney
19.09.2007, 00:11
1 bcuuk yasindaki ogluna niye vasiyet yaziyo ölecek mi simdi anlamadim k.bakmayin :)

cem_sultan
19.09.2007, 00:18
burada konudan çok kişiye yönelik eleştiri var...konuda yorum ki neye göre eleştiri yapılıyor...sen alacağını al kendine göre...bu eleştiride bazı şeyler araç olarak kullanılması pek doğru değil...

kolpa
19.09.2007, 00:52
bu adamın eserleri bi de lisede edebiyat kitaplarında vardı.insanların kafatası oranlarını ölçüp yüzde kaç türk olduğuna bakan biri ne bekliyorsunuz ki?Yedi ceddine kadar türk olan kaç kişi tanımışdır nihal atsız?çok fantasma dünyasında yaşamış gibi görünüyor.

safak
19.09.2007, 12:46
canlar bir gün bütün milletler kardeş olacak dusmanlık kalmaycak ve böyle faşistler mezarlarına kıvranacak

garcia
19.09.2007, 22:07
faşistlerin ne düşündüğünü,amaçlarını bilmeliyizki,onların düşüncelerinin neden yanlış olduğunu kitlelere anlatabilelim.

68li
19.09.2007, 22:22
Oğlu Yağmur Atsız'ın Sosyalist olduğunu da eklemek isterim..Baba oğul tam zıt :001_tongu :001_tongu :001_tongu :001_tongu

LaTurco
19.09.2007, 22:47
bu babalardan çok var!!!

Canan1
24.03.2008, 16:30
Böyle bir mektup bir insanin nasil kendinden gecebildigini ve nasil gözü dönmüs oldugunu gösterir...bu mu simdi türklük oluyor? BU bir hastalik!!!!!!!

Herkez düsman, ona göre hazirlan cocugum diyor..bu ortamlari bu hale getiren böyle insanlardir...herkez düsman ve kendi cocugu Türkiyenin kurtaricisi olacak, öyle mi?

Insanlik düsmani bir yaratik, fazla birsey beklenmez....

kreşmir
24.03.2008, 16:34
lütfen nihal atsız ı karalamayın nede olsa bu forumda onuda destekleyen arkadaşlar var....

bu düşünce yapısı içerisinde olan ve türkçülüğü esas alan politikasıyla atsız bu ülkenin en değerli top 10 nunda kendine yer edinmiştir......

kimler mi var bu on'da.......

abdullah çatlı,eşref bitlis,doğu perinçek(tarih onuda aklayacak),alparslan türkeş,tabiki nihal atsız,memet ağar,memet ali ağca.......tabi bunu sonuna kadar uzatabiriz.....
onlar ki bu memleket kurda teslim olmasın diye çırpınmış ve bu uğurda ölmüş kişilerdir....onlar ki bu uğurda yaptıkları ile cenneti hak edenlerdir......onlar ki bizi bir yapmak için diretenlerdir....

gerektiğinde babamız,abimiz,komutanımız,dayımız olmuşlardır.....gerktiğinde yargılanmışlar ama hiç sapmamışlardır hak yolundan....

......şimdide kalkmış bunların arasında teorisyen sayılan tüm türk alemini (safkan,yuvarllak kafa) bir çatı altında başbuğa taşıyacak insanı karalıyorsunuz......

örnek alın diğer topiklerde onun için şiirler bile yazılmış......bizi engellemeyin....biz zaten hep burayız.....

bu arada nihal atsızcılar TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞAKA DOSTU YOK BİLESİNİZ.....BAŞBUĞ LARIN SEVGİSİ ÜZERİNİZDE OLSUN.......

BAŞBUĞ KREŞMİR.......

ne güzel yazdım artık bir ödülü hak ettiğime inancım oldu......

d_e_v_r_i_m
24.03.2008, 16:42
amamda iyi nasihatlarda bulunmuş gözlerim yaşardı piss faşisttttttttt

BerfeM
24.03.2008, 17:15
lütfen nihal atsız ı karalamayın nede olsa bu forumda onuda destekleyen arkadaşlar var....

bu düşünce yapısı içerisinde olan ve türkçülüğü esas alan politikasıyla atsız bu ülkenin en değerli top 10 nunda kendine yer edinmiştir......

kimler mi var bu on'da.......

abdullah çatlı,eşref bitlis,doğu perinçek(tarih onuda aklayacak),alparslan türkeş,tabiki nihal atsız,memet ağar,memet ali ağca.......tabi bunu sonuna kadar uzatabiriz.....
onlar ki bu memleket kurda teslim olmasın diye çırpınmış ve bu uğurda ölmüş kişilerdir....onlar ki bu uğurda yaptıkları ile cenneti hak edenlerdir......onlar ki bizi bir yapmak için diretenlerdir....

gerektiğinde babamız,abimiz,komutanımız,dayımız olmuşlardır.....gerktiğinde yargılanmışlar ama hiç sapmamışlardır hak yolundan....

......şimdide kalkmış bunların arasında teorisyen sayılan tüm türk alemini (safkan,yuvarllak kafa) bir çatı altında başbuğa taşıyacak insanı karalıyorsunuz......

örnek alın diğer topiklerde onun için şiirler bile yazılmış......bizi engellemeyin....biz zaten hep burayız.....

bu arada nihal atsızcılar TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞAKA DOSTU YOK BİLESİNİZ.....BAŞBUĞ LARIN SEVGİSİ ÜZERİNİZDE OLSUN.......

BAŞBUĞ KREŞMİR.......

ne güzel yazdım artık bir ödülü hak ettiğime inancım oldu......

bozkurtlar diriliyor diyorsun he...

BerfeM
24.03.2008, 17:16
nasıl beyinler ki bu adamı vatansever olarak görebilen insanlar var hayretler içerisinde kaldım. tüm dünyayı düşman ilan ediyor Türkler dışında. birde adı vatanseverlik oluyor. ırkçılığın daniskasını yapıyor adam. hatta aşıyor bile. hatta bu adamın ruhsal olarak iyi olmadığını mektuptan anlayabiliriz. bir kale bırakmamış oğluna. kendi ırkını diğer ırklar karşısında üstün görebilen bir insanın, zehirli sözlerini kendilerine yön tayin etmiş insanlarada sadece acıyor ve üzülüyorum. ve bunu yaparkende Tanrıyı da işe karıştırıyor ya ne desem havada kalır işte burda.

kreşmir
24.03.2008, 17:25
bu zaman da öyle berfem biz koşullara göre diriliyormuşuz.......:)

şimdi halkların kardeşliği zamanı değilmiş ya,türkçülük (kafatasçılık-turancılık) esasmış....

yalınız ben arabım ne yapacam acaba estetik mi olsam:)

alişero
24.03.2008, 17:50
Komünizm bize düşman bir meslektir.

evet siz dünya halklarını bir birine kırdırtmaya çalıştığınız müddetçe size kafatası ırkçılarına direnmek bizim boynumuzun borcudur...

Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır

neden yahudi halkı siyonizm değilde neden? halklarla ne alıp veremediğiniz var? veya siyonizmden ne gibi çıkarınız var?
tarihi vaybe yani hiç bitmeyecek bir düşmanlıkla karşı karşıya by faşist,tutun elinden yardım edin.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

neden bu düşmanlar durmadan değişiyor amaç dünyayı zapt etmek dünyanın her yerindende düşman aramak her halde..

neden daha önce değilde neden yeni,sana dokunmayan yılan sana dokunmaya mı başladı?

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içerdeki düşmanlarımızdır.

yok böyle bişey anadoluda kimse kalmadı

Tanrı yardımcın olsun!"

inandığın allah,şaman,tanrı belanı versin

nihal atsız'ın mektubuna cevap

İliryali
24.03.2008, 19:05
Ataların Ata’sı ATSIZ Ata (!)

Kazan’a giden Topic’te, “saygı ve rahmetle” anılan, "Ben de ırkçı, Türkçü ve Turancı olduğum için – Evet, övünerek söylüyorum ve tekrar ediyorum: Irkçı, Türkçü ve Turancı olduğu”nu ifade eden, Hüseyin Nihal ATSIZ’ı gerçekten tanımak gerekir diye düşünüyorum.

Anılan Topic’te “İtalyan faşizmine sempati duyulduğu, Alman nazizmine methiyeler yazıldığı, Rus komünizmine kur yapıldığı bir dönemde ortaya koyduğu Türkçü mücadele ile bir kahramanlık destanı yaratan Hüseyin Nihal ATSIZ” olarak tanıtılmaya çalışılmasına ve kendisinin de“Yalnız Yahudilere karşı güdülen Alman ırkçılığı ile, her millete karşı bir korunma ilkesi olarak ileri sürülen Türk ırkçılığı arasında bir bağlantı bulunmadığını” ifade etmeye çalışmasına rağmen, arzuladığı sistemin ip uçlarını görebilmek için, Meşhur(!) “Vasiyeti”nin yanı sıra, "Türk Gençliği Nasıl Yetiştirilmelidir?" Başlıklı Makalesine de bakmak gerektiği kanısındayım.

Sizlere, “Çınaraltı Dergisi, 21 Mart 1942, Sayı:35” de yayınlanan, “Türk Gençliği Nasıl Yetiştirilmelidir?” Başlıklı Makalesinden Bir bölümü aktaracağım.
Umarım, Bu BÜYÜK(!) TÜRKÇÜ, IRKÇI, ŞAİR (Duygusal) ATSIZ ATAMIZ’IN engin(!) görüşlerinden faydalanabilme imkanı bulabiliriz.

“Bence Türk gençliğinin kahraman yetiştirmek için maarifte bazı değişiklik yapmak lazımdır. Fikrimce bunların ana çizgileri şunlardır:

1- İlkokullardan başlayarak yüksek tahsil müstesna olmak üzere bütün okullardan muhtelif tedrisatı kaldırmalıyız küçük sınıflarda kız ekseriyeti arasında kalan bazı erkek çocukların erkeklik ruhlarını kaybettikleri ve kısmen avareleştikleri muhakkaktır.

2- İlkokulların programları bizim talebelik zamanımızda olduğu gibi olgunlaştırılmalı, ikinci sınıfta başlayarak her yıl biraz daha mufassal olmak üzere Türk tarihi ve grameri gösterilmelidir.

3- İlkokul talebesine verilen sınırsız hürriyet derhal kaldırılacak çocuk sıkı bir disiplin muhiti içine alınmalı ve hayatta disiplin denilen bir şeyin varolduğunu daha pek küçükken idrak etmelidir.

4- Ceza bütün şiddetiyle okullara girmeli ve kötü aile muhitlerinde yetişen veya şahsen fenalığa istidatı olan çocuklar yaptıkları hareketlerin mukabelesiz kalmadığını görmeli ve iyi çocukların da bozulmasının önüne geçilmelidir.

5- İyilerin ahlakını bozacak kabiliyette olanlar derhal okullardan çıkartılmalı ve bir kişi kazanmak için 40 kişinin önünden fena örnek bulunmasının önüne geçilmelidir.

6- Bütün oyunlar, ders kitapları, vazifeler, kahramanlar, Türkçülük, fedakarlık aşılayacak şekilde olmalıdır.

7- Kadın öğretmenler erkek talebeye ders vermemelidir. Bütün öğretmenler sade kılıkları ile talebeye örnek olmalıdır. Boyalı veya bob-stil hocalar derhal meslekten uzaklaştırılmalıdır.

8- Ortaokullarda askerlik dersi nazari ve ameli olarak çoğaltılmalı ve ciddi tutulmalıdır. Talebe askeri kanunlara ve cezalara tabi olmalı ve mektep üniformasını giymeğe mecbur edilmelidir. Ortaokullara girerken kendisinden ortaokul usullerine tabi olacağına dair imza alınarak söz ve mesuliyet ne demek olduğu kendisine anlatmalı ve nizamata aykırı gidenler tahsilden men edilmelidir.

9- Gramer, Türk tarihi, Türk coğrafyası, yurt bilgisi dersleri ortaokulun her üç sınıfına biraz daha genişletilmek üzere gösterilmelidir. Tekrar edilen derslerin ne kadar iyi öğrenildiği malumdur.

10- Ortaokulda milli sporlar başlamalı, kılıç, güreş, cirit gibi ananevi sporlar, yüzücülük, kürekçilik vesaire gibi savaşa yardımcı sporlar birinci mevkii tutulmalıdır.

11- Askerlik dersler ile sporlar en mühim dersler haline gelip her birinden ayrı not verme usulü konulmalı, gösteriş izciliği, caka resmi geçitleri kaldırarak yerine hakiki ve sert askerlik konulmalıdır.

12- Ortaokullarda hiçbir faydası görülmeyen, boşuna zaman, emek ve para harcamaktan başka bir şeye yaramayan ecnebi dili dersleri tamamen kaldırılarak bunun yerine askerlik ve spor dersleri konulmalıdır.

13- Lisenin ilk sınıfından itibaren edebiyat ve fen kolları ayrılarak yalnız bir tarafa istidatı olan pek çok değerli talebemizin parlak istidatlarının körleşmesinin önüne geçilmelidir.

14- Gramer ve yurt bilgisi dersleri bilhassa liselerde devam ederek talebenin kendi dilini ve memleketin kanunlarını kavraması temin edilmelidir. Geçen yıl liselerde okutulan gramer derslerinden benim aldığım iyi netice gramerin muhakkak liselerde de okutulması lüzumunu bana ispat etti. Böylelikle ilkokuldan itibaren gramer okumuş talebe liseyi bitirirken kendi diline tamamen hakim olacak ve artık memlekette “Kuyu sokak, Nur apartmanı” diyecek edebiyat öğretmenleri ve dil mütehassısları kalmayacaktır.

15- Askerlik ve spor liselerde daha sıkı olarak devam etmeli ve talebeler silahla toplu bir halde talime, hakiki süngü ve kılıçlarla hakiki mübarezeler yapmağa alışmalıdır. Zarar yok, aralarında tehlikeli yara olanlar bulunsun... Bu yaralar sinemaların, baloların yaptığı tahribat kadar zararlı değil; talebeyi tehlikeli azımsamağa alıştırmak bakımından faydalıdır.

16- Ortaokul ve liselerden en ufak ahlaki ve zaaf tartla ceza görmeli ve bu talebeler başka hiçbir okula alınmamalıdır.

17- Talebenin başına daima otoriter, seciyeli ve Türk öğretmenler getirilmelidir. Bizim talebemiz hatta kız talebemiz, gayri Türk öğretmenlere tahammül edememektedir.

18- Okullar birer kışla haline gelmeli, hatta liselerin müdürleri yüksek rütbeli subaylardan olmalıdır.

19- Okullar birbiri ile futbol gibi manasız ve voleybol gibi kadınca müsabakalar değil, askeri ve milli müsabakalar yapmalı. Türk kılıcı, okçuluk gibi milli sporlarımız ihya olunarak liselere sokulmalıdır. Bir stadyumda iki okulu temsil eden 22 gencin lastik top ardında koşması ile iki okulu temsil eden 200 gencin başlarında tulgalar, göğüslerinde zırhlar olduğu halde, hakiki kılıçlar veya süngüler çarpışmaları arasındaki farkı düşünür.

20- Bütün okul kitapları mütehassız ve fedakar öğretenlere, milli ve askeri ruh gözönüne alınmak şartile yeniden yazdırılmalı ve öğretmenler bu işin şerefi ile kanarak maddi kazanç beklememelidir.

21- Liselilerin fen kollarında laboratuvar çalışmaları arttırılmalı ve talebe yurt için yaratıcılık kabiliyeti daha bu sıralarda inkişaf ettirilmelidir.

22- Askerlik ve spor derslerinde liyakat gösterenler için eski ananelerimizde olduğu gibi alplık ve batırlık unvanları, bilgide başarı gösterenler için bilgelik ve danışmanlık unvanları ihdas olunarak hakkaniyet dairesinde talebelere verilmeli, sıkı mücazat olduğu gibi büyük mükafaatlar da bulunmalıdır.

Böyle sıkı şartlarla okullarımızda yeni bir ruh yaratmazsak yüksek kabiliyetli gençlerden ve kahramanlardan ümidimizi kesmeliyiz.”

Saygılarımla

darkeye
24.03.2008, 19:12
resmen saldıracak yer aranmış.ben NİHAL ATSIN'IN vatan sevgisini sevdim.ırkçı söylemlerini degil.nasıl bir düşüncedir ki hep sizlere göre ters olan yönlerini görüyorsunuzbana göre de ters yönler var.neden güzel düşüncelerinden pay çıkarmak yerine yerden yere vurmaya her yazılan yazıda kusur aramaya bakarsınız ki.

bir insanın bir yazara+topluma düşünceleri ile damga vuran bir üsluba empati duyması O'NU HER ANLAMIYLA DESTEKLEMESİ ANLAMINA GELMEZ.

demek birçok arkadaşın damarına bastık.ama unutmasınlar ki ondan da HER YAZILARINDA BİZİM DAMARIMIZA BASIYORLAR.halkların kardeşligini halkların düşmanlıgına ceviren bu arkadalaş dün akşamki mactan dersinizi almadıysanız biz her maça hazır çıkıyoruz.VATANA MİLLETE BAYRAGA KARDEŞLİGE SAYGI DİYORUM.

HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER

darkeye
24.03.2008, 19:25
buradan KARDEŞLİK naraları atan arkadaşlara bir söylemde bulunuyorum.sizin kardeşliginiz bireysellikten öte degil.

bir TÜRK aynı topraklarda beraber yaşadıgı her millete TÜRK der!!!her BİRBİRİ İLE KARDEŞTİR. KARDEŞLİKTE İŞTE BUDUR...

İliryali
24.03.2008, 19:31
buradan KARDEŞLİK naraları atan arkadaşlara bir söylemde bulunuyorum.sizin kardeşliginiz bireysellikten öte degil.

bir TÜRK aynı topraklarda beraber yaşadıgı her millete TÜRK der!!!her BİRBİRİ İLE KARDEŞTİR. KARDEŞLİKTE İŞTE BUDUR...

"Saygı ve Rahmetle"(!) andığımız, "ATSIZ ATAM" sizinle aynı görüşte değil ama..

BKZ: "Oğluma Vasiyet"

Saygılarımla

MısriKız
24.03.2008, 19:32
bu adamın sevilecek neyi var anlamıyorum,ağızlarına dolamışlar vatanseverliği,vatanıda oyuncak ettiniz.Irkçı birinin,bunun yanında ne kadar iyi yönü olursa olsun,insan sevgiini bilmyorsa adını bile anmam,atamdır diye övünmem,utanırım aksine

darkeye
24.03.2008, 19:46
KÜRT FAŞİSTİ ABDULLAH ÖCALANIN HAYATI

Abdullah Öcalan (1948- ), PKK adlı yasadışı silahlı terör örgütün kurucusu ve ilk lideridir. 1999'da işlemiş olduğunu kabul ve itiraf ettiği terör suçlarından yargılanmış ve idam cezasına mahkûm edilmiştir. İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli (Amara) köyünde doğdu. Babası Kürt, annesi Türk'tü. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydoldu. Buradaki eğitimini yarıda bırakarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde kamu yönetimine geçti. Kesire Yıldırım ile 24 Mayıs 1978 günü Ankara'da evlendiyse de daha sonra ondan boşandı.

27 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis köyünde, bir çok ülke tarafından gerçekleştirdiği öldürme eylemleri sebebiyle terör örgütleri listesine dahil edilen ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye devletlerinin bir kısım toprakları üzerinde bağımsız bir devlet kurmayı amaçlayan PKK adlı yasadışı silahlı örgütü kurdu. Örgüt günümüzde AB ve ABD'nin terör örgütleri listesinde yer almaktadır[1][2]. 1993 yılına kadar Türkiye'den ayrı bir devlet kurmak isteyen örgüt, 1993'teki kararıyla sadece Kürtler'in dil ve kimlik haklarını kazandırmayı ilke edindiğini iddia etmiştir[kaynak belirtilmeli]. Kısa bir süre sonra Suriye'ye geçen Abdullah Öcalan, örgütün eylemlerini buradan yönetmeye başladı.

Abullah Öcalan'a ait sahte Kıbrıs Rum Kesimi pasaportuTürkiye'nin baskıları sonucu Suriye, Öcalan'ı topraklarından çıkarmak zorunda kaldı. Suriye'den Rusya'ya, oradan İtalya'ya geçen Öcalan, İtalyan Hükümeti tarafından da ülkeden çıkarılınca Yunanistan'nın Kenya Büyükelçiliği'nde saklandı.

16 Şubat 1999'da CIA, MOSSAD ve MİT tarafindan [1] Bordo Bereliler'e teslim edildikten sonra Kenya'dan Türkiye'ye getirildi. Öcalan'ın üzerinden 'Lazaros Mavros' adına düzenlenmiş sahte bir Kıbrıs Rum Kesimi pasaportu çıktı.

29 Haziran 1999'da yapılan son duruşmada Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından "Kurduğu silahlı terör örgütü PKK'yı, aldığı kararlar ve verdiği emir ve talimatlarla sevk ve idare ederek, devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmağa matuf eylemleri gerçekleştirdiği sabit görüldüğünden, eylemine uyan TCK'nun 125. maddesine göre ölüm cezası ile cezalandırılmasına"[3] karar verildi. İdam cezası, Yargıtay tarafından 25 Kasım 1999 tarihinde onandı, fakat AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.

Kaynaklar
^ AB Terör Örgütleri listesi
^ http://www.state.gov/s/ct/rls/fs/37191.htm ABD terörist organizasyonlar listesi
^ Belgenet.com, Öcalan davası kararı
"http://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_%C3%96calan"'dan alındı

peki ben bunu yazsaydım tepkiniz yine AYNI OLURMUYDU?

darkeye
24.03.2008, 19:50
http://http://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_%C3%96calan (http://http://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_%C3%96calan)

Kara Davut
24.03.2008, 19:55
Türk kavmini sadece anadolu topraklarıyla sınırlamak gibi dar bir düşünce içine girmek,ve bunun akabinde türklerin birlik ve beraberlik içinde bulunması gerektiği söylemlerine ırkçılık olarak bakmak bence çok acıdır.Zira Doğu Türkistan'dan batı avrupa'ya kadar pek çok devlete yayılmış olan Türk'lerinde yüzyıllardır baskı ve şiddete maruz kaldıkları ortadadır.Avrupa'da Türklere karşı gerçekleştirilen baskılar ve şiddetin en hazin tablosu olan bosna,1980 lerde bulgaristan'da yapılan insanlık dışı işkenceler ve belene kampı,yunanistan'ın türklere karşı uyguladığı isim değiştirme ve türkçe konuşma yasakları ve daha nice eziyetler,ahıska türklerinin ve kafkas halklarının rus hegemonyası altında ezilmeleri ve asimile edilmeleri,azerbaycan'da uygulanan ve en son karabağ-hocalı'da meydana gelen ermeni zulümleri ve katliamları,doğu türkistan'da çinlilerin yaptığı işkenceler ve asimile çalışmaları,afganistan'da taliban rejimi altında ezilen türkler,arap yarımadasında yaşayan türklerin yok olması,romanya'da yaşayan türk boylarının yok edilmesi, yakın tarihimizde yaşanan insanlık ayıplarından bazılarıdır.Türklük bilinci ve Türk'lerin yüzyıllardır yaşadıkları tüm toplumlarla kardeş gibi yaşama arzusu ve gayretleri maalesef son zamanlarda bir takım kişilerce,sekteye uğratılmakta,kardeşlik ve bütünlük ilkesine zarar vermektedir.Atatürk'ün üst kimlik olarak herkesi bir çatı altında toplaması ve adına Türk Ulusu demesinin gerçek manası inceden inceye irdelenmesi gereken bir konudur.Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan tüm ulusların,ortak değerlere(bayrak,vatan)sahip çıkılması gerektiği,farklı değerlere zenginlik olarak bakılması ve saygı duyulması gerekliliği son zamanlarda yok edilmeye çalışılmaktadır.Emperyalist güçler tarafından son 100 yıldır etnik milliyetçiliğin bir silah olarak kullanıldığıda düşünülürse,ve günümüzde yaşanan orta avrupa'daki kosova ve bosna halklarının gördüğü şiddet,yine Irak'ta yaşanan işgal ibret alınırsa,etnik ayrımcılık yapmanın ne kadar zalim bir silah olduğunun idrakine daha kolay varacağız.sanmayın ki dünyada sadece belli bir zümre asimilasyona maruz kalmakta.güçlü olanın,zayıfı ezer hale geldiği dünyamızda,amerikalı annelerin,evlatlarının bu zalim düzenin çarkları arasında ezilmemesi için verdği mücadele bile aslında kendi yönetimlerine karşı yapmış oldukları bir direniştir.Yani artık güçlü olan sermayedarlar,kudurmuş egoları için kendi vatandaşlarını bile göz kırpmadan ölüme sürebilmektelerdir.Her sınıfın kendi ırkını ve neslini koruma amacıyla yaptıkları girişimler,hangi ırktan olursa olsun saygı duyulması gereken haklı mücadelelerdir.Yine bu mücadele içinde toplumların birbirleriyle birlik ve dayanışma içinde olması,bir olan düşmana karşı omuz omuza kenetlenilmesi gerekliliği,zayıf olan toplumlar için şarttır.Yoksa zayıflar istedikleri kadar mücadele verselerde bir arpa boyu yol gidemeyeceklerdir.
İşte bu topraklar üzerinde verilmiş Kurtuluş Savaşı,bu birlik ve beraberliğin en güzel örnekleriyle doludur.Cumhuriyet tarihimizin bu gibi pek çok örneklerle dolu,pek çok savaş verilmiş yıllarında,omuz omuza can vermiş,her ırka mensup 500.000 insanımızın kemiklerini sızlatmamak için,onlar gibi yine omuz omuza vererek çalışmamız gerektiğini,birbirimizin sorunlarını ve dertlerini paylaşmamız gerekliliğini önemle vurguluyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

darkeye
24.03.2008, 20:01
TEŞEKKÜR EDERİM DAVUT ABİ.ama sende biliyosun ki bizim bu iyi niyet göstergelerimiz.her msjda kardeşlik çagrılarımız HEP FAŞİSTLİK olarak adlandırıldı...

Şirin Baba
24.03.2008, 20:02
Türk faşistlerinin "ata" sı olarak görülebilecek Nihal Atsız, bir mini Hitler heveslisi olarak, bugün MHP ve BBP gibi partilere ve bir sürü tuhaf ırkçı - faşist gruba ilham vermektedir.

Nihal Atsız' ın vasiyetini bir ibret vesikası olarak sizlerle paylaşıyorum. Buyrun :
"Yağmur Oğlum!

Tanrı yardımcın olsun!"

Dününü unutan kavimler yokolur ve seste çıkmaz bu yokoluştan.
Bugün bu kişiyle ilgili açılan topiğide gözden geçirdim ve inanamadım,nereye gittiğimize.
Partiler ve yandaşları hani dönek olurlar döner dururlar ama biz bizi yokedmekten lezzet alan bir faşistin peşindende ağıt yakmayız sanırım.
Aleviliğin bu ülkede en büyük şiddeti ve ölümleri bu faşistlerin elinden tatmadık mı?
bunlar değilmiydi bizi yakanlar.Arkdaşlar resimler sizi aldatmasın,kıyafetlerine hiç kanmayın,onların elbiselerinin içinde bizi koymak için ceset torbaları taşıdılar hep,bugün dost göründüğüne aldanma...
Türklük değil amaçları,Türk ve sünni islamcılıktır.Bunu bilmeyen yada unutmuş olanlara bir daha düşünün derim...

Milliyetçilikle ,Turancılığı karıştırmayalım.Milliyetçilik bizde vardır ve O MİSAK-I MİLLİ sınırları içindeki tüm insanların kardeşliğini taşır..
Bu ülkede hala Turancılar vardır ve onların tek derdi Türk ve sünni müslümanların dünyaya hakimiyetini arzularlar hep.
Yukarıda 1,5 yaşındaki çocuğa bırakılan mektupta hiç dost yok.Herkes düşman olabilir...

saygılar

darkeye
24.03.2008, 20:15
Milliyetçilikle ,Turancılığı karıştırmayalım.Milliyetçilik bizde vardır ve O MİSAK-I MİLLİ sınırları içindeki tüm insanların kardeşliğini taşır..
Bu ülkede hala Turancılar vardır ve onların tek derdi Türk ve sünni müslümanların dünyaya hakimiyetini arzularlar hep.

sevili şirin BABAM!bir TÜRK için din pek fazla önemli degildir.ki ben alevi TÜRKÜYÜM.unutma ki turan düşüncesi içersinde DİNİN cok önemi yok.TÜRK kavimleri budizmden,şamanizme,hristiyanlıktan,taoizme,islami yetten musevilige kadar bir çok dine mensup KAVİMLERDİR.eger sadece islamiyet olarak kabul etselerdi KENDİ DÜŞÜNCEMİZE TERS DÜŞMEZMİYDİK?

lütfen TÜRKLÜGÜ,TURANCILIGI,sunni islamı veya herhangi bir mezheple birbirine bagdaştırmayınız...

Şirin Baba
24.03.2008, 20:38
sevili şirin BABAM!bir TÜRK için din pek fazla önemli degildir.ki ben alevi TÜRKÜYÜM.unutma ki turan düşüncesi içersinde DİNİN cok önemi yok.TÜRK kavimleri budizmden,şamanizme,hristiyanlıktan,taoizme,islami yetten musevilige kadar bir çok dine mensup KAVİMLERDİR.eger sadece islamiyet olarak kabul etselerdi KENDİ DÜŞÜNCEMİZE TERS DÜŞMEZMİYDİK?

lütfen TÜRKLÜGÜ,TURANCILIGI,sunni islamı veya herhangi bir mezheple birbirine bagdaştırmayınız...

Sevgili Volkan,Milliyetçiliğin aşırı boyutunda insanlık hep ikinci planda kalır.Bu Sivasta ve Maraşta başımıza gelmiştir bizim.
Ben Milliyetçiyim ve bu ülkede en iyi Milliyetçilik Atatürk Milliyetçiliğidir ve Misak-ı Milli sınırları içindeki 72,5 Milleti kapsar.Bunun dışında olan her şey yanlıştır ve bize hiç iyi bişey getirmez.
Senin savunduğun Milliyetçiler bugün ülkeye şeriatı getirmek isteyen akp'yle oratk tavırlarınıda görüyorsundur umarım.Şeriat devleti isteyen bir akp için Mhp ve Dtp'nin büyük desteklerini görün lütfen her iki tarafta.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve Türbandaki Mhp desteğini lütfen unutmayalım arkadaşlar...

Ben bu konunun dağıtılmadan mutlaka tartışılmasını istiyorum.Lütfen gayret edelim topik kazana gitmesin güzel paylaşımlar ve yararlı bilgiler sunalım birbirimize...

iyi forumlar
at

alican19
29.03.2008, 19:48
bana göre türkün dostları
1:)azeri
2)çeçen
3)laz
4)kürt( bir kısmı)
5) pakistanlılar
tarihi düşmanlarımız
1)yunanlılar
2)ermeniler
3)sırplar
4)bulgarlar
5)çin
6) ruslar
7)araplar
en güçlü düşmanlarımız
1)amerika
2)ingiltere
3)israil
4)fransa
5)almanya

yani bizim dostumuz az düşmanımız çok dosta can feda düşmana elveda :)

khaaan77
30.03.2008, 00:21
Bu topic`de polemige girmemek icin yorum yapmayip sadece alintiyi sunacagim!

Hürriyet gazetesi: "Mhp`nin 40 yildir bitmeyen derdi"
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8299240.asp?m=1

nymphy
30.03.2008, 00:45
Bu topic`de polemige girmemek icin yorum yapmayip sadece alintiyi sunacagim!

Hürriyet gazetesi: "Mhp`nin 40 yildir bitmeyen derdi"
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8299240.asp?m=1

mhp bile bu kadar irkciligi kaldiramamiş demek.

mhp ile atsizcilar din noktasinda farkli dusnuyorlar tek farklari bu

turnalı
30.03.2008, 01:28

Tanrı yardımcın olsun

iyide bu kadın nerde yaşıyor.bu saydığı iç düşmanların arasında deyilmi kendisi başka bir türkiyedemi yaşıyor.saydığı düşmanlar türkiye cumhuriyetini oluşturan millet deyilmidir.bu kadın faşistmidir bölücümüdur her ne zıkkımsa bu cumhurıyetın tek düşmanı odur vasiyetine göre.karadenize yolu düşerse lazlar ona düşmanlık nasıl birşeydir öğretir.umarım yolu düşmez..

rozerin62
30.03.2008, 14:17

Tanrı yardımcın olsun

iyide bu kadın nerde yaşıyor.bu saydığı iç düşmanların arasında deyilmi kendisi başka bir türkiyedemi yaşıyor.saydığı düşmanlar türkiye cumhuriyetini oluşturan millet deyilmidir.bu kadın faşistmidir bölücümüdur her ne zıkkımsa bu cumhurıyetın tek düşmanı odur vasiyetine göre.karadenize yolu düşerse lazlar ona düşmanlık nasıl birşeydir öğretir.umarım yolu düşmez..

Öncelikle sevgili turnalı bahsedilen kişi kadın değil zaten kadın olsaydı öyle hasta biri cinsiyetimden biri böyle olduğu için utanç duyardım.Ayrıca sözlerinize katılıyorum herkesi kendisine düşman ilan eden bu akıl hastası zihniyet sadece kendini yalnızlaştırabilir hepsi bu.Bu adamın dediklerine sahip çıkan kim varsa kardeşlikten birlikten bahsetmesin.Nasılki bir Kürt Türkü sevmezse Yada Türk Kürdü sevmezse ondan insan dahi olmaz .Bu toprakların içinde yaşayan her etnisiteden insan kardeşimizdir.Zira ortak vatanı paylaşmakla aynı ananın karnını paylaşmak arasında bir fark göremiyorum ben...

Servan
30.03.2008, 14:40
yalnız ilginç olan kısım bu kişi kendisini türk sanıyor galiba ama kimse gocunmasın anadoludaki ez az ırklardan biride türklerdir.bu kişi yazıp çiziyor ama iyi bir okuma alışkanlığı yok galiba türkiyedeki türk kanı ne kadar bunu hiç düşünüyormu yada araştırıyor mu.bence efsanelere inandıgı gibi türklerin ülkede baskın olduğunu sanıyor.anadolu topraklarında bir toplumun ne kadar kapalı kalabileceğinden bi haber.

alican19
02.04.2008, 16:43

bir türk için değil inanan bir insan için hayatın her kesitinde önemlidir, ben her hareketimde acaba günahmıdır yasakmıdır diye düşünüp yapıyor ama ben turancı değilim ,türk kavimleri müslümanlarla ittifak kurduktan sonra islamı tanımış ve hak dininin islam olduğuna kanaat getirip çoğunluğu islamı kabul etmiş( bazı yezidler burda çamur atmak için aleviler islamı kabul etmeyen ,etmek istemeyen türklerdir diyorlar bazı aleviliği bilmeyen aleviler ateistlik yapıncı bu yezidlerede gün doğuyor)