Orijinalini görmek için tıklayınız : ismail türet e süper bir cevap

sonsuz
19.09.2007, 19:35
M2aNg8LwftM

Yabancı bankalara yatar paralar
Hasta oldunuz mu amerikalar
Allahınız olmuş mark ile dolar
Vatan bayrak diyen siz sahtekarlar

Amerikan modelinde olur traşı
Vaşington babası rambo kardaşı
Kelle avlamada çeker en başı

Hey sen

FBI yazılı şapkanla
Tişörtündeki amerikan bayrağı, cebindeki
Marlboranla
Güzel dilimizi katleden o garip konuşmanla
Ne kadar vatanseversin bir düşün!

Ve sen
Acıkınca hamburger yiyen
Susuzluğunu kola ile gideren
Çikolatası alplerden, peyniri hollandadan gelen
Pir Sultanı, Karacaoğlanı, Veyseli tanımayan
Elvis ile hüzünlenen, Madonna ile gülen
Favorisi uzun, kulağında küpe
Fabrika önlerinde emekçi kızları tavlamaya çalışan
Züppe
İşaret ve serçe parmağınla yaptığın sembolünle
Ne kadar vatanseversin bir düşün!

Ve siz
Muhalefette emperyalizme kafa tutanlar
İktidarda söylediklerini bir bir yutanlar
Mazlum halklar karşısında aslan
Efendiler karşısında süt dökmüş kediye dönenler
Anadolu halklarının kanıyla sulanmış bayrak ile
Yolsuzlukların üstünü örtenler
Siz cumhuriyetin ve bağımsızlığın düşmanları
Siz Abdulhamit in ve Enver Paşa nın torunları
Siz yeni dünya düzeninin temsilcileri ve ortaçağ
Kalıntıları
Siz vatan bayrak diyen sahtekarlar

Sattınız onuru emperyalizme
Çiğner bayrağımızı yabancı çizme
O yalan söyleyen dillerinizle
Kuva-i milliye onurumuzdur
Kurtuluş savaşı gururumuzdur
Bağımsız Türkiye şiarımızdır
Size layık değil pis sahtekarlar

Westside
19.09.2007, 20:49
Fevzi Kurtulus türküyü söyleyen .Cuk oturmus valla.

birindar05
19.09.2007, 21:04
cevap çok güzel olmuş sözde vatanseverlere emeğinize sağlık

toprak62
20.09.2007, 14:56
emeğine sağlık

aysel
20.09.2007, 20:02
arkadaş emeğine ve yüreğine sağlık.... tek kelimeyle SÜPER olmuş..

LaTurco
20.09.2007, 20:10
güzel bir cevap.
bir söz vardır neyse...

huseyn
21.09.2007, 13:04
sadece şunu söyleyim; ismail türüt ve ozan arif denilen şerefsiz ve ciğeri beş para etmez Halk düşmanları istanbul adliyesine getirilirken "hummer" marka amerikan jipiyle geldiler. bu da onların vatanseverliini gözler önüne sürmektedir.
ismail türüt halk düşmanıdır...

alenya
25.09.2007, 00:54
emeğinize sağlık.paylaşım için teşekkürler.fazla söze gerek yok olay budur.süper olmuş.

CaNCa
25.09.2007, 00:54
Ayşe Önal, bazı konularda fikirlerine katılmadığım, zaman zaman akp'e çanak tutan fazla neoliberal yazarlarımızdan birisi. Fakat İsmail Türüt hakkında okuduğum yazısı, alkışlanacak, okumaya değer aktarımlardandı.

Aşağıda belirtilen yazı Ayşe Önal'ın gazeteden bu makalesi, Türüt'le ilgili yaşadığı bir anıdan yola çıkarak, forumdaki konu başlığına da uygun bir şekilde asıl süper cevabı bu makale ile vermiş. Tüm canların dikkatle okumasını öneririm;

Arkamızdaki yüzde doksan dokuz onda dokuz katil

Mazideki muhalif çalışanı olarak Kanal 7’deki anılarımın, güncel ikbalin reytingini patlatacağını biliyorum. Örnekleri de ortada.. Maalesef vicdanım “çok para, çok güç çok reyting edecek hatıralarımı” kendimle birlikte inzivaya çekti. Zaten hesap kitap fakiriyim. Reyting + popülarite+ para+ güç + şatafat = tatlı hayat formülünü anlayacak kadar keskin Laz zekasına sahip olamadım hiç..

Herkesin peşinde koştuğunu reddetmenin de kendine göre bir lezzeti var. Ama kardeşim Hrant’ın pusu ile katlinden sermaye çıkaran uğursuz katiller ve yaltakçıları söz konusu olunca anılarımı bilabedel tedavüle koyarım.

Başbakan cezaevinden o günlerde çıkmış olmalıydı. Sanırım haber programına gelmişti. Kanalın genel yayın yönetmeninin odasında VIP olarak ağırlanıyordu. Kendi programımı bitirmiş çıkmak üzereydim. Çağrıldım..

Oda erkekler ve çay servisinden geçilmiyordu. Başbakan, başbakan olmadığı zamanlarda etrafında dalkavuk görmekten hoşlanmazdı veya ben öyle sanırdım. O günlerde ülkemizin profesyonel yaltakçıları, yapacakları yatırımın iadesini alıp alamayacaklarından pek emin değillerdi. Bu nedenle ortalık amatörlere kalmıştı.

Ansızın koşturarak Türüt geldi. (Kim olduğunu bilmiyordum ve dalga geçmek için Türüt dediklerini sanıyordum. ) Nefes nefeseydi. Büyük fırsatı kaçırmak istemiyordu. Potansiyel başbakanın bir iması ile maaşının, popülaritesinin artabileceğini, şeytanın bacağını tam orta yerinden kıracağını biliyor olmalıydı. Kalabalığı hoyrat bir kabalıkla yardı. Başbakanının omuz hizasına ulaşıp, askeri bir hazır ol ile durdu.

Başbakanın kalbini vuracak bir başörtüsü türküsü bestelemişti. Başbakanın bilgi görgü ve cesaretinin artması için mutlaka dinlemesini gerekiyordu.

Kimsenin cevabını beklemeden odayı sesi ile istila etti Türkü başörtüsüne adanmaktan ziyade başörtüsü takmayanların ne mal olduğunu anlatan bir şeydi. Sözlerini hiç hatırlamıyorum. Belki de o sırada uydurmuştu. Başbakanın çevresindekiler, gecenin o saatinde başı kapalı kadınların kutsallığını hatırlayıp başörtüsü takmayanların ne mal olduğunun nefis bir Laz şivesi ile şarkıya dökülmesinden çok mütehassıs olmuşlardı. Gözü dolanlar olduğunu bile hatırlıyorum. Şarkı bitti ve kuvvetli bir alkış koptu.

Türüt ise alkışlara değil Başbakana bakıyor, sahibinin istediğini getirmişler gibi ödülünü bekliyordu. Fakat başbakan ona bakmadı. Dalkavuk yatırımında hata yaptığını anlamış olmalıydı. Hata yapmış dalkavuk önsezileri ile anında yok oldu.

Başbakanın göz ucu ile beni izlediğini sandım. Veya gerçekten izliyordu. “Kırılmadın, değil mi?” dedi. Kanalın yayın yönetmenine döndü. Yaltaklanmadan ve yaltaklanma türkülerinden hiç hoşlanmadığını söyledi. Yönetmen Allah vergisi bir kıvraklıkla başbakanın önünü kesen o müthiş cümleyi söyledi; “Reyting patlaması yapıyor.”

Başbakan zoraki bir tebessümle odadan çıktı. Çevresindeki erkek halesi de… Hiç biri odada fikri, zikri ve dünya duruşu farklı birisine ağır hakaret edildiğini algılamamıştı. (Empati dediğin gavurdan gelme bir söz!) Onlar Türüt’ün yüzde doksan dokuz onda dokuz halkından birer parçaydılar. Bugün Türkiye siyasetinin yıldız isimleri.. Bugün Türkiye bürokrasisinin açıl susam kilitleri..( Ayrımcılıkta eskiler farklı mıydı? )

Türüt’ün kişisel tarihinin özetiydi, reyting patlaması… Uğruna ahlak, adalet, vicdan, hakkaniyet, edep, mertlik, dürüstlük gibi bütün insanlık değerlerini kurban ettiğimiz reyting patlaması ((dış mihraklı sözcük).

Kuşkusuz sönmüş reytingi şimdi de kardeşim Hrant’ın kalleş katlinden yağ çıkarması ile yeniden patladı Türüt’ün.. Kendisinin de gururla söylediği gibi “Savcılar soruşturma açarsa açsın halk onunla..” hem de sihirli bir rakamla; “yüzde doksan dokuz halk” … Kim ne diyebilir ki!

Türüt bir vatanperver olarak Karadeniz’de oynanan oyunlara şarkıyla dikkat çekiyormuş. Karadeniz oyunlarına dikkat çeken ibare çok manalı, Adeta Hrant iki yıl boyunca, devletin desteği ile planlayıp, kalleş bir pusuyla, Karadeniz’e gidip, katilleri öldürmüş manası çıkıyor. (Bu kadar olacak, ne de olsa Karadeniz’den söz ediyoruz.)

“Olayın ince noktası Ermeni’ye çatınca feryat ettiniz. Hepiniz Ermeni oldunuz.” diyor Türüt. Estağfurullah ne haddimize..

Kalabalık olduklarını bilenlerin tehditlerle güçlerinin keyfini çıkardıklarını, kendilerine itaat etmeyenlere ölüm, itaat edenlere refah getirdiğini biliriz. Bu durumda nasıl Ermeni olabiliriz ki! Olsak olsak yüzde doksan dokuz onda dokuz a ait bir parça oluruz.

Kalabalık olduklarını bilenlerin kumsalda izler bırakmak için dikkat çekecek reytingler aradıklarını biliriz. Elbette kolay değil haklarımızı, ideallerimizi, geleceğimizi bu ahmaklar topluluğuna teslim etmek. Ama ardımızda yüzde doksan dokuz onda dokuz katil varken nasıl hayatlarımızdan vazgeçip Ermeni olabiliriz ki!

alenya
25.09.2007, 01:09
şu türüte karadenizli sanatcı demiyorlarmı sinir oluyorum.saygısız terbiyesiz bi insan.bunun adı önüne karadenizli ibaresi gelince ben karadenizliliğimden utanıyorum.malesef karadenizden türüt gibi seviyesiz erdemsiz insanda çıkıyor.kazım koyuncu gibi değerde çıkıyor.

ulasirmola
25.09.2007, 01:10
cup diye oturmuş derler aynen öyle olmuş emeğine sağlık ama bu beyinsizlerin gerçekleri görme ihtimali devenin hendek atlama ihtimalinden bile düşük.

aytek
25.09.2007, 01:26
Ben ne yazık ki öyle düşünmüyorum...

Bu adama ve isminin önüne "ozan" sıfatını yapıştırmış olan insana cevap vermek onların ekmeğine yağ sürmektir!!!

Bizler ve bizler gibi düşünenler onların ne olduklarını zaten biliyor, gerek söz,tavır ve hareketlerle, bunu belli ediyorlar!!

Bu konuda, bizim gibi düşünmeyenler ve bu iki insancığı destekleyenler için ise yapılacak fazla bir şey yoktur!!

Televizyonlarda, gazetelerde, internet ortamında bu heriflere cevap veriyor olmak, zaten onların istediğidir!!!

Bizler bunu yapmıyacağız!!! Plan yapmayın demiş!!!! Bizim planımız bellidir!!! SEVGİDİR!!!!

Kalbi yağ bağlamış, beyni çalışmayan, aşşağılık, adi, şerefsiz insanlara karşı, bizim planımız, uçan her güvercinin kanadından düşen bir beyaz tüyle bize gelen SEVGİDİR!!!!!

Bıkmadan, usanmadan,vazgeçmeden, her gün daha da güçlenerek ve hissederek, bu hissi yaşatmak için ölerek, ama Anadolunun her hangi bir yerinde doğan bir bebekle tekrar hayata dönerek, çoğalarak,tek çıkan sesimizle, bitmeyen öfkemiz ve inancımızla ;

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!

Bir gün bu ses sizin kulağınızı sağır edene kadar, o kör gözleriniz fal taşı gibi açılana kadar ve salyalar saçan o ağzınız, bir daha utancından konuşamayana kadar, biz bağıracağız!!!!!

Saygılar