Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Ortaköy (Tivnik)
Hüseyin69 11.01.2006, 16:05 http://mitglied.lycos.de/tekses/hpbimg/Ortakoyu_1.JPG
http://mitglied.lycos.de/tekses/hpbimg/Ortakoyu_2.JPG
http://mitglied.lycos.de/tekses/hpbimg/Ortakoyu_3.JPG
http://syndication.tripod.lycos.de/resources/img/webbuilder/templates/empty.gif
bizim köyün resimleri alevi sunni türk kürt karisik bir köy öndeki arabalar ziyarete geliyorlar
ama resimleri ceken vatandas yanlis yerde cekmis
o müthis soguk suyu olan ziyareti (SORSOR)cekme zahmetine katlanmamis
en üstteki resimde beyaz ve sadece bir kac agac görülen uzak yer karahüseyin (QEREWSENU) dir
Serkan_Devrim 11.01.2006, 16:10 merak ettimde neden evlerin çatısı hep maviye boyanmış?
Hüseyin69 11.01.2006, 16:13 merak ettimde neden evlerin çatısı hep maviye boyanmış?
hehe
mavi degil aliekber köyde genelde ev catilari sacdan yapilmis kiremit fazla yok
Serkan_Devrim 11.01.2006, 16:23 hehe
mavi degil aliekber köyde genelde ev catilari sacdan yapilmis kiremit fazla yok
anladım. yalnız çok güzel bir yermiş. yemyeşil, sakin ve huzurlu görünüyor.
el tatil diye denize gider... bence esas huzur burda ve bura gibi yerlerde.
derviscemal 08.02.2006, 18:55 Merhaba arkadşlar tivnikli çok yakın arkadaşlarım var
Merhaba tekrar, Bu ikinci yazim olacak bilmiyorum ilk yazimi okdunuzmu? Ama ben siz okumamis gibi yazacagim.bende ortaköylüyüm yani eski ismi tivnik, bütün yazilarinizi okudum.Anladigim kadariyla karababa ailesindensiniz.bende ismet hasanin tornu yani nuri bingölün ogluyum eger bana,cevap yazarsaniz sevinirim.Her sey gönlünce olsun güzel insan.
saygilar tuncay
Ben Ortaköy lüyüm. Köyümüçok seviyorum. Köyümüzün artık istanbulda sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği var. Ve şimdi de web sitesi var. Ziyaret etmek isteyenler için :
http://www.tivnik.com
Hüseyin69 02.04.2006, 17:29 Ben Ortaköy lüyüm. Köyümüçok seviyorum. Köyümüzün artık istanbulda sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği var. Ve şimdi de web sitesi var. Ziyaret etmek isteyenler için :
http://www.tivnik.com
ero mad tivniklilere söyle sayfayi birazdaha düzenlesinler
bir selam verme yeri bile yok :gosterge
bir selam verme yeri bile yok
söylerim ;)
bir selam verme yeri bile yok :gosterge
söylerim merak etme sen
Köyde Cemevi var mı?
Malesef köyde cemevi yok. Eskiden bir eve toplanılırdı cem bağlanırdı. Şimdiki durum nedir bilmiyorum.
gülsen58 11.04.2006, 11:02 slm köyünüz çok güzel bizim oralara benziyo
duygulandım çok özledim köyümü 2yıldır gidemiyorum
sağol can
evren avşen 06.05.2006, 23:33 merhaba ben de aşşağı kartallılıyım ben tivniği çok duydum ama hiç görmedim gerçekten güzel köymüş
Baba Zeynel 12.05.2006, 01:11 benden bizim köyün resmini istemiştin bi gün gönderçem slm.
arkadaşlar bende tivnikliyim bu site için daha çok resme ve kaynağa ihtiyaç var lütfen elinizdeki resim anı veya tarihiyle ilgili elinizde kaynak varsa lütfen irtibat@tivnik.com adresine göndersin
kazımBARAN 26.05.2006, 10:48 slm köyünüzün karışık oldugunu söylüyorsun ama sanırım sünnü kesim daha çok çünkü bildigim kadarıyla alevi köyünde çamii olmaz hele minareli olanı hiç olmaz
slm köyünüzün karışık oldugunu söylüyorsun ama sanırım sünnü kesim daha çok çünkü bildigim kadarıyla alevi köyünde çamii olmaz hele minareli olanı hiç olmaz
bu köyde alevi ve sünniler birbirleriyle inan hiç kavga etmemiş bir kere bile tartışmamış hep birbirlerine yardım etmiş inanışlarına saygı göstermiştir. Şimdi biz kalkıp bunlara cami yapmayın ya da yaptınız minaresini yapmayın mı deseydik. Hem arkadaşlar bizler bize saygı gösteren herkese bizim inanışımıza saygı gösteren herkese saygı gösteririz.
canlar ortaköy emlaan ortaköy mü? şarkışlaya bağlı...
Hüseyin69 29.08.2006, 19:28 slm köyünüzün karışık oldugunu söylüyorsun ama sanırım sünnü kesim daha çok çünkü bildigim kadarıyla alevi köyünde çamii olmaz hele minareli olanı hiç olmaz
Erzincan'ın işgali ve Türkiye'ye katılması ile birlikte Tivnik'te yerleşik olan Ermeniler yurdu terk etmeye başlamış onlardan kalan evler ve araziler ise devlet tarafından Türk ailelere hibe edilmiştir.Köy nüfusu'nun çoğunluğunu başlangıçta her ne kadar alevi aileler oluştursada zaman içerisinde Karadeniz'den özellikle de Trabzon'dan aldığı göçlerle Alevi ve Sünni'lerin ortak yaşam sürdürdükleri bir köy haline gelmiştir. Tüm yurtta Alevi ve Sünni çatışmalarının en yoğun olduğu dönemlerde dahi komşuluk ve dostluk ilişkileri Tivnik'te gittikçe daha sıcak ve samimi bir hal almıştır. Günümüzde ekonomik sebeplerle Tivnik nufusunun %80'i göç etmiş İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Yurtdışı ve diğer şehirlere dağılmıştır. Her yıl yaz aylarında yurtdışı ve diğer şehirlerdeki köylülerin köyü ziyaretiyle buluşup hasret gideren köylüler hala dostluklarını yaşamaya devam etmektedirler.
kaynak
http://www.tivnik.com/index.php
mrb bende tivnikliyim köyümün fotograflarını görünce çok mutlu oldum ama daha güzel resimler çekebilirlerdi çok güzel yerler var şorşoru ziyaretleri
ben Mehmet Dogan'ın tornuyum yani aşiretimizde lolanlı mehmet derler dedimin abisin ilyas dogan belki onu tanırsınız almanyada yaşadı oda
Hüseyin69 31.08.2006, 16:41 ben Mehmet Dogan'ın tornuyum yani aşiretimizde lolanlı mehmet derler dedimin abisin ilyas dogan belki onu tanırsınız almanyada yaşadı oda
mehmet dogan bizim kivramizdir tivnikli lolanlilari tanimazmiyim
ayrica gülcicek te kaldigim sehirde dir bazen carsida görüyorum
birde mehmet amcanin bir lakabi vardi inkilapci derlerdi
gülçiçek benim teyzem ben yadıgarın kızıyım evt rahmetli dedemin lakabı inkilapçıydı teyzem şuan burda tatilde teyzem sizi tanıyo demek
gülüzar teyzemle konuştum evt sizi tanıyo ve çok çok selamı var size çok memnun oldu
Canlar köyünüz bizim köy gibi yemyeşil.. Bizim köyde Kürt Türk karışık ama herkes Alevidir.Türk ve Kürt Alevileri beraber yaşar.Bence orta köy Alevi Sünni olarak örnek bir dediklerinize göre ve yemyeşil bir köy. Dersim gibi...
tivnikli 09.10.2006, 15:59 tüm tivniklilere selam.
Köyümüze ait bir derneğin kurulmasına çok sevindim emeği geçenlere tşk.ederim. wep sitesi düzenlenmesi çok hoş birde biraz daha geliştirirlerse daha güzel olur. dernek çalışanlarına başarılar diliyorum umarım tifniğe tifnikliye faydalı çalışmalarda bulunursunuz.
atakan aytekin 16.01.2007, 02:02 c a a
atakan aytekin 16.01.2007, 02:11 k k k
Hüseyin69 16.01.2007, 02:43 BU TAMAMİYLE T.C DEVLETİNİN OYUNLARINDAN VE POLİTİKALARINDAN DOLAYIDIR.cünkü kronolojik olarak inceledigimiz zaman köyümüz eski bir ermeni köyüdür.T.C ermenileri ülkeden atmıştır(ermeni soykırımı) ve köye dersimden göcen bizler ,aleviler yeleşmişiz.bu süreç tivnik ve cevresindeki köylerin cogu icin gecerlidir böylece bölgedeki ermeni sorunu ortadan kaldırılmıştır. buradan devam edersek eski ermeni köyü olan alevi tivnik köyünün sunnileştirme süreci ise bölgede bir daha dersimlilerin direnişi ile karsılaşmama politikasıdır.1930 lu yıllarda seyit rıza önderligindeki direnişimiz dersim katliamları 38 istiklal mahkemeleri ile bastırılmıştır ve cok sayıda alevi katledilmiştir.bir daha bu sorunların yasanmaması icinde bölgedeki alevi cogunlugununun minumize edilmesi gerekiyor idi ve secilen belli köylere sunniler yerleştirildi.simdi bugünkü süreci ve sizin sorunuzu degerlendirirsek biz kendi inacımıza kültürümüze ibadetimize saygı beklerken nasıl olurda başkalarının ibadetlerine inanclarına dil uzatıp da engel olabiliriz ki ha eger siz bunu kabul etmiyor iseniz madımakta diri diri yakılan o insanların intikamları icin neden katliamı gercekleştiren kişiler camilerinde ibadet yaparken onları orada onların yaptıgı gibi katletmediniz evet yaşasın kitlesel alevi haraketi ama ırkcılık icin degil inanc özgürlügümüz icin
TİVNİKLİ CİBO ATAKAN
hehe derelerde heli cibolarda deli
lafi aklima geldi
ero sen kimin oglusun
yusuf abinin oglumu yoksa cengizin oglumusun
cengiz ile iletisimin varsa selamimi söyle
ilkokulda nejdet ögretmeni hatirlasin bakim
atakan aytekin 16.01.2007, 11:07 e e e
Zaza_024 16.01.2007, 11:52 yav benim babaannem de tivnikli.. kızlık soyismi coşkun..tivniklilerin de çoğunu tanırız...:cowboy:
atakan aytekin 16.01.2007, 13:02 d d d
atakan aytekin 16.01.2007, 13:07 c c c
Hüseyin69 16.01.2007, 22:08 ha bu arada tanımadıgım amcacıgım
bizim gönlümüz deli,biliyorsun değilmi
cibolar köyde çıktıktan sonra lazlar (zekiyenin uşakları) ne demiş
-oy ula cibolar çittu çöy bize kaldı:)
KARATAŞ TOPRAĞIMIZ
DELİ YÜREĞİMİZ
CİBO LAKABIMIZ
BİZ TİVNİKLİYİZ
bir ciboda almanyada rahmetli dagalinin oglu hüso
aramizda o kadar uzak bir mesafe yok ne arar nede sorar
dilberaerzingan 16.01.2007, 22:13 Bende tivnikte kaldim biraz derenin icinde.Cogunu tanirim..Arkadaslarim Yatilari tanirmisiniz.Müsayiplerimiz orda var tabi simdi bagcilardalar..
atakan aytekin 16.01.2007, 22:52 b b b
atakan aytekin 09.02.2007, 16:41 merhaba dostlar nasılsınız
Hüseyin69 09.02.2007, 16:49 ben sana inaniyorum cibolarin:biggrin: delisi, sen hic SIKMA canini
gözlerinden öptüm
atakan aytekin 09.02.2007, 17:32 a a a
selim ışık 04.03.2007, 04:45 biz ne zaman içsek iç değilizdir aslında
dışımızda bronz bir tivnik akşamı
kim bu tivnikli cibo ya her sene köye tatile geliyormuş bak sen... sizi gidi oportinizmin ideolojik böcekleri ve oportinist böcekler
bu arada kim bu cibo ya her sene köye tatile gelirmiş .... seni gidi oportinizmin haykırık böceği ve reformist cüce
ismet hasanın torunu öylemi okim
lolanlı mehmedin torunu okim
ve diğerleri kim siniz ya ben çok körüm ya siz tivnikli değilsiniz
tivnik kelime anlamı olarak ne demek bilen varmı acaba merak ediyorum.... zannetmiyorum
divriği alevi köyleri ni ögrenmek istiyorum
ilyas doğan benim babalığım oluyor dedemin muhasibi oluyor ama seni tanıyamadım
isanbudki tivnikli lolanlılardan mustafa doğan ın cocuklarını tanıyotum mesela kemal doğan kemal amca 3-4 sene önce baçagı köyde kırılan
ondansonra aliekber doganı biliyorum
bende cibo atakan cibo imamın torunu
belki sizin evdekiler babamları tanıyordur yusuf aytekin
tivnikli cibo atakan
evt onların hepsi çok yakın akrabam olur
ben Mehmet Dogan'ın tornuyum yani aşiretimizde lolanlı mehmet derler dedimin abisin ilyas dogan belki onu tanırsınız almanyada yaşadı oda
slm rozemın ilyas ve mehmet doğan benim annemin dayısının çocukları yani biz akrabayız.:laugh:
çok geldim tivniğe çayır biçmeye çok.ama gerçekten çok güzel köy.hele şorşoru varya süper.
tivnikli 01.04.2007, 19:21 Tüm Tivnikli Hemşerilerimi Saygı ve Sevgiyle selamlıyorum.Derneğin ve sitenin kuruluş amacı tüm Tivniklileri kaynaştırmaktır benim anladığım kadarıylr niyet bu, ama bazı arkadaşları insanları rencide edici yazılar yazmaktadır.bu köyümüzdeki birlik beraberlik anlayışına ters çünkü biz dersimizi aldık ve madımak, başbağlar ve yıllar boyu ülkemizde süre gelen çatışmaların kimler tarafından kaynaklandığın iyi biliyoruz. Tivnikte yaşayanlar bu tip olaylara sünger çekmiş kardeşçe yaşamanın mücadelesini vermektedir. ama her ne hikmet köyümüzden okumak için ve yahut başka nedenlerle çıkanlar ya solçu olup veya ülküçü olup köyün huzurunu dışardan bozmaya çalışıyor.Artık dünyada Siyah beyazlan, Türk Kürtlen, Alevi Sunniylen evleniyor. Bunlara takılırsak huzurlu bir toplum oluşturmak mümkün değildir. Böyle umuma açık platformlarda daha yapıcı mesajlar bırakmak daha yapıcı ve daha ii olacaktır.herkese selamlarımı sunar birliğimimizin bozulmamasını temenni ederim...............
|