Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu e-postayı sakın açmayın

firariHH
27.09.2007, 19:35
13942

Milli Piyango'dan size bir e-posta gelirse sakın açmayın. Elektronik postada şunlar yazıyor...

Sanal alemdeki dolandırıcılık işine Milli Piyango'yu da kattılar. Kurum adı kullanılarak çok sayıda kişiye elektronik posta iletiliyor. Bu yolla bir çok kişinin dolandırılmak istendiği vurgulanıyor.

Elektronik posta ile dolandırıcılık girişimine karşı Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, çok sayıda vatandaşa, kurumun adı kullanılarak "1000 YTL kazandınız" şeklinde elektronik postalar iletildiği bildirildi ve bunun "gerçekle ve kurumla hiçbir ilgisi bulunmadığı" vurgulandı.

Gönderilen iletide şunlar yazıyor;

(1000 YTL KAZANDINIZ. Evet Yanlis duymadiniz 1000 Yeni Türk Lirasi Kazandiniz Paranizi Cekmek icin www.*********.com adresine girip Sayfada cikan linklere tiklayarak Kimlik Bilgilerinizi ve Adres bilginizi giriniz. Tebrikler Milli Piyango Mudurlugu / Istanbul.
Not: Bu Mailin gelmesini istemiyorsaniz > http://www.*******.net adresindeki Linklere tiklayarak Maili deaktif edebilirsiniz.)

Arkadaslar Haberi birazönce okudum sizlerle Paylasmak istedim,Böyle e-mail´lere dikkat etmemiz gerekiyor.

Serhatlı
27.09.2007, 20:23
ayrıca köntür kazandınız gibi abuk sabuk linklerde geliyor onlarada dikkat etmek gerek
uyarı ve konu için teşekkürler

firariHH
27.09.2007, 20:30
ayrıca köntür kazandınız gibi abuk sabuk linklerde geliyor onlarada dikkat etmek gerek
uyarı ve konu için teşekkürler

evet Haklisin Kontör kazandiniz filan diye yazan e-mail´ler yok geliyor dikkat etmek lazim.

alenya
27.09.2007, 21:05
paylaşım için teşekkürler.banada gecen gün oturduğunuz yerden günde yarım saatinizi ayırarak para kazanmak istermisiniz isterseniz şu linke bilgilerinizi girin gibi bi mail geldi sildim tabi.kim bilir altında ne çapanoğlu cıkacaktı

Hakkarili
27.09.2007, 21:18
evet bana da geldi böyle bir mesaj ama sağolsun kardeşim bu sorunu giderdi paylaşım için teşekkürler sayenizde daha dikkatli olacağız

temizkopat
15.01.2008, 22:18
Arkadaşlar hazır konu açılmışken söyleyeyim,
Matrix'e hoşgeldiniz diye bir mail gelirse sakın sakın açmayın.Çünkü harddiskinizi bitiryor Pc çöküyor.
Ayrıca,
Kim Engellemiş veya Engelleyen Kontrol diye bir program var onu sakın indirip kullanmayın.Bazı siteler web msn hizmeti veriyor o siteler sizin bilgilerinizi çalmak için.Kişi listenizde sizi silenleri görebilirsiniz ama engelleyenleri göremezsiniz.Benim başıma geldi engelleyenlere baktım (online) bilgilerimi çalıp cedava 500 kontör kazandınız diye bütün herkese anlık ileti gitmiş.Engelleyen Kontrol adlı programıda indirdim kullandım ve avast silebildi ancak onu.Çok acayip bir virüs var engelleyen kontrol de

cem_sultan
15.01.2008, 22:43
böyle bir mail gelebilir "Benden duymus olma. Kimin takip ettigini buradan ogrenebilirsin.

Kim oldugun ogrenmek icin tikla"msn şifresi çalmak için kurulmuş bir sitedir...

CrAzY_AnGeL
15.01.2008, 22:44
ya banada sürekli olarak arkadaslarımın adreslerınden tıklayın 1000 kntr cebinize gelsin gibi mesajlar geliyor ben silmekten sıkıldım onlar gelmekten sıkılmadı...arkadaslarıma soruyorum biz yollamıyoruz diyolar..anlamadım gitti:S:S:S:S

pazarcıklı
15.01.2008, 22:50
ya banada sürekli olarak arkadaslarımın adreslerınden tıklayın 1000 kntr cebinize gelsin gibi mesajlar geliyor ben silmekten sıkıldım onlar gelmekten sıkılmadı...arkadaslarıma soruyorum biz yollamıyoruz diyolar..anlamadım gitti:S:S:S:S

bahsettiğin problemi bende birkaç arkadaşımda gördüm, onlarda haberlerinin olmadıklarını söylediler...gelen mailleri bilmeden açmamak gerekiyor bence...bazı aradaşlarım adreslerini değiştirdiler çözüm olarak:confused1...