Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürtçe Sesli-Resimli ve Yazılı Açıklamalı Güzeş Bir Sözlük!

DiLkeT-CeZaM
28.09.2007, 01:02
Kürtçe'yi öğrenmenizde işinize yarayacağını düşünüyorum ve bundan faydalanmanız en kısa sürede sonuç vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kaynağa daha önce rastlamadım bana göre gayet iyi. Telafuz şeklinde olmasıda en güzel yanı. bilgisayardan kaynaklanan hatadan dolayı örnek resimler ekleyemiyorum daha sonra ekleyecem. linke tıklamanız yeterli: http://www.skolutveckling.se/vaxthuset/trio/nk/nordkurdiska.htm

Serhatlı
28.09.2007, 01:15
Sağol bir kenarda bulunması iyi olur bazen aklımıza takılan birşeyi bulmamızda kesinlikle işe yarayacakdır güzel paylaşım olmuş teşekkürler

sausen
28.09.2007, 01:18
Merhaba,

Paylaşım gerçekten çok güzel...
Çok teşekkür ediyorum...

Nesimi
28.09.2007, 01:20
Kurmanci dilini öğrenmek için oldukça güzel hazırlanmış. Grafikler oldukça güzel. Güzel bir tasarım.

Ara sıra bu siteye girerek pratik yapabilirim. Umarım Kırmancki(Zazaca) ile de bu tarz programlar yapılır.

BerfeM
28.09.2007, 01:48
şimdi biraz inceledim de gerçekten çok güzel...saolasın Cezam...

Serhatlı
28.09.2007, 01:58
şimdi biraz inceledim de gerçekten çok güzel...saolasın Cezam...

gulagejj hehe ne bu böle sağolasın cezam sitem eder gibi az dikkat etsene :biggrin: :biggrin: :001_tt2:

Şoreş
28.09.2007, 11:18
Spas dıkım braemın.Destê xwe rast be..
Her waxt usa bıker tişti parve bıkın bı endamên me..
Edi, Kurdi regezên bılınd dıbın.. Ferhenên, Filmên, Videoyên...

Hak razi olsun bra..

onur melis
28.09.2007, 11:21
çok güzel en azından kürtçe bilen arkadaşlarla az buçuk konuşabiliriz

Şoreş
28.09.2007, 11:31
Kurmanci dilini öğrenmek için oldukça güzel hazırlanmış. Grafikler oldukça güzel. Güzel bir tasarım.

Ara sıra bu siteye girerek pratik yapabilirim. Umarım Kırmancki(Zazaca) ile de bu tarz programlar yapılır.

Kırmançkiyi seviyorum abim, çünkü babamların aslen dili Kırmançkidir.Varto da o dili konuşuyormuş babamlar..:thumbup1:

Tu mahfarî brayemın..
Ezki Kırmançki hes kena, çıka Kırmançki, zona cedê piyêmi.
Aşırê ma Kırmançki qesey keni Mamekiye de, Nazımiye de, Pılemori de, Tercan u Erzingan de hama Ma qesey nekenime Sewaz de..
Khalê mi goç kerdo Varto/Gımgım ra, bajina o ame Dewa Zerıki..Aslê xo Xormeki.
O mend Dewa Zerıki de tae serre.Bajina o Kurmanci qesey kerdo u cedê ma ki endi Kurmanci qesey kerd Sewaz de.. Hama Zonê cedê ma Kırmançki yo.
Qande coy, zonê made zaf çekuye Kırmnaçki esta..
Maê mi ki Kurmanci qesey kena.
Ma berdenime gonya Kırmanç u Kurmanç.:thumbup1:

Pinar17
28.09.2007, 11:40
Kürtçe'yi öğrenmenizde işinize yarayacağını düşünüyorum ve bundan faydalanmanız en kısa sürede sonuç vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kaynağa daha önce rastlamadım bana göre gayet iyi. Telafuz şeklinde olmasıda en güzel yanı. bilgisayardan kaynaklanan hatadan dolayı örnek resimler ekleyemiyorum daha sonra ekleyecem. linke tıklamanız yeterli: http://www.skolutveckling.se/vaxthuset/trio/nk/nordkurdiska.htm

Cok süper, sagol

eylül83
28.09.2007, 11:52
böyle bir kaynağa hiç rastlamamıştım bunu bizimle paylaşmanız çok iyi oldu. çok işime yarayacak...

Şoreş
28.09.2007, 12:10

Dengê wûşeyên zaf serketî bûne.Min di ko, dengê wûşeyê, diyalektê deverên rojhelat.Anji Mardin, Riha, Wan, Muş mîna.. Ez dixebitîm ji program le Ez hê kubar xwendim.. Dengên ew di Program de hê stûr dengên..Diyalektên Koçkiriyê hê kubarin.. Le Zmane me her waxt yek e..Bese ko Em dest pe bikin..

Ez daxistime Program u Palik ji Sîteya Kurdê.

Klamê Koçkiriyê..

Mîro :

Hespê mîrê min qir û hêşîn
Tere dilîze li ser lingê pêşîn
Brînên mîrê min pir giranin
De dilê min jî jê ra dêşe

De Mîro Mîro Mîrê Mîran
Karê te çi li Sêwazê li nav maciran

De rabe rabe Mîro rabe
Xewa sibê pir xirab e
Xewa sibê pir giran e

Hespe Mîrê min qir û boz e
De rê ra mere rê bi toz e
Dilê xwanga wî ji wî sû ye

yagmur12
28.09.2007, 12:15
Çok uygun bir zamanlama oldu bende bu tarz bir site arayışına girmiştim! :ilgili: Dilimiz konusunda çok fazla eksiğim var ve bu konuda bana yardımcı olabilecek bir site...

Teşekkür CeZaM HIZIR yoldaşın olsun!

DiLkeT-CeZaM
30.09.2007, 16:07
umarım bu sözlük işinizi görebilir ve sizlere yardımcı olabilir. inşallah ilerki zamanlarda bu sözlükten daha iyisi yapılır ve daha faydalı olunur. kürtçe'nin benim nazarımda ayrı bir yeri var o yüzden sonuna kadar yaşamasını destekliyorum. bende sizlere teşekkür ederim kendi kültürünüzü yaşatma mücadelesi verdiğiniz için... xadewe hemu razi bibe

aşağıda verdiğim linkte kürtçede kullanılan bazı cümlelerin cümle içerisinde nasıl kullanıldığına ve şekil itibariyle dizilişlerine yardımcı olabileceğini düşünüyorum bundan da faydalanın bunun çok faydası olduğunu düşünüyorum(kurmanci lehçesidir): http://www.elat.ch/option,com_content/view,category/id,36/Itemid,53/

RaİNbow
30.09.2007, 16:49
süper valla sino :) mıtfak:)))

DiLkeT-CeZaM
30.09.2007, 16:55
süper valla sino :) mıtfak:)))

öylemi diyorsun :)