Dogan24
11.01.2006, 22:03
canlar esenevlerköyünun resimleri
mezre köyu ....
mezre köyu ....
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Tercan / Esenevler Köyü Sayfa :
[1]
2
Dogan24 11.01.2006, 22:03 canlar esenevlerköyünun resimleri mezre köyu .... Dogan24 07.04.2006, 00:48 mezre... astokomlu 07.04.2006, 01:13 ellerine sağlık can..güzel resimler.. Dogan24 07.04.2006, 01:26 ellerine sağlık can..güzel resimler.. candost burası benım köyum sağolsun sevdiğim bir akrabam cekip ğönderdi bende sizlerle paylaşmak istedim...... antalyali 13.04.2006, 22:06 kardeş çok saol ya varsa daha fazlasını koyarsan sevinirim Dogan24 14.04.2006, 18:50 kardeş çok saol ya varsa daha fazlasını koyarsan sevinirimneden olmasın can diğerleri elime geçer geçmez aktaracam... Oli 14.04.2006, 18:54 tamda pepuk zamanı nasıl ötüyodur şimdi orda... kam kişt / mı kişt ax ax Dogan24 14.04.2006, 19:09 tamda pepuk zamanı nasıl ötüyodur şimdi orda... kam kişt / mı kişt ax axevet haklısın şimdi kimsede yok nasılsa diledigi gibi çıkıp oterler ....... antalyali 16.04.2006, 23:27 brayemı ezik mazraravra tı kama? dostum bende esenevlermsein:) erkanalkış 01.07.2006, 04:34 selam ben erkan alkış esenevler köyündenim ama istanbolda yaşıyorum orayı çok özledim ve arkadaşlarımı kısacası bütün can ları özledim herkese salam... pravda 05.07.2006, 13:01 merhaba arkadaşlar bende esenevleren... pravda 06.07.2006, 23:59 canlar esenevler köyünden olan arkadaşlar msnlerini bırakırlarsa daha detaylı konuşup hasret gideririz.şimdiden dostça kalın. mezreli 18.07.2006, 18:36 herkese slm baransu 18.07.2006, 18:47 merhaba can bende sihköylüyüm[konarli köyü] esenevleri iyi tanirim güzel bir köy. burda baska sihköylü yokmu merhaba ben konya ereğli doğumluyum ve ilemde burada yaşıyor ama bizde erzincanlıyız ve benim babam da şıh köylü sizinle tanışmak isterim iyi günler deniz_24 06.08.2006, 15:01 herkese slm nasılsınız ben deniz benbde esenevler köyündeyim.site çok güzel olmuş. zaza24 17.11.2006, 11:42 mrb millet.. erkan ben.. bende esenevler (mezre) liyim. sizlerle tanıişmak güzel olacak..ama kimlerden olduğunuzuda yazarsanız sevinirim.yani adınıo soyadını.kimin nesisin. ben korkmazlardanım.sevgilerle .. zaza24 20.11.2006, 11:07 merhaba canlar.. bende mezreliyim. siz kimlerdensiniz? erkanalkış 02.01.2007, 17:53 öncelikle herkese salm herkesin bayramını ve yeni yılını kutlarım yeni yılda herkese uzur ve saglık dilerim ...ben erkan alkış esen evler denin köyümü cok özledim ordaki bulunan herkeside cok özledim oraları bir başka orda olmak vardı odaglarda gezmek yada bir demlik cay icmek varya dün yalara deyer kıymedini bilmek gerek ... zaza24 05.01.2007, 16:52 selam mezreliler.. erkan ben.. yanımda kuzenlerim var.. deniz korkmaz ve talip korkmaz.. onlarında siz canlara selamı var... köyümüzü özledik..bütün TERCAN halkına ve köylerine saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz... derneğimiz de kuruldu.. TERCAN ESENEVLER Köyü Yardımlaşma ve dayanışma derneği.. yazın köydeyiz...hoşçakalın.. erzincanlı_35 12.01.2007, 20:26 Slm...Bende mezreliyim.Ama İzmirdeyiz.bu forumda bizim köye yer verildiği için çok mutlu oldum.emeği geçenlere teşekürler...yazın köydeyim.çok özledim köyü,arkadaşlarımı.herkese slm... zaza24 14.01.2007, 18:22 canım köyüm ya.. mezre..çok özledim..bu sene nasip olursa gidicem.hemde daha mezre yi görmeyen kuzenlerim var hep birlikte..benim gibi daha köyünü görmeyen akrabalarınız vardır siz forumdakilerinde..herkez bence köyümüzü görmeyen akrabalarını köyümüzü görmeleri konusunda uyarsın.. toprağımız orası bizim.. bide burda bazı arkadaşlar birşeyler yazıyor ama. kimin nesi yazmıyor..bence herkez yazarsa kimlerden olduğunu kim olduğunu.. daha iyi olur. erzincanlı_35 14.01.2007, 22:25 köyümüzü unutmayalım ve sahip çıkalım...o topraklarda nice insanlar yaşadı...dedelerimiz...ninelerimiz... umarım Ankarada'ki derneğimiz somut bişeyler yaparak köyümüze faydalı olur. aslında İzmirde de mezreli çok derneğin bir şubeside izmirde açılsa çok iyi olur...herkese slm... zaza24 15.01.2007, 15:41 canlar köyümüzün derneği ''tercan esenevler köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği'dir'' ankaranın seyranbağları semtindedir. Dernek Başkanı Ali Acun'dur. şu an için 35 üyemiz var. tabi ki bu Ankarada'ki üyelerimiz. Diğer illerde henüz ne şubeler açılabildi.nede diğer mezre'liler bilgilendirildi.. ama hepsi olacak zamanla.. neyse siz canlara şimdilik selam lar.. ''sadece susarak özlüyorum seni'' erzincanlı_35 15.01.2007, 23:47 saol kuzen bilgilerin için...ama biz derneğin' takviminden' başka bir faaliyetini göremedik.takvimin de köyü yeterince tanıttığını düşünmüyor çoğu kişi.reklamların tanıtımdan daha çok yer tuttuğunu düşünüyorum.bu da benden bir eleştiri olsun:) herkese slm... zaza24 16.01.2007, 17:38 saol kuzen bilgilerin için...ama biz derneğin' dergisinden' başka bir faaliyetini göremedik.derginin de köyü yeterince tanıttığını düşünmüyor çoğu kişi.reklamların tanıtımdan daha çok yer tuttuğunu düşünüyorum.bu da benden bir eleştiri olsun:) herkese slm... en başda kuzen sen olmak üzere diğer canlarada söylüyorum.dernek kurulalı iki yıl oldu.. ama henüz tam anlamıyla faaliyet gösteremiyor..yakında hepsi olacak.dün başkanlada konuştum.herşey rayına oturacak diyor.. inşallah diğer illerde de şubeler açılacak..oralardaki hemşerilerimizde birbirleriyle kaynaşacaklar.hepsi olacak..ama önemli olan kalplerin birlikte olması..insanlarımızın birbirinden kopmaması. korkmazriza 20.01.2007, 17:36 Bütün Esenevlerli canlara selam olsun.Ben Şeker teyzenin oğlu Rıza. Büyük gayrtetlerle köyümüz adına Ankara'da bir dernek kurduk.Çalışmalarımız çok güzel. Yolunuz Ankara'ya düşerse mutlaka uğrayın.Derneğin telefonu:0312 4336440 Bütün dostlara selam olsun korkmazriza 20.01.2007, 17:47 Resimleri yayınlayan arkadaşa binlerce teşekküler.Bu siteden haberim yoktu. inşallah dostlarımızla sık sık haberleşiriz. korkmazriza 20.01.2007, 18:24 merhaba ben konya ereğli doğumluyum ve ilemde burada yaşıyor ama bizde erzincanlıyız ve benim babam da şıh köylü sizinle tanışmak isterim iyi günler Konya Erğli de yaşayan akraba ve tanıdıklarımız var.Onlar Zengende yaşıyorlar.Ben sizin eski yerlerinizi biliyorum.Sizn yeriniz pençerik'e yakın . domane_mazra 22.01.2007, 14:20 Mrb Dogan Ben Hİkmet Aydİndan Bende Mezrelİyİm Mustafa Hocanin Trunuyum Öyle Mutluyumkİ BÖyle Bİr İletİŞİm SayesİndekÖylÜlelİrİmİzİ Bulduk Usarebİ Dewede Kes Çİnebİ Ju Ezebİ Ju Tİya Ware Warebİ Golma Hak Raa Dewe Ma Kerdİ Kapan Hore Ju Wenge Dolme Çe BabakureŞ Amenbİ Ju Wenge Sere Jar Nİkaouh Ma Pere Wİra Kerd domane_mazra 22.01.2007, 14:31 Mrb KÖylÜler Ben De Mezreden İm Aydin Dayim KÖyÜmÜzÜn DerneĞİ Adina Aydinda Aktİvİteler SÜrmekte DİleĞİmİz Aydindada Bİr Dernek AÇmak YaklaŞİk70 Hane Mezrelİ War Burada Ve Bİr ÇoĞunun Durmuda İyİ Olsa Gerek Takİblerİm Sonucu YİlbaŞİndan Önce Dernek Adiuna Takvİm Sattik Ama Ben Bunu Sadece Bunla Sinrlandirmak İstemİyorum Şu An KÖyÜmÜzÜn İdeolojİk Tarİhİ Hakkinda Bİlgİler Toplamaktayİm Bunu İlerde Bİr Kİtap Halİne DÖnÜŞtÜreceĞİm Umarim DerneĞİmİz Bu Konuda Bİze Bİlgİlerİyle Yardimci Olur Sewgİlİ Mezrelİler AmaÇ Mezre Nİn Kalkinmasi Bunu TÜm TÜrkİyede GÖrebİlİr erzincanlı_35 22.01.2007, 14:40 merhaba hikmet, ben sedef( izmirden).seninde üye olmana çok sevindim.umarım köyümüz hakkında dilediklerin gerçekleşir.kitabını büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.ilk alan ben olacağım:) kib...köyümüzü unutmayalım...yezide lanet, pirime rahmet...matem günlerinde gerekeni yapıp özümüzü unutmayalım...herkese slm erkanalkış 27.01.2007, 11:42 Slm Canlar Herkesİn Muharrem Ayİnİ Kutlarim Mut Ve GÜzelİk EŞİtlİk Dİlerİm .............ya Alİİİİ Gerceye Huuuuuuuuu... korkmazriza 27.01.2007, 20:40 Bütün köylü canlara çağrı Bulunduğunuz ilde,belde ve yerleşim alanlarında iki kişi olsanız bile örgütlenin Örgütleninki seseniz gür,başınız dik olsun. Hepinizi sevgi dolu yüreğimle selamlıyorum. zaza24 29.01.2007, 00:04 Sevgili Erkan, Birliğine sağ selim teslim olmuşsun.Sana hayırlı teskereler diliyoum.İnşallah mayıstan sonra görüşürüz. Kendine iyi bak. saollasın amcacım.şükür teslim olup başladım.ilk gün ne kadar zor olsada atlattım.şimdi en başdan alışıyorum buraya.ama az kaldı.hayırlısıyla bitircem inşallah.dualarınızı eksik etmeyin.herkeze selam.ellerininizden öperim... musa canpolat 03.02.2007, 14:09 merhaba ben tercan yayalcık köyündeyim musa canpolat talipKorkmaz 12.02.2007, 22:19 selam mezreliler.Öncelikle amcam RIZA Korkmaz'a,sonra Kamer amcamın sevgili oğlu Erkan Korkmaz'a sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum.Bütün kalbimle köylülerimi ve alevi kardeşlerimi selamlıyorum.Ben Talip Korkmaz.Tercan Esenevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanıyım.Babam ALİ Korkmaz annem AYNUR Korkmaz ve abim GÜNEŞ Korkmaz adına burda köyümüzü çok sevdiğimizi,her zaman sevgisinin içimizde oldugunu söylemek istiyorum.Selamlar.. zaza24 16.02.2007, 12:02 selam...ESENEVLER Köyünün güzel insanları...gerçi kötü insanlarımızda var ama olsun...Erzurumda askerim şu an.Tercan'a bir saat.Ama gel görki gidemiyorum...Herkez çok şanşlısın diyor ama gidemedikden sonra araDA 10 saat olmuş 10 dakka olmuş ne farkeder.neyse..herşeye rağmen şafak 87. herkeze selam.. selam mezreliler.Öncelikle amcam RIZA Korkmaz'a,sonra Kamer amcamın sevgili oğlu Erkan Korkmaz'a sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum.Bütün kalbimle köylülerimi ve alevi kardeşlerimi selamlıyorum.Ben Talip Korkmaz.Tercan Esenevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanıyım.Babam ALİ Korkmaz annem AYNUR Korkmaz ve abim GÜNEŞ Korkmaz adına burda köyümüzü çok sevdiğimizi,her zaman sevgisinin içimizde oldugunu söylemek istiyorum.Selamlar.. selam amcaoğlu.üye olmana sevindim.iyisindir umarım. Az kaldı TALİP.kavuşmaya az kaldı.Herşey Güneş'den sonra yıkılsada biz o yıkıntılar içinde en iyi şekilde yaşamaya çalışacaz.Burda eskiye özlem çok duyuyorsun.Benimde eski lerimde hep güneş var.Okul yılları..Mahallede kavgalarımız.Kağıt oynayışlarımız.En çok zoruma gidende Artık Sen,Ben, Cihan ve GÜneş Baklavasına kağıt oynayamayacağız...Gerçi hep siz yenerdiniz ama olsun.Keşke o olsaydıda siz yine hep yenseydiniz.Ne derdi Sus Faşişt. Bu kelimeyi bir daha ondan duymak için neler vermezdim... Allah acıların en büyüğüyle sınadı bizi....İnşallah başka şeylerle sınamaz..sevdiklerimize uzun ömür verir...Sağlık verir... Babaanneme,Güneşe ve tüm ölmüş lerimize allah rahmet eylesin... Bunuda yazdım.üzülme..İçimdekileri dökmeye ihtiyacım vardı..Biraz olsun senle paylaşmak istedim.Herkeze selam söyle...K.i.b. talipKorkmaz 16.02.2007, 23:46 Erkancım şanlı yurdumun şanlı erzincan topraklarının yanıbaşındasın.Hem de vatani görevde.Ben eminimki ZİYARET seni koruyacak.Seni sağ salim bize kavuşturacak.HIZIR yardımcın olsun. Benim bu dünyada gerçekten sevdiğim saydığım sayılı insanlardansın. Hatırlıyorum da ne güzeldi o günler.Zafertepe mahallesinde (Seyran) oturuyorduk.Hep bir aradaydık.Kavgalarımız,oyunlarımız,yediğimiz içtiğimiz..biz hep beraberdik.Aynı korkuları taşır aynı sevinçleri paylaşırdık. Zaman su gibi akıp geçmiş.Her defasında keşke o günler geri gelse demekten bıkmıyorum.O masum hallerimizle o küçük yaşlarda yaşadıklarımız.Biz çok şanslıydık be erkan.Geçirdiğimiz her dakika kalplerimize altın harflerle biz KARDEŞİZ yazdık. Abimle ilgili çok şey yazamıyorum.Daha doğrusu yazıp yazıp siliyorum.Ne diyeceğii şaşırıyorum.İnanasım gelmiyo.Bir türlü elim varmıyor. Selamın başım üstüne.KİB korkmazriza 17.02.2007, 23:47 erkan ben gülten yengenin kardeşi musa .. hayırlı teskereler diler gözlerinden öperim arayamadık kusura bakma .. yolun açık olsun görüşmek üzre.. hoşcakal erzincanlı_35 18.02.2007, 16:24 SLM KUZEN,az kalmış askerliğin bitmesine:) yazdıklarını okudum da bişeylerde ben yazayım dedim. kuzen yaşadıklarımız değil mi bizi güçlendiren, ayakta tutan...nelere maruz kaldık bugüne kadar bi düşün...biz zor olanı başardıkve ayaktayız.hiç bi olay da bizi yıkamaz.köye gidememene de üzüldüm.ben de yazı iple çekiyorum az kaldı sayılır; ağustosta köydeyim... oralarda yalnız olduğunu düşünme sakın...dualarımız seninle...şimdilik kib, görüşürüz... herkese slm... mezreli 19.02.2007, 20:27 herkese slm erkanalkış 24.02.2007, 00:33 esenevler köyüm benim hasretinlenle yanan yüreyim özleminle kabaran yüreyim deki bitmeyen hasretim kuş olsamda konsam jarete kuş bakışı bakabilsem köyüme icimdeki özlemin azalırdı biraz .. sanki yalandan var olmuş gibisin burdan bakınca yok öyle bir yer oysa ben orda dünyaya actım gözlerimi hayata meraba dedim orada yoklugu orda tatım acımayı hoş görüyü güzelikleri esenevlerde tatım orası benim köyüm.......... dağ gülüm 24.02.2007, 20:21 canlar esenevlerköyünun resimleri mezre köyu .... İzmirde yaşayan bir mezreli olarak mevcut durumdan hiç hoşnut değilim.Çünkü gurbet elde yaşayan tüm mezrelilerin birlik beraberlik içinde olması gerekirken maalasef bunu görmek mümkün değil. dağ gülüm 24.02.2007, 23:33 Merhaba dostlar bende esenevler köyündenim ve köyün hayranıyım,sürekli gidip gelmeme rağmen yinede özlem duyuyorum.Köyümüzün fotoğraflarını internete aktaran arkadaşa teşekkür ederim.Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki değişen ve günbe gün zorlaşan hayat şartları bizleri her geçen gün biraz daha uzaklaştırıyor.Sizlerden ricam farklı şehirlerde bulunanlar için zor ama bulunduğumuz mahalde aynı yörenin aynın köyün insanları olarak birbirimizi hayatın bütün zorluklarına rağmen birbirimizi sahiplenmemiz, desteklememiz, gurbette bulunan tüm mezrelilerin özellikle geçlerimizin kendi geçmişlerine yani köyümüze sahip çıkması gerekiyor diye düşünüyorum.İzmir Buca'dan tüm Mezrelilere saygı ve selamlar,Hoşçakalın... İBRAHİM24 02.03.2007, 11:23 Musayibim Naber Ben Bulurum Senİ İBRAHİM24 02.03.2007, 11:23 ben MUSTAFA ÇAVUŞUN tornuyum herkese slm herkesi bekliyom umarım birbirimizi daha iyi tanır ve bu yaşam denilen kahpe dünyada gerçek ve dürüst dostlarınız olması dileğiyle. bütün mezrelilere slm ARKADAŞ İBRAHİM24 02.03.2007, 14:35 Bakın arkadaşlar hepsi çok (resimlerde mesajlarda) ama daha derli toplu olsa daha güzel olur bence, ayrıca e-maillerinizi ve ad soyadlarınızı bıraksanız daha iyi olur.ben ibrahim kaçmaz. İBRAHİM24 02.03.2007, 14:36 Bakın arkadaşlar hepsi çok güzel (resimlerde mesajlarda) ama daha derli toplu olsa daha güzel olur bence, ayrıca e-maillerinizi ve ad soyadlarınızı bıraksanız daha iyi olur.ben ibrahim kaçmaz. erkanalkış 03.03.2007, 01:51 Slm İbrahİm Kacmaz Ben Erkan AlkiŞ Yan İ Bİlanalİ AlkiŞin Oglu Sen Ahmet Kacmazin Olumusun Öylese Ben Senİ Tanirim Benİm Adimi KÖydekİler BÜlent Bİlİyorlar Eyer Ahmet Amcanin Ogluysan Benİ Tanirsin Öylese Bana Cevap Yazarsan Sevİnİrm Tostum Daha Detayli KonuŞuruz Senİnle Oldumu ...sevgİler Sagilar Sunarim .. mezreli 03.03.2007, 21:59 mrh arkadaşlar mezreli 03.03.2007, 22:01 en kısa zamanda buluşmak dileğiyle mezreli 03.03.2007, 22:02 erkan alkışa da slm seni hatırlıyom köyden kib görüşmek dileğiyle. zaza24 05.03.2007, 11:19 selam topraklar.. nasılsınız.. Mustafa ERKAN ben. Hüseyin Gazi nin yiğeni. Ankaradan. napıyorsun.. Askerlik bitti ankaraya bir daha gelmedin... Ankara bıktırdı sanırım seni... neyse.. hadi görüşürüz umarım.. kendine iyi bak. b u arada benim msn de hadi eyvallah... yeliz24 05.03.2007, 12:31 merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim bende tercan çadırkaya köyündenim zaza24 06.03.2007, 11:50 merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim bende tercan çadırkaya köyündenim hoşgeldin yeliz aramıza...Çadırkaya köyü ne tarafta?yada bizim köye yakınmı? tanıdıkların varmı bizim köyde? mezreli 07.03.2007, 14:07 erkan mrh senin msn bende var zaten kib bay görüşmek dileğiyle öptüm. mezreli 07.03.2007, 14:10 herkede slm erzincanlı_35 07.03.2007, 22:50 aslında mezreliler ben eğer istiyorsanız bütün gyrbette olan gençleri bir araya getirmek ve dostlukları geliştirmek için bir tanışma yemeği veya kokteyi yapmak istiyom bu konuda ne dersiniz. kib herkese slm cevap bekliyom umarım bu iste hergün gençlerimizin katılımıyla daha güzel hale gelir. slm mezreli, bu dediğinin gerçekleşmesi biraz zor gibi:confused1 çünkü herkes aynı şehirde değilki:no: mesela biz izmirdeyiz ve izmirde bile böyle bi dayanışma yokken, gurbette olan mezrelilerin biraraya gelmesi imkansız gibi birşey:sad: ama çevremizde bulunan tanıdıklarımıza aleviforumundan bahsetmek bile bi kazanç; alevilik hakkında bilmediğimiz çok şey var ve artık bize yöneltilen sorulara tereddüte düşmeden cevap vermemiz gerekiyor.neyse herkese slm... zaza24 08.03.2007, 11:08 mustafa dediğin şey olabilir..olabilir de... nasıl?? ben sedef e katılıyorum.Artık kendi yaşadığımız yerdeki arkadaşlarımızla bir araya gelemiyorken.. nasıl başka şehirlerde olanlarla görüşeceğiz... ama şunu yapabiliriz.Dernek biliyorsunuz kurulduğundan beri sadece ANKARA da faaaliyet gösteriyor.. Eğer diğer illerede yayarsak derneği inanıyorum ki derneğin düzenleyeceği köye turlarla bir araya gelme şanşımız var...Yani dernek senede bir sefer köye tur düzenler..Her ilden otobüs kaldırır.. Gitmek isteyende Köye gider.. Böylece ben ankaradan sen aydın dan başka arkadaşlarda kendi yaşadıkları yerlerden geliriz.. Onun dışında kokteyl miş, başka şeyler miş olmaz. ama yinede fikirlerimizi paylaşalım.belki gerçekden yaparız diyenlerde olabilir. ben herkezin fikrini alalım derim.. yANi bu forumda yazan mezrelilerinde. hadi eyvallah.. zaza24 08.03.2007, 11:52 ya mustafa kusura bakma.. ben seni mustafa candan la karıştırdım. aydın daki varya.. :)) ya hiç dikkat etmemişim..kusura bakma ya... senin şu kokteyl işine cvp yazdım.orda da sen aydından gelirsin demişim. onu antayla oolarak düzeltiyorum..Karışıklık yüzünden özür dilerim :)) yeliz24 08.03.2007, 15:32 hayır zaza ben hiç gitmediğim için bilmiyorum tabi ailem aslen tercanlı olduğu için yazdım bilmiyorum yani tanıdıklarımda yok sanırım :) zaza24 09.03.2007, 10:53 hayır zaza ben hiç gitmediğim için bilmiyorum tabi ailem aslen tercanlı olduğu için yazdım bilmiyorum yani tanıdıklarımda yok sanırım :) neden ama yeliz ya.insan kendi öz toprağını merak etmezmi?yada atalarının yaşadığı yeri..özünü...yada annesinin baabasının doğduğu toprakları.. bence fırsat bulduğunda gitmelisin... mezreli 10.03.2007, 13:18 o kadar önemli değil mustafa candanıda tanıyom benim koylüm akrabam unutmayınki insanlar istedikleri zaman herşey gerçekleşir umutların ve yarınların bitmemesi dileğiyle bay kib erzincanlı_35 10.03.2007, 23:17 unutmayınki insanlar istedikleri zaman herşey gerçekleşir umutların ve yarınların bitmemesi dileğiyle bay kib slm mustafa, dediğin doğru insanın istedikten sonra yapmayacağı şey yoktur.biz de isteriz ki mezreliler arasında dayanışma, birlik beraberlik olsun ama günümüzde bu çok zor malesef ki:no: anca yaz tatilinde köye gidebiliyoruz; o da tatil için...anlayacağın kimsenin köy için bişe yaptığı yok ya da somut bir şeyler yok ortada.inşallah daha iyi şeyler yapılır köyümüz için.orada nice insanlar yaşadı, köye sahip çıkmakta şimdi bizim görevimiz. neyse herkese slm... "Kalp güzel olursa dilden de güzel sözler çıkar."(Hz. Ali) zaza24 11.03.2007, 13:20 Yaaa arkadaşlar bence zoru başarmak güzel olur..ama biz başaramayız bence.yani bir araya getirmek o kadar insanı çok zor.. düşününce güzel ama. Bakıyorum bizim mezrelilerin elle tutulur birşey yaptıkları yok..en önemlisi hepimizin de bildiği gibi eski yi,yaşayıŞ biçimimizi yada özümüzü bilmiyoruz..örneğin Biz aleviyiz diyoruz. ama bize büyüklerimiz aleviliği yolumuzu öğretmedi.Yada ibadetlerimizi.Bakıyorum diper alevilere köylerinde cem evleri var..Yada ne bilim bir arada lar. dernekleri var. kaynaşmışlar..bizde birisi ölüyor onun cenazesine gitmek zor geliyor....Amman neyse..Umarım herşey daha güzel olur..inşallah.. zaza24 11.03.2007, 13:26 Arkadaşlar hepimiz yıllardır evlerimizde,eş dostla, yakınlarımızla hep zaza ca konuşuyoruz.Ama yinede biz zaza mıyız?Yoksa Türkmüyüz? yANi soruyorum bizim büyüklere..Birisi diyor zazayız. birisi yok diyor.sadece o dili konuşuyoruz? Esas türk bizleriz diyolar..Siz ne düşünüyorsunuz? Yada ben neyim diye sorduğunuz da kendinize? cevabınız ne oluyor? Bence bu soru çok önemli. Cvp larınızı benle ve diğer arkadaşlarla , canlarla paylaşırsanız sevinirim... erzincanlı_35 12.03.2007, 14:23 Arkadaşlar hepimiz yıllardır evlerimizde,eş dostla, yakınlarımızla hep zaza ca konuşuyoruz.Ama yinede biz zaza mıyız?Yoksa Türkmüyüz? yANi soruyorum bizim büyüklere..Birisi diyor zazayız. birisi yok diyor.sadece o dili konuşuyoruz? Esas türk bizleriz diyolar..Siz ne düşünüyorsunuz? Yada ben neyim diye sorduğunuz da kendinize? cevabınız ne oluyor? Bence bu soru çok önemli. Cvp larınızı benle ve diğer arkadaşlarla , canlarla paylaşırsanız sevinirim... slm zaza 24( yani kuzen), ilk önce böyle bi soru sorduğun için teşekürler.çözüme ulaşmak güç olsa da bu konu da kafa yormak hiç bişe yapmamaktan daha iyidir:rolleyes: ben konuya farklı bi yönden yaklaşmak istiyorum.önemli olan zaza ya da türk olmamız değil insan olmanın gereklerini yerine getirebilmemizdir.12 imamlar,ehlibeyt sevgisini yüreğimizde taşıyıp elimizden geldiği kadar onların yolunda yürümektir.onların felsefesine sahip olabilmektir ve bunu savunabilmektir.büyüklerimizinde bu konuda çelişkili düşüncelere sahip olmaları çözümü güçleştiriyor.:confused1 neyse bu konuyu uzun uzun konuşuruz msn de.benim şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. herkese slm... YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL! erzincanlı_35 12.03.2007, 21:36 http://www.youtube.com/watch?v=5PjWf6Z0gR4&mode=related&search= ...iyi seyirler... erzincanlı_35 13.03.2007, 14:06 http://www.youtube.com/watch?v=Tl9e2Yma8-k erzincanlı_35 13.03.2007, 14:15 umut altınçağın YİTİRİLEN şiiri....... zaza24 14.03.2007, 10:48 yaa nerde cvp lar. kimse sorularıma cvp vermemiş.. daha cvp vermeye çekiniyoruz.. demekki bizden bir şey olmaz arkadaşlar...bunu şimdi daha iyi anlıyorum...daha sonra demeyin yok bir araya gelelim.yok hepimiz bir canız.. sakın demeyin.. bu bir sitemdir..üstünüze alınabilirsiniz.... özgürçelebi 15.03.2007, 16:29 selam arkadaşlar bende esenevliyim.adım özgür çelebi.alirıza çelebinin torunuyum ankarada oturuyorum. zaza24 16.03.2007, 10:53 selam arkadaşlar bende esenevliyim.adım özgür çelebi.alirıza çelebinin torunuyum ankarada oturuyorum. selam özgür..erkan ben..erkan KORKMAZ..mahalleden tanıdın mı bilmiyorum.abidin gilin oraya gelip gidiyordunuz..hatırlayabildin mi? bkorkmaz 17.03.2007, 15:19 Selam..mezreliler bende aranızdayım artık.. özgürçelebi 17.03.2007, 22:08 selam özgür..erkan ben..erkan KORKMAZ..mahalleden tanıdın mı bilmiyorum.abidin gilin oraya gelip gidiyordunuz..hatırlayabildin mi? ya erkan görmüşümdürde seni ama çıkaramadım mahalleye gitmeyeli çok oldu ama ne güzel hepimiz bu sitede toplanmış olduk ve tanışmış olduk zaza24 19.03.2007, 11:36 Selam..mezreliler bende aranızdayım artık.. barış abi erkan ben.. naslsın.. hoşgeldin aramıza..Keyfin nasıl..amcamlar nasıl.?İşlerin nasıl? Şafak :56 abicim.. başka yok.. haberin olsun.. mayıs 15 de ordayım.. zaza24 19.03.2007, 11:47 ok.. özgür.. boşver.ankaraya gelince tanışırız artık.. Bu arada arkadaşlar sorduğum biz neyiz sorusunun cvp ını siz canlardan alamadım.. sizde blmiyorsaanız büyüklerinize sorup paylaşalım.. görüşürüz canlar.. şafak 56 başka yok.. talipKorkmaz 20.03.2007, 13:05 Selam..mezreliler bende aranızdayım artık.. Barış abi nasılsın? abi ne zamandan beri görüşemedik.iyisindir inşallah. gerçi deniz abiden sürekli seni soruyorum. umarım işlerinizde iyidir.. Selamlar. (Diğer Barış abi ve Suat abi'ye de selamlar..) talipKorkmaz 20.03.2007, 13:12 ok.. özgür.. boşver.ankaraya gelince tanışırız artık.. Bu arada arkadaşlar sorduğum biz neyiz sorusunun cvp ını siz canlardan alamadım.. sizde blmiyorsaanız büyüklerinize sorup paylaşalım.. görüşürüz canlar.. şafak 56 başka yok.. Erko az kaldı iyice.. Bu zaza mıyız türkmüyüz konusunda haklısın.Tam bir muamma var aramızda.Kime sorsak farklı cevaplar veriliyor.Ama bizim aile büyüklerimiz bize ne oldugumuzu açık seçik söylediler.BİZ TÜRKÜZ.Zazaca sadece konuştugumuz dil.Rahmetli babaanne olsun,Almanya'daki Ahmet amcam olsun bu sorunun cevabını biz türküz olarak veriyorlar.. Onlarada eminim zamanında büyükleri söylemiştir bunu. Özümüzü reddetiğimizi düşünenler var.Kendimize zaza diyemiyoruz diye düşünenler yani.Ama bu çok saçma.Reddetseydik Osmanlı milyonlarca Alevi'yi katlederken reddederdik Aleviliğimizi.Aleviliği reddetmemişken Zaza'lığı nasıl reddedelim. Bunun hesabını da varın siz yapın. Herkese selamlar. Erko can Hızır yardımcın olsun.dualarımız seninle.Hayırlı teskereler.. Selamlar.. seyyah 20.03.2007, 14:27 merhaba can ..ben erzıncan tercan calkişla koyundenım ..ama malesef erzıncana hıc gıtmedım.orda hıcbı akrabamız yok..senden rıcam ve bu mesajı okucak dıger arkadaslardan rıcam tercan calkışla koyu hakkında genel bılgı ve resim bula bılme ımkanımız varmı...ben ınternet de aradım ama bı turlu bulamadım calkısla koyunu..bu konuda bılgın ve bulabılırsen resım cok sevınınırım.. İBRAHİM24 20.03.2007, 14:32 zaza24 çok doğru söylüyorsun zazaca konuşuyoruz kürtmüyüz türkmüyüz.Ben şunu belirterek söyleyeyim 'biz kürt değiliz' en azından ben kürt olduğumu kabul etmiyorum.Yaptığım araştırmalarda kimi araştırmacılar kürtlüğü kabul ederken kimileride kabul etmiyor ve kabul etmeyenlerin sunduğu tezler ve deliller daha kuvvetli.Ayrıca bizim kullandığımız zazacanın %45 türkçe ,%25 farsça ,%15 arapça,%5 azeri ve %10 kürtcedir. Buda gösreriyor ki biz türküz.Dönüp aile yaşantımıza ve kendi yaşam tarzımıza baktığımız zaman kürtlerle hiç bir ortak yapımız yok.Vede bizler bilime ve eğitime önem verirken onlar sadece töre ve kan davalarına önem vermişlerdir.Bizler orta asyadan anadoluya iran üzerinden gelen bir Türk boyuyuz(lolanlar).Herkese saygılar.....! bkorkmaz 20.03.2007, 17:36 barış abi erkan ben.. naslsın.. hoşgeldin aramıza..Keyfin nasıl..amcamlar nasıl.?İşlerin nasıl? Şafak :56 abicim.. başka yok.. haberin olsun.. mayıs 15 de ordayım.. Erkancığım herkezler iyi canım..işlerimde iyidir..asıl sen nasılsın..askerlikte bitti sayılır..seni çok özledik..en kısa zamanda görüşmek ümüdiyle..öptüm gözlerinden.. bkorkmaz 20.03.2007, 17:38 Barış abi nasılsın? abi ne zamandan beri görüşemedik.iyisindir inşallah. gerçi deniz abiden sürekli seni soruyorum. umarım işlerinizde iyidir.. Selamlar. (Diğer Barış abi ve Suat abi'ye de selamlar..) talipcim teşekkür ederim iyiyim..onlarında sana çok selamı var..ofisteyim bu aralar..her zaman beklerim canım.. zaza24 22.03.2007, 12:36 canlar herkezin nevruz bayramı kutlarım. Belki günümüzde bazı kesimlerin kutladığı birşey olsada nevruz baharın gelişidir..Eskiden bahar geldiği için insanlar sevinirlermiş. ateşler yakar etraflarında türküler söylerlermiş..Bazı kesimler bunu propagonda amacı olarak kutlamaya çalışssada nevruz bayramı hepimizindir. zaza24 29.03.2007, 12:36 bakıyorum..diğer köylerin sayfalarına.forumlarına..Herkez köyü hakkında herşeyi paylaşmış.resimler koymuş..birlik beraberlik var.ama biz hala şu küçücük sayfalara bile fikirlerimizi yazamıyoruz.yada köyümüzü anlatamıyoruz.Yine burda tembelliğimizi konuşturuyoruz.Bu tembellik yüzünden hiç bir şey yapamadı ya bu mezre halkı.nE inançlarımızı yaşayabildik.Ne bir baltaya sap olduk..Kendi inançlarını bilmeyen başka bizim gibi insanlar varmıdır acaba...aleviyiz diyoruz ama biz aslında hiç birşeyiz. korkmazriza 02.04.2007, 00:30 SEVGİLİ Erkan, Senin mesajlarını tek tek okudum.Çoktandır bilgisayarın başına geçemedim.Çocuklardan fırsat buldukça oturuyorum. Baban gilden sürekli seni soruyorum.56 gün sonra inşallah görüşürüz.Her hangi bir sıkıntın olursa çekinmeden bildirebilirsin.Cep no: 0536 317 29 62 Sana şimdiden hayılı teskereler diliyor gözlerinden öpüyorum. zaza24 02.04.2007, 11:17 SEVGİLİ Erkan, Senin mesajlarını tek tek okudum.Çoktandır bilgisayarın başına geçemedim.Çocuklardan fırsat buldukça oturuyorum. Baban gilden sürekli seni soruyorum.56 gün sonra inşallah görüşürüz.Her hangi bir sıkıntın olursa çekinmeden bildirebilirsin.Cep no: 0536 317 29 62 Sana şimdiden hayılı teskereler diliyor gözlerinden öpüyorum. eyvallah amcacım...çok şükür birşeye ihtiyacım yok. yalnız şafak 42 amcacım.56 allah korusun.adam mı öldürdük amcacım :) neyse.. ellerinizden öperim.herkeze selam. domane_mazra 03.04.2007, 20:40 sağolun canlar resimler güzel domane_mazra 03.04.2007, 21:10 selam mezreliler ben hikmet candan aydın dan hepinize canımdan bir parça sevgilerimi gönderiyorum umarım en kısa zaman da tanışırız tek tek ve bilinki o zaman bir bütün olduğumuzu ömür boyu unutmayız............... PAÜlü 03.04.2007, 21:14 ya bende esenevler köyündenim off varya simdi öle heycanlandımki inanamazsınız. cünkü bu siteye memleketlimi daha dogrusu esenevler köyünden bi tanıdık bulup konusmak için giriyordum (hatta akaraba) tercan esenevler köyündenim ama ankarada yasıyorum kendinize cook ii bakın zaza24 04.04.2007, 10:34 hoşgeldin aramıza..... korkmazriza 04.04.2007, 23:39 eyvallah amcacım...çok şükür birşeye ihtiyacım yok. yalnız şafak 42 amcacım.56 allah korusun.adam mı öldürdük amcacım :) neyse.. ellerinizden öperim.herkeze selam. Canım benim, Gün dediğin su gibidir.Nasıl geçtiğinin farkında olamazsın.Az günün kalmasına sevindim.Senin canın sağ olsun. Epeydir mahalleye gidemiyorum.Ama sürekli haber alıyorum. yaramaz bir durum yok.Herkesin keyfi yerinde. Alican yurtta kalıyor.Yarım saatlik yol ona zor geliyormuş.Befendi yoruluyormuş.Bu nedenle yurtta kalıyor. Şimdilik bu kadar.Gözlerinden öpüyorum talipKorkmaz 05.04.2007, 13:37 ya bende esenevler köyündenim off varya simdi öle heycanlandımki inanamazsınız. cünkü bu siteye memleketlimi daha dogrusu esenevler köyünden bi tanıdık bulup konusmak için giriyordum (hatta akaraba) tercan esenevler köyündenim ama ankarada yasıyorum kendinize cook ii bakın kendini tanıtırsan belki akraba çıkarız. zaten ankarada oturuyomuşsun. kimlerdensinn :) PAÜlü 05.04.2007, 20:21 çelebilerdenim alirıza çelebi. masallah bütün korkmaz tarafı burda galiba. burayı cok gec farketmişim heralde . yanarımda buna yanarım zaza24 06.04.2007, 12:08 erzurum dan erzincana yoll gider... 38 gün sonra.... sadece 38.. hayırlısıyla.. erzincanlı_35 06.04.2007, 13:46 erzurum dan erzincana yoll gider... 38 gün sonra.... sadece 38.. hayırlısıyla.. tercan- erzincan yolu masamız rakı dolu....:) inşallah hayırlısıyla geçer gider 38 gün kuzen, çoğu gitmiş azı kalmış.köye de gidersin artık, ne güzel ya! inşallah yaz tatilinde ben de köye gitme mutluluğunu yaşarım... tüm mezrelilere slmmmm... ...ama bitmez yolculuklar ,belki biraz canın yanar ; düştüğün yerde doğrulur başlar yine ilk adımlar... PAÜlü 06.04.2007, 20:41 Erko az kaldı iyice.. Bu zaza mıyız türkmüyüz konusunda haklısın.Tam bir muamma var aramızda.Kime sorsak farklı cevaplar veriliyor.Ama bizim aile büyüklerimiz bize ne oldugumuzu açık seçik söylediler.BİZ TÜRKÜZ.Zazaca sadece konuştugumuz dil.Rahmetli babaanne olsun,Almanya'daki Ahmet amcam olsun bu sorunun cevabını biz türküz olarak veriyorlar.. Onlarada eminim zamanında büyükleri söylemiştir bunu. Özümüzü reddetiğimizi düşünenler var.Kendimize zaza diyemiyoruz diye düşünenler yani.Ama bu çok saçma.Reddetseydik Osmanlı milyonlarca Alevi'yi katlederken reddederdik Aleviliğimizi.Aleviliği reddetmemişken Zaza'lığı nasıl reddedelim. Bunun hesabını da varın siz yapın. Herkese selamlar. Erko can Hızır yardımcın olsun.dualarımız seninle.Hayırlı teskereler.. Selamlar.. evet bende arastırdım talip arkadasıma hak veriyorum biz kürt degiliz biz türkmeniz. sizi bilmiyorum (belkide sizde ölesinizdir) ama bizim soyumuz LOLAN AŞİRETİNDEN ve bu gibi asiterler dersim asiretleriyle aynı aşiretler bunların cogunlugu Türkmen göçü. ve zaza olmamızda Anadoluya geldikten sonra olmus: o bölgeye göre degişmiş kültürümüz dilimiz .... ve ben hep zazacanın kürtcenn cogunluk olduu bir dil sanardım aslında öle degilmiş bunu gördüm Zazaca yüzde 50 farsca, yüzde 35 türkce, yüzde 10 kürtce, yüzde 5 arapca içerikli bir dilmiş :huh: PAÜlü 06.04.2007, 20:45 selam arkadaşlar bende esenevliyim.adım özgür çelebi.alirıza çelebinin torunuyum ankarada oturuyorum. napıyorsun abi sende geldin hımmm . hosgeldinn hüseyin abi napıyor :w00t: erkan2434 07.04.2007, 14:31 İlçemiz Tarihi kalıntıları olduğu kadar av sporları ve su kayağı gibi doğa sporları ile de turizm amaçlı gezilere ev sahipliği yapabilecek düzeydedir. TARİHİ YERLER VE ESERLERÇadırkaya bucağında Çadırkaya tepesi, Konarlı köyünde Şirinli kale, Esenevler köyünde Şirinkayalar mağaraları, Üçpınar köyünde Vank kilisesi, yörenin ören yerlerindendir. Kadın Hükümdar Mama Hatun ve Külliyesi:Saltukoğullan Hükümdarı II.İzzettin Saltuk'un kızı olan Mama Hatun, 1191 yılında Saltukoğullan Beyliği'nin hükümdarı olmuştur. Eyyubiler'in Ahlat'ı kuşattıklattıklaı sırada çevre beyliklerine ait ordularla, Ahlat'a yardıma giden Saltuklu kuvvetlerinin başında bulunmaktaydı.Hükümdarlığının ilk yıllarındaki durumu açıklık kazanmamış olmakla beraber, yeğenlerine karşı kararlı ve güçlü bir şekilde mücadele ederek 10 yıl hükümdarlığını sürdürmüştür.Mama Hatun Mısır ve Suriye Meliki El Adil'den kendisine uygun soylu biriyle evlenmesi konusunda istekleri gerçekleşememiş, kadın hükümdar olmanın güçlükleri nedeniyle siyasi yaşamından ayrılmıştır.Onun daha sonraki yıllarda nasıl yaşayıp, kaç yaşında öldüğü bilinmiyor. Ancak, hayatının son yıllarını Tercan'da geçirmiş olması ve buradaki türbede defnedilmesi ile Tercan, bir süre onun adıyla anılmıştır. Bu soylu kadın hükümdar, Tercan'da Orta Çağ Türk mimarisinin en ilginç ve önemli eseri kervansaray, hamam, mescit ve kendi türbesinden oluşan büyük bir külliye inşa etmiştir. Mama Hatun Türbesi:Saltuklu dönemine ait olan türbenin, 1192 yılında ölen Saltuklu Erzurum sahibesi Mama Hatun için yaptırılmıştır. Mimarı Ahlatlı Ebul-nema bin Mufad-dalü'l-Ahval'dır. Türbe, dairesel planlı mimari özelliği ile Anadolu türbe mimarisi içindeki tek özgün eser olarak dikkat çeker. Türbe kapısı üzerinde bulunan 5 kitabenin dördünde kurandan alınan ayet, Hazreti Muhammed ile 4 Halifenin adlan, birinde ise mimarın adı yazılıdır. Ortadaki sivri külahlı kümbet, kimi aynlıkları dışında, genel çizgileriyle Ahlat kümbetlerini andırmaktadır. Sarımsı kesme kireç taşından inşa edilen yapı, iki bölümden oluşur. Ortadaki kümbet ve çevresinde 2.50 m kalınlığında dairesel duvarla çevrilmiştir. Çevre duvar, içten 11 nişlidir. Bu nişlere Mama Hatun'un yakınlarının sandukaları yerleştirilmiştir. T.Erdoğan Şahin'e göre, Evliya Çelebi'nin gördüğü orijinal süslemeli mermer sandukanın yerine, günümüzde geç dönemlere ait sembolik bir sanduka bulunmaktadır. Ortada yükselen kümbet iki katlıdır. Dıştan 8 dışbükey dilimler, köşelerde ince uzun sütuncelerle son bulmaktadır. 8 köşeli kaide üstünde yükselen kümbetin altında çapraz tonozlu mezar odası vardır. Üst kattaki mescide 7 basamakla çıkılmaktadır. Taçkapı mukarnas dolgu, geometrik motifler, çok dilimli rozetler ve dörtlü düğümlerle bezenmiştir. Bordürlü dikdörtgen niş içindeki mazgal pencereler üzüm salkımı, palmet ve rumi süslemelidir. Mama Hatun Kervansarayı, Hamamı ve Mescidi:Yapım kitabesi bulunmayan kervansarayın 13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. T.Erdoğan Şahin; A.Tevhid ve Ravendi'yi kaynak göstererek yapının 13. yüzyılda inşa edildiği görüşündedir.Türbenin 30 m doğusundadır. Onarımlar nedeniyle özgün biçimini yitirmiştir. Yakın bir geçmişte çevre düzenlemesi ile birlikte restorasyonu yapılmıştır. Ana hatlarıyla Osmanlı kent hanları planındadır. Sarımsı renkte, düzgün kesme kireç taşı ile inşa edilmiştir. Çevre duvarı konik çatılı 16 silindirik yarım kuleyle desteklenmiştir. Doğuda sivri kemerli taçkapı vardır. Girişin sağ ve solunda dikdörtgen planlı mekanlar sıralanır. Ortada üstü açık avlu, kuzey ve güneyinde yük hayvanları için uzun ahırlar ve bir dizi hücre bulunmaktadır. Planı ve mimari özellikleriyle 12. yüzyıl sonunda yapıldığı sanılmaktadır.Kervansarayın kuzeydoğu köşesinde yer alan Mama Hatun Hamamı, kitabesi olmamakla birlikte kervansarayla aynı zamanda yapıldığı sanılmaktadır. Orijinal özelliklerini oldukça yitirmiştir.Külliye içerisinde bulunan ve Evliya Çelebi'nin sözünü ettiği mescit, I.Dünya Savaşı'nda yıkılmış, daha sonra yerine bir cami inşa edilmiştir.Kötür KöprüsüTuzla suyuyla, Karasu'nun birleştiği yerdedir. Tümüyle yontma taştan olan yapının, günümüze yalnızca ayaklan kalmıştır. Pekeriç Kalesi (Çadırkaya):İlçenin Çadırkaya beldesinde bulunmaktadır. Yaklaşık 100 m yüksekliğinde doğal kayadan oluşmaktadır. Kayaya oyulmuş odalar, merdivenler, sarnıçlar bulunmaktadır. Surlardan günümüze çok azı gelebilmiştir. Kalıntılar buranın çok eski bir yerleşim alanı olduğunu göstermektedir. Abrenk (Vank) Kilisesi:Üçpınar köyü yakınlarındaki Vank dağının güneydoğusunda, çukurca bir alan içerisindedir. Giriş kapısının üzerinde 1854 tarihi yazılıdır. Kilise ile birlikte bir şapel ve iki adet dikili taş bulunmaktadır. Bu taşlar, mimarisi ve bezemesiyle dikkat çekici olup, 12. yüzyıldan sonra Selçuklu Beyi Nasurettin dönemiyle tarihlenen kitabeleri taşırlar. Kefrenci Tapınağı:İlçenin Oğulveren köyündedir. Bezemeleri önem taşımaktadır. Yapı, Pers özelliğine sahiptir. Oklu Baba:İlçeye 20 km uzaklıkta, Çadırkaya beldesinde bir tepe üzerinde bulunan mezarlık, savaşta ok ile şehit düşen bir ermişe ait olduğu söylenir. Ağ Baba:İlçeye 15 km uzaklıkta Akyurt köyünde, Ağaçlık ve sulak bir mesire yeridir. Yöre halkı tarafından kutsal sayılan bu yer, ziyaret edilmekte ve kurban kesilmektedir erkan2434 07.04.2007, 14:46 Erzincan ilinin ilçeleri; Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refatiye, Trecan ve Üzümlü'dür. Çayırlı : Erzincan'a 114 km mesafede olan ilçenin hangi tarihte kurulduğu bilinmemektedir. İlçedeki gezip görülecek yerler 1219 tarihinde Karslı Tahir Usta tarafından yapılmış, duvarları yontma taşlarla örülü, tavanı ahşap oymalarla süslenmiş bir konak, keşiş dağı üzerinde bulunan ve bir doğa harikası olan Aygır krater gölü, Büyük Yayla gölü, Yedi Göller ve Kartallı köyü gölüdür. İliç : Erzincan'a 153 km uzaklıkta bulunan İlçenin ilk yerleşim tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İliç'in köylerinde çok sayıda höyük ve tarihi yapı kalıntıları bulunmaktadır. Bunların çoğunda bilimsel kazı ve araştırmalar yapılmıştır. Altıntaş köyünde, Romalılara ve daha sonraki dönemlere ait olan çok sayıda kalıntılar bulunmaktadır. Kemah : Erzincan'a 52 km uzaklıktaki ilçede gezip görülecek yerler arasında Kemah Kalesi, Gülabibey Çeşme ve Hamamı, Melik Gazi Türbe ve Zaviyesi, Tugay Hatun Kümbeti, Ali Baba Türbesi, Gözcü Baba Türbesi, Hacı Mahmut Bey Çeşmesi, Alaattin Bey Çeşmesi gibi tarihi eserler ile Buz Mağarası ve Soğuksular mesire yeri bulunmaktadır. Kemaliye: Erzincan'a 194 km uzaklıktaki, Keban Baraj Gölü kıyısında güzel bir vadi içinde kurulmuştur. İlçede gezilip görülecek yerler arasında Endiçi Kalesi, Roma Mezarlığı gibi tarihi kalıntılar ile Topkapı Camii, Orta Cami bulunmaktadır. Ayrıca İlçenin Ocak köyünde, Selçuklu Osmanlı mimarisinin özelliklerini gösteren Hıdır Abdal Sultan Türbesini sayabiliriz. Otlukbeli: 1473'te Fatih Sultan Mehmet ile Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan arasındaki Otlukbeli Savaşı Erzincan'a 142 km uzaklıkta bulunan bu ilçede yapılmıştır. İlçe merkezinin 6 km kuzeybatısında olan traverten şeddi (Maden sularının oluşturduğu traverten şeddi) gölünün oluşumu günümüzde halen devam etmektedir. Otlukbeli Gölü'nün en önemli özelliği, çanağının ve oluşumunun göl türleri içerisinde günümüze kadar bilinenlerin içerisinde dünyada tek tip oluşudur. Göl, bu özelliğinden dolayı, doğal anıt olarak da nitelendirilmektedir. Refahiye: Erzincan'a 71 km uzaklıktadır. İlçedeki gezip görülecek yerler arasında Kutlutepe, Kutsal Kaya, Kadıköy Kilisesi, Merkez Cami, Köroğlu Mağarası, Bal kaya, Refahiye Ormanları ve Dumanlı Yaylasını sayabiliriz. Ayrıcı İl merkezine 42. Km. uzaklıkta, Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri hizmet vermektedir. Üzümlü: Erzincan'a 23 km. uzaklıktadır. İlçede gezip görülecek yerler arasında Akkoyunlu Cami, Hacı Nutullah Cami gibi tarihi kalıntılar ile Şeyh Karpuz Mağarası, Aygır Gölü, Hıdırellez Gölü, Bayırbağ Değirmenönü Mesire alanı ve karakaya Çermik Mesire alanını sayabiliriz Tercan : Erzincan'a 88 km uzaklıktadır. İlçede gezip görülecek yerler arasında Kefrenci Tapınağı, Pekeriç (Çadırkaya kalesi), Kötür Köprüsü ile Orta Çağ Türk mimarisinin en ilginç ve önemli eseri kervansaray, hamam, mescit ve türbeden oluşan Mama Hatun külliyeyi sayabiliriz. NASIL GİDİLİR? Karayolu : Terminale şehir içi olmuş ve otobüs hattıyla ulaşmak mümkündür. Otogar Tel : (+90-446) 214 16 03 Demiryolu : Tren garına şehir içi dolmuş ve otobüs hattıyla ulaşmak mümkündür. Erzincan Divriği arasında günlük tren seferleri bulunmaktadır. Ayrıca Doğu Ekspresi her gün çalışmaktadır. İstasyon Tel : (+90-446) 214 44 25 - 214 44 26 - 214 18 56 Havayolu : Erzincan Havaalanın il Merkezine Uzaklığı 7 km.dir. Havalimanına ulaşım şehir içi taksileriyle yapılmaktadır. Hava Limanı Tel : (+90-446) 214 44 25 - 214 18 56 GEZİLECEK YERLER Müzeler Erzincan Müzesi Adres: Hükümet Cad. No:56 - Erzincan Tel: (446) 214 80 21 Örenyerleri Altıntepe: Şehir merkezine 15 km. uzaklıkta, Erzincan-Erzurum karayolunun 100 m. kuzeyinde yer almaktadır. Günümüze kadar ulaşabilmiş en sağlam Urartu şehirlerinden birisidir. 1959 yılında yapılan bilimsel kazı ve araştırmalarda iç içe iki kale duvarı ile korunan tapınak - saray kompleksi, mezarlar, konutlar ve çok sayıda arkeolojik eserler ortaya çıkarılmıştır. Höyükte bulunan ve MÖ. 8. yüzyıla ait eserler arasında, fildişi ve madeni eşyalar, miğfer ve kalkanlar, seramikler ve duvar resimleri bulunmaktadır. Çivi yazılı tunç eşyada, kral adları bulunmuştur. Urartu sanatının parlak dönemine ait yüksek düzeyli eserler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmektedir. Altıntepe buluntularında tanrı, insan, hayvan figür ve motifleri önemli yer tutmaktadır. Altıntepe kalıntıları, tapınak-saray kompleksi, sütunlu kabul salonu, açık hava tapınağı, üç adet mezar ve depo binasından oluşmaktadır. Kaleler Kemah Kalesi: Anadolu'nun en eski ve tabii kalelerinden biri olan Kemah Kalesinin kuruluşu, Hitit-Urartu dönemine kadar uzanmaktadır. Sarp kayalar üzerinde kurulu olan Kalenin, iç içe iki yapısı olup, çevresi surlarla çevrilidir. Cami, Türbe ve Külliyeler İlde yer alan Terzibaba Türbesi, Hıdır Abdal Sultan Türbesi ve Melik Gazi Türbesi görülmeye değer turistik çekim merkezleridir. Kemah ilçesindeki Gülabibey Cami günümüzde halen kullanılmaktadır. Mama Hatun Külliyesi: Tercan ilçesindedir. Saltukoğulları Hükümdarı Il. İzzettin'in kızı olan Mama Hatun, Tercan'da Orta Çağ Türk mimarisinin en ilginç ve önemli eseri kervansaray, hamam, mescit ve kendi türbesinden oluşan büyük bir külliye inşa etmiştir. Kiliseler Abrenk Kilisesi: Tercan ilçesinin Üçpınar Köyü yakınlarında bulunan kilisenin giriş kapısı üzerinde 1854 tarihi geçmektedir. Kilise ile birlikte bir şapel ve iki tane de dikili taş bulunmaktadır. Bu taşlar mimarisi ve bezemesiyle dikkat çekip XII. Yüzyıldan sonra Selçuklu Prensi Nasurettin dönemiyle tarihlenen kitabeler taşırlar. Mesire Yerleri Otlukbeli Gölü: Otlukbeli Gölü'nün en önemli özelliği çanağının ve oluşumunun göl türleri içerisinde günümüze kadar bilinenlerin içerisinde dünyada tek tip oluşudur. Göl, bu özelliğinden dolayı doğal anıt olarak nitelendirilmektedir. Otlukbeli Gölü Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile doğal sit alanı ilan edilerek, koruma altına alınmıştır. Girlevik Çağlayanı: Erzincan'ın 29 km güneydoğusunda Çağlayan Beldesi'nde bulunan şelale, doğal serinliği ve güzelliği ile ünlü bîr mesire yendir. Suyun kışın donmasıyla oluşan sarkıtlarda tırmanıcılık, yazın soğuk sularında serinleme imkanı sunan Girlevik Çağlayanı, birçok yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmektedir. Aygır Gölü: Keşiş Dağı üzerinde buluna Göl, tabiat güzelliğinin yanı sıra, krater gölü özelliğine de sahip olan piknik ve dinlenme yeridir. Kayak Merkezleri Akbulut Kayak Merkezi: Erzincan'a 42 km. uzaklıktaki, Sakaltutan mevkiinde yer alan Yıldırım Akbulut Tesislerinde, yılın 5 ayında kar kayağı yapma imkanı vardır. Bolkar Kayak Merkezi Kaplıcalar Ekşisu: (Böğert Maden Suyu) İl merkezine 11 km. uzaklıktaki bölgede bulunan ve Ekşisu adı verilen böğert maden suyu, sağlık yönünden oldukça önem taşımaktadır. Maden suyu; anemi, karaciğer, mide, bağırsak ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.Ekşisu yakınındaki kaplıca, 33 derecelik ısıya sahiptir. Su banyosu şeklinde kullanılan kaplıca suyu, romatizma, cilt, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kaplıca 12 adet kapalı havuz ile halkın hizmetindedir. Mağaralar Buz Mağaraları: Kemah ilçesinin Ayranpınar köyündedir. Mağaranın içinde büyük buz kütleleri ve buzların oluşturduğu sarkıt ve dikitler bulunmaktadır. Ala Mağarası: Kemaliye ilçesinin kuzeydoğusunda bulunan mağaranın içinde dehliz ve kanallar bulunmaktadır. Köroğlu Mağarası: Refahiye ilçesinin Altköy mevkiinde bulunan mağaraya taş merdivenlerle çıkılmaktadır. Sportif Etkinlikler Avcılık: Erzincan ili, av kaynaklan ve av türü bakımından zengindir. Tilki, sansar, kınalı keklik, kum kekliği, tavşan, ada tavşanı, bıldırcın, kaya güvercini, tahtalı, üveyik, yaban ördekleri, sakarca kazı, kızkuşu, karatavuk, kurt, yaban domuzu gibi av hayvanları bulunmaktadır. Yamaç Paraşütü: İl merkez Küçük Çakırman Köyü mevkiinde ve Yaylabaşı beldesi Ergan tepesinde yapılmaktadır. Rafting ve Su Kayağı: Erzincan İl Merkezine 40 km. mesafede Fırat Nehri'nin bir kolu olan Karasu ve Sansu dereleri rafting sporuna elverişlidir. Rafting parkuruna ulaşım kolay olup, Erzincan-Erzurum karayolu üzerindedir Genellikle Mayıs-Haziran aylarında yapılmaktadır. Erzincan Barajı'nda ve Tercan İlçesi Tercan baraj Gölü'nde su kayağı yapılabilir. Erzincan Barajı şehir merkezine 16 km. mesafede, şehrin Güneybatısındadır. Doğa Yürüyüşü: Merkez Yaylabaşı Belediyesinden başlatılan Munzur Melan yaylası; Karakaya Beldesinden başlatılan Tekçam-Keşiş dağları Aygır gölü - Esence zirvesi; Karakaya beldesinden başlatılıp Sarıgöller istikametinde Keşiş dağları Aygır gölü ve Esence zirvesi; Çayırlı Esendoruk köyünden başlatılan Keşiş Yedigöller - Esence zirvesi ; Çayırlı - Turan çayırı Aksu deresinden başlatılan Keşiş dağları Yedigöller bölgesi - Esence zirvesi uygun parkurlardır. COĞRAFYA Erzincan ili genellikle dağlar ve platolarla kaplıdır. Dağ sıraları arasındaki çukurlarda yer alan ovalar ve düzlükler boğazlarla birbirine bağlanmış durumdadır. Ovalar ile dağ sıraları arasına akarsularca yarılmış, dalgalı platolar yerleşmiştir. Erzincan'da ve Tercan çevresinin genel bitki örtüsü steptir. Yüksek dağların üzerinde çalılıklara ve meşeliklere rastlanır. Erzincan'ın batısında yer alan ve özellikle Refahiye'den başlayıp Kemah, Kemaliye çevresine kadar çam korulukları, meşelikler ve çalılıklara geniş ölçüde rastlanmaktadır. İlin en büyük akarsuyu Karasu Irmağıdır. Erzincan karasal iklim özelliğine sahiptir. Erzincan çevre illere göre daha uzun ve sıcak yaz mevsimi yaşamaktadır. dönmeyin zaza24 11.04.2007, 11:34 arkadaşlar köyümüzün sorunları nelerdir?eksiklikleri nelerdir? neler yapılabilir?yada siz neler yapılmasını istiyorsunuz? bunlar hakkında ki fikirlerinizi yazın.. sevgiler. erzincanlı_35 13.04.2007, 18:54 arkadaşlar köyümüzün sorunları nelerdir?eksiklikleri nelerdir? neler yapılabilir?yada siz neler yapılmasını istiyorsunuz? bunlar hakkında ki fikirlerinizi yazın.. sevgiler. kuzen bence köyün sorunlarını köye sürekli gidip gelenler daha ii bilir.benim gibi uzun zamandır köye gitmeyenlerin, bu soruna cevap vermeleri biraz zor gibi:confused1 köyün okulu kapanacakmış galiba önümüzdeki sene, bunu duyunca üzüldüm.öğretmen olunca köye gidip öğretmenlik yapmayı çok istiyordum, kısmet değilmiş.artık ben de tercanda yaparım:rolleyes: herkese slm... zaza24 16.04.2007, 12:36 Okulun kapanmasıyla ilgili birşey duymamıştım.kapanması doğrumu bilmem ama kışın köyde kimse yok bildiğim kadarıyla.Zaten Öğretmen de yok sanırım.. İnşallah hayırlısı olur. PAÜlü 16.04.2007, 12:47 ee herkes göç edince böle oluyo talipKorkmaz 16.04.2007, 18:31 bencede en büyük sorunlarımızdan birisi göç.Maalesef köyüMÜZDE geçinme olanagı sınırlı.Ama ben ileride köyümüze fabrika yapıcam.Tezek degerlendirme üzerine düşünüyorum :D bizim köyün maşallahı var yani bu konuda... şaka bir yana hakkaten köyümüzün ekonomik durumu iyi değil.Bu yüzden insanlarımız saece yazları gidiyor..Keşke daha verimli bir şekilde degerlendirebilsek topraklarımızı.. talipKorkmaz 19.04.2007, 12:57 selam mezreliler ben hikmet candan aydın dan hepinize canımdan bir parça sevgilerimi gönderiyorum umarım en kısa zaman da tanışırız tek tek ve bilinki o zaman bir bütün olduğumuzu ömür boyu unutmayız............... hikmetçim hoşgeldin.Vay be ne kadar uzun zaman oldu görüşmeyeli.Aydından geldim geleli göremedim seni.nasılsın iyimisin.Evdekilerde iyidir inşallah.Ankaraya yolun düşerse mutlaka haberim olsun.. kendine iyi bak. zaza24 25.04.2007, 16:03 nerde bu mezreliler..ses soluk çıkmıyor? neden böyle ya.. kimse ne birşey yazıyor? ne merak ediyor.. cemyildiz77 28.04.2007, 12:51 merhabaZAZA24ben eskişehirden Gültenin eşi cem gülten sana selam söylememi istedi çok çok selamlar kendine iyi bak tüm ESENEVLİLERE SELAM zaza24 29.04.2007, 14:05 merhabaZAZA24ben eskişehirden Gültenin eşi cem gülten sana selam söylememi istedi çok çok selamlar kendine iyi bak tüm ESENEVLİLERE SELAM mrb lar enişde.saollasın.. iyiyim ben. sizler nasılsınız?gülten abla nasıl?yiğen nasıl? umarım ankaraya yolunuz düşerde görüşürüz.. selam herkeze.. nisan 30.04.2007, 16:22 Herkese Merhabalar... Ben Esenevlerden Hatİce. Bu BÖlÜmÜn OluŞturulmasinda EmeĞİ GeÇen TÜm KÖylÜlerİme TeŞekkÜrler.zamanla Mezre İÇİn Daha İyİ Şeyler YapicaĞimiza İnaniyorum.kÖyÜmÜze KÜltÜrÜmÜze Sahİp Çikalim.... talipKorkmaz 01.05.2007, 12:43 Herkese Merhabalar... Ben Esenevlerden Hatİce. Bu BÖlÜmÜn OluŞturulmasinda EmeĞİ GeÇen TÜm KÖylÜlerİme TeŞekkÜrler.zamanla Mezre İÇİn Daha İyİ Şeyler YapicaĞimiza İnaniyorum.kÖyÜmÜze KÜltÜrÜmÜze Sahİp Çikalim.... hatice hoşgeldin..umarım dediğin gibi buradan mezremiz için güzel bir şeyler yaparız..Seni burada görmek çok güzel.Bizim kızlardan bir tek sen çıktın .. HELAL OLSUN SANA HELAL OLSUN :clap: :clap: :clap: erzincanlı_35 01.05.2007, 21:54 Herkese Merhabalar... Ben Esenevlerden Hatİce. Bu BÖlÜmÜn OluŞturulmasinda EmeĞİ GeÇen TÜm KÖylÜlerİme TeŞekkÜrler.zamanla Mezre İÇİn Daha İyİ Şeyler YapicaĞimiza İnaniyorum.kÖyÜmÜze KÜltÜrÜmÜze Sahİp Çikalim.... hoşgeldinnnnnnnnn cnm; seni aramızda görmek çook güzel.inşallah cnm köyümüz için güzel şeyler yapılır, ere biz varken kültürümüz yok olmaz:) k.ç.i.b beheycan, öpüldünnnnn; en kısa zamanda görüşmek dileğiyle erzincanlı_35 01.05.2007, 22:04 Bizim kızlardan bir tek sen çıktın .. HELAL OLSUN SANA HELAL OLSUN :clap: :clap: :clap: slm talip, valla msjını okuyunca alındım:( bende varım ya, birbirimizi tanımasak da , görüşemesek de akrabayız yani!!!! neyse "bizim kızlar" kategorisine girmiyorum galiba:mad: bu bir şakaydı; erkan demiş ya kimse bir şey yazmıyor diye bende yazıyım dedim:lol: herkese slm... talipKorkmaz 02.05.2007, 12:38 slm talip, valla msjını okuyunca alındım:( bende varım ya, birbirimizi tanımasak da , görüşemesek de akrabayız yani!!!! neyse "bizim kızlar" kategorisine girmiyorum galiba:mad: bu bir şakaydı; erkan demiş ya kimse bir şey yazmıyor diye bende yazıyım dedim:lol: herkese slm... Valla ben tanımıyorum seni ama olsun yani sende bizimkilerdensin..Zaten dediğin gibi bir yerde de akrabayız.. Bizim kızlar ibaresi bizim bu ankaradaki cadanozlar içindi :devil: bu da benden bir şaka olsun.. erkan ağa kimse bir şey yazmıyo demişte kendisi yazmayı bırakmış.. Küstürdük mü lo erkoo??? Neroo o çikoo ?? özgürçelebi 03.05.2007, 00:43 slm arkadaşlar nassınız iyisinizdir inş zaza24 03.05.2007, 12:40 merhaba arkadaşlar.Aramıza yeni katılan arkadaşlarda hoşgeldiniz.. TALİP sen benim kuzenimi neden kızdırıyorsun bakim?sedef sen talip e bakma kuzen :D bu arada kimsenin birşeyler yazmamasına kızıyorum. bakıyorum diğer forumlara yada konuştuğum arkadaşlara herkez köyleriyle ilgili herşeyi paylaşıyor.Kültürünü merak ediyor..Paylaşımları güzel.Biz diyorum ya birşey yapıyoruz heyacanını çok az bir süre yaşıyoruz. ondan sonra unutuyoruz.Hem bu bizim sayfamıza bizden başka diğer üye olan arkadaşlarda bakıyor.Biz ne kadar paylaşımcı ne kadar birbirimize bağlılığımızı gösterirsek forum 'da da ilgi çeken bir sayfamız olur.İnternete girdiğimizde bi beş dakkada bu sayfa için ayırırsak birşey kaybetmeyiz sanırım. zaza24 03.05.2007, 12:58 Arkadaşlar ben Ankara doğumluyum.Erzincan da doğmadım.Bu benim için bir burukluk.Yani o topraklarda doğmak isterdim.Gerçi ben çok seviyorum köyümüzü.Yada orda doğmadım diye bir kopukluk yok.Hatta daha başka bir özlem var.Daha bir hecanlıyım mezrê'ye gittiğimde.Bunları söylüyorum.Çünkü hala köyümüzü görmeyenler var.Özünü bilmeyenler.Yada fırsatı olmayanlar.Benim kendi çevremde var.Kendi kuzenlerimden,akrabalarımdan köyümüzü görmeyen,yada bir sefer gitmiş olupda hatırlamayanlar.Neden gitmiyorsunuz dediğimde ne yapcaz orda yada kimimiz var gibi şeyler söylüyorlar.Bilmiyolar çünkü. Sanırım tanıtmıyoruz kendi özümüzü çevremizdekilere.Yada onlar merak etmiyolar.Benim gibi başka şehirlerde yaşayan siz arkadaşlarında çevresinde vardır böyle insanlar.Akrabalarınız vardır.Köyümüzü anlatıyormusunuz onlara?yADA oralar sizin özünüz diyormusunuz?Orda ki mezarlıkda senin kesin deden, nenen, teyzen,dayın yatıyordur diyormusunuz?Hiç mi merak etmiyorsun diyormusunuz? Talip desin dursun ankaradaki kızlara laf.Bakalım kendi birşey yapıyormu?Onlara bahsetmişmi bu siteden?(Talip ankaraya geldiğimde kesin bana saldıracaksın ama :D gerçek bu)Ne yapabiliriz bu konuda?Fikirleri olanlar yazarsa sevinirim.Gerçi böyle diyince kimse birşey yazmıyor ama.En iyisimi şöyle diyim.YAZACAKSINIZ FİKİRLERİNİZİ. Böylesi daha iyi oldu sanırım:uhhm: (Gerçi zorla birşeyler olmaz.siz yine en iyisimi kendi bildiğinizi okuyun) zaza24 03.05.2007, 13:07 Valla ben tanımıyorum seni ama olsun yani sende bizimkilerdensin..Zaten dediğin gibi bir yerde de akrabayız.. Bizim kızlar ibaresi bizim bu ankaradaki cadanozlar içindi :devil: bu da benden bir şaka olsun.. erkan ağa kimse bir şey yazmıyo demişte kendisi yazmayı bırakmış.. Küstürdük mü lo erkoo??? Neroo o çikoo ?? talip şimdi arıyorum özgeyi,burcuyu,yağmur'u.Onlara cadoloz dersin demek :D Akşam saçını yolmaya gelsinlerde gör sen. talipKorkmaz 03.05.2007, 13:24 merhaba arkadaşlar.Aramıza yeni katılan arkadaşlarda hoşgeldiniz.. TALİP sen benim kuzenimi neden kızdırıyorsun bakim?sedef sen talip e bakma kuzen :D bu arada kimsenin birşeyler yazmamasına kızıyorum. bakıyorum diğer forumlara yada konuştuğum arkadaşlara herkez köyleriyle ilgili herşeyi paylaşıyor.Kültürünü merak ediyor..Paylaşımları güzel.Biz diyorum ya birşey yapıyoruz heyacanını çok az bir süre yaşıyoruz. ondan sonra unutuyoruz.Hem bu bizim sayfamıza bizden başka diğer üye olan arkadaşlarda bakıyor.Biz ne kadar paylaşımcı ne kadar birbirimize bağlılığımızı gösterirsek forum 'da da ilgi çeken bir sayfamız olur.İnternete girdiğimizde bi beş dakkada bu sayfa için ayırırsak birşey kaybetmeyiz sanırım. evet erkancım bende sana katılıyorum bu konuda.Ama şimdi durum iyi.Mesela erzincan sayfasına girdiğim zaman tercan esenevler köyü hep ön sıralarda.Bu beni heyecanlandırıyor açıkçası..Ama daha çok katılımcı olursa hepimiz için daha iyi olur.Tahminimce yaz sonrası bu safya çoşar.Herkes köye gidip yeni yeni fotoğraflarla döner ve buraya koyar inşallah.Yeni düşünceler,köyün eksiklikleri hakkında burada tartışırrız.. talipKorkmaz 03.05.2007, 13:27 Arkadaşlar ben Ankara doğumluyum.Erzincan da doğmadım.Bu benim için bir burukluk.Yani o topraklarda doğmak isterdim.Gerçi ben çok seviyorum köyümüzü.Yada orda doğmadım diye bir kopukluk yok.Hatta daha başka bir özlem var.Daha bir hecanlıyım mezrê'ye gittiğimde.Bunları söylüyorum.Çünkü hala köyümüzü görmeyenler var.Özünü bilmeyenler.Yada fırsatı olmayanlar.Benim kendi çevremde var.Kendi kuzenlerimden,akrabalarımdan köyümüzü görmeyen,yada bir sefer gitmiş olupda hatırlamayanlar.Neden gitmiyorsunuz dediğimde ne yapcaz orda yada kimimiz var gibi şeyler söylüyorlar.Bilmiyolar çünkü. Sanırım tanıtmıyoruz kendi özümüzü çevremizdekilere.Yada onlar merak etmiyolar.Benim gibi başka şehirlerde yaşayan siz arkadaşlarında çevresinde vardır böyle insanlar.Akrabalarınız vardır.Köyümüzü anlatıyormusunuz onlara?yADA oralar sizin özünüz diyormusunuz?Orda ki mezarlıkda senin kesin deden, nenen, teyzen,dayın yatıyordur diyormusunuz?Hiç mi merak etmiyorsun diyormusunuz? Talip desin dursun ankaradaki kızlara laf.Bakalım kendi birşey yapıyormu?Onlara bahsetmişmi bu siteden?(Talip ankaraya geldiğimde kesin bana saldıracaksın ama :D gerçek bu)Ne yapabiliriz bu konuda?Fikirleri olanlar yazarsa sevinirim.Gerçi böyle diyince kimse birşey yazmıyor ama.En iyisimi şöyle diyim.YAZACAKSINIZ FİKİRLERİNİZİ. Böylesi daha iyi oldu sanırım:uhhm: (Gerçi zorla birşeyler olmaz.siz yine en iyisimi kendi bildiğinizi okuyun) Arkadaşlar erkan ağa burdaki konuşmasıyla bana söz hakkı doğurdu.Ben valla internet kullanan akrabalarıma hep bu siteden bahsettim,girmelerini siteye üye olmalarını tavsiye ettim.ama gelin gör ki kimse umursamıyor yeteri kadar.:2guns: talipKorkmaz 03.05.2007, 13:33 slm arkadaşlar nassınız iyisinizdir inş saol özgür iyiyiz bugün itibariyle.İnşallah sen ve sizinkilerde iyidir.Özgür bu arada seni ve kuzenlerini bizim derneğin gençlik kollarına üye yapacaktık ama bir türlü irtibata geçemedik.Mesela Hacettepe'de okuyan kuzenin bana dönecekti bu konuda ama ses seda gelmedi.Bir de sende bana mail gönder bir faaliyetimiz olduğunda size de haber verelim. Mail adresim : talipKorkmaz_erzincan at(@) hotmail . com nisan 03.05.2007, 14:19 hoşbulduk talip.kızlara haksızlık etme şimdi.neyse geçen gün cihanla karşılaştım .gençlik kolları başkanı olduğunu söyledi ne o istifamı ettin??oysa gayet iyi gidiyordu faliyetlerimiz!!! en başta da folklör :) bir çoğumuz ankara dışında olduğumuz için herhangi bi katkımız olmuyor derneğe. bu durumda sana görev düşüyor .yanlış anlama yani başkanım ... talipKorkmaz 03.05.2007, 14:32 hoşbulduk talip.kızlara haksızlık etme şimdi.neyse geçen gün cihanla karşılaştım .gençlik kolları başkanı olduğunu söyledi ne o istifamı ettin??oysa gayet iyi gidiyordu faliyetlerimiz!!! en başta da folklör :) bir çoğumuz ankara dışında olduğumuz için herhangi bi katkımız olmuyor derneğe. bu durumda sana görev düşüyor .yanlış anlama yani başkanım ... Valla hatice cihan haklı.Başkanlığı bıraktım cihana devrettim ama ben sonucta dernegin kurmaylarından :) yani formalitede cihan baskan oldu.ama gene faaliyetler konusunda gereklı olan ilgi ve alakayi sizlerden esirgemiyeceğimi söyliyim. Bu arada folklor işi yattı yani.olmadı ve bu da benim eksi puan almama sebep oldu :) ama yeni dönemde faaliyetlerimiz artacak.. Buna yürekten inanıyorum çok güzel fikirlerim var.. özgürçelebi 05.05.2007, 15:57 tamam talip ben ekledim seni .o konuları konuşuruz hatice:::herhalde çorumda okuyansın aynı yerdeyiz ama görüşemedik erzincanlı_35 05.05.2007, 22:06 C U M H U R İ Y E T İ K O R U M A M İ T İ N G İ ANKARA VE İSTANBULDAN SONRA 13 MAYIS 2007 ' de İZMİR GÜNDOĞDU MEYDANINDA CUMHURİYET MİTİNGİ. TÜM İZMİRLİ ARKADAŞLARA DUYURULUR DOSTLARINIZA,SEVDİĞİNİZ ARKADAŞLARINIZA İLETİN BİRLİK OLALIM CUMHURİYET İÇİN TEŞEKKÜRLER.. erzincanlı_35 07.05.2007, 00:19 Arkadaşlar ben Ankara doğumluyum.Erzincan da doğmadım.Bu benim için bir burukluk.Yani o topraklarda doğmak isterdim.Gerçi ben çok seviyorum köyümüzü.Yada orda doğmadım diye bir kopukluk yok.Hatta daha başka bir özlem var.Daha bir hecanlıyım mezrê'ye gittiğimde.Bunları söylüyorum.Çünkü hala köyümüzü görmeyenler var.Özünü bilmeyenler.Yada fırsatı olmayanlar.Benim kendi çevremde var.Kendi kuzenlerimden,akrabalarımdan köyümüzü görmeyen,yada bir sefer gitmiş olupda hatırlamayanlar.Neden gitmiyorsunuz dediğimde ne yapcaz orda yada kimimiz var gibi şeyler söylüyorlar.Bilmiyolar çünkü. Sanırım tanıtmıyoruz kendi özümüzü çevremizdekilere.Yada onlar merak etmiyolar.Benim gibi başka şehirlerde yaşayan siz arkadaşlarında çevresinde vardır böyle insanlar.Akrabalarınız vardır.Köyümüzü anlatıyormusunuz onlara?yADA oralar sizin özünüz diyormusunuz?Orda ki mezarlıkda senin kesin deden, nenen, teyzen,dayın yatıyordur diyormusunuz?Hiç mi merak etmiyorsun diyormusunuz? Talip desin dursun ankaradaki kızlara laf.Bakalım kendi birşey yapıyormu?Onlara bahsetmişmi bu siteden?(Talip ankaraya geldiğimde kesin bana saldıracaksın ama :D gerçek bu)Ne yapabiliriz bu konuda?Fikirleri olanlar yazarsa sevinirim.Gerçi böyle diyince kimse birşey yazmıyor ama.En iyisimi şöyle diyim.YAZACAKSINIZ FİKİRLERİNİZİ. Böylesi daha iyi oldu sanırım:uhhm: (Gerçi zorla birşeyler olmaz.siz yine en iyisimi kendi bildiğinizi okuyun) kuzen bence çok haklısın sitemlerinde, sonuna kadar arkandayım.köyümüz için bir şey yapıldığını düşünmüyorum ben, anca yazın hatırlıyoruz o da tatil için gidiyoruz; ama şöyle bir gerçek de varki şehirde olanların yerleşmiş bir düzeni var ve o kadar iş güç arasında kimsenin aklına köyün gelmemesi normal bir şey galiba:sarkazm ama yine de özümüzü kaybetmeme taraftarıyım ben, köyümüzü de unutmamayı tabiki de...inşallah bundan sonra güzel şeyler yapılır ve bu da bizim sayemizde olacak...şimdi köyde olmak vardı ya şeker çeşmesinin suyundan doya doya içmeyi, ziyarete gitmeyi, arkadaşlarımlara akşamları gökyüzündeki yıldızlara bakıp hayallar kurmayı çok özledim........ bir başkadır köyde çayın tadı, ekmeğin kokusu, çökeliğin lezzeti..... bence köyü görmemiş olan arkadaşlarımız çok şey kaçırıyorlar,,,,, bu arada kuzen askerlik bitiyor galiba... herkese slm... ...ne kadar yüksek uçarsak, uçmak bilmeyenlere o kadar küçük görünürüz... zaza24 14.05.2007, 09:04 evet arkadaşlar bugün özgürlüğüme kavuşmanın heyacanını yaşıyorum.Vatan borcunu alnımın akıyla ödedim.Şan ve şeref dolu 460 gün.İnanamıyorum...İçim bir garip.Geri çağırcaklar gibi geliyor.ama bitti sanırım.Vay be..Artık hayatla savaşma zamanı dime arkadaşlar.Bakalım kim yenecek.... zaza24 14.05.2007, 09:06 Talip geliyorum kardeşim.Birbirimize sıkı sıkı sarılcaz.Acılarımızı,sevinçlerimizi,kederlerimizi artık beraber yaşıyacaz.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin ve bize ve sevdiklerimize herşeyin hayırlısını nasip etsin...(amin) erzincanlı_35 14.05.2007, 21:44 evet arkadaşlar bugün özgürlüğüme kavuşmanın heyacanını yaşıyorum.Vatan borcunu alnımın akıyla ödedim.Şan ve şeref dolu 460 gün.İnanamıyorum...İçim bir garip.Geri çağırcaklar gibi geliyor.ama bitti sanırım.Vay be..Artık hayatla savaşma zamanı dime arkadaşlar.Bakalım kim yenecek.... kuzen senin adına çok sevindim, konuştuğumuzda nasıl bitecek diyordun askerlik.bak işte bitti, sayılı gün değil mi geçip gidiyor:) asıl mücadele şimdi başlıyor; ve ben inanıyorum ki hayatla savaşında galip gelen sen olacaksın:thumbup1: talipKorkmaz 15.05.2007, 10:22 Talip geliyorum kardeşim.Birbirimize sıkı sıkı sarılcaz.Acılarımızı,sevinçlerimizi,kederlerimizi artık beraber yaşıyacaz.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin ve bize ve sevdiklerimize herşeyin hayırlısını nasip etsin...(amin) erkancım hoşgeldin iyi ki geldin..Allah'a şükürler olsun ki sağ salim geldin en büyük mutluluk bizim için bu.Ankara seninle daha güzel. zaza24 15.05.2007, 17:58 saolun kuzenler...sizde olmasanız... zaza24 15.05.2007, 18:05 arkadaşlar seçimler yaklaşıyor...Çoğumuz oy kullanabiliyoruz.Bir yurttaş olarakda,bu ülkede yaşıyorsak kullanalım..Ne bekliyoruz seçimlerden?YADA neye göre oy vercez?Ne düşünüyorsunuz? erzincanlı_35 15.05.2007, 20:01 arkadaşlar seçimler yaklaşıyor...Çoğumuz oy kullanabiliyoruz.Bir yurttaş olarakda,bu ülkede yaşıyorsak kullanalım..Ne bekliyoruz seçimlerden?YADA neye göre oy vercez?Ne düşünüyorsunuz? ewet kuzen ya hepimizin bilinçli olup oy kullanması gerekiyor. ben seçimler yüzünden köy tatilimi kısa tutacağım:yawn: walla kuzen oyumu neye göre kullanacağıma gelince hani derler ya dedelerimiz, babalarımız hep chp' ye oy verdi bende ona veririm diye bende de şimdilik bu düşünce var.yanlış olduğunu bilmeme rağmen yapacak başka bir şey yok gibi. hep çevremden duyarım sandık başına gidince elimiz chp den başka bir partiye gitmiyor ve oyumuzu sonunda hep chp için kullanırız.ilk kez oy kullanmanın mutluluğu var bende; bir oy da olsa sonuçta bir şeyleri değiştirmekte etkili olacağız.umarım seçimleri ülkemiz için en hayırlı olan parti kazanır.bir daha da umarım "laiklik elden gidiyor, şeriat mı gelecek, geleceğimize umutsuz bir şekilde bakıyoruz" gibi söylemler gündeme gelmez. ...öyle hüküm buyurmuşlar tanrılar divanında ha ben sana yollanmışım ha muhammed miraca... talipKorkmaz 16.05.2007, 12:05 arkadaşlar seçimler yaklaşıyor...Çoğumuz oy kullanabiliyoruz.Bir yurttaş olarakda,bu ülkede yaşıyorsak kullanalım..Ne bekliyoruz seçimlerden?YADA neye göre oy vercez?Ne düşünüyorsunuz? Bence de CHP şu an için en ideal parti.Diğerleri meclise giremedikleri gibi hep sönük kalıyor maalesef. EREN izm 16.05.2007, 12:35 hiç gitmedim buraya ama cok merak ediyom :) talipKorkmaz 17.05.2007, 10:21 hiç gitmedim buraya ama cok merak ediyom :) bizim köylümüsün? zaza24 17.05.2007, 19:40 hiç gitmedim buraya ama cok merak ediyom :) sanırım bizim köylü değilsin. ama tercanı da görmemişssin.. Eğer gitme gibi bir şanşın ve zamanın varsa git.. Memleketin sonuçda. erzincanlı_35 18.05.2007, 00:05 saolun kuzenler...sizde olmasanız... kuzen ne demek ya , zaten bizden de başka yazan yok gibi; bir mesaj atıp bir daha foruma uğramayanlar var.neyse seni izmire bekliyorum temmuzda, izmirimizi güzel şehrimizi gezdiriyim sana; seni alsancak' a , kordon boyuna ,karşıyaka'ya götüreyim de güzel şehir gör; belki ankaraya dönmek istemezsin:D herkese slmmm...... zaza24 20.05.2007, 17:36 kuzen ne demek ya , zaten bizden de başka yazan yok gibi; bir mesaj atıp bir daha foruma uğramayanlar var.neyse seni izmire bekliyorum temmuzda, izmirimizi güzel şehrimizi gezdiriyim sana; seni alsancak' a , kordon boyuna ,karşıyaka'ya götüreyim de güzel şehir gör; belki ankaraya dönmek istemezsin:D herkese slmmm...... saol kuzen ya...Çok güzel bir teklif :) ama boşver izmirin kızlarını ya :) izmire gelicem yılmaz abinin kınasına gelicem inşallah Haziranın sonunda.O zaman gezeriz...inşallah tabi.. zaza24 20.05.2007, 17:59 ya kuzen senin dediğin gibi forum sen,ben ve bizim talip in yazdıklarıyla ayakda duruyor...Doğan 24 açmış saolsun sayfayı.. bir daha da uğramıyor...Diğer üye olan arkadaşlarda...Gerçi biz yeteriz ama neden herkez yazmasınki..Sonuçda hepimiz bu köyün insanıyız.Ve hepimizin sorunu köydeki sorunlar.Yaşamasakda,senede bir defada gitsekde...o köy bizim köyümüz :) zaza24 20.05.2007, 18:35 arkadaşlar ali arkadaşımız köyümüzün bir görüntüsünü www.youtube.com da yayınlamış... Tercan esenevler köyü yazınca çıkıyor.. herkez izlerse güzel görüntüler..Eğer elinizde varsa sizinde böyle görüntüler yayınlayın lütfen... erzincanlı_35 20.05.2007, 23:43 arkadaşlar ali arkadaşımız köyümüzün bir görüntüsünü www.youtube.com da yayınlamış... Tercan esenevler köyü yazınca çıkıyor.. herkez izlerse güzel görüntüler..Eğer elinizde varsa sizinde böyle görüntüler yayınlayın lütfen... kuzen ben izledim ve çok beğendim.çok güzel resimler var, herkesin izlemesini tavsiye ederim, özellikle köyü çooookk özlemiş olanların.inşallah köye gidip geldikten sonra bende köyümüzün güzel resimlerini sizlerle paylaşırım. ayrıca; kuzen çok saol ya sen de olmasan walla haberimiz olmazdı köyle ilgili videodan.teşekürlerrrrrrrrrrrrrrr......... cihanbayrak 21.05.2007, 00:35 tercanlı arkadaslar selamlar ben tercan bağpınarlım (kötür) warmı köylüm herkese selamlar talipKorkmaz 22.05.2007, 11:14 arkadaşlar haziran 2 sinde köye gidiyorum.2 hafta kalacam.Eğer oralarda olucak varsa haber versin beraber dağlara çıkarız.. zaza24 22.05.2007, 15:08 arkadaşlar haziran 2 sinde köye gidiyorum.2 hafta kalacam.Eğer oralarda olucak varsa haber versin beraber dağlara çıkarız.. talip gözün aydın.sana dedim biraz daha geç gitsen belki beraber giderdik diye ama.sen dağlara çıkma özlemiyle tutuşuyorsun ben ne yapim.yalnız dikkat et.. dağlarda bizim mehmet amca gibi ayılarla arkadaşlık kurma :D talipKorkmaz 22.05.2007, 15:38 talip gözün aydın.sana dedim biraz daha geç gitsen belki beraber giderdik diye ama.sen dağlara çıkma özlemiyle tutuşuyorsun ben ne yapim.yalnız dikkat et.. dağlarda bizim mehmet amca gibi ayılarla arkadaşlık kurma :D :pisman :olmadi :hmmm :sook :garibbak: :ehyani :höng :sas :sarkazm :buyukgoz: :hopala Erkan naaptın kardeş sen ya..Mehmet amca okursa ya da duyarsa yani bilmiyorum.Zaten arada sırada Rıza amca bakıyo buraya.Kulağına giderse mehmet amcanın yandın sen!!! Ki yani kesin duyar bizzat ben bunun peşinden koşacam.Kardeş en kısa zamanda helalleşelim bence..Ya da sen erzuruma geri dön.. Bu arada köyün en güzel zamanı diyorlar bu haziran ayına.O yüzden bu zamanda gidecez inşallah neyse işte hayırlısı !! zaza24 23.05.2007, 12:45 talip gözün aydın.sana dedim biraz daha geç gitsen belki beraber giderdik diye ama.sen dağlara çıkma özlemiyle tutuşuyorsun ben ne yapim.yalnız dikkat et.. dağlarda bizim mehmet amca gibi ayılarla arkadaşlık kurma :D arkadaşlar benim bu yazım yanlış anlaşılmış.özellikle talip tarafından..Benim amcam olan Talip'inde aynı zamanda Mehmet amcamız(Şu an izmir de ikamet ediyor)köyde birgün ayılarla karşılaşmış da dağda.ArALARINda geçen hüsumeti her ne kadar tam anlamıyla anlatamasamda,korkunç olduğu kesin..Bende talip in dikkatli olması gerektiğini söylemek istemiştim.Ama talip ne anladıysa..Bu da Talip le dağlara çıkmak isteyen arkadaşların kulağına küpe olsun.. :) talipKorkmaz 23.05.2007, 14:32 arkadaşlar benim bu yazım yanlış anlaşılmış.özellikle talip tarafından..Benim amcam olan Talip'inde aynı zamanda Mehmet amcamız(Şu an izmir de ikamet ediyor)köyde birgün ayılarla karşılaşmış da dağda.ArALARINda geçen hüsumeti her ne kadar tam anlamıyla anlatamasamda,korkunç olduğu kesin..Bende talip in dikkatli olması gerektiğini söylemek istemiştim.Ama talip ne anladıysa..Bu da Talip le dağlara çıkmak isteyen arkadaşların kulağına küpe olsun.. :) valla erkancım o mesajı okuyan herkes benim anladığımı anlar.Sen cümlende anlatım bozukluğu yapmışsın babacan.Benim suçum yok..Neyse bu arada sende benim "dağa çıkalım" lafımı yanlış gösteriyosun...Dağa çıkmakla kastettiğim temiz hava falan filan.. zaza24 23.05.2007, 19:17 vallaha talip cim artık kimse senle dağa mağa gelmez :) sen yalnız çıkarsın mezre nin dağlarına. erkanalkış 27.05.2007, 13:25 slm herkese ben erkan alkış bütün esenevler köylülere sagılar arkadaşlar almanyada bir arkadaşimiz radiyo acmış radiyonunda ismi lolanli radiyosu bende orda djlik yapacam sizleride beklerim oraya umarım ilginlenirsiniz çok güzel ortam kendinizi taha iyi anlatırsınız vede köyümüzüzü anlatırız calıyayına baglanıp konuşa bilirsiniz turkü filanda söyleye bilirsiniz dedimya radiyo lolanlıların rodiyosu sizleride beklerim onun icin bana ulaşırsanız ben sizlere yardımcı olurmum dolar gelmeniz isterim dedimya kendimizi ve köyümüzü daha iyi anladırız benim msn loy_erkan@hotmail.com...radiyonun atresi ..www.lolanli.de.vu herkesi bekleriz sagılar doslar... kenan akyol 28.05.2007, 10:16 slm tüm mezreliler ankaradan kenan akyol yenı buldum siteyı herkese sevgi ve saygılarımısunarım cok kişiyi tanıdım ama tanımadıklarımda var detaylı bilgi yazın kenan akyol 28.05.2007, 14:53 öncelıkle bu sıteyı kuran arkadaşa sevgılerımısunar kendısıylede tanışma fırsatı bulurum inşallah tüm gençler bu sıtede bır birinizi tanişma firsatını sakın kacırmayın tanışın konuşun sohbet edın zaman gelır belki coğu birbirimizi tanımaz hale gelır tabi yerleşik bir yerde olmadığımız için deyışık şehirlerde ikamet etmekzorundayız olsun yınede iltişim arcılığla bir birimizi unutmayalım büyüklerimize küçüklerimize saygıda kusur etmıyelım aynı köyün cocuklarıyız geçmişde iyi kötü günlerimizde hep beraber yaşamışız herkese sesleniyorum yarım saatınızıde buraya ayırın herkes birbirini tanisın belkı bır gün köyde karşilaşiriz kim bilir msn ank0624@hotmail.com kenan akyol zaza24 28.05.2007, 19:30 aBİ merhaba. erkan Ben.Erkan KORKMAZ.Nasılsın?Seni buralarda görmek güzel.Abi umarım sende birşey yazıp susmazsın?Birçok kişi Bunu yapmış.Dileğimiz sizin gibi abilerimizin bizlerle fikirlerini paylaşması.Saygılarımı sunuyorum abi. zaza24 28.05.2007, 19:44 Evet susmaya devam.Geçen foruma bakıyorum.Ben ve kuzenlerden başka yazan olmadığını gördüm.Bakıyorum üye olan arkadaş sayısı oldukça iyi.Ama nedense kimse birşey yazma gereği duymuyor.Kenan abinin de dediği gibi herkez bir yarım saattini buraya ayırırsa daha güzel şeyler olur.En azından birbirimizden kopmama adına.Bu konuya üye olan diğer arkadaşlarında biraz çaba,gayret göstermelerini ve üzerinde durmalarını rica ediyorum.Hepimizin ortak olduğu tek şey Köyümüzün Esenevler köyü olması.Hepimizin ortak noktası buysa, bura için güç birliği yapıp fikirlerimizi,düşüncelerimizi paylaşalım.30 dakika neye ayırmıyoruz?Yada boşa giden o kadar çok zamanımız varki.Köyümüze birgün ihtiyaç duycağımızı düşünüyorum ben.Şimdi olmasa bile bizim çocuklarımız mutlaka ihtiyaç duycaklar.Küresel ısınma ve susuzluğun büyük şehirleri yok edeceği düşüncesindeyim.Bu yüzden şimdi köyümüze sahip çıkalım.Yarın bize geç kaldın demesin. erzincanlı_35 28.05.2007, 20:55 Evet susmaya devam.Geçen foruma bakıyorum.Ben ve kuzenlerden başka yazan olmadığını gördüm.Bakıyorum üye olan arkadaş sayısı oldukça iyi.Ama nedense kimse birşey yazma gereği duymuyor.Kenan abinin de dediği gibi herkez bir yarım saattini buraya ayırırsa daha güzel şeyler olur.En azından birbirimizden kopmama adına.Bu konuya üye olan diğer arkadaşlarında biraz çaba,gayret göstermelerini ve üzerinde durmalarını rica ediyorum.Hepimizin ortak olduğu tek şey Köyümüzün Esenevler köyü olması.Hepimizin ortak noktası buysa, bura için güç birliği yapıp fikirlerimizi,düşüncelerimizi paylaşalım.30 dakika neye ayırmıyoruz?Yada boşa giden o kadar çok zamanımız varki.Köyümüze birgün ihtiyaç duycağımızı düşünüyorum ben.Şimdi olmasa bile bizim çocuklarımız mutlaka ihtiyaç duycaklar.Küresel ısınma ve susuzluğun büyük şehirleri yok edeceği düşüncesindeyim.Bu yüzden şimdi köyümüze sahip çıkalım.Yarın bize geç kaldın demesin. kuzen haklısın ya kimse pek bir şey yazmıyor; ama olsun biz varız ve biz yeteriz foruma:D seni forumun başkanı yapalım biz en iyisi:sarkazm sen de olmasan walla kimsenin bir şey yazacağı yok. ama kuzen sınav vakti herkesin finalleri başladı,benimde tabiki:kapaligöz o yüzden çoğu kişi yazmaya vakit bulamıyor diyelim biz en iyisi...umarım yazın köye gidip gelen arkadaşlar düşüncelerini bizle paylaşırlar,inş. tabiii... kenan akyol 29.05.2007, 09:53 günaydın sare mazra herkes iyidir umarım sabah ofıse geldım köyü hayalettım köydegecen o güzel günlerimizi vede yoksulluk içinde gecen onbeş senemız yınede koyde her kes mutluydu komşuluklar arkadaşlıklar iyidı o gunler hiç unutmam gunlerce suren dügünler bayramlar yeni yıl cok güzeldı yağ cokelek yanınada demlı cay bize tandır kebabı gibi gelırdı.bazen takılırdık birbirimize dedelerımızın babalarımızın yaptıklarıkomik olaylar anlatırdık ama hıç birimiz alınmaz dı köyde gecen bazi komık olayları sızlere sonra yazarım gencler özellıkle sizlere sölüyorum tanışın sohbet edın derkende akşama kadar bilgısayarın başına oturmayın okuyun çalışın özelıkle kıtap okuyun bir insanın normal ayda iki veya uç kıtap okuması gerekıyor bunu uygulayın her konuda daha fazla bilgi sahibi olusunuz yararlı kıtaplar okuyun hepinizi öpüyorum kalın sağlıcakla sıze bi. soru erkekler akşam yatınca baş ucuna bir bardak su koyarlar neden bilin bakalım. herkesın yüzünden gülücükler eksik olmasın kenan akyol 29.05.2007, 10:04 resimler güzel olmuş tşk erkanalkış 29.05.2007, 12:25 SLM GÜZEL DOSTLAR HERKESİ SLMLAR OLSUN EVET KENAN ABİNİN YAZISINI OKUDUM ÇOK GÜZEL YAZMIŞ KÖYDE COK GÜZEL ANIMIZ GECTİ BERABER AGLADIK YERİ GELDİ BERABER GÜLDÜK BÜYÜKLERİMİZ ŞAKLAŞIRLARDI BİZLERDE GÜLERDİK AMA NE ACIKİ KÖYÜMÜZDEN UZAGIZ YANİ DEMEK İSTEDİYİM BURDAN BİRBİRİMİZE SAHIP CIKALIM KÖYÜMÜZ İCİN BİŞEYLER YAPALIM ...BENİM BİR FİKRİM VAR EYER SİZDE DESTEK VERİSENİZ ÇOK İYİ OLACAK BİRADİYO VAR ORAYA GELİRSENİZ DAHA İYİ KONUŞURUZ KENDİMİZİ ORDA İYİ ANLADIRIZ ÇOK İYİ OLACAGINDAN EMİN ...ZAZA ERKAN KARDEŞİM SENİ ÖZELİKLE BEKLERİM RADİYONUN ADRESİ.........WWW.LOLANLİ.DE.VU ...ERKAN SENİNLE MESENEDE DAHA DETAYLI KONUŞURUZ ---HERKESE SLMLAR.. mavimisali 29.05.2007, 12:38 RADYO YA BEKLIYORUZ HEPINIZI http://mavimisali.googlepages.com/home mavimisali@hotmail.com talipKorkmaz 29.05.2007, 15:37 RADYO YA BEKLIYORUZ HEPINIZI http://mavimisali.googlepages.com/home mavimisali@hotmail.com Grup güneş in türküleri çok güzel..Yorumlarını çok beğendim.Herkesin dinlemesini isterim.İyi günler.Bu arada köye gitme işi yattı benim. :(( zaza24 29.05.2007, 22:32 işde bu ya.Bu sayfaya bigünde bu kadar şey yazılması çok hoşuma gitti.İnşallah hep böyle devam eder.Herkeze teşekkür ederim. zaza24 30.05.2007, 20:16 ''çOK ÖZLEdim MezRE seni.'' Bu yaz köye gidecek arkadaşlar kimler? erzincanlı_35 30.05.2007, 21:47 """""""tu zav kuta mı vir nezonke sebkeri mezreee""""""" ben gidiyorummm köye kuzen bu yaz, temmuzun ilk haftası gideceğiz inşallah, bir aksilik olmazsa tabi:))) hatice,eylem ve de gülşen inşallah köyde olurlar....onları çok özledim.... zaza24 31.05.2007, 17:13 kuzen temmuzda gidiyorsun demek.Hadi gözün aydın.Çok özledim diyodun.İnşallah sende Talip gibi dağlara çIkma meraklısı değilsindir :)) Gerçi talip gidemiyor ama.Belki ben onu kandırırsam yada ikna edersem bu yaz köye gitcez.Çünkü köyü merak eden ve gitmemiş olan kuzenlerimde var.Bir kaç kişi bir kaç günlüğüne gidebiliriz.Temmuz un ilk haftası gitmeseydin belki köyde denk gelirdik ama :( O hafta Yılmaz abinin düğünü var.Gerçi İzmir'de konuşuruz kınada.Öptümmm... erzincanlı_35 31.05.2007, 20:34 inşallah kuzen bir aksilik çıkmaz temmuza kadar, bakarsın köyde karşılaşırız, belli olmaz , uzun bir süre köyde kalmayı düşünüyoruz teyzenle:))) haaa bu arada köyde bizim ev var biliyorsun deme, gelirsen bizde kalırsın, dayıların evi de var ama olsun, bi kaç günlüğüne geleceğim köye diyorsun ama köye gelince bir kaç günde geri dönmen kolay olmaz:):):)!!! dağa çıkma konusuna gelince aslında benimde öyle bir niyetim var, köye şöyle yukardan ziyaretin üstünden kuşbakışı bakmayalı 6-7 sene oldu,,, eeee artık köye gidince dağların temiz havasını solumadan da izmire dönmek olmaz deme???... zaza24 01.06.2007, 15:36 inşallah kuzen bir aksilik çıkmaz temmuza kadar, bakarsın köyde karşılaşırız, belli olmaz , uzun bir süre köyde kalmayı düşünüyoruz teyzenle:))) haaa bu arada köyde bizim ev var biliyorsun deme, gelirsen bizde kalırsın, dayıların evi de var ama olsun, bi kaç günlüğüne geleceğim köye diyorsun ama köye gelince bir kaç günde geri dönmen kolay olmaz:):):)!!! dağa çıkma konusuna gelince aslında benimde öyle bir niyetim var, köye şöyle yukardan ziyaretin üstünden kuşbakışı bakmayalı 6-7 sene oldu,,, eeee artık köye gidince dağların temiz havasını solumadan da izmire dönmek olmaz deme???... eyvallah kuzen.Kalacak yer çok.Ayrıca düşündüğün içinde saol.Bi mezre ye gidelimde...Yatacak bir yer buluruz.. kenan akyol 01.06.2007, 15:47 sevgili mezrelıler konumuz dernek calışmaları olsun özellıkle izmırde ikamet eden mezreliler geç kalıyorsunuz bir dernek falıyeti gençlerınızın bir araya gelmesı bu tür falıyetlerle oluşur. ankarada derneyımız olmadan önce genclerımız bir ara gelmezdı belkı coğu bir birini tanımazdı şimdı goruyorum bazen dernekte bır araya gelıp tanışmaları sohbet etmelerı cok hoş.bir konu acacam bazı arkadaşlar hacı bektaş pır sultan abdal derneklerıne kayıtlı bir kac örneyıne tanık oldum tabıkı oralara kayıt olmak gerekır orda deyışık alevı insanları tanımak gerek alevılık konusunda bilgi sahıbı olunur bu tur falıyetlere katılırsanız ama koy yardımlaşma derneyıde cok önemlı bence once köy yardımlaşma derneyı derın sonrs dıyer dernekler geç deyıldır izmir aydın ist vs sehırlerde yaşayan koylülermız bazı koylülerımız köye özlem duyalar kımsemız yok derler gidemıyorlar özlemlerı içinde kalır koye mısafır evı gıbı yapımız olsa her kes gıder ailesını cocuğunu goturur koyünü görmus olur tabı bunlar imece yoluyla hal edılır işler yardımlaşma gerekıyor bu yazıyı okuyan mezrelıler azcık gayret gerek yapılması zor bır iş deyıl bir dernek şart 3.5 sene içersınde hal olur işler gelın beraber bu falıyetlere hız verelım saygılar başka duşuncesı olan arkadaşlar lutfen yazın kenan akyol 01.06.2007, 15:50 sevgili mezrelıler konumuz dernek calışmaları olsun özellıkle izmırde ikamet eden mezreliler geç kalıyorsunuz bir dernek falıyeti gençlerınızın bir araya gelmesı bu tür falıyetlerle oluşur. ankarada derneyımız olmadan önce genclerımız bir ara gelmezdı belkı coğu bir birini tanımazdı şimdı goruyorum bazen dernekte bır araya gelıp tanışmaları sohbet etmelerı cok hoş.bir konu acacam bazı arkadaşlar hacı bektaş pır sultan abdal derneklerıne kayıtlı bir kac örneyıne tanık oldum tabıkı oralara kayıt olmak gerekır orda deyışık alevı insanları tanımak gerek alevılık konusunda bilgi sahıbı olunur bu tur falıyetlere katılırsanız ama koy yardımlaşma derneyıde cok önemlı bence once köy yardımlaşma derneyı derın sonrs dıyer dernekler geç deyıldır izmir aydın ist vs sehırlerde yaşayan koylülermız bazı koylülerımız köye özlem duyalar kımsemız yok derler gidemıyorlar özlemlerı içinde kalır koye mısafır evı gıbı yapımız olsa her kes gıder ailesını cocuğunu goturur koyünü görmus olur tabı bunlar imece yoluyla hal edılır işler yardımlaşma gerekıyor bu yazıyı okuyan mezrelıler azcık gayret gerek yapılması zor bır iş deyıl bir dernek şart 3.5 sene içersınde hal olur işler gelın beraber bu falıyetlere hız verelım . başka duşuncesı olan arkadaşlar lutfen yazın herkese sevgiler kenan akyol 01.06.2007, 15:52 sevgili mezrelıler konumuz dernek calışmaları olsun özellıkle izmırde ikamet eden mezreliler geç kalıyorsunuz bir dernek falıyeti gençlerınızın bir araya gelmesı bu tür falıyetlerle oluşur. ankarada derneyımız olmadan önce genclerımız bir ara gelmezdı belkı coğu bir birini tanımazdı şimdı goruyorum bazen dernekte bır araya gelıp tanışmaları sohbet etmelerı cok hoş.bir konu acacam bazı arkadaşlar hacı bektaş pır sultan abdal derneklerıne kayıtlı bir kac örneyıne tanık oldum tabıkı oralara kayıt olmak gerekır orda deyışık alevı insanları tanımak gerek alevılık konusunda bilgi sahıbı olunur bu tur falıyetlere katılırsanız ama koy yardımlaşma derneyıde cok önemlı bence once köy yardımlaşma derneyı derın sonrs dıyer dernekler geç deyıldır izmir aydın ist vs sehırlerde yaşayan koylülermız bazı koylülerımız köye özlem duyalar kımsemız yok derler gidemıyorlar özlemlerı içinde kalır koye mısafır evı gıbı yapımız olsa her kes gıder ailesını cocuğunu goturur koyünü görmus olur tabı bunlar imece yoluyla hal edılır işler yardımlaşma gerekıyor bu yazıyı okuyan mezrelıler azcık gayret gerek yapılması zor bır iş deyıl bir dernek şart 3.5 sene içersınde hal olur işler gelın beraber bu falıyetlere hız verelım saygılar başka duşuncesı olan arkadaşlar lutfen yazın zaza24 01.06.2007, 16:21 katılıyorum kenan abi sana.Dernek'in Ankara ile kalmaması konusunda herkez hemfikir.Yalnız şu var.Kimsenin birşey yaptığı yok.Gerçi diğer şehirlerdeki insanlarımız derneğin sadece Ankaraya hitap ettiğini düşünüyolar.Bu düşüncelerini değiştirmek için bence insanlarımızın yaşadığı şehirlerde derneğin bir şubesini açmalıyız.Orda da insanlarımız bir araya gelirse,tanışırsa,toplanırsa ilerde derneğin geniş çaplı hareketler içerisinde buluncağından da eminim.Biz burda gençlik kollarınıda kurduk.Gerçi şu an tam anlamıyla bir faaliyet göstermiyoruz ama ileride burdaki gençlik olarak diğer şehirlerdeki gençlerimizle fikir alış verişi,paylaşım gibi olaylara el atacağız.En azından bir araya gelecek bir yerimiz var.Ben sana gençlerle ilgili sorunları yazarım.Yada gençlerin beklentilerini.Ama köye misafirhanemi yaparsınız,cem evimi yaparsınız o yönetimdeki,üye olan büyüklerimizin işi.Gençlerinizide unutmayın ama... özgürçelebi 02.06.2007, 11:06 slm herkeze ben şu öneriyi vermek istiyorum gençlik kolları köyün kendi forumunu sitesini oluştursa iyi olmazmı zaza24 02.06.2007, 11:18 slm herkeze ben şu öneriyi vermek istiyorum gençlik kolları köyün kendi forumunu sitesini oluştursa iyi olmazmı inşallah özgür.Oda olacak ilerde.Ben şimdi köyün sitesini kurmayı planlıyorum.Dernek destekli site kurup orda faaliyetlerimizden(ki derneğin kağıt oynamakdan başka bir faaliyeti yok şimdilik)bahsetmek,köyün resimlerini filan koymak,eskilerden,türbelerden,ziyaretlerden bahsetmek gibi bir niyetim var.ayrıca Forum sayfası hazırlayıp insanlarımızın birşeyler yazmasını sağlamak güzel olur.Ama biraz daha zamanın geçmesi ve derneğin şubelerinin diğer il'lerde de açılmasını beklemeliyiz... özgürçelebi 02.06.2007, 12:56 yani çok iyi olur tabikide bence beklemeye gerek yok orda konular hakkında daha iyi tartışılır ve böylelikle diğer açılacak şubelerin alt yapıları atılmış olur zaza24 03.06.2007, 12:21 Arkadaşlar erkan abinin(erkan alkış) tavsiyesiyle girdiğim bu sitede çok güzel türküler çalıyor.Burdakilerde kendi insanlarımız.Ve bizim dilde parçalar ağırlıkda.WWW.LOLANLİ.DE.VU arkadaşlar belki bu linke tıkladığınızda sayfa açılmayabilir.Ama google'a www.lolanlı yazınca çıkıyor kanalın adresi.Herkezin ziyaret etmesi dileğiyle. talipKorkmaz 03.06.2007, 13:14 Slm mezreliler.Dışarıdan aldığım bir kaç duyumu sizlerle paylaşmak istiyorum.Bazı akrabalarım üye olmayı becerememiş ama sitedeki yazılanları okumuş ve çok memnun kalmışlar.Çoğu kişiyi de tanıyolar.Unutulmama adına daima iç içe olma adına çok güzel bir ortamımız var. Bazen bir slm aracılığıyla bir çok insana kendinizi tanıtabilir,var olduğunuzu kanıtlayabilir,unutulmak istenmediğinizi , unutmak istemediğinizi belirtebilirsiniz.. Biz mezreliyiz.Sonuna kadar beraber olmalıyız. Bir görüşüm var.Biliyorsunuz bizde müsahiplik kavramı var.Benim mesela yok müsahibim.Ama çok isterdim olsun.Müsahiplik yakın akrabalıkta olmuyor.Ama buradan bir çok kişiye müsahiplik teklif edebilirsiniz.. Kültürümüzü yaşatalım arkadaşlar... Yanmakla tükenmedik ama susarak tükenecez.Geleceğimizi tehlike atmayalım.Hep birlik olalım. Gelin canlar bir olalım Münkire kılıç çalalım Hüseyn'in kanın alalım Tevekkeltü taalallah Özü öze bağlayalım Sular gibi çağlayalım Bir yürüyüş eyleyelim Tevekkeltü taalallah Açalım kızıl sancağı Geçsin Yezid'lerin çağı Elimizde aş bıçağı Tevekkeltü taalallah Mervan soyunu vuralım Hüseyn'in kanın soralım Padişahın öldürelim Tevekkeltü taalallah Pir Sultan'ım geldi cuşa Münkirlerin aklı şaşa Takdir olan gelir başa Tevekkeltü taalallah zaza24 03.06.2007, 13:26 ya kuzen helal.Yalnız müsahiplik öyle kolay bir kavram değil.Ha diyince olmuyo yanii.Müsahiplik olunca kız alıp veremiyorsun.Canından bir parça oluyor.Kardeşinden öte yani.Hiç hayatında görmediğinin birini müsayip yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.Ama birlik konusunda söylediklerin çok hoşuma gitti.Birlik beraberliği savunuyoruz ama daha verim alamadık.Zaman la olur inşallah. ferit35 03.06.2007, 14:09 resimler için sağol bende tercan esenevler köyünden emrah şu an izmirde oturuyom bütün canlara slm olsun zaza24 03.06.2007, 22:03 hoşgeldin ferit35 aramıza.Kimlerdensin?Kimin nesisin.Yazarsan seviniriz.bİDE forumdan bizim insanlarımıza bahsedersende iyi olur.Sevgiler... alevikızı_yeliz 03.06.2007, 23:51 slm arkadaslar ben esenevli degilim ama 2 teyzemde oraya evlendi ve suanda antalyada yasıyor ve tanıdgım ve yasadıgım bölgede cok esenevlı var lolanlı aşiretinde yasıyorlar bende tercenlıyım ama baska bır koydenım yaptıgınız işten dolayı tebrik edrim sizi..:) zaza24 04.06.2007, 18:33 slm arkadaslar ben esenevli degilim ama 2 teyzemde oraya evlendi ve suanda antalyada yasıyor ve tanıdgım ve yasadıgım bölgede cok esenevlı var lolanlı aşiretinde yasıyorlar bende tercenlıyım ama baska bır koydenım yaptıgınız işten dolayı tebrik edrim sizi..:) Hoşgeldin aramıza Yeliz.Esenevlerli olmaya bilirsin ama düşünüp yazman bile çok güzel.Özellikle üye olupda yazmayan arkadaşlarımız varken.Sayfamız içinde elimizden geleni yapıyoruz.Zamanla olacak katılımlarla İNŞALLAH bu sayfayı aleviforumun vazgeçilmezlerinden yapacaz. erzincanlı_35 05.06.2007, 00:31 kaç tur daha döndüğünü bilemediğimiz ve sonunu göremediğimiz bir zorlu pankurda, geriye dönük bakamadan, gelecek hesabı yapamadan kan ter içinde koşup duruyoruz... kazanmak için diğerlerinden hırslı olmamız gerekiyor... yol boyunca hızlanıp bizi geçenler, takılıp düşenenler, kıskanıp çelmeleyenler, yorulup vazgeçenenler, yarışı yarıda kesenler, durup seyredenler, sevip omuz verenler çıkıyor karşımıza... görüyoruz ki zamanın çılgınca akışına meydan okuyabilecek şey daha hızlı koşmak değil, bazen yarışta geri kalmak pahasına ve düşe kalka da olsa koşunun nedenini ve yönünü sorgulayabilmek, umudu ve direnci hiç yitirmeden iyi koşanlara omuz verebilmek ve her düşüşte yerden bir şey alıp kalkmasını bilebilmek... bunu başabilirsek, yarışımızı şeref tribününden izleyen ZAMAN , bize hak verecektir.....{{{can dündar' dan}}} kenan akyol 05.06.2007, 11:45 slm sevgılı mezrelıler kımse bı seyler yazmıyor nerelerdesınız sadece bende mezrelılyım demekle olmuyor fıkır dusuncelerınızı yazın kendı adıma her duşünce ve fıkıre anlaışla karsılarım omemlı olan düşüncelerını rahat ca ortaya koymak .forumda cok arkadaş var cogunu tanıyamıyorum kendılerını bıraz daha detalı anlatırlarsa sevınırım.sevgı ve saygılarımı sunarım tum canlara zaza24 05.06.2007, 16:16 Vallaha kenan abi eskiye göre biraz daha iyiyiz.Yani en azından sayfayı güncel tutuyoruz.İnşallah daha iyisi olur tabi. kali 05.06.2007, 18:18 millet herkes bizim köylü ama burdakilein yarısını tanımıyorummm kim kimlerdenn? en son nezaman köye geldiniz ? evinniz köyün ne tarafındaa bi yazsanızz tanışsaakkk tam süper olurrrrr:D zaza24 05.06.2007, 21:43 millet herkes bizim köylü ama burdakilein yarısını tanımıyorummm kim kimlerdenn? en son nezaman köye geldiniz ? evinniz köyün ne tarafındaa bi yazsanızz tanışsaakkk tam süper olurrrrr:D kamerali vallaha böyle bir giriş senden başka kimseden beklenmezdi..Helal yani :D Vallaha benim KORKMAZ lardan olduğum söyleniyor.En son geçen sene köye gittim.(Tam tarihi yazmıyorum.unuttum çünkü)Evimiz lköyde yok.Ama siz ve dayımlarda kalıyorum genelde.Sizin evde köye girerken sağda,çıkarken solda. :p alevikızı_yeliz 06.06.2007, 00:39 Hoşgeldin aramıza Yeliz.Esenevlerli olmaya bilirsin ama düşünüp yazman bile çok güzel.Özellikle üye olupda yazmayan arkadaşlarımız varken.Sayfamız içinde elimizden geleni yapıyoruz.Zamanla olacak katılımlarla İNŞALLAH bu sayfayı aleviforumun vazgeçilmezlerinden yapacaz. NEDEMEK YA ERZİNCANLI DEİLMİYİZ SONUÇTA HA MEZİRELİ HA YENİBUCAKLI(KÜMBELLER) NE FARKEDER YETERKİ BÖYLE ACİLSİN BİZM KÖYLERİMİZİ TANITACAK SİTELER TANİŞALİM HEMŞERİLERİMİZLE:D neyse bende üye olam bari olur demi alırsınız aranıza 1 kerede olsa gelmişligim var mezireye belki tanırsınız teyzemlerin kayınbabası kamer akyüz hasan akyüzde eniştem neyse hepiniz iyi bakin kendinize inşallah dediğin gibi vazgeçilmezlerden olursunuz elimden geleini yapıcam bende devamlı yazıcam tabi yazın 1 ay hariç çünkü ozamn erzincana tatile gidicemmmm :cool: :D nisan 06.06.2007, 14:36 HERKESE MERHABALAR TEKRARDAN :)))....dün EMİN ÇÖLAŞAN'IN aleviler-bektaşiler üzerine adlı köşe yazısını okudum çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim aslında bildiğimiz şeyler fakat bir aydının dile |