Orijinalini görmek için tıklayınız : devrimci şiirler
izmirksk 11.01.2006, 23:33 GENERALİM TANKINIZ NE GÜÇLÜ
Tankınız ne güçlü generalim,
Siler süpürür bir ormanı,
Yüz insanı ezer geçer.
Ama bir kusurcuğu var;
İster bir sürücü.
Bombardıman uzağınız ne güçlü generalim,
Fırtınadan tez gider, filden zorlu.
Ama bir kusurcuğu var;
Usta ister yapacak.
İnsan dediğin nice işler görür, generalim,
Bilir uçurmasını, öldürmesini, insan dediğin.
Ama bir kusurcuğu var;
Bilir düşünmesini de.
MODERN DESTAN
Akşam savaş alanına inince
Düşman yenilmişti.
Çınlayarak telgraf telleri
Haberleri ötelere iletti.
Bir ucunda dünyanın kabardı o zaman
Bir bağrış ve parçalandı gökkubbede
Azgın ağızlardan taşan
Ve delice göğe kabaran bir çığlık.
Soldu sarardı ilenmekten bin dudak.
Bin yumruk vahşi bir öfkeyle sıkıldı.
Ve öbür ucunda dünyanın
Sevinç çığlıkları parçalandı gökkubbede
Bir şehvet kutlaması bir kudurma bir tepinme
Dolu bir soluma ve göğüs germe.
Eski duayı deşti durdu bin dudak
Bin el inanla kavuştu ve sonsuz.
Gecenin ileri bir saatinde
Söylüyordu telgraf telleri
Savaş alanında kalan ölüleri…
İşte o an, dostun düşmanın sesi kesildi.
Yalnız analar ağladılar
Orada –ve burada.
bertold brecth/marksist.com
şiirler çok güzel.ilkini zülfü livaneliden dinlemiştim.ama sözleri kime ait bilmiyorum.
Buduncuyuz biz Izmirksk. Budun kurduk kendimize. Şamanistiz biz. Komünist şiirleri yazma. Topuğuna sıkarız :D
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:04 Buduncuyuz biz Izmirksk. Budun kurduk kendimize. Şamanistiz biz. Komünist şiirleri yazma. Topuğuna sıkarız :D
:yamukgul:
yaw budun ne demek acaba?
:3D_NG (22 :yamukgul:
yaw budun ne demek acaba?
Ne biçim türksün sen hı? Vatan haini misin? Türk düşmanı mısın sen? Budunu mu bilmiyor musun sen bakıyım şimdi. Biz Türk budunuyuz. Ona göre. :3D_NG (25
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:25 :3D_NG (22
Ne biçim türksün sen hı? Vatan haini misin? Türk düşmanı mısın sen? Budunu mu bilmiyor musun sen bakıyım şimdi. Biz Türk budunuyuz. Ona göre. :3D_NG (25
affet abi. öğrenecez işte:yamukgul: hehehe
:3D_NG (22
daha usturuplu espri yapın ya! arkada yatan var kahkaha atamıyorum hihihihi :3D_NG:
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:28 daha usturuplu espri yapın ya! arkada yatan var kahkaha atamıyorum hihihihi :3D_NG:
hah burayada yetişmiş. hoşgeldin şems hazretleri. :yamukgul:
daha usturuplu espri yapın ya! arkada yatan var kahkaha atamıyorum hihihihi :3D_NG:
Tamam. Oli soydaşımızı duydunuz. Usturuplu espri yapmayanın topuguna sikariz. Akilli olun. :uhhm:
Tamam. Oli soydaşımızı duydunuz. Usturuplu espri yapmayanın topuguna sikariz. Akilli olun. :uhhm:
otağı toplarım basarım orayı ona göre... ya sev ya terk et!... komunist şiiri falan! yağma yok ezeriz. :uhhm:
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:33 Tamam. Oli soydaşımızı duydunuz. Usturuplu espri yapmayanın topuguna sikariz. Akilli olun. :uhhm:
benim budun nedir sorusu güme gitti gibi.
benim budun nedir sorusu güme gitti gibi.
klan, millet, soy-sop falan ya! sen matemetik okuyacam diye hiç türkçe ders görmedin :yamukgul:
izmirksk 12.01.2006, 00:44 BUDUN un hikayesi çok ilginçtir.
hiç unutmam yağmurlu bir sonbahardı(hikayelere böyle başlar daha etkili oluyor:3D_NG: )
dedeme dedim ki :dede BUDUN nedir?
o da dediki vakti zamanında ormanlarda ağaçları kesiyorlarmış.yani BUDUN un aslı ODUN dur.:3D_NG:
ODUNları keserlerken kimisini yakmakta kullanma amaçları varmış.ODUNların hiç işe yaramayanlarınıda BUDUN yapmışlar.
:3D_NG: :3D_NG: :3D_NG:
o günden sonra ODUNCULAR ve BUDUNCULAR diy 2 ye ayrılmışlar.
keh keh
izmirksk 12.01.2006, 01:05 arkadaşlar sizinde varsa gönderin (bu tarz şiirler) yada sizin yazdıklarınız...
bende elimden geldiği kadar devrimcilikle ilgili şiirler yazıyorum ama törpülemem ve düzeltmem lazım
Serkan_Devrim 12.01.2006, 01:37 BUDUN un hikayesi çok ilginçtir.
hiç unutmam yağmurlu bir sonbahardı(hikayelere böyle başlar daha etkili oluyor:3D_NG: )
dedeme dedim ki :dede BUDUN nedir?
o da dediki vakti zamanında ormanlarda ağaçları kesiyorlarmış.yani BUDUN un aslı ODUN dur.:3D_NG:
ODUNları keserlerken kimisini yakmakta kullanma amaçları varmış.ODUNların hiç işe yaramayanlarınıda BUDUN yapmışlar.
:3D_NG: :3D_NG: :3D_NG:
o günden sonra ODUNCULAR ve BUDUNCULAR diy 2 ye ayrılmışlar.
keh keh
budun=odun anladımmm:yamukgul: hehehe
Dostluk bir gerillanin hayata itirazidir,
susarsa catisma,
konusursa savas,
yazarsa destan,
severse devrim,
ozlerse isyan olur,
tutki bir gerillayim... dostumu ozledim......
"Ben halkimizin bagimsizligi ve mutlulugu icin serefimle bir defa oluyorum. Sizler, bizi asanlar serefsizliginizle hergun oluceksiniz."
Deniz Gezmis
cagdascetin 06.07.2006, 04:16 "Ben halkimizin bagimsizligi ve mutlulugu icin serefimle bir defa oluyorum. Sizler, bizi asanlar serefsizliginizle hergun oluceksiniz."
Deniz Gezmis
bu söz yusuf aslanındı galiba doğru hatırlıyorsum idam sehpasında son sözlerinden birisiydi
|