Orijinalini görmek için tıklayınız : Unlu olan aleviler....

ISIK
12.01.2006, 10:40
Merhaba arkadaslar, duyduguma gore Tarkan aleviymis. Yani anne tarafi aleviymis. Dogrumu?Annesiyle babasi ayrildiktan sonra Tarkanin anne tarafindan buyutluldugu icin, daha cok Aleviligi almis diyorlar!

Hüseyin69
12.01.2006, 13:42
Merhaba arkadaslar, duyduguma gore Tarkan aleviymis. Yani anne tarafi aleviymis. Dogrumu?Annesiyle babasi ayrildiktan sonra Tarkanin anne tarafindan buyutluldugu icin, daha cok Aleviligi almis diyorlar!

bak güzel kardesm her halk müzigi söyleyen alevi degildir alevilik zor istir ben aleviyim deyip kenara cekilmekle alevi olunmaz türkiyede 70milyondan fazla insan yasiyor bunlari biraz sorgulamaya cekersen %95 i alevi olur cikar meydana cünki aleviligin temel felsefesi insana verilen kutsal degerdir katillerin bile dilnden düsmeyen BARIS kelimesini kimse elinin tersi ile tepmez tarkan bir asik veysel türküsü söyledi sezen aksu asik daimi türküsü söyledi diye yok annesi alevide babasi alevi falan özbe öz alevi dahi olsa onlar yolunu secmisler degerli kardesim en fasist ve en yobaz kesim tarafindan bile pirsultan abdal deyisleri söylenir bunlarin aleviligi ne kadar ise sezen aksu tarkan serdar ortac mustfasandal yildiz tilbe vs gibi kisiliklerin aleviligide o kadar olur isterse öz be öz alevi olsun gözümde pul kadar degerleri yoktur istersen bunlara birde ulu poptop ozanlari diye hitab edelim tabiki bunlar benim kendi düsüncelerimdir katilan olur olmaz ayribirsey
tarkan serdar ortac gibi kisilikler eger bir gün gercekten alevi olduklarini aciklarlarsa o zaman bilki biz bosuna pir sultan abdaldan mahsuniye kadar nice ozanlarin pesine bosuna kosmusuz

zülfü livaneli yillardan berri alevi kültürüyle ic icedir zülfü livaneli bir alevimi hayirr ama alevi kültürüne bir aleviden daha bagimli oldugu icin biz onu alevi diye görüyoruz yaptigi muhtesem eserlerve calismalardan dolayi selda bagcan edip akbayram gibi degerli yorumcular gibi örnekler cogalabilir
tarkan serdar ortac seda sayan gibi medya ..... eger gercekten alevi iseler ben derhal din kültür ve gelenek degistirmek zorunda kalacam ticaret icin her tür cirkin ve hille serbesttir

Oli
12.01.2006, 13:53
Yine başladık kim alevi kim değil....

Tarkanın alevi olduğunu sünni bir arkadaşımdan ilk duymuştum. Ona da şöyle demiştim, "olabilir ancak neden Tarkan olunca söz ediliyo acaba... bence, işte bu da alevi, ar-namus yok bunlarda demek için çıkarılıyo."

Ona bakarsan baba tarafıda tevetoğulları mı ne milliyetçi bir aile olarak biliyorum ben. Tarkan aleviyim dedi mi hiç, hayır. karma felsefe falan uzakdoğuda arıyo o mutluluğu. karıştırmayın alevi ile aleviyi!

Alevinin hırsızı da olur, namussuzuda olur, sanatçısıda olur... aleviliği şahıslar üzerinden konuşmayalım.

Hüseyin69
12.01.2006, 14:11
[quote=Oli]

olabilir ancak neden Tarkan olunca söz ediliyo acaba... bence, işte bu da alevi ar-namus yok bunlarda demek için çıkarılıyo bu laflar"

quote]

iste oli ne güzelde aciklamissin ar namus edeb irfan sahibi olmayanlar alevi ler diyebiliriz

´gercekten ne yazacagimi bilmiyorum saskin saskin monitore bakip duruyorum gelin biz efsane ozan pirsultan abdaldan ozan asik mahsuniye kadar gelmis gecmis ve halen yasayan ozanlarimizi bir kenara birakip tarkanin pesine kosalim baksaniza oda alevi imis hemde dünyada ün yapmis bir alevi
formda o kadar zit görüslere tanik oldum
ama hic bu kadar sinirlenmemistim

ISIK
12.01.2006, 16:15
[quote=Oli]

olabilir ancak neden Tarkan olunca söz ediliyo acaba... bence, işte bu da alevi ar-namus yok bunlarda demek için çıkarılıyo bu laflar"

quote]

iste oli ne güzelde aciklamissin ar namus edeb irfan sahibi olmayanlar alevi ler diyebiliriz

´gercekten ne yazacagimi bilmiyorum saskin saskin monitore bakip duruyorum gelin biz efsane ozan pirsultan abdaldan ozan asik mahsuniye kadar gelmis gecmis ve halen yasayan ozanlarimizi bir kenara birakip tarkanin pesine kosalim baksaniza oda alevi imis hemde dünyada ün yapmis bir alevi

Sevgili Canerzincan,
Istedigin kadar sinirlen. Ben merak ettim ve merak edip konuyuda acabilirim toch?? If you don't like it, that's your problem.....But thanks anyway fur deine Muhe. Bakiyorum monitora saskin saskin bakip ne yazacagini bilmedigine ragmen ve cok sinirlenip bu konuyu belki gereksiz gordugune ragmen yinede uzun yazmissin, konu hosuna gitmesede!!!!!!

Yaa arkadaslar, burda bir yanlis anlasilma oluyor. Ben Tarkanin pesinde degilim, hatta soyledigi muzik tarzini sevmiyorum. Ama herneyse bu haberi duyunca gercekten cok merak ettim. Tarkanin, rahmetli Asik Veyselin parcasini soyledigi icin Alevi oldugunu dusunmedim. Yani asik veyselin turkusunu soylemeyle alakasi yok! Asik Veyselin akrabasi olarak alevi ozanlarimiza yeterince saygim vardir!!!!!Siz bu forumda dusuncenizi nasil paylasabiliyorsaniz, bende aynen o sekilde paylasabilirim kardesim. Bu konuyu sacma olarak gordugunuz dusuncenize saygi duyuyorum, cunku dusuncenizi vermekte tabiki ozgursunuz, ama sinirlenmeniz ve tepkiniz cok abartili. Siz boyle herseye bu kadar cok sinirlenirseniz..oooh oooooh!

HaHa.... yoksa Tarkanimi kiskandin :)))))) hihoe!

sevgiler ve saygilar,
Isik

Serkan_Devrim
12.01.2006, 16:27
[quote=Oli]

quote]

gereksiz bir tepki. bu tarkanın peşinden koşmak değildir. ama medyatik birinin alevi olduğunu duyarsan şaşırabilirsin. merak edip sorabilirsin. ozanlarımızı ve pirlerimizi biliyor, tanıyor ve onlar için yapılması gerekenleri zaten yapıyoruz. bu yüzden sinirlenmenize gerek yok. açıkçası bende duyduğumda şaşırmıştım ve dostlarımla bunu paşlaşıp sordum. burasıda böyle bir ortam. merak etmesi normal.

Serkan_Devrim
12.01.2006, 16:30
[quote=canerzincan]

Sevgili Canerzincan,
Istedigin kadar sinirlen. Ben merak ettim ve merak edip konuyuda acabilirim toch?? If you don't like it, that's your problem.....But thanks anyway fur deine Muhe, konu hosuna gitmesede!!!!!!

saygilar,

Isik
evet ortak bende duymuştum bunu. ama pekte inanmadım yani. bugünlerde şu aleviymiş, bu aleviymiş gibi şeyleri çok duydum.
kendine iyi bak.:3D_NG (4)

ISIK
12.01.2006, 16:54
[quote=ISIK]
evet ortak bende duymuştum bunu. ama pekte inanmadım yani. bugünlerde şu aleviymiş, bu aleviymiş gibi şeyleri çok duydum.
kendine iyi bak.:3D_NG (4)

Tskler canim ortak! Ben bu haberi Turkiyedeki kuzenimden duymustum ve merak etmistim hihihihii:3D_NG (9) :3D_NG: :3D_NG (4)

sende kendine iyi bak!

Isik

tuno
21.01.2006, 15:26
tarkan alevi olmasi bu kadar önemli degil...acaba bir gün cikipda alevilik hakkinda ne söylemis veya ne yapmis....saden olduguda mechul...

Agucan
11.02.2006, 02:08
Öfff cok merak ediyorum yarin meshur olan Kisilerde kim Alevi cikacak?

taylanguney
15.02.2006, 16:03
Bana GÖre Herkez Alevİ

Oli
15.02.2006, 16:05
ahmet aslan misal çünkü o bi alevi almanya başbakanına orkestra eşliğinde ilk galiba konser veren insanlardan biri şu günlerde son albümü olan mıraz maya
çok güzel bi çalışma gerçekten hoş ama değinmek istediğim konu şudurki eyerbaşka bir santçı misal MUSTAFA SANDAL OLSAYDI AHMET ASLANIN YERİnDE 1 SENE YADA YILLARCA MEDYANIN GÜNDEMİNDE KALIRDI AMA AHMET ASLAN KALMADI ÇÜNKÜ verdiği emek harcadığı zaman söylediği şarkıları önem veren insanlarrımız yok .varsada onun tuncelli olduğundan BİİLDİKLERİNDEN ÖNEM VERMEDİLER AYRICA AGUCAN BU DÜNYAya gelen aleviler zaten doğuştan meşşurdur çünkü alevilik adında bi DİNLERİ OLDUĞU İÇİN

çaktırmadan ahmeti mikail ile değiştir :yamukgul:

Oli
16.02.2006, 16:01
devam edelim...

saddam
bush

[konu dağılmasın genelde olamayacaklar verildiği için,,, devam edelim ordan:sas ]

ISIK
16.02.2006, 16:04
Madonna :p

Serkan_Devrim
16.02.2006, 16:04
devam edelim...
bush

şakası bile aleviliğe bir hakaret olur.

Oli
16.02.2006, 16:06
şakası bile aleviliğe bir hakaret olur.

hitler
yavuz selim
humeyni
apo

sen daha uyu ali ekber :yamukgul: neler neler var!

Miss24
16.02.2006, 16:28
Zerrin Ozer ve Abidin Ozsahin'in alevi oldugunu biliyorum..

Miss24
16.02.2006, 18:20
ve Ismail YK..

DostumCenk
16.02.2006, 23:29
Arkadaslar... Bende Tarkanin alevi oldugunu duydum, bunuda Arif Sag kendisi dedi! Tarkanin albümünde Asik Veyselin bulunan parcayi beraber caldi ve söyledi. Ayrica Pinar Sagin albümündede yer aldi Tarkan... Ve bir Üye burda normal soru sormus bir türlü yanit alamamis. Madem soruya yanit yoksa neden sinirinizi veya öfkenizi buraya tasiyorsunuz? Görmemezlikten gelin yeter :garibbak:. Neyse fazla konuyu dagitmadan cevap alabildi umarim soru soran arkadasimiz.

Saygilar

Cenk

ISIK
16.02.2006, 23:56
Arkadaslar... Bende Tarkanin alevi oldugunu duydum, bunuda Arif Sag kendisi dedi! Tarkanin albümünde Asik Veyselin bulunan parcayi beraber caldi ve söyledi. Ayrica Pinar Sagin albümündede yer aldi Tarkan... Ve bir Üye burda normal soru sormus bir türlü yanit alamamis. Madem soruya yanit yoksa neden sinirinizi veya öfkenizi buraya tasiyorsunuz? Görmemezlikten gelin yeter :garibbak:. Neyse fazla konuyu dagitmadan cevap alabildi umarim soru soran arkadasimiz.

Saygilar

Cenk

Sevgili Cenk,

Oncelikle foruma hosgeldiniz ve iyi forumlar dilerim. O 'Tarkan alevimi'? sorusunu ben sormustum ve buna sinirlenen oldu evet. Ama isteyen istedigi kadar sinirlensin...ben yinede sorarim:p ve sorumu cevapliyan oldu zaten sagolsunlar. Tsk ederim.

Saygilar ve sevgiler,

ISIK

DostumCenk
17.02.2006, 00:13
Hosbuldum ISIK!
Ayrica rica ederim. :yorgun:

Miss24
17.02.2006, 10:27
Burda millet neden konuyu abartti anliyamadim..
Benim verdigim cevaplara bakin.. basit cevap :) Boyle basit cevabi almak icin arkadasim sordu sordugu soruyu. Ama bazi kisiler uzatti bu konuyu..
Hic geregi yoktu.. ;)