Orijinalini görmek için tıklayınız : "Ağca'ya ilk iş teklifi benden"

Hüseyin69
12.01.2006, 13:58
http://www.internethaber.com/images/haber/29821.jpg12 Ocak 2006 07:13 Milliyet Gazetesi yazarı Can Dündar, bugün özgürlüğüne kavuşacak olan Papa suikasti sanığı Mehmet Ali Ağca'ya ilginç bir iş teklifinde bulundu!
Dündar bakın Ağca'ya nasıl bir teklifte bulundu:

Bugün tahliye olacak Ağca'ya ilk tavsiyem şu:
25 yıldır görmediği kentleri şöyle bir dolaşsın.
Uğur Mumcu Caddesi'nden geçsin, Çetin Emeç Bulvarı'na çıksın, Ahmet Taner Kışlalı Parkı'na gitsin, Abdi İpekçi Spor Salonu'na girsin.
Bir faili meçhul cinayetler müzesindeymiş gibi gezinsin.
Sonunda iyi adamların öldüğü, kötü adamların kahraman olduğu, kendisinin de figüranlık yaptığı filmin bize neye mal olduğunu düşünsün.
Teklifime gelince:
Bizler, yani o filmin kurbanları, mağdurları, seyircileri, Ağca için para toplayalım aramızda...
Onu korumaya alalım. Maaşa bağlayalım. Rahat çalışacağı bir büro tutalım.
Karşılığında, gerçek anılarını yazmasını isteyelim ondan...
İpekçi'yi nasıl öldürdüğünü, Türkiye'nin en iyi korunan askeri hapishanesinden nasıl kaçabildiğini, nerede saklandığını, nasıl pasaport alıp dışarı çıkabildiğini, Papa'yı neden öldürmek istediğini yazsın.
Bildiği isimleri açıklasın.
Sonra bir internet sitesi kuralım. Bu anıları ve isimleri girelim.
Ardından 12 Eylül'ün ünlü iddianamelerini, faili meçhul kalmış davaların dosyalarını, sanık ifadelerini, bu konuda yazılmış kitapların metinlerini...
Dönemin tanıkları da bildiğini, duyduğunu girsin siteye... Kendisine işkence yapanı, koğuşta yanında yatanı, hatırladığı arabayı, plakayı, tabancayı...
Hepsi tamam olunca bilgisayara, aynı isimlerin, arabaların, silahların zikredildiği olayları saptayıp aralarındaki ilişkiyi kurmamızı sağlayacak bir "Failler" programı yükleyelim.
Programı işletip sonucu bekleyelim.
Eminim "Failler", tüm bilgisayar oyunlarından daha eğlenceli olacaktır.
Düşünün program, 25 kanlı yılın aktörlerini birbiriyle eşleyecek. Ummadık isimler, ummadık yerlerde karşımıza dikilecek.
Mesela İpekçi cinayetinde adı geçen 5 ülkücüden 4'ünün sahte pasaportlarının "Nevşehir Emniyet Müdürlüğü"nden alındığı anlaşılacak. Uğur Mumcu'nun "Kim bunların Nevşehir Emniyeti'ndeki bağlantıları?" sorusuna cevap bulmak için bilgisayara "Nevşehir" yazılıp "Ara" komutuna basılacak ve Nevşehir'den pasaportlu Çatlı'yla sünnette göbek atan Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in o dönem Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı ortaya çıkacak.
Mesela Ağca'nın İpekçi ve Papa suikastındaki ortağı Oral Çelik'in sahte pasaportunda ismini kullandığı "Bedri Ateş", Oral Çelik'in 1979'da Malatya'da bir öğretmenin öldürülmesindeki ortağı çıkacak.
Mesela Ağca'yı askeri cezaevinden kaçtıktan sonra evinde saklayan Abdullah Çatlı, Bedrettin Cömert cinayetinin faili ve ASALA işinde devlet ajanı çıkacak.
Mesela Emniyet görevlisi olarak Ağca soruşturmasını yürüten Mete Bozbora, yıllar sonra Metin Göktepe'yi öldürmekten sanık polislerin MİT'ten ihraç edilen avukatı Necdet Küçüktaşkıner'in ortağı çıkacak.
"Failler" raporu, iddianamemiz olacak bizim.
Bu iddianameyle çağıracağız ortak isimleri sanık koltuğuna...
Savcı bölümünde, filmin öldürülen iyi adamlarının eşleri, çocukları, torunları oturacak.
Canlı yayımlanacak mahkeme, ibret olsun diye cümle âleme...
Bir dönemin kiri temizlenecek.
Çıkışta İpekçi Anıtı önünde, Kışlalı Parkı'nda, Mumcu Caddesi'nde, Emeç Bulvarı'nda şölen düzenlenecek.
Bu kez katillerin değil, katledilenlerin resimleri "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye taşınacak ellerde...
Ve biz, ancak o zaman bağışlayacağız Ağca'yı...

kaynak. internethaber

Kemal
12.01.2006, 14:08
ne güzel yazmış Can Dündar.. Ama kaç kişi anlayacak?
kaç kişi var acaba Türkiye'de bu ironik yazıdan etkilenecek?
Mehmet Ali Ağca Türkiye'ye getirildiğinde sonucun bu duruma geleceğini çok kişi söylemişti..

ben de buradan okumuştum bu yazıyı
http://www.milliyet.com.tr/2006/01/12/yazar/dundar.html

Hüseyin69
12.01.2006, 14:14
silindi

Dogan24
12.01.2006, 14:18
devlet içindeki devlet onu can dündara bırakmaz zannederim hala farkında değilmisiniz birisinin kalkıpda hesap soracağını zannetmiyorum
yada birileri adını kullanarak mafyacılık oynamaya devam ederler

Oli
12.01.2006, 14:21
beyler kendinize gelin... devlet için kurşun atanda yiyende şereflidir... buduncu değilmiydik biz... ccgunal haddini bildirelim şu can dündara... yaşasın budun ve odun! :uhhm: :yamukgul:

Kemal
12.01.2006, 14:22
agca yanima gelsin bende de is var
dolgun ücret ekmek elden su gölden
sadece formda bazi zit banlanmis ve banlanacak günleri yakin insanlar var onlarla ilgililensin:3D_NG (4) :3D_NG (4) :3D_NG (4)

abi bu yazı banaysa sen beni tamamen yanlış anlamışsın..
benim yazdıklarımı can dündarı okuduğun ve anladığın gibi oku ve anlamaya çalış istersen bi de..
ama haklısınız.. düz yazmam gerekirdi herkesin anlayabilmesi için belki de..

Hüseyin69
12.01.2006, 14:25
abi bu yazı banaysa sen beni tamamen yanlış anlamışsın..

ama haklısınız.. düz yazmam gerekirdi herkesin anlayabilmesi için belki de..

yok yahu ben küück bir espiri yaptimm gemmal sakin üzerine alma
istersen yaziyi hemen imkanlarimin elverdigi kadar silim gemmal kardes

aha sildim bile
tekrar ediyorum gemmal gercekten kücük bir saka ve espiri yapmistim

Kemal
12.01.2006, 14:27
yok yahu ben küück bir espiri yaptimm gemmal sakin üzerine alma istersen yaziyi hemen imkanlarimin elverdigi kadar silim gemmal kardes

yok abi.. kusura bakma, son zamanlarda biraz fazla alıngan oldum..
bi an için ben de senin yaptığın espriyi anlayamadım..

Dogan24
12.01.2006, 14:45
beyler kendinize gelin... devlet için kurşun atanda yiyende şereflidir... buduncu değilmiydik biz... ccgunal haddini bildirelim şu can dündara... yaşasın budun ve odun! :uhhm: :yamukgul:
devlet içi devlet için kursun atan şeref taşımaz dostum şerefli ünvanını ancak bu vatan için ölmekden gecer kahbece insanları öldürmekden değil
sen gidip asala ile iş birliği yap bir okadarda aydın insanlara kurşun sık sonrada şerefliydi de geç bunları kardeş önçelikle hatdini bilmesi gerekenleri bu millet bilmekde

Kemal
12.01.2006, 14:45
Can Dündar ın sözkonusu yazısı
http://www.milliyet.com.tr/2006/01/12/yazar/dundar.html

Oli
12.01.2006, 14:47
devlet içi devlet için kursun atan şeref taşımaz dostum şerefli ünvanını ancak bu vatan için ölmekden gecer kahbece insanları öldürmekden değil
sen gidip asala ile iş birliği yap bir okadarda aydın insanlara kurşun sık sonrada şerefliydi de geç bunları kardeş önçelikle hatdini bilmesi gerekenleri bu millet bilmekde

bu şakaydı dostum... "devrimci şiirler" konusunda da geçti... ben uzattım sanırım şakayı kaka ettim.

mercan
12.01.2006, 16:03
evet bende yazıyı busabah haberlerde duydum bazı yerlerine katılıyorum ama sonunda katılmıyorum (bağışlama konusuna )
aklım almıyo benim yaaaa!!!!!

birincisi bu adam abdi ipekçi cinayetini işliyo 5 yıl yatıyo ama asker üniforması giydirilerek elini kolunu sallıyarak ordan çıkarılıyo gerçi asker üniforması giydirmeye ne gerek vardı onu giymeden de gayet rahat tüm kapılar açılırdı... nede olsa emir büyük yerden!!!!!
italyaya gidiyo orda papaya suikasttan omür boyu hapse mahkum oluyo felan filan ... papa affediyo bundan sonrada türkiyeden italyan hükümetine ağcanın cezasının hafifletilmesi ve türkiyeye iadesi için iki ayrı yazı gönderiliyo ve kabul ediliyo adam paşalar gibi geliyo ülkeye oda nee bi bakıyo bunun idam cezası diğer biçok katildeki gibi affa uğramış idam olmuş 10 yıl hapis cezası!!! kaçakçılık hırsızlık suçlarıda affa uğruyo ve bu adamın hapisten 2036 yılında çıkması gerekirken bizim türk adaleti hesaplıyo allem ediyo kallem ediyo bu 2036 yı 2006 ya indiriyo ve bakın bu 2036 dan neleri düşüyo!!!!!!

italyada yattığı toplam süreleri ( ne alakaysa ordaki suç ayrı burdaki suç ap ayrı)
ve firar etmeden önce yattığı 153 günü!!!!!!!!!

ve bugün haberlerde dinlediğim bi yorum sizlerle paylaşıyorum

kanalın araştırmasına göre " ee hadi ağcanın italyada yattığı süreyide düşün onuda varsayalım kabul ettik!!!!!ama onu düşünce bile ağcanın daha 11 ay hapiste yatması gerekiyodu "!!!!!!!!!
adalet bakanı hemen bi açıklama yapıyo bazen böyle yanlışlıklar olabilir ama ben bi yanlış var demiyo varsayım oalarak kabul ediyoo ve tekrar inceliceklermiş dosyayı!!!!

siz ne katilleri serbest bıraktınız ne katiller hükümete girdi zamanında......... bunuda serbest bırakmışsınız işte el birliği ile!!!!!!! yane haerzamanki adalet herzamanki türkiye

Oli
12.01.2006, 17:55
Bugünkü BirGün gazetesinde L.Doğan Tılıç tarafından yazılan yazıdan bir bölüm

...Düşünsenize: daha çocuk yaşta suça bulaşan bir insan. Önce ufak tefek işler yapıyor. Sonra, Bulgaristan-Türkiye arasında kaçakçılık olaylarına karışıyor. Bir kabul edip bir reddettiği ifadeler bakarsanız, Bulgaristan finansmanıyla Suriye de silah ve terörist taktikler üzerine eğitim alıyor. Bu eğitimden sonra, "Bozkurtlar" için çalışmaya başlıyor. Onların "istikrarsızlaştırdıkları" Türkiiye de askeri darbe oluyor. 1979 da Türkiye nin en tanınmış, en saygın gazetecisini öldürüyor. Yakalanmasına neden olan muhbir de işkence edilip öldürülüyor. Ülkenin en iyi korunan cezaevinden, yine Bozkurtların yardımıyla, kaçıp Bulgaristana gidiyor. 10 mayıs 1981 de Milan dan trene binip Romaya geliyor. 13 mayısa kadar St. Peter Meydanında sağa sola kartpostallar göndererek zaman öldürüyor ve Oral Çelik le birlikte Papa yı bekliyor. Filistin Halk Kurtuluş Cephesinden Bulgar Gizli Servisi ne KGB den CIA ye kadar pek çok örgüte bulaşıyor ya da bulaştırılıyor. Sonra birden, hayatına kastettiği Papa nın "kardeşi" oluveriyor. ve Papa affettiği bu kardeşi için Hıristiyanları dua etmeye çağırıyor. İşte batılı internet sitelerinden yansıyan Mehmet Ali Ağca portresi. Ne müthiş bir film senaryosu olur ama!...

Hüseyin69
12.01.2006, 22:16
benden haric türkiye seninle gurur duyuyor agca
nediyelim vatana millete bir kahraman daha üretik
üretim son hizla devam edior

Dogan24
12.01.2006, 22:25
Bugünkü BirGün gazetesinde L.Doğan Tılıç tarafından yazılan yazıdan bir bölüm

...Düşünsenize: daha çocuk yaşta suça bulaşan bir insan. Önce ufak tefek işler yapıyor. Sonra, Bulgaristan-Türkiye arasında kaçakçılık olaylarına karışıyor. Bir kabul edip bir reddettiği ifadeler bakarsanız, Bulgaristan finansmanıyla Suriye de silah ve terörist taktikler üzerine eğitim alıyor. Bu eğitimden sonra, "Bozkurtlar" için çalışmaya başlıyor. Onların "istikrarsızlaştırdıkları" Türkiiye de askeri darbe oluyor. 1979 da Türkiye nin en tanınmış, en saygın gazetecisini öldürüyor. Yakalanmasına neden olan muhbir de işkence edilip öldürülüyor. Ülkenin en iyi korunan cezaevinden, yine Bozkurtların yardımıyla, kaçıp Bulgaristana gidiyor. 10 mayıs 1981 de Milan dan trene binip Romaya geliyor. 13 mayısa kadar St. Peter Meydanında sağa sola kartpostallar göndererek zaman öldürüyor ve Oral Çelik le birlikte Papa yı bekliyor. Filistin Halk Kurtuluş Cephesinden Bulgar Gizli Servisi ne KGB den CIA ye kadar pek çok örgüte bulaşıyor ya da bulaştırılıyor. Sonra birden, hayatına kastettiği Papa nın "kardeşi" oluveriyor. ve Papa affettiği bu kardeşi için Hıristiyanları dua etmeye çağırıyor. İşte batılı internet sitelerinden yansıyan Mehmet Ali Ağca portresi. Ne müthiş bir film senaryosu olur ama!...
daha iyi bir fikrim var heykelini diksinler senelerdir saten rol yapıyor artıslikden bıkmıştır hem bozkurtlarda çelenk koyacak terleri olsun dimi ama:36_1_27:

Serkan_Devrim
12.01.2006, 22:30
daha iyi bir fikrim var heykelini diksinler senelerdir saten rol yapıyor artıslikden bıkmıştır hem bozkurtlarda çelenk koyacak terleri olsun dimi ama:36_1_27:
bencede bunun heykelini yapalım ve Atatürk büstünün yanına koyalım. yani atatürk dışında bunun gibiside var anlamında. ibret amaçlı.

Dogan24
12.01.2006, 22:42
fikrim zaten ipret amaçlıydı ama nafile kardeş cengiye alışmısış birileri çalar birileride oynar bizde bir söz var (kamravana) nedersek diyelim adamlar bildiğini okuyaçaklar ne diyelim alışılmısışlık var kaldırır mıdeleri bir kere bislik bisliği örter nasılsa ....

SivanA SimyacI
21.01.2006, 14:16
Can DÜndar Harİka YazmiŞ 70 Mİlyonun AĞzini OkumuŞ Helal Olsun Ama Karsidakİ BoŞ Adamlara 80 KÜsÜr Yildir Anlatamadik Kİ...

izmirksk
21.01.2006, 17:33
70 milyon demeyelim bayrak açan yada ona sempati ile bakan türkçü faşistler hariç