Orijinalini görmek için tıklayınız : tayyip referenduma evet kampanyası başlattı

suat
02.10.2007, 14:24
Başbakan Erdoğan AK parti Meclis Grubu'nda yeni yasama yılının ilk konuşmasını yaptı. Erdoğan referandumla ilgili kampanyasını da ateşlemiş oldu.
Anayasa çalışmasını gerekli bir vizyon olarak gerekir. Hedef toplumsal kesimlerin içine sindireceği yeni bir anayasaya ulaşmaktır. Uzlaşma yüzde yüzün uzlaşması mı demektir. Bunu söyleyenler kendi çatıları altında bunu sağlayabiliyorlar mı? Uzlaşma isteyenler önce kendi çatıları altında biraraya gelsinler.

82 anayasasındaki pek çok madde değişmiş adeta yamalı bir bohçaya dönmüş, toplumun ihtiyaçlarını karşılayamaz haline gelmiştir. Hareket noktamız eleştirileri nazara alarak metin yapmaktır. Bu konuda toplumun büyük bir kısmının görüşlerini değerlendireceğiz. Biz Meclis Başkanlığı'na bir teklif götüreceğiz.

Nihai kararı ise milletimiz verecektir. Mesele önyargı ve önkabullerden uzak olmaktır. Yapılması gereken büyük bir konsersüs oluşturmak. Onay mercii ise halkımızdır. Bu anayasauyı onylayan halk olsun istiyoruz. Bu konuda da çok vakit kaybedilsin istemiyoruz. Amacımız bir an önce neticeye ulaşmak. Neticeye varmak için önce tartışmalar yapılsın istiyoruz.

Altı tane bilim adamına bu çalışmayı yaptırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Anayasaların siyasi metinler olduğunu bir kenara koyamayız. Buradaki arkadaşlarımızı sokaktan toplayıp getirmedik.

Gazetelerde yazılanlar bizim elimizdeki metinlerde yeri yok. Sağır duymaz uydurur. Bizden önce de pek çok kurum ve kuruluş anayasa çalışması yapmıştır. Biz bu anayasa çalışmalarından da istifade ettik.

Büyük uzlaşma dediğim ortak hedef etrafında kenetlenmemiz için bir fırsattır. Biz AK parti için anayasa yapmıyoruz, milletimiz için yapıyoruz. Biz iki seçim beyannamemizde de bu eksikliği vurgulamıştık. Yeni anayasa Türkiye'nin anayasası olacaktır.

Biliyorsunuz 12 Ekim'de bir referandum yapacağız. Cumhurbaşkanı seçimini cumhura bırakmak en doğru yoldur diyoruz ve 21 Ekim'de cumhura gidiyoruz. Halkın cumhurbaşkanının seçimi doğrudan demokrasiye en güzel örnektir. 12.cumhurbaşkanı ve daha sonrakiler seçme yetkisi milletimizin olacaktır. Bütün halkımızı evet demeye davet ediyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------

-bu anayasa halkın anayasası olcakmış. peki bu anayasadaki maddeleri hangimiz tam olarak biliyoruz. en önemliside evet diyenlerin hangisi bu maddelerin içeriğinden haberdar.

-o cumhurbaşkanı kimin cumhurbaşkanı şahesen benim değil bence akp nin

-madem halkın karar vermesini istiyosun neden evet demeye davet ediyorsun halk karar veremiyor mu? (gerçi benim halkın büyük bi çoğunluğuna güvenim kalmadı bu seçimlerden sonra)

saygılarımla...

yorgol
02.10.2007, 14:40
halkın çoğu akp nin halkı artık özgür halk kalmadı sadce parayı seven menfaati seven bi halk var artık bu halktan bişey olmaz anlıyacağımız

yozgatlı
02.10.2007, 14:40
onun güvendiği birşeyler varki bu şekilde konuşuyor sevgilican seçimlerdede tek başıma iktidar olamazsam siyasetten çekilirim dedi iktidar oldu allah hepimizin yardımcısı olsun

suat
02.10.2007, 14:44
haklısınız canlar sonumuz karanlık...

alenya
02.10.2007, 14:53
paylaşım için teşekkürler takiyeden öteye gitmeyecekler.gül cumhurun cumhurbaşkanı değilki?kusura bakmasın o anayasa taslağını içimize sindiremeyiz.midemiz böyle şeylere alışık değil.ben direk hayır diyorum.çelişkiye bakarmısınız hem halka bırakıyor hem evet deyin diyor.umarım o iki kişden biri biraz olsun akıllanmıştır.

yozgatlı
02.10.2007, 15:31
paylaşım için teşekkürler takiyeden öteye gitmeyecekler.gül cumhurun cumhurbaşkanı değilki?kusura bakmasın o anayasa taslağını içimize sindiremeyiz.midemiz böyle şeylere alışık değil.ben direk hayır diyorum.çelişkiye bakarmısınız hem halka bırakıyor hem evet deyin diyor.umarım o iki kişden biri biraz olsun akıllanmıştır.

sevgili can sen sindirmezsin ben sindirmem öteki sindirmez ama sindirecek birileri herzaman bulunur ve maalesef bu kesim çoğunluktadır.önemli olanda bu cahil kesimin bilinçlenmesidir.tayyipi ilah olarak gören insanlar elbette sözündende çıkmayacaklardır tayip de bunu iyi gördüğü için bu kadar rahat konuşabiliyor...

saygılar

Westside
02.10.2007, 16:03
Ortacag karanlıgı sacan ampul.

ONU®
02.10.2007, 19:28
%47'ye güveniyorlar tabi.

yozgatlı
02.10.2007, 21:43
arkadaşlar bişey soracam seçimden sonra izlediğim bir programda akpnin; cumhuriyet mitingleri ve tayyip erdoğanın sözlerine rağmen sandıktaki durumundan bahsediliyordu.katılımcılardan biri tayyip erdoğanın bir çiftciye al ananıda git burdan demesinin halkta yalnış değil doğru algılandığını dile getirdi halkın güya bu sözünden sonra tayip i iyiden iyiye halktan biri şeklinde görmesi ve halkın tayyip hakkında stresli zamanlar geçirdiğini öyle bir durumda tayyip erdoğanın yerinde kimin olsa aynı sertlikte ve üslüpta cevap vereceğini düşündüğünü dile getirdi yani halk tayip erdoğanın yerinde ben olsam aynı şekilde cevap verirdim şeklinde düşünmüş ... sizce bu durum ne kadar doğru yorumlarınızı bekliyorum ....

suat
02.10.2007, 21:48
akp yi destekleyenler malesef doğruları göremiyolar. onlara göre tayyibin yaptığı herşey doğrudur. tayyip ülkeyi satsa ki satmaya başladı bi bildiği vardır derler yine desteklerler.

gmutlu
02.10.2007, 21:53
Ya arkadaşlar bizler örgütlü çalışamıyoruz. Bakın adamlar ne derse onu yapıyor. Şimdi herkesi evet demeye çağırıyor bakacaksınız katılım düşükte olsa yine katılanların 100 doksanı onlardan oluşacak ve istediklerini yapcaklar

halitseyfi
02.10.2007, 22:05
Tam bir faşizanca yaklaşım.

Tartışılmayn, halka indirgenilmeyen, bilinmeyen biranayasaya evet denmesini beklemek faşistçe bir yaklaşımdan başka birşey değil.

Ama bu halk bu anayasaya "Evet" diyecektir.

vidal
02.10.2007, 22:13
Bence tsk nın darbe yapıp tayyibe adnan menderese yapılanı yapması gerekiyor Çünkü biz bunları hak etmiyoruz

yozgatlı
02.10.2007, 22:16
sevgili canlar konumuzla alakalı değil ama bir arkadaşımın bana ulaştırdığı maili sizinle paylaşmak istiyorum gerçektende bazı şeyleri çok iyi gösteriyor

Yalçın DOĞAN
Kebapçıda namaz metroda namaz

ÖYLE sıradan bir lokanta değil.
Hürriyet'in ekinde
> bir ara en iyi on kebapçı arasında yer almış, Ankara'daki kebapçılardan biri.İki katlı. Lokanta sahibi ikinci katı içki servisinin verildiği bir yer haline getirmek istiyor. Ne mümkün. O mümkün olmadığı gibi, başka garip şeyler mümkün hale geliyor.Kebapçı revaçta, çok kalabalık, yemekleri lezzetli olduğu için, buraya sık sık bazı bakanların da yer aldığı AKP'li gruplar geliyor. O bakanların da yer aldığı gruplar, her sefer,"lokantada mescit nerede" diye soruyor. Yemeğe geliyorlar, namaz kılmak için mescit soruyorlar. Lokanta sahibi bakıyor ki,olmuyor, içkili hale getirmek istediği ikinci kat, bırakın içkiyi, lokanta olmaktan
çıkıyor ve mescide dönüşüyor.Gelen AKP'li guruplar, sofradan kalkıyor, önce erkekler, arkadan kadınlar,lokantanın mescidinde gurup ve sıra halinde namaz kılıyor. Yemek yerken namaza gitmek, daha önce böyle bir adet var mı, sırf gösteri. Bu farklı bir tarz-ı hayat, farklı
bir yaşam biçimi.
TUNALI'DA MESCİT Ankara'nın en büyük camii Kocatepe Camii. O camiye açılan en büyük cadde, Tunalı Hilmi Caddesi. Cami bir kaç yüz metre ilerde,yine de, Tunalı Hilmi'nin kavşağına mescit yapılıyor. Dün cuma. Cuma nedeniyle,Tunalı'daki mescitte namaz kılınıyor. Her cuma olduğu gibi, namaz
kaldırımlara taşıyor, insanlar yürüyecek yol bulamıyor. Oysa, cami işte hemen
şurada. Bu farklı bir tarz-ı hayat, farklı bir yaşam biçimi.
METRODA MESCİT Kızılay Metrosu. Aynı zamanda
alış veriş merkezi.
> Metroda mescit var. Dün cuma. Kızılay metrosundaki mescitte cuma namazı kılanlar, metroya taşıyor, insanlar
metroya binmek için, birbirinin üstüne çıkıyor.Daha da tatsızı, namaz kılanlar,
yoldan geçen ve namaz kılmayanlara yan gözle bakıyor.Bu farklı bir tarzı-hayat, farklı bir yaşam biçimi. Lokanta, metro, hastane, pastane, postane, havaalanı fark etmiyor, her yer mescitle doluyor.
> DEMOKRASİ DİYE DİYE En sık söylenen söz, en başta türban dahil, "herkes istediği gibi giyinir, istediği gibi yaşar, neden insanlar
birbirine karışıyor" gibi, sözüm ona, özgürlük ve serbestiyet. Sözüm, ona demokrasi. Demokrasi, arkasına sığınılan kutsal kavram. Elbette demokrasi. Ama, bunların demokrasiyle, özgürlükle ilgisi yok. Demokrasi diye diye, tarz-ı hayat değişiyor. Siyasal rejim değişiyor. Değişim yavaş yavaş ve iki
türlü.
1- Dayatma, belli dinsel simgeleri topluma fiilen kabul ettirme yolayla.
> Örneğin, türban Çankaya'ya fiili olarak çıkmış bulunuyor. Bu tarz-ı hayatın
değişimi işareti.
2- Alıştırma yoluyla. Başkentin göbeğinde, kebapçıdan metroya uzanan mescit zinciri, kaldırımlara taşan namazlar,toplumda önce garipseniyor,ardından alıştırma dönemi geliyor.> Gerçekte günlük yaşam biçimi
değişiyor. Dini motiflerin ağır bastığı sisteme kayıyor. Biri geçen yıl, diğeri on yıl önce,ben iki kez İran'a gidiyorum. Cuma namazları dahil, İran İslam Cumhuriyeti'nde ne sokaklara taşan namazlar var, ne iki durakta bir, mescit. Ama, dayatma sonuna kadar. Burası laik Türkiye Cumhuriyeti. Başkentte
sokaklara taşan manzaralar, ne bazı salakların dilinden düşürmediği demokrasi ile izah edilebilir, ne isteyen istediğini yapsın, aldatmacası ile.