savaş-24
03.10.2007, 21:31
1-) Start -> Baslat-calistir sec
acilan diyaloga kücük harflerle cmd yaz
-> Simdi ufak bir DOS penceresi acilmis olmali
bunun icine aynen bunu yaziyoruz : net user (kücük harflerle ve net den sonra bosluk birakiyoruz) ve Enter basiyoruz
-> Su an bilgisayarinda hangi hesablar bagli görebilirsin.
bunlarin icinde Support_388945a0 diye bir hesab varsa Casus sende bagli.
Eger Support_388945a0 yazili hesabi görüyorsan yapacagin su:
Ayni pencerenin icine bunu yaz : net user SUPPORT_388945a0 /delete yazıyoruz...birboşluk bırakıyoruz
Entere bas. Hepsi bu Casus silindi!
2-) cmd den sonra... cd\ yazıcaz full sistem oluyo böle sonra cls yazıp ekranı temizleyip net user yazın 2 - 3 tane casus çıkar yine aynı yolla silin onları... ama 2.sinde ben ekranı temizle olayını yapamadım.tedbir için 1.sini uyguladım.
halitseyfi
03.10.2007, 22:19
ben uyguladım aynısı çıktı bu casus yazılımların amacı nedir?
emeğine sağlık
cem_sultan
03.10.2007, 22:31
bir tanede ben yazayım interneti tıkladığınızda hiç bilmediğiniz ve istemediğiniz bir site karşınıza çıkıyorsa vede değiştiremiyorsanız:
start..başlat..çalıştıra tıklayın
çalıştır penceresine regedit yazın...
karşınıza bir sayfa çıkacaktır hopage ve startpage in üstüne sağ tıklayın 1 yazısını ondalık olarak 0 yapın...
daha sonra internet sayfasından araçlar...internet seçenekleri...genele tıklayın...
kullanmak istediğiniz siteyi yazın....uygulaya basın
hompage ve startpage imgelerinin üzerine gelin sağ tıklayın tekrar bunu onralık olarak 1 yazın....artık istediğiniz site her internete imgesine tıkladığınızda karşınıza çıkacaktır...umarım anlatabilmişimdir:)...sevgiler...
merhaba arkadaşlar casus dediğinz şey windowsla beraber default (varsayılan olarak)gelen bir kullanıcı hesabıdır.
bunu görmek için xp pro kullananlar
bilgisayarıma sağ tıklayın manage(tr kullananlar için yönet)tıklıyoruz orda local users and groups var(tr için yerel kullanıcı hesapları ve gruplar) kullanıcı bölümüne tıkladığınızda orda disable(etkinleştirlilmemiş olarak)geldiğini görürsünüz üstü kırmızı çarpılıdır.
bu kullanıcı destek kullanıcısıdır bir çok yerde yetkisi vardır. kimisi casus olarak söylüyor microsofta sizi ispiyon ediyormuş falan ama inanmayın öyle olsa birçoğumuz illegal windows kullanıyoruz çoktan microsofttan uzmanlar kapınıza dayanmış olması gerekirdi böyle casus falan umursamayın zor şeyler çünkü o kadar büyük adamlar girmek isterse binbir çeşit yolu var geleli bu kullanıcının ne iş gördüğüne
Yardım ve destek hizmeti için kullanılan bir hesap..
Windowsunuz orjinalse; başlat>yardım dan destek alabiliyorsunuz microsofttan..
Diyelim ki acemisiniz..orjinal vindosunuz var..yardım ve destek merkezinden tardım etmesi için davet filan var ordan microsoft yetkilisi operator, suport_3463456 bilmem ne hesabını kullanarak pc nizde sizin yapamadığınız sorununuzu halletmek için pc ye bağlanıyor..Böyle bişey işte
umarım açıklayıcı olabilmişimdir...
Şimdi ben sildim ne olacak.
Merhaba,
Paylaşımlar için teşekkür ediyorum.
Bende sildim ama hala görünüyor...
cangüdaz
04.10.2007, 16:33
ben de yaptım ama casus falan bunlar ne işe yarıyor?zararı var mı bilgisayara?
Mahir_86
06.11.2007, 13:12
arkadaşlar casus yazılımlar için benim bulduğum kullandığım ve işimi gören bir yazılım.. tabiki tiral versiyonu.. full versiyonu için sitesine gidip satın almanız gerekiyor..
TIKLAYIN KURUN TEMİZLEYİN (http://rapidshare.com/files/67790783/SUPERAntiSpyware.rar.html)
mavilim0696
29.12.2007, 13:05
sadece benim kullanıcım görühüyor paylaşım için saol..
kardeş bi işe yaramaz o ama yinede emeğine sağlık
konuda adı geçen casus yazılımlar hakkında bilgi vereyim:
bu casus yazılım ın bir örneği olan keylogger; bilgisayrdaki tüm şifreleri server ı kuran admin in tercih ettiği bir e posta adresine gönderen küçük virüs yazılımlarıdır. bilgisayarınızda açık port varsa bilgisayarınıza kolayca girilebilir..casus yazılım desktop(masaüstü)unuzun resmini çekebilir, şifreleri çalabilir, bilgisayarınızı çökertebilir...
Korunmak için:
msnden tanımadığınız kişilerden dosya kabul etmeyiniz.
msn anlık ileti penceresinden gelen tanımadığınız linklere tıklamayınız.
saygılarımla..
Aslında bu casus deiL.
Bazen denk gelmiştir. Windows hata verdiğinde hatayı bildir msj ı ile karşılaşırsınız. Bu hatayı mesaj olarak windows a email yoluyla bildiren bir sistemdir.
Alevi_Semih
02.04.2008, 15:30
saol can ellerine sağlık.Bazı casuslarda zararlı olabiliyor.
valla ben başlat/çalıştır/(ara len tüm casusları) yazdım, karşıma fbı,cıa,mossad hatta ve hatta 007 james bond çıkdı :sook nabim?:garibbak: dövimmi ben bunları şimdi?:shuriken: yoksa alt_f4 mü yapim?:lol:. şaka bi yana bilmiyosanız hiç kurcalamayın, system dosyası silebilirsiniz, o zamanda erman toroğluyla geri dönüşü olmıyan bi yola girersiniz:lol: pcnizde virüs, casus yazılım, trojan, spy vs. olduğunu düşünüyosanız en yakın teknik servise baş vurun.