Orijinalini görmek için tıklayınız : isyan....

kreşmir
07.10.2007, 23:42
akşam saatlarinde şırnak tan bi haber geldi....13 asker çıkan çatışma sonucu öldü...
geçen hafta yine bu günlerde 13 korucu ve yakını ölmüştü....

bu iki haftada doğuda çıkan çatışmalarda 15 e yakın pkk li öldü....

izmir de patlayan bomba sonucu bu hafta içinde halktan 1 kişi öldü....

son günlerde yaşanan çatışmalarda ölenler dışında 10 larca yaralı var....

bu çıldırış nereye kadar gidecek ve ne olacak bu durmadan akan kanın sonucu...hangi ideoloji hangi siyasi akım sindirebilir kan üzerine bi iktidarı ve kim üzülür yaşamını yitirenlere....kim ağıt yakar....

kullanılıyoruz değilmi....
satılıyoruz 3-5 kuruşa....
rant uğruna ölüyoruz....
süründürülüyoruz.....
sindiriliyoruz.....

biz olmaktan çıkıyoruz.....
insan olmaktan......

tehlikenin nerden geldiğini biliyoruz....
ama öldürüyoruz.....
ve ölüyoruz hiç durmadan....

isyanım bu koşullarda halen basma kalıp fikirleri yaşatanlara...bizi bizden çıkarıp farklılaştıranlara....

bizi bize öldürenlere.....

yazıklar olsun bu kara oyunu devam ettirenlere....

Mahir_86
07.10.2007, 23:47
Kahrolsun ABD!!

ve ne olursa olsun insanları insanlara öldürten lanet olasıca yerin dibine batasıca ABD ve işbirlikçi yönetim.

bu gece Kadir Gecesi. bu gecede lanet okumak beddua etmek istemezdim ama Lanet olsun savaş çıkaranlara.. Lanet olsun insanı insana öldürtenlere..

Kılıç Ali
07.10.2007, 23:52
Şehit olan askerlerimize tanrıdan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum, inanıyorumki bu kahrolası terör belası çıktığı yer olan bataklığın dibine gömülecektir...

iusjure
08.10.2007, 00:30
Ölenlerin ailelerinin başı sağ olsun. :(

Fakat, ilk değil son da olmayacağa benzemiyor.
ABD bile Irakta bu kadar kayıp vermiyor, biz kendi ülkemizde ölüyoruz.
Komutanlar ve diğer yetkililerin acil olarak "hesap" vermesi lazım bence.
Hani, Dünyanın en iyi 2. ordusuyduk, pilotsuz uçak üretebiliyorduk, en iyi eğitimli orduya sahiptik?
Nasıl iş anlamadım? Gerçkelerle yüzleşmek lazım bence en yakın tarihte...

saygılar ve iyi geceler....

kreşmir
08.10.2007, 00:38
gerçek olan cenazeler sadece ....sesleri yüreğimi yakıyor artık....üzülüyorum...

gençliğine doyamadan yitip gidenleri kim tanıyor aramızda...kim biliyor kurşun nasıl deler vücudu...
ve umudu gökyüzündeki yıldızlarda kim yitiriyor...

sol mu,sağ mı,vatansever mi....eğer halen ölümleri sahiplenen varsa bunların siyaseti yok demektir.....

wolcano84
08.10.2007, 00:56
kahrolsun teröristler.yazık degilmi körpecik mehmetciklerimize...yazık degilmi gözü yaşlı annelerimize babalarımıza...

LaDY
08.10.2007, 00:58
Sağ mı Sol mu bilmem ama, Ateş Düştüğü Yeri Yakar onu bilirim.
O dağda ölenin de anasını düşünüyorum, asker ocağına (sözüm ona devlete emanet olan) erlerin anasını da, hangisi karalar bağlayıp ağlamıyor?
Evet insanın isyan edesi geliyor, Neden ve Nereye Kadar? Akan gözyaşlarının yanan yüreklerin dinmesinin vakti gelmedi mi :no:

kreşmir
08.10.2007, 01:01
tüm ölünlere yazık hepsine....çünkü ölüm bi çözüm değil...burda niyet taraf tutmak değil....

az önce hakkaride çöp bidonuna bırakılan bombanın patlaması sonucu 6 yaşında ki umut çocuk yaşamını yitirdi...

silahların namlusu fikirlerimizi taşımaz sadece ölüm getirir....

onur melis
08.10.2007, 01:13
ben askerliyimi tuncelide yaptım pusuya düşürüldüyümüz oldu çatışmaya girdiyimizde oldu tunceli valisini şehre götürürken pusuya düşürüldük çapraz atese maruz kaldık 7 arkadaşımı şehit verdim ve her şehit haberinde canım yanıyor
devlet operasyon yapmamıza izin vermiyor pkk yı destekliyor ve bu böyle gittikçe şehit haberlerini çok duyacaz

ve her zaman diyorum vatan sağ olmasın

onur melis
08.10.2007, 01:55
başbakanda hayır olsaydı bu ülkeyi bırakırdı ama ab ye girebilmek için abd nin yalakalıklarını yapmaya devam ediyor ve teröre göz yumuyor

abd terör örgütlerine silah yardımı yaptıgını zaten acıkladı bu nedemek oluyor peki abd kazansın biz göz yumalım belki dökülen şehit kanlarıyla bizi ab alırlar politikasında

başbakanın partisi nedir akp açılımı peki biliyormusunuz söyleyim

amerikayı kalkındırma platformu

AlininEvi
08.10.2007, 02:07
O dağda ölenin de anasını düşünüyorum, asker ocağına (sözüm ona devlete emanet olan) erlerin anasını da, hangisi karalar bağlayıp ağlamıyor?
Evet insanın isyan edesi geliyor, Neden ve Nereye Kadar? Akan gözyaşlarının yanan yüreklerin dinmesinin vakti gelmedi mi :no:

ben askerliyimi tuncelide yaptım pusuya düşürüldüyümüz oldu çatışmaya girdiyimizde oldu tunceli valisini şehre götürürken pusuya düşürüldük çapraz atese maruz kaldık 7 arkadaşımı şehit verdim ve her şehit haberinde canım yanıyor
devlet operasyon yapmamıza izin vermiyor pkk yı destekliyor ve bu böyle gittikçe şehit haberlerini çok duyacaz

ve her zaman diyorum vatan sağ olmasın

Sanırım terör politika gereği devletin işine(nedenini bilmiyorum ama politik olduğu kesin) geliyor... Türkiye bu kadar aciz değil ki... ne savaşlar gördü... ne yokluklar içinde zafere ulaştı... pkk neymiş ki temizleyemesin.. ben böyle düşünüyorum... Politika dedikleri de bu olsa gerek...:S:S:S:S:(:(:(:(

sahrut75yagmur
08.10.2007, 02:24
Sanırım terör politika gereği devletin işine(nedenini bilmiyorum ama politik olduğu kesin) geliyor... Türkiye bu kadar aciz değil ki... ne savaşlar gördü... ne yokluklar içinde zafere ulaştı... pkk neymiş ki temizleyemesin.. ben böyle düşünüyorum... Politika dedikleri de bu olsa gerek...:S:S:S:S:(:(:(:(

Nedenler basit...Biz küçük Amerikayız...
Bize söyleneni yapmaktan başka bir alternatifi miz yok...

Imf lafı bile yeter bizim farklı önlemler almamamıza...

Büyük orta doğu projesi derinden derinden uygulanmaya sokulduğu için...

Silah tüccarları,uyuşturucu simsarları,kaçakcılar,kara para aklayanlar ülke yönetiminde çok söz sahibi oldukları için...
Sana silah satan zihniyet,düşmanına da satttığı için...

Ve bunlara rağmen benim halkım hala uyanmadığı...Üç kuruşluk insanlara kömür verenlere...Sadece günü kurtarmak için oy verdiği ve vereceği için...

Neden mi ben hatırladıkça yoruldum...
Neden...

Saygılarımla.

kreşmir
08.10.2007, 02:48
karşı durmamız gerekenin;insanların , bu ülkenin insanlarının ölmesini isteyenlere olduğu bir gerçek...

benim ifade etmek istediğim birinin diyerini neden yok edemediği değil....

madem bu olay artık halktan çıkmıştır bir avuç çıkarcının elindedir, onlara artık karşı duralım...pkk yi yok edelim askere karşı gelelim vuralım vurulalım....biliyormusunuz ki bu iki tarafın elinde ki silahların amerikan malı olduğunu....

bu ülkeyi yönetenlerin ne kadar aciz olduğu da böylece ortaya çıkmış oluyor zaten....

arkadaşlar yine belirtiyorum ne olur bu topikte yok etmekten öldürmekten bahsetmeyelim...duyarlılık sadece bununla ölçülmez...

nusayri
08.10.2007, 07:03
senaryo davam ediyor.....
ülkenin bir çok yerinde faili mechul bonbalamalar, doğuda tansıyonu yükseltecek birbiriyle bağlantılı saldırılar,yeni anayasa tartışması, mahale baskısı, türben sorunu gündemde tutma, pahalılık ,açlık,içinden çıkılmıyacak bin bir türlü sorunla boğuşmak yetmiyor,bu halkı karşı karşıya getirmek için daha ne senaryolar üretilyor?.....
ölenler her kim olursa olsun bu halkın evladı bu toprağın insanı ,bu sorunu çözümsüzleştirenler utansın bu vatandan başka vatanımız yok,iş birlikçıler vatan hainleri vatanın deyeri bilmez,bilselerdi bu vatana bu kadar ihanetler yapılmazdi....

saygılarımla.

saygılarımla.

başkabirdünya
08.10.2007, 08:39
geçen ay övünülerek bir haber yapıyordu kanallar
1 ayda 58 terörist gebertik diye
işte sorunun çözümü için denen yöntem
gebertmek!!!
ve dün 13 insan daha öldü
bu ölümlerin nedeni devletin 30 yıldır yürüttüğü katliamcı politikadır
devlet 30 yıldır askeri harekattan başka bir yol denemedi
bu sorunda iki tarafta silah bırakmalıdır
tek çözüm yolu budur!!!

bu kirli savaşta ölen öldüğüyle kalıyor
ne asker ne gerilla
eğer ölüm istemiyorsak
bütün ölümlere karşı durmamız gerekiyor

dün radikalde yayınlanan bir yazı:

PKK kadroları

Kara Kuvvetleri Komutanı, PKK'ya katılımların, silahlı mücadelenin devam ettiği 23 yıl boyunca önlenemediğini söylemiş, "Başarılı olsaydık, bu mücadele sürecinin bugünlere gelmemesi lazımdı" demiş.
PKK'ya katılıp dağda bayırda silahlı mücadeleye girmek kolay iş değil. Binlerce insan bu şekilde hayatını kaybetse de, hâlâ onların yerini almak üzere gelip katılanlar var demek. PKK, kadrolarını Avustralya veya Sumatra'dan devşirmediğine göre, bu ülkede yaşayan insanlar arasından çıkıyor bu kadrolar.
Türkiye'de bazı 'muhataralı' konular vardır. Bunlar üstüne söz söylemek, aklı başında kişinin yapacağı iş değildir. Sonra yetkili birileri çıkar, söylediğin sözü ağzına tıkar, neye uğradığını şaşırırsın. Türkiye'de Kürt olduğunu, 'Kürt sorunu' olduğunu bilmeyen mi vardı? Bilmeyen yoktu, ama 12 Eylül'den sonra bunu söyleyen de yoktu. Topluma 'karda kart kurt' öğretisi verilmişti, bunun dışına çıkmak yoktu.
Sonunda, olaylar durulmayınca ve durulmamasının bir 'açıklaması' gerekince, o zamanın Genelkurmay Başkanı, 'Etnik sorun, kolay çözülmüyor. İşte IRA, ETA, Korsika sorunları' demişti ve ülkede Kürt bulunduğu yeniden keşfedilmişti.
O zamandan beri 'kart kurt' öğretisi piyasaya sürülmedi ama hiç belli olmaz.
Evet, yıllardır bu mücadele sürüyor ve 'ucunda ölüm' olmasına rağmen (öyle çok 'ucunda' da değil) sürdürmeye yetecek sayıda insan buna katılıyor. Bu nasıl oluyor, niçin oluyor?
Gazetelere yansıdığı kadarıyla Kara Kuvvetleri Komutanı bu konuda ayrıntıya girmemiş. 'Aileler çocuklarına engel olsun' gibi bir temenni geçiyor, ama herhalde ciddi bir tedbir olarak bunu düşünüyor olamaz.
Daha önce de, birkaç sefer söylediğim bir şeyi bu vesileyle bir kere daha söyleyeyim.
Eskaza Rusya ile savaşıyor olsaydık, böyle bir olayın içeride milliyetçi ideolojinin hızla yükselmesine, keskinleşmesine yol açması şaşırtıcı bir şey olmazdı. Kendi hesabıma, onaylamazdım bunu, ama yadırgamazdım da.
'Kürt sorunu' böyle bir şey değil. Bunun tam tersi. Çünkü burada farklı bir etnisite ile aynı sınırlar içinde yaşamak söz konusu. Komşumuz ülkelerde o etnisiteden insanlar yaşıyor (sayıları buradaki kadar yüksek olmasa da) ve biz kendi Kürt yurttaşlarımızı, burada yaşamanın onlar için de daha iyi olduğuna ikna etmek durumundayız.
Bunun yöntemi her gün suratlarına daha, daha büyük Türk bayrağı sallamak mıdır? Gene bir 'etnisite' olarak 'Türk' diye kendimizi yüceltmek, kaçınılmaz bir 'Türk/Kürt' kutuplaşması yaratmak mıdır? Şimdi bu icraatın uzun listesini çıkarmaya, bir kere daha yazmaya gerek yok. Yakın tarih içinde şu özetlediğim tavrın binlerce örneğini yaşadık. Bunların sonuçları da ortada -ne kadar 'başarılı' olunduğunu gösteriyor. İşte, 23 yıldır kadro yenilenmesi engellenemiyor demiş Kara Kuvvetleri Komutanı.
Bu yöntemle olsa olsa şu olur:
"Ben senden güçlüyüm! Şimdi senin gözünü patlatırım! Kes sesini, otur aşağı! Haline şükret!"
Böyle bir söylemle benimle kalmaya 'ikna edilmiş' insanlarla yaşamak, bana sevimli gelmiyor ('ikna edenler'le
yaşamanın sevimliliği de ayrı konu).
Saygı duyamadığım biriyle birlikte yaşayacağım da ne olacak.
'Yaşamak için zillete katlanmak' terbiyesinden bu toplumun artık çıkması gerekiyor.

Murat Belge-Radikal

cemalettin
08.10.2007, 08:51
atalardan miras sandık,
hal bu ki,torunlardan emanetti.
tarih yazacak bir gün elbet ki,
bu ülkede yapılanlar ihanetti.

Mahir_86
08.10.2007, 12:12
gecen hafta aşağıdaki yazıyı internette tesadüfen görmüştüm. sizinle paylaşmak istiyorum.. (Yazı içerisinde Çocuk Babasını aşırı derecede aşağlıyor.. ama o şartlar altında çocuğa hak vermemek elde değil)

...::: BİR ÇOCUĞUN BABASINA FERYADI :::...

NEDEEEN::'!!!!!!!!BABAAAAA!!!!!

Yıl 2020,çocuk 18,baba 47 yaşında...

"Baba bizim bayrağımızda sizin zamanınızda Ay-yıldız varmış neden
şimdi değişik işaretler ve anlamını bilmediğim renkler var?BABA:!!!!

2 arkadaş okulda tavan arasında eski bir atlas bulmuştuk,o atlasta
gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye toprağı imiş,şimdi neden
o haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz?BABA!!!

Eskiden her mahallede 1-2 cami varken,şimdi neden her ilde bir cami
var,dedem bahsetmişti daha önce ezan denen bir şey varmış,günde 5 defa
camilerden okunurmuş şimdi bu değişik şeyler çan sesleri ne baba?

Filistinlilerin zamanında topraklarını parça parça satarak İsrail'in
kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde okumadınız da,topraklarımızı
sattırıp şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz.Siz atalarınızdan böyle mi aldınız bu
toprakları,emaneti böyle mi korudunuz. Günden güne topraklarımız satılırken
siz uyuyor muydunuz baba?!!!!!

Baba küçükken herkesin beni Aybüke diye çağırdığını hatırlar gibiyim
şimdi neden bana Angel diyorlar,beni kulağıma Angel ismini ezanla sen mi
söyledin?BABA'''!!!!!

Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri ve bu değişik insanlar kim baba? Her gün
bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri yerde coplayarak demokrasi! mi
getirdiler baba?Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğrettiler sanki.demokrasi bumu baba!!!!!

Elime geçen gün bir kitap geçti baba,senin gençliğinden kalan .Biz Ankara'ya
taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317 şehit vererek "Gazi"
lik unvanını kazanmış.Neden şimdi oraya kürdistan diyorlar baba.Baba hani sizlere
kürtlerle Türkler kardeştir demişler,peki kardeşlerim neden bizi öldürüp ülkemizde
ayrı devlet kurdular.BABA!!!!!

Baba o kitapta Atatürk diye birinden de bahsetmişti.O her kimse 1933'te
Bursa'da bir nutuk vermiş,ben şimdi bile ne kastettiğini anlayabiliyorken,sizin
gençliğiniz bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız.BABA!!!

Şimdiki kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına
çuval geçirmişler ve sen o dönemde gençtin,hiç mi kanın donmadı baba.Neden
hesap sormadınız bunları görmezden gelen yöneticilerinize?BABA!!!

O az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain yöneticilere
ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da "Muhtaç olduğun kudret
damarlarındaki asil kanda mevcuttur."demiş.Baba kanınız o kadar bozuk mu ki
ülkemizi bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız.BABAAAA!!!!!

Baba Türkiyeli ne demek,biz Türk çocuğu değil miyiz,soyumuz belli değil mi
bizim ,o kitapta okumuştum "Ne mutlu Türküm diyene" yazıyordu.Peki baba ben
neden mutlu değilim.Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden
söylerdiniz.BABA!!!!!

Baba biz Kurtuluş Savaşı denen bir şey yaşamışız,kitaba göre dünyanın gördüğü
en şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz.Madem bu vatandan bu kadar
kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar şehit verdiniz.BABA!!!!

Hiç mi kitap okumadınız, hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi göremediniz ülkemizin
peşkeş çekildiğini, eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız
sizin o hainlerden ne farkınız kaldı. Allah’ın huzuruna hangi yüzle çıkacaksınız baba.
"Vatan sevgisi imandandır" diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüğünüzden
vazgeçtiniz bari İslam'ın emrine uysaydınız.BABA!!!!

Senin eski CD’lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marş’ımız varmış, o marşı
yalnızca körü körüne mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış, demiş ki "Ey Türk
titre ve kendine dön."Baba ne zaman titreyeceksiniz, Ankara’yı da kaybettikten sonra mı?
Bundan 13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi.BABA!!!

Baba sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün."Ya devlet başa,ya
kuzgun leşe" diyebilecek bir Hasan Tahsin,bir Şehit Şahin,bir Sütçü İmam yok muydu
aranızda?Yazıklar olsun baba sizin gençliğinize!!!!!!

Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba.Türklüğünüzden utanmadınız hiç
olmazsa insanlığınızdan utansaydınız baba.Bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken
hiç olmazsa ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?"BABA::::!!!!!!!!

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...

tulin_ali
08.10.2007, 12:43
Ne kadar güzel vuruyor yüzümüze içimizde yaşattıgımız gerçekleri....
Umarım bu gidişe dur diyecek birileri çıkarda biz bu yazılanları çocuklarımızdan duymayız yada şerefimizle ölemiyorsak böyle bir dünyaya böyle bir vatana başka çocuklar getirip onları bu halde koymayız.
Şehitlerimizin annelerine allahtan sabır diliyorum çok zor bir acı...:crying:
Ve tabiki bizlerede bu güzel vatanımızı gitgide cehenneme çevirenlerle yaşama gücü vermesi için yine yaradana sıgınıyorum...

başkabirdünya
08.10.2007, 13:05
“Hocam dünya kimine beşibirliktir, kimine seferberliktir.(...) Biz bu acıyı görmüşık, bundan sonra diyiğ analar görmesin. Yane diyoruz bundan sonra Allah bir barış kardeşlik versin: Bundan sonra ne asker anaları, ne gerilla anaları, kim olursa olsun insan insandır, biz gene de bu barıştan yana çalışacağız. Yani öfkemiz, acımız büyük, ama bizim gördüğümüzü diyiğ kimse görmesin...”

herşeye inat herkese inat
TÜRK VE KÜRT HALKI KARDEŞTİR

Savaşın sorumlusu ve suçlusu
bu güne kadar ki iktidar ve egemen güçlerdir
bu savaşa dur diyelim

ÖLEN ASKERDE GERİLLADA İÇİMİZİ YAKIYOR
(benim için böyle)

Akşam yeli eserken savaş alanında
düşman yenilmişti
telgraf telleri titreye çınlaya
iletti haberi uzaklara.
Bir ucunda dünyanın
yükseliverdi bir acı uluma

Çılgın bir çığlık koptu
kızgın ağızlardan gök boşluğunda
ilenmekle soldu binlerce dudak,
binlerce dudak mırıldandı eski duaları.

Öbür ucunda dünyanın
bir sevinç çığlığı yağdı gökyüzüne
ciğerler şişti, göğüsler kabardı
sarıldılar birbirlerine, tepindiler
binlerce dindar el kenetleniverdi o saat
birbirine

Gece yarısına doğru
telgraf telleri devam ediyordu saymaya
savaş alanındaki ölüleri.
Sonra dost düşman bütün insanları
yeryüzünün
sustular.

Yalnız analar ağladı
yeryüzünün iki ucunda...

Bertolt BRECHT

makaay2077
08.10.2007, 13:08
birkaç kendini bilmez yüzünden bir halk zan altında bırakılıyor.

hasat
08.10.2007, 13:15
her geçe gün ülke kaosa sürükleniyor,ve halk olarak hala harekete geçemedik...yazık bize

Başkomser
08.10.2007, 13:15
Hepİmİzİn BaŞi Saolsun :(

YezdaN
08.10.2007, 13:28
:cursing: :cursing: sayın başbanımızda bu olay karşısında terörle mücadelemiz devam edecektir amerika seyahatinden sonra gereken müdahele yapılacaktır diyor halen abd den fikir alıyor bune saçmalıktır siz insanı insana düşürün bu topraklarda binlerce analar ağlasın yansın ocaklar sönsün siz başbakanım george bush tan fikir alın o ne derse onu yapın.. :cursing: :cursing:

uyan başbakanım uyan vatanında ölen ölene aynı topraklarda yaşayan vatandaşların birbirine düştü sen amerika diye sayıkla !!!!!!!!!!

Yazıklar Olsun

ONU®
08.10.2007, 19:25
Bunca analar ağlarken hâla Amerika'ya turistik geziye gidenlere, teröristbaşına ''sayın'' şehide ''kelle'' diyenlere, ülkesini binbir oyunla bölmeye çalışanlara auvç açmakla kalmayıp birliklerine girmek için türlü şaklabanlık yapanlara, milletinin de devletinin şerefini iki kuruş karşılığı yabancıya satanlara ve bu tarif ettiğim kişilere dalkavukluğun ve de propagandanın binbir türlüsünü yapanlnarra ve onlara kanıp oy verenlere lanet olsun.

Bu acıya kulak vermeyip gününü gün edenlere lanet olsun.

Terörün her türlüsüne lanet olsun.

Kılıç Ali
08.10.2007, 19:37
Şu çakal sürüsüne gerilla diyerek gerillanında adını kirletmektiyorsunuz...

kigılı
08.10.2007, 20:02
şırnakta şehit düşen tüm askerlerimizin mekanı cennet olsun,1 hafta önce otobusu taradılar 13 kişiyi katlettıler dedilerki devlet yaptı bız yapmadık..bugun 13 sehıt verıyoruz yıne derler asker kendını vurdu derler..bunlar ancak ya besıktekı cocuğa kursun sıkarlar yada 80 yasındakı nıneye ıskence ederler..yada askerı arkasından kahpece sehıt ederler..ama bugunden ıtıbaren sızı ve sızlerı destekleyenlerın yuzlerındekı ıfadeyı merakla beklıyorum...bugun dıyarbakırda,sanlıurfada,gazıantepte sehıt dusen askerlerde kürttü,ama sözde kürtlerin hakkını arayanlar nerdeydıler..cenazede nıye yoktular nerde zanalar.nerde dehapcılar..emınımkı bugun onlar guluyo sevınıyo bırsey basardılar zannedıyolar..gülün eğlenın..elbet son gülen ıyı guler

CaNCa
08.10.2007, 20:32
Hiç bir arayışın çözümü illegal silahlı bir yoldan, dolaylı bir şekilde hem kendi canlarına, hem de başkalarının canlarına kıyılması değildir. Kaldıki karşıda pusu kurulan, savaşılan askerler anadolunun çeşitli bölgelerinden ana kucağından kopartılarak bölgenin o ürperti yalnızlığına bırakılmış gençler.. Bunlar kaderlerini sonlandıran insanların kardeşleri bile olabilirler. Başta abd olmak üzere çeşitli emperyal güçlerin kaşımaları ve faşizmin ilkel bilinçsizliği sayesinde, birilerinin çizdiği senaryoyu hayatlarında oynayan insanlar bedellerini hep ağır hasarlarla ödemek zorunda kalıyorlar..

Bu iflah olunmaz kaosun temelini de herkes bilir; bölgede ciddi anlamda haksızlıklar yaşanmıştır, bu sadece kürtler için geçerli bir durum değil, sünni-türk kalıbı dışına taşanlar hep belli muamelerle karşı karşıya maruz kalmıştır. Hatta sünni-türk olmakta yetmez, kendizi kanıtlamak için sünninin en yobazı, türk'ün en milliyetçisi olmanızı gerekir sırtınızı berk tutabilmek için. Peki ilkel anlayışlara karşı çözüm bulabilmek tek alternatif, eleştirisi yapılan sistematik faşist anlayış'ın başka bir etnik versionu mu olmak..! Bu insan ayrımı yapan ilkel bilinçsizliğe karşı sağlam bir duruş sergilemek için, sırtını zıtları olan başka bir fanatizme dayayanların karşıdakilerle tek ortak dili 'ölüm' olabilir..

Maalesef yine acı bir gündem konusu ile anlamını veremediğimiz bir var oluşun paylaşılamama durumu ardından, benzer acılarla, benzer cümlelerle sonuçlandırmak zorunda kalıyoruz..; Evet birçok arkadaşın ifade ettiği gibi kesinlikle ateş düştüğü yeri yakıyor, arkalarında bıraktıkları insanlara sabır diliyorum..

alenya
08.10.2007, 20:36
aynı ülke evlatlarını birbirine vurduran zihniyete lanet olsun.kardeş kanı döktürerek bu kanla beslenen asalaklara yazıklar olsun.ölenlere rahmet yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum.

karyatit
08.10.2007, 20:36
Kapitalizmin çıkış noktası savaştır...

kreşmir
08.10.2007, 20:42
arkadaşlar yine belirtmekte yarar görüyorum bu topikte ne olur yok etmekten bahsetmeyelim her yok oluş bir acı düşürür bedene....

bizim asıl sorunumuz birbirini vuran evlatlarımız kardeşlerimiz değil bizi bize düşeren baştakilerdir.....

bu duyarlılığımı anlamanızı diliyorum....

Serhatlı
08.10.2007, 20:56
Nedense hala bazı GERİİ ler aklının olduğunu varsayan ama aklı olmayanlar ısrarla aynı tutumları sergileyip akan kanın akmasına devam etmesini istercesine yazmaya devam ediyor şimdi ben o zeka özürlü vede sözde insanım diyenlere birkaç soru sorayım varsa ki cevaplayacak mantıklı bir şekilde buyursun ama eğer ki yoksa sadece sussun sadece şu olmasını istemediğimiz anda yazarak kafa vede mide bulandırmasın Ölenlere Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Allah geride kalanlara sabır versin umarım ki bir daha olmasın ama bu ummakla kalıyor burada yazdığımız çoğu yazıdaki gibi ölen ölmeye devam ediyor ister asker ister militan KİMSEDE bunun bitmesi için gerçek bir çaba sarf etmiyor sadece operasyon sadece mücadelemize devam kararlılıkla bitirecez gibi 30 yıldır gösterilen bir tekrar film 30 Yıldır sanki ceplerinin bir köşesinde bu durum lar için özellikle yanlarında taşıdıkları bir not u okumaktan öteye gitmiyor eğerki bu olaylar bitecek olsaydı şimdiye kadar bu tür açıklamar konuşmalarla çoktan bitmişdi ama ısrarla bir yer görülmek istenmiyor özellikle bir şeyin adı telaffuz edilmiyor özellikle ve özellikle bu olayların en ince detaylarına kadar giden onlar hakkında çoğu şeyi bilenler oraya yanaşmıyor ADRES>>>>BARIŞ<<<<
Herkes tutturmuş bir silah sınır ötesi hareket vay lanet olsun vay boyları devrilsin vay bilmem ne olsun BUNLARLA HİÇBİRYERE varılmaz ANCA demekle kalırsınız Ölen insanlar hakkında çıkıpda konuşanlar beyanat verenler biraz daha yürekli olsalar hiç bir şeye gerek kalmayacak ama nerde haniii biri bana tarif etsin göstersin şöle bir var dıye maalesef YOOOK eğerki insanlar bu bazılarının anmadığı yanaşmadığı BARIŞ a yönelik hareket etmezsede bu tür olayların yaşanılması kaçınılmaz çünkü kimse çıkıpda bir şeyler yapmıyor aynı şarkı aynı nakarat tekrar edilip duruyor olan kime oluyor bize kimim işine yarıyor oranın karmaşasından faydalanan ordan beslenen vede gelişen bir kaç zengine ölen öldüğüyle kalıyor militansa cesedi veya leşi eğer ki kulakları kesik gözleri oyulmamış bir şekilde ailesine teslim edilirse ediliyor yada kimsesizler mezarlığına gömülüyor ölen eğer askerse üzerinda bayrak lı bir tabut vede maaşıyla medyada sulandıralarak kullanılarak dramatize bir şekilde oda toprağa gömülüyor eğer ki iki tarafında amacı topraksa İKİSEDE BULUŞUYOR ne fayda???

Yazılarda ölenlere rahmed dileyenlerin çoğu acaba bir hafda önce silahsız bir şekildeyken öldürenler hakkında çıkıpda yazdımı dedimi bunlar nıye öldürüldü demedi niye ölenler tu kakalardan sonuçda kürttür bir paşa çıkıp dediki biz teröristler kılığında orda her türlü pisliği (çılgınlık)yaptık ordaki olmayan insana bile örgütlüymüş gibi davrandık eziyet ettik onlaraı aşağıladık resmen elimizle kendimize düşman yarattık KİMSE çıkıpda dedimi hopp PAŞA sen neler diyorsun demedi NİYE onlar tu kakaaaalar Kürtler diğer paşada çıksın istediği kadar desin KATILIMLARI engelleyemedik diye neye yarar NE faydaaa?

Birileri barış dan bahsediyor akan kanı durması için çaba sarf ediyor onun için bazı adımlar atılmasını sağlamaya çalışıyor bu ülkenin iyiliğini istiyor ama hala bazı GERİİ lere göre onlarda terörist BARIŞ da isteseler onlar gene aynı vede dillerde aynı nakarat aynı şarkı lanet olsun lanet olsun boyları devrilsin neye yarar NE faydaaa?

Eğerki üzülüyorsak insanların ölmesini istemıyorsak saçma sapan yazmayı bırakıp bir şeyler yapalım eğerki bile bazı konularda haklı olduğumuzu söylüyorsak ama her gün orda birilerinin ölmesi devam ediyorsa ocaklar sönuyorsa her gün biri babasından gelecekdeki anasından oluyorsa bizler istediğimiz kadar HAKLIyız diyelim NEYE yarar NE fayda ha?

kreşmir
08.10.2007, 21:01
sevgili serhatlı belirttiğim konuyu açıklamış olmana sevindim....

evet arkadaşlar akan kanı kanla temizleme zihniyetinin zamanı geçti....kan emicilere prim vermeyelim....

Canan1
08.10.2007, 21:31
Herseyi oldugu gibi kabul etmek yanlistir......ölenlere üzülmemek elde degil...her kim ölürse....hepsi kardes ve insan...bitmeli bu kanli catismalar....
tabiiki her iki köken baris ister,sonucta insaniz

Baris,esitlik,birlikte kardesce yasamak istegimiz........

Saygilarla

kreşmir
08.10.2007, 21:32
arkadaşlar ölüm yağıyor dört yandan....karşı olalım ölmelere öldürmelere diyorum....kimse bundan kar sağlamaz ateş düştüğü yeri yakar sadece ve kor olur,gün gelir kin olur....

ölüm kimden ve neden gelirse gelsin karşı olalım,kanı kanla temizleme anlayışını bırakalım....

Serhatlı
08.10.2007, 21:42
Yıllarca bu ülkede böyle bir halk yokdur deyip yasaklayacan sonra vay efenim tabiî ki faklılıklar bizim güzelliğimiz hepimiz burada kardeşçe yaşıyoruz diyerek kıvıranlar

Yıllarca ve hala kendi öz anadilinde konuşuyor diye hor görecen sonra çıkıp diyecen ki böyle böyle yaptılar hiç sorarmısın kendine bay bilmiş acaba bunlara rahat mı battıda bunlar böyle yapıyor veya destek görüyorlar ?

Yıllardır aynı laf aynı açıklamalar neye yaramış kimi kurtarmış kim kazanmış kim kaybetmiş hiç düşündünmü senle bu şekilde devam ederek neye varacağız acep aklı oldunu zanneden zavallı

Aynı devlet değimlidir 13 yaşındaki çocuğu babasıyla beraber kamyondan indirir indirmez kurşuna dizen aynı devlet değimlidir kitabevlerini bombalayan halkı kine şiddete yönlendiren aynı devlet değimlidir aynı hataları tekrar edip binlerce insanın ölmesine sebep olan Aynı devlet vede halk değimlidir biryerde başkalarına hep aynı gözle bakan onları olmasalarda öyleymiş gibi algılayan algılatan Aynı devlet değilmidirki kendi için can verenin evine kadar haciz götüren ölmüşden nerdeyse niye öldün diye hesap soran VEYAHUT aynı devlet değimlidir ortalama 20 yaşındaki bir genci hayatında silah bile tutmamış mantar tabancasından başka bir gerilla savaş tekniğiyle eğitilmiş bir militanın karşına çıkaran çatışmanın ortasına bırakan Aynı devlet değimlidir kendi elindekini kazanmak varken yol yakınken çare bulabilecekken İŞKENCELERDE birilerinin yeniden doğmasını sağlayan

Aynı Devlet değimlidir ya koruyucu olacan yada sende onlardansın deyip insanlara yaşam hakkı tanımayan kendi basiretsizliğini ortaya koyan Sen ne için varsın devlet senin güvenlik güçleri ne yapar

Yada hep bize dendiği gibi o uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar o silah ticareti yapanlar yakalananlar neden hep bölücülerdir onları alıp satan kullanan bizzat derin devletin adamı olanlar onlardamı BÖLÜCÜ yoksa devlet mi bölücü bu devlet başka devlet mi AYNI DEVLET DEĞİLMİ
BİNlerce örnek verilebilir bu konuda bunların kimseye faydası yokdur anca savaşa faydası vardır vede ölüme

BANA BURDA BİRŞEY BİLİYORMUŞ veya yaşıyormuş gibi laf söyleme

acıyı yüreğinde hisseden bu şekilde hareket etmez tavsiyem fazlada bu konuda bana yazma sen gibilerini gördükçe benimde aklıma daha fazla şey geliyor !

tolstoy
08.10.2007, 22:09
Kirli savastan pirim yapan milliyetci zihniyet is basindadir. Türkiyenin güneyindeki var olan kirli savasi yillarca görmezden gelen ölümlerin üstünden pirim yapan milliyetcilerin ve siyasi iktidarin oyunlari var oldugu sürece ölümler bitmiyecektir.
Ölüm hangi tarafta olursa olsun bizim icin ayni.
Analar icin ayni degil.
Evlat acisini bir tek onlar iyi bilir, onlar anlar birbirlerini.

kreşmir
08.10.2007, 22:15
olayda bu zaten ölüm nerden gelirse gelsin karşı duralım bu tek taraflı bi durum değil ki.....

MısriKız
08.10.2007, 22:22
bakıyorumda birileri barış kardeşlik dedimi bazı barışçılar(sözde!!!) direk asıl milliyetçi yüzünü ortaya koyuyor:yaw
milliyetçiliğin her türlüsüne hayır,SÖZDE değil ÖZDE BARIŞ

ZAMANIDIR ŞİMDİ BİR YERDEN BAŞLAMALI
HAYDİ BU GÜN YÜREKLERE VİCDAN EKELİM
KORKUNUN KORKUSUNDAN ARINALIM ARTIK
BİR AĞIZDAN MİLYONLARCA BARIŞ DİYELİM

NERDESİN EY KARDEŞLİK
SEVKİ SEVDALAR ÇOĞALSIN
BU CEHENNEM BİZİM DEGİL
AMA BU DÜNYA HEPİMİZİN

meymane
08.10.2007, 22:30
pkk ya destek cıkanlar benım gözumde terörıstır canan hanım

sen hic dusunmedinmi neden bu canlar dagda? keyfi icinmi saniyorsun, bunlarin cogu universite ogrencisi.
kimse soruna cevap vermese ve istemese dogrular kendini gosterir.
sonucta iki tarafta insan ve insan gibi yasamak ister, kim olmek isterki?
eger ABD nin oyununa geliyorsak abtallik kimde bizde degilmi?
kendimize alivi diyen biz degilmiyiz? kardeslik nerde

izmir_35
08.10.2007, 22:34
Ülkemiz çok üzücü ve içler acısı olaylar yaşamakdardır öncelikle şehitlerize Allahdan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum hepimizin başı sağolsun
Evet bir çoğumuzun dediği gibi ateş düşdüğü yeri yakıyo ama bu ateş hepimizi yakıyor ülkesi için can veren gencecik çocuklarımız yani evlatlarımız insan olanın içinin yanmaması mümkünmü inanın kendimi ifade etmekde zorlanıyorum kelimeler boğazıma düğümleniyor

Başkomser
08.10.2007, 22:55
sanırım bu terör politikası devam ettikçe dahaaaa çoookkkk ocak yanacak,çoook ana-bab ağlayacak:(

kreşmir
09.10.2007, 16:41
sorun bu tek taraflı düşüncenin ortadan kaldırılmasıyla daha iyi anlaşılacaktır....

hiçbir oluşum kendi kafasına göre hareket etmez....tsk bugün operasyan yapıyorsa ve yarın 10-15 pkk li öldürse olay pkk nin asker öldürmesiyle sonuçlanacak ve bu kısır döngü bi hale gelecektir...bizler ölümlere ve zulümlere karşı durarak gerçek barışı aramalıyız....
ne ekersen onu biçersin diye bi laf vardır....tabi bunlar hiç hoş olaylan ve bizi yıpratan durumlar ama malesef ülkemizde olan bu....

dtp liler ölen askerler için şehit kelimesini kullanmışlardır...onlar için her iki tarafın verdiği kayıplar bu ülkenin kayıplarıdır...bundan haz duyan insanında aklından şüphe etmek gerekir....ölüm kaos gerilim bu ülkedeki örtüdür...bunu aralamanın yolu şiddet değildir....uzlaşıdır....

gene belirtmek istiyorum kan davası şeklinde süren bu olay bizim sorunumuz olmaktan çıkmış ülkede huzur istemeyenlerin sorunu haline gemiştir....ve sanırım bugün için bunu başarmış durumdalar....çıkarcılara ve işbirlikçilere prim verecek düşüncelerden uzak duralım....

H.BaranYıldırım
09.10.2007, 17:06
Buradaki insanlar ya askere gitmemişler ya da askeri operasyonlar ve taktikler hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.

Bir çatışmada 13 asker birden ölüyor, 13 rakamına dikkat edin lütfen. 13 bir TİM sayısıdır, yani Tim komutanından öncüsüne kadar bir takım. Daha önce böyle bir olayı hiç duymadım, daha çok askerin öldüğünü duydum tabi ama bir Tim'in toptan öldürüldüğünü ilk kez duydum. Askeri açıdan bu mümkün değil diye biliyorum, en azından ben öyle biliyorum.

Operasyona çıkmadan önce o bölgeye uçaklar ve helikopterler bomba atarlar ve o bölgeler güvenli hale getirilir ve daha sonra Tim o bölgeye gönderilir. Tim'de iki öncü vardı ve bunlar önde giderler, diğerleri de aralıklarla yürürler; bütün kurulan pusularda genellikle de bu öncülere ateş açılır ve diğerleri de konumlarını güçlendirirler.
Pusu iki türlüdür, "U" ve "L" türü pusular; L türü Gabar dağında mümkün değil; zira her taraf topraktır, taş bile yoktur neredeyse... "U" türlü pusu ise gece yapılması mümkün olmayan bir pusudur zira kendi adamlarınızı da vurursunuz. Geriye tek bir açıklama kalıyor o da iki grubun gece birbirine girmesidir ve bu Gabar'da mümkündür. Alt ve üstten çok yol olduğu için karıştırıp birbirine girmiş olmaları en akla yatkın sonuçtur. Ama böyle bir durumda ise sadece askerlerin değil teröristlerde de ölen olması gerekirdi, iç içe girmiş iki grupta da ölen insanlar olurdu. Ama yapılan açıklama da böyle bir durum olmadığı da belli oluyor, adli tıp raporu tutulmadığı için de askerlerin nasıl öldüğünü bilmiyoruz.

İşte benim kafamı karıştıran şey de bu...
Bir Tim nasıl oluyor da arındırılmış bir gölgede yokediliyor. Ki askerlerden terhisine az kalanlar da var, yani çok tecribeli askerler... Nasıl oluyor da böyle bir şeye maruz kalıyorlar?

Sorular tükenmez derler...
Ne zaman duracak bu kan...?
Özellikle de DTP'nin açıklamalarını çok önemli buldum, her ne kadar Medya ve Genelkurmay Başkanı onları hedef gösterse de şahsen kanın durması için DTP'lileri herkesten daha samimi buluyorum.

Labrys
09.10.2007, 17:25
kim ne derse desin birileri 25 yıl önce bir silah yarattı(pkk). her ülke (buna türkiyede dahil) çıkarları için o silahla ateş etti. bu silahta herkezin parmak izi var. tek çözüm silahsızlanmak.

hörmetler.

özdilek
09.10.2007, 19:36
Mehmetciklerimize allahtan rahmet diliyorum.Mekanlari cennet olsun.Hepimizin basi sag olsun.
Dagdaki teröristlerden kurtulmak icin kesin cözüm üretilmeli,her gün canimiz yaniyor.Ama anladigim kadariyla bunlar hep politik,bunlardan beslenen ülkeler bunun bitmesine asla izin vermiyecek.
Ehh bizde vatanimizi böldürmeyecegimize göre daha cok kayip verecegiz.Bize insanliktan,haklardan bahsedenler kendi ülkelerinde böyle bir sey oldumu dünyayi ayagi kaldiriyor.Görüyoruz.Bu teröristlerin kürt halkina hic bir yarari dokunamaz.Kendi insanlarini bile katlediyorlar.Kürt halkinin haklarini savunuyorlarmis mis mis miissss......

makaay2077
09.10.2007, 19:56
Dökülen kan, parçalanan yürek kimin?! Ağlayan kimin anaları
Milyonlarca Kürt ve milyonlarca Türk ve de milyonlarca değişik ırk, dil ve dinden yurttaşımız bunları yaşmalı mı?
AKP Doğu ve Güneydoğu'dan yüzde 57 oy aldı. O halde Kime hizmet ediliyor?
DTP siyaseti yanlış yapıyor.Demokrasi adına bir fırsat daha kaçıyor.

Bakır
09.10.2007, 20:20
PKK geçmiş dönemlere göre gerek örgütsel,gerek ideolojik,gerekse askeri olarak hayli zayıf olmasına karşın bu tür eylemler yapabiliyorsa ve devlet,ölen askerlerine üzülüyorsa PKK'nın 1 ekim 2006'da yaptığı ateşkesi tekrar gözden geçirmeli....

spartacus
09.10.2007, 22:06
Bu savaşın bir tek çözümü vardır masaya oturmak. Devlet klasik söylemlerin dışına çıkıp çözüm için adım atmalıdır. Dünyanın her tarafında gerilla ile devlet masaya oturur, bizim ülkemizde "teröristle masaya oturulmaz" demegojisi yapılır. Nepal'de gerilla ile devlet barış anlaşması yaptı. Biz neden benzer bir barış anlaşmasıyla ülkemizdeki çeyrek asırdan beri süren kirli savaş bitirmiyoruz? Yeter artık akan kan dursun.

spartacus
09.10.2007, 22:17
Savaş ve yıkmak kolaydır, barışı tesis edebiliyor musunuz? Esas mesele budur. Artık ölen erlerin anaları dahi "vatan sağolsun demeyeceğim" diyor. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Faşist Mehmet Ağar, Kenan Evren dahi anladı bazı kesimler anlamadı veya anlamak istemiyorlar. Kirli savaşta çıkarı olan kesimler var. Madem ki, bu işin silahla çözülmesini istiyor ve tezkere çıkarılsın istiyorlarsa vicdanı redciliğin önü açılsın. Profesyönel askerliğe yeşil ışık yakılsın. Yada meclisteki tuzu kuru olan beyler çocuklarını askere göndersin. Zenginler bedelli askerlik yapar, yoksulun çocukları dağlarda henüz yirmisindeyken ölür.
Ya artık bu savaş dursun, artık cenaze törenleri izlemekte, anaların lorilerini dinlemekte bıktık. Barışı istemek suçsa, isteyen herkes size, bana istediği hakareti etsin.

yuksel63
09.10.2007, 22:29
şehit haberlerini tv den öğrenince çocuklar gibi ağladım çünkü ben bir babayım evlat kolay yetişmiyor ateleniyor sabahlara kadar başında bekliyorsun gece bilmem kaç kere kalkıp üzerini örtüyorsun bunları ancak anne ve baba olanlar bilir pkk terörüne gelince tamamıyle ırkçı ve faşist bir terör bizler 80 öncesinde devrimci mücadele içindeydik ama bağımsız türkiye diyorduk ,tüm ezilen halklar kardeştir diyorduk ama bunlara bakıyorsun aynı alman faşistleri gibi otobüsü durdur sen türksün sen kürtsün öldür ve bunlar öyle aşağılıkki kendi insanlarınıda öldürüyorlar HALKTAN KOPUK YAPILAN BÜTÜN EYLEM VE FİKİRLER BİTMEYE MAHKUMDUR tüm herkese eskişehirden sevgiler ve saygılar insanlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum

ONU®
10.10.2007, 13:22
Bu savaşın bir tek çözümü vardır masaya oturmak. Devlet klasik söylemlerin dışına çıkıp çözüm için adım atmalıdır. Dünyanın her tarafında gerilla ile devlet masaya oturur, bizim ülkemizde "teröristle masaya oturulmaz" demegojisi yapılır. Nepal'de gerilla ile devlet barış anlaşması yaptı. Biz neden benzer bir barış anlaşmasıyla ülkemizdeki çeyrek asırdan beri süren kirli savaş bitirmiyoruz? Yeter artık akan kan dursun.

Türk devleti asla bir terör örgütüyle masaya oturmaz.

PKK bu ülkedeki Kürtlerin değil, Bush ve Barzani destekli bir grup bölücünün temsilcisidir.

kreşmir
10.10.2007, 14:16
bizim ülkemiz pekala amerika ile masaya her koşulda oturuyor....

ve yine bizim ülkemiz barzaniye kırmızı pasaport verebiliyor....

bir ülkenin şah damarı ekonomisidir şuan ülkemizin tüm kan akışı amerikanın elindedir....
ülke içinde bir birimize sırt çevireceğimize....birbirimizi kıracağımıza bizi bu hale getirenlere karşı olalım....
tüm dünyada ki vahsette başrol oynayan amerika bizim ülkemizin can dostudur gibi gözükmekte...asıl suçlu unutulmakta kardeşin kardeşe düşman kesildiği bir toplum yapısı oluşturulmakta.....

asıl bölücü bu ülkeyi amerikaya yani emperyalizm peşkeş çektirenlerdir....

hanginiz buna karşı değilsiniz hanginizin hoşuna gidiyor bu durum peki ya hanginiz bi söz söyleyebiliyor....

benim ülkem mandayı kabul etmiştir....benim ülkem amerikanın izni olmadan bi adım atamıyorsa ve bu ülkenin insanları buna ses çıkarmıyorsa;ölümlere ve felakatlere koşa koşa gidiliyorsa bunlar bilinsede,aklıma tek şey gelir kullanılıyoruz.....

bizi kullalananlar bu savaşı körükleyenlerdir....kendimizi kullandırmayalım derim kanı sevenlere ortak olmayalım.....

YezdaN
10.10.2007, 18:25
bayramımız zehir oldu...Türkiye şehitlerine yas tutuyor.kardeşlerimiz kahraman mehmetçikler sizler ulaşılacak en güzel mertebeye ulaştınız..ruhunuz şad olsun..nur içinde yatın...

Bayrama hazırlanan evlere acı çöktü... Türkiye'nin dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Şehitlerin yaşam öyküleri yürekleri burkuyor...

Kars : Komando Er Turgay Salgar
5 ay sonra terhis olacaktı
Cumhuriyet Köyü'nde doğmuştu Turgay... 3 kardeşin en büyüğüydü... Annesi yolunu gözlüyordu. Bu bayrama gelmese de 5 ay sonra terhis olacaktı. Acı haberi aldığında şehit anası Güler Salgar "Beni oğlumun yanına götürün", "İçime taş düştü, taş, taş.." diye ağıtlar yaktı. Onun feryatları ile tüm köy halkı yandı, bayrama hazırlanan evi matem yuvası oldu.

Konya: Er Murat Uçar
Çiçeği burnunda bir damattı
Taze evli olan Murat Uçar'ın evine kara haber gece yarısı ulaştı.
Ağustos ayında izne giden Uçar, terhisi bekleyemeden sevdiği kızla hayatını birleştirmişti. Uçar'ın hayalleri yarım, sevdiği dul kaldı. Eşi Ayşe Uçar, kara haberle yıkıldı kaldı...

Çorum : Komando Er Sıddık Küçükgöz
Nişanlısı yolunu gözlüyordu
13 ocağı söndüren hain saldırı, düştü her ocakta hayalleri çaldı. 22 yaşındaki Sıddık Küçükgöz de sevdiği kızla 6 ay önce nişanlanmıştı. 4 kardeşin en küçüğü olan Sıddık, terhisine 6 ay kala şehit düştü. Terhisten sonra damat olma hayalleri yok olup gitti.

Konya : Komando Er Mehmet Yıldırım
Babası sakat, ailenin direği oydu...
Hain pusuya düşenlerden biri de Mehmet Yıldırım'dı... Şafak saymaya başlamış, terhisine 23 gün kalmıştı. Annesi acı haberi aldığında, bunu bekler gibiydi. Oğlu son konuşmasında "Katıldığım operasyondan cenazem çıkacak" demişti. Oysa ailesinin ona o kadar ihtiyacı vardı ki... Babası sakattı, evi geçindirecek imkanı yoktu. Mehmet Yıldırım evine dönecek ve çalıştığı konfeksiyon firmasında işine devam edecekti. Ama evin bütün dayanağını PKK ellerinden aldı ve sadece geriye acı bıraktı...

Gaziantep : Piyade Er Mehmet Coşkun
Kürt kökenli şehidimiz
Terörün dini, dili, milliyeti yok... Kanlı eller bir Kürt ananın yüreğini de yaktı. Piyade Er Mehmet Coşkun Kürt asıllı Türk vatandaşıydı. Tezkeresine 4 ay kalmıştı. Daha dört gün önce annesine aramış, "Canım Annem" yazılı fotoğraflarını göndermişti. Anne Gazal Coşkun şimdi oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yakıyor; "Küçük askerim, öksüzüm, küçük komandom" diye ağlıyor.

Diyarbakır: Er Fethullah Selçuk
Yetim büyüdü
Yetim büyüdü Fethullah Selçuk.. Diyarbakır'lıydı, bir Kürt'tü... Terör onu da vurdu, o kalleş kurşunlar ailesinden gencecik yaşta koparıp aldı. Cenazesi Sati köyüne ulaşınca kızılca kıyamet koptu. PKK'ya lanet yağdıran köylü, şehidinin ardından gözyaşları ile yollara döküldü.

Şanlıurfa : Er Kasım Aksoy
İki çocuğuna kavuşamadı
İki hafta kalmıştı terhisine Son telefon görüşmesinde 'bir gün sonra bir operasyona katılacağım ve bayramdan sonra da terhisimi alacağım' demişti. Terhisini alamadı, çok sevdiği çocuklarına kavuşamadı... Güneş 3, Zeliha 2 yaşındaydı daha... En çok da onları özlüyordu. Bir an önce vatani görevini bitirmek için 7 günlük dağıtım izninden sonra bir daha hiç izin kullanmamıştı. Sadece 2 hafta vardı çocuklarına kavuşmasına... Ama olmadı... Bir hayat daha yarım kaldı...

Niğde: Emrah Eryılmaz
'Son operasyonum döneceğim' demişti
Cumartesi annesini telefonla aramıştı Emrah.. "Anne, 28 gün sonra oradayım. Beni bayrama bekleme. Bayramdan sonra geleceğim' dedi. Annesinin yüreği pır pır ediyordu. Oğlu izni için gün sayarken cenazesiyle karşılaştı.. Arkadaşı Yasin Sarıtaş da onun yolunu gözleyenlerden biriydi.. Gözyaşları ve hıçkırıklar içinde Eryılmaz'ın şu sözü ağzından döküldü: 'Son operasyonum. Yakında döneceğim'

Şanlıurfa: Mehmet Uyar
"Allah, PKK'dan hakkımızı alsın"
Açıköğretim 2'nci sınıfta öğrenciyken, askere gitti. PKK, tahsilini tamamlamasına bile müsade etmedi. Şehidin babası Mustafa Uyar, 10 aylık asker olan oğluyla son kez bir hafta önce telefonda görüşmüştü. Bir daha ise sesini duymak nasip olmadı... Oğlunun şehit haberini alan babanın dudaklarından, şu acı feryatlar yükseldi; ""Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Hepimiz vatanımıza kurban olalım. Teröristleri Allah’a havale ediyorum. Allah onlardan hakkımızı alsın"

Malatya: Ahmet Sarıoğlu
Anne ve ablasının haberi yok
Astsubay Ahmet Sarıoğlu’nun Malatya’daki evinde de yas var. Sarıoğlu ailenin tek oğluydu. Memleketine, en son ablasının düğünü için gelmişti. Sarıoğlu’nun şehit olduğu haberi annesi ve ablasına iletilmedi... Acı haber onların yüreklerinde henüz alev almadı. Anne ve ablasına yaralı olduğu ve Elazığ’a getirildiği söylendi. Cenazesi ikindi namazından sonra düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek.

Denizli: Bayram Güzel
"Kuzumu getir Şırnak dağları"
Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan, Komanda Çavuş Bayram Güzel'in evi, yasa boğuldu. Oğlunun şehit düştüğü haberini alan acılı baba oğluyla en son cumartesi günü konuşmuştu. Annesi, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Teröre lanet okuyan acılı anne, "Bayramım yaktın beni. Benim kuzumu getir Şırnak dağları" diyerek gözyaşı döktü. Şehit Komando Çavuş Güzel'in şubat ayında askere gitmeden önce, köyün 20 yıl önce verdiği ilk şehit olan Hasan Savaş'ın akrabası Fatma Savaş ile sözlendiği öğrenildi.

Samsun : Er Seyfi Altuntaş
Terhisine 5 ay vardı
Yarın son yolculuğuna uğurlanacak olan Altuntaş, Samsun'un Ayvacık ilçesini yasa boğdu... 4 kardeş olan Seyfi Altuntaş, annesiz büyüdü. Terhisine 5 ay kala hain pusuya düşen Altuntaş, yürekleri yaktı.

Kars: Piyade Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım
Barzani'nin hakkından gelinsin!
Kars, bugün 2 şehit verdi. Şehit ailesi ve komşular birine ağıtlar yakarlarken diğerinin haberini aldılar. Tahsin, Şırnak'ta bu sabah mayın patlası sonucu şehit düşmüştü. Tahsin'in annesi de her asker annesinin yaptığı gibi yavrusunun yolunu gözlüyordu. Anne, aldığı haberle yıkıldı, sinir krizleri geçirdi. Oysa ki, daha dün telefonda konuşmuşlardı. Tahsin'in babası yüreği yansada isyan etmedi. "Terör bitirilsin, kimsenin canı yanmasın. Barzani'nin hakkında gelinmediği sürece bir şey düzelmez. Yine de vatan sağ olsun!" dedi.

YezdaN
10.10.2007, 18:29
şehitlerimizin içinde kürt kardeşimizde vardı kürtçe ağıtlar yakıldı kabirlerinde analar kürtçe ağladı yürekleri dağladı artık bütün ırkların anaları ağlamasın
:excl: ister kürt olsun ister arap ister türk ana anadır :excl:

Kılıç Ali
11.10.2007, 16:25
Terör örgütü PKK en büyük zarar bölge halkımıza vermiştir. Bu amaçla:

Emellerini gerçekleştirebilmek için bölge halkını silah zoruyla sindirmeyi hedeflemiştir. Bu doğrultuda kendisine yardım etmeyen ve destek vermeyen yerleşim yerlerine yönelik içlerinde kundaktaki bebeklerden, kadınlardan, yaşlı ihtiyarlara kadar bir çok vatandaşımızın bulunduğu insanların öldürülmesi ile neticelenen çok kanlı katliamlar gerçekleştirmiştir.
Basın mensupları da maalesef yasadışı terör örgütünün hedefi olmaktan kurtulamamışlardır.

Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler terörün hedefi olmamışlardır. Görevleri çocukları eğitmek, insanları aydınlatmak olan öğretmenler bu kutsal görevlerine rağmen acımasız şiddet eylemleriyle yıldırılmak istenmiştir. Eğitim müesseslerini işlemez hale getirebilmek ve bölge halkını cahil bırakabilmek için öğretmenlerimizin yanı sıra eğitim kurumlarımıza da yönelik bir çok eylem gerçekleştirmiştir.

Bölgenin alt yapısını geliştirmek, bölge halkımıza daha iyi hizmetler götürmek için yapılan devlet yatırımlarının önlenmesine yönelik tesislere, araçlara ve gereçlere yönelik sabotajlar uygulanmıştır.
bu terör örgütüylemi masaya oturacak Türkiye, hadi oradannnn...

kigılı
11.10.2007, 17:19
Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Piyade Er Mehmet Coşkun'un amcası Bekir Coşkun, PKK'nın yaptığı Kürtçülüğü kabul etmediklerini belirterek, "Ben Kürt olabilirim ama benim vatanım Türkiye ve bayrağım ay yıldız." dedi.

Şehidin Göllüce Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden Bekir Coşkun, Kürt ve Türk kardeşliği adına önemli açıklamalar yaptı.

Kendisinin Kürt olduğunu ve bölgede Türk-Kürt sorunu olmadığının altını çizen Coşkun, "Bunların yaptığı Kürtçülüğü kabul etmiyoruz. Eğer Kürtçülük buysa ben Kürt değilim. Türk Kürt kardeştir. Türkler ve Kürtler, bin yıldan beri aynı safta savaşmış ve birbiriyle kaynaşmış insanlardır. Bugün Türk, Kürt diye bir sorun yoktur. Ben Kürt olabilirim ama benim vatanım Türkiye ve bir bayrağım var. Bunların yaptığı bir oyundur." diye konuştu.

PKK'nın Türk ve Kürtleri bölmeye amaçladığını belirten Coşkun, teröristlerin, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştığına vurgu yaptı.

Coşkun, "Bizi ayırmak istiyorlar. Ülkeme sesleniyorum; bunlar bizi ayırmaya çalışıyor. Bölmeye çalışıyorlar. Artık şehit anaları ağlamasın kanlar dökülmesin ve bu oyunlara gelmeyin. Gençlere sesleniyorum, bu teröristlerin ve koministlerin oyunu. Halkıma diyorum, artık bu oyuna gelmeyelim uyanık olalım." şeklinde konuştu.

Şehidin annesi Gazal Coşkun hastanede kız kardeşi Necla Coşkun ise rahatsız olduğu için Arefe günü Mehmet Coşkun'un mezarına gidemedi. Coşkun'un arkadaşları ise mezarı başında gözyaşları döktü.

buda bir isyan

LaDY
11.10.2007, 18:49
Ortak bir noktada bile birbirinize girmeyi nasıl başarıyorsunuz hayret edilecek bir durum doğrusu, hani aynı dilekler ancak bu şekilde zıt kutuplara çekilebilir...

İlk mesajda sevgili kreşmir demiş ki
akşam saatlarinde şırnak tan bi haber geldi....13 asker çıkan çatışma sonucu öldü...
geçen hafta yine bu günlerde 13 korucu ve yakını ölmüştü....

bu iki haftada doğuda çıkan çatışmalarda 15 e yakın pkk li öldü....

izmir de patlayan bomba sonucu bu hafta içinde halktan 1 kişi öldü....

son günlerde yaşanan çatışmalarda ölenler dışında 10 larca yaralı var....

bu çıldırış nereye kadar gidecek ve ne olacak bu durmadan akan kanın sonucu...hangi ideoloji hangi siyasi akım sindirebilir kan üzerine bi iktidarı ve kim üzülür yaşamını yitirenlere....kim ağıt yakar....

kullanılıyoruz değilmi....
satılıyoruz 3-5 kuruşa....
rant uğruna ölüyoruz....
süründürülüyoruz.....
sindiriliyoruz.....

biz olmaktan çıkıyoruz.....
insan olmaktan......

tehlikenin nerden geldiğini biliyoruz....
ama öldürüyoruz.....
ve ölüyoruz hiç durmadan....

isyanım bu koşullarda halen basma kalıp fikirleri yaşatanlara...bizi bizden çıkarıp farklılaştıranlara....

bizi bize öldürenlere.....

yazıklar olsun bu kara oyunu devam ettirenlere....

konu tüm ölümleri ele almıştı, ama ne hikmetse siz gene olayı PKK ile devlet arasındaki bağa çekebildiniz, bazı şeyleri idrak etme de sorun yaşanıyor galiba :S

ben cevabımı yine ekleyeyim buraya ne olur ne olmaz, belki konunun özü anlaşılır...
Çıkan ikili kavgalarınız yüzünden konu kilitlemekten de sıkıldım Arkadaşlar, özgür platform diyoruz düşüncelerinizi özgürce yazın diyoruz ancak siz her defasında forum kurallarını ihlal ediyorsunuz.

Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=36)

1. Forumda diğer üyelere karşı iyi davranın. İyi bir beraberlik, sadece bu şekilde oluşturulur.

19. Eğer mesajınız bir konuya cevap ise mutlaka konu ile ilgili olmalı, konu dışı olmasın, konuyu saptırmayın.

25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.

Önemli:
11. Forum içerisinde herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum vb hakkında kaynaksız ve sövücü nitelikte yazılar yazılması uygun değildir.

az daha irdelersem tüm sayfayı eklemem gerekecek galiba, gereksiz ve aşırı mesajlar ayıklanana kadar topiği kilitli tutacağım... umarım biz de bir gün birbirimizi incitmeden zıt görüşleri tartışma seviyesine ulaşabileceğiz :mad:

LaDY
22.10.2007, 00:49
ikili polemiğe dönüşen ve içeriğinde hakaret vari olan mesajlar ayıklanmış topik yeniden açılmıştır.
Can'larım rica ediyorum birbirimizi incitmeden, konuyu saptırmadan ve forum kurallarını saptırmadan yorumlarımızı bırakalım keza yetkilerimle yaptırımda bulunduğum zaman üzülüyorum!

yeniden hatırlatıyorum.
Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=36)

1. Forumda diğer üyelere karşı iyi davranın. İyi bir beraberlik, sadece bu şekilde oluşturulur.

19. Eğer mesajınız bir konuya cevap ise mutlaka konu ile ilgili olmalı, konu dışı olmasın, konuyu saptırmayın.

25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.

Önemli:
11. Forum içerisinde herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum vb hakkında kaynaksız ve sövücü nitelikte yazılar yazılması uygun değildir.

İyi Forumlar Diliyorum

kreşmir
22.10.2007, 21:12
gelinen nokta bize silahlarla yapılacak mücadelenin hiçbir getirisi olmadığını gösteriyor....

bunu küçük düşme,baş edememe,boyun eğme olarak idrak etmeyin....unutmayın ki karşıda gerilla taktiklerini kullanan bir örgüt var...tsk ise daha pasif bi eğitim vermiştir askerlerimize....koşullar ise tam bir felaket orda çatışmadan hayatta kalmak bile güç gözüküyor....son olaylar yine acı açtı bağrımızda yine öfke doldu bedenlerimiz...kaldıramıyoruz artık ölümleri,genç yürekleri toprağa vermek istemiyoruz....

ama er geç barış olacak buna inanıyorum artık bu kirli oyundan bıktık....sesimizi yükseltme zamanı geldi....kim haklı kim haksız bilinmez ama barışın yolu bilinir diyorum......

kan dökmeye ve kan istemeye sonuna kadar hayır....

Seyduna
23.10.2007, 10:03
PKK geçmiş dönemlere göre gerek örgütsel,gerek ideolojik,gerekse askeri olarak hayli zayıf olmasına karşın bu tür eylemler yapabiliyorsa ve devlet,ölen askerlerine üzülüyorsa PKK'nın 1 ekim 2006'da yaptığı ateşkesi tekrar gözden geçirmeli....

Benim bildigim bi 15 yildir PKK hep kisa girerken ateskes yapar. Iste tam bu siralar, Ekim kasim gibi. Sonra da baharda devletin kendilerini iplemedikleri gerekcesiyle bozar tekrar eylemlere gecilir. Onceki yillara bakin bunu goreceksiniz. Cunku kisin toparlanma surecine gecmektedirler. Zaman kazanma ve millete kendilerini hakli gosterme arayisindan oteye gitmez bu. Samimi olmayan hinogluhin bir davranistir. Soylenecek birsey varsa, savunulacak birsey varsa bunu bugun Mecliste olan DTP siyasi olarak yapmalidir. Meclis'te atilacak siyasi ve ekonomik adimlari belirtmeli bunu komisyonlar ve kararlar ile uygulamaya gecirilmesini saglamadir. Yoksa PKK'nin ateskes ilan edip etmesi(ki sayisiz kez bunu soylemis fakat dagdan inmemistir) guvenilmesi gereken bir adim degildir. Sonuc olarak PKK sinirdan gecip asker birliklerini bastigi surece Turk Askeri de dagda olacaktir. Silahli eylemler ve olen insanlar oldugu surece Asker orada olacaktir. Benim kendi kisisel gorusumdur ki sadece beni baglar, Turk kurt kardestir PKK kallesin onde gidenidir.

bektaşi44
17.11.2007, 15:54
kim ne derse desin birileri 25 yıl önce bir silah yarattı(pkk). her ülke (buna türkiyede dahil) çıkarları için o silahla ateş etti. bu silahta herkezin parmak izi var. tek çözüm silahsızlanmak.

hörmetler.onarlı kardeşim yazını bişraz açarmısın pkk yı kim yarattı .sence silahsızlanmayla bu sorun çözülürmü saygılar....