Orijinalini görmek için tıklayınız : Küba devrimcisini unutmuyor!!!
dilan_7670 08.10.2007, 21:07 Doktorken gerilla lideri olan Che, 1958'de Küba devrimine katılmış ve Castro tarafından kurulan hükümette görev almıştı. Daha sonra yeniden gerilla mücadelesine başlayan ve Bolivya'ya geçen Che, hastalanmış ve 8 Ekim 1967'de Bolivya askerleri ve CIA ajanları tarafından yakalanmış, ertesi gün öldürülmüştü. Öldürüldüğü sırada 39 yaşında olan Che'nin cesedi daha sonra Küba'ya getirilmiş ve burada defnedilmişti.
Che için bugün halen bir efsane olarak kabul edildiği Küba'da ülke çağında törenler yapılacak. Che Guevara, Marksist devrim getirmek için savaş verdiği ve 40 sene önce öldürüldüğü Bolivya'da da anılacak...
CHE'NİN YOLUNDAYIZ...
yozgatlı 08.10.2007, 21:11 kendi gitti ama arkasında milyonları bıraktı saygıyla anıyoruz
makaay2077 08.10.2007, 21:13 Dünya Devrim tarihine adını yazdıran büyük lider.binlerce selam olsun sana
Binbaşı ernesto ölmedi daha
dünya halklarına bin selam olsun
kızıl yıldızı da parlar alnında
dünya halklarına bin selam olsun
Kesintisiz devrim yolu açıktır
engebeli, dolambaçlı ve sarptır
devrimciye görev devrim yapmaktır
ezilen halklara bin selam olsun
devrim için savaşmayana bizler
devrimci demeyiz, bunu bilsinler
oportünist deriz, bunu bilsinler
revizyonist deriz, bunu bilsinler
bunu böyle söyler bizim önderler
Dünya halklarına bin selam olsun
ernesto yoldaşa bin selam olsun
ernesto'ya bin selam olsun
Bilinçle yaparız propaganda
ölüme hazırız halk savaşında
devrimcinin görevidir bunlarda
Emperyalist güçler orta doğudan
afrika asya'dan ve de her yandan
boğulacak mutlak güneş doğmadan
Kuramsal faşizme vermiş kendini
elbet bozacağız suni dengeyi
yıkcağız mutlak oligarşiyi
Ernesto'nun yolu halk savaşıdır
halklar için savaşana bin selam
sizlere selam var dünya halkları
türkiye'li usta mahir çayan'dan.
dilan_7670 08.10.2007, 21:17 che albumleri
01. - Pasaron Los Años [Pablo Neruda] - 1:34"
02. - El Credo [Carlos Puebla] - 5:17"
03. - Desde La Sierra Maestra [Radio Rebelde] - 0:19"
04. - Batista Ten Cuidado [Quinteto Rebelde] - 4:28"
05. - Tu Tierra Y Tu Libertad [Joseíto Fernández] - 3:20"
06. - Guaguanco Miliciano [Orquesta Típica Loyola] - 3:07"
07. - Comunicación [Che Guevara] - 0:07"
08. - Respeto Al Che Guevara [Quinteto Rebelde] - 2:39"
09. - Primero Dejar De Ser [Carlos Puebla] - 3:09"
10. - Como Lo Soñó Martí [Septeto Nacional] - 2:29"
11. - Que Se Vaya El Morro [Quinteto Rebelde] - 3:37"
12. - Huída De Batista [Radio Rebelde] - 0:24"
13. - Cuba Libre [Merceditas Valdés] - 2:47"
14. - Revolución Cubana [Conjunto Artemiseño] - 3:08"
15. - Instrucciones De Fidel [Radio Rebelde] - 1:12"
16. - Y En Eso Llegó Fidel [Septeto Nacional] - 2:53"
17. - Cuba Que Linda Es [Ramón Veloz] - 2:24"
18. - Fidel Convoca A La Huelga [Radio Rebelde] - 0:34"
19. - Mi Patria Proletaria [Cumba Y Su Combo] - 2:21"
20. - Caimanera [Carlos Puebla] - 4:22"
21. - Che Comandante [Nicolas Guillén] - 0:32"
22. - Hasta Siempre [Omara Portuondo Y Martín Rojas] - 5:04"
Los Olimareños - Hasta Siempre-Diga No! (1968)
1. - A Camilo Torres - 3:54"
2. - A Punta Del Este - 2:27"
3. - Guantanamera - 5:06"
4. - Hasta Siempre - 4:05"
5. - Silencio - 2:09"
6. - Peatón, Diga No! - 3:52"
7. - Sobre La Calle Hay Un Estudiante Muerto - 4:08"
8. - Su Majestad, La Libertad - 2:30"
Ernesto "Che" Guevara - Discurso del Che sobre el General Antonio [Maceo] (1962)
1. - Himno invasor - 4:05"
2. - Discurso del Che sobre el General Antonio - 1b - 13:11"
3. - Discurso del Che sobre el General Antonio - 2b + Himno del guerrillero - 13:18"
4. - Marcha de la América Latina - 2:03"
Ernesto "Che" Guevara - El Che en el paraninfo de la Universidad. Montevideo, 17 de agosto de 1961
01. - Clima humano previo y anuncios de Victorio Casartelli a la llegada del Che al paraninfo - 2:16"
02. - Casartelli anuncia las palabras de Luis Gil Salguero - 0:41"
03. - Palabras de Luis Gil Salguero - 11:26"
04. - Casartelli anuncia las palabras de Ernesto Guevara - 1:18"
05. - "Queridos amigos, compañeros todos..." - 4:55"
06. - "Creo que por eso hemos podido - 2:08"
07. - " Por eso, coando se hablaba.. - 1:45"
08. - "En Cuba..." - 3:31"
09. - "Nosotros entendemos que...." - 4:47"
10. - "Es naturalmente la industrial - 2:08"
11. - "No se presta - ni nuestro paí - 2:42"
12. - "Lo único que, en el órden de prelación..." - 2:08"
13. - "Bien. Otra condición indispensable..." - 3:26"
14. - "Nosotros, con toda nuestra dignidad ..." - 3:53"
15. - "Bien, hemos dicho tres cualidades escenciales..." - 1:48"
16. - "Bien, con todos estos elementos..." - 5:23"
17. - "Lo que si puedo darles, es una idea..." - 2:16"
18. - "Seremos el 2º país en el mundo..." - 4:19"
19. - "Por todo eso, compañeros..." - 5:00"
20. - "Realmente, compañeros..." - 6:05"
21. - "Bien compañeros..." - 2:54"
22. - Aclamación final, consignas y anuncios de Casartelli, pidiendo prudencia - 1:46"
Dünyaca ünlü gerilla lideri Che Guevera, 40. ölüm yıl dönümünde Küba’da düzenlenen törenlerle anıldı.
http://www.ntvmsnbc.com/news/273859.jpg
SANTA CLARA - Yaklaşık 10 bin Kübalı, Santa Clara’da, Ernesto Che Guevara’nın mezarının bulunduğu yerdeki anıt önünde düzenlenen törene katıldı. 1959 devrimine giden yolda Che ile omuz omuza savaşan Küba lideri Fidel Castro ise hastalığı sebebiyle törene katılamadı.
Castro, Che’nin Bolivya’da öldürülmesinin yıl dönümünde gazetede yayınlanan ve törende okunan yazısında, Che’nin gerek Latin Amerika gerekse tüm dünyada toplumsal bilincin tohumlarını attığını belirtti.
Törende konuşan İletişim Bakanı Ramiro Valdes, Castro’nun iyileşmekte olduğunu belirterek, Kübalıları, Komünist parti ve vekaleten devlet başkanlığı görevini yürüten Casto’nun kardeşi Raul’ün etrafında toplanmaya çağırdı.
http://www.ntvmsnbc.com/news/273861.jpg
Eski gerilla komutanlarından olan Valdes, “Komünist ideallerimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi. Valdes, Washington’ın adadaki siyasi iktidarın değişimi konusundaki baskılarına karşı taviz verilmeyeceğini belirterek, “Küba’nın asla Yankilerin postalları altında ezilmeyeceğini” söyledi.
http://www.ntvmsnbc.com/news/273862.jpg
Küba devriminin ilk yıllarında sanayi bakanlığı ve merkez bankası başkanlığı yapan Che Guevera, devrimci mücadelesini sürdürmek için 1966’da Küba’dan ayrılarak Bolivya’ya gitmişti.
CIA destekli Bolivyalı askerlerce 8 Ekim 1967’de yakalanan ve ertesi gün vurularak öldürülen Che’nin cesedi ismi belirtilmeden gömülmüştü.
http://www.ntvmsnbc.com/news/273860.jpg
Che’nin mezarı 1997’de Bolivya’da bulunduktan sonra, kemikleri 1958’da ele geçirdiği Santa Clara kentine gömülmüştü.
o ülkede devrim yapanlara saygı halkım tüm kesimleri tarafından benimsenmiş, insanlar kimin ak kimin kara olduğunu görebilecek kabiliyette. ne yazık bize...
makaay2077 08.10.2007, 23:21 sadece küba değil tüm dünya devrimcileri ernostoyu anıyor.
spartacus 08.10.2007, 23:22 Che Resim çektirirken poz vermezmiş
Küba devrimi önderlerinden Ernesto Che Guevara'nın 40. ölüm yıldönümü nedeniyle dünyanın dört bir köşesinde çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Kübalı fotoğrafçı Liborio Noval ve Roberto Salas, devrimci liderle ilgili ilginç fotoğraf anılarını anlattı. Che Guevara'nın epey 'ter döktürdüğü' bir şantiyede şeker çuvalı taşırken onu yakalayan Noval'a, Che'nin önce el arabasıyla çimento torbası taşıması koşuluyla fotoğraf çekme izni verdiği belirtiliyor.
'Çekme, önemli tek kişi ben değilim'
9 Ekim, Küba devrimi önderlerinden Ernesto Che Guevara'nın 40. ölüm yıldönümü tarihi. Anısına dünyanın dört bir köşesinde çeşitli etkinlikler düzenlenen Che Guevara'yı anlatan fotoğrafçılar, Che'nin günümüzde görüntüsü en çok çoğaltılan isimler arasında yer almasına karşılık, yaşarken objektiflerden utandığını açıkladılar. Küba'da 1959'da yapılan devrim sonrası Guevara'nın fotoğraflarını çeken iki Kübalı fotoğrafçı Liborio Noval ve Roberto Salas, devrimci liderin fotoğraflarının çekilmesinden hoşlanmadığını, onu hep şans eseri yakalamak zorunda kaldıklarını anlattı. Guevara'nın 40. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen sergide konuşan Noval, Che'nin bir keresinde kendisini bu konuda uyardığını ve 'Tamam, bu kadar yeter. Benim daha fazla fotoğrafımı çekme, buradaki en önemli kişi ben değilim' dediğini anlattı. Che Guevara'nın, kendisini görüntülemek isteyen fotoğrafçılara epey 'Ter döktürdüğü', bir şantiyede şeker çuvalı taşırken onu yakalayan Noval'a, önce el arabasıyla çimento torbalarını taşıması koşuluyla fotoğraf çekme izni verdiği belirtiliyor. 'Puro içen Guevara' fotoğraflarını çeken Salas da Che'nin Sovyetler Birliği'ne ya da Çin'e yaptığı gezilere fotoğrafçıların katılmasına asla izin vermediğini aktardı. Che Guevara'nın dünyada en çok bilinen siyah bereli fotoğrafı ise o farkında olmadan çekilmişti. Kübalı fotoğrafçı Alberto Korda, bu kareyi 1960'da Kübalı liderlerin katıldığı bir cenaze töreninde yakaladı. Gazetesi bu fotoğraf yerine, Fidel Castro'nun olduğu başka bir kareyi kullandı. Korda'nın, keserek çıkardığı ve stüdyosuna astığı Che portresi, İtalyan yayıncı Giangiacomo Feltrinelli, 1967'de bu stüdyoya ayak basana kadar orada durdu. Korda, iki kopyayı yayıncıya karşılıksız olarak verdi. Guevara'nın Bolivya'da ölümünden sonra, Feltrinelli Korda'nın fotoğrafını kullanarak milyonlarca poster bastırdı ve böylece, Che Guevara'yı son 50 yılın en önemli popüler kültür ikonları arasına sokacak adımı atmış oldu.
Öte yandan Ankara'da Halkın Kurtuluş Partisi, Che Guevara'yı andı.Ekin Sanat Merkezi'nde düzenlenen anmaya Küba Büyükelçisi Ernesto Gomes Abascal ve Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Angut'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Büyükelçisi Abascal, devrimci Che'nin halkı için yaşamını feda ettiğini belirterek, 'Che, emperyalizme ve oligarşiye karşı büyük bir mücadele yürüttü. Onun zaferi sürüyor halen' diye konuştu. Anmada sık sık 'Çok yaşa Küba, çok yaşa Sosyalizm' sloganları atıldı.
http://www.ozgurgundem.net/haber.asp?haberid=45124
sadece küba değil tüm dünya devrimcileri ernostoyu anıyor.
o ülkenin insanları sahip çıkmasaydı devrimcisine kim duyardı adını? bizim 68'lileri belli bir kesim sahiplendi onlarda sürekli ezilen ve katledilen kesim.
firariHH 08.10.2007, 23:31 Devrimci Yoldasimizi Bizlerde saygiyla aniyoruz.
14097 14098
http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8
14099 14100
Merhabalar...
HASTA SİEMPRE COMANDANTE CHE GUEVERA...
BÜYÜK KOMUTAN...
SAYGIYLA ANIYORUZ SENİ...
ilker_che 09.10.2007, 01:23 büyük komutan Che yi saygıyla anıyoruz...
Merhaba,
Yakın tarihin büyük önderi büyük devrimcisi,
seni saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Mirasçıların olarak umutla yürüyoruz zafere...
Saygılarımla...
Baran336 09.10.2007, 08:09 Hasta Ala Victoria Siempre
Ojo Por Ojo, Diente Por Diente
Seni Saygiyla Sevgiyle Aniyoruz Büyük Lider
wolcano84 09.10.2007, 08:21 tarihe adını yazdıran,bir cok kitleyi arkasında sürükleyen büyük bir devlet insanı.her nekadar ATATÜRK kadar başarılı olamasada...amacı için mücadele nadir eden insanlardan birisidir...kendisine karşı saygım yoktur.sadece saygı duyana karşı saygım vardır...
Baran336 09.10.2007, 08:45 tarihe adını yazdıran,bir cok kitleyi arkasında sürükleyen büyük bir devlet insanı.her nekadar ATATÜRK kadar başarılı olamasada...amacı için mücadele nadir eden insanlardan birisidir...kendisine karşı saygım yoktur.sadece saygı duyana karşı saygım vardır...
Topragim olmadi simdi,
Sunu bilmen gerekir, Dünyada baska bir örnek veremeyecegin bir Insan Liderdi CHE...
Kendisi Arjantinli Doktor ve varlikli bir Aileden gelmesine ramen Kuba da Savasti, Bolivyada CIA tarafindan katledildi. Arjantinli olmasina ramen Kubada Devrimde büyük payi vardi, devamini Bolivyada getirmek istemesi, Insanlik icin kendini adamasi, kendi Inandigi Savundugu Degerler icin hayatini ortaya koymasi vermesi saygi duyulacak bir deger degilmidir?
onur melis 09.10.2007, 10:38 a ti querer siempre al lado via ernesto che guevara de la serna
Doktorken gerilla lideri olan Che, 1958'de Küba devrimine katılmış ve Castro tarafından kurulan hükümette görev almıştı. Daha sonra yeniden gerilla mücadelesine başlayan ve Bolivya'ya geçen Che, hastalanmış ve 8 Ekim 1967'de Bolivya askerleri ve CIA ajanları tarafından yakalanmış, ertesi gün öldürülmüştü. Öldürüldüğü sırada 39 yaşında olan Che'nin cesedi daha sonra Küba'ya getirilmiş ve burada defnedilmişti.
Che için bugün halen bir efsane olarak kabul edildiği Küba'da ülke çağında törenler yapılacak. Che Guevara, Marksist devrim getirmek için savaş verdiği ve 40 sene önce öldürüldüğü Bolivya'da da anılacak...
CHE'NİN YOLUNDAYIZ...
Konu seçimi güzel fakat bilgi yalnışın var Dilan. Ernesto Che Guevara'nın gömüldüğü yer daha sonra bulunup kemikleri Kübaya götürüldü.
Örnek haber vereyim size..
"Bolivya'da 9 Ekim 1967'de katledilen Küba devriminin önderlerinden Ernesto Che Guevara'nın mezarı 30 yıl sonra Bolivya'nın güneydoğusundaki Vallegrande bölgesinde bir toplu mezarda bulundu.
Emperyalistler Che'den korktukları gibi mezarından da korkuyorlardı. Bu yüzden uzun yıllar Che'nin mezarının nerede olduğunu halktan gizlemiş, halkın O'nu sahiplenmesini engellemeye çalışmışlardı. Ancak iki yıllık bir arama sonunda Temmuz ayında Che ve üç yoldaşının cesedi bulunarak Küba'ya götürüldü. Che ve yoldaşları Küba'da Castro'nun da hazır bulunduğu askeri bir törenle karşılandılar. Dünya basını, televizyonları bu vesileyle günlerce Che'yi yazdı, konuştu.
Dünya halkları geçen onca yıla rağmen Che'yi büyük bir sevgi ve coşkuyla sahiplendi. Küba Komünist Partisi Ekim ayında yaptığı Kongre'den sonra Che'nin cenazesini halka açtı. Cenaze daha sonra Santa Clara'daki anıtmezara defnedildi. "
Lütfen bu ve buna benzer önemli bilgileri haber yaparken bilgilere ve ayrıntılara dikkat edelim kimseyi yalnış bilgilendirmeyelim..
nihat 61 09.10.2007, 11:18 büyük komutan che guevara saygıyla anıyoruz seni
bugün latin amerika senin bıraktıgın latin amerkadan daha şanslı daha güçlü ugruna mücadele ettigin idaellerin gerçekleşmesi yakındır
şili de yükselen sol dalga latin amerkanın diger ülkelerinde kendini hissettirdi
nikaraguada sandanistalar
ekvatorda ulusalcı luiz gutierrez güçlendi
el salvadorda farabuno marti
yeni sol cephdende başkanılk koltuguna oturan liderler berezilyada lula silva urugayda tabera vazguez arjantinde nestor kricher venezulellada hugo chavez bolviyadaevo morales ve sırada meksika
bu ülkeleri liderleri che guevarayı kendilerine örnek almışlardır
latin amerikada sol dalga yeniden yükselmektedir bütün güney amerikayı sarmıştır che guevara şimdi daha güçlüdür
Öyle büyük bir devrimciyi zaten unuturlarsa hata olur.
Bugün eğer Amerika denen emperyalizm yılanın başı,burnunun ucundaki Küba'ya karşı hiçbir şey yapamıyorsa,bu Ernesto Che Guevara sayesindedir.Böyle büyük devrimcilerin hepsine selamlar olsun...
Arjantin asıllı Kübalı efsanevi devrimci Ernesto 'Che' Guevara 8 Ekim 1967'de yakalanışının ertesi günü CIA destekli Bolivya askerleri tarafından öldürülmüştü. Cesedi, Valle Grande köyünde hastanenin çamaşır odasında teşhir edildi.
Bu bilgide Birgün gazetesindendir.
wolcano84 09.10.2007, 12:05 Topragim olmadi simdi,
Sunu bilmen gerekir, Dünyada baska bir örnek veremeyecegin bir Insan Liderdi CHE...
Kendisi Arjantinli Doktor ve varlikli bir Aileden gelmesine ramen Kuba da Savasti, Bolivyada CIA tarafindan katledildi. Arjantinli olmasina ramen Kubada Devrimde büyük payi vardi, devamini Bolivyada getirmek istemesi, Insanlik icin kendini adamasi, kendi Inandigi Savundugu Degerler icin hayatini ortaya koymasi vermesi saygi duyulacak bir deger degilmidir?
baran abi walla benim devrimle devrimciyle işim olmaz.saygım var sadece ne yalan sölim ben milliyetciyim biraz.ama etnik milliyetci deil ülke milliyetcisi.kim ne olursa olsun ben ülkemi ön planda tutarım kişileri deil..hadi senin hatırını kıramam abim sayılırsın akrabamsın.bi ruhuna fatiha okurum che'nin :)
baran abi walla benim devrimle devrimciyle işim olmaz.saygım var sadece ne yalan sölim ben milliyetciyim biraz.ama etnik milliyetci deil ülke milliyetcisi.kim ne olursa olsun ben ülkemi ön planda tutarım kişileri deil..hadi senin hatırını kıramam abim sayılırsın akrabamsın.bi ruhuna fatiha okurum che'nin :)Bu yorumana sanırım en iyi Che'nin bu sözü gider.
Devrim,söcüklerle yaşatılmaz.Onun uğruna yaşamak ve onun uğruna ölmek gerekir..CHE
wolcano84 09.10.2007, 12:39 Bu yorumana sanırım en iyi Che'nin bu sözü gider.
Devrim,söcüklerle yaşatılmaz.Onun uğruna yaşamak ve onun uğruna ölmek gerekir..CHE
can ne diyeyim benim ruhumda devrim kelimesi yaşamaz!!!aklımda yer almaz siz takılın kafanıza göre ne diyeyim size :)siz cok seviyorsanız sorun yok benim için!!!
can ne diyeyim benim ruhumda devrim kelimesi yaşamaz!!!aklımda yer almaz siz takılın kafanıza göre ne diyeyim size :)siz cok seviyorsanız sorun yok benim için!!!
Bu sözü söyleyen ben diğilim.Ayrıca ben devrimciyimde demedim.Che'yi anıyoruz o kadar.Devrimcilik eskidendi.Bende senin gibi düşünüyorum.Sözüde senin için diğil sözde devrimciler için ekledim.
wolcano84 09.10.2007, 13:00 Bu sözü söyleyen ben diğilim.Ayrıca ben devrimciyimde demedim.Che'yi anıyoruz o kadar.Devrimcilik eskidendi.Bende senin gibi düşünüyorum.Sözüde senin için diğil sözde devrimciler için ekledim.
sevindim can ne bileyim resimini koyunca seni fanatik sandım yanlış anlama ;)
Ernesto Che Guevara Küba Devrimi'nin önemli liderlerinden biri ve 1960'ların en ünlü gerillasıydı. Batista diktatörlüğüne karşı Küba isyanını başlatan grubun içinde bulunan Guevara, Küba Ulusal Bankası Başkanı ve Endüstri Bakanı olarak görev yaptı. 1965 Mart ayında ortadan kayboldu ve önce Afrika ulusal mücadelelerine, sonra da Bolivya'daki gerilla savaşına katıldı. 8 Ekim 1967'de Bolivya'da başında bulunduğu gerilla birliğiyle beraber Bolivya askerleri tarafından öldürüldü.
Büyük Komutanı saygıyla anıyoruz....
anadolu75 09.10.2007, 18:50 kubanin efsane devrimci lideri che guevarayi rahmetle aniyoruz.devrimleriyle kubayi yucelten buyuk adan che nurlar icinde yatsin.
Baran336 09.10.2007, 19:09 Savaş çağrımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımızı almak için başka eller uzanacaksa, ölüm nereden gelirse gelsin, hoş geldi, safa geldi.”
Tüm dünya devrimcilerinin kendisine örnek aldığı devrimci lider Che Guevara’nın belirli eserleri bulunuyor. Che’nin askeri yazılarından siyasi yazılarına, önemli konuşmalarından mektup ve şiirlerine kadar bircok eseri mevcut. Che’nin askeri dehasının yanı sıra, siyasi kavrayışı, devrimci coşkusu, devrimci önderliği ve entelektüel yönüyle de tanisa bilirsiniz bu eserlerinde.
Belirli Eserleri
Bolivya Günlüğü
Küba Günlüğü
Mektuplar
Şiirler
Gerçekçi Ol İmkansızı İste (Seçme Yazılar).
Che; hem Küba ve Bolivya’da çarpışan bir gerilla kumandanıydı, hem Küba’da sosyalizmin kuruluşu üzerine kafa yoran bir devrimci önderdi, hem de dünya çapındaki sosyalizm tartışmalarına katılan ve bir Üçüncü Dünya cephesi kurmaya çalışan bir siyasi önderdir. Che’nin Devrimci coşkusu ve devrimci kişiliği Dünyada bir örnektir...
Comandante Che Guevara seni hiçbir zaman unutmayacağız..
Baran336 10.10.2007, 03:27 Che üzerine Söylenenler Sözler...
Che, Örnek Devrimcinin Örnek Yaşamı
Fidel: Che’ye Maceracı Diyenler Sahte Devrimci Şarlatanlardır
Fidel: Che Gibi Olsunlar!
Sartre: “Che, Çağımızın En Mükemmel İnsanı”
Graham Greene: Efsaneler Kurşun Geçirmez
Deniz Gezmiş : “Merhaba Ernesto Gibi Ölenlere”
Gerçekçi Olalım, Che Gibi Olmaya Çalışalım
Che Emperyalizmle Savaşa Çağırıyor
Che: Bir Sıra Neferi
Bolivyalı Asker: Che’nin Yarattığı Mücadele Değerleri Moda Olamaz!
Bizim de Dağlarımız Vardır Che Guevara...
Büyük lider,halkların devrim aşığı, halkın savaşçısı ernesto che guevera,yoldaş seni saygıyla anıyoruz.
emperyalist güçler orta doğuda
filistin türkiye ve kürdüstanda
kovacağız mutlak savaş sürecek
dünya haklarına bin selem olsun
ezilen halklara bin selem olsun
ernestonun yolu halk savaşıdır
halk için savaşana bin selem olsun
ernesto yoldaşa bin selem olsun
halkın öncülerine bin selam olsun
ernesto yoldaşa bin selam olsun.
saygılarımla.
dilan_7670 10.10.2007, 10:23 Veda Şarkısı
Kayalıkta çakılı yelkenli
sana bırakıyorum veda şarkımı.
Benim uzaklardaki ölümümün kanında tohumlanışı da
kayalar devranının altında değişken köklerle.
Yalnızlık! geçmişe özlem çiçeği canlıı duvarların.
Yalnızlık, yeryüzünde adanmış faniliğim.
Taşımak istemiştim heybemde
yüreğinin gelip geçici tadını,
ama kaldı havaya çizilmiş kesin eğrilerle,
yadsıma oldu umudumun yiğitliğine.
Giderim hatıradan daha uzun yıllar boyu
kapalı yalnızlığıyla gezginin,
fakat havaya çizilmiş kesin eğri sanki bana döndü
ve bir işaret koydu pusula kaderime.
Sonu geldiğinde bütün gündelik işlerin
yol yapacağım bir geleceğim olmasa,
gelmiş olacağım bakışında canlanmaya
kaderimin sırıtan parçası olarak.
Gideceğim hatıradan daha uzun yollar boyunca
zincir halkaları gibi eklenen elvedalarla zamanın akışında.
Dimdik hatıra sonunda düşmüş yola,
..........
..........
Ernesto Che Guevara
Topragim olmadi simdi,
che benim de hayranlık duyduğum bir devrimcidir.
yukarıda bir arkadaş ,insanları doğru bilgilendirelim demiş bende yukarıdaki yorumunuza bir ekleme yapmak istiyorum.
che; son dönemlerinde kübanın gidişinden memnun değildi.bu yüzden bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra bir dünya turuna çıktı o en büyük düşman olarak kapitalizmi ve onun emperyalizmini görüyordu.bu yüzden castro ile bile ters düştü,kübanın gittikçe SSCBye benzediğini ve ona bağımlı olmaya başladığını söylüyordu açıkça SSCB Yİ eleştiriyordu.bu da koministleri rahatsız ediyordu.
bir süre sonra güney amerika da devrimi başlatmak için merkezi bir bölge olan bolivya ya dağlara gitti, fakat ona söylendiği gibi orada uygun koşullar kesinlikle yoktu ,ona vaad edeilen yardımlar gelmedi hatta orada görüştüğü bolivya kominist partisi lideri onu ele verdi(büyük ihtimalle emir yukarıdan geldi) arkadaşları ile beraber kaçmaya çalıştı ama hasta idi hatta yakalandığında tüfeği çalışmıyor tabancasınında şarjörünü kaybetmişti.CIA ve hükümet güçlerine esir düştü.fakat son derece asil bir devrimci idi sonuna kadar ilkelerini savundu.orada kendi ağızından söylediği "burada olmam sadece benim fikrim değildi"
aslında uğruna savaştığı idoloji onu ölüme yollamıştı.koministler
bibakıma onu oyuna getirdi.
saygılarımla....
|
|