Orijinalini görmek için tıklayınız : sınır ötesi operasyon için tezkere meclise gönderiliyor
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası, tezkerenin TBMM'ye gönderilmesi kararı alındı...
Hükümet, Kuzey Irak’a olası sınır ötesi operasyonun hukuki zeminini hazırlayacak bir tezkereyi TBMM’ye sevk etme kararı aldı.
ÇALIŞMALAR GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR
Teröre karşı sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığı başladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığına başlandığı bildirildi. Tezkere ile ilgili çalışmaların Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yürütüldüğü kaydedildi.
Bugün yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada da ''Gerektiğinde sınır ötesi operasyon için gerekli kuruluşlara gerekli emir ve talimat verildi'' denildi.
Sınır ötesi operasyonla ilgili çalışmanın resmi bir belgeye yansıtıldığı bildirildi.
ayrıntıları www.haberturk.com da..
sınır ötesi katliamın ilk adımları böylece atılmış oldu gelecek günler neyi gösterir tam bir bilinmezlik...
bu daha çok insanların ölmesine neden olacaktır!. ve türkiye savş ortamına girmiş olacaktır. 90'lı yılların başına tekrar dönüşün senaryosu hazırlanıyor şu an. insanlarımıza yazık!...
bence çok çok önceden alınması gereken bi karardı illla 15 askerimizin daha olmesi mi gerekiyodu bu kararı almaları için
Sonuç itibariyle bu operasyon gerçekleşirse çok can hayatını kaybedecek.Ama terörle mücadele için gerekiyorsa devletin ve ordunun vereceği kararın sonuna dek arkasındayım.Gönlüm her ne kadar olmamasını kimsenin yara dahi almasını istemesede...
24 yılda 24 kez kuzey ırağa gırıldı değişen bırsey olmadı.yıne değişen bırsey olmaz..zaten pkk kendı ıcınde ıkı gruba ayrılmış durumda bu terör olaylarında en cok surıyelı terörıstlerın parmağı var
spartacus 09.10.2007, 20:23 Bir kesim sürekli ateşkes ilan ederek zeytin dalı uzatıyor, öbür kesim eski yöntemlerle sorunu çözmek istiyor. Oysa bu çözümsüzlük reçetesidir, artık kalıcı barış için yeni yöntemler aramak lazım. Biri diyor gelin barışalım, öteki kanın akmasında ısrarlı.
Siz hiç dağlarda ölen bir paşa oğlu, bir patron oğlu, mebus oğlu gördünüz mü?
O halde tezkere çıkaracaklarsa buna imza atanlar oğullarını savaşa göndersinler! Tayyip ve Gül oğullarını savaşa göndersinler. Zenginimiz bedel versin, yoksul halkın çocukları hayatlarının baharında dağlarda vurulsun. Ben artık akan kanın durmasını istiyorum.
Savaşa hayır!
rozerin62 09.10.2007, 20:49 Sınır ötesi kayıp getirmeyecekmi sanki.Orası farklı bir ülke ve bence oradanda müdahaleler olacaktır.Sonuç ise öyle 15 falan değil daha fazla kayıp olacaktır tahminimce.Askeri çözüm yöntemlerinin sonuç getireceğine inanmıyorum bunca yıl olduğu gibi...
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir'' denildi.
Şırnak ilinde meydana gelen menfur başta olmak üzere terörle mücadele konusunda önlemler görüşüldü
Hep aklımı kurcalamıştır bu soru...
Dünya'nın bilmem kaçıncı büyük ordusu TSK neden 20 yıldan fazla bir süredir, PKK gibi, kendisiyle kıyas kabul etmeyen bir örgütü yok edemedi!?
O dağlarda ölenleri şehit ve terörist olarak ayıranlar ve her fırsatta anlı şanlı TÜRK ordusunu övenler bu sorunun cevabını hiç mi merak etmediler?!
Bu sorunun üstüne yıllardır silahla şiddetle gidiliyor...Kim bu yolla ne çözmüş?!
Bu sorunun çözümü şu an var olan TC siyaset politikalarıyla imkansızdır!!! Bu sorun karşılıklı dialog, anlayış, sevgi, dış güçlere karşı onurlu ve başıdik politika ve politikacılarla çözülür!!!!
Silahlı mücadele bir kazanç sağlamayacağı gibi ister üniformalı, ister üniformasız o dağlarda daha çok can alır!! O dağlarda ölen her insan bizim evladımızdır!!! Bunu söyleyebilme cesareti olmadığı sürece bu sorun çözülmeyecek!!!!
Sınır ötesi operasyon bu ülke ve halklarına fayda sağlamayacağı gibi, Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına saplamaktan başka bir işe yaramayacak!!
Ne zaman ki bu ülke de Sınır Ötesi operasyon konuşulmaya başlandı, PKK saldırıları arttı! Bu bir tesadüf mü? Asla!
Bu isteğini, haklı bir zemine oturtmak isteyen, Genel Kurmay Başkanlığı, Tayyip ve dolayısıyla ABD bu isteklerini aldı... Yoksa son altı aydır PKK'ya saldırın emrini bu yukarıda ismi geçen birilerinden mi aldı!? Nasıl ki erlerin bir suçu yok, Komutalarının satılmış olmalarının cezasını çekiyor, o dağlarda ölen " TERÖRİSTLER" inde bir suçu yok!!! O dağlarda ölen her genç bizim evladımız!!! Ve baştakiler satılmış!!!!
Her ortamda, bağıra bağıra;
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!!
Saygılar
makaay2077 09.10.2007, 22:18 türkiyede pkk`nın bitmesini istemeyenler var.mesela bir korucu pkk var olduğundan para alıyor.güzdüz askere akşam pkk`ya çalışıyor.bir özel harekatçı çift maaş alıyor.pkk bitmesi bunların işine gelmiyor.
alınan sınır ötesi operasyon yabibilme kararı bundan önce ki 26 operasyon gibi gibi yine emeline ulaşamayacak.....sorun sınır ötesinde değil sorun içimizde bizde....birbirimizi yeterince anlayamamızda ve kucaklayamamazda,sorun bizleri yönetenlerde.....
sorun kanda değil yeterince konuşamamakta......
muhattap dağdaki yada meclisteki değildir muhattap halktır........
diablo21 09.10.2007, 22:22 Cok gec alınmıs bı karar.Kasımda Askere gıdıyorum ve tezkerenın onaylanmasını sınır otesı hareketın yapılmasını ıstıyorum.daha kac sehıt verıcez.daha kac anne baba oglum dıye aglıyacak.Recep tayyıp erdogan ıse 1 ay sonra bushla detaylı konusma yapıcam dıyo.pkk nın para kaynagı zaten amerıka,sen hala o ınsanlarla konusuyosun cek restını gır sınırdan.Belkı cok kan dokulucek ama kararsız kalmakdan ıyıdır.Lanet olsun pkk ya iş birlikçilerine yardım ve yataklık edenlere lanet olsun.
bu konuda sayın spartakuse katılıyorum.teskere çıkarmak kolay kendi çocukları ve mutlu azınlığın çocuklarıda gitsin.operasyon çözüm değil gene bu ülkenin cocuklarının kanı akıcak köklü çözüm ve barış diyorum.
bu son saldırılar hakketen banada gına getirmeye başladı. nasıl oluyorsa olsun bu pkk denen illetin artık bitirilmesi gerekiyor: sınırdışı oprasyon olacaksa evet abd ile savaşa bile razıyım. ailecek tv karşısında duramaz olduk. yüreklerimizden kopan bin parca..
bu konuda sayın spartakuse katılıyorum.teskere çıkarmak kolay kendi çocukları ve mutlu azınlığın çocuklarıda gitsin.operasyon çözüm değil gene bu ülkenin cocuklarının kanı akıcak köklü çözüm ve barış diyorum.
bu barış tan kastettiğin neki yav. 10 bin tane eşkiyanın dediğimi yapılacak 70 milyona karşın. ben kürdüm ve sizin istediğiniz şeyleri istemiyorum. yeter bu millete çektirdikleri. sorun ister ankarada olsun ister kandilde isterse bilmem imralıdan kaynaklansın bir ölüm haberinin daha gelmesine hiç tahammülü yok vatandaşın.
spartacus 09.10.2007, 22:37 bu son saldırılar hakketen banada gına getirmeye başladı. nasıl oluyorsa olsun bu pkk denen illetin artık bitirilmesi gerekiyor: sınırdışı oprasyon olacaksa evet abd ile savaşa bile razıyım. ailecek tv karşısında duramaz olduk. yüreklerimizden kopan bin parca..
Geçmişte kaç defa sınır geçildi, hatta o zaman bu operasyonlar Talabani ve Barzani'nin işbirliğiyle sağlandı. Peki sonuç? Artık sonuç almak lazım. Birazda barışı konuşalım.
Geçmişte kaç defa sınır geçildi, hatta o zaman bu operasyonlar Talabani ve Barzani'nin işbirliğiyle sağlandı. Peki sonuç? Artık sonuç almak lazım. Birazda barışı konuşalım.
bak kurslarda dil eğitimi serbets olmaya başlamadımı. trt de azda kürtce konuşlumuyormu. kürtce dergi ve gazete yayımı serbest olmadımı. kürtce türkü kasetleri serbest değilmi?. kürtce isimler takılmak serbest değilmi. daha bilmediğim bir çok kısmi haklar verilmiştir mutlaka. yeterli değil ama o dağdaki eşkiyalar sebredemedi!. bunların gercekleşeceği hayeli 10 yıl önce mümkün müydü?.
ab ye uyum çercevesinde eğitim serbestiliği olmuyacakmıydı. kültürel haklar verilmiyecekmiydi. vadettiğiniz hakların açılımı artmıyacakmıydı?.
fakat ben şunu diyorum. sana benzemedikçe asla beni anlamıyacaksın. o nedenle dağdakilerle barış bilmem ne zımpırtıları bu ülkede en son gercekleşecek durum.
Sınır ötesi operasyon yapılsada bende bir çok kişinin düşündüğü gibi değişen hiçbir sey olmayacağı kanısındayım.Öyle bir operasyon yapılacak olursada dökülecek o kadar kana yazık olur.
bu barış tan kastettiğin neki yav. 10 bin tane eşkiyanın dediğimi yapılacak 70 milyona karşın. ben kürdüm ve sizin istediğiniz şeyleri istemiyorum. yeter bu millete çektirdikleri. sorun ister ankarada olsun ister kandilde isterse bilmem yassıadan kaynaklansın bir ölüm haberinin daha gelmesine hiç tahammülü yok vatandaşın.
sayın readme ne demek istediğimi anlamadınız sanırım.sınır ötesi harekat çözüm olmayacakki.bu kararları alan insanların çocukları orda değil.kansız ve kalıcı barış sağlanmalı diyorum.sistematik olmalı diyorum.sınır ötesi harekatı savunuyorsunuz.ölüm haberinin gelmesini istemiyoruz diyosunuz bende istemiyorum ama bu harekatta bi sürü ölüm haberi alacaz yüreğimiz yanacak.
mehmetciğimizin kanı akarken onların çocukları bu haberleri okumayacak bile.referandum öncesi ülke gündemini karıştırmak olay bu
spartacus 09.10.2007, 22:51 bak kurslarda dil eğitimi serbets olmaya başlamadımı. trt de azda kürtce konuşlumuyormu. kürtce dergi ve gazete yayımı serbest olmadımı. kürtce türkü kasetleri serbest değilmi?. kürtce isimler takılmak serbest değilmi. daha bilmediğim bir çok kısmi haklar verilmiştir mutlaka. yeterli değil ama o dağdaki eşkiyalar sebredemedi!. bunların gercekleşeceği hayeli 10 yıl önce mümkün müydü?.
ab ye uyum çercevesinde eğitim serbestiliği olmuyacakmıydı. kültürel haklar verilmiyecekmiydi. vadettiğiniz hakların açılımı artmıyacakmıydı?.
fakat ben şunu diyorum. sana benzemedikçe asla beni anlamıyacaksın. o nedenle dağdakilerle barış bilmem ne zımpırtıları bu ülkede en son gercekleşecek durum.
Bakın bunları siz 90'lı yıllarda söyleseydiniz inanın sizede birileri bölücü derdi. Bakın ne güzel diyorsunuz, bir takım serbestlikleri anlatıyorsunuz. Bu adımların devamı gelsin, bu adımlar atılırken Güneydoğuda ölüm haberleri gelmiyordu. Kısmi bir barış ortamı vardı. Bu sorunu AB(D)'ye gerek kalmadan biz kendi aramızda çözmeliyiz. Ya bunu Mehmet Ağar dediğinde suç olmuyor, başkası dediğinde neden bölücü oluyor?
Artık barış olsun, barış kazansın. Dün Şırnak'ta ölen Diyarbakır'lı Fetullah erin annesi dahi "vali'ye barış olsun, artık çözün bu işi" diyerek sitem etti.
Artık asker anaları dahi cenaze törenlerinde "vatan sağolsun" demeyeceğim diyor. Dağda ölen erlerde, gerillalarda bizim insanlarımız. Bu sorunu biz çözebliriz. Savaşla olacak iş değil. Şunu görmek o kadar zor mu, PKK eski PKK değil!
Bakın bunları siz 90'lı yıllarda söyleseydiniz inanın sizede birileri bölücü derdi. Bakın ne güzel diyorsunuz, bir takım serbestlikleri anlatıyorsunuz. Bu adımların devamı gelsin, bu adımlar atılırken Güneydoğuda ölüm haberleri gelmiyordu. Kısmi bir barış ortamı vardı. Bu sorunu AB(D)'ye gerek kalmadan biz kendi aramızda çözmeliyiz. Ya bunu Mehmet Ağar dediğinde suç olmuyor, başkası dediğinde neden bölücü oluyor?
Artık barış olsun, barış kazansın. Dün Şırnak'ta ölen Diyarbakır'lı Fetullah erin annesi dahi "vali'ye barış olsun, artık çözün bu işi" diyerek sitem etti.
Artık asker anaları dahi cenaze törenlerinde "vatan sağolsun" demeyeceğim diyor. Dağda ölen erlerde, gerillalarda bizim insanlarımız. Bu sorunu biz çözebliriz. Savaşla olacak iş değil. Şunu görmek o kadar zor mu, PKK eski PKK değil!
nasıl yani barıştan kastettiğin ne?. kürt halkının böyle bir şey istemediğini biliyorsun değilmi?. yani bunu en son ki 22 temmüz seçimlerinde görmedikmi. kürt halkı tamam kürtce konuşulsun, kürtce eğitim olsun ama bunların öncesinde iş, aş ve huzur olsun demedimi? dedi... ve pkk nın uzantısı olan partiyi değil sosyal kaygıları olan devletin diğer partisine oyunu verdi.
dağlarda ölen gerilla artık bizim evladımız değil çünkü evlatlığın da bir sınırı var. o devletin murted konumundaki insanıdır artık. kusura bakma senin beni algıladığın tarzda opürtünist düşündüğümü sanmıyorum çünkü dağda ölen insanın istediklerini istemiyor kürt halkının geneli. ama birileri güç ve silah kullanarak halk ta bunun böyle olmasını istiyor demeye getiriyorsa o sadece bozguncudur ve kendi halkının kötülüğünü isteyen tehlikeli bir virüstür.
makaay2077 09.10.2007, 22:59 burda en büyük iş doğuda %57 oy alan akp ve dtp`ye düşüyordu.akp bu kadar oya rağmen doğuda herhangi bir girişim yapmadı.dtp`nin de ne yaptığı belirsiz.sürekli barıştan kardeşlikten yana olduklarını söylüyorlar ama icraatta birşey yok
readme arkadaşın belirttiği gibi ab uyum yasalarıyla belirli haklar verildi.hatta dağdan indirme yasaları çıkarıldı.ancak fazla inen olmadı.aslında onlarda şimdi hangi amaca hizmet ettiklerini bilmiyorlar.zaman geri sarılsa dağa gitmezlerdi.burda dış güçlerin parmakları var.türkiyenin başına mutlaka bir terör belası oluyor ve bunlar bitecek gibi görünmüyor
Vatan için ölenlerin bu ülkede bir karış toprağı yok.
Askerlikleri bitip geldiklerinde işsiz olacaklardı.
Sağlık güvenceleri olmayacaktı.
Zaten eğitim alamadıkları için oraya gönderilmişlerdi.
Köylülerdi ve kimsesizlerdi.
Yani tamda vatan için ölecek konumdakiler seçilip gönderilir.
Bir elma koparıp yiyemediğin bahçe için ölüyorsun.
Kirasını ödeyemediğinden dolayı kovulduğun ev için ölüyorsun.
Parasını ödeyemiyorsan ölünün gömülemediği toprak için ölüyorsun.
İşsiz kaldığın, aç kaldığın, eğitim alamadığın, yollarında, köprülerinde parasız geçemediğin ülke için ölüyorsun.
Ve vatan sağ olsun diyebiliyorsun.
30 dakikada çözümlenebilecek sorunu 30 yılda 30 bin insanın ölümüne neden olacak hale getirenler gidip savaşsın.
Milyonlarca metrekare toprak sahipleri gidip savaşsın.
Savaştan ve kandan rant sağlayanlar gidip savaşsın.
Ölende biz, öldürende
Sınırın ötesindede aynı şeyler olacak.
Bu ülkede bizleri askere almasalardı, bizden vergi almasalardı, emek gücümüzden yararlanmasalardı kesinlikle tc kimliği vermezlerdi.
Sınır ötesi öperasyonu seksen yıllık sınırların bozulmasını getirecektir.
Aslında amaçlananda budur.
spartacus 09.10.2007, 23:07 nasıl yani barıştan kastettiğin ne?. kürt halkının böyle bir şey istemediğini biliyorsun değilmi?. yani bunu en son ki 22 temmüz seçimlerinde görmedikmi. kürt halkı tamam kürtce konuşulsun, kürtce eğitim olsun ama bunların öncesinde iş, aş ve huzur olsun demedimi? dedi... ve pkk nın uzantısı olan partiyi değil sosyal kaygıları olan devletin diğer partisine oyunu verdi.
dağlarda ölen gerilla artık bizim evladımız değil çünkü evlatlığın da bir sınırı var. o devletin murted konumundaki insanıdır artık. kusura bakma senin beni algıladığın tarzda opürtünist düşündüğümü sanmıyorum çünkü dağda ölen insanın istediklerini istemiyor kürt halkının geneli. ama birileri güç ve silah kullanarak halk ta bunun böyle olmasını istiyor demeye getiriyorsa o sadece bozguncudur ve kendi halkının kötülüğünü isteyen tehlikeli bir virüstür.
Barış tüm dünyada aynı şekilde algılanır. Ve tüm dünyada savaşların hüküm sürdüğü dönemlerde arzulanan barıştan bahs ediyorum. Ben topiği kapattıracak polemiklerden mümkün mertebe kaçınmaya özen göstereceğim.
Siz varın ölen gerillalardan sevinç duyun. Ama öyle analar var ki, biri oğlunu gerillaya öbürünü askere göndermiş. Kardeş kardeşi vuruyor. Savaş istesek bu suç oluyor, barış istesek olmuyor.
Mehmet Ağar dahi diyor ki, "osmanlıdan bu yana eşkiyanın arzusu düze inmektir." Bu sebeple dağdakileri meclise davet etti.
Bugün devlet tarihsel fırsatları geri tepiyor, İmralı'daki kişinin örgüt üzerinde hakimiyeti varken bu fırsat kaçırılıyor.
Mümkünse ikili polemiklerden öte diğer arkadaşların da iştirak edeceği barışçıl yazılar yazalım...
evlatlığın sınırını ne belirliyor onu bana açıkalaya bilirmisin.....hergün durmadan gerilla öldüren mi benim evladım yada hiç durmadan asker vuran mı....
kim benim evladım bu ülkeyi yönetenler mi.....siyasiler mi benim evladım....kanı sevenler mi kan görmek istemeyenler mi benim evledım.......
benim evladım kim sorarım size kim bu ülkenin evladıııııııııı.............
bi cevap istiyorum........
spartacus 09.10.2007, 23:13 Vatan için ölenlerin bu ülkede bir karış toprağı yok.
Askerlikleri bitip geldiklerinde işsiz olacaklardı.
Sağlık güvenceleri olmayacaktı.
Zaten eğitim alamadıkları için oraya gönderilmişlerdi.
Köylülerdi ve kimsesizlerdi.
Yani tamda vatan için ölecek konumdakiler seçilip gönderilir.
Bir elma koparıp yiyemediğin bahçe için ölüyorsun.
Kirasını ödeyemediğinden dolayı kovulduğun ev için ölüyorsun.
Parasını ödeyemiyorsan ölünün gömülemediği toprak için ölüyorsun.
İşsiz kaldığın, aç kaldığın, eğitim alamadığın, yollarında, köprülerinde parasız geçemediğin ülke için ölüyorsun.
Ve vatan sağ olsun diyebiliyorsun.
30 dakikada çözümlenebilecek sorunu 30 yılda 30 bin insanın ölümüne neden olacak hale getirenler gidip savaşsın.
Milyonlarca metrekare toprak sahipleri gidip savaşsın.
Savaştan ve kandan rant sağlayanlar gidip savaşsın.
Ölende biz, öldürende
Sınırın ötesindede aynı şeyler olacak.
Bu ülkede bizleri askere almasalardı, bizden vergi almasalardı, emek gücümüzden yararlanmasalardı kesinlikle tc kimliği vermezlerdi.
Sınır ötesi öperasyonu seksen yıllık sınırların bozulmasını getirecektir.
Aslında amaçlananda budur.
Sevgili ezgede.
Çok anlamlı ve klasik söylemlerin dışına çıkıp derinlikli bir yazı yazmışsınız.
Sizin düşüncelerinize içtenlikle katılıyorum...
durmadan kan istemek ne zamandan beri hak olmuştur bu ülkede öğrenmek isterim.....ne seni haklı görüyor.....
Bir insan ömrünü neye vermeli
Harcanıp gidiyor ömür dediğin
Yolda kalan da bir yürüyen de bir
Harcanıp gidiyor ömür dediğin
Yüreğim ürperir kapı çalınsa
Esleyen yelimden hile sezerler
Künyeler kazınır demir sandıkta
Savrulup gidiyor ömür dediğin
Dışı eli yakar içi de seni
Sona eklenmeli sözün incesi
Ayrılık gününü kör dereleri
Bölünüp gidiyor nehir dediğin
Bir insan ömrünü neye vermeli
Para mı onur mu taş dikenli yol
Ağacın köküne inmek mi yoksa
Çırpınıp duruyor yaprak dediğin
Hasret Gültekin
çırpınma ey halkım .........
hoş görünüze sığınarak saygılarımla........
durmadan kan istemek ne zamandan beri hak olmuştur bu ülkede öğrenmek isterim.....ne seni haklı görüyor.....
kendilerini dünyaya barış savunucu ezilmiş kürt halkının temsilcisi olarak gösterip sonra oraya buraya bomba koyan masum insan olduren terör örgütü istiyor bu kanı. heralde kürtlere pkk dan daha fazla eziyet eden yoktur.
tamam devletimiz mükemmel değil. çok yanlışlar yapıldı belki sınır ötesi hareket daha bir dizi yanlışlara daha sebebiyet verecek. ancak yukardaki edebiyat yapan arkadaşın yazısı komikti çünkü ''bir parca toprak sahibi olmamayı'' düşüklük sayıyor. piyasa bir ton ayyaşı, serserisi, dağlısı, dikili ağacı olmayanı var. hal böyleyken dünya insanlarını hangi kalıba koyacagız. pek çok kürt vatandaşımızın büyük şehirlere göç etme nedeni pkk değilmidir.
türkiye cumhuriyetinin kuruluşundan beri nasıl bir hata yapıldiki bu insanlar dağlara çıkıyor sorusuda sorulabilinir ancak bu sorunun cevabı yine dağdakilerle hallalmuyor.
Tokatlim_60 09.10.2007, 23:44 arkadaslar yeni bir boyut getirecem olaya, belki yalnis düsünüyorda olabilirim vs...
terör ile savasi bi yana biraktim ben artik, tek düsüncem pkk diyince bazi dengesizler kürt düsmanligi yapiyor ve asil nokta bence kürtler eger kendince teröre karsi bi mesafe koysa yani bi protesto etseler DTP üzeri vs ama ciddi bisey olmasi lazim yani devletin arkasindayiz msj verseler keske, ve itlere kürt düsmanligi yapma sansi dogmasa, diye düsünüyorum.... artik terör ile savasi bi kenara biraktim, halk arasi günlük hayatta daha cok kürt ezilecek ve insallah olmaz ama catismalar cikacak gibi... ben kürt kardeslerimin böyle birsey yapacagina inaniyorum, bekliyorum, sessiz kalmak saece itlere ve fasistlere sans vermektir....
30 yıldır süren bu savasın sorumlusu türkiyedir PKK ne kadar ateşkes yapmıs olsada tsk buna operasyonla karsılık werdi we halen dewam ediyor we yenisi ekliyor sınır ötesi operasyon mesela bir insanın sabrı wardır o sabrı tasdımı ne olur o insan patlar artık ortalıgı mahveder buda o misal yaw kendimi bildim bileli barış isteniyor we PKK de ateskes yapıyor ama muhattap olan yok bence tsk sınır ötesi operasyona gectigi zaman hiç birşey kazanamıyacak cok sey kaybetecek en cok da yoksulun gönderdigi gençlere olacak suda bilinmeli Gerilla da durmak yok wurmak war HA GERİLLA HA GERİLLA BARIŞIN GELECEGİ GÜN KÜRDÜN ZAFERİ OLACAK DIR BİJİ BRATİYA GELAN
30 yıldır süren bu savasın sorumlusu türkiyedir PKK ne kadar ateşkes yapmıs olsada tsk buna operasyonla karsılık werdi we halen dewam ediyor we yenisi ekliyor sınır ötesi operasyon mesela bir insanın sabrı wardır o sabrı tasdımı ne olur o insan patlar artık ortalıgı mahveder buda o misal yaw kendimi bildim bileli barış isteniyor we PKK de ateskes yapıyor ama muhattap olan yok bence tsk sınır ötesi operasyona gectigi zaman hiç birşey kazanamıyacak cok sey kaybetecek en cok da yoksulun gönderdigi gençlere olacak suda bilinmeli Gerilla da durmak yok wurmak war HA GERİLLA HA GERİLLA BARIŞIN GELECEGİ GÜN KÜRDÜN ZAFERİ OLACAK DIR BİJİ BRATİYA GELAN
kardeş öyle şeylerden bahsediyorsunki. bu durum baba ile oğul un savaşı gibi. yada bir kan davası gibi sıradan mantık. kürt halkından bazılarının en son kullanabileceği arac silahtı. daha önceki 39 isyan daki aynı araca başvuruldu. biraz global dünyayı ve araclarını iyi okumak lazım.
Findorin 09.10.2007, 23:56 Umarım iyi düşünülmüş bir karar sonrası yapılır kolay değil asker sevkiyatı hele sınır ötesi maddi manevi emekler harcanacak sahile gezmeye gitmeye benzemez bu işler.Ama bir bildiği vardır diyorum ordunun yinede.
inadinamutluluk 10.10.2007, 00:07 Bu operasyonun ben de terörü bitirici bi operasyon olacagını tahmin etmiyorum.Bizim gibi vatandaşların göremediği neler vardır kim bilir.Koskoca bir ülkenin ordusu nasıl olur da o dagdaki terörü bitiremez.Ve artık ülkemiz öyle bi hale gelmiştir ki dibimizdeki terörü bitirebilmek için Amerika nın onayını bekliyoruz çok yazık.Amerika gerçekten dünyayı yöneten tek bir güç haline gelmiş maalesef.
Hep aklımı kurcalamıştır bu soru...
Dünya'nın bilmem kaçıncı büyük ordusu TSK neden 20 yıldan fazla bir süredir, PKK gibi, kendisiyle kıyas kabul etmeyen bir örgütü yok edemedi!?
O dağlarda ölenleri şehit ve terörist olarak ayıranlar ve her fırsatta anlı şanlı TÜRK ordusunu övenler bu sorunun cevabını hiç mi merak etmediler?!
Bu sorunun üstüne yıllardır silahla şiddetle gidiliyor...Kim bu yolla ne çözmüş?!
Bu sorunun çözümü şu an var olan TC siyaset politikalarıyla imkansızdır!!! Bu sorun karşılıklı dialog, anlayış, sevgi, dış güçlere karşı onurlu ve başıdik politika ve politikacılarla çözülür!!!!
Silahlı mücadele bir kazanç sağlamayacağı gibi ister üniformalı, ister üniformasız o dağlarda daha çok can alır!! O dağlarda ölen her insan bizim evladımızdır!!! Bunu söyleyebilme cesareti olmadığı sürece bu sorun çözülmeyecek!!!!
Sınır ötesi operasyon bu ülke ve halklarına fayda sağlamayacağı gibi, Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına saplamaktan başka bir işe yaramayacak!!
Ne zaman ki bu ülke de Sınır Ötesi operasyon konuşulmaya başlandı, PKK saldırıları arttı! Bu bir tesadüf mü? Asla!
Bu isteğini, haklı bir zemine oturtmak isteyen, Genel Kurmay Başkanlığı, Tayyip ve dolayısıyla ABD bu isteklerini aldı... Yoksa son altı aydır PKK'ya saldırın emrini bu yukarıda ismi geçen birilerinden mi aldı!? Nasıl ki erlerin bir suçu yok, Komutalarının satılmış olmalarının cezasını çekiyor, o dağlarda ölen " TERÖRİSTLER" inde bir suçu yok!!! O dağlarda ölen her genç bizim evladımız!!! Ve baştakiler satılmış!!!!
Her ortamda, bağıra bağıra;
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!!
Saygılar
Esenlikler,
Bir devletle savaşır gibi işin için girilmedği için yok olmadı.Dış devletlerinde desteği bu işi dahada zorlaştran sebeplerdendir.Hatırlarsanız 97 senesindeki çekiç operasyonu sonrası çok ciddi bir temizlik yapılmıştı.Bu operasyonlara Türkiyenin tüm birliklerinden askerler katılırdı.İşte en büyüğü ve ciddi olanı 97 senesinde olmuştur ve gerçek anlamda terörün önü büyük çlçüde kesilmişti ama mevcut iktidar fırkalar ve onların iç,dış politikâları sebebiyle yeniden hortlamış bulunuyor.
Sınır ötesi şart yoksbu vatan bu topraklar sandıkları gibi kürtlere de kalmayacak.Dış ülkeler horoz dövüştürü gibi dövüştürüyor.Irağın kuzeynde de kuklarınını oynatıyor cefâsını ise Türkiye çekiyor.Zihinler bulandırılıp kürtçülük yaptırılıyor.ülkenin bekasından başka birşey düşünemeyiz.Operasyonu şart görüyorum.
Sevgi ve saygılarımla...
pkkyı bitirmez tsk.bitiremez deil bitirmez.çünkü kuzey ırağı denetlemek için en büyük bahanesini kaybeder.zaten daha önce girilmesi ve sonuç alınamaması bunu gösteriyor.bunu savunanlardan kim gerçekten sonuca ulaşılacağını düşünüyor?
Anatolianman 10.10.2007, 00:20 30 yıldır süren bu savasın sorumlusu türkiyedir PKK ne kadar ateşkes yapmıs olsada tsk buna operasyonla karsılık werdi we halen dewam ediyor we yenisi ekliyor sınır ötesi operasyon mesela bir insanın sabrı wardır o sabrı tasdımı ne olur o insan patlar artık ortalıgı mahveder buda o misal yaw kendimi bildim bileli barış isteniyor we PKK de ateskes yapıyor ama muhattap olan yok bence tsk sınır ötesi operasyona gectigi zaman hiç birşey kazanamıyacak cok sey kaybetecek en cok da yoksulun gönderdigi gençlere olacak suda bilinmeli Gerilla da durmak yok wurmak war HA GERİLLA HA GERİLLA BARIŞIN GELECEGİ GÜN KÜRDÜN ZAFERİ OLACAK DIR BİJİ BRATİYA GELAN
senin gibi düşünenler, insana işte sözün bittiği yerdeyiz dedirtiyor.
pekaka terörist bir örgüttür.
pekakalı teröristler muhatap alınamaz.
pekaka, demokratik Türkiyeye ve Türkiye’nin demokrasi ufuklarına hain pusu kuruyor. ve aslında Türkiye’nin istikrarına, demokratikleşme hedeflerine –ki, bunların sağlanmasından en ziyadesiyle Türkiye’nin Kürt vatandaşları yararlanacak- pusu kuruyor. Türkiye’yi arkasından vuruyor.
Umarım Irak'ı zamanında Kuveyt'i işgal etmesini sağlayıp bu bahane işgal eden abd ve israilin oyunları bu sefer tutmaz.
Umarım zafer birliğimiz beraberliğimiz olur.
Umarım zafer bu sefer ortadoğu halklarının olur.
Bu operasyonun ben de terörü bitirici bi operasyon olacagını tahmin etmiyorum.Bizim gibi vatandaşların göremediği neler vardır kim bilir.Koskoca bir ülkenin ordusu nasıl olur da o dagdaki terörü bitiremez.Ve artık ülkemiz öyle bi hale gelmiştir ki dibimizdeki terörü bitirebilmek için Amerika nın onayını bekliyoruz çok yazık.Amerika gerçekten dünyayı yöneten tek bir güç haline gelmiş maalesef.
Bağımsızlık için Mustafa Kemâlin milli duruşunu sergilemeliyiz ama yukarıda yazılanlar ise genelde milli kavramından uzak.Atatürkçü Tükiyeyi savunmadığımız müddetçe ne ekonomik,iktisadi, ne toplumsal vs. kalkınma gerçekleşmeyecek.Bunun ötesi yok.Elbet gönül isterki, tüm dünya tek halk olsun ama Mustafa Kemâl buna şöyle cevap veriyor; " keşke..ama bu bir ütopyadan başka birşey olamaz sebebi ise;bir millet diğer milletten daima kuşkulanacaktır bu sebeple silahsız ve dünya halkı sözü gerçekleşemez..."
Tüm gelişmiş ülkelerin temelinde Milli kavramı yatıyor ve bu sebeple kalkınmalarını gayet iy gerçekleştiriyorlar.80lere kadar sağı solu hepsi ülke bekası için birbiriyle çatışmışlardı.Bunun sebebi de en genel; dış düşmanların bizi bize düşürme durumudur.Ama dikkat ederseniz hepsinin amacı tek Türkiye Cumhuriyetini yaşanabilir bir hlae getirmek sonuç; ülkemin her yönden en iyi ülke olma amacı için herşey...Tek yol Atatürkün Türkiyesi başka yol yok...
senin gibi düşünenler, insana işte sözün bittiği yerdeyiz dedirtiyor.
pekaka terörist bir örgüttür.
pekakalı teröristler muhatap alınamaz.
pekaka, demokratik Türkiyeye ve Türkiye’nin demokrasi ufuklarına hain pusu kuruyor. ve aslında Türkiye’nin istikrarına, demokratikleşme hedeflerine –ki, bunların sağlanmasından en ziyadesiyle Türkiye’nin Kürt vatandaşları yararlanacak- pusu kuruyor. Türkiye’yi arkasından vuruyor.
Umarım Irak'ı zamanında Kuveyt'i işgal etmesini sağlayıp bu bahane işgal eden abd ve israilin oyunları bu sefer tutmaz.
Umarım zafer birliğimiz beraberliğimiz olur.
Umarım zafer bu sefer ortadoğu halklarının olur.
Eminim ki gerçekleri görmenizin sebebi Mustafa kemâlin bizler için olan fikirlerinden istifade edilerek çıkmıştır.Tahliliniz son derece doğrudur.Bunu elbet sayfalarca yazsanız bitiremezsiniz.Ama gerçekler işte canı gönülden kutluyorum..Esen kalın..
pkkyı bitirmez tsk.bitiremez deil bitirmez.çünkü kuzey ırağı denetlemek için en büyük bahanesini kaybeder.zaten daha önce girilmesi ve sonuç alınamaması bunu gösteriyor.bunu savunanlardan kim gerçekten sonuca ulaşılacağını düşünüyor?
Sonuç alınamaz derken 97 deki gibi mi? güleyim mi bu acı günde, ağlayayım mı?
Bakınız:1997 çekiç operasyonu ve akabinde 2001 yılına kadar inceleyin.Elinize kâğıt kalem alın istatistik yapın.Ne bu kadar şehit vardı, nede terörist cenazesi..
demek ki işe yarıyormuş.Şimdi neden böyle derseniz;diğer iletilerimde bu mevcut.yanlış politikâlar ve eziklik duygusu, milli kavramında uzak kalınması vs...
Esen kalın
cem_sultan 10.10.2007, 00:46 burdan oturduğunuz yerden konuşmak ne kadar çok kolay değilmi...sen hiç gittinmi oralara akılalmaz yorumlar yapıyorsun...bu sözüm herkese değil....senin yakının kardeşin çocuğun arkadaşın orda şehit olsa ne hissedeceksiniz çok merak ediyorum...içtenliklede böyle şeyleri söyleyebilecekmisiniz elinizi vicdanınıza koyunuz lütfen...
Barış tüm dünyada aynı şekilde algılanır. Ve tüm dünyada savaşların hüküm sürdüğü dönemlerde arzulanan barıştan bahs ediyorum. Ben topiği kapattıracak polemiklerden mümkün mertebe kaçınmaya özen göstereceğim.
Siz varın ölen gerillalardan sevinç duyun. Ama öyle analar var ki, biri oğlunu gerillaya öbürünü askere göndermiş. Kardeş kardeşi vuruyor. Savaş istesek bu suç oluyor, barış istesek olmuyor.
Mehmet Ağar dahi diyor ki, "osmanlıdan bu yana eşkiyanın arzusu düze inmektir." Bu sebeple dağdakileri meclise davet etti.
Bugün devlet tarihsel fırsatları geri tepiyor, İmralı'daki kişinin örgüt üzerinde hakimiyeti varken bu fırsat kaçırılıyor.
Mümkünse ikili polemiklerden öte diğer arkadaşların da iştirak edeceği barışçıl yazılar yazalım...
imralıdaki köpek mi?herşey onunla başlar bilinmeyen bir iddia daha var ki kesin kanıt ne yazık ki 93 senesinde kendisine bombalı saldırı sonucu kaybolduç.Yoksa imralıdaki it soyunun ne olduğunu cümle alem bilecekti.Gerilla???o beyni yıkanmış insanlar mı?Masumlar var içinde ama kimiside kasıtlı olarak TERÖRİST,TEDHİŞÇİ (nasıl anlarsanız) oluyor.DTP mecliste buyrun kan devam ediyor hemde onlarn işaretleriyle.Samimiyetine ve fkirlerine hiç mi hiç inanmadığım bir fırka...Yazık..
Benim Dayım şu an Hakkari, Çukurca da askerlik yapıyor!
Ama ben hala diyorum ki bu bir kardeş kavgasıdır, ölen insanlar hangi taraftan olursa olsun bizim evlatlarımızdır!!
Bize oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz diyenler, işin kolayına kaçıp, ezbere bildikleri, yıllardır çözüm getirmeyen laf kalabalıklarına devam ediyor hatta bizi PKK'lı olmakla suçluyor...
Aksine ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım olaya tarafsız bakmaya çalışıyor, konunun dışarıya karşı onurlu bir siyasetle , silahsız, savaşsız çözülebileceğini söylüyoruz...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=35484
Bu linkteki yazıyı lütfen tekrar okuyun...
Yıllardır savaşan bu insanlar kan akıtmaktan başka bir şey elde etmedi!!! Bizler tabi ki burda PKK' yı savunmuyoruz ancak TSK' yı ya da TC'yı de bu konularda haklı bulmuyor ve desteklemiyoruz!!
Konunun silahsız çözülmesi gerektiğine inanıyor, vatandan hiç bir şey alamadığı halde vatan borcunu öderken ölen, fakir fukara çocuğu askerlerin, açlıktan, çaresizlikten, korkudan dağa çıkan peşmergelerin artık ölmesini istimeyoruz!!
Bu savaşın ve ölenlerin asıl sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir!!
Saygılar
burdan oturduğunuz yerden konuşmak ne kadar çok kolay değilmi...sen hiç gittinmi oralara akılalmaz yorumlar yapıyorsun...bu sözüm herkese değil....senin yakının kardeşin çocuğun arkadaşın orda şehit olsa ne hissedeceksiniz çok merak ediyorum...içtenliklede böyle şeyleri söyleyebilecekmisiniz elinizi vicdanınıza koyunuz lütfen...
Sözünüz bana ise, ben bu duyguları yaşadım ve yaşıyorum hâlâ...isim versem yalan dersinz belki ama kanıtı üstünde Güneş Gazetesi yazarı Hüseyin Avuçun oğlu Murat Avuç arkadaşımdır 2003 senesinde van'da şehit olmuştur.
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/02/22/gundem/gundem8.html
bu bir tanesi.Tüm şehitler ağabeyimdir,dostum,kardeşimdir...Yanıtım yeterli mi?
Benim Dayım şu an Hakkari, Çukurca da askerlik yapıyor!
Ama ben hala diyorum ki bu bir kardeş kavgasıdır, ölen insanlar hangi taraftan olursa olsun bizim evlatlarımızdır!!
Bize oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz diyenler, işin kolayına kaçıp, ezbere bildikleri, yıllardır çözüm getirmeyen laf kalabalıklarına devam ediyor hatta bizi PKK'lı olmakla suçluyor...
Aksine ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım olaya tarafsız bakmaya çalışıyor, konunun dışarıya karşı onurlu bir siyasetle , silahsız, savaşsız çözülebileceğini söylüyoruz...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=35484
Bu linkteki yazıyı lütfen tekrar okuyun...
Yıllardır savaşan bu insanlar kan akıtmaktan başka bir şey elde etmedi!!! Bizler tabi ki burda PKK' yı savunmuyoruz ancak TSK' yı ya da TC'yı de bu konularda haklı bulmuyor ve desteklemiyoruz!!
Konunun silahsız çözülmesi gerektiğine inanıyor, vatandan hiç bir şey alamadığı halde vatan borcunu öderken ölen, fakir fukara çocuğu askerlerin, açlıktan, çaresizlikten, korkudan dağa çıkan peşmergelerin artık ölmesini istimeyoruz!!
Bu savaşın ve ölenlerin asıl sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir!!
Saygılar
Bakın insancılık ülküsü Türklere özgüdür bundan ödün vermiyoruz ama bu sözleriiz tamamıyle devlete karşı duruştur.Yineliyorum ve belirtiyorum iktidara ve onun politikasına değil,develete karşı duruştur.Katınızda iktidar yahut şahıs vs. olmalıdır. TC ve TSK diyorsunuz.TSKda ne yazık ki art niyetliler gelip gitmiştir ama unutmayın ki ülkenin %95 TSKya güveniyor.
HuseyinGazi 10.10.2007, 01:19 arkadaslardan diablo ya katiliyorum gec kalmis bir karar bencede lanet olsun o teror orgutunede destekleyenlerede yardim ve yataklik yapanlarada unutmayalim ates dustugu yeri yakiyor allah kimsenin mekaanina oyle acilar nasip etmesin
Benim bu devleti eleştiriyor olmam, sizden daha çok bu devlet ve sorunları hakkında kafa yorduğumun göstergesidir...Bu halkın %95 askere güvenmiyor!!!! Nasıl bir orandır bu!! Korkunun adı ne zamandan beri güven!! Bu ülkeye en büyük acıları çektiren 60larda,70lerde,80de TSK değil mi? Hangi güvenden bahsediyorsunuz!?
PKK'nin artık bu devletin derin devletinin bir kolu gibi çalıştığı ortadadır! Bu devletin PKK 'dan her şekilde karı vardır!! Ama acıları çeken halktır!!!
Tayyip ne yapıp edip Türk Askerini Küzey Irak'a sokuyor! Askeriye ve muhalifet destekliyor ve işin ilginç olanı 1 Mart teskeresine karşı olanlar da buna alkış tutuyor!!!
Ortada oynanan oyunu farkında değil misiniz?!
Devletin, ABD'nin çıkarları doğrultusunda gençecik vatan evlatları ölecek, ama siz bunu destekliyorsunuz!!! Bunu da vatan sevginizden yaptığınızı idda ediyorsunuz!!!
Yanlış bir yöntem, yanlış bir yol, yanlış bir çözüm!!
Peki ya Kuzey Irak'ta ölecek insanların ve askerlerin hesabını kim verecek?!
Ve sizler bunu işi destekleyenler olarak, orada ölen insanların ailelerini tv'lerde görünce kendinizden utanmıyacak mısınız!?
Saygılar
Buyrun;
http://img123.imageshack.us/img123/2746/mehmetiknn9.png (http://imageshack.us)
Bu tarz yaklaşımların kimseye bir faydası yoktur! Bu acılar şov malzemesi yapılacak bir iş değil bir daha yaşanmaması gereken acılardır!
Oradaki acılar bir zümreye kişiye sınıfa ait değildir! Ancak sizler askerlerimize üzülürken bizler her iki tarafta ölen gençlere üzülüyor, olaya geniş ve derin bakmaya çalışıyoruz! Bunu yaparken de kimsenin acılarını deşmiyor, kullanmıyor, şov malzemesi yapmıyoruz!!!
Yani anlıyacağınız, siz olaya bir taraftan bakıp gördüğünüzü anlamaya çalışırken bizler işin görünmeyen kısımlarını, orada ölen herkesin bu toprakların çocuğu olduğunu, insan olduğunu sizlere anlatmaya çalışıyoruz!!!
Saygılar
halitseyfi 10.10.2007, 01:34 Şunu savunuyorsun, bunu savunuyorsun......... diye uzanan söylemler çözüm üretmekten uzak söylemlerdir.
Kim suçlu?
Hiç aynaya baktınız mı? Bende hiç suç yok diye biliyor musunuz? Eminim bazılarımız bende hiç suç yok diyeceksiniz. Bence kendinize bir çuvaldız batırsanız iyi olur. İğneyi nasıl olsa başkalarına batırmamız kolay olur.
Bir ülkede onlarca yıl süren kirli bir savaş var ise bunun suçlusunun sıradan insanlar olması pek mümkün görünmez. Öyle mi dersiniz? bence değil. Bu savaşın bitmesi için nası bir katkıda bulunduk, sadece başsağlığı dileyerek bir savaş bitermi dersiniz.
Birilerinin çıkarlarını korumak için, demokratik seçimdiye az oy kullanmadık. Peki kimlere o oyu verdik. Beceriksiz yöneticiler ve şavaş çığlığı atan insanlara, ölümleri bile kınayamayanlara değil mi? Yok diyorsanız seçtiğimiz milletvekillerine bir bakın.
Terör, kan ölüm,acı kürtçe ve türkçe ağıtlar, kahrolsun pkk, kahrolsun tc, daha karşılıklı atılan sloganlar, ve emperyalistler yaratılan bu kan davası içinde kendi emellerine uygun işleri rahatlıkla yapsın yürütsü. Biz halen deve kuşu gibi kafamızı kuma gömmeye devam edelim. Kıc....ımızla attığımız sloganları dinleyelim. Komuşularımıza unutulamaz acılar yaşatalım. Bu acıları zafer diye kutlayalım.
Kim öldürürse öldürsün, kim ölürse ölsün kaybeden hepimiziz. Nasıl bu kadar kör olabiliyoruz. Ölenin kendimiz olduğunu nasıl göremiyoruz.
suçlu biziz buna canı gönülden inanıyorum.
"Hepimiz kardeşiz" "Hepimiz türküz" "kahrolsun pkk" "yok o kahrolmasın kahrolsun......." sloganları ve söylemleri ölümleri durdurmuyor. Ölümleri durduracak tek birşey vardır,
""insan sevgisi"
komuşunun hangi ırktan olduğuna bakmadan seve biliyormusunuz? Yanınızdakinin dinine bakmadan onu koruya biliyormusunuz? buna, yani insanı insan olduğu için sevmeye gerçekten cesaretiniz var mı?
Ölümler sepep olan her kim olursa olsun bu isterse pkk isterse devlet kim sorumluysa kahrolsun.
Benim bu devleti eleştiriyor olmam, sizden daha çok bu devlet ve sorunları hakkında kafa yorduğumun göstergesidir...Bu halkın %95 askere güvenmiyor!!!! Nasıl bir orandır bu!! Korkunun adı ne zamandan beri güven!! Bu ülkeye en büyük acıları çektiren 60larda,70lerde,80de TSK değil mi? Hangi güvenden bahsediyorsunuz!?
PKK'nin artık bu devletin derin devletinin bir kolu gibi çalıştığı ortadadır! Bu devletin PKK 'dan her şekilde karı vardır!! Ama acıları çeken halktır!!!
Tayyip ne yapıp edip Türk Askerini Küzey Irak'a sokuyor! Askeriye ve muhalifet destekliyor ve işin ilginç olanı 1 Mart teskeresine karşı olanlar da buna alkış tutuyor!!!
Ortada oynanan oyunu farkında değil misiniz?!
Devletin, ABD'nin çıkarları doğrultusunda gençecik vatan evlatları ölecek, ama siz bunu destekliyorsunuz!!! Bunu da vatan sevginizden yaptığınızı idda ediyorsunuz!!!
Yanlış bir yöntem, yanlış bir yol, yanlış bir çözüm!!
Peki ya Kuzey Irak'ta ölecek insanların ve askerlerin hesabını kim verecek?!
Ve sizler bunu işi destekleyenler olarak, orada ölen insanların ailelerini tv'lerde görünce kendinizden utanmıyacak mısınız!?
Saygılar
TSKnın oranı 98deki devlet araştırması sonucu çıkan bir rakamdır.Şahsınıza konuşun bu bakımdan.Elbet insanın ölmesine alkış tutulamaz.
Buyrun siz belirleyin o zaman yapılması gerekeni.Emin olun sesinizi duyuracağım.
Bu tarz yaklaşımların kimseye bir faydası yoktur! Bu acılar şov malzemesi yapılacak bir iş değil bir daha yaşanmaması gereken acılardır!
Oradaki acılar bir zümreye kişiye sınıfa ait değildir! Ancak sizler askerlerimize üzülürken bizler her iki tarafta ölen gençlere üzülüyor, olaya geniş ve derin bakmaya çalışıyoruz! Bunu yaparken de kimsenin acılarını deşmiyor, kullanmıyor, şov malzemesi yapmıyoruz!!!
Yani anlıyacağınız, siz olaya bir taraftan bakıp gördüğünüzü anlamaya çalışırken bizler işin görünmeyen kısımlarını, orada ölen herkesin bu toprakların çocuğu olduğunu, insan olduğunu sizlere anlatmaya çalışıyoruz!!!
Saygılar
Evet iletilerden belli
teskere yanlış bir karar 15kişi şehid verdik ama ıraka girmekle çözüme ulaşılmaz olayın siyasi boyutu var abd israil türkiyeyi savaşa çekmeye çalışıyorlar kendilerinin çıkamadıkları ırak batağına akıllı olmak lazım oraya girdik mi kolay çıkamayız çünkü kimle savaşacağını bilmiyorsun adb peşmerge kürtler pkklılar işimiz zor olur daha akıllı davranmak lazım...
Şunu savunuyorsun, bunu savunuyorsun......... diye uzanan söylemler çözüm üretmekten uzak söylemlerdir.
Kim suçlu?
Hiç aynaya baktınız mı? Bende hiç suç yok diye biliyor musunuz? Eminim bazılarımız bende hiç suç yok diyeceksiniz. Bence kendinize bir çuvaldız batırsanız iyi olur. İğneyi nasıl olsa başkalarına batırmamız kolay olur.
Bir ülkede onlarca yıl süren kirli bir savaş var ise bunun suçlusunun sıradan insanlar olması pek mümkün görünmez. Öyle mi dersiniz? bence değil. Bu savaşın bitmesi için nası bir katkıda bulunduk, sadece başsağlığı dileyerek bir savaş bitermi dersiniz.
Birilerinin çıkarlarını korumak için, demokratik seçimdiye az oy kullanmadık. Peki kimlere o oyu verdik. Beceriksiz yöneticiler ve şavaş çığlığı atan insanlara, ölümleri bile kınayamayanlara değil mi? Yok diyorsanız seçtiğimiz milletvekillerine bir bakın.
Terör, kan ölüm,acı kürtçe ve türkçe ağıtlar, kahrolsun pkk, kahrolsun tc, daha karşılıklı atılan sloganlar, ve emperyalistler yaratılan bu kan davası içinde kendi emellerine uygun işleri rahatlıkla yapsın yürütsü. Biz halen deve kuşu gibi kafamızı kuma gömmeye devam edelim. Kıc....ımızla attığımız sloganları dinleyelim. Komuşularımıza unutulamaz acılar yaşatalım. Bu acıları zafer diye kutlayalım.
Kim öldürürse öldürsün, kim ölürse ölsün kaybeden hepimiziz. Nasıl bu kadar kör olabiliyoruz. Ölenin kendimiz olduğunu nasıl göremiyoruz.
suçlu biziz buna canı gönülden inanıyorum.
"Hepimiz kardeşiz" "Hepimiz türküz" "kahrolsun pkk" "yok o kahrolmasın kahrolsun......." sloganları ve söylemleri ölümleri durdurmuyor. Ölümleri durduracak tek birşey vardır,
""insan sevgisi"
komuşunun hangi ırktan olduğuna bakmadan seve biliyormusunuz? Yanınızdakinin dinine bakmadan onu koruya biliyormusunuz? buna, yani insanı insan olduğu için sevmeye gerçekten cesaretiniz var mı?
Ölümler sepep olan her kim olursa olsun bu isterse pkk isterse devlet kim sorumluysa kahrolsun.
Olaya bu yönden bakarsak haklılığınızı savunurum ama bir bakın dünya düzeni çok kirli.Düzende bir devlet ve miletten söz geçiyor.Bu sebepleelimiz kolumuz bağlı.Şimdi yapılacak tek şey Türkiye cumhuriyetinin refahı bekası ve içinde yaşayan herkese eşit hak ve adaleti ile mutluluğudur.
teskere yanlış bir karar 15kişi şehid verdik ama ıraka girmekle çözüme ulaşılmaz olayın siyasi boyutu var abd israil türkiyeyi savaşa çekmeye çalışıyorlar kendilerinin çıkamadıkları ırak batağına akıllı olmak lazım oraya girdik mi kolay çıkamayız çünkü kimle savaşacağını bilmiyorsun adb peşmerge kürtler pkklılar işimiz zor olur daha akıllı davranmak lazım...
Evet bağımsızlık yönünde TSK ısarcı zaten bu sebeple ABDye yarılar gönderiyor ama hülümet ABD sözcülüğünü yapıyor...
Evet bağımsızlık yönünde TSK ısarcı zaten bu sebeple ABDye yarılar gönderiyor ama hülümet ABD sözcülüğünü yapıyor...
girersek kolay çıkamayız onu bilirim sonumuzu tahmin bile edemeyiz çünkü adamlara operasyon yapmadan adamlar haber alıp yer değiştiriyorlar topla tüfekle bitmez bu iş farklı çözüm yolları lazım bence ilk saddama yapılan gibi bi gece hızlı hızlı apoyu allahına kavuşturmak olmalı geç kalındı çünkü...
ardından yurtdışındaki danimarka isveç gibi bu ülkelerdeki kanalları bürolarını kapayacan dağdakinin bitmesi örgütün bitmesi değildir unutmyalım ki pkk da devlet tarafından asala örgütünü ortadan kaldırmak için kurulmuş bir örgüttür klasik devlet propagandası örgütü örgüte kırdırmak yada devletin pis bir işi diyelim...
girersek kolay çıkamayız onu bilirim sonumuzu tahmin bile edemeyiz çünkü adamlara operasyon yapmadan adamlar haber alıp yer değiştiriyorlar topla tüfekle bitmez bu iş farklı çözüm yolları lazım bence ilk saddama yapılan gibi bi gece hızlı hızlı apoyu allahına kavuşturmak olmalı geç kalındı çünkü...
ardından yurtdışındaki danimarka isveç gibi bu ülkelerdeki kanalları bürolarını kapayacan dağdakinin bitmesi örgütün bitmesi değildir unutmyalım ki pkk da devlet tarafından asala örgütünü ortadan kaldırmak için kurulmuş bir örgüttür klasik devlet propagandası örgütü örgüte kırdırmak yada devletin pis bir işi diyelim...
Kımsen ama toplumsal bir tepki başlayacak.Dış düşmanlar bundan istifade edecek ve bu seferde bizi bize daha kötü birşekilde düşürecek.Bana kalırsa Bağımsız harket şart.Hep söylüyorum Tek yol MUSTAFA KEMALİN YOLUDUR.uygularsan emin ol kazanırsın.Başka yol yok gibi.
halitseyfi 10.10.2007, 02:05 Olaya bu yönden bakarsak haklılığınızı savunurum ama bir bakın dünya düzeni çok kirli.Düzende bir devlet ve miletten söz geçiyor.Bu sebepleelimiz kolumuz bağlı.Şimdi yapılacak tek şey Türkiye cumhuriyetinin refahı bekası ve içinde yaşayan herkese eşit hak ve adaleti ile mutluluğudur.
Sevgili can
Devletin bekası onu sevmekte geçer. Onu sevdirecek olansa içindeki insanların mutluluolmasıdır. Çevremize bir bakalım kaçımız mutluyuz. Elbetki devletin devamlılığı hepimizin çıkarınadır.
Dünya düzeninde söz sahibi olan devletlere bir bakalım. Kendi halkının mutluluğu için başka halkların birbirlerine düşmanolmasında yoğun çaba harcamaktayken, Bizler kendi çimizden birbirimizi yemek içinçabalayıp duruyoruz.
Emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda bir hareketle, (şu an pkk tam bu doğrultuda hareket etmekte. pkk ya gücü sağlayan ise vatandaşını "mutlu!" etmek isteyen devlet vermektedir. Yani şimdi ikiside aynı amaç doğrultusunda elinden geleni yapmakta.) sorun çözülmez.
Bunu durdurmak ise bizlerin birbirimizi sevmemizden geçmekte. Sen ben gibi, bende sen gibi düşünerek hissederek hareket etmek zorundayız. Devletinde milletinde bekası bu yöndedir.
Başkalarının yaptığının etkisi, bizim ne yapmadığımıza bağlıdır.
Tebrikler sevgili hemşehrim..
abd'nin istediği nihayet gerçekleşiyor..
Ama TSK ve hükümet abd ile yapılan psikolojik savaşı maalesef kaybetti..
Kaybetmemiz kaçınılmazdı zaten..Gazamız mübarek ola demekten başka birşey gelmez elden..Haa bu arada 3'üncü dünya savaşımız kutlu olsun..
iraka girmek çözüm ise?,daha önece çok girildi halede çözümsüzlük davam ediyor görüldüyü gibi yapılanlar göz boyamaktan başka bir şey deyildir.
turkiyedeki halkarı birbirine düşman edecek kadar alçaklaşan bu kirli savaşın iki aktörü pkk görünümlü ve derin devlet birbirinden ayrıt edilmiyecek aynı yapı ve gücün ürünü olarak O gücün etkis ve yönlendirmesi ile piyon olarak kulanılmaktadırlar.
empeyalistlerin ekmeyine yağ süren aşırı miliyetçi akımlar,sermaye bu akımları kulanarak ülkeleri içten ve dıştan kışkırtıcı haraketlerle ne o nezi faşistler yaratıp halklara katlimlar yapılmaktadır.
ülkemizdeki bu kirli savaşın meğduru tüm halkımız sağduy ile haraket etme zamanıdır, çözüm herkesin katkısıyla olur tüm taraflara çözüm için fırsat tanınmalıdır .
bariş hepimizin dileyidir.
saygılarımla.
Bir kesim sürekli ateşkes ilan ederek zeytin dalı uzatıyor, öbür kesim eski yöntemlerle sorunu çözmek istiyor. Oysa bu çözümsüzlük reçetesidir, artık kalıcı barış için yeni yöntemler aramak lazım. Biri diyor gelin barışalım, öteki kanın akmasında ısrarlı.
Siz hiç dağlarda ölen bir paşa oğlu, bir patron oğlu, mebus oğlu gördünüz mü?
O halde tezkere çıkaracaklarsa buna imza atanlar oğullarını savaşa göndersinler! Tayyip ve Gül oğullarını savaşa göndersinler. Zenginimiz bedel versin, yoksul halkın çocukları hayatlarının baharında dağlarda vurulsun. Ben artık akan kanın durmasını istiyorum.
Savaşa hayır!
Ateske ilan ederek zeytin dali uzatmak tam olarak nedir?
Doguda halk icin hizmet goturen iscilerin yolunu kesip minubusu taramak mi?
Ellerine verilmis Amerikan mali silahlarla 12 kisiyi pusuya dusurup topluca imha etmek mi?
Yollara mayin doseyerek haince saldirilar duzenlemek mi?
Cok garip bir zeytin dali uzatma anlayislari var demekki bunlarin.
Sevgili can
Devletin bekası onu sevmekte geçer. Onu sevdirecek olansa içindeki insanların mutluluolmasıdır. Çevremize bir bakalım kaçımız mutluyuz. Elbetki devletin devamlılığı hepimizin çıkarınadır.
Dünya düzeninde söz sahibi olan devletlere bir bakalım. Kendi halkının mutluluğu için başka halkların birbirlerine düşmanolmasında yoğun çaba harcamaktayken, Bizler kendi çimizden birbirimizi yemek içinçabalayıp duruyoruz.
Emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda bir hareketle, (şu an pkk tam bu doğrultuda hareket etmekte. pkk ya gücü sağlayan ise vatandaşını "mutlu!" etmek isteyen devlet vermektedir. Yani şimdi ikiside aynı amaç doğrultusunda elinden geleni yapmakta.) sorun çözülmez.
Bunu durdurmak ise bizlerin birbirimizi sevmemizden geçmekte. Sen ben gibi, bende sen gibi düşünerek hissederek hareket etmek zorundayız. Devletinde milletinde bekası bu yöndedir.
Başkalarının yaptığının etkisi, bizim ne yapmadığımıza bağlıdır.
size önerim;Develetin kuruluş temeline bakmanız...Tüm devletler bu olgu üzerine kuruludur.
Diğer söyleminiz ise;Türkiye cumhuriyetinde herkese eşit hak ve adalet verilmesi de amaçtır.Ne yazık ki mevcut hükümetin bağımsızlık hareketini teslmiyet hareketine çecirmesi bu sebepleri doğurmuştur.Bundan önce bu sorun yok muydu diyeceksiniz ebette vardı pkk ile 89 senesinden beri mücadele edilmektedir.Ayrıca dış düşmanların pkkya desteği sonucu bu hale gelmektedir.
bazi arkadaşlar diyor ki tsk opeasyonu başaramaz ozaman siz gidin başarın siz tsk ne saniyorsunuz güçsüzmü sandınız ş.....pkk denen hayince kaleşçe tuzaklar kurup askerlerimizi şehit ediyorlar operasiyonlar başladığı zaman köpekler girecek delik ariyor onaların yaptığı insanlık dışı vur kaç türk ordusu dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü orduya sahiptır türkiye
olay budur.
evet terör yanlıları ikisinide yapamamaktadır
eldorado 10.10.2007, 11:07 türkiye asla k.ırak a giremez....girme ihtimali sadece önemli bir taviz vermesiyle mümkün..
hükümetin ekonomi can damarı,borsa..borsayı yükselten yabancı sermaye, ki %85 lerden bahsediliyor...sözde ekonomi çok güzel gitsede devlet o parayı kullanıyor...yani komşu canıyla yaşayan bir hükümet...bunlar planlı bir şekilde yapılmış vede yaptırılmış yaptırımlar...eli kolu bağlı bir hükümete sorsalar iktidarmı,binlerce şehitmi? tabiki iktidar...düşünsenize yabancı sermayenin borsadan çekilmesi demek iktidarın sonu demektir....ve yabancı sermaye dediğimiz şey ise amerikanın dün bize ımf yoluyla verdiği kredilerin artık borsa yoluyla verilmiş şeklidir...
Hakkarili 10.10.2007, 11:27 sanki o bölgelere kendi çocuklarımı gidecek yine bizim abilerimiz dayılarımız gidecek onların gençleri havacı olur bizim gençlerimiz ya komando olur yada asker ocağında sürünürler ben kesinlikle askerliğe karşı değilim ama t.c her konuda gösterdiği adletsizliği burdada gösteriyor ve maddi durumu iyi olanlar batıda maddi durumu kötü olanlar ise doğuda yapıyor sınır ötesine gidecek olan askerlerimiz de sonuçta bizim abilerimiz bu pkk sorununa niye kökten bir çözüm getiremiyorlar artık insanın ister istemez aklına başka şeyler geliyor lanet olsun pkk ya ve pkk gibi teröristleri savunanlara
Her terör örgütünün arkasında gizli servisler ve gizli gündemleri olan devletler olduğu gibi PKK nın arkasında da vardır. Yoksa silah, muhimmat, lojistik, propaganda vs gibi büyük maliyet gerektiren ünsurları elde edemezler ve örgüt olamazlar.
Terörün bitmesini istiyorum, herkes istiyor, ayrılıkçılar ve bizi ayırmak istiyenler hariç. Ama sınır ötesi harekat sanki Türkiye için bir tuzak. Ama TSK'nın ve siyasilerin bu tuzağa düşmeyip sınırdan belli bir mesafe içeri girip terörist giriş çıkışlarını engellemek için güvenlik koridoru gibi bir şey yapacaklarını düşünüyorum.
Eğer bir mesafe korunmayıp çok içeri girilirse, Kuzey Irak yerel güçleri ile çatışmaya girilirse hatta çuvalın intikamı diye ABD güçleri ile karşı karşıya gelinirse, Dünya'da Türkiye Irak'ı işgal ediyor yaygaları pompalanırsa, Irak'ta Kürtleri Türk Askeri öldürüyor propagandası yapılırsa ve bu Türkiyedeki Kürt vatandaşlarımızı hareketlendirirse, bunun yanında hergün çok sayıda şehit vermeye başlayınca kamuoyunda oluşacak baskılar sonucunda siyasi ekonomik hatta askeri krizler ortaya çıkınca, İşin içine NATO ve BM girebilir mi, girerse ne olur? kimin istediği olur?
Uçuk ve çok kötümser bir senaryo ama her ihtimali düşünüyorlardır herhalde karar verecek makamda olanlar. Çünkü olaylar hakkında bütün bilgiler istihbarat roparları onların elinde.
ulasirmola 10.10.2007, 12:12 buraya yazanların bi çoğunun aleviliğinden demokratlığından şüphe eder oldum .yazdıkları şeylerin çoğunu ülkücü sitelerde okuyoruz kana kan intikam ya sev ya terket.ortada bi sorun var tamam bi sürü genç evlatlar toprağa düşüyor bu olaylar her insanın yüreğini sızlatır.yürek taşıyan her insanının.ama terörün bitirilmesi konusunda öldürme yöntemlerine başvurmanın zamanı geçti.diyelimki pkk yı bitirdik bu seferde amerika upk yı kuracak.ne farkedecek.önemli olan ülkemiz halkının bu tür bölünmelere prim vermemesi ve ortak paydalarda kardeşçe yaşamayı öğrenebilmesidir.bunu başaramadıkça dağdaki herkesi öldürsen farketmez yerine yenileri yollanır.bazı arkadaşlar bi önceki sınır operasyonundan sonra terör yavaşlamıştı diyo bu cehalettir.sadece o dönemin şartlarına göre ateşkes ilan edildi ve saldırılar yaplımadı .
evet terör yanlıları ikisinide yapamamaktadır
İkisinide derken?
Eğridir Dağ Komando Okulundan bir Mhp li gibi düşünüp,
Hakkari dağ komando taburuna gittim.
Onlarca operasyona katıldım, çeşitli görevler aldım ve bir DTP savunucusu olarak geri döndüm.
Tugay komutanı Altay Tokat tı ( hani şu savcıları korkutmak için evlerinin önüne iki bomba attık diyen, ve şu anda mhp yöneticisi olan kişi)
Binbaşımız Ahmet korkmaz dı.( Hakkari nin yoncalı köyünde yedi köylüyü bir mağaraya toplayıp öldürdükten sonra tanınmasınlar diye benzin döküp yakan kişi)
Korcu başı Jirki aşiret lideri Tahir Adıyaman dı ( yedi asker bir savcıyı öldürmekten aranırken Demirel tarafından köşkte ağırlanan kişi)
Bu güne dek tv lerde siyasiler, bilim adamları, genaraller, korucular, köşe yazarları, yorumlar yaptı. Ama asla orada savaşanlar yani askerler konuşturulmadı.
Yani ölüme yollananlar konuşturulmadı. Asıl bilenler konuşturulmadı.
Buradaki yorumlar tv de haberler izlenerek ki oralara tvler giremez, Gazete haberleri, yorumcular, gazeteciler ve köşe yazarları dinlenerek yapılıyor.
Girilemeyen bir bölgede sadece askerin verdiği bilgi doğrultusunda yorum yapmak ve bu haber ve yorumlardan yorum üretip yeniden yorum yapmak sağlıksız oluyor.
Gördüklerim ve yaşadıklarımla şu an duyup, okuduklarım birbirine zıt.
Her şey yalan.
Doğru olan ise gen insanların gereksiz ölümüdür.
halitseyfi 10.10.2007, 21:04 size önerim;Develetin kuruluş temeline bakmanız...Tüm devletler bu olgu üzerine kuruludur.
.
Sevgili can
Kesinlikle haklısınız. Bütün devletlerin temelinde insanlarını korumak ve mutlu etmek vardır. Bunu kabullenmemek "abesle iştikaldir"(Demirel)
Yanlız sevgili can bu amaçlar malesef çıkar çatışmaları içinde yok olup gitemekteler. Bizler bu amaçların sürdüğünü düşündüğümüzden dolayıda devletimize canı gönülden bağlı kalıp, "şeriatın kestiği parmak acımaz" diyoruz. Şeriatın yok olup gittiğini veya yanlış ellerde olduğunu bir türlü düşünemiyoruz. İşte asıl düşünmemiz gereken şeriatı ellerinde tutanların hangi amaçlar doğrultusunda hareket ettiklerini görebilmektir.
gürültü kopunca insanlar değişik taraflardan gürültüye odaklanıyor ve güncel mesele bir bardak suda fırtına koparmaya deyiyor, şehitlerimiz için üzgünüz, pkk terörünü naletliyorum anca bu münferit olayı tüm kürtlere yansıtmamak için elimden gelen çabayı gösterme cesaretini kendimde bulabiliyorum.. gercekte olayların sebebleri vardır eger mesele toplumsal dokularla alakalı ise bunun bir tarihi ve derinliğide vardır.
malumunuz birinci dünya savaşından sonra bir çok imparatorluk parcalanmış bu yenilgide osmanlıda stratejik konumun güçlü olması, kültürel zenginliği v.s hesabıyla nasibini bir hayli fazla almıştır.
inkilap tarihi derslerinde ''paris antlaşması vardır'' bildiğiniz üzere yenilen ittihad devletleri yenen devletlerle antlaşma safhalarına gecerler. fakat bir çıkar yol bulamaz özellikle yenilen devletler tepkilerini çok sertce ortaya koyarlar. çünkü pariste varılmayan anlaşmaya abd parmağını sokmuştur. mütedil ve tarafsız bir çizgi izlenimi verme kaygısıyla ordaki devletlere şu teklifi önerir. ''bütün milletler kendi devletlerini kursundur''. zaten güneyde kalan ''bu günki kuzey ırakın'' sınırları belirlenmiştir. musul ve kerkük üzerinede bir mutabakata varılmaz oda birleşmiş milletlerin insiyatifine bırakılır.
bu anlaşmanın devamında sevr ve lozan anlaşmaları olur. bildiğimiz üzere lozan ı türkiye cumhuriyeti kabul etmiştir. fakat burada türk ve kürt delelgelerine ''kürtler devlet kurmuyacakmı'' sorusu yöneltilir. çünkü bu sorun paris ve sevr antlaşmalarının devamıdır. türk delelgelerin başkanı ismet inönü hayır kürtler devlet kurmak istemiyor çünkü devlet kurarlarsa ermenilerin onlara saldıracaklarından korkuyor isterseniz ''refarandum yapalım'' teklifini sunuyor ingilizlerin refarandum dan çekinmesiyle (ürkmesi) bu olay yatıya kalıyor. gercekten kürtlerin devlet istemediğini ismet inönü gibi kurt politikacı ve asker kökenli biri gözlemleyebilmişse bizim hayli hayli anlamamız gerekiyor. hal böyle iken ismet inönü bile bile durumu ''refarandumla'' ladeslemezdi. benim söylemek istediklerim bu kadar.
ulasirmola 10.10.2007, 23:31 gürültü kopunca insanlar değişik taraflardan gürültüye odaklanıyor ve güncel mesele bir bardak suda fırtına koparmaya deyiyor, şehitlerimiz için üzgünüz, pkk terörünü naletliyorum anca bu münferit olayı tüm kürtlere yansıtmamak için elimden gelen çabayı gösterme cesaretini kendimde bulabiliyorum.. gercekte olayların sebebleri vardır eger mesele toplumsal dokularla alakalı ise bunun bir tarihi ve derinliğide vardır.
malumunuz birinci dünya savaşından sonra bir çok imparatorluk parcalanmış bu yenilgide osmanlıda stratejik konumun güçlü olması, kültürel zenginliği v.s hesabıyla nasibini bir hayli fazla almıştır.
inkilap tarihi derslerinde ''paris antlaşması vardır'' bildiğiniz üzere yenilen ittihad devletleri yenen devletlerle antlaşma safhalarına gecerler. fakat bir çıkar yol bulamaz özellikle yenilen devletler tepkilerini çok sertce ortaya koyarlar. çünkü pariste varılmayan anlaşmaya abd parmağını sokmuştur. mütedil ve tarafsız bir çizgi izlenimi verme kaygısıyla ordaki devletlere şu teklifi önerir. ''bütün milletler kendi devletlerini kursundur''. zaten güneyde kalan ''bu günki kuzey ırakın'' sınırları belirlenmiştir. musul ve kerkük üzerinede bir mutabakata varılmaz oda birleşmiş milletlerin insiyatifine bırakılır.
bu anlaşmanın devamında sevr ve lozan anlaşmaları olur. bildiğimiz üzere lozan ı türkiye cumhuriyeti kabul etmiştir. fakat burada türk ve kürt delelgelerine ''kürtler devlet kurmuyacakmı'' sorusu yöneltilir. çünkü bu sorun paris ve sevr antlaşmalarının devamıdır. türk delelgelerin başkanı ismet inönü hayır kürtler devlet kurmak istemiyor çünkü devlet kurarlarsa ermenilerin onlara saldıracaklarından korkuyor isterseniz ''refarandum yapalım'' teklifini sunuyor ingilizlerin refarandum dan çekinmesiyle (ürkmesi) bu olay yatıya kalıyor. gercekten kürtlerin devlet istemediğini ismet inönü gibi kurt politikacı ve asker kökenli biri gözlemleyebilmişse bizim hayli hayli anlamamız gerekiyor. hal böyle iken ismet inönü bile bile durumu ''refarandumla'' ladeslemezdi. benim söylemek istediklerim bu kadar.
sen terörü lanetleyince kesin biter bu terör.unutmaki terör karşılıklıdır.iki sebebten çıkar bi yerde isyan varsa ya haksızlık vardır yada emperyalizmin çıkarı .uyanık olun kardeşlikten başka birilikte yaşamaktan başka çaremiz yok.
Çocukların öldüğü bir savaşın galibi yoktur!!!
Bu bir kardeş kavgasıdır! Bundan en çok bölge halkı zarar görmüş görmektedir... Şehitlerin bitmesi için Kuzey Irak'a girmeliyiz diyenler, o dağlık bölgelerde yeni şehitler olacağını anlayamıyorlar mı?
Ülkenin selameti için Kuzey Irak'a girmeliyiz diyenler, Kuzey Irak'taki bataklığı görmüyorlar mı?
1 Mart tezkeresi ile elde edemediklerini böyle elde ediyorlar, o zaman hayır diyipte bugün, bu yalanlara kanıp evet diyenler bunu görmüyorlar mı?
Çözüm bir dil geliştirmektir!!! Çözüm sahip çıkmaktır!! Savaş felakettir!! Savaş acıdır!!! Analar ağlamasın, oğulları askerde, oğulları dağda!!! Analar ağlamasın!!!
Çocukların, gençecik bedenlerin öldüğü bir savaşın galibi olmaz!!!
Saygılar
benderli 11.10.2007, 00:07 yorumların bir cogunu okudum...dağdaki gerilla yada pkk her neyse ne istiyo kardesini vurarak ne alabilir yada aldıgıyla ne yapabilir sadece kürt-türk kardesligini ordadan kaldırıyo dağa cıkıp pusuya yatıp kardesini vuruyo sehirdeki kardeside onun cigerini cıkartıyo neden sadece kürt yada arap oldugu için cünkü sannediyoki tüm kürt yada arap pkklı simdi siz bana diyin ki biz dağa cıkıp hakkımızı arıyoz vede bu hakkı sonunda alcaz peki bu hakkı nerde nası kullancaksınız benim abimi dayıma amcamı sehit eden bi halkla ben kardes olmam vede aynı okulda okumam kendine gerilla diyen o halkta beni kardeş olarak görmez cünkü ya o beni yada ben onu ÖLDÜRCEM...
tsk sınır ötesi operasyonu yapdıgında daha cok kan dökülcek vede iki taraflı kin dahada yükselcek ve iki tarafın da istiyo gibi göründügü bu barış dahada bi cıkmaza gircek önce kan döküp sonra barış istenmez...bence dağdaki gerilla yada pkk barış yada tc haklarını istemiyo sadece toprak istiyo ülkeyi bölmek istiyo cünkü artık tbmm bile sözcüleri var ezilen bu kürt halkının vede bu halkın hakları gittikce cogaldıgı bu dönem de bile hiç durmadan tc toprakların da görev yapan tsk ordusuna haince pusu kurarak yine söylüyorum kendi kardesini vuruyo sonra barış tek taraflı olmaz demeyin... dtp lilerin dedigi gibi 9 gencin pesine KOCAMAN TSK ORDUSU gönderiliyo evet cünkü 9 genç vatan haini
ya sev ya terket bu kadar basit kimse kimsenin canını alamaz
simdi bana miliyetci diceksiniz sadece dedelerin atatürke vermiş olduğu sözü tutan cumhuriyetçi alevi solcusuyum sizin dedelerinizin verdigi söz gibi ama daha sonra tc bayragı unutmayan bir neslin torunuyum...
saygılar..........:uhhm: :uhhm:
benderli 11.10.2007, 00:44 düsüncelerimi yazdıgım için beni forumdan atarsınız herhalde itibar puanı azalmaya basladı :)
bu arada kürt düsmanı deyilim sadece hakkımızı arıyoruz diye daga cıkan o insanları anlamıyorum biizm önderlerimiz böyle yapmadı askere sıkmadı asker tarafından vuruldu ama yinede askere sıkmadı...kahrolsun pkk kahrolsun türk askerine pusu kuran hain halk...
Konu baya derinleşmiş.Bence diğer yazılarımda yaptığım gibi basitleştirelim derim buyrun.
1.inci dünya savaşı sonucu oluşan dünya düzeninden geriye dönelim.Avrupalılara hükmeden haçlı seferleri deyip birlik olduklarında karşılarında engeleyici güç olarak osmanlıyı buldular yani biz türkmen-laz-çerkez-boşnak-kürt-dadaş v.b. topluluklarından oluşan bir ulusu.dünya savaşı sona erdi ve yağmalamaya başladılar ülkeyi(Günümüzde ekonomik yönden yaptıklarını toprak yönünden yaptılar)
ATATÜRK diye birisi çıktı karşılarına ve birleştirdi biz karışık ırkları peşinden sürükledi kürtünü-lazını-türkmenini-dadaşını-boşnağını canlandırdı ve kurtuluş savaşıyla kovduk ülkeden. SINIRLARIMIZ ÇİZİLDİ VE BİR ÜLKE KURDUK TÜRKİYE CUMHURİYETİ!!!!!!!!Türkemenin -lazın-dadaşın-boşnağın-kürt'ün v.b. ırkların ileri gelenleriyle bir MECLİS kuruldu,YEMİN ANDI belirlendi,BAYRAĞIMIZ seçildi,İSTİKLAL marşımız belirlendi ve bunlar hep mecliste oylamayla seçildi.Bunlar belirlenirken o mecliste olanlar her ırkın seçtiği kişiler ve o ırkın ileri gelenleriydi yani benim olduğu gibi sizlerinde atalarıydı.
ATATÜRK İSTESE BU ÜLKEYİ DİKTATÖRLÜKLEDE YÖNETEBİLİRDİ AMA YAPMADI HER IRKA EŞİT MESEFADE OLMAK İÇİN HEP BERABER BU ÜLKE HAKKINDAKİ KARARLARI OYLAMAYLA ALALIM DİYE MECLİS KURDU.Tarihimize kadar gelen meclis.
AVRUPA AMERİKA niyetler belli bunları anlatmama gerek yok zaten yazılarının hepsini okuduğumda bunu gördüm herkes farkında..Yakın tarihimizde bir rusyayı nasıl dağıtıp ırkları birbirlerine düşürdükleri aşikar.bölüp küçük küçük ülkeler haline getirdiler ve dünya kadar kan döktürerek.
ŞİMDİ SIRA BİZDE.AVRUPAYA EN YAKIN MÜSLÜMAN SINIR BİZİZ YANİ HİRİSTİYAN ALEMİNE.Ne yapmaları lazım.bir kukla yönetim kurmaları lazım.
Bizim sözümüzden çıkmayacak her atacağı adımı bize danışacak bir yönetim.ABD. nin diktatörlükle yönetilen kendi komşularında yaptıkları gibi.TÜRKİYEMİZ de cumhuriyetle yönetiliyor o zaman bunları ekonomik olarak kıstıralım bize bağımlı olarak yaşamak zorunda kalsınlar dediler ve yola çıktılar senlere önce.baktılar biraz daha süre lazım gelişmeyelim diye çevremizdeki ırkları kışkırtılar ermenileri.ASALA DİYE bi örgüt kurdurup ülke ekonomisini baltaladılar.Tek başına yetmiyor dediler alevi sünni dediler kışkırttılar bir 10 yılımızıda onla geçirdik.Baktılar kendi kendimize yetiyoruz ÖZAL başbakan onu kandırdılar ve avrupaya ait malları rekabet olur diye ithal etirdiler bize ekonomize soktular ve tüketime alıştırdılar.EVET artık onlara bağımlı hale gelmiştik çünkü çıkmazda bir devlet vardı artık kendi kendimize yetmiyor hale gelmiştik çünkü avrupa amerika bize daha ucuza mal verip ülkemizdeki fabrikaları kapattırıp,köyden kente göçü sağlamıştı. Baktılar asala devri bitti çünkü ermenistan kuruldu rusyada bu seferde kürt kardeşlerimizi kışkırtıp pkk örgütünü kurdurdular.Çünki ekonomimizin onlara bağımlı halde kalması onlar için önemliydi kukla bir yönetim gerekiyordu onlara BUDA AKP VE TAYYİP OLDU hemde onlarca çok istekliler zaten çünki onlar için ülkede iktidara gelmek önemliydi.
ŞİMDİ ANLADIKMI HEP BERABER ÜLKEYİ YÖNETMEK SADECE EKONOMİYİ DÜZELTMEK DEĞİLDİR.
YAPMAYIN KÜRT ARKADAŞLAR YAPMAYIN.BİR ON YIL ERMENİLERE YAPTIRDIKLARINI-10 YIL SÜNİLERE YAPTIRDIKLARINI- SİZLER YAPMAYIN.BİR ATATÜRK DAHA ÇIKARTIRMIYIZ BİLMEM AMA (İNAŞŞALLAH ÇIKARTIORIZ BİZLEWRİ GENE BİR AMAÇ UĞRUNA BİRLEŞTİREBİLECEK YANYANA SAVAŞ VERDİRECEK) biz ülkeyi bölmeyelim.Sınır ötesi harekat deniliyor evet caydırıcılık olsun diye yapılsın ama zaten sonuç alıonılacağına innaılacak bir harekat böyle yapılmazki.birden girersin önüne geleni yakalrsın.Bİ r harekatı baksanıza bizler bile günler öncesinde öğrenip birde burada tartışıyoruz.GİDEN GİTMİŞTİR ZATEN.güç gösterimizi yapalım evet bencede yapılsın sınır ötesi harekat bir şanş daha verelim dağdakiler .Bu ülke bölünmez diyelim ama sonrasındada ülkeyi bölmerk dışındakileri görüşüp anlaşarak çözüme kavuşturlaım.BUNLAR BENCEYDİ TABİ:)
Bak ne yazmış Ece Temekuran;
Baba başımın üzerinden mermiler geçiyor' Mehmet, Şırnak'ın dağlarından böyle demiş babasına ölmeden önce.
Bayram'ın dedesi Mehmet Güzel:
"Hep garibanın çocukları ölüyor" diye bağırmış cenazede.
21 yaşındaki Emrah'ın babası "Kiminle savaştığımız belli değil. Çocuklarımıza yazık" demiş.
22 yaşındaki Mehmet Coşkun hamalmış askere gittiğinde. Sınır birliklerine gönderildiğinde "Beni bir süre aramayın" demiş. Adları ve yaşları aynı olan Mehmet Uyar'ın evindeki gibi Mehmet Coşkun'un da evinde Kürtçe ağıtlar yakılmış. Fetullah Selçuk'un evinde de.
Belki ben de tıpkı onlar gibi yirmilerimin başında olsaydım söyleyemezdim bunu, ama ölenlerin hepsi daha çocuk değil mi?
Ben otuzlarımda olduğum için onların çocuk olduğunu görüyor ve her birinin ölümüne bir çocuğun ölümü gibi üzülüyorsam bu ülkeyi yönetenler, bu savaşı yönetenler onları nasıl sadece asker gibi görüyor? Nasıl görebiliyor?
Kaçımız şu anda bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olsaydık bu çocukları ölmeye, kesintisiz ölüvermeye gönderebilirdik? Kaçımız yıllardır durmayan bir ölüm makinesinin ağzına bu çocukları verebilirdik? Kaçımız bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olsaydık uyku uyuyabilirdik?
Annelere sorarsanız
Birçok Mehmet'i almış ve daha çok Mehmet alacak olan bu makineyi durdurmanın yolu yeni Mehmet'leri ölüm tarlalarına yollamak değil, bunu bu ülkede herkes biliyor. Artık bunu çocuklarını bu savaşa vermiş aileler de biliyor.
Arada çıkıp, hiçbir bedel ödemeden ucuz milliyetçilik yapanlara değil o annelere sorarsanız size, "Gidip intikam alın" demeyecektir çoğu. Başbakanımız eğer hakikaten bir referandum yapacaksa belki de bunun için yapmalı.
Siz bu savaşın durmasını istiyor musunuz, sürmesini mi, diye sorulmalı artık. Ama bu savaşın bedelini ödeyenlere sorulmalı bu soru. Ne siyasi parti liderlerine, ne komutanlara, ne mahalle kahvelerinde oturup "Kurtlar Vadisi"cilik oynayanlara; sadece bedelini ödemiş olanlara sorulmalı.
Ve savaşa gitmiş askerler; onlar anlatacaktır genç erkek çocuklarının dağların başında nasıl annelerini sayıklaya sayıklaya öldüğünü. Oralarda, elde tüfek karanlıkta koşturmanın mahalle kahvesinde ya da Meclis'te otururken atıp tutmaya benzemediğini.
Savaşın ne alçakça, ne korkunç, nasıl insanı insanlıktan çıkaran bir şey olduğunu. Bu ülkede şu anda herhangi bir şiddetli seste kendini yere atan kaç tane genç adam var, biliyor muyuz? Yıllardır bu ülke asker dönüşü ruh sağlığını yitirmiş kaç erkek üretti?
Savaşın yeni yüzü
Birçok anne ve baba, birçok savaştan dönmüş erkek çocuğu size muhtemelen şunu söyleyecektir:
"Kiminle konuşulacaksa konuşulsun bu iş halledilsin."
Bunu Şırnak'takiler de söyleyecektir, İzmir'dekiler de. Bunu Diyarbakır'dan dağa oğlunu yollayan anne de söyleyecektir, Edirne'den oğlunu askere yollayan anne de:
"Kim affedilecekse edilsin, kim konuşacaksa konuşsun ve bu ölümler bir son bulsun."
Bu ülkenin sabrı çoktan tükendi ve sanıldığı kadar intikam istemiyor artık kimse. O bölümü geçtik birkaç yıl önce.
Annelerden biri çıkıp "Ben oğlumu helal etmiyorum" dediğinde bitti o iş. Şimdi bu hikâyenin yeni bir bölümündeyiz. Bu ülkenin her yerini gezip duran bir gazeteci olarak bana inanmıyorsanız, gidip oğulları yirmi yaşına yaklaşmış, hatta doğan yeni bebekleri oğlan olan annelere sorun. Size bunu söyleyeceklerdir.
Artık kimsenin intikam istemediğini, artık herkesin sadece bu işin bitmesini istediğini ağlaya ağlaya anlatacaklardır
Anlayın artık!!
Saygılar
Bak ne yazmış Ece Temekuran;
Baba başımın üzerinden mermiler geçiyor' Mehmet, Şırnak'ın dağlarından böyle demiş babasına ölmeden önce.
Bayram'ın dedesi Mehmet Güzel:
"Hep garibanın çocukları ölüyor" diye bağırmış cenazede.
21 yaşındaki Emrah'ın babası "Kiminle savaştığımız belli değil. Çocuklarımıza yazık" demiş.
22 yaşındaki Mehmet Coşkun hamalmış askere gittiğinde. Sınır birliklerine gönderildiğinde "Beni bir süre aramayın" demiş. Adları ve yaşları aynı olan Mehmet Uyar'ın evindeki gibi Mehmet Coşkun'un da evinde Kürtçe ağıtlar yakılmış. Fetullah Selçuk'un evinde de.
Belki ben de tıpkı onlar gibi yirmilerimin başında olsaydım söyleyemezdim bunu, ama ölenlerin hepsi daha çocuk değil mi?
Ben otuzlarımda olduğum için onların çocuk olduğunu görüyor ve her birinin ölümüne bir çocuğun ölümü gibi üzülüyorsam bu ülkeyi yönetenler, bu savaşı yönetenler onları nasıl sadece asker gibi görüyor? Nasıl görebiliyor?
Kaçımız şu anda bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olsaydık bu çocukları ölmeye, kesintisiz ölüvermeye gönderebilirdik? Kaçımız yıllardır durmayan bir ölüm makinesinin ağzına bu çocukları verebilirdik? Kaçımız bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olsaydık uyku uyuyabilirdik?
Annelere sorarsanız
Birçok Mehmet'i almış ve daha çok Mehmet alacak olan bu makineyi durdurmanın yolu yeni Mehmet'leri ölüm tarlalarına yollamak değil, bunu bu ülkede herkes biliyor. Artık bunu çocuklarını bu savaşa vermiş aileler de biliyor.
Arada çıkıp, hiçbir bedel ödemeden ucuz milliyetçilik yapanlara değil o annelere sorarsanız size, "Gidip intikam alın" demeyecektir çoğu. Başbakanımız eğer hakikaten bir referandum yapacaksa belki de bunun için yapmalı.
Siz bu savaşın durmasını istiyor musunuz, sürmesini mi, diye sorulmalı artık. Ama bu savaşın bedelini ödeyenlere sorulmalı bu soru. Ne siyasi parti liderlerine, ne komutanlara, ne mahalle kahvelerinde oturup "Kurtlar Vadisi"cilik oynayanlara; sadece bedelini ödemiş olanlara sorulmalı.
Ve savaşa gitmiş askerler; onlar anlatacaktır genç erkek çocuklarının dağların başında nasıl annelerini sayıklaya sayıklaya öldüğünü. Oralarda, elde tüfek karanlıkta koşturmanın mahalle kahvesinde ya da Meclis'te otururken atıp tutmaya benzemediğini.
Savaşın ne alçakça, ne korkunç, nasıl insanı insanlıktan çıkaran bir şey olduğunu. Bu ülkede şu anda herhangi bir şiddetli seste kendini yere atan kaç tane genç adam var, biliyor muyuz? Yıllardır bu ülke asker dönüşü ruh sağlığını yitirmiş kaç erkek üretti?
Savaşın yeni yüzü
Birçok anne ve baba, birçok savaştan dönmüş erkek çocuğu size muhtemelen şunu söyleyecektir:
"Kiminle konuşulacaksa konuşulsun bu iş halledilsin."
Bunu Şırnak'takiler de söyleyecektir, İzmir'dekiler de. Bunu Diyarbakır'dan dağa oğlunu yollayan anne de söyleyecektir, Edirne'den oğlunu askere yollayan anne de:
"Kim affedilecekse edilsin, kim konuşacaksa konuşsun ve bu ölümler bir son bulsun."
Bu ülkenin sabrı çoktan tükendi ve sanıldığı kadar intikam istemiyor artık kimse. O bölümü geçtik birkaç yıl önce.
Annelerden biri çıkıp "Ben oğlumu helal etmiyorum" dediğinde bitti o iş. Şimdi bu hikâyenin yeni bir bölümündeyiz. Bu ülkenin her yerini gezip duran bir gazeteci olarak bana inanmıyorsanız, gidip oğulları yirmi yaşına yaklaşmış, hatta doğan yeni bebekleri oğlan olan annelere sorun. Size bunu söyleyeceklerdir.
Artık kimsenin intikam istemediğini, artık herkesin sadece bu işin bitmesini istediğini ağlaya ağlaya anlatacaklardır
Anlayın artık!!
Saygılar
ece temelkuran hayatında hiç bir kürde rastlamamış rastlasa bile içinden ''ayy bu solcumudur acaba yaklaşsammı'' terennümünü gecirmiştir kesin. bu yazı bana göre itibar edilecek bir yazı değil.
çepni firuz 11.10.2007, 21:18 Çok geç kalınmış bir karar. Umarım karar çıkar ve TSK bölücü kürtlere dersini verir.
bu daha çok insanların ölmesine neden olacaktır!. ve türkiye savş ortamına girmiş olacaktır. 90'lı yılların başına tekrar dönüşün senaryosu hazırlanıyor şu an. insanlarımıza yazık!...
belki yazık olacak ama, hiç birşey yapmadan beklemekte, mantıklı değil bence... ne olcaksa olmalı artık..:cool:
Çok geç kalınmış bir karar. Umarım karar çıkar ve TSK bölücü kürtlere dersini verir.
Öncelikle hoş geldin...
Şunu bilmeni isterim ki ben ve forum arkadaşlarım seninle aynı düşüncede olmasalar bile, senin de düşüncelerini söylemeni ve savunmanı, savunacaklardır...
Bu doğrultuda sende farklı düşüncelerini burada bizimle paylaşabilirsin...
Yani bu kararın "çok geç kalınmış bir karar" olduğunu savunabilir, kararın çıkmasını isteyebilirsin! Ancak bu ortamda bir millete BÖLÜCÜ diye hitap edemezsin!!!!!
Saygılar
Her terör örgütünün arkasında gizli servisler ve gizli gündemleri olan devletler olduğu gibi PKK nın arkasında da vardır. Yoksa silah, muhimmat, lojistik, propaganda vs gibi büyük maliyet gerektiren ünsurları elde edemezler ve örgüt olamazlar.
Terörün bitmesini istiyorum, herkes istiyor, ayrılıkçılar ve bizi ayırmak istiyenler hariç. Ama sınır ötesi harekat sanki Türkiye için bir tuzak. Ama TSK'nın ve siyasilerin bu tuzağa düşmeyip sınırdan belli bir mesafe içeri girip terörist giriş çıkışlarını engellemek için güvenlik koridoru gibi bir şey yapacaklarını düşünüyorum.
Eğer bir mesafe korunmayıp çok içeri girilirse, Kuzey Irak yerel güçleri ile çatışmaya girilirse hatta çuvalın intikamı diye ABD güçleri ile karşı karşıya gelinirse, Dünya'da Türkiye Irak'ı işgal ediyor yaygaları pompalanırsa, Irak'ta Kürtleri Türk Askeri öldürüyor propagandası yapılırsa ve bu Türkiyedeki Kürt vatandaşlarımızı hareketlendirirse, bunun yanında hergün çok sayıda şehit vermeye başlayınca kamuoyunda oluşacak baskılar sonucunda siyasi ekonomik hatta askeri krizler ortaya çıkınca, İşin içine NATO ve BM girebilir mi, girerse ne olur? kimin istediği olur?
Uçuk ve çok kötümser bir senaryo ama her ihtimali düşünüyorlardır herhalde karar verecek makamda olanlar. Çünkü olaylar hakkında bütün bilgiler istihbarat roparları onların elinde.
Esenlikler,Bu konuda içiniz rahat olsun,çuval intikâmı gibi bir şey düşünülemez;bu, sıcağı sıcağna yapılması gereken birşeydi ama o zamanın genelkurmayı da dâhil hükümet bir daha yapmayın demekten öte birşey yapmadı. deyimi yerindeyse "geçti Bor'un pazarı,sür eşşeğinini Niğdeye".
Türkiye, Nato ve BM üyesi olduğundan bu çerçevede bize karşı sorun çıkarılamaz akasi halde bu toplulukların dağılması dahi gündeme gelebilir.Türkiye'nin bir gerçeğini kimse inkâr edemez; Askeri gücü herkes Nükleer ve diğer silahları olanı güçlü grüyor.Unutulmamalı ki, Türkiyedeki askeri sistemin tüm dünyadaki sistemlerden farklı olduğundan(tüm gençler 20 yaşında askere alınması en basit örnek) güçlülüğü tartışılamaz.Bu ise öenmli bir hâldir.Zaten nükleer silahı olan ülkelerde kafasına göre bombalayamaz.
İşin özü;Tükye bu iki kuruluşta söz sahibidr,BM yasasında dikkat edilmesi gereken bir hususu da hatırlatayım;BM üyesine yapılan herhangi bir tahrik ve buna benzer durumlarda zarar görmemesi için saldırıya geçmesi doğru bir karadır (metin tam olarak böyle değil, anlatılmak istenen bu) işte ayan beyan bir gerçek ortada...Bir gerçek daha var;Irağın kuzayine girilmeli ama bu tek başına bir çözüm olamayacağı kesindir.
Bir arkadaşımız Ekonominin sarsılacağını söylüyor;Türkiye ekonomisi en kırılgan günlerini yaşaamsı gerekirken şuanda göbek atıyor..Dünyanın heryerinde olan;ülkede herhangi bir sorun çıkarsa ekonom sarsılır ama Türkiyenin ekonomisi öyle bir hal almıştır ki, bu buhranlı günlerde (şehit olayları,C.başkanlığı krizi,Anayasa değişikliği) durumlarından zerre etkilenmemiştir.Bu durum iyiye âlâmet değil tabii,Ekonomik kriz heyhat yakındır...
Esen kalın.
buraya yazanların bi çoğunun aleviliğinden demokratlığından şüphe eder oldum .yazdıkları şeylerin çoğunu ülkücü sitelerde okuyoruz kana kan intikam ya sev ya terket.ortada bi sorun var tamam bi sürü genç evlatlar toprağa düşüyor bu olaylar her insanın yüreğini sızlatır.yürek taşıyan her insanının.ama terörün bitirilmesi konusunda öldürme yöntemlerine başvurmanın zamanı geçti.diyelimki pkk yı bitirdik bu seferde amerika upk yı kuracak.ne farkedecek.önemli olan ülkemiz halkının bu tür bölünmelere prim vermemesi ve ortak paydalarda kardeşçe yaşamayı öğrenebilmesidir.bunu başaramadıkça dağdaki herkesi öldürsen farketmez yerine yenileri yollanır.bazı arkadaşlar bi önceki sınır operasyonundan sonra terör yavaşlamıştı diyo bu cehalettir.sadece o dönemin şartlarına göre ateşkes ilan edildi ve saldırılar yaplımadı .
Ateşkes mi, bakın o zaman terör bitti demedim azaldı hemde yok denilecek kadar azaldı ama bitti demedim.Bu sözümde ise eylemlerin devamı geldiği ortaya çıkıyor.
Bir başka husus;"...buraya yazanların bi çoğunun aleviliğinden demokratlığından şüphe eder oldum .yazdıkları şeylerin çoğunu ülkücü sitelerde okuyoruz kana kan intikam ya sev ya terket..." bu sözünüze karşılık, benimde aynı şeyleri söyleyip bunları komünister, bölücüler ve Alevilerin çok sevdiği Atatürk!ün karşıtları yumuşatma amacı ile söylüyor demem gerekirdi ama bir strateji yani denenmiş ve başarı kazanılmış kesin yol vardır bu yol takip ediliyor.Sizlerin fikrine saygım sonsuz.Lâkin Atatürk'ün Milliyetçiliği ülkücülük gibi algılanıyorsa diyecek sözüm kalmaz.Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Milli kavramlar üzerine kurulmuştur.Söz doğru ya sev ya da günümüzde bize göndeilen şartlara göre SEVR...Bu iki sözden elbete Sevmek eylemini kabul edip barışık bir düzeni yaratmalıyız.Doğudaki masumun aklını yıkayan itlerin avukatalığını yapanlara dikkat edin.Hepsi Asala ile birlik olmuş kişilerdir.Zaten PKK da ASALA'nın bitmesinden sonra çıkan Ermeni kökenli bir TERÖR örgütüdür...
yorumların bir cogunu okudum...dağdaki gerilla yada pkk her neyse ne istiyo kardesini vurarak ne alabilir yada aldıgıyla ne yapabilir sadece kürt-türk kardesligini ordadan kaldırıyo dağa cıkıp pusuya yatıp kardesini vuruyo sehirdeki kardeside onun cigerini cıkartıyo neden sadece kürt yada arap oldugu için cünkü sannediyoki tüm kürt yada arap pkklı simdi siz bana diyin ki biz dağa cıkıp hakkımızı arıyoz vede bu hakkı sonunda alcaz peki bu hakkı nerde nası kullancaksınız benim abimi dayıma amcamı sehit eden bi halkla ben kardes olmam vede aynı okulda okumam kendine gerilla diyen o halkta beni kardeş olarak görmez cünkü ya o beni yada ben onu ÖLDÜRCEM...
tsk sınır ötesi operasyonu yapdıgında daha cok kan dökülcek vede iki taraflı kin dahada yükselcek ve iki tarafın da istiyo gibi göründügü bu barış dahada bi cıkmaza gircek önce kan döküp sonra barış istenmez...bence dağdaki gerilla yada pkk barış yada tc haklarını istemiyo sadece toprak istiyo ülkeyi bölmek istiyo cünkü artık tbmm bile sözcüleri var ezilen bu kürt halkının vede bu halkın hakları gittikce cogaldıgı bu dönem de bile hiç durmadan tc toprakların da görev yapan tsk ordusuna haince pusu kurarak yine söylüyorum kendi kardesini vuruyo sonra barış tek taraflı olmaz demeyin... dtp lilerin dedigi gibi 9 gencin pesine KOCAMAN TSK ORDUSU gönderiliyo evet cünkü 9 genç vatan haini
ya sev ya terket bu kadar basit kimse kimsenin canını alamaz
simdi bana miliyetci diceksiniz sadece dedelerin atatürke vermiş olduğu sözü tutan cumhuriyetçi alevi solcusuyum sizin dedelerinizin verdigi söz gibi ama daha sonra tc bayragı unutmayan bir neslin torunuyum...
saygılar..........:uhhm: :uhhm:
Esenlikler,Miliyetçilik suç değil unutma o dedelerimin ellerinden öpüyorum Atatürkü sevemeyen onun fikirlerini kabul görmeyen alevi değildir derler.Atatürk'ün 6 ilkesinin içinde Milliyetçilkde var ve Bu ülke milli kavramlar üzerine kurulu.Sizin gibi kişilere son derece ihtiyaç var.Fikirlerinizin son bulmaması dişeğiyle esen kalın...
nedenn zamanında hayırr denildidee şimdii evett nedemekk vatann millett sakaryaa deniyorr benn demiştim beşyıla kalmayacakk ıraktann dahaa acınasıı bir halee gelecekk buu topraklarr vee neyazıkkii kurununn yanındaa yananlar ...
zamanındaa hayır denildii amaa şimdii yenii anlaşmalar yapıldıı o malumm masalardaa şimdii bizlerree evett git bu oprerasyonuu gerçekleştir diyorlarr çünkii bizee abd. vee onunla beraber yardakçıı ab.ninn güzide ülkelerininn savaş açmaları vee topraklarımızıı tamamiylee alenii olarakk elimizdenn alabilmesii içinn fırsatt yaratılmıştırr başkaa sözee gerek yokk türkiye cumhuriyeti diye biryerde yokkk artıkk...
İkisinide derken?
iyi olmak kolaydır, zor olan adaletli olmaktır...
İmzanınızda bulunan söz; terör örgütü ve yanlıları ikisinide yapamıyor ..
Çocukların öldüğü bir savaşın galibi yoktur!!!
Bu bir kardeş kavgasıdır! Bundan en çok bölge halkı zarar görmüş görmektedir... Şehitlerin bitmesi için Kuzey Irak'a girmeliyiz diyenler, o dağlık bölgelerde yeni şehitler olacağını anlayamıyorlar mı?
Ülkenin selameti için Kuzey Irak'a girmeliyiz diyenler, Kuzey Irak'taki bataklığı görmüyorlar mı?
1 Mart tezkeresi ile elde edemediklerini böyle elde ediyorlar, o zaman hayır diyipte bugün, bu yalanlara kanıp evet diyenler bunu görmüyorlar mı?
Çözüm bir dil geliştirmektir!!! Çözüm sahip çıkmaktır!! Savaş felakettir!! Savaş acıdır!!! Analar ağlamasın, oğulları askerde, oğulları dağda!!! Analar ağlamasın!!!
Çocukların, gençecik bedenlerin öldüğü bir savaşın galibi olmaz!!!
Saygılar
Doğa kanunu nasıl işliyor bilirsiniz.Szölerinize katılmamak içten bile değil lâkin sizinde umduğunuz gibi gitmiyor herşey...
nedenn zamanında hayırr denildidee şimdii evett nedemekk vatann millett sakaryaa deniyorr benn demiştim beşyıla kalmayacakk ıraktann dahaa acınasıı bir halee gelecekk buu topraklarr vee neyazıkkii kurununn yanındaa yananlar ...
zamanındaa hayır denildii amaa şimdii yenii anlaşmalar yapıldıı o malumm masalardaa şimdii bizlerree evett git bu oprerasyonuu gerçekleştir diyorlarr çünkii bizee abd. vee onunla beraber yardakçıı ab.ninn güzide ülkelerininn savaş açmaları vee topraklarımızıı tamamiylee alenii olarakk elimizdenn alabilmesii içinn fırsatt yaratılmıştırr başkaa sözee gerek yokk türkiye cumhuriyeti diye biryerde yokkk artıkk...
Bakın Alevi bektaşi inanç sahiplerinin vatanseverliği tartışılmaz.Sonradan yine dış düşmanların sebebi ile bu duygudan uzaklaştırılıp vatan haini oldurmaya başladılar.Bizlerin daima Atatürkün yolunda olduğumuzu cümle alem biliyor durum bu.Bize düşen ise; Alevilerin yeninden Atütürkçü fikirşerde birleştirmek çünkü ülke kaklkınması ancak M.Kemâl'in fikirleri ile gerçekleştirilebilir...
Doğa kanunu nasıl işliyor bilirsiniz.Szölerinize katılmamak içten bile değil lâkin sizinde umduğunuz gibi gitmiyor herşey...
Bakınız öncelikle lütfen konu içinde peşpeşe mesaj yazıp kirliliğe neden olmayınız!
Bizler bu sorunun ve her sorunun kanla çözülmesine karşıyız! Yapılacak bir operasyonda çok insan ölecek! Bunlar olmasın!! Bizler bu ölümlerin akan kanın bitmesini istiyoruz!! Ancak siz umduğunuz gibi gitmiyor diyerek, bu ölümleri görmezden geliyorsunuz! Askerlik yan gelip yatmak değildir demişti birisi, onu hatırlattınız bana!!!
20 yaşında gençleri vatan borçu diye, ölüme göndermek, sınırların ötesinde ölüme göndermek nasıl bir çözüm getirebilir?!
Lütfen biraz mantığınız ve varsa eğer vicdanınızla düşünün!!!
Saygılar
Bakınız öncelikle lütfen konu içinde peşpeşe mesaj yazıp kirliliğe neden olmayınız!
Bizler bu sorunun ve her sorunun kanla çözülmesine karşıyız! Yapılacak bir operasyonda çok insan ölecek! Bunlar olmasın!! Bizler bu ölümlerin akan kanın bitmesini istiyoruz!! Ancak siz umduğunuz gibi gitmiyor diyerek, bu ölümleri görmezden geliyorsunuz! Askerlik yan gelip yatmak değildir demişti birisi, onu hatırlattınız bana!!!
20 yaşında gençleri vatan borçu diye, ölüme göndermek, sınırların ötesinde ölüme göndermek nasıl bir çözüm getirebilir?!
Lütfen biraz mantığınız ve varsa eğer vicdanınızla düşünün!!!
Saygılar
Kirlilik mi?Yazık fikir beyantını kirli gören kşilerden ne baeklersin.Sizler yeri gelince düşünce özgürlüğü dersiniz yeri gelince de Düşünce özgürlümü kısıtlarsınız.Milli kavramlardan ve Atatürkçü düşüncelerden asla arınmam sizin gbi ve bunlardan rahatsız olmam.Biraz nesnellik...
Kirlilikten kastım peşpeşe mesaj yazma yerine, bunları bir mesaj altında yazmanızdır... Düşüncenize kirlilik demiş değilim... Aksine onları savunmanızı ve her ortamda söyleyebilme özgürlüğünüzü savunuyorum, aynı fikirde olmasak bile...
Ancak;
Bizlerin hassasiyetleri var. Savaş, silah, operasyon yanlısı her fikre sert tepkiler verebiliyoruz... Olayı kişiselleştirmemek gerek diye düşünüyorum...
Şüphesiz ki sizde insanların ölmesini istemiyor ve bunu savunmuyorsunuz! Ancak bunun için sınır ötesi harekatı şart görüyorsunuz! Yani o harekatta hiç şehit olmayacağını mı düşünüyorsunuz!? Ya da bundan sonrası için yapılan sınır ötesi harekatta kaç tane daha vatan evladını feda edebiliyorsunuz!?
Bizler kimseyi feda etmiyor, kim olursa olsun yeni insanların ölmesini istemiyoruz!!!
Saygılar
Bakın Alevi bektaşi inanç sahiplerinin vatanseverliği tartışılmaz.Sonradan yine dış düşmanların sebebi ile bu duygudan uzaklaştırılıp vatan haini oldurmaya başladılar.Bizlerin daima Atatürkün yolunda olduğumuzu cümle alem biliyor durum bu.Bize düşen ise; Alevilerin yeninden Atütürkçü fikirşerde birleştirmek çünkü ülke kaklkınması ancak M.Kemâl'in fikirleri ile gerçekleştirilebilir...
sevgilii cann bendee kemalist bir alevii genciyim zatenn benii ençokk üzendee öylee bir liderin cumhuriyetininn şimdii kimlerin elindee vee kimlere peşkeş çekildiğii ve yokedilmeye başlandığıdırr sen şuandakii hükümetee kemalist ve tc. cumhuriyetine bağlıı vatandaşlar olduğunuu düşünebiliyormusunn istenilenn belliydii hedeflerii belliydii yanii türkiye cumhuriyetinii yıkmakk genelde bunuu yapmayaa başladılar zatenn pratiktede bir savaş gteçirmemiz kaldıı ee onudaa yapmakk üzereler yanii o nedenle türkiye cumhuriyeti diyee birdevlet kalmadıı diyorumm çünkii içten ve dıştann okadarçokk derin yaraladılarkii bizlerii artıkk sessiz sessizz bekliyorumm çağresii varmı dersenn varmıı bilmem amaa eğerr ırakk profiline çevirmeye kalksınlar bu topraklardaa tekbir amerikalı yada ingiliz askerii göreyimm en azındann birinii yada birilerinii benle beraber göemerim en azından ben şerefimle ölürüm ama buvatanıı satmaya yardımm edenn vatan hainlerii şerefsizcee yaşar ve ölür
Kirlilikten kastım peşpeşe mesaj yazma yerine, bunları bir mesaj altında yazmanızdır... Düşüncenize kirlilik demiş değilim... Aksine onları savunmanızı ve her ortamda söyleyebilme özgürlüğünüzü savunuyorum, aynı fikirde olmasak bile...
Ancak;
Bizlerin hassasiyetleri var. Savaş, silah, operasyon yanlısı her fikre sert tepkiler verebiliyoruz... Olayı kişiselleştirmemek gerek diye düşünüyorum...
Şüphesiz ki sizde insanların ölmesini istemiyor ve bunu savunmuyorsunuz! Ancak bunun için sınır ötesi harekatı şart görüyorsunuz! Yani o harekatta hiç şehit olmayacağını mı düşünüyorsunuz!? Ya da bundan sonrası için yapılan sınır ötesi harekatta kaç tane daha vatan evladını feda edebiliyorsunuz!?
Bizler kimseyi feda etmiyor, kim olursa olsun yeni insanların ölmesini istemiyoruz!!!
Saygılar
Sizin soracağınız soruya yahut yazacağınız fikre, nasıl önceden yanıt vereyim?Tüm düşüncelrimizi ortaya koysak dâhi insan oğlu sınırsızdır yenilerini beyân etmek istiyor oldu ki, tatmin oldum ama bu seferde farklı söylemlere farklı yanıtlar şart.Kirlilik olarak görmüyorum aksine herkesin yazıları,fikirleri zenginliktir.
çepni firuz 12.10.2007, 17:39 Öncelikle hoş geldin...
Şunu bilmeni isterim ki ben ve forum arkadaşlarım seninle aynı düşüncede olmasalar bile, senin de düşüncelerini söylemeni ve savunmanı, savunacaklardır...
Bu doğrultuda sende farklı düşüncelerini burada bizimle paylaşabilirsin...
Yani bu kararın "çok geç kalınmış bir karar" olduğunu savunabilir, kararın çıkmasını isteyebilirsin! Ancak bu ortamda bir millete BÖLÜCÜ diye hitap edemezsin!!!!!
Saygılar Kardeş bölücü kelimesinden niye alındığını anlıyamadım. Ben bölücü kürtlerden bahsettim. Bu memleketi seven savunan kürt kardeşlerimi bu lafımdan muaf tutuyorum. Ama Türkiye'de bölücü Kürtler vardır. Bunların dersini vermekte TSK ya düşüyor. Dünyanın neresin de görülmüş ekmek yediği vatanını bölüp parçalamak.Tepkisizmi kalalım kusura kalma kardaş ben yedi göbekten bu vatana bağlıyım. Bentepkimi dile getiririm sen istesende istemesende. Forum üyeliğim iptal edilse bile. Saygılar.
anadolu75 12.10.2007, 20:18 sinir otesi hic bir fayda getirmeyecek,olan oradaki insanlara ve askere olacak.cozum silahla degil demokratik be bariscil yollarla olmalidir.
Sınır Ötesi operasyonun uzun vadede Çözüm olmayacağı kesin...
Ancak kısa vadede PKK denen Hain sürüsüne önemli zaiyatlar verdirilebilir...
Bazı Arkadaşlar bizimde askerimiz ölebilir demiş...Elbette ölebilir ancak olaya bu pencereden bakarsak Hiçbirey yapmadan oturmamız gerekir...
Kaldıki zaten şu anda gencecik Fidanlar Toprağa düşüyor ve biz sadece seyrediyoruz Bari en azından Bu vatan hainlerinin Kuzay Irak daki inlerini başlarına yıkalım...
Sonuç itibariyle bu operasyon gerçekleşirse çok can hayatını kaybedecek.Ama terörle mücadele için gerekiyorsa devletin ve ordunun vereceği kararın sonuna dek arkasındayım.Gönlüm her ne kadar olmamasını kimsenin yara dahi almasını istemesede...
tamamen katiliyorum eyer turkiyenin yararina olacaksa terore darbe vuracaksa ve yarardan cok zararimiz olmayacaksa alinmasi gereken bir karar
Kardeş bölücü kelimesinden niye alındığını anlıyamadım. Ben bölücü kürtlerden bahsettim. Bu memleketi seven savunan kürt kardeşlerimi bu lafımdan muaf tutuyorum. Ama Türkiye'de bölücü Kürtler vardır. Bunların dersini vermekte TSK ya düşüyor. Dünyanın neresin de görülmüş ekmek yediği vatanını bölüp parçalamak.Tepkisizmi kalalım kusura kalma kardaş ben yedi göbekten bu vatana bağlıyım. Bentepkimi dile getiririm sen istesende istemesende. Forum üyeliğim iptal edilse bile. Saygılar.
dostum turkiyede sadece bolucu kurtler yok bolucu turklerde var mesela asiri milliyetciler,irkcilik yaparak senin bolucu dediyin kimselerin yaptiklarininda hakli olduklarini tasdik ediyorlar.bunun yaninda bolucu arap laz cecen ermenide var tabi.hainin milliyeti olmaz sen bolucu kurtler diyerek o etnikten olanlari karaliyorsun bu ulkede yasamak durustce yasamak isteyen herkes kardestir
turku kurdu olmaz kardesliyin biraz daha adaletli duşun saygilar
|