Boyasınlı
13.01.2006, 02:49
Esençay köyü Karacasu köyü üzerinde yolun hemen kenarında karışık bir köydür. Tahtacı mahallesi eskiden derede idi şu an karayolunun kenarında yaklaşık 40 hane. Eski adı Boyasın. Nereden geldiğimizi bilmiyorum. Köyden çıkalı 20 seneden fazla oldu. Bildiğim Germencik Kızılcapınar ve Akçeşme köylerinde ve Denizli Haytabey Köyünde akrabalarımızın bulunduğu. Alemler Köyü dağlık kesimde yer alan alevi köyü köyün geneli abdaldır.
Foruma hoşgeldin.. Batı Alevilerini görmek ne güzel !
aydınlıALİ
08.10.2006, 13:52
[QUOTE=Boyasınlı]Esençay köyü Karacasu köyü üzerinde yolun hemen kenarında karışık bir köydür. Tahtacı mahallesi eskiden derede idi şu an karayolunun kenarında yaklaşık 40 hane. Eski adı Boyasın. Nereden geldiğimizi bilmiyorum. Köyden çıkalı 20 seneden fazla oldu. Bildiğim Germencik Kızılcapınar ve Akçeşme köylerinde ve Denizli Haytabey Köyünde akrabalarımızın bulunduğu. Alemler Köyü dağlık kesimde yer alan alevi köyü köyün geneli abdaldır.[/
alemler koyune gitmiştim araba zor cıkmıstı abdalın ne oldugunu bilmiyorum.bilen birisi ozel msj gonderirse sevinirim.
serkanbaki
08.10.2006, 22:04
arkadaşlar köyünüz tahtacı köyü mü.esençay köyü.ben mersinli bir tahtacıyım nazillide okuyorum.merfak duyduğum için tahtacı köylerini ziyaret etmeyi düşünüyorum bilgilendirirseniz ve aydındaki tahtacı köylerini biliyorsanız bana söylerseniz çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler...
erdost123
07.01.2008, 23:49
bende esençay köyündenim. sizi anımsayamadım. alemler köyü alevi köyü değildir. onların ne olduğu belli değil.her türlü kültürlerini kaybetmişler.o köyü alevi diyerek "aleviliğe " hakaret etmeyelim .esençay'ın içinde eline, beline ve diline sahip olan candostları önrek alabilirsiniz sevgi ve saygılarımı tazeliyorum.
aslı_0291
15.05.2008, 12:38
selam bende esençay köyünde yaşıyorum. serkanbaki seni köyümüze bekliyorum.ayrıca alemler köyü alevilikten yozlaşmış kendi aralarında bambaşka bir kültür oluşturmuşlardır.ben onlara baktığımda aleviliği değil başka bir kültür yozlaşması yaşayan toplum görüyorum.:garibbak: