Orijinalini görmek için tıklayınız : Kübra Gül'ün Rekor Düğünü

alevi_che
11.10.2007, 20:08
Kübra Gül’ün düğününün faturası 107 bin YTL

- Cuhmurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül, Şeker Bayramı’nın üçüncü günü olan 14 Ekim Pazar günü Mehmet Sarımermer ile İstanbul Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek nikah töreninde evlenecek.

Gül, sadece “kişisel hukuku olan kişilere” davetiye gönderdi. Bu şekilde toplam 2 bin 500 davetiye dağıtılan nikaha, aile yakınlarının yanı sıra siyaset, iş ve sanat dünyasından 4 bin-4 bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Bu arada, nikah için hiçbir yabancı konuğa davetiye gönderilmedi.

ŞAHİTLER ERDOĞAN VE ARINÇ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın saat 12.45-13.00 sıralarında kıyacağı nikahta, Başbakan Tayyip Erdoğan ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç şahitlik yapacak.

“Nikah şekeri” yerine davetliler adına Kayseri’de bir orman oluşturuldu. Nikah sonunda davetlilere adlarına dikilen ağacın sertifikası verilecek. Tebriklerin 4 saate yakın süreceği düşünülerek, davetlilere pasta ve içecek ikramında bulunulacak.

Aynı gün akşam Adile Sultan Yalısı’nda yaklaşık 300 kişi olarak belirlenen aile yakınlarına yemek verilecek. Basın mensupları, nikah salonuna ve Adile Sultan Yalısı’na alınmayacak. Ancak nikah sonunda görüntü ve fotoğraf servisi yapılacak.

NİKAH VE DÜĞÜNÜN FATURASI

Nikahın kıyılacağı İstanbul Gösteri Merkezi’ne 23 bin 700 YTL, nikah şekeri yerine verilecek sertifika için 7 bin YTL, süslemeler için 25 bin YTL ve diğer giderler için 10 bin YTL harcandı.

Adile Sultan Yalısı’na ise 16 bin 750 YTL kira ödenirken, 300 kişilik yemek için yaklaşık 22 bin 600 YTL, otopark giderlerine de 2 bin YTL ödendi. Erkek tarafının karşılayacağı belirtilen masraflar, yaklaşık 107 bin YTL tuttu.

Özellikle ülkemizde son zamanlarda yaşanan siyasi ve toplumsal olaylar gündemde büyük yer tutmaktadır.Bence bu düğünün yapılış amacı gündemdeki olaylarında unutulmasını sağlamak olabilir.

Ve gelelim düğünün faturasına...

Ne paralar harcanıyor öyle değil mi???

sausen
11.10.2007, 20:13
Merhaba,

Paraya bak ya...
Millet evlenmek için nelerle uğraşıyor bunlar parayı su gibi harcıyor...
Artık bir şey diyemiyorum...

Saygılarımla...

LaDY
11.10.2007, 20:21
valla ne diyeyim elimde üniversitede okurken bana verilen katkı kredisinin faturası duruyor, eğitimim için bana destek vermişti Devlet Baba sözüm ona, henüz bana iş imkanı sağlamadı ama bende desteğini geri almak istiyor, gideceği yerlerden birisi de burasıymış, yazık tabi adamlar onca masrafa giriyor, hazineden eksilenlerin yerine konmak üzere para lazımdır şimdi... ne diyim helal olsun bize işte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kanaatkarlılığı...ne ileri görüşlü ne düşünceli bir toplumuz değil mi? neyse çok düşünmeyeyim ben yine de, ne me lazım bir de işkenceler görmeyeyim ;)
ya ama aklıma, doğuda hastane ve okullar için ayrılamayan yok denen bütçeler de geldi şimdi, ordaki çocukların ne önemi var tabii burada Sayın Cumhurbaşkanımızın kızı evleniyor, Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Pek Saygıdeğer Cumhurbaşkanının kızı evlenecek onca masraflar varken, bekle halkım elbet sana da bütçe ayrılır ;)

İyi Forumlar...

zarali
11.10.2007, 21:06
kiminin kuru ekmegi dahi zor buldugu bir ülke de makam a oturur oturmaz sözde adil,inancli politikacilar(sahtekarlar) lüks icinde tören yapmalari ne kadar aci ve kendi halkina karsi ne kadar büyük bir saygisizlik....erdoganda zamaninda basbakan olduktan kisa bir süre sonra kizini evlendirmisti......makama oturmadan önce neden törenleri yapmiyorlar bu sonradan görmeler.....yaziklar olsun !!!

alenya
11.10.2007, 21:28
paylaşım için teşekkürler.diyecek bir şay yok.bir düğün için bu kadar masraf.birde dini savunurlar.islamiyette müsriflik günahtır.bu meblağ söylenen daha balayı kıyafatleri vs var meblağ daha yükselecek.bu dönemde bu kadar şaşaya gerek yok diye düşünüyorum.paralar nereye gidiyor belli.yazıklar olsun

xolxol_12
11.10.2007, 21:29
Bu maddiyat,din,siyaset üçgeni haricinde Kayseri'de orman oluşturulması hoşumagitti Kayseri uzunyayla yol boyunca tek bir ağaç görememiştim.

readme
11.10.2007, 21:32
107 bin dolar bir işadamı için çok paramı:)

bildiğim kadarıyla düğün masraflarını erkek evi karşılar.

asgari ücretle geçinen bir aile bilde ne yapıp ne edip çocuğunu en az 20 bin ytl ile evlendiriyor. bilemedin 15 bin ytl

renat
11.10.2007, 21:44
Düğün gününden yedi gün önce ülkemiz 15 şehit vermiş olacak . hangi vicdanla düğün yapacaklar acaba . bu düğnü erteleyemezlermiydi daha acımız çok tazeyken .
Gelelim düğünün maddi yanıda şehit cenazesinde şehidin çocoğunun ayağında çoraplar yırtık birinin ise ayağında ne çorap vardı nede ayakkabı. bu ülkede yoksulluktan bir odada beş kişi yaşayan insanlarımız var .onların çaresini bulmak gerekirken adamlar 107 bin YTL lik düğün yapıyorlar .
bravo cumhurbaşkanına gündemi ne güzelde değiştirmesisini biliyor.

Beşiktaşli58
11.10.2007, 22:02
Eeeee ne de olsa para bollulugu var, Erdogan amcasida verir bir kaç bin YTL o yandan bu yandan ve o 107 YTL'yi rahatla geri toplarlar (hatta fazlasini bile) fakat mühim olan o degil, mühim olan o paraya dügün yapmak.

Birileri ne biliyim kaç milyona gemi alir, birileri ne biliyim kaç paraya dügün yapar ama diger insanlari düsünen hiç yoktur. Demek ki paran olunca nereye harcayacagini sasiyorlar, havsamki o kadar insan parasiz pulsuz geçiniyor. Ayrica 15 sehidimiz düstü, neden onlar düsünülmuyor? Demek ki vatanini bu kadar seviyorlar, ben bunlarada paralarinada...

Yazik yazik.

ONU®
15.10.2007, 10:42
Devletin parasıyla seçim mitingi yapanlardan başka ne beklenir ki?

Onca evlatlar şehit düşsün, analar ağlasın, birçok insan bayramda üzerine alacak birşey bulamasın, boşver kimin umurunda.

Devletin malı deniz, onunla çocuğuna düğün yapmayan keriz.

Düğün bahane, şov yapmak şahane.

asgari ücretle geçinen bir aile bilde ne yapıp ne edip çocuğunu en az 20 bin ytl ile evlendiriyor. bilemedin 15 bin ytl

Ha gırtlağına kadar borca girerse veya banka falan soyarsa olabilir.

Demek ki vatanini bu kadar seviyorlar, ben bunlarada paralarinada...

Yazik yazik.

Onların sevdiği ülke okyanuslar ötesinde.Hani şu yıldızına çizgisine kurban oldukara müttefikleri.Öyle seviyorlar ki fakir fukaranın parasıyla çocuklarını da orada okutuyorlar.

Güzelyürek
15.10.2007, 11:01
aman canlar üzüldüğünüz şeye bakın tabiki olacak koca cumhuriyetimizin başkanı olacek o kadar.bide kalite farkı ya.eski reisimizle yeni reisimizin mütevaziliği farkı.sayın sezer oğlunun düğününü köşkte sade bir törenle yaptı ve bütün faturaları ayrı kestirdi elektiriği bile.hep cebinden ödedi.klas farkı ya.daha onların torunlarının sünneti düğünü falanda olur onlarıda biz yaparız dert değil.

eylül83
15.10.2007, 11:15
Bu düğünlerle amaçlanan götürdükleri paralara kılıf uydurmak bence. Sayın başbakanımıza mal varlığı ile ilgili ne sorulsa düğün takısı diyor sanırım Abdullah Gülde bunun hazırlığını yapıyor...