Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD Irak'ta 9 Çocuğu Öldürdü

renat
12.10.2007, 22:40
Ordudan yapılan açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeybatısında,
Irak'taki El Kaide örgütü liderlerini hedef alan bir operasyon düzenlendiği,
operasyon sonucu da 19 militan ve 9'u çocuk 15 sivil Iraklı'nın öldüğü
kaydedildi.

bizi soy kırım yapmakla suçlayan ülkenin yaptığına bakarmısınız.
bunlara insan bile demek yakışıksız kalır

ayrıca şu militan lafı ne oluyor bunu anlamıyorum adam ülkesini savunuyor ama adı militan oluyor

ABD ortadoğudan defol

makaay2077
12.10.2007, 22:46
abd nin ortadoğudaki hesapların 9 çocuğun bi önemi yok.onlar ileri dönük planlarının hesabını yaparlar.bu hayvaların ne mal olduğunu mahzunin bu dörtlüğü açıklıyor.

Bunca milletlere yazık
Sömürülmüş bağrı ezik
Seni seven kanı bozuk
Amerika katil, katil

pazarcıklı
12.10.2007, 23:27
ne olursa olsun, bizi soykırımla suçlasınlar veya suçlamasınlar, kimsenin insana zarar vermeye hakkı yoktur...

emperyalizm ve sömürü düzeni,çoçuk demeden, yaşlı demeden, suçlu suçsuz demeden,amacına ulaşmak için kimsenin gözünün yaşına bakmayan bir sistem...

insan canının hiç bir önemi yok artık, gözün gördüğüne beyinde alışmaya başlıyor zamanla,ırakta ki ilk ölüm olaylarına verilen tepkilerle, şimdikiler farklı malesef...üzülerek söylüyorum ki artık bu olaylarada alışmaya başladık farkında olmadan...:confused1

aytek
12.10.2007, 23:38
Daha önce de paylaşmıştım bu mektubu;

ben basradan ömer.
belki haberin yoktur diye yazıyorum franks;
önce "demokrasi" yağdı göklerden
sonra "özgürlük" geçti üstümüzden
palet palet...
ve insan hakları namlularından
yüzü maskeli adamların
saniyede bilmem kaç bin adet demokrasi
bizim evede isabet etti.

bir gün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu.
babamın vücudunda
tam on sekiz adet
insan hakları saymışlar.
annem zaten yoktu
ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş
ambargo falan dediler ya
anlamadım,çocuk aklı işte.

sen daha iyi bilirsin...

sizde barış böyle midir franks?
insan hakları çocukları yetim,
ve ayaksız bırakır mı orada da?
ya demokrasi,
güpe gündüz pazara düşer mi?

babamla söylediğim son dua dilimde
ayaklarım hastanede
ve giymeye kıyamadığım ayakkabılarım elimde kaldı...
çocuğun var mı franks?
al... al çocuğuna götür onları
bir işe yarasın,
kim bilir baktıkça
belki beni hatırlarsın!

bu nasıl demokrasi
düştüğü yeri yaktı!
merhamet hür dünyaya
bu kadar mı IRAKTI!

Saygılar

sausen
12.10.2007, 23:39
Merhaba,

Sözde temsilciler meclisi Ermeni Soykırımını kabul ediyor.
Peki sizin yaptığınız nedir?
Kendi soykırımınızı oylamaya sunacak mısınız?
İşte katil ABD'nin gerçek yüzü....

Kahrolsun Amerika Kahrolsun Faşizm...

Saygılarımla...

spartacus
13.10.2007, 00:12
Şimdi hangi söz, hangi ağıt o çocukları geri getirebilir ki?
Bilmiyorum ne desem ki, bu derin acıya. Dünyanın en masum ve suçsuz melekleri çocuklarımız...

Yok canlar, yok! Bu ABD emperyalizmi Vieatnam'da olduğu gibi bir kez daha ağır yenilgiye uğratılmadı müddetçe biz dünya halkları daha çok çocuklarını kara topraklara verecek.
Ama sanmam bu devran onlara kalsın! Bugün ölümlere gebe ortadoğu toprakları, yarın o kan gölünde ABD'ye mezar olacaktır.

spartacus
13.10.2007, 00:58
SAVAŞ VE ÇOCUK

http://youtube.com/watch?v=VGmC-WTeAck&mode=related&search=heri%20and%20m%C4%B1co.sava%C5%9F.no%20war% 20emrah.%C3%A7i%C3%A7ek.ku%C5%9F.mustafa%20sandal.

yozgatlı
13.10.2007, 01:10
katil amerika barış için girdiği ülkede kaç tane sivil,çoçuk öldürdü.bunada bir kulp takarlar elbet ...

aytek
13.10.2007, 01:14
Ne yazık ki son günler de bu cümleyi sık kullanır oldum ama;

Çocukların öldüğü bir savaşın galibi yoktur!!!!

Saygılar

cemalettin
13.10.2007, 01:22
amerika savaşı "savaş kazanmak" için yapmaz.
1-savaştığı ülke ve insanları savaş masraflarını amerika'ya ödeyecektir.
2-silah sanayicisi daha da zengin olacaktır.
3-yeni silahlar ve teknikler denemesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.askeri eğitim yapacaktır.
4-ülkesindeki halkı bu bahane ile belirli bir süre "bir"tutacak ve oyalayacaktır.
5-bu savaş ile oyalananların başlarına yeni çoraplar örmek için hazırlıklarını yapacaktır.
6-öyle veya böyle petrol sağlamasını garantiye alacaktır.
7-kendisine rakip olabilecek ülkelerin petrollerini kontrol altında tutacaktır.
ila....

cephede kaybetse,perişan olsa dahi daha başlangıçta istediklerini elde etmiştir.savaşan askerinin çoğu da "wasp" değildir her halde.
ülkesinde kendi başına bela olabilecek "göçmenler"in bir kısmını ülkesinden uzak tutmuştur.

amerika'yı ancak amerika yenecektir,yaptıkları ile,doymaz iştihası ile,halkının barbarlığa olan eğilimi ile...

"büyük gemiler batar iken küçük tekneleri de dibe götürürler" imiş.
pek yakınında bulunmamakta fayda vardır...

yozgatlı
13.10.2007, 01:36
3-yeni silahlar ve teknikler denemesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.askeri eğitim yapacaktır.
4-ülkesindeki halkı bu bahane ile belirli bir süre "bir"tutacak ve oyalayacaktır.
5-bu savaş ile oyalananların başlarına yeni çoraplar örmek için hazırlıklarını yapacaktır.
ila....

cephede kaybetse,perişan olsa dahi daha başlangıçta istediklerini elde etmiştir.savaşan askerinin çoğu da "wasp" değildir her halde.
ülkesinde kendi başına bela olabilecek "göçmenler"in bir kısmını ülkesinden uzak tutmuştur.

amerika'yı ancak amerika yenecektir,yaptıkları ile,doymaz iştihası ile,halkının barbarlığa olan eğilimi ile...

"büyük gemiler batar iken küçük tekneleri de dibe götürürler" imiş.

yani ırakı hedef tahtası olarak kullanıyorlar çok doğru diyorsun... başka birşey daha eklemek isterim amerikan ordusundaki askerlerin büyük kısmının ıraka gitmek istemesinin sebebi müslümanları öldürmek.kana susamışlıklarını bu şekilde gideriyorlar çoğuda zaten psikolojisi bozuk insanlar... paralı askerler nede olsa...

renat
13.10.2007, 01:39
Ne yazık ki son günler de bu cümleyi sık kullanır oldum ama;

Çocukların öldüğü bir savaşın galibi yoktur!!!!

Saygılar

Sevgili aytek hiçbir savaşın galibi yoktur .

ayrıca katil amerikanın ırakta yaptığı savaş denen olaydan çıkmış resmen soy kırıma dayanmıştır . Saddam döneminde ırak'a demokrasi getireceğiz dediler ama demokrasinin çocukları öldürmekle getirileceğini bilmiyorlar . ırak' halaneyin savaşını sürdürüyorlar düşmanları çocuklarmı ki onları öldürüyorlar

Ve bütün dünya bunları izlemekle yetiniyor hani nerede unicef , nerede BM ler
nerede savş suçluları makemesi ve nerede insan hakları.

yozgatlı
13.10.2007, 01:44
Ve bütün dünya bunları izlemekle yetiniyor hani nerede unicef , nerede BM ler
nerede savş suçluları makemesi ve nerede insan hakları.[/QUOTE]

unicef , bm , savaş suçluları mahkemesi bunların hepsi zaten amerikanın elinde olan kurumlar ...

spartacus
13.10.2007, 01:51
ila....

amerika'yı ancak amerika yenecektir,yaptıkları ile,doymaz iştihası ile,halkının barbarlığa olan eğilimi ile..."büyük gemiler batar iken küçük tekneleri de dibe götürürler" imiş.

Doğru şeylerden bahs etmişsiniz, Amerika emperyalizmi ile amerika halkını birbirinden ayrıştırmak lazım. Amerika kendi halkını unutmaki acımasız bir şekilde 11 Eylül'de kendisi vurdu.
Amerik'nın New Orliens şehrinde ve siyahların yaşadığı birçok eyalette devletin halkı üzerinde estirdiği terörü unutmamak lazım. Bu halk 60'lı yıllarda halk ayanlanmaları yapmış, düzene baş kaldırmıştır. Dünya halkları kardeştir, ABD halkıda kardeşimizdir. Bizim düşmanımız ABD emperyalizmidir!

alenya
13.10.2007, 02:55
haberi okuyunca yazacak bir şey bulamadım.abd kana doymuyor.cocuklardan ne istediler.tek suçları savaşın gölgesinde çocuk olmaktı.bu gün bayram ve o cocuklar birdaha bayramı göremeyecek.lanet olsun.kelimelerin bittiği an bu andır.abd utanç verici tarihi boyunca kanla beslenerek büyüyor.kanlı tarihlerine 9 masumuda eklediler.:cursing: :cursing: insan olmaktan utanıyorum artık.

sausen
13.10.2007, 03:38
Merhaba,

Bir şiirimi paylaşmak istiyorum...
En azından umutlarım diyebildiğim;

AHMED

Bak şu çocuklara
Ne güzel oynuyorlar
Aralarındaki dostluğa bak
İşte orada bağıran çocuk
Hakkını kimseye yedirmeyen
Küçük Ahmed
Belli ilerde büyük biri olacak
Hakkını yedirmeyen kavgada
Baş gösteren Ahmed
Oradaki çocuk
İşte o kuşları özgürlük dağıtan
Şimdiden biliyor tutsaklığı
Vermeyecek kimseye özgürlüğünü
Koparacak bütün kör düğümleri
Meydanlardan geçecek
Mapusta da yatacak
İşte orada duran çocuk
Ya kalacak ya gidecek
İşte o Ahmed...

Yusuf Sausen

onur melis
13.10.2007, 10:13
abd için ne dokuz çocugun ne de ödürdüyü sivillerin bir önemi
yok kana susamış bir ülkeden başka ne beklenir

alevi_che
13.10.2007, 14:04
Artık ABD nin sömürücü,katliamcı ve emperyalist bir ülke olduğundan kimsenin kuşkusu yok...

Ancak sadece emin olmakla iş çözülmüyor.Direnmek,karşı koymak,ülkesini savunmak,sevmek... bu terimler artık Irak ta katlediliyor...

Ölenler sadece siviller değil.Irak'ın tarihi de yok oluyor...

Bir gün bile olsa Nazım Hikmet'in söylediğin yapalım...
''Dünyayı Verelim Çocuklara''

cemalettin
13.10.2007, 14:38
Doğru şeylerden bahs etmişsiniz, Amerika emperyalizmi ile amerika halkını birbirinden ayrıştırmak lazım. Amerika kendi halkını unutmaki acımasız bir şekilde 11 Eylül'de kendisi vurdu.
Amerik'nın New Orliens şehrinde ve siyahların yaşadığı birçok eyalette devletin halkı üzerinde estirdiği terörü unutmamak lazım. Bu halk 60'lı yıllarda halk ayanlanmaları yapmış, düzene baş kaldırmıştır. Dünya halkları kardeştir, ABD halkıda kardeşimizdir. Bizim düşmanımız ABD emperyalizmidir!

bu nedenlerle amerika'nın yıkılması amerikalılar eliyle olacaktır.

cemalettin
13.10.2007, 14:47
haberi okuyunca yazacak bir şey bulamadım.abd kana doymuyor.cocuklardan ne istediler.tek suçları savaşın gölgesinde çocuk olmaktı.bu gün bayram ve o cocuklar birdaha bayramı göremeyecek.lanet olsun.kelimelerin bittiği an bu andır.abd utanç verici tarihi boyunca kanla beslenerek büyüyor.kanlı tarihlerine 9 masumuda eklediler.:cursing: :cursing: insan olmaktan utanıyorum artık.

denilenler doğrudur da,büyük yanlışlık amerika'nın Irak'da oluşudur.
bir ülkeye "demokrasi" götürmek,o ülkenin rejimini değiştirmek,yakıp yıkarak kendi istediklerini yapmak zorunda bırakmak,kabul etmeyenleri öldürmek
amerika'nın/bir başka ülkenin üstüne vazife olmasa gerektir.

"insan olmaktan utanma"olayını da bizler değil amerikalılar düşünsünler.
biz sadece ibret alalım,dostlarımızı iyi seçelim...

renat
13.10.2007, 14:57
bu olayla ilgili son gelişmeler ise şöyle

PENTAGON AÇIKLAMASI

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un açıklamasına göre Irak'taki el Kaide liderlerinin Bağdat'ın 120 kilometre kuzeyindeki bir binada toplandığına dair istihbarat alındı. Açıklamada ABD'nin olayda sivillerin de hayatını yitirmesinden üzüntü duyduğu kaydedildi ve "Teröristler eylemleri ve varlıklarıyla kadın ve çocukları kasten tehlikeye atmıştır" denildi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun operasyona katılan Amerikan askerlerine destek veren hava bombardımanı sırasında öldüğü sanılıyor. Askeri kaynaklara göre bölgeye önce bir hava akını yapıldı; sonra ordu birlikleri girdi. Dört militanın cesedini bulan askerler, üzerlerine bir binadan ateş açılması üzerine yeniden yardım istedi. Yeni bombardımanlardan sonra yapılan aramada 15 militanla birlikte 15 sivilin de cesetlerinin bulunduğu kaydedildi.

ABD SORUŞTURMASI

Amerikan Ordusu, Irak’ta başkenti Bağdat’ın kuzeyinde düzenlenen hava saldırısında 9 çocuk ile 6 kadının ölmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı. ABD Ordusu, kurbanların yakınlarına tazminat ödeneceğini açıklarken yerel aşiret reislerine gerçeğin ortaya çıkması için çalışılacağına dair söz verdi. Tartar Gölü çevresindeki ABD katliamı Irak’ta bayram tatilini gölgeleyerek büyük bir infiale sebep oldu.

--------------------
ABD ölenlerin yakınlarına tazminat ödeyecekmiş .ödeyeceği tazminat ölen 9 çocuğu geri getire bilecek mi acaba?
üzgün olmak bizde hala vicdan denen şey varmı demek istiyorlar acaba.
Ne tazminat ödemekle ne soruşturma başlatmak nede üzgün olmakla olmuyor bu işler SAM amca.

cemalettin
13.10.2007, 15:06
[QUOTE=renat;512248]

--------------------
ABD ölenlerin yakınlarına tazminat ödeyecekmiş .ödeyeceği tazminat ölen 9 çocuğu geri getire bilecek mi acaba?
üzgün olmak bizde hala vicdan denen şey varmı demek istiyorlar acaba.

kendi vicdanlarını "tecavüz ettikleri" Iraklı kadınların doğuracaklarını sandıkları bebeklerin bu kaybı gidereceğini düşünerek rahatlatıyorlardır her halde.eh kendilerinin bir aylık sigara/içki parasını da tazminat olarak ödeyecekler ya...