Orijinalini görmek için tıklayınız : TEMA-2B kampanyası(duyarlı arkadaşların iştiraklerini bekliyoruz..)

hasat
13.10.2007, 09:39
--------------------------------------------------------------------------------
“2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası

İmza Kampanyasına Katılmak için Tıklayınız...
http://www.tema.org.tr/2B/

Daha Fazla Bilgi için Tıklayınız...
http://www.tema.org.tr/BizdenHaberle...Kampanyasi.htm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sayın Başkan ve Üyeleri
Sayın Başbakan
Sayın Çevre ve Orman Bakanı

Başımız dertte.

Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor.

Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa doğru giderken doğal dengeler bozulurken çözüm, yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir.

Ama biz ne yapıyoruz ?

Nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken sözde “yasal” yollardan satmaya çalışıyoruz.

Ormanlarımız satılık değildir.
Anayasaya aykırı, ulusa ait ormanları satışa çıkararak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2 B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır diyoruz.

Ormanlarımızın satılmaması hep orman kalması için; aşağıda imzası bulunan biz Ülke Gönüllüleri, başta TBMM Başkanımız, Başbakanımız ile Çevre ve Orman Bakanı olmak üzere Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün üyelerinden, ilişikte yer alan 2 B ile ilgili çözüm önerilerimizi dikkate almalarını, 2 B orman arazilerinin satılmamasını ve tekrar 2 B’lerin yaşanmaması için gereken önlemleri almalarınız istiyoruz.

2/ B Alanları Satılmasın İmza Kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması için lütfen bu maili çevrenizdekilere ulaştırın. Ormanlarımızın satılmasına birlikte engel olalım.

alenya
13.10.2007, 12:10
paylaşım için teşekkürler.ben katıldım umarım katılım çok olur

hasat
13.10.2007, 13:17
valla ben de öyle umdum,ama pekte umduğumu bulamadım...

ilker_che
13.10.2007, 13:42
duyarlılıgınızdan dolayı sizi kutluyorum ve bizle paylastıgınız için tesekkür ediyorum...gırgır samata topiklerine akın eden üyelerimizin gözüne carpar umarım...

alevi_che
13.10.2007, 13:45
Bende şimdi katıldım arkadaşlar...

TEMA vakfına her alanda sahip çıkalım.Türkiye çölleşmesin...

pazarcıklı
13.10.2007, 13:52
valla ben de öyle umdum,ama pekte umduğumu bulamadım...

dostum bu güzel ve önemli konu için teşekkür ederim...paylaşım çok önemli bence...

kendi elimizle dünyanın sonunu getiriyoruz,belki bize denk gelmez ama gelecek çocuklarımızın, onlara güzel bir dünya bırakmak için, ormanlarımızın yok olmaması gerekiyor...malesef ki insanoğlunun bencilliği doğal dengeyi,zinciri yok etmeye devam ediyor...:clover: :clover: :clover:

bu konuya duyarlı arkadaşlarımız çıkacaktır...saygılar...

makaay2077
13.10.2007, 13:55
tamam küresel ısınmada insanoğlunu nedeniyle oldu.peki ya yapılaşma için yakılan ormanlar.devletin bu konudaki katkılarını unutmayalım.yakılan ormanları yeniden ağaçlandırmak yerine imara açarak her sene geleneksel orman yangınlarına meydan vermesine ne demeli.yakılan sadece birkaç ağaç değil bizim ciğerlerimiz.

Beşiktaşli58
13.10.2007, 13:58
Konu için tesekkùrler can, umarim imzamiz bir ise yarar.

renat
13.10.2007, 14:02
orman alanlarına ağaçtan başka hiçbirşey dikilmesin diye bende katıldım
alevi_che ' ninde dediği gibi TEMA vakfına her alanda sahip çıkalım

MısriKız
13.10.2007, 14:47
bende imzamı yolladım bir katkısı olur umarım toplam
28.287 Kişi olmuş...

hasat
13.10.2007, 19:22
arkadaşlar emin olun katkısı olur,biz üzerimize düşeni yapalım da.
ama herşeyden önce medyanın olayın üzreine biraz daha gitmesi lazım...

hasat
13.10.2007, 19:24
site yöneticileri bi ricam olacak.siteye girişte bu konuyu gösterebilir misiniz acaba....

alenya
13.10.2007, 19:28
ben bu linki maiille herkeze yolladım.umarım çok katılım olur.

döneNce
13.10.2007, 19:34
bende hemen katıldım inşallah bu işe yararda ormanlarımızı kurtarabiliiriz.böyle güzell bi topik açtığınız içinde teşekkür ederim

vidal
13.10.2007, 19:41
bende katıldım ama inşallah bi işe yarar.Paylaşımınız için tşk

Kılıç Ali
13.10.2007, 20:06
Duyarlılığın ve paylaşımın için saol can, imza kampanyasına bende katılmış bulunuyorum...

hasat
13.10.2007, 20:13
bi ricam daha var arkadaşlar...
arad bir bu konuya gereksiz de olsa bişeyler yazarsanız en azından konu sürekli göz önünde olur ve diğer canların ilgisini çekebilir böylece...

hasat
13.10.2007, 20:32
...................ilgi bu kadar mı canlar

hasat
13.10.2007, 21:04
arkadaşlar karalayın bişeylerde konu yukarda kalsın...

döneNce
13.10.2007, 21:41
buarada bende bu mailli kayıtlı olan herkese yolladım inş. işe yarar:surrender arkadaşlar geleceğimize sahip çıkalım

makaay2077
13.10.2007, 21:53
arkadaşlar aslında atılacak çok İmza var.Halkın istememesine rağmen Devlet bu tesisleri kime neye yapıyor.İşte Tema nın yanında atılacak bir kaç imzalık dosya:

Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Pazarcık Ovası’nda kurulması planlanan, biri dünyanın 3. diğeri 9. büyük fabrikası olan 2 Çimento fabrikası ve bölgedeki sekiz belediyeye ait kentsel ve tıbbi atıkların depolanacağı bir katı atık depolama tesisi, yöre yurttaşlarının tüm tepkilerine rağmen, kuruluş çalışmalarına hızla devam etmektedir. Ülkemizin en önemli tarım alanlarından biri, yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Fabrikalar ve depolama tesisi faaliyete başladıktan sonra, yörede havanın, suyun ve toprağın kirlenmesine, önemli halk sağlığı sorunlarının yaşanmasına yol açacaktır. Tarım arazileri kullanılamaz hale gelecek ve geçimini tarımdan sağlayan, yörede yaşayan on binlerce insan yoksulluğa terk edilecektir.

Çevreye, doğaya ve tüm canlılara değer veren milyonlarca insandan biri olarak ovama ve onuruma dokunulmasını istemiyorum.

http://www.pazarciksitesi.com/modules.php?name=imzala

ve Hasankeyf

Ilısu Barajı Projesi'ne, kanunlara, kültüre, tarihe ve doğaya kabul edilemez boyutta zarar vereceği için karşıyım. Türkiye Hükümeti'nin bu projeyi gerçekleştirmek istemesi büyük bir tarihi hatadır. Aynı zamanda Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetlerinin projeyi desteklemesi de bu ülkelerin savunmakta olduğu insan ve çevre hakları gibi değerlerle büyük bir çelişki içerisindedir.

Almanya, Avusturya, İsviçre ve Türkiye hükümetlerinin kanun, kültür, tarih ve doğaya en az benim kadar önem verdiğine hala inancım var. Ben bu değerlerle bağımı korumak için Hasankeyf'e sadakat gösteriyorum.

Hükümetlerinizin de, bazı şirketler ve lobi grupları tarafından yürütülen ve bu değerleri hiçe sayan girişimleri kararlılıkla reddetmesini ümit ediyorum.

Siz hükümet başkanlarının, Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ne sadakat göstereceğini ümit ederek iki talepte bulunuyorum:
1- Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetleri; Ilısu Baraj Projesi'ne maddi destek vermeyiniz.
2- Türkiye Hükümeti; Ilısu Projesi'ni iptal ediniz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ndeki tarihi ve doğal zenginlikleri turizm yatırımları ile insanlığın hizmetine sunmak yönünde yeni bir vizyonun önderliğini yapınız.
Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin yaşaması, Türk insanlarına ve dünyaya Ilısu Barajı'ndan daha çok enerji verir.

Tarihi ve Doğal Güzelliğimiz Hsankeyfin sulat altında kalmaması için bir imzada sen at

http://www.kesfetmekicinbak.com/apps/proposal.app/view_m.php/3

'Hasan Keyfine basın, Hasankeyf yerinde kalsın'
Beşiktaş Çarşı

yozgatlı
14.10.2007, 01:36
duyarlılığından dolayı teşşekkürler biz alevi forumlular üzerimize düşen görevleri yerine getirirsek geleceğimizi kurtarırız en azından katkıda bulunmuş oluruz ilerde çocuklarımıza bu ormanları kurtaranlardan biri olduğumuzu söylemek bence gurur verici olur

saygılar

renat
14.10.2007, 03:25
SAMSUN (İHA) - Türkiye'de son yıllarda artan orman yangınlarının adeta milli felakete dönüştüğü ve son 10 yıl içinde 12 bin hektar ormanın yanarak yok olduğu bildirildi.
Halk arasında ormanın sadece bir ağaç topluluğu veya yakacak ihtiyacını karşılayan bir varlık olarak algılandığı, halbuki ormanın ağaçlarla birlikte diğer bitkiler, hayvanlar, toprak, su, iklim gibi canlı ve cansız tabiat faktörlerinin birlikte oluşturduğu doğal bir bütünlüğü ifade ettiği belirtildi. Türkiye ormanlarının çeşitli tıbbi, aromatik, endüstriyel ve süs bitkileri ile çok sayıda flora (bitki) ve fauna (hayvan) türlerine sahip olduğu, küresel öneme sahip değerli biyoçeşitlilik kaynakları
içerdiği, bunlardan göknar, ladin, sedir, ardıç ve sığla ağaç türlerinin gen merkezinin Türkiye olduğu, bir başka deyişle bu ağaç türlerinin yeryüzüne Anadolu'dan yayıldığı öğrenildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 77 milyon 945 bin 200 hektar olan Türkiye arazisinin 20 milyon 763 bin 248 hektarlık kısmı ormanlarla kaplı. Bu yüzde olarak ifade edildiğinde topraklarının yüzde 26.6'sı ormanlık alandır. Bu alanların yaklaşık 9 milyon hektarı oldukça iyi, geriye kalan 11 milyon hektarı ise bozuk ormanlardır

Türkiye'deki orman alanlarının büyük bir kısmını doğal orman alanları oluşturmaktadır. Ormanlık alanlar daha çok Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i çevreleyen dağlarda yoğunlaşmıştır. Ormanları yüzde 48'i verimli ormanlardır. Mülkiyet bakımından ise yüzde 99'u devlete aittir. Ormanların korunması, işletilmesi, yeni orman alanları oluşturulması ve ağaçlandırmalar yapılmasıyla milli parkların işletilmesi Çevre ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunda bulunmaktadır.

Dünyada bugün 1.5 milyarı balta girmemiş olmak üzere, 4 milyar hektar orman bulunmaktadır. Çeşitli sebeplerle 1950-1990 yılları arasında, mevcut ormanların yarısı yok olmuştur. Tropikal (yağmur) ormanların ekosistem için büyük önemi vardır. Tropikal ormanların kapladığı alan dünya yüzeyinin yalnızca yüzde 7'sidir. Ancak yeryüzündeki bitki ve hayvan türlerinin yüzde 80'i bu bölgelerde yaşamaktadır. Bu ormanlar dünyanın akciğerleri görevini yapmakta, atmosfere oksijen sağlamakta ve yağmur dengesini düzenlemektedir. Dolayısıyla dünyanın iklimi üzerinde ormanların önemli etkisi vardır.

Türkiye'de son yıllarda artan orman yangınları adeta milli felaketlere dönüşmüştür. Son on yıl içinde 12 bin hektar orman yanarak yok olmuştur. Ormanlar; ihmal, dikkatsizlik (söndürülmeyen piknik ateşi, sigara izmariti vb.) sonucu veya kasıtlı olarak (tarla açma, kaçak yapılaşma vb.) yakılmaktadır. Orman yangınlarının yüzde 47'sinin sebebi tam olarak belirlenememiştir. Sebebi belirlenen orman yangınlarının yüzde 48'inin kasten, yüzde 48'inin dikkatsizlik ve tedbirsizlik, yüzde 4'ünün de doğal oluşumlar (yıldırım vb.) sonucu meydana geldiği belirlenmiştir.

Türkiye'nin yaklaşık yüzde 27 olan ormanlık alanı yukarıda belirtilen sebeplerle yüzde 20'lere düşmüştür. Ormanların yüzde 44'ü üretim yapılabilir, yüzde 56'sı ise verimsiz olduğundan üretim yapılamaz niteliktedir. Ayrıca Türkiye ormanlarının yüzde 54'ü koru, yüzde 46'sı baltalık orman özelliğindedir.

Ormanların faydaları ise şöyle:

"Su ekonomisini düzenler, set ve taşkınları önler. Su ve rüzgara karşı toprağı tutarak, taşınmasını önler. Ortam sıcaklıklarını ılımanlaştırarak, yağışların oluşmasını sağlar. Yerleşim alanlarının çevresindeki havayı temizler. İçerisinde yer alan flora ve faunayı korur. Çevreyi süsler, ülkeye doğal güzellik sağlar. Ayrıca her türlü spor ve turistik faaliyetlere müsait olması sebebi ile eğlenmek ve dinlenmek için uygun ortam oluşturur. Kamuflaj görevi yaparak askeri üs ve tesisleri gizler."

mynetHaber den alıntı

işte ormanların bize kazandırdıkları unutmayalımki dünyada herşey biz insanlar içindir ormanda bizler için ormanın içinde yaşayan canlılarda

sutiv
14.10.2007, 13:53
Bu Konu Gerçekten çok Hassas Bİr Konu.bu Sadece Küresel Isinma Tehlİke Olarak Kalsa Bİrde Kİtlesel Bİr Tehlİke Var . DüŞününsene Aİlece Huzur Bulmak İçİn Gİttİgİmİz O Güzelİm Ormanlik,çamlik,koruluklar Artik Halkin Olmaktan çikoyor.bİr çamlica Tepesİ Veya Sevda Tepesİ Yada Şu An Aklima Gelmeyen Anlarca Yer. Bİr Gün Akliniza Estİ Gİtmek İstedİnİz.sevgİlİnİzle Yada Aİlece Olmadi Tek BaŞiniza.rahatca Yürümek İstedİnİz.İŞte Artik O Rahatlik,huzur Ve Sessİzlİk Olmayacak KarŞinizda Uzun Kalin Ve Yüksek Duvarlarla çevrİlmİŞ Kendİlerİnİ Herkesden SoyutlamiŞ Zengİlİk Denİlen Olayya KarŞi.köŞkler Vİllalar KarŞilayacak Sadece O Kadarla Kalmayacak Oralarin Korumalarida Olacak Muhtemelen, Hanİ Herkesten Kendİlerİnİ Soyutluyorlar Ya Sokmayacaklar Gezemeyecegİz.huzur Bulmak İçİn Pİknİk Yapmak İçİn Veya Sevgİlİnİzle Gezebİlecegİnİz İstanbulu Görebİlecenİz Bİr Yer Kalmayacak.küresel Isinmayla İlgİlİ Alinacak önlemler Eger Ormanlik Arzİlerİnİ Satmak İse . Devletİmİz Daha İçİn özünü KavrayamamiŞ Demektİr.

xolxol_12
14.10.2007, 19:30
Adamlar 10 yıl önce ''Türkiye Çöl Olmasın'' diyorlardı ve herkes ''Ne Diyor Bunlar'' diye düşünüyordu...
Sonuna kadar Tema'yı destekliyorum aynı zamanda Tema'ya üyeyim.

döneNce
14.10.2007, 20:28
böyle güsell işler yapan herkese desteğe hazırım.bilgi verdiğiniz için ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.
makaay2077 diğer imza kampanyalarınada katıldım ve yine bu maili herkese yolladım:)

CaNCa
15.10.2007, 13:02
Akp iktidarının çevre konusunda felaket politikaları var. İnsanoğlu'nun yok oluşuna mahşeri beklemeden şahit olmak istemiyorlarsa, bir an önce çevre konusunda duyarlı olmaları gerekiyor.

Tema'nın verdiği orman katliamına randevu örnekleri dışında, enerji, atık ve gaz yolu ile yayılan ve tüm canlıları tehdit eden resmen kansere davetiye çıkaran uygulamaların isimleri bile gelişmiş ülkelerde anılamazken, bizde her an, her yerde buna şahit olabiliyorsunuz.

Umarım yakın bir zamanda, toplum olarak bazı dini ve ırki konulardaki aşırı duyarlılıklara sahip olunduğu kadar, yaşadığımız evrenin beşeri varlığı korunması konusunda da reflekslerimiz gelişir ve kendi varlığımızın 'nesnel' bekası içinde bu farkındalığa erişiriz..

roni
15.10.2007, 13:26
Paylaşımın için teşekkürler iyi bi konuya değinmişsin ben bu konu ile ilgili bi bölümde okuyorum ve yeni anayasa taslağında 2B arazi satışları daha kolay hale geliyor.. Lütfen arkadaşlar bu konuya uzak kalmayalm .. tekrar böyle bi konu üzerinde durduğun için teşşekkürler..

eylül83
15.10.2007, 17:12
34.627 kişi olduk. umarım gerekli katılım ve destek sağlanır.

suzi34
15.10.2007, 18:10
Paylaşım için teşekürler,ben ailece katıldım.Umarım bi işe yarar.

nusayri
16.10.2007, 11:54
insanlık adına yapılan her türlü girişim ve istek gelecek nesil için teminattır,bu istekleri desteklemek her insanım diyenin görevi olmalıdır .
insanca yaşamak ve yaşatmak adına yapılan her eylem kutsaldır.

TEMA yı testekliyorum,imza kanpanyasınada katılmışım.

saygılarımla.

Zahir
17.10.2007, 10:17
Elbette Devleti Denetleyici Mekanizmalar Demokratik, Çağdaş toplumlarda gereklilidir. Bu bağlamda katılmamak elde değil.

Ancak konu, yapılan iş buram buram polemik ve siyaset kokuyor. Yorum yapan arkadaşlardan hiç kimse 2/B Yasası ne demektir. Bu yasanın amacı kapsamı nedir? Neden Cumhurbaşkanı hangi gerekçe ile veto etti şeklinde bir soru yöneltmemişler.

Sıkıcı olmaması babında 2/B yasasını yaşadığım bir örnekle anlatayım. Bu ülkenin insanları dürüst değilse, yapılan Yasalar ülke insalarınca istismar ediliyorsa bu sorun yasa veya yasayı yapandamı yok düdrüst olmayan vatandaştamı???

Şimdi örneği anlatayım;

Yaşadığım yerde yapılan Orman Kadastrosu neticesinde yaklaşık 40-50 dönümlük bir arazi orman olarak Hazine adına tescil olmuştur. Vatandaş bu yerin orman olmadığını üzerinde evi ve ahırı bulunduğunu tarımsal amaçlı kullandığını geçiminin bu yoldan olduğunu dolayısıyla Orman olarak Hazine adına tescil edilen bu yerin tescilinin iptali ile adına tescili talep etmiştir.

Orman denen taşınmazın yerine gittik. Hakikaten adam cağız tarımsal amaçlı kullanıp geçimini bu yoldan temin edip ev ve ahır yapmış. Karar mekanizması 1950 lili yıllarda çekilen hava fotoğraflarında bu yerin Orman olarak görüldüğü dolayısla üzerinde hiç bir orman vasfında bitki örtüsü olmasada Orman olarak tescil edilmesi gerektiği yönünde karar verdi.

Arkadaşlar; 2/B yasası demek Orman iken bu vasfını kaybederek Orman köylüsü tarafından tarımsal amaçlı olarak kullanılan bu yerlerin Orman köylüsüne satılmasına ilişkin yasadır. Cumhurbaşkanın söz konusu yasayı veto nedeni ise kısaca; Bu yerlerin Anyasal hükümce orman köylüsüne satışının değil Devletçe alınacak tedbirler neticesi ile orman köylüsü tarafından kullanımını sağlamkatır.

Bazı konularda duyarlı olmak güzelde... Duyarlı olacağınız konunun ne olduğunu tepikinizi neye gösterdiğinizi bilmeniz gerekir. Sizlerin tepkisi, Cumhurbaşkanın vetosu tamamen siyasi ve polemik amaçlıdır.

Hani köylüden yana olanlar??? Hani halktan yana olanlar. Evet Yasayı rant elde etmek isteyenler, çıkarları doğrultusunda kullana bilir ama dediğim gibi bu Yasanın ve Yasa yapanın sorunu değildir. İnsan olmayan bu Rant kavgacılarının sorunudur.

Söz konusu 2/B yasası yerinde ve doğru bir karardır. Bu yasayı şahsım olarak destekliyorum.

Çünkü yaşadığım yerdeki çifçi Hasanın tek geçim kaynağı olan tarım arazisini elinden alan bir zihniyetin, onun ürütmesini, ekmeğini elinden alın bir zihniyetin yanında yer almam insanlık suçudur.

Abdalan
24.10.2007, 15:55
--------------------------------------------------------------------------------
“2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası

İmza Kampanyasına Katılmak için Tıklayınız...
http://www.tema.org.tr/2B/

Daha Fazla Bilgi için Tıklayınız...
http://www.tema.org.tr/BizdenHaberle...Kampanyasi.htm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sayın Başkan ve Üyeleri
Sayın Başbakan
Sayın Çevre ve Orman Bakanı

Başımız dertte.

Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor.

Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa doğru giderken doğal dengeler bozulurken çözüm, yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir.

Ama biz ne yapıyoruz ?

Nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken sözde “yasal” yollardan satmaya çalışıyoruz.

Ormanlarımız satılık değildir.
Anayasaya aykırı, ulusa ait ormanları satışa çıkararak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2 B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır diyoruz.

Ormanlarımızın satılmaması hep orman kalması için; aşağıda imzası bulunan biz Ülke Gönüllüleri, başta TBMM Başkanımız, Başbakanımız ile Çevre ve Orman Bakanı olmak üzere Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün üyelerinden, ilişikte yer alan 2 B ile ilgili çözüm önerilerimizi dikkate almalarını, 2 B orman arazilerinin satılmamasını ve tekrar 2 B’lerin yaşanmaması için gereken önlemleri almalarınız istiyoruz.

2/ B Alanları Satılmasın İmza Kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması için lütfen bu maili çevrenizdekilere ulaştırın. Ormanlarımızın satılmasına birlikte engel olalım.

TEMA VAKFININ DETAYLI AÇIKLAMALRIAN ŞUNLARIDA İLAVE ETTİM.
4.3) Orman İşletme Müdürlüklerine geniş yetliler verilerek kadrolarına Orman Muhafazaları için Polis ve Jandarma yetkileri ile donatılmış, KOLLUK KUVVETLERİ alınmalı/oluşturulmalıdır. Bunlar Kardan ve Havadan ormanları sürekli denetleyecek olanak ve araçlarla donatılmalıdır.

4.4) Yanan veya yakılan orman alanları (özellikle büyük şehirler çevre oramanları) derhal kontrol altına alınarak ağaçlandırma çalışmaları yapılmalıdır.

4.5) Orman köylüsünün ormanların DOĞAL KORUYUCULARI olabilmelerini sağlayacak tedbirler alınmalı, ormandan ağaç kesimini engelleycek şekilde olanaklar verilmelidir. (Çünkü; Orman köylüsü bilerek orman yakmaz, ihtiyacı için ağaç keser.)

Bilinçsiz Orman köylüsünün elinden " Burası orman arazisidir, orman yapılacaktır " diyerek alınıp orman yapılmayan veya orman Kadastrosu tarafından 2/B olarak kabul edilip orman dışına çıkarılan ve halen tarım arazisi olarak kullanılan yerlerin sahiplerine bedelsiz veya düşük bir bedelle iadesi sağlanarak bu mağdur edilen Orman köylüsü ile barış sağlanmalıdır.
Çünkü onlar gerçekten ormanların Doğal koruyucularıdır.

Selam ve Sevgilerimle dostlar.

Abdalan
24.10.2007, 16:04
TEMA VAKFININ DETAYLI AÇIKLAMALARINA ŞU TEDBİRLERDE İLAVE EDİLMELİ

4.3) Orman İşletme Müdürlüklerine geniş yetliler verilerek kadrolarına Orman Muhafazaları için Polis ve Jandarma yetkileri ile donatılmış, KOLLUK KUVVETLERİ alınmalı/oluşturulmalıdır. Bunlar Kardan ve Havadan ormanları sürekli denetleyecek olanak ve araçlarla donatılmalıdır.

4.4) Yanan veya yakılan orman alanları (özellikle büyük şehirler çevre oramanları) derhal kontrol altına alınarak ağaçlandırma çalışmaları yapılmalıdır.

4.5) Orman köylüsünün ormanların DOĞAL KORUYUCULARI olabilmelerini sağlayacak tedbirler alınmalı, ormandan ağaç kesimini

engelleycek şekilde olanaklar verilmelidir. (Çünkü; Orman köylüsü bilerek orman yakmaz, ihtiyacı için ağaç keser.)

SONUÇ BÖLÜMÜNE İSE ŞUNLAR İLAVE EDİLMELİDİR.

* Bilinçsiz Orman köylüsünün elinden " Burası orman arazisidir, orman yapılacaktır " diyerek alınıp orman yapılmayan veya orman Kadastrosu tarafından 2/B olarak kabul edilip orman dışına çıkarılan ve halen tarım arazisi olarak kullanılan yerlerin sahiplerine bedelsiz veya düşük bir bedelle iadesi sağlanarak bu mağdur Orman

köylüsü ile barış sağlanmalıdır.

Selam ve Sevgilerimle......

sıma rında
06.11.2007, 12:06
Dedelerımız kanlarıyla aldı bu toprakları dısardan gelen gucler paralarıyla gerı alıyorlar bu duruma sessız kalmayalım.Ve parayı vatanın dan ormanlarımızdan çokseven ınsanları ulkemızden uzak tutalım...

sıma rında
06.11.2007, 12:16
Şuanda Antalya dayım ve yaz aylarında burada yangınlar çok fazla ve sanmıyorumkı yangınlar durup dururken çıksın bu konu uzerınde fazla durulmadıgını dusunuyorum suclu yada suclular bulununcaya kadar bu ısın pesı bırakılmasın ve artık tek bı agac bıle yanmasın dıyorum

slush
11.11.2007, 11:25
2/B Arazilerinde özellikle istanbulda gecekondu semtleri var. Ve bu araziler dün ormandı bugün yerleşim yeri olmuş yer ler degil. 1978 yılından itibaren bu insanlar burda yaşıyor.

Temanın derdi çevrecilik felan da degil istanbuldaki bu arazilerin bu bölgelerde yaşayan dar gelirli vatandaşların ellerine geçmesine tahamülsüzlüktür.

Tema o kadar çevrecesi ise istanbulun kuzeyinde zekariyeköydeki 58 bin çam agacının kesilmesi sonucunda olusturulan koç universitesine karşı ne yapmıştır.

ilgilenenler için link.
http://www.evrensel.net/06/03/31/gundem.html

Yasadışı Koç Üniversitesi inşaası için 58bin ağacın kesilmesine karşı sus pus olan Tema websayfalarında Koç Vakfının diktiği 3-5 ağacın kampanyasını duyurmaya çalışmaktadır.
ilgilenenler için link
http://www.tema.org.tr/Calismalarimiz/AgaclandirmaProjeleri/TemaVehbiKoc.htm

2/B evet Temaya hayir