yoldaş24
13.10.2007, 14:08
Hani islamı iyi yaşayan ve bilen bir toplum olsak anlayacağım.Ama bizim yaşam tarzımız ve dine olan bakışımız çok daha farklı bu çoğu zaman birilerinin rahatsız olmasına sebebiyet vermiştir fakat onlarında zamanla doğru yolu bulacaklarını düşünüyorum.Gerici zihniyetten bahsediyorum yoksa kimsenin ibadetine karışmak gibi bir hakkımız yok.Ya kafama takılan husus bayram telaşını bizim daha fazla yaşamamız hani diğer tarafta insanlar oruç tutup 1 ay boyunca kendilerini ona empoze edip bir maneviyat yaşarken bu bayram ın onlara daha anlamlı olması gerekirken biz bu bayram sevdamız sayesinde onlara öncü oluyoruz .Doğal olarakda onlarda bunu yadırgıyor,bencede haklılar.Benim içinse en kıymetli bayramlar CUMHURİYET VE 23 NİSAN bayramlarıdır.Ben islamın değil ATATÜRK ÜN kazandırdığı değerlerin korunması ve yaşatılması taraftarıyım.
Bayramların en önemli yani insanları sevdikleriyle biraraya getirmesidir.bayram sevinç mutluluk paylaşım kaynaşma gibi güzel kavramları barındırıp hoşgörü ve sevgi ortamına yol açıyor.şeker bayramı sadece sadece oruç tutanların bayramı değildir.ülkede yaşayan herkezin bayramıdır.
alevi_che
13.10.2007, 14:29
Bencede bu bayram sadece ramazanda oruç tutanların bayramı değildir.Yani bu bayram ne kadar islami bir bayram olsada herkesin bayramıdır.İnsanın sevdiklerini görmesi gerektiğini hatırlatıyor.Bu herkes için bir mutluluk kaynağıdır.
Oruç tutanların yaşadığı maneviyat kadar bizde akrabalarımızı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. :wink:
pazarcıklı
13.10.2007, 14:43
buna benzer konular açılmıştı orada da ortak fikir aynıydı,inançları gereği ramazan da oruç tutan insanlarımızın ramazan bayramını kutluyoruz...
bizlerse eskiden beri, bu bayramlarda sevdiklerimizle bir araya geldik,bence birlik ve beraberlik adına güzel bir fırsat...Saygılar...
Evet İslamı tam olarak yaşamıyo olabiliriz, oruç tutmayabiliriz--kaldı ki bikaç gün tuttum oruç ve aleviliğimden bişey kaybetmedim--ama bu bayramı kutlamayacağımız anlamına gelmiyo bence..:yaw
Çünkü bayram denilince bizlerin aklına ramazan yada ne bileyim ona benzer bir şey gelmiyor..bayramlar ailenin birarada olduğu nadir anlardır..el öpmektir..küçükler için harçlık almak şeker toplamaktır...sonuçta geleneklerimizde olan bir şeydir bayramlar..
Şeker bayramı sadece islamı olarak düşünmemek gerek.İster oruç tut ister tutma ama bu bir gelenek olmuştur artık.Büyüklerimiz bizden ziyaret etmizi bekler, küs olanlar içinde ayrı bir firsattır.Sonuç olarak islamı bayram diye değerlendirilmemelidir.
Mahir_86
14.10.2007, 16:41
peygamberler tek bir kesim insan için gelmemişki.. ramazanda sadece isalama gelmemiş olur.. yani bu bayramlar-günler Allah tarafından Tüm İnsanlığa kutsal olarak bildirilmiştir. aynı Muharrem orucu gibi.. sadece alevilere mi kutsaldır sizce? Kerbela da ölenler sadece Alevi miydi? Onlarda hem alevi hemde müslümandı..
herkezin Bayramı hayırlara vesile olması dileklerimle. Saygılarımı sunarım..
Walla benim islamla pek alakam yok, baska bir dinle de yok. Calisan kesimiz iste. Bayram geldi bahane, tatil yapmak sahane. Bu kadar. Bitti :D
bana saçma geliyor bir ay orucu onlar tutuyor bayramı onlardan fazla bizimkiler yapıyor.Ben sadece işin tatil boyutuyla ilgileniyorum...