Orijinalini görmek için tıklayınız : Kars'ta AKP ‘yardımı' izdiham yarattı

alevi_che
13.10.2007, 14:20
Kars'ta AKP ‘yardımı' izdiham yarattı

Kars'ta Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından ihtiyaç sahibi kadınlara nakdi yardım yapıldı.

Kars Belediyesi'nde yapılan yardımda, 600 kadına içinde 35 YTL'nin bulunduğu zarflar dağıtıldı. Zarfları bir an önce almak isteyen kadınlar birbirini ezdi.

Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Alibeyoğlu, ilde yaşayan esnaf ve iş adamlarının verdikleri toplam 20 bin YTL'yi, ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını belirtti.

Yardımların dağıtılmasının "biraz" sıkıntılı olduğunu söyleyen Alibeyoğlu, şunları söyledi:

''Yardım sırasında oluşan izdiham görüntüleri nedeniyle bir ara yardımdan vazgeçme noktasına geldik. Ancak yüreğimiz dayanmadı. Gerçekten zor durumda olan vatandaşlarımız var. Bayramı nasıl geçireceklerini düşünüyoruz. Bu yardımları belediye olarak biz yapmıyoruz. İş adamlarımızdan, esnafımızdan, dostlarımızdan talep ediyoruz, onlar da sağ olsun gönderiyorlar. Ama yine de zor durumda kalıyoruz.''

Kars'ta önceki gün de Ticaret Odası gıda paketi dağıtmış, bu esnada birçok kadın birbiriyle kavga etmişti.

Bence doğuda yoksulluğun boyutunun en iyi şekilde anlaşılması için çok güzel bir örnek.Bu olayda yoksulluğun ne düzeyde olduğunu anlamak sanırım çok zor değil...

Yapılan yardım ''para'' yardımı.Miktar 35 YTL.Bu yardıma muhtaç olan insanlar... Para için birbirleriyle kavga eden insanlar...

İşte AKP nin memleketi getirdiği son nokta...

suveydiyeli
13.10.2007, 14:37
Ya !!!! herşey iyi , hoş, güzel...........
Doğudaki yoksulluğu böyle ön plana çıkarmak ne kadar işlevsel???

Belediye Başkanı yardım dağıtıyormuş.......Hem de 35 milyon lira........
Bilmem hatırlar mısınız??? yıllar önce Diyarbakır'da da daha acı görüntüler yaşanmıştı.....Erzak paketleri insanların üzerine atılmıştı..Burada gerçekten amaç YARDIM ise daha sistemli ve düzenli yapılırdı...

Tamam kabul ediyorum bir DOĞU gerçeğimiz var ama böyle sistemsiz yardım dağıtma eyleminden sonra gazetecilerin " kadınlar kavga etti,izdiham yaşandı...." gibi cümleleri kullanılması gerçekten ard niyetli buluyorum...Yoksulluk heryerde var, Doğu'da da, Batı'da da....

pazarcıklı
13.10.2007, 14:38
yardım yapmasını bile beceremedik yıllardır malesef ki malesef...

bütün yardımlarımız insana, ama yardım ediliş şeklinin insanlıkla hiçbir ilgisi yok...

insanlar birbirini eziyor,gerçekten o insanlara bişey diyemiyorum,çünkü gerçekten ihtiyaçları var...

herzaman aynı senaryo;yardım yaparken,medya çağrılıyor,sözde yardımı yapanlar,gururla yerlerine geçiyor ve şov başlıyor...

hükümetlerimiz,hertürlü yolsuzluğu, dolandırıcılığı kimseye hissettirmeden organize bir şekilde, çok güzel yapabilirken,bu götürdüklerinin yanında devede kulak kalan yardımları yaparken,duymayan kalmıyor...

Bu konuda bir örnekte ben vermek istiyorum,babam ilkokul öğretmeni,ondan dinledim:dersteyken hademe derse izin isteyerek girip sınıfta durumu iyi olmayan bir öğrencinin ismini bağırarak, çağırmış...öğrenci gitmiş bir müddet sonra elinde bir çift ayakkabıyla sınıfa girmiş bütün arkadaşlarının önünde...ben o çocuğun halini hayal ettim ve duygulandım...

gene akp den sonra atanan müdürün işi olduğunu söyledi babam...bu şekilde insanları etkilemeye çalışıyorlar:excl: :excl: :excl: ...

alevi_che
13.10.2007, 14:43
Ya !!!! herşey iyi , hoş, güzel...........
Doğudaki yoksulluğu böyle ön plana çıkarmak ne kadar işlevsel???
Belediye Başkanı yardım dağıtıyormuş.......Hem de 35 milyon lira........
Bilmem hatırlar mısınız??? yıllar önce Diyarbakır'da da daha acı görüntüler yaşanmıştı.....Erzak paketleri insanların üzerine atılmıştı..Burada gerçekten amaç YARDIM

Evet başkan yardım dağıtıyor 35 ytl... Ama buradaki amaç yardımdaki miktarı ön plana çıkarmak değil.Bu yardıma insanların aşırı katılımı.Yardım sırasında yaşanan kavgalar.Geldiğimiz durum...

Yıllar önce Diyarbakırda da buna benzer bir rezillik yaşanmıştı.Hatta ben hatırlıyorum yine doğu illerinden bir tanesinde AKP halka ekmek dağıtıyordu.İzdihamı görmeniz gerekiyordu.Bir tana ekmek için insanların birbirlerine ettiği küfürler,kavgalar,,, çok hoş olmasa gerek...

Bu olaylardaki işlevsel amaç, insanı insan yerine koymuyorlar.İşte buna vurgu yapmaktı.

suveydiyeli
13.10.2007, 14:50
Evet başkan yardım dağıtıyor 35 ytl... Ama buradaki amaç yardımdaki miktarı ön plana çıkarmak değil.Bu yardıma insanların aşırı katılımı.Yardım sırasında yaşanan kavgalar.Geldiğimiz durum...

Yıllar önce Diyarbakırda da buna benzer bir rezillik yaşanmıştı.Hatta ben hatırlıyorum yine doğu illerinden bir tanesinde AKP halka ekmek dağıtıyordu.İzdihamı görmeniz gerekiyordu.Bir tana ekmek için insanların birbirlerine ettiği küfürler,kavgalar,,, çok hoş olmasa gerek...

Bu olaylardaki işlevsel amaç, insanı insan yerine koymuyorlar.İşte buna vurgu yapmaktı.
...........
Yardım miktarının belirtilmiş olması ya da yoksulluğun bu biçimde ön plana çıkarılması değil benim eleştirim Sevgili alevi-che....Sanırım yanlış anladınız beni..

Ben sistemsizliğin ve düzensizliğin ardından gazetecilerin pişkinliğine, duyarsızlığına ve saygısızlığına kızıyorum..Onları kınıyorum...

Ayrıca bu haberi topik açarak bizimle paylaştığınız için size teşekkürler ediyorum...Zaten topiklerinizi sıkı takip ediyorum...

alevi_che
13.10.2007, 15:06
...........
Yardım miktarının belirtilmiş olması ya da yoksulluğun bu biçimde ön plana çıkarılması değil benim eleştirim Sevgili alevi-che....Sanırım yanlış anladınız beni..

Ben sistemsizliğin ve düzensizliğin ardından gazetecilerin pişkinliğine, duyarsızlığına ve saygısızlığına kızıyorum..Onları kınıyorum...

Ayrıca bu haberi topik açarak bizimle paylaştığınız için size teşekkürler ediyorum...Zaten topiklerinizi sıkı takip ediyorum...

Aslında aynı noktayı eleştiriyoruz. :)

Duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler...

renat
13.10.2007, 15:22
Yardım yapma şeklini bir türlü öğrenemedik nerede bir yardım yapılsa hep izdiham hep gösteriş.
ülkenin ne halde olduğunu kendileride biliyormuş meğerse.

anadolu75
14.10.2007, 00:54
en sonunda halki zehirleyecekler sozde yardimlariyla.akpnin mali sagliga zararlidir halkin almamasi lazim.

sausen
14.10.2007, 04:17
Merhaba,

Eğer yardım etmeye bu kadar düşkünseler;
belirlesinler yardıma muhtaç insanları.
Evleri dolaşıp bıraksınlar.
Bu şekilde bir yardımdan çok bir eziyet durumu söz konusu...

Saygılarımla...