Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat, Zile'nin Tüm Alevi Köyleri Harita

gulemin
14.10.2007, 06:18
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14800&d=1195237340

64 yerlesim yeri
(59'u Alevi, 5'i karisik)

Acipinar, Acisu, Agcakeçili, Agilcik, Akdogan, Akgüller, Akkiliç (Guldan), Alayurt, Alibagi, Aliçözü (Kasin), Alihoca, Armutalan, Belpinar, Büyükakköz, Büyükkarayün, Cakircali, Camdere, Capak, Cayirköy, Ciftlikköy, Emirören, Göçenli, Gölcük, Gümüskas, Güngörmez, Imirtol (Emirdolu), Karabalçik, Karacaören, Karsipinar, Karsiyaka, Kervansaray, Koças (karisik), Kozdere, Kursunlu, Kuruçay, Kurupinar, Kuzalan, Küçükakköz, Küçükkarayün, Küçükkozluca, Küplüce, Palanli, Salur (karisik), Saraçköy, Savciköy, Sofular,
Seyhköy (benim köyümmmmmm )Taskiran, Uzunköy, Üçkaya, Ütük, Yalnizköy, Yaylakent (Giderüp), Yaylayolu, Yenidagiçi (Kirampa), Yücepinar, Güzelbeyli (Silis), Yalinyazi, Temecik, Igdir (karisik), Yeniköy, Hatippinar (az Alevi var), , Elmacik, Evrenköy (az Alevi var)

gulemin
13.11.2007, 08:05
Zile'nin Alevi köylerinin hemen hemen hepsi Türk'tür (Türkmen)
fakat Seyhköyü, Yücepinar, Büyükakköz, Küçükakköz ve Gümüskas köyleri Kürt Alevi köyleridir.. Corum, Yozgat, Amasya'daki diger Kürt Alevi köyleri gibi, aslimiz Tunceli'dir (Pertek).. ama ne zaman gelip yerlestik bilgim yok canlar!.. ama kesin olan, 1938'de Tunceli isyanindan önceydi..

saygilar

huseyiny
21.11.2007, 16:38
gulemin kardeş alevi köylerini yazmışsın güzel de bayırköy ve üçköyün alevi köyü olduğunu ilk defa senden duyuyorum. bu köylerin aksine çok daha gerici yobaz ve sünni köyler olduğunu biliyordum. benmi yanlış hatırlıyorum yoksa.. ben savcıköylüyüm. bayırköyüde üçköyüde iyi bilirim... bunlar sünni köyleri

gulemin
21.11.2007, 20:29
gulemin kardeş alevi köylerini yazmışsın güzel de bayırköy ve üçköyün alevi köyü olduğunu ilk defa senden duyuyorum. bu köylerin aksine çok daha gerici yobaz ve sünni köyler olduğunu biliyordum. benmi yanlış hatırlıyorum yoksa.. ben savcıköylüyüm. bayırköyüde üçköyüde iyi bilirim... bunlar sünni köyleri

sagol bilgin için
düzeltmeyi yapacam

xolxol_12
01.12.2007, 00:01
Zile'de Kürt Alevi köylerinin olacağı aklımın ucundan geçmezdi eline sağlık...

gulemin
01.12.2007, 05:53
Zile'de Kürt Alevi köylerinin olacağı aklımın ucundan geçmezdi eline sağlık...

olmaz mi cannnnn Zile'de var, Corum'un Alaca ilçesinde var, Yozgat'in Cekerek ilçesinde, Amasya'nin Göynücek ilçesinde... Türk Alevi köylerine göre köy sayisi azdir ama yine de variz yaniiii :)
saygilarrr

YAZICI
23.12.2007, 21:31
bir zileli olarak teşekkür ederim bende GÖÇENLİ KÖYÜN denim...

huseyiny
21.01.2008, 13:16
Zile'nin Alevi köylerinin hemen hemen hepsi Türk'tür (Türkmen)
fakat Seyhköyü, Yücepinar, Büyükakköz, Küçükakköz ve Gümüskas köyleri Kürt Alevi köyleridir.. Corum, Yozgat, Amasya'daki diger Kürt Alevi köyleri gibi, aslimiz Tunceli'dir (Pertek).. ama ne zaman gelip yerlestik bilgim yok canlar!.. ama kesin olan, 1938'de Tunceli isyanindan önceydi..

saygilar

küçükkozluca köyüde kürt köyüdür....

belkis_60
21.01.2008, 13:53
güzel bir harita olmuş teşşekürler bilen biride turhal için yapsa bende turhallıyım ama bilmiyorum alevi köylerini

zileli
28.01.2008, 10:49
emegine saglik can ben emirdolu köyündenim asil adi

imirdolu idi zile belediyesi emirdolu olarak degiştirdi.

saglıklı günler diliyorum.

Zileli Orhan
06.04.2008, 00:53
Tüm canlara selam olsun.

Bu yazı, bu forumdaki ilk yazımdır. Zile Kültür üzerine araştırmalarım ve eserlerim vardır. Gulemin Kardeşimin yazısına bir katkıda bulunmak isterim. Zile'nin sosyolojik yapısına ilişkin kısa bir tabloyu veriyorum. Eğer talep olursa, ayrıntılı bir liste de verebilirim.

Selamlar

Türk-Alevi 34
Türk-Sünni 29
Aşiret (Hubyar veya Sıraç) 18
Kürt-Sünni 5
Kürt-Alevi 5
Çerkez 5
Papaklı-Sünni 4
Papaklı-Şii 2
Muhacir 3
Yörük 1
Karışık (Sünni ve Alevi) 3
Karışık (Türk ve Kürt) 2
Karışık (Türk-Sünni, Alevi ve Çerkez) 1
Karışık (Çerkez ve Kürt-Alevi) 1
Karışık (Alevi ve Çerkez) 1

efla
08.05.2008, 18:35
teşekkürler bilgiler için
kendi köyümde dahil birkaç alevi köyü biliyordum,şimdi hepsini öğrenmiş oldum;)