Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayramda Trafik Bilançosu 3 günde 84 ölü 403 yaralı
makaay2077 14.10.2007, 17:36 RAMAZAN Bayramı tatilinde alınan önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın yollar yine kan gölüne döndü. En çok ölümlü kaza, yollara çıkılan gün olan arife günü meydana geldi. İstanbul hariç, yurdun diğer illerindeki kazalarda, arife günü 38 kişi öldü, 102 kişi yaralandı, bayramın birinci günü 17 kişi öldü, 133 kişi yaralandı, 2'nci günü 15 kişi öldü, 107 kişi yaralandı, son gün olan 3'üncü günü ise 14 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. Böylece 4 günde meydana gelen kazalarda toplam 82 kişi öldü, 403 kişi yaralandı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7483131.asp?gid=180&sz=63020
Birçoğu bayrami ve tatili fırsat bilip akrabalarının yayına gitmek veya haftasonunu geçirmek için yollara koyuldu.çoğu güzel bir hafta sonunun hayalini kurarken gerçek olan acı oldu.çoğunun ölüm nedeni ise insan kaynaklı ihmaller.ölenlere rahmet yaralılara başsağlığı diliyorum.
Ben de birkaç saat öncesi şehir dışından geldim.Aşırı hız ve yağmurun da etkisiyle yollar da inanılmaz kazalara rastladık.
Kayıplara Allah'tan rahmet ,yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim.
bir anlasam... 14.10.2007, 18:01 Ben de birkaç saat öncesi şehir dışından geldim.Aşırı hız ve yağmurun da etkisiyle yollar da inanılmaz kazalara rastladık.
Kayıplara Allah'tan rahmet ,yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim.
Sevgili Mameki,
ülkemizde gökten yere bir şey düşmesin, trafik müthiş etkileniyor... :S Tabii insanlarımız da sağolsunlar, kuralları çok (!!!) ciddiye aldıkları için, sonuçlar da bu şekilde oluyor... Bu bayram araba kullanmamı gerektirecek bir yere gitmedim ama yazın tatile giderken iki-üç kez kaza tehlikesi atlattım. İnsanlar hız limitlerine kesinlikle uymamanın yanı sıra, yol işaretlerine de dikkat etmiyorlar. Kendilerine verilmiş tırmanma şeridi ve karşı tarafa sollama yasağı varken, karşı şeride de geçip (üç araç yanyana ve aynı istikamette, üstelik üçüncü araç karşı tarafın şeridini ihlal ettiğini ve gelen olduğunu da görüyor!) sollamaya kalkıyorlar... Trafik bu, bir anlık bir ihmalin sonuçları çok acı ve geri dönülmez oluyor... :yapmabe Ne olur biraz daha dikkatli, biraz daha yavaş gidelim gideceğimiz yere...
Kazalarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin... Yaralılar da en kısa sürede sağlıklarına kavuşsunlar inşallah...
burdaki yaralılardan biri benim babam olsa gerek,dün gece zincirleme kazaya karıştı.omzunda zedelenme var bırde koluna dikiş atılmış..neyse ucuz atlattık..sadece yollarınkayganlığından değil asıl en önemlısı uykusuzluk ve alkol yuzunden olan kaza sayısı cok daha fazla,,
burdaki yaralılardan biri benim babam olsa gerek,dün gece zincirleme kazaya karıştı.omzunda zedelenme var bırde koluna dikiş atılmış..neyse ucuz atlattık..sadece yollarınkayganlığından değil asıl en önemlısı uykusuzluk ve alkol yuzunden olan kaza sayısı cok daha fazla,,
Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.
Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.
cok tesekkur edıyorum saolasın
bir anlasam... 14.10.2007, 22:44 burdaki yaralılardan biri benim babam olsa gerek,dün gece zincirleme kazaya karıştı.omzunda zedelenme var bırde koluna dikiş atılmış..neyse ucuz atlattık..sadece yollarınkayganlığından değil asıl en önemlısı uykusuzluk ve alkol yuzunden olan kaza sayısı cok daha fazla,,
Geçmiş olsun, Allah korumuş!.. Babanızın en kısa sürede sağlığına kavuşması dileklerimle...
Özelikle bayram dönüşlerinde her zaman tanık olduğumuz bir durum.
Belki garip gelecek ama bununla ilgili bir olay paylasmak istiyorum sizlerle.
İnternet üzerinden tanığım ve devamlı sohbet ettiğim bir abi var.Yüzyüze görüşmesekte uzun zamandır birşeyler paylaştık aramızda.Birkaç haftadır kendisinden haber alamıyordum.Kendisini tanıyan başka bir abla vasıtasıyla abimin kaza yaptığını ve bu kaza sonunda dört kişinin ölmesine sebeb olmus:(
http://www.iphpbb.com/board/fs-89877612nx106223.html isteyenlerverdiğim bu adresten haberi okuyabilir.dört kişini ölümüne sebeb olduğu için suan hastahanede göz altında.Kendiside kazada yaralandı.Karşı taraf haklı olarak şikayetçi olarak.T.C kanunlarını tam bilemiyorum ama avukatlarla görüşmeler olmuş ve avukat çok iyi haberler vermemiş.Karşı tarafın şiakyetçi olmaması için kan parası vermesi gerekiyormuş.Bu miktarda o kadar az bir miktar diğil 100 milyar para gerekiyormuş.Trafik kazasından insan öldürmek sanırım cinayet işlemk suçuna giriyor.Kampanya düzenleniyor şimdi dediğim abi için her ne kadarda suçlu olsada maddi olarak bir şeyler yapılmaya çalışılıyor.Ne kadar başarılı olunur bilemiyorum.
Herşey bir kaç saniyede oluyor.Ben çok dikkatli araba kullanıyorum demek yetmiyor.Karşımızdakinin nasıl biri olduğunu bilmiyoruz.Herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yapmalı diye düşünüyorum.
sahrut75yagmur 15.10.2007, 00:29 burdaki yaralılardan biri benim babam olsa gerek,dün gece zincirleme kazaya karıştı.omzunda zedelenme var bırde koluna dikiş atılmış..neyse ucuz atlattık..sadece yollarınkayganlığından değil asıl en önemlısı uykusuzluk ve alkol yuzunden olan kaza sayısı cok daha fazla,,
Geçmiş olsun...Acil şifalar dilerim...
Saygılarımla.
biz türk milleti olarak halen araç kullanmayi öğrenemedik kuralara hiç uymayız bi kere araba dedinmi tabut demektır direksyona geçtikmi gözümüz bişey görmiyor bastıkça basiyoruz arabanın hiç bir suçu yok suç bizde kullanmasın bilmiyoruz kara yolları boşuna tabeleri koymamış bazi yerleri diyorki azami hız 50 km biz ne yapiyoruz 120 km hızla giriyoruz al sana kaza keskin virajlara yavaşlamamız kerekirken biz 130 km hizla giriyoruz dereye uçuyoruz bide zincirleme kazaları bana çok komik keliyor sürücü belgesini dersi alırken hocalar her derste anlatiyor aranızda ki mesafe en az 50 veye 100 metre olmalı biz neyaiyoruz sıfırliyoruz tabiki zincirleme kaza oluyur ben yılardır araç kullaniyorum hemen hemen türkiyenın her bölgesini gezdım değil kaza daha trafik polisi sürücü belgesi sorduğu yok
xolxol_12 15.10.2007, 21:40 Ne mübarek bayrammış be !
Merhaba,
Büyük kazaların yanında küçük kazalarda oldukça fazlaydı.
Cumartesi ve Pazar günü gördüğüm kazaların sayısını unuttum.
Otobüs beklerken önümüzde yağmur yüzünden 4 tane kaza oldu.
Bu benim sadece gördüğümdü.
Ve insanlarımızın o yağmurda bile inatla sokağa çıkmaları, acele etmeleri
adeta kazaya davetiye çıkarıyordu.
Saygılarımla...
|
|