Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden sıradan Vatandaşın değeri daha düşük
Alevimen 14.10.2007, 21:53 Merhaba
İstanbul'da sel haberlere göre en az 4 kişiyi öldürdü. Bir çok iş yeri hatta hijenik bakımından önem taşıyan hastanaler bile su altında kalmış. Peki neden yağmur olmadığında bu millet ağlar ve yağmur gelincede ağlar? Yani ne trajik bir durum. Haberler'de günlerdir 'istanbulda su kalmadı, bitti bitecek', 'Yağmur niye yağmaz' gibi kimseye fayda getirmeyen şekilde haber yapanlara şunu sormak lazım:
Yağmur gelsede yağmurla baş edecek alt yapı mı var İstanbul'da?
Doğasal koruma tepe, ovaları yok. İnşaa edilmemiş, varsada bozulmuş beton atılıp öylesine plansız projesiz ev yapılmış. Kanalizasyon var ama işe yaramaz en ufak yağmurda dolup taşıyor niye? Neden buna karşın kimse önlem almıyor, gene birçok İNSAN öldü; yaralandı; zarar gördü. Aylar boyunca tezkere gibi olayları meclisde konuşuluyor peki neden hiç biri bu sel felaketlerine önlem almak için proje yürütmüyor?
Benim için bu topraklar'da doğmuş, Türk Vatandaşlığın'da olan her insanın değeri aynıdır, mesleği nedir, zengin midir fakir midir beni ilgilendirmez. Asker'de değerli, bakkalcıda, fırıncıda, sıradan başka vatandaşlarda.
İstanbul'da deposun'da malları selden kurtarmak için bir vatandaşımız öldü. Bunun hesabını kim verecek?
O adamın başka vatadanşlar'dan eksiği nedir? Sıradan biri ve sivil olduğu için değersiz mi oluyor?
Devletin sorumsuzluğu Terörden fazla can aldı götürdü bunu tahmin edebiliyor musunuz?
Sadece hatalı ve düzeysiz trafik sistemi/sinyalleri bile terörden fazla zarar vermiştir bu ülkeye. İsviçre'de yaşıyorum ve haberlerde her defasında vatandaşlarımın böyle çok ucuza can vermelerini seyretmekle bıktım. Yok böyle birşey neden hep benim ülkemde bu olur kim bunun hesabını verecek? İşte bizi meşgul etmesi gereken konular budur. Milyarlarca YTL fuzuli şeylere harcanıyor, iki aydır tezkere konuşuluyor bilmem ne, Askerler oraya buraya naklediliyor.. Binlerce memurlar sabit işler görmek için çalıştırılyor. Sizce bu hep bedava mı?
Vergi paralar hep oraya gidiyor, başka dallara yatırım gerekliyken..
Benim arkadasimda ayni sorunlan manavgatda karsilasti..kendisi alman ve bana gelip sordu:sizin yollar niye bu kadar kötü? Yagmur yagmis ve her yeri sel alip götürmüs...kendisi simdi ordan geri döndü ve saskin bir sekilde bana bu soruyu yöneltti... ucak bu sel nedenlen 3 saat gecikmeli kalkmis Antalyada......cok düsündüm ve bu soruya iyi bir yanit veremedim...yillardir ayni, sadece selde degil, deprem oluyor heryer yerlen bir oluyor...asya ülkelerinde daha siddetli depremler olusuyor ama binalar dimdik duruyor...
bence paralar söyledigin gibi baska yerlere yatiriliyor, ama can güvenligi olan yerlere para devlet cebinden zor cikiyor...
Konu icin sagol, cok düsündürücü
erhan sorunun cevabı çok bait zaten yazmışsın adı üstünde sıradan bi insan:yamukgul: sıradan bişey yani türkiye ilginç ölümler listesinde baş sırada dünyada o ölen insanlar sıradan insanlar hangi sıradan arkasıradan ön sıradan olsa farklı olurdu
türkiyede iki şey çok ucuzdur;
1.insana verilen değer
2.tarihi eser
çünkü ikisindende bızım adir kıymet bılmedıgımız kadar cok var
bir ülkede ölen cocugu ıcın dava acan adama kalkıp ne var yani çocuğu büyütsen sana 30mılyara patlayacaktı kardasın herseyıyle dıyen bı devlet mekanızması varken bu pek önemli değil
biz alıştık
maç sonu kaza kurşunlarına kışları sobadan zehırlenenlere
asker sehitlerine,sellere,bayram gidiş dönüşleri kazalara
türk milletinin zekası çok unutkandır...
cemalettin 14.10.2007, 22:18 bu yaşıma gelene kadar gördüğüm,duyduğum,yaşadığım "sebepleri" ve bu konulardaki fikirlerimi yazar isem,
forum'dan da atarlar,yetkililer ile başım belaya da girer.
yetkililer ile zaten hep sürtüşme halindeyim de,doğruları ortaya söyleyince "önünü,ardını" düşünmeden sadece önyargılar ile tepki verecek olanlar da çullanacaktır,kaldıramaz fakr gelecek hücumları...
"en iyi öğrenme şekli,bizzat yaşayarak öğrenmektir"
her halde bir vakit gelir de,sorgulamaya başlar canı yananlar,önce kendi fikirlerini ve kendilerini sonra da yönetimdeki arızaları
Hu
bu yaşıma gelene kadar gördüğüm,duyduğum,yaşadığım "sebepleri" ve bu konulardaki fikirlerimi yazar isem,
forum'dan da atarlar,yetkililer ile başım belaya da girer.
yetkililer ile zaten hep sürtüşme halindeyim de,doğruları ortaya söyleyince "önünü,ardını" düşünmeden sadece önyargılar ile tepki verecek olanlar da çullanacaktır,kaldıramaz fakr gelecek hücumları...
"en iyi öğrenme şekli,bizzat yaşayarak öğrenmektir"
her halde bir vakit gelir de,sorgulamaya başlar canı yananlar,önce kendi fikirlerini ve kendilerini sonra da yönetimdeki arızaları
Hu
yaşın itibariyle biz çaylaklara göre tecrübe abidesisin amcacım diyim
vallaha bızde çok şeyi yazmak isteriz ama sen daha iyi bilirsinki her doğru her yerde söylenmez...
burda bahsettiğin yetkililer umarım forum yetkiileri değildir adalet mekanizması her zaman adaletlidir bu konuda şüphesi olmasın kimsenin
bende sizden bi kardeşiniz olarak şunu rica edim aydın bilgilerinizi bizimle paylaşarak yol gösterici olun saygılarımla...
Evet her yağan sağnak yağmurda ya ölümler oluyor yada evleri işlerlerini sel basıyor . sokaklardaki logar kapakları zeminin aşşağısında olacağına zeminden yüksekte oluyor tabiki bir fayda sağlamıyor genelde bunları düzeltilmesi gerekirken İstanbul'a hiçbir faydası dokunmayacak olan metrobüsler alındı sonuç fiyasko.Metrobüslere verilen parayla her yağmurda karda sıkışan trafiğe yollar yapıla bilirdi .sıradan vatandaş saatlerce kapalı yollarda beklerken büyüklerimiz en 15 - 20 araçla vatandaşın yanından geçip gidiyor.
Hangi ülkede çöplükten sızan gazdan insan ölmüştür bu ölüm istanbul da oldu.depremlerde ,trafik ve tren kazalarına ölenler olur baştakiler Allah'ın takdiridir derler. Bu ülkede sıradan vatandaşa yaşamak çok pahalı ama ölmek çok ucuz.
Beşiktaşli58 14.10.2007, 22:51 Bizim Türkler öncelikle çok bilinçsiz. O kadar para aliyorlar insanlardan ama nerelere gidiyor? Hiç önemi, degeri olmayan yerlere. Kim yararlaniyor? Ihtiyaci olmayan kisiler...
Bizimkiler herseyi bastan savma yapiyorlar, Türk mentalitesi o dur. 'Su isimi çabukcana bitiriyimde eve gidiyim' gibisinden yapiyorlar islerini. Herseyi yarim yapiyorlar, eee o zaman tabi ki hiç birsey tutmaz.
Ama hepmi öyle? Kesinlikle hayir.
Istedikleri zaman herseyi güzel ve düzenli yapabiliyorlar. Tayyip amcamiz seçimlerin yaklastigindan dolayi Ankara Esenboga Havalimanina giden yolu öyle bir yaptirmis ki, kaymak gibi resmen. Bir kaç yil önce Pursaklar'dan falan dolaniliyordu, bizzat kendim geçmistim. Yollar resmen berbat idi, her yer tas kaya. Ama simdi öyle bir olmus ki, süper yani. Daha bu sene geçtim o yollardan ve gerçekten görmeye deger. Demek ki isteyince oluyormus, sadece seçimden dolayi bir is yapti ve zaten bu da ona yetti. Fakat gaye seçimden önce degil, seçimden sonra isleri yerine getirebilmek. Kos koca Istanbul'a bir kere yagmur yagdiginda resmen çoküyor.
Türkiye'de alt yapi denen birsey yoktur, alt yapi sifir. Herkes bilinçsiz, hiç kimse isini adam gibi yapmiyor, bastan saviyor. Biraz daha bilinçli, biraz daha düzenli olsalardi simdi belkide bir çok hayat kurtarilmis olacakti ama nanay. Bu geri kafalilar ülkede var olduklari süreç Türkiye'den birsey beklemek yanlis olur.
cemalettin 14.10.2007, 22:55 yaşın itibariyle biz çaylaklara göre tecrübe abidesisin amcacım diyim
vallaha bızde çok şeyi yazmak isteriz ama sen daha iyi bilirsinki her doğru her yerde söylenmez...
burda bahsettiğin yetkililer umarım forum yetkiileri değildir adalet mekanizması her zaman adaletlidir bu konuda şüphesi olmasın kimsenin
bende sizden bi kardeşiniz olarak şunu rica edim aydın bilgilerinizi bizimle paylaşarak yol gösterici olun saygılarımla...
en büyük tecrübem ve adamlarıma aktarmaya çalıştığım şudur ki;
öğrenmenin/bilmenin üç yolu vardır.
1-bilenlerden dinleyerek,
2-okuyarak,
3-bizzat yaşayarak.
en pahalı yol 3.yoldur fakat en iyi yoldur...
umduğun doğrudur,forum yetkilileri ile halen bir sorunum yoktur, her halde olacağını sanmam,olmasını da istemem.
nerede susmam gerektiğini bilirim,sözümü tartarım.
"yetkililer" halkımızın öyle veya böyle seçerek kendi kaderlerini teslim ettikleri kişilerdir,maalesef "vekaleten" iş yapanlar olamamışlardır asla.
"vekalet"in büyük sorumluluğu vardır.
"adalet"e güvenirim,adil ve çabuk gerçekleşiyor ise.
doğru olduğunu bildiğimi de alel usul demem,3.yolun işlemesi tercihimdir.
bu yaşa oturarak gelmedik,bir şeyler becerdik.iyi veya kötü halen varız.
işimizde de uzman sayılıyoruz. demek ki bazı şeyleri doğru eylemişiz.
mesleğimizde de en önemli unsur "denge"dir genellikle
"darısı başınıza"
Hu
Çünkü o, bu ülkede sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen şerefsizlerin kölesi... Ve onun gibi 70 milyon tane daha var!! Beş on tanesi, o şerefsizler için sorun değil, o şerefsizlerin çıkarları için ölünmesi gerekiyorsa, fakir fukara ne güne duruyor, ölsün!! Aç kalınması gerekiyorsa, bu insanlar ne için var, bırak aç kalsınlar!!!!!!! Ölen ölsün, aç kalan kalsın!! Biz milyarlar harcıyalım, bu akşam ki düğüne bakalım!!!!
Ancak bilmiyorlar ki; öldükçe çoğalıyoruz!!!!!!!!!!!!!
Saygılar
cemalettin 14.10.2007, 23:04 "sosyal ve hukuk" esasları ile kurulmuş bir devlette "vatandaş"ın bir kesimi diğer vatandaşların "vekalet"ini aldıkta hayat tarzı değişiyor,vekili olduğu vatandaşa başka bir türlü bakmaya başlıyor,değişik bir hayat yaşıyor ise,
"sosyal ve hukuk" esasları sapmış demektir.
"komşun aç iken sen tok yatmayacaksın" denmiş ise,bu kaide olması gereken söze uygun davranılması her "vekil/memur"un çalışma anlayışı olmalıdır
|
|