Orijinalini görmek için tıklayınız : üç mühendis öldürüldü iddiası...

alenya
16.10.2007, 01:31
Aselsan'da birkaç ay içinde intihar eden üç mühendisin F-16 uçaklarının tanıma sistemlerini çözdükleri ileri sürüldü
Aselsan'da beş ay içinde değişik nedenlerle intihar ettikleri ileri sürülen üç mühendisin ölümü üzerindeki esrar perdesinin kaldırılması için savcılık soruşturması sürdürülüyor. Savcılık güvenlik birimlerine soruşturmanın derinleştirilmesi talimatını verirken üç mühendisin ölüm nedenleri üzerinde her gün yeni iddialar ortaya atılıyor.
Bugünlerde internet üzerinde onbinlerce kişiye gönderilen maillerde intiharların aslında cinayet olduğu ve bu cinayetlerin nedeninin ise F-16 uçaklarında bulunan tanıma sisteminin çözülmesi olduğu belirtiliyor.
İddialara göre; bundan bir kaç yıl öncesine kadar F-16 üretim merkezi TAI de uçakların dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi, bir tane dahi Türk mühendisin bile giremediği bir bölümde üretiliyordu.
Bu sistem Türk F-16 sının bir uçak ile karşılaştığında karşıdakinin dost mu düşman mı olduğunu pilota iletiyordu. Burada Türkiye açısından bir sorun yaşanıyordu.
Bir Türk F-16 sı NATO ülkeleri olan, ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında onları olarak algılayarak pilota sinyal göndermiyordu. Bu da sık sık Türk hava sahasını ihlal eden Yunan uçaklarının hava sahasından uzak tutulmasında problem yaşatıyordu.
Başka bir problem de bu ülkelerden herhangi biri ile yaşanacak sorunlarda hava savunma sisteminin tamamen çökmesini gündeme getiriyordu. ABD herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında kendileri tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik tanıma sistemine sahip uçak, helikopter, tank ve izleme sistemleri gibi stratejik araçları istediği zaman uydular aracılığı ile verilebilen talimatla savaş dışı bırakabiliyordu.

ASELSAN mühendisleri 6 ay gibi kısa bir sürede ABD tarafından bize güdülen bu uçak tanıma sisteminin hakimiyetini lehimize çevirmeyi başardı. ABD'nin yıllarca çalışarak kurduğu sistem, Türk mühendisleri tarafından kısa bir zamanda Türkiye lehine çevrilmişti. Türk mühendisler sadece uçak tanıma sistemini çözmemişler aynı zamanda da ABD'nin uydular aracılığı ile gönderdiği sinyallerle savaş araçlarını saf dışı bırakma sistemini de çökertmişlerdi. İnternette son günlerde onbinlerce kişiye gönderilen maillerde üç Türk mühendisin bu yüzden intihar süsü verilerek öldürüldüğü yolunda mailler gönderiliyor.
---------------------------

evet arkadaşlar ben böyle bir şeyin olacağını düşünüyorum. ama asıl sorun şurda, peki bunlar öldürüldüler de bunları kim öldürdü acaba?

renat
16.10.2007, 01:38
İçimize sızan FBI mı desem CIA mi desem yoksa.
ülkemizde ABD nin bu iki FBI ve CIA ajanlarının olduklarını biliriyoruz.
adamlar tabiki istemezler kendi savaş sistemlerinin çözülmesini

spartacus
16.10.2007, 01:53
Bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum. Mutlaka gizli donaanım bilgileriyle alakalı olarak intihar süsü verilmiş gizli servislerin temizlik işidir. Nikita ve X Files serilerini izleyenler bilir.

sausen
16.10.2007, 02:09
Merhaba,

Eğer böyle gizli bir sistemi çözmüşlerse,
kesinlikle öldürülmüşlerdir.
İntihar olayı yalandan başka bir şey değildir.
Peki neden bu insanlara sahip çıkılmamıştır?
Böyle büyük bir olayı çözmüşler,
ülkeye en büyük yararlardan birini yapmışlar ve ölüyorlar.
Peki bu ülkenin sözde sevenleri neden korumamışlar bu mühendisleri?

renat
16.10.2007, 02:21
-Samsun'da çiftçinin biri tarlasın sulamak için sondaj vururken doğalgaz bulundu kuyu kapatıldı. Doğalgazı dış ülkelerden alıyoruz.

-Ağrı doğubeyazıt'da suyla çalışan araba yaptı tamircini biri . Adam iki hafta sonra öldü.

-Batman'da petrol kendiliğnden toprak üstüne çıktı olyın üstüne gidilmeden araştılılmadan konu kapandı

Bu üç mühendisimi yaşatacaklardı.

Garaoglan
16.10.2007, 03:35
Ben Amerikanin veya Ajanlarin böyle bir olayakarisacagina inanmiyorum
tam aksine amerika ne yapar ne eder bunlari kendi alanlarinda calistirmaya her
gayreti gösterirdi diye düsünüyorum

tipki ikinci dünya savasi sonrasindaki Werner von Braun daki oldugu gibi
Werner von Braun Nazi rejimindeki büyük ideolojik rolü olan NSDAP üyesi
ve V2 Roketfüze Teknolojisinde uzman olan bu sahisi savas sonrasi NASA'nin basina getirdigi gibi

Amerika kendi cikarlari icin yillarca düsman gördügü kisiyi önce üst düzey askeriyede Roketteknolji sorumlusu ve daha sonra NASA'nin basina getirmisti

Bence sorumlulari önce kendi aralarimizda aramaliyiz diye düsünüyorum

spartacus
16.10.2007, 22:29
Sır ölümlerdeki 'elveda mektubu'

Otomobilinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisinde bilgisayarında yazıldığı ortaya çıktı..

Sabah Gazetesi, Aselsan'da kritik noktalarda görev yapan üç mühendisin peş peşe ölümlerinin esrarını aralayacak şu habere yer verdi.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, ASELSAN'daki üç mühendisin şüpheli ölümü sırrını korurken, 7 Ağustos 2006'da aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in cebinden çıkan "Elveda" başlıklı mektubunun, ortadan kaybolduğu gün işyerindeki bilgisayarda yazıldığı ortaya çıktı. Ailenin avukatı Birgül Güven, KANAS silahlarında uzman olan mühendisin üstünde bulunan mektubun ne zaman ve kim tarafından yazıldığının araştırılmasını istedi.

Talep üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosya üzerinde çalışma başlatacak.

AYNI KURUMDA 3 ŞÜPHELİ ÖLÜM

Hüseyin Başbilen: Makine Mühendisi... 7 Ağustos 2006'da Ankara'da otomobilinin içinde bileği ve boğazı kesilmiş olarak bulundu.
* Halim Ünsem Ünal: Elektrik Mühendisi... 17 Ocak 2007'de Eymür Gölü kenarında ölü bulundu. Ünal kafasından aldığı tek kurşunla öldü.
* Evrim Yançeken: Elektrik Mühendisi... 26 Ocak 2007'de, altıncı kattan atlayarak intihar etti

Sabah

vidal
16.10.2007, 23:03
bence oyun kurup kumar oynatanlar yapmıştır anlayan anlar

spartacus
16.10.2007, 23:12

Ben bir şey anlamadım, sanırım herkeste benim gibi söylediklerine bir anlam verememiştir.

vitamin
17.10.2007, 00:20
yorumsuz...
herkes neyin ne olduğunu biliyor
eşref bitlis'in uçağı -60C ye kadar dayanıklı bir helikopterdi siirt'e giderken motorun buz tutması sonucu helikopter düştü ve şehid oldu oysa siirtte o gün hava -11C'di...

alenya
17.10.2007, 01:00

dost güzel benzetme yapmışssın.kumar oyununda esas parayı kumarı oynatan kazanırmış.

spartacus
17.10.2007, 01:08
Ya dikkatimi çeken husus nedir biliyor musunuz? Ölen mühendislerden bir teki bile uçak mühendisi değil; çok enteresan. Normalde uçak, helikopter alanına uçak veya makina mühendisleri girerken durum hiçte böyle değil. Öte yandan mühendisler odalarının konuyla ilgili bir açıklamasına rastlamadım. Bu işin köklerini içte aramak bana daha mantıklı geliyor.

makaay2077
17.10.2007, 13:11
Arkadaşlar bu olay bir intihar değildir.hiç kafasının arkasına kurşun sıkıp intihar edeni gördünüz mü? Bu olayda CİA`nın parmağı olduğu kesin.Ya doğrudan kendileri öldürdü ya da Özel harp aracılığıyla oldu.Peki her fırsatta derin devleti bitireceğiz diyen akp hükümeti ne yaptı.Ya olayın üstüne gitmeyen dosyayı şipşak kapatan savcılar ...

ilker_che
17.10.2007, 13:24
ölümler sırasında aselsan da staj yapan bi arkadasımla dün konusmustuk bu konuyu...arkadasım ölen mühendisleri tanımıyodu ama bi tanesi hakkında sagdan soldan duydugu bilgileri varmıs.ölen mühendis hakkında birisi "burdaki herkesin intihar edecegine inanırım ama onun intihar edecegine inanmam.önümüzdeki 3 sene için projelerinden tutun da evliliğine kadar günü gününe plan yapmıstı bunu biliyorum" demiş.
bu olayların intihar olduguna ve tesadüf olduguna inanan var mıdır acaba?

cemalettin
17.10.2007, 14:11
evet arkadaşlar ben böyle bir şeyin olacağını düşünüyorum. ama asıl sorun şurda, peki bunlar öldürüldüler de bunları kim öldürdü acaba?

selam,
düşünceler doğrudur herhalde.
kimlerin öldürdüğüne gelince;
o tarihlerde pek çok "uçan daire/ufo buralara gelmiş idi.
sanırım bizde de akıllı insanlar olmasını kıskanan Marslı'lar öldürmüşlerdir.

desem acep nasıl karşılanır?

Hu

cemalettin
17.10.2007, 14:14
.
bu olayların intihar olduguna ve tesadüf olduguna inanan var mıdır acaba?

her halde bu "intihar"olayını gerçekleştirenler inanıyorlardır...

ilker_che
17.10.2007, 14:22
her halde bu "intihar"olayını gerçekleştirenler inanıyorlardır...

cok zekice...

cmelisa
17.10.2007, 14:51
Kesinlikle intahar olmadığı apaçık ortada.Zaten ölen mühendislerin ailelerinin ısrarları yüzünden dosya yeniden açılmış.Ama eminimki dosyayı kapatmak için yine bir saçma gerekçe sunulacaktır çünkü bununda altından silahları pkk da çıkan Amerıka hükümetinin olduğunu düşünüyorum.Eee konuda AMERIKA nın parmağı varsa mutlaka örtpas edilecektir herzamanki gibi..

Baran336
17.10.2007, 15:17
Ben Amerikanin veya Ajanlarin böyle bir olayakarisacagina inanmiyorum
tam aksine amerika ne yapar ne eder bunlari kendi alanlarinda calistirmaya her
gayreti gösterirdi diye düsünüyorum

tipki ikinci dünya savasi sonrasindaki Werner von Braun daki oldugu gibi
Werner von Braun Nazi rejimindeki büyük ideolojik rolü olan NSDAP üyesi
ve V2 Roketfüze Teknolojisinde uzman olan bu sahisi savas sonrasi NASA'nin basina getirdigi gibi

Amerika kendi cikarlari icin yillarca düsman gördügü kisiyi önce üst düzey askeriyede Roketteknolji sorumlusu ve daha sonra NASA'nin basina getirmisti

Bence sorumlulari önce kendi aralarimizda aramaliyiz diye düsünüyorum

Tabiki bunlarin usaklari isbirlikcileri her Ülkede var, zaten istihbaratlar elele kol kola calisiyorlar!!!

Yukarda belirtilen bilgiler tabiki dogru ama o baglamda CIA yapmaz bunlari kullanirdi mantigi günümüzde gecerli degil diye düsünüyorum!!!!

1900-1945-50 yillarina kadar arastirmalarin buluslarin gelistirmelerin hepsine yakini Almanlar tarafindan yapiliyordu bu baglamdada Amerika o sürecte kullana bilecegi herkesi kullaniyordu cünkü Amerika o alanda Almanyanin cok gerisindey di!!!

Simdi gerisinde olmayi bir tarafa birakalim, hersey Amerikanin elinde Dünya sömürgeleri altinda. Var olan Düzeni yasatmak koruya bilmek icin yaratilmis tüm koruma mekanizmasini tehlikeye sokacak herseyi yok ediyorlar siliyorlar. Dünyada Mosad ile CIA olmadigi yer yok, Almanyada bile 100bin Nüfüsunu asan sehirlerde CIA elemanlarinin olmadigi hic bir yer yok.

Mühendislerin nere ne baglantili oldugunu bilmiyorum ama eger ki denilen sekilde Amerika icin tehlike temsil ettigi anda CIA yapmayacagi birsey degil.

spartacus
17.10.2007, 17:20
Böylesi bir durumda her şey akla gelmelidir. İşin içinde MOSSAD ve CIA olsaydı, kamuoyunun bu kadar sessiz olacağını sanmıyorum hiç. Konu ASELSAN içinde zuhur ettiğine göre, devlet sırrı olan konularla alakalı bir cinayet olduğu yönünde şüphelerim var. EMO ve MMO'nun konuyla ilgili suskunluğuda bana o yönlü baskıların üzerinde olduğu izlenimi veriyor. Nasıl oluyor böylesi bir şey karşısından çeşitli Mühendis odaları sus-pus kalabiliyor. Bu anlamda işin içinde MİT'inde olabileceği ihtimalini hesaba katıyorum.

avni
17.10.2007, 23:09
ölen mühendislerin ölümleri kesinlikle normal degil bence hayati önem taşıyan bilgilere ulaşmış onları çözmüş olan dahi insanları derin devlet yapmıştır diyorum.Ancak cinayeti çözmek te bir o kadar önemli tabiki.

Garaoglan
18.10.2007, 03:29
Tabiki bunlarin usaklari isbirlikcileri her Ülkede var, zaten istihbaratlar elele kol kola calisiyorlar!!!

Yukarda belirtilen bilgiler tabiki dogru ama o baglamda CIA yapmaz bunlari kullanirdi mantigi günümüzde gecerli degil diye düsünüyorum!!!!

1900-1945-50 yillarina kadar arastirmalarin buluslarin gelistirmelerin hepsine yakini Almanlar tarafindan yapiliyordu bu baglamdada Amerika o sürecte kullana bilecegi herkesi kullaniyordu cünkü Amerika o alanda Almanyanin cok gerisindey di!!!

Simdi gerisinde olmayi bir tarafa birakalim, hersey Amerikanin elinde Dünya sömürgeleri altinda. Var olan Düzeni yasatmak koruya bilmek icin yaratilmis tüm koruma mekanizmasini tehlikeye sokacak herseyi yok ediyorlar siliyorlar. Dünyada Mosad ile CIA olmadigi yer yok, Almanyada bile 100bin Nüfüsunu asan sehirlerde CIA elemanlarinin olmadi hic bir yer yok.

Mühendislerin nere ne baglantili oldugunu bilmiyorum ama eger ki denilen sekilde Amerika icin tehlike temsil ettigi anda CIA yapmayacagi birsey degil.

Tamam haklisin katiliyorum
ama hernedense herseyin altinda amerikalilari aramak günümüzde halk sporu haline gelmis

ya ortada net birsey yok sadece olabilirde olabilirde olabilirde ve hersey olabilir
degilmi o zaman bende baska bi teori atiyim ortaya
sonra ciksin ordan baska biri bisey desin böyle uzarda gider

ben sadece suna inaniyorum bokta gezenin ayagi hep bokta olurmus

herneyse Allah Rahmet eylesin insallah böyle üzücü haberlerle birdaha karsilasmayiz

Güzelyürek
18.10.2007, 08:28
yani neden hepsi birden intihar etsinki.aşarılı mühendisler umut vadediyorlar.aynı firmanın 3 mühendisi neden kendilerini öldürmek istesin ki.bence bu firmanın derinlemesine araştırılması lazım.sırrı çözdüler öldürüldürler.komik buna intihar demek ço komik.seri cinayetler bunlar.

makaay2077
02.11.2007, 14:46
Aselsanda ki mühendislerin ölmünün üstünden hemen hemen bir yıl geçt.Meydada mankenlerin popoları kadar yer bulamayan bu olayın sır perdesi bir türlü çözülemedi.İntihar deniler geçiştirildi.size Fikri Sağların yazısını paylaşıyorum.Bu ölümlerin aslında nasıl bi komplo olduğu görülsün

Aselsan ölümleri bize ne anlatıyor? 02/11/07

Belki hatırlayacaksınız geçtiğimiz yıl gazetelerde pek de önemsenmeyen bazı haberler çıkmıştı. Bir iki gazete bu haberi büyütmek istedi. Sonra "olağan" kabul edip takipten vazgeçti. Oysa olay ASELSAN'da çalışan 3 mühendisin ölümüyle ilgiliydi. İlginç olan şuydu: Anlaşılmayan bir şekilde peşi sıra ölen bu genç insanların ölümleri toplumda infial yaratmamıştı. Kuşku bile duyulmamıştı!.. Üstelik kurumları da suskundu... Çünkü resmi raporlar "hepsine intihar"

demişti...

Doğrusu geçen yıl, yapılan birkaç başvuru karşısında biraz soruşturma yapmıştım. Yetkililer gençlik sorunları, insan psikolojisi gibi mantıklı bazı açıklamalarda bulunmuş, beni ikna etmişlerdi. İntihar olarak algılamış, olayın arkasını bırakmıştım.

Geçenlerde birlikte olduğum Ankara'da önemli bir odanın yöneticisi olan yakın dostum Suna Altıntaş bu konuyla ilgili bir gelişme olduğunu söyledi. Heyecanla "Aselsan'daki sır çözüldü"diye ilave etti. Bilgilerini sizinle paylaşmak istedim..

F-16 üretim merkezi TAİ'de, uçakların "dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistem" özel bir bölümde üretilirmiş. Bu sistem bizim tarafımızdan bilinmediği gibi üretimi esnasında hiçbir Türk mühendisi de bu bölüme giremezmiş..

Bu sistem, Türk F-16'sı için çok önemli. Çünkü bir uçak ile karşılaştığında karşıdaki-nin dost mu düşman mı olduğunu pilota iletiyor... TAİ'de üretilenlerde bir sorun var... Bir Türk F-ı6'sı, ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında tıpkı kendi arkadaşı gibi onları da DOST olarak algılıyor!..

Bu da bir savaş halinde, bu ülkelerin uçaklarının bizi avlayabilmesi anlamını taşıyor... Bu durum anlaşıldıktan sonra, Aselsan mühendisleri 6 ay gibi kısa bir sürede, ABD tarafından bize uygulatılan bu "kasıtlı" uçak tanıma sistemini lehimize çevirmeyi başardı.

ABD'nin yıllarca önce "art niyetle" kurduğu tezgâh, "genç mühendisler" tarafından kısa bir zamanda bertaraf edildi. ABD sadece bu sistemle bizi elinde tutmuyormuş meğer... Uzun, yoğun ve gizli çalışmalar sonucunda ABD'nin bir başka oyunu daha ortaya çıkarılmış. ABD daha vahim ve önemli bir kozu elinde tutuyormuş:

Herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında ABD tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik sisteme sahip uçak, helikopter, tank, zırhlı birliklerin izleme sistemleri gibi hayati araçlarını "UYDUSUNDAN VERDİĞİ BİR EMİR İLE SAF DIŞI BIRAKABİLİYOR." Yani, kendi yaptığı bu elektronik sistemler istendiği anda uzaktan kumanda misali uydulardan kontrol edilebiliyor. Böylece istediklerini kazandırıp, istediklerini kaybettirme gücünü elinde tutuyor!...

Altıntaş diyor ki; Bu mühendisler ölümü istemedi, öldürüldü!.. Çünkü; ASELSAN mühendislerinin, "uçak tanıma sistemlerinin" MİLLİLEŞTİRİLMESİ konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı bu ABD güdümlü "elektronik sistemleri kontrol dışı bırakan uydu müdahalesini bertaraf edecek" yeni elektronik sistemleri nde de geliştirmiş olmaları. Böylece silahlı gücümüzün dış müdahalelerden uzak olması için çalışıyorlardı.

Bu çalışmaları yapan 3 gencimiz nedeni belirsiz bir şekilde öldü. İntihar diyerek üstü kapatıldı. Faillerinin kadim dostlarımız(!) olduğu konusunda hiç şüphemiz yok... Aksini yetkiler açıklamalı. Ve en azından ailelerini ve arkadaşlarını ikna etmelidir. Yoksa "faili meçhul!" bir olay olarak kalacaktır... İçinde yaşadığımız "feci" durumu bu bilgiler içinde yeniden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. "Öfkeyi" bir kenara atarak daha çok şeyi sorgulamalıyız..

Erdal İnönü'yü kaybettik o sadece bilim adamı, siyasetçi değil aynı zamanda halk adamıydı. Yeri doldurulamayacak. Herkese başsağlığı diliyorum.