Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Tezkereye hayır' demek için Taksim'e
başkabirdünya 16.10.2007, 12:01 İSTANBUL (16.10.2007)- Sınırötesi operasyon için hazırlanan tezkere meclise gönderildi. Siyasi parti ve platformlar ile demokratik kitle örgütleri ise kirli savaşa karşı demokratik barış talebini dile getirmek için bugün akşam Taksim Tramvay Durağı'nda buluşacak.
Dün İHD İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması düzenleyen kurumlar, sınırötesi operasyon hazırlıklarına karşı eylem çağrısında bulundu. Kürt illerine yönelik askeri operasyonların yanısıra yaratılan gerginliğe ve şovenist saldırılara karşı uyarana kurumlar, “Tezkereye evet demek, daha çok kan dökülmesini, yeni katliamları onaylamaktır. Hep birlikte tezkereye HAYIR diyelim” çağrısında bulundu.
Aralarında ESP, DTP, EMEP, SDP, EHP, HÖC, DHP, Devrimci Hareket, Alınteri, Antikapitalist, HKM, Mücadele Birliği, Odak, SODAP, Tekstil-Sen ve Partizan'ın yer aldığı kurumlar Bugün akşam saat 19.00'da Taksim Tramvay Durağı'nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek.
1 Mart tezkeresinde olduğu gibi
Kurumlar, dün yaptıkları açıklamada “Yapılmak istenen, olası 'operasyon'u tüm ülke geneline yaymak, linçleri ve yeni saldırıları teşvik etmektir. Kürt illerinde dağ taş bombalanırken, metropollerde de sivil katliamların önünü açarak ırkçı-şoven anlayışı yaygınlaştırmaktır” vurgusunda bulunmuş ve demokratik kurumların, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi, halkların kardeşliği ve ortak mücadelesi için, ırkçılığa, şovenizme karşı birleşmesi ve harekete geçmesi gerektiğini kaydetmişti.
Kurumlar tezkerenin Mecliste görüşüleceği gün ise saat 13.00'de yine Taksim Tramvay Durağı'nda olacaklarını belirtti.
kaynak:ATILIM
www.atilim.org
güncelleştirme:17,10,2007
Tezkereye karşı kardeşlik mücadelesine
İSTANBUL (17.10.2007)- Siyasi parti ve platformlar ile demokratik kutle örgütleri dün akşam saatlerinde Taksim Tramvay Durağı'nda yaptıkları basın açıklaması ile sınırötesi operasyon tezkeresinin Meclis'e getirilmesini protesto etti.
Aralarında DTP, ESP, HÖC, SDP'nin de bulunduğu kurumlar, yaptıkları basın açıklamasıyla tezkereye karşı tepkilerini dile getirdi. Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen 250 kişi adına açıklama yapan ESP'li Fatma Özbey, sınırötesi operasyonun Kürt sorununda çözüm getirmeyeceğini belirtti.
'Tezkereye sessiz kalmayacağız'
Halkın tepkisine rağmen Meclis'e getirilen tezkereye karşı çıkacaklarını belirten Özbey, tezkerenin geçmesiyle baskıların daha da artacağını ifade etti. “Meclis'ten geçecek olan tezkereye karşı sessiz kalmayacağız" diyen Özbey, tezkerenin iptal edilmesi için tüm kamuoyunun mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
Kürt sorunun 'terör' sorunu biçiminde lansedilerek, halkların kandırılmaya çalışıldığını dile getiren Özbey, kardeş hakların karşı karşıya getirildiğini kaydetti. Kürt halkına ve kurumlarına yönelik linç ve şovenist saldırıları hatırlatan Özbey, “PKK’nin ateşkesi sonlandırmasının ardından sınırötesi operasyon tartışmaları ile devlet, Güney Kürdistan’ı işgal etmek istiyor. Fiili şekilde sınır ötesine geçerek Güney Kürdistan’ı bombalıyor. Sınırdışı operasyonların defalarca yapıldığı ve hiçbir başarı elde edilemediği bilinmesine rağmen devlet, çözümün sınırötesi operasyonda olduğunu medya ile birlikte propaganda ediyor” diye konuştu.
“Kürt halkının ve kardeşlikten yana olan emekçi halklarımızın meclisten geçecek olan tezkereye karşı olduğu bilinmesine rağmen AKP Hükümeti halklarımızın iradesini tanımıyor” diye belirten Özbey, saldırıların Batı'da ise işçi, emekçiler ile devrimci, sosyalist güçlere karşı baskıların yoğunlaşması ile devam edeceğini vurguladı.
Türk ve Kürt halkı ortak mücadeleye
Irkçı şovenist politikalara karşı “Emekçi halklarımıza düşen, Kürt halkının haklı mücadelesine omuz vermek, Türk ve Kürt halkı olarak ortak mücadeleyi büyütmektir” çağrısında bulunan Özbey, “Meclisten geçecek olan tezkereye karşı sessiz kalmamaya, tezkerenin iptal edilmesi için mücadeleye çağırıyoruz. Olası bir sınır ötesi operasyonun gerçekleşmesi halinde operasyonların durdurulması, Güney Kürdistan’dan Türk ordusunun çekilmesi için taleplerimizi yüksek sesle haykırmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Demokratik kurumların kardeşlik çağrısına tahammülsüz davranan polis, açıklamanın ardından basın metnini okuyan ESP'li Fatma Özbey'e ve EHP temsilcisine kimlik kontrolü yaptı.
Eyleme katılan kurumlar şöyle; ESP, EHP, DTP, SDP, HÖC, HKM, ÖMP, DHP, SODAP, TÖP, BDSP, Devrimci Hareket, AntiKapitalist, Teori ve Politika, Anarşist Komünist İnisiyatif, Umut Kooperatifi, DİP Girişimi, Kaldıraç, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube.
http://img358.imageshack.us/img358/2535/tezkereyekarsikardeslikyc7.jpg
http://img358.imageshack.us/img358/8015/tezkereyekarsikardeslikan7.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/1316/tezkereyekarsikardeslikdp2.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/2474/tezkereyekarsikardeslikug5.jpg
http://img358.imageshack.us/img358/4531/tezkereyekarsikardeslikve3.jpg
asker ve hükümet o kadar tezkereye destek veriyorlarki çıkacağı yüksek bir ihtimal. buna rağmen sesimizi net bir şekilde gür çıkarabilmeyi becerebilirsek savaşa girilmeden sorunu diyalog yoluyla çözüleceğine katkı sunabiliriz. desteklenmesi gereken bir hareket o yüzden gönlüm bu hareketle beraberdir hemde sonuna kadar!.
Merhaba,
Bundan önce de 21 defa sınırötesi operasyon yapılmıştır.
Sonuç aynı kan ve gözyaşından başka bir şey yoktur.
Yaratılan aşırı milliyetçilik akımı doğrultusunda,
tezkere kabul edilecektir.
Ama buna karşı bir kamuoyu oluşturmak hepimizin görevidir.
Sesimizi duyarabilmek elimizde, ne kadar kalabalık olursak o kadar iyidir.
Saygılarımla...
Sesimizi duyurmak hepimizin görevidir ve hepimizin üstüne düşen bu hareketi desteklemektir...
arkadaşlar siz pkkyimi destekliyorsunuz yoksa devleti mi neden tezkereye karşi çıkıyorsunuz daha anlam veremedım türk askeri kuzey ıraka girecek girmeli destekliyorum galiba sizin canınız yanmamış taksim de eylem yapmak istiyorsunuz gidin yapın yeri gelince insan haklarında basediyorsunuz güney doğuda ölen asker ve sivil insanlarımızın hakını savunmiyorsunuz onlar insan değil halen dağda çürümüş kokmuş bitlenmiş kaleşçe tuzaklar kurup0 askerimiz ve savunmasız sivil vatantaşlarımızı kurşuna dizip kaçan o...ş leri savunan arkadaşlarımız var hele bide bizim gibi alevilere hiç yakışmaz pkkyi savunmak kahrolsun pkk yaşasın türk ordusu o askerlerin içinde alevi komutanlri astsubaları ve şehit olan aleviler yokmu size soruyorum şuan benim oğlum şırnak silopi de asker siz batıda sıcak yatağında rahat uyurken onlar ölümle burun buruna bide bunlari düşünün
arkadaşlar siz pkkyimi destekliyorsunuz yoksa devleti mi neden tezkereye karşi çıkıyorsunuz daha anlam veremedım türk askeri kuzey ıraka girecek girmeli destekliyorum galiba sizin canınız yanmamış taksim de eylem yapmak istiyorsunuz gidin yapın yeri gelince insan haklarında basediyorsunuz güney doğuda ölen asker ve sivil insanlarımızın hakını savunmiyorsunuz onlar insan değil halen dağda çürümüş kokmuş bitlenmiş kaleşçe tuzaklar kurup0 askerimiz ve savunmasız sivil vatantaşlarımızı kurşuna dizip kaçan o...ş leri savunan arkadaşlarımız var hele bide bizim gibi alevilere hiç yakışmaz pkkyi savunmak kahrolsun pkk yaşasın türk ordusu o askerlerin içinde alevi komutanlri astsubaları ve şehit olan aleviler yokmu size soruyorum şuan benim oğlum şırnak silopi de asker siz batıda sıcak yatağında rahat uyurken onlar ölümle burun buruna bide bunlari düşünün
senin oğlun 1 senedir bu cehennemde bense 24 senedir bu cehennemdeyim!!! senin gibi düşünenler olduğu müddetçe bu böyle devam edecektir. senin gözlerinin önünde kaç kişi öldürüldü? kaç tanıdığın ''faili meçhule'' gitti? köyde uyurken kaç şarjor silah sesi duydun? bırakın artık bu gibi oyunları ben bıktım bu cehennemden anlıyormusun?? bitecekmi sanıyorsun sınır ötesiyle? oraya bir girsin bakalim kaç yüz asker bir günde ölecek? kaç kişi gerilla olarak dağa yol alacak? hıncal uluç kadar olamadınız ya ne diyim ben bu işe!!!. tezkeye evet diyecek milletvekillerinin kaç tanesinin oğlu sınır ötesi operasyona katılacak söylesene bi?? ama senin benim çocuklarım hep bir hiç uğruna ölüme gönderiliyor ve halende bunu haklı görüyorsun ne diyim ki diyecem sözüm kalmıyor. şimdiye kadar asker öldü neye yaradı diye hiç mi düşünemiyorsun? hadi tayyip yollasın oğlunu abdullah gül yollasın oğlunu ancak onlar orda koltuklarını ısıtırlar!.
peki sen ya cumhurbaşkanı veya başbakan olsan çocuğunu gönderırmısın soruyorum sana
ben tezkerenin çıkmasına karşı çıkarım ve de çocuğumu bir hiç uğruna ölüme göndermem!. bu iş askeri bir yöntemle çözülemez ve silahlı şekilde (tsk) mücadele edilemez(pkk). bu sorunu elinde silah bulundurmayan çözecekler dedim her zaman olduğu gibi.
diyorsun ki askeri operasyonla çözülmez peki neyile çözülür bizi aydınlat bizde bilelım
sınır ötesi katliamı savummamak ve ona karşı çıkmak pkk yandaşlığı değildir!!! savaşa karşı bir tutumdur. ne güzel yazmışsın doğuda çatışma olurken batıda rahat olunmaz diye. sınır ötesi katliam acaba sadece pkk ye yönelik mi olacak? o bölgede yaşayan hiçbir sivil bundan "nasibine düşeni" almayacak mı? peki ya pkk yada başka birileri doğudaki savaşı izmir, muğla,ankara gibi batı bölgelerine taşırsa ve iç savaşa sürüklenirse bu ülke bunu sorumluluğunu üstlenebilecek bir mekanizma var mı??
savaşa karşı duran insanlar terörist değil; barışçıl insanlardır. asıl terörist SİZ VE SİZİN GİBİ SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIKLARI YAPANLARDIR. sizin mantığınız hala dar görüşlü osmanlı mantığıdır.. yakın,yıkın,vurun,katledin,geride ne bıraktınız bakmayın! çünkü sizin düşünceniz kanla yoğrulmuş. çünkü size göre insanlar kardeş olamazlar. çünkü size göre insanlar dillerine,dinlerine göre ayrılır ve sadece sizin milletinizin diğer milletlere hükmetme hakkı vardır!!!
bugün sınır ötesi katliama karşı çıkanlar dün abd ve emperyalistlerin Irak'ı işgal etmelerine karşı duran insanlardır. bugün savaş çığırtkanlığını yaparken dün o işgalde ne yaptınız????
diyorsun ki askeri operasyonla çözülmez peki neyile çözülür bizi aydınlat bizde bilelım
Hiç sordunuz mu kendinize!
Kürdistan’da 23 yıldır neden asker elbisesi giymiş çocuklarınız ölüyor?
Neden Kürt gençleri dağlarda gerilla mücadelesi yürütüyor? Neden Kürt köyleri bombalanıyor? Neden Kürt halkı aşağılanıyor? Ulusal dilleri, kimlikleri, ulusal ve demokratik halkları neden kabul edilmiyor?
Neden bin operasyonlarla Kürt gençleri, çocukları, aydınları, kadınları, yaşlıları katlediliyor, kaçırılıyor? Neden Kürtler, Türk kentleri ve yerleşim alanlarından kovuluyor; “ya sev ya terk et” saldırganlığıyla neden yüz yüze bırakılıyor?
Neden sağlığa, eğitime ve konutlara ayrılabilecek yüz milyarlarca dolar para askeri yatırımlara, silahlanmaya ve kirli savaşa ayrılıyor?
Bu soruların yanıtı çok açık ve basittir: Türkiye’de bir “ Kürt sorunu” vardır. Kürt halkı da, tıpkı Türk halkının sahip olduğu, kendi ulusal ve demokratik haklarını istiyor. Kürtler, kendi dilleri, kimlikleri ve kültürlerini istiyorlar. Bunun için mücadele ediyorlar. Ve bugün, artık bu sorun bir bölgesel ve uluslar arası sorun haline gelmiştir. Mızrak çuvala sığmıyor.
Kürt sorununun gerçek muhatabı, siz Türk işçi ve emekçilerisiniz. Türk burjuva devleti, düzen partileri, hükümetler, generaller ve bürokratlar bugüne kadar hep ırkçı politikalar izledi. Kürtlere inkar, imha, kan ve barutu reva gördüler. Çözümsüzlük ve ırkçılığı dayattılar.
Yoksul Kürt halkıyla paylaşmayacak hiçbir çıkarınız, sorununuz yoktur. Oysa özgürlük, toplumsal kurtuluş, kardeşlik ve adalet talepleriniz ortaktır.
Kürtler kardeşlik istiyor. Ama kardeşlik, ancak özgürlük ve eşitlik koşullarında mümkündür. Onun için ulusal özgürlüklerini talep ediyorlar. Ulus ve dillerin tam hak eşitliğini istiyorlar
Arkadaslar bu tezkere bahane .
Amac nedir burada yapilmak istenen amerikanin türk askerini irakin kuzeyine yerlestirmek.
Turkiye ve amerikanin bilincli bir siyasi oyunudur.
Askerin orada olmasini mesrulastirmak icin yapilan eylemlerin arkasindan gelecek tezkereyle asker kuzey iraka giecektir.
Bunun nedenlerini aciklamak gerekirse amerikanin teknolojik ve silah gücüyle türk askereri gücünü birlestirerek ortadogunun hakimiyetini tamamiyla elegecirmektir.
Amerikanin cin ve rusya karsisinda ortadogunun en güclü askeri gücü yanina almasi cok büyük bir kazanc olacaktir.
Bu gelismeleri zamana yayilmis bir sekilde görecegimiz. KIsa zaman icinde olacak seyler degildir ama olacaklar bunlardir.
Olan mahsum halkin cocuklarina olcaktir.
Kirli savas devam ediyor.
Saygilar
sizin mantığınıza kurban olayım sizin mantğığnız daha güzel 1992 1993 te yapılan operasyonlarda hangi köy hangi sivil etkilendi( bu bir savaş değil kusura bakmayın bu nefsi mudafadır türkiyenin hiç kisenın toprağında gözü yoktur pkkanın düktüğü kandeğilmi amaçlari ne onlar birer vampir gözü dünmüş birer cani
sizin mantığınıza kurban olayım sizin mantğığnız daha güzel 1992 1993 te yapılan operasyonlarda hangi köy hangi sivil etkilendi( bu bir savaş değil kusura bakmayın bu nefsi mudafadır türkiyenin hiç kisenın toprağında gözü yoktur pkkanın düktüğü kandeğilmi amaçlari ne onlar birer vampir gözü dünmüş birer cani
hangi köymü etkilendi? hangi sivil mi etkilendi? bak bunlar ohal için çok komik sözler uzaydan yenimi geldiniz efendim?. neyse ben bunu söylenmemiş olarak kabul ediyorum uzatmamak açısından yine de devletin pisliklerini bilen bilir!. bu bir savaş değilse neden askerler ölüyorlar? pkk vampirdir evet ama pkk ne kadar vampirse bunun bugüne kadar sürmesinde etkisi olan devlette görev almış kişilerinde vampirliği vardır bunu unutma. pkk'ninde döktüğü kandır askerinde döktüğü kandır gelin bu akan kanları durduralım demek çok mu zor? kaç tane çocuğun var senin askere göndereceğin? kaç tanesi daha sevdiğinden ayrı kalacak?.
diyorsun ki askeri operasyonla çözülmez peki neyile çözülür bizi aydınlat bizde bilelım sorunda da konuşarak birbirimizi anlayarak ve özeleştirimizi vererek çözebliriz. ama yeterki silahlar kullanılmasın ve canlar yanmasın mesele bundan ibaret saygılar.
kimse kürt kimliğini elinde aldığı yoktur bende kürtüm be şuan devlet dairesinde çalışmaktayım her hangi bir soruyla karşılıyamadım istedığım zaman kürtçe de konuşuyorum evim de arabamda ve işyerimde kürtçe müzik dinliyorum bana şuana kadar neden kürtçe müzik dinliyorsun kimse karşı çıkmadı sizin evde izlediğiniz tüm tvleri program sunuculari hepsi kürt dizileri dahil hangi televzyon kapandi şuana kadar en zengin iş adamları yine kürtler boyrun bursaya gelın ben sizi tüm fabrikalari gezdıreyım görün yüzde 60 i kürt iş adamları çoğu tekstici kendi melmeketinde fabrika kurmiyorsa ürkler ne yapsın
kimse kürt kimliğini elinde aldığı yoktur bende kürtüm be şuan devlet dairesinde çalışmaktayım her hangi bir soruyla karşılıyamadım istedığım zaman kürtçe de konuşuyorum evim de arabamda ve işyerimde kürtçe müzik dinliyorum bana şuana kadar neden kürtçe müzik dinliyorsun kimse karşı çıkmadı sizin evde izlediğiniz tüm tvleri program sunuculari hepsi kürt dizileri dahil hangi televzyon kapandi şuana kadar en zengin iş adamları yine kürtler boyrun bursaya gelın ben sizi tüm fabrikalari gezdıreyım görün yüzde 60 i kürt iş adamları çoğu tekstici kendi melmeketinde fabrika kurmiyorsa ürkler ne yapsın
çalıştığın kurumda ne mutlu türküm yerine ne mutlu kürdüm dersen acaba ne olurdu yerinde oturabilir miydin?. bu konuda samimi birşeyler söyleyebilir misin?
canım benım tabiki konuşmayla anlaşmayla her şey çözülür bu dağdakiler anlamaz türk askeri tuzaklar kurup paskın yapmiyor karakol basmiyor türk askeri merhametli dır kimseyi incitmez bosna olsun afkanistan olsun ordaki halk türk askeri gördümü huzura kavuşuyor sevinçte uçuyorlar başka ülkelerin askerinde çekiniyorlar
konuşmayla herşey çözülüyorsa onlarla konuşupta ne zaman anlaşamadığını anladında böyle kesin bir yargıya varabliyorsun sonuçta insan odaklı düşünmek istemiyor muyuz?. kapalı görüşlü olmayalım lütfen.
başkabirdünya 16.10.2007, 15:40 arkadaşlar siz pkkyimi destekliyorsunuz yoksa devleti mi neden tezkereye karşi çıkıyorsunuz daha anlam veremedım türk askeri kuzey ıraka girecek girmeli destekliyorum galiba sizin canınız yanmamış taksim de eylem yapmak istiyorsunuz gidin yapın yeri gelince insan haklarında basediyorsunuz güney doğuda ölen asker ve sivil insanlarımızın hakını savunmiyorsunuz onlar insan değil halen dağda çürümüş kokmuş bitlenmiş kaleşçe tuzaklar kurup0 askerimiz ve savunmasız sivil vatantaşlarımızı kurşuna dizip kaçan o...ş leri savunan arkadaşlarımız var hele bide bizim gibi alevilere hiç yakışmaz pkkyi savunmak kahrolsun pkk yaşasın türk ordusu o askerlerin içinde alevi komutanlri astsubaları ve şehit olan aleviler yokmu size soruyorum şuan benim oğlum şırnak silopi de asker siz batıda sıcak yatağında rahat uyurken onlar ölümle burun buruna bide bunlari düşünün
ben birilerini desteklemek için konuyu açmadım
senin sahip olduğun zihniyete dur demek için
ölümlerin sorumlularının sen ve senin gibi düşünenler olduğu için açtım.......
bu savaşı körükleyenler kendilerine vatansever diyen senin yukarıda noktayla gösterdiğin karekterdeki insanlardır
ordunun içindeki gizli yapılanmalar,JİTEM,ÖZEL HARP DFAİRESİ V.S
bugüne gelinmesinin sebepleridir
doğuda her türlü yasadışı faaliyet yapılıyor
askerler evleri,köyleri yakıyor
jitem elemanları gerilla kıyafetiyle insan avına çıkıyor
YUKARIDA SENİN ANLATTIKLARIN BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE(kürt halkına göre özgürlük hareketi)
AİT
BENİM ANLATTIKLARIMDA DEVLETE...
o zaman devlette teröristtir sonucuna ulaşabilirmiyiz?????????????
HERŞEYE VE HEPİNİZE İNAT
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ-BİJİ BIRATİYA GELAN
KAHROLSUN MİLİTARİZM
canım benım tabiki konuşmayla anlaşmayla her şey çözülür bu dağdakiler anlamaz türk askeri tuzaklar kurup paskın yapmiyor karakol basmiyor türk askeri merhametli dır kimseyi incitmez bosna olsun afkanistan olsun ordaki halk türk askeri gördümü huzura kavuşuyor sevinçte uçuyorlar başka ülkelerin askerinde çekiniyorlar
Tezkere hayir icin yollara dökülecekler.Bazilarinin pacalari tutusuyor.Girdik girecegiz dedikce.sözüm ona daha cok mehmetcigimizi kaybetmemek icinmis.sanki hergün 1er 2ser sehit vermiyoruz.Karadan olmasada havadan vursunlar inlerini,yasadiklari magralari.Onlarin telasi teröristlerin kaybi icindir..Adamlar okadar korkakki arkadan vuruyorlar.Birgün cikipta askerimizle yüz yüze adam adama vurussunlar bakalim.ama nerde onlarda o yürek
hiç kimse kimseyi anlama niyetinde değil böylede oldukça sürerrr gider. buyrun yolunuz açık olsun!
anadolu75 16.10.2007, 20:43 tezkereye ve sinir otesine hayir.sorun siddetle hallolmaz ancak silahsiz cozulebilir.
pirayevera 16.10.2007, 21:38 Tezkere hayir icin yollara dökülecekler.Bazilarinin pacalari tutusuyor.Girdik girecegiz dedikce.sözüm ona daha cok mehmetcigimizi kaybetmemek icinmis.sanki hergün 1er 2ser sehit vermiyoruz.Karadan olmasada havadan vursunlar inlerini,yasadiklari magralari.Onlarin telasi teröristlerin kaybi icindir..Adamlar okadar korkakki arkadan vuruyorlar.Birgün cikipta askerimizle yüz yüze adam adama vurussunlar bakalim.ama nerde onlarda o yürek
Senin devletin gelirinin % 80 lik kısmını askeri harcamalara harcıyor, gerek(siz)li bütün müimmatlarını alıyor, tam donanımlı oluyor, sonra senin gibileri kalkıp burda neden yüz yüze vuruşmuyor diyor...
Hadi diyelim sınır ötesi operasyon oldu,
Hergün şehit cenazeleri evlerine gelince için rahat edebilecek mi?
Israrla söylüyorum Şehit olan Asker'de Şehit olan Gerilla'da kardeşimizdir...
Daha fazla akmasın kan,
Daha fazla kazanmasın patron ağa devleti,
Çözüm silahla değil ancak masa başında demokratik yollarla çözülmelidir...
Değerli Arkadaşlar
Sınır ötesi operasyonu diğer bir deyişle savaşı destekleyen arkadaşlara soruyorum.
Bir sabah bomba,uçak,tank sesleriyle uyanıyorsunuz.Kapınızı dilini bilmediğiniz ne dediğini ne için geldiğini anlamadığınız bir takım askerlerin zorladığını ve kapıyı kırıp içeri kurşun yağdırdığını görüyorsunuz.Yanınızda anneniz babanız belki eşiniz çocuğunuz var.Ne hissedersiniz.
Bütün iyi niyet ve uzlaşı yolları denenmeden girilen hiç bir savaşın haklı gerekçesi yoktur.Hele bu savaşların sonunda sivil halklar ölecekse hiçmi hiç yoktur.Silahla sorun çözülmez.
Eğer bu gafletten uyanmazsak yakında başımıza gelecekler bunlardır.Siz sanıyormusunuz ki bu dünyanın her tarafına üst kuran egemen ülkeler sizi çok seviyor,sizi destekliyor.Onlar hergün bizim üzerimize bir sürü plan yapıyor.Nasıl yaparızda savaşa sokar bunları bir iç savaşa bir ekonomik çöküntüye sokarızda sonrada tam sömürgemiz yaparız.
Uyanalım arkadaşlar.Hergün nerdeyse bu konulara parmak basıyor yaklaşan tehlikeyi anlatıyoruz.Anlayın artık egemenlerin yüz yıllardır sürdürdüğü ortadoğu projesi Türkiyesiz olmaz.Türkiye alınmadan bu rüya bitmez.Biz şimdi dünyayı yaratmışız gibi kendimizden emin rahat rahat keyf çatalım.Ama çocuklarımız bizim kadar rahat olamayacak.mesele Irak'a girmek veya girmemek olmamalı.Mesele Irak'a girdikten sonra bu ülkenin ve halklarının göreceği zararları bilmektir.Şimdi sen kalkıp Irak'a gir aradan bir iki yıl geçsin olaylar kontrolden çıksın Amerika gelsin İngiltere Fransayıda yanına alsın Ermenistan,Yunanistan koşa koşa gelir ,değerli NATO da hazır bulunur " ee kardeşim sen Irak'a girdin,Irak'ın uluslararası haklarını çiğnedin ,bağımsızlığını zedeledin,işgale kalkıştın şimdi bizim sana olan savaşımızı meşru kıldın haklı kıldın." gördünüz mü filmin sonunu.
Şimdi bazıları diyecek ki yahu bu nedir diye.Bir dönem silah verdikleri teknoloji verdikleri Saddama git kuveyte gir dediler.Saddam girdi Körfez savaşı başladı.Egemenler çok rahat at koşturmaya başladılar Körfezde.Ne dediler Kuveyti koruyoruz .Ne oldu Bütün dev petrol şirketlerini dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden biri olan Kuveyte ,Saddamı bahane kılıp girdiler.Sonra ne oldu adım adım ıraka girdiler.Sonra şimdi İran var,Türkiye,Suriye ve bütün orta doğu.
Neyse dönelim meselemize.
Kürt halkını yok saymak veya bu canım ülkemizi farkında olmadan ateşe atmak akıl işi değildir.
Doğrusu uzlaşı...Doğrusu Memleket hepimizin.Doğrusu Sosyalizm...
sevgiyle,saygıyla
Sodır
cem_sultan 16.10.2007, 23:07 masa başında hallolacak diyorsun toprak mı vereceğiz buna mı getiriyorsun...nasıl olcak söylede bilelim...Türkiyeyi parçalamaya hiçkimsenin gücü yetmeyecektir...
İSTANBUL (16.10.2007)- Sınırötesi operasyon için hazırlanan tezkere meclise gönderildi. Siyasi parti ve platformlar ile demokratik kitle örgütleri ise kirli savaşa karşı demokratik barış talebini dile getirmek için bugün akşam Taksim Tramvay Durağı'nda buluşacak.
Dün İHD İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması düzenleyen kurumlar, sınırötesi operasyon hazırlıklarına karşı eylem çağrısında bulundu. Kürt illerine yönelik askeri operasyonların yanısıra yaratılan gerginliğe ve şovenist saldırılara karşı uyarana kurumlar, “Tezkereye evet demek, daha çok kan dökülmesini, yeni katliamları onaylamaktır. Hep birlikte tezkereye HAYIR diyelim” çağrısında bulundu.
Aralarında ESP, DTP, EMEP, SDP, EHP, HÖC, DHP, Devrimci Hareket, Alınteri, Antikapitalist, HKM, Mücadele Birliği, Odak, SODAP, Tekstil-Sen ve Partizan'ın yer aldığı kurumlar Bugün akşam saat 19.00'da Taksim Tramvay Durağı'nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek.
1 Mart tezkeresinde olduğu gibi
Kurumlar, dün yaptıkları açıklamada “Yapılmak istenen, olası 'operasyon'u tüm ülke geneline yaymak, linçleri ve yeni saldırıları teşvik etmektir. Kürt illerinde dağ taş bombalanırken, metropollerde de sivil katliamların önünü açarak ırkçı-şoven anlayışı yaygınlaştırmaktır” vurgusunda bulunmuş ve demokratik kurumların, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi, halkların kardeşliği ve ortak mücadelesi için, ırkçılığa, şovenizme karşı birleşmesi ve harekete geçmesi gerektiğini kaydetmişti.
Kurumlar tezkerenin Mecliste görüşüleceği gün ise saat 13.00'de yine Taksim Tramvay Durağı'nda olacaklarını belirtti.
kaynak:ATILIM
www.atilim.org
Gün geçmiyor ki bir şehit vermeyelim , gün gelmiyor ki anaların göz yaşları dökülmesin , bence ülkemiz için kuzey ırağa sınır ötesi operasyon bugüki şartlarda vatan ve milletimiz için en hayırlısıdır, tezkereye EVET.
tezkereye ve sinir otesine hayir.sorun siddetle hallolmaz ancak silahsiz cozulebilir.
ABD böyle diyor ama ırağa girdi adamları topraklarından etti ırak devlet başkanı saddamı kendi askerlerine bir bayram sabahı astırttı , bumudur demokrasi.
Adamlar gelmişler küstahca ulu türk milletini küçümser tavırlarla musulla kerküğa karışırsanız bizde diyarbakıra karışırız diyorlar. Arkadaşlar biz büyük türk milletiyiz barzani talabani denilen aşiret reisleri kimki bize bu denli meydan okusunlar.
Misaki Milli Sınırları içerisinde vatan bir bütündür bölünemez. Hiç bir güç ulu türk miletini bölmeye yetmiyecektir. Yaşasın Büyük Türk Milleti.
anatolya44 16.10.2007, 23:44 kimse kürt kimliğini elinde aldığı yoktur bende kürtüm be şuan devlet dairesinde çalışmaktayım her hangi bir soruyla karşılıyamadım istedığım zaman kürtçe de konuşuyorum evim de arabamda ve işyerimde kürtçe müzik dinliyorum bana şuana kadar neden kürtçe müzik dinliyorsun kimse karşı çıkmadı sizin evde izlediğiniz tüm tvleri program sunuculari hepsi kürt dizileri dahil hangi televzyon kapandi şuana kadar en zengin iş adamları yine kürtler boyrun bursaya gelın ben sizi tüm fabrikalari gezdıreyım görün yüzde 60 i kürt iş adamları çoğu tekstici kendi melmeketinde fabrika kurmiyorsa ürkler ne yapsın
bugun sen kurtçe konuşabılıyorsan evınde ve arabanda muzık dınleyebılıyorsan tv programlarında kürt dizileri oynanıyorsa senın vampır diye adlandırdıgın pkk nin verdi mucadeleler sonucudur. kımse bu hakkı vermedi mucadeleyle,direnişle kazanıldı. VE hatta lazlar lazca konuşabılıosa bugun yada bır alevi kendıne bugun aleviyim diyebılıyosa pkk nin ve kürt halkının mucadelesi sayasindedir.
hak verilmez alınır.
kızılbayrak12 17.10.2007, 00:12 bugun sen kurtçe konuşabılıyorsan evınde ve arabanda muzık dınleyebılıyorsan tv programlarında kürt dizileri oynanıyorsa senın vampır diye adlandırdıgın pkk nin verdi mucadeleler sonucudur. kımse bu hakkı vermedi mucadeleyle,direnişle kazanıldı. VE hatta lazlar lazca konuşabılıosa bugun yada bır alevi kendıne bugun aleviyim diyebılıyosa pkk nin ve kürt halkının mucadelesi sayasindedir.
hak verilmez alınır.
Hadi be gerçekten dogrumu söylüyorsun aleviler pkk sayesinde aleviyim diye biliyolar ha çok ilginç .
Bahsettigin pkk ilk önce gitsin hür ve özgür iradeleriyle hareket etsin berki o zaman istediklere haklara kavuşabilirler .
Amerikanın uşaklıgını yaparak mücadele verilmez .
Serhatlı 17.10.2007, 02:10 Gün geçmiyor ki bir şehit vermeyelim , gün gelmiyor ki anaların göz yaşları dökülmesin , bence ülkemiz için kuzey ırağa sınır ötesi operasyon bugüki şartlarda vatan ve milletimiz için en hayırlısıdır, tezkereye EVET.
ya BİŞEY DİYECEM hiç istemesekde birilerinin ölmesini KENDİ sınırları içinde bir şey yapamayan bu işi 24 yıldır aynı taktikleiryle sürdüren vede bitiremeyen Başka BİR ÜLKENİN sınırları içinde NASIL halledecek SEN VE BENZERİ düşünenler nıye kendinizi bu kadar KASIYOSUNUZ oraya oyun oynamayamı gidiliyoki orda bulunanlar sizi beklesin YA İÇLERE çekilecek YADA çok iyi bildiği arazide gelenlere daha fazla kayıp verdirecek BUNU ANLAMAK BU KADAR ZORMU ???nereye gidiyorsun ii düşündünmü daha öncekilerde ne yapılmış hangi başarı sağlanmış koca bir HİÇ öyle olmasa idi bu sorun halen devam etmezdi biterdi ASKER giderse k IRAK a karşısındaki de savunacakdır kendini SONUÇ NE olacak orda barınan mı yoksa ASKER mi daha fazla kayıp verecek ? BEN peşin söyleyim ASKER kaybedecekdir !!!! her yönden hemde maddi vede manevi bunun EN Büyük zararıda bu hükümete dokunacakdır önümüzdeki seçimlerde çok net bir şekilde görülecekdir bu
Ha DOĞRİİİ sie göre atip tutmah nede olsa NE MUTLU ırkçıyım DİYENE diiisen
Tarzınız bu
Serhatlı 17.10.2007, 02:13 bugun sen kurtçe konuşabılıyorsan evınde ve arabanda muzık dınleyebılıyorsan tv programlarında kürt dizileri oynanıyorsa senın vampır diye adlandırdıgın pkk nin verdi mucadeleler sonucudur. kımse bu hakkı vermedi mucadeleyle,direnişle kazanıldı. VE hatta lazlar lazca konuşabılıosa bugun yada bır alevi kendıne bugun aleviyim diyebılıyosa pkk nin ve kürt halkının mucadelesi sayasindedir.
hak verilmez alınır.
Gene dediğimiz gibi yaşananları tasvip etmesekde bugün birileri çıkıp ben buyum veya şuyum diyorlarsa bu yaşanANların ETKİSİ ÇOK fazladır büyük bir etkendir katılıyorum ARKADAŞA:surrender
devrim69 17.10.2007, 09:58 Sınır ötesi operasyonlar,daha öncede bir çok defa yapıldı ama çözüm olmadı olamazda.
cangüdaz 17.10.2007, 10:06 keşke istanbulda olsaydımda ben de destek verebilseydim ama olsun biz de kalbimizle destek veriyoruz.tezkereye hayırr!
savaşa hayır..
emperyalist tuzaklara düşmemek için sınır ötesi harakete hayır..
halkın çocuklarını bu kirli savaşın içinede öldürülmelerine hayır..
devletlerin arasındaki görünmiyen soğuk savaşında kurban olamaya hayır..
sınır ötesi destekliyen dostlar yaklaşımınız hatalı olduğunu bir gün anlıyacaksınız sorunlara opjektif olarak ve tarafsız bir bakış açınız olsun savaşa alkış tutmanız emperyalizmi desteklemek demektir, kendi elinizle geleceyinizi yok etmektir..
geleceyimiz bu yaşadığımız toprakların ustündedir, barışça yaşıyabilmek için insanlar arasında eşitlik sağlanmalıdır.
halkaların refahı ve eşitliyi emperyalizim için yerel sermaye ve golobel sermaye için istenmiyen eylemlerdir,halklar arasında çıkan sorunlardan madi kazanç sağlıyan sermaye sorunların yaratılmasında en büyük katkıyı sağlamıştır.
forum yönetiminin afına sığınarak pkk adını kulanmak zorunda kalacağım , pkk bu kirli savaşın tescilli bir markasıdır ,saman altından su yürütende bu markayala kamuflaj olmaktadır.
saygılarımla.
İnsanın Hem savaşa Hayır diyip hem de burada PKK çığırtkanlığı yapması gerçekten komik bir durum...
Hem demokratik haktan, hem de diyalogdan Sözedip Kanlı bir örgütü burada savunmak Türk silahlı kuvvetlerinin Tüm operasyonlarının ne kadar haklı olduğunun apaçık ortadadır...
Kürt yurttaşlarımızın hakkından bahseden kişilere buradan sormak istiyorum Bu ülkede Kürtler Rahatça Kürtçe konuşuyormu,Her türlü seçme ve seçilme hakkına sahip mi ,Her türlü ticari faaliyette kimliklerinin hiçbir önemi olmadan bulunabiliyormu,Anadillerini doğru bir şekilde öğrenebilmeleri için kurslar açılmadımı,Tüm ulusal kanallarda özgürce Kürtçe şarkılar türküler söyleyebiliyormu...
Tüm bu soruların cevabı evettir...Çok merak ediyorum daha ne isteniliyor...
Madem diyalog diyorsunuz,maden konuşalım diyorsunuz buyrun mecliste DTP denen Kürt yurttaşların temsilcisi olduğunu söyleyen bir parti var ne konuşulacaksa onlar konuşsun,Ne önerileri var ise sunsunlar...
Savaş bitsin diyorsunuz iyi tamam bitsin...
Bitsin de bu ülkenin Askeri Kendi topraklarında eli kalaşnikoflu adamlar at oynatırken ne yapsın film seyreder gibi onlarımı seyretsin...
Bu ülkede kimse Kürtlere ve onların hür iradesi ile emclise gönderdiği temsilcilere karşı değil bilakis bundan şahsım adına memnuniyet duydum çünkü onların meclise girmesi Terörün son bulacağına dair bir umuttu...Ama olmadı maalesef o insanlar da gereğini yapmıyor ve Teröristleri yani başka bir deyişle kan ve gözyaşını sahipleniyorlar...
Burada Resmen ve alenen PKK denen it sürüsünü destekleyen insanlar şunu unutmasın nasıl siz savaşa karşıtlarını PKK lı sanmayın diyorsanız bende diyorum ki sizde kesinlikle kahsolsun PKK diyen insanları kürt düşmanı olarak algılamayın...
Benim yanımda çalışan kaç tane kürt var ve hepsinide çok sever elimden gelen her türlü yarımı yaparım benim için herkes önce insandır.
Bazen öyle komik şeyler söylenmiş ki insan acaba biz Uzaydamı yaşıyoruz diyor.Neymiş efendim Kürtler büyük şehirlerden kovulmuş dışlanmış vs.vs.
Yok artık ya pes yani bunu diyen kişi hayatında istanbulu ya hiç görmemiş yada ciddi anlamda görme bozukluğu var.yahu sırf Kadıköyde bile binlerce Kürt esnaf var birgün bir zahmet Yazıcıoğlu işhanına girinde şu Dışlanmış dediğiniz kürt vatandaşlarımız nasıl paralar kazanıyor bir bakın...
Yada kürt İşadamlarının listesine bir bakın...
İstanbulun tüm halk otobüsleri neredeyse Kürt yurttaşlarımızın işletmesinde,
Kadıköyün Barlarınınirestaurantlarının,Cafelerinin neredeyse yarıdan fazlası Kürt yurttaşlarımızın elinde...
Biraz insaf yahu PKK yı koruyacağım diye komik duruma düşmeyin...
Devlet Güneydoğuya yatırım yapmamış oralar hep dışlanmış...
evet Savunulan PKK denen it sürüsü olmasaydı bugün Diyarbakırda ,Hakkaride uçak sesleri,Tank top sesleri yerine fabrikaların makinelerden sesler gelebilirdi ama olmadı...Bir maşa olan PKK buna bilerek engel oldu çünkü amaçları Kürt halkının refahı falan değil tamamen bu ülkenin gelişimine engel olmaktı uşaklığını yaptıkları kan emici emperyalistlerden bu emri almışlardı...
Birde şu var tabii Güneydoğu anadoluya yatırım yapılmadı derken diğer yerlere de bakmak lazım...
mesela Sivas,Erzincan buralar çok mu zengindi devlet buralara çok mu yatırım yaptı hayır...Ordu,Samsun,Gümüşhane,Kastamonu,Sinop buralara çok mu yatırım yapıldı buralar sanayi kenti mi oldu hayır.Demek ki neymiş yatırım eksikliği orada yaşayan insanların etnik kimliği ile alakalı değilmiş...
Sınırötesi operasyon yapılırsa kürt gençleri dağa çıkar deniliyor...
Siz bugün o kanlı örgüte katılanların tamamının isteyerek mi katıldığını sanıyorsunuz eğer öyle olduğunu sanıyorsanız gerçekten gülünecek durumdasınız.O İnsanlar tamamen PKP dene it sürüsünün ailelerini tehdit etmesi ile katılıyorlar yani sizin iddia ettiğiniz gibi gönüllü falan değiller...
PKK denen it sürüsüne verilen destek bitmeden bu adamlar Türk Silahlı kuvvetlerinin karşısına silah ile çıkmaktan vazgeçmeden kan durmayacaktır...Kanın ve gözyaşının durmasını isteyenler eğer gerçekten samimi ise bu işin bitmesi için öncelikle Yönlerini TBMM ye çevirmeleri ve söyleyeceklerini orada söylemeleri gerekmekte başka çözüm olamaz...
Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonuna karşı çıkarken IRAK hükümetine bir saygısızlık yada IRAK ın toprak bütünlüğüne tecavüz gibi sözler söyleyenlere de şunu söylemek lazım :
1- Irak ta bir devlet ve otorite var ise ve toprak bütünlüğünden yada başka bir kavramdan sözdeceklerse bu beyler önce ABD nin maşası olmaktan kurtulup CONİ leri bağdat tan kovsun...
2- Eğer bize IRAK a girmeyin diyecekler ise önce PKK denen it sürüsünün kendi Topraklarında yuvalanmasına son versin..
Ondan sonra gereği yapılır...
Son olarak şunu söylemek istiyorum...
Kenya da paketlenip Türkiye ye getirilirken, daha Korkudan döktüğü ter kurumadan, Benim Annem de Türk'tü ben Türkleri severim ülkem için hizmet etmeye hazırım diye ağlayan ve Onursuzluğun en alasını bizlere gösteren Bebek katilini, KÜRT kardeşlerimin temsilcisi diye göstermek ,PKK nın mücadelesi sonucunda Aleviler bugün Rahatça Aleviyim diyor tezini savunmak Hem Kürt yurttaşlarımıza hemde Vatanseverliklerinden en ufak şüphe duymadığım ALEVİ kardeşlerime yapılacak en büyük saygısızlıktır..
Senin devletin gelirinin % 80 lik kısmını askeri harcamalara harcıyor, gerek(siz)li bütün müimmatlarını alıyor, tam donanımlı oluyor, sonra senin gibileri kalkıp burda neden yüz yüze vuruşmuyor diyor...
Hadi diyelim sınır ötesi operasyon oldu,
Hergün şehit cenazeleri evlerine gelince için rahat edebilecek mi?
Israrla söylüyorum Şehit olan Asker'de Şehit olan Gerilla'da kardeşimizdir...
Daha fazla akmasın kan,
Daha fazla kazanmasın patron ağa devleti,
Çözüm silahla değil ancak masa başında demokratik yollarla çözülmelidir...
Sanki suan hergün askerimiz sehit olmuyor.Siz hangi ülkede yasiyorsunuz???!!!Yillar toplamina vurdugun zaman bu kadar asker... savas zamaninda bile daha az kayip verilirdi.
Bana hergün sehit cenazesi evlere gelince icin rahat edecekmi?demissiniz.Benim aklim yetti yeteli rahat degil.
Sanki bu cokta umurunuzda görende sizlerin askerimizi düsündügünüzü zanneder.:yamukgul:
sehit olan asker benim ama terörist benim kardesim degil asla olamazda bu öz be öz kardesimde olsa bunu kafaniza böyle yazin.
kardes kardesini arkadan vurmaz ayrica bu erkekligede,raconada sigmaz bilmem anlatabildimmi?
Masa basinda ne cözülecekmis merak ettim.Dünyada hangi ülke masa basina bir terörist örgütle oturmuski biz oturalim.
Serhatlı 17.10.2007, 14:01 İnsanın Hem savaşa Hayır diyip hem de burada PKK çığırtkanlığı yapması gerçekten komik bir durum...
Hem demokratik haktan, hem de diyalogdan Sözedip Kanlı bir örgütü burada savunmak Türk silahlı kuvvetlerinin Tüm operasyonlarının ne kadar haklı olduğunun apaçık ortadadır...
Kürt yurttaşlarımızın hakkından bahseden kişilere buradan sormak istiyorum Bu ülkede Kürtler Rahatça Kürtçe konuşuyormu,Her türlü seçme ve seçilme hakkına sahip mi ,Her türlü ticari faaliyette kimliklerinin hiçbir önemi olmadan bulunabiliyormu,Anadillerini doğru bir şekilde öğrenebilmeleri için kurslar açılmadımı,Tüm ulusal kanallarda özgürce Kürtçe şarkılar türküler söyleyebiliyormu...
Tüm bu soruların cevabı evettir...Çok merak ediyorum daha ne isteniliyor...
Madem diyalog diyorsunuz,maden konuşalım diyorsunuz buyrun mecliste DTP denen Kürt yurttaşların temsilcisi olduğunu söyleyen bir parti var ne konuşulacaksa onlar konuşsun,Ne önerileri var ise sunsunlar...
Savaş bitsin diyorsunuz iyi tamam bitsin...
Bitsin de bu ülkenin Askeri Kendi topraklarında eli kalaşnikoflu adamlar at oynatırken ne yapsın film seyreder gibi onlarımı seyretsin...
Bu ülkede kimse Kürtlere ve onların hür iradesi ile emclise gönderdiği temsilcilere karşı değil bilakis bundan şahsım adına memnuniyet duydum çünkü onların meclise girmesi Terörün son bulacağına dair bir umuttu...Ama olmadı maalesef o insanlar da gereğini yapmıyor ve Teröristleri yani başka bir deyişle kan ve gözyaşını sahipleniyorlar...
Burada Resmen ve alenen PKK denen it sürüsünü destekleyen insanlar şunu unutmasın nasıl siz savaşa karşıtlarını PKK lı sanmayın diyorsanız bende diyorum ki sizde kesinlikle kahsolsun PKK diyen insanları kürt düşmanı olarak algılamayın...
Benim yanımda çalışan kaç tane kürt var ve hepsinide çok sever elimden gelen her türlü yarımı yaparım benim için herkes önce insandır.
Bazen öyle komik şeyler söylenmiş ki insan acaba biz Uzaydamı yaşıyoruz diyor.Neymiş efendim Kürtler büyük şehirlerden kovulmuş dışlanmış vs.vs.
Yok artık ya pes yani bunu diyen kişi hayatında istanbulu ya hiç görmemiş yada ciddi anlamda görme bozukluğu var.yahu sırf Kadıköyde bile binlerce Kürt esnaf var birgün bir zahmet Yazıcıoğlu işhanına girinde şu Dışlanmış dediğiniz kürt vatandaşlarımız nasıl paralar kazanıyor bir bakın...
Yada kürt İşadamlarının listesine bir bakın...
İstanbulun tüm halk otobüsleri neredeyse Kürt yurttaşlarımızın işletmesinde,
Kadıköyün Barlarınınirestaurantlarının,Cafelerinin neredeyse yarıdan fazlası Kürt yurttaşlarımızın elinde...
Biraz insaf yahu PKK yı koruyacağım diye komik duruma düşmeyin...
Devlet Güneydoğuya yatırım yapmamış oralar hep dışlanmış...
evet Savunulan PKK denen it sürüsü olmasaydı bugün Diyarbakırda ,Hakkaride uçak sesleri,Tank top sesleri yerine fabrikaların makinelerden sesler gelebilirdi ama olmadı...Bir maşa olan PKK buna bilerek engel oldu çünkü amaçları Kürt halkının refahı falan değil tamamen bu ülkenin gelişimine engel olmaktı uşaklığını yaptıkları kan emici emperyalistlerden bu emri almışlardı...
Birde şu var tabii Güneydoğu anadoluya yatırım yapılmadı derken diğer yerlere de bakmak lazım...
mesela Sivas,Erzincan buralar çok mu zengindi devlet buralara çok mu yatırım yaptı hayır...Ordu,Samsun,Gümüşhane,Kastamonu,Sinop buralara çok mu yatırım yapıldı buralar sanayi kenti mi oldu hayır.Demek ki neymiş yatırım eksikliği orada yaşayan insanların etnik kimliği ile alakalı değilmiş...
Sınırötesi operasyon yapılırsa kürt gençleri dağa çıkar deniliyor...
Siz bugün o kanlı örgüte katılanların tamamının isteyerek mi katıldığını sanıyorsunuz eğer öyle olduğunu sanıyorsanız gerçekten gülünecek durumdasınız.O İnsanlar tamamen PKP dene it sürüsünün ailelerini tehdit etmesi ile katılıyorlar yani sizin iddia ettiğiniz gibi gönüllü falan değiller...
PKK denen it sürüsüne verilen destek bitmeden bu adamlar Türk Silahlı kuvvetlerinin karşısına silah ile çıkmaktan vazgeçmeden kan durmayacaktır...Kanın ve gözyaşının durmasını isteyenler eğer gerçekten samimi ise bu işin bitmesi için öncelikle Yönlerini TBMM ye çevirmeleri ve söyleyeceklerini orada söylemeleri gerekmekte başka çözüm olamaz...
Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonuna karşı çıkarken IRAK hükümetine bir saygısızlık yada IRAK ın toprak bütünlüğüne tecavüz gibi sözler söyleyenlere de şunu söylemek lazım :
1- Irak ta bir devlet ve otorite var ise ve toprak bütünlüğünden yada başka bir kavramdan sözdeceklerse bu beyler önce ABD nin maşası olmaktan kurtulup CONİ leri bağdat tan kovsun...
2- Eğer bize IRAK a girmeyin diyecekler ise önce PKK denen it sürüsünün kendi Topraklarında yuvalanmasına son versin..
Ondan sonra gereği yapılır...
Son olarak şunu söylemek istiyorum...
Kenya da paketlenip Türkiye ye getirilirken, daha Korkudan döktüğü ter kurumadan, Benim Annem de Türk'tü ben Türkleri severim ülkem için hizmet etmeye hazırım diye ağlayan ve Onursuzluğun en alasını bizlere gösteren Bebek katilini, KÜRT kardeşlerimin temsilcisi diye göstermek ,PKK nın mücadelesi sonucunda Aleviler bugün Rahatça Aleviyim diyor tezini savunmak Hem Kürt yurttaşlarımıza hemde Vatanseverliklerinden en ufak şüphe duymadığım ALEVİ kardeşlerime yapılacak en büyük saygısızlıktır..
burda ataıfda bulunduklarınının o örgüt için bir methıyesini göster ben bir daha b,r şey yazmayacam çoğu önünü göremeyen gibi tamam haydi ALLAH ALLAH Kırak a girelim diyecem Bugün eğerki yukarda saydıkların biz kürtlerin yaptığı şeylerse hiç kuşkusuz doğu daki yaşanan kirli savaş dan dolayıdır kimse çıkıpda demesinki hayır biz ifade hakkımızı kendimize borçluyuz bugün bile DOĞRU bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde HAREKET edemeyen bir topluluk bunu İDDAA edemez AYRICA BU BİR GERÇEKTİR saygızılık değildir DOĞRU işine gelmediyse birşey diyemem DEMEK bunlar hep kürtlerin elinde saydığın diyelimki hadi kadıköy de EMİNİMKİ zor şartlar altında orda çalışıp bir şeyler yapmış saydığın kişiler YA DİĞER semtler onlar nereye bağlı ordan başka yer mi yok hepsinin genelindemi bu manzara böyle SANA SÖYLEYİM BEN SEBEBİNİ tabi algılayabilirsen ONLAR sadece kendi içlerinde huzurlu vede rahat oldukları için o semttedir YARIN onların ekmeğine yaptığı işlere göz koyan itin köpeğin biri gelse bu ÇOĞU MANZARADA karşımıza çıktığı gibi BİZZAT zabıta,POLİS it köpek (onlar kendini bilir sende tahmin et) onları ordan sürerler HA ŞU VAR kalabalık olunca YEMİYOR dokunamıyorlar çünkü sonuçda çoğu kişi gibi ırkçı olmasakda BİZE dayatma yapmazsanız normal bir şekilde yaşayan işini yapan vergisini verenleriz bugün nasılki bir B,büyükşehir deki DEVLET ten yatırım veyahut hizmet bekliyorsa bizlerinde AYNI şeyi ayrım olmadan istemek en büyük hakkımızdır bunu kimse inkar edemez bugün bu sınırlar içinde yaşıyorsanız bize DUA edin çıkıpda kürtsün şusun busun size hayret ediyorum demeyin NANKÖR olmayan bu genilen konumda bu ülkenin kurtuluşunda en büyük pay BİZLERİNDİR bunu inkar etmeyin böyle işinize gelmedi diye saçma sapan yazıpda genel bir kanıdan istifade edip sen kürdüm diyosan bölücüsündür tafralarıyla KIVIRMAYIN iki DAKİKA delikanlı OLUN olamıyosanızda SAĞA SOLA çamur atmayın SUSUN ha şu da var GİRİNDE GÖRÜN madem ki bizler bu şekildeyiz bu vatanın iyiliğini istemiyoruz GİRİN :cursing:
masa başında hallolacak diyorsun toprak mı vereceğiz buna mı getiriyorsun...nasıl olcak söylede bilelim...Türkiyeyi parçalamaya hiçkimsenin gücü yetmeyecektir...
bugün çakıl taşı vermeyiz edebiyatı yapanlar bırakın çakıl taşını bütün ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekmiş durumdalar!!!!
burda ataıfda bulunduklarınının o örgüt için bir methıyesini göster ben bir daha b,r şey yazmayacam
Aşağıdaki mesajda, bebek katili uluslararası piyon PKK dan nasıl gurula sözedildiğini Anlamamak için Göz problemi yaşamak lazım...Baksanıza PKK denen it sürüsüne ne kadar çok şey borçluymuşuz...
bugun sen kurtçe konuşabılıyorsan evınde ve arabanda muzık dınleyebılıyorsan tv programlarında kürt dizileri oynanıyorsa senın vampır diye adlandırdıgın pkk nin verdi mucadeleler sonucudur. kımse bu hakkı vermedi mucadeleyle,direnişle kazanıldı. VE hatta lazlar lazca konuşabılıosa bugun yada bır alevi kendıne bugun aleviyim diyebılıyosa pkk nin ve kürt halkının mucadelesi sayasindedir.
hak verilmez alınır.
Ayrıca bold kısımlar gerçekten şaka gibi...
''Seyit Rıza asıldığında askerdim'' başlıklı konuda aynı şahsın gönderdiği tüm mesajlar silinmiş durumda yoksa oradan sana daha çok örnekler verebilirdim..
Herhalde o mesajlar imla kurallarına uymadığından silinmedi...
Böylesi güzel bir konuyu açan dostuma öncelikle teşekkür etmek istiyorum ve de şu anda askerlik yapmakta olan birisi olarak bu konuya en doğru yorumu kendimin getireceğine inanıyorum ya da şöyle söyleyeyim olayları iyi bir şekilde analiz edebildiğimi düşünüyorum içindeki birisi olarak.
Şimdi sevgili dostlar,bütün kürt kökenli dostlarımız teröristmiş havası estirilmeye çalışılıyor her nedense ancak ben burada birçok Kürt kökenli dostum arkadaşım ile beraber askerlik yapıyorum ve de yeri geldi yanyana nöbet tuttuk ve de geriye kalan 19 günümü de tamamlayıp askerliğimi bitirdikten sonra da görüşeceğim insanlar var.
Şimdi sınır ötesi operasyon demek,şahsi kanaatimce suratımızda çıkmakta olan sakala jilet vurmak demektir yani artması demektir.Şimdi nasıl ki jilet vurdukça artar sakal,bu sınır ötesi operasyon içinde geçerlidir çünkü bu 2 toplumun kardeşliğine dostluğuna tamamen gölge vuracaktır.
Önemli olan meselenin derinine inebilmek ve de kökten çözüm getirmektir yani traş ettikçe sakal tekrar uzar ancak lazer ile kökten yakmak daha kalıcı çözümdür.Şimdi önemli olan konuyu masada çözebilmektir yani sınırötesi demek daha büyük vahşet,daha büyük zahiyat demek bunu kimse akıl edemiyor mu acaba?
Zaten ekonomik açıdan zar zor ayakta kalmaya çalışan ülke ekonomisine bir Mike Tyson yumruğu indirmektir.
Önemli olan teröre destek verenlere karşı mücadele ve de toplumu bilinçlendirmek derim ben.
Olayların içinde olan birisi olarak söylemek isterim ki bu işler silahla savaş ile çözülecek işler değil.Ayrıca savaşla çatışma ile kim görmüş birşeyler elde edildiğini?
Bugün PKK bu kadar elini kolunu sallayarak kanlı eylemler yapabiliyorsa,bunun sorumlusu ülkemizde yaşayan gariban Kürt kökenli vatandaşlarımız değildir onları günah keçisi gibi göstermeye gerek yok.
O örgüt gerekli maddi desteği,silahları Avrupa ülkeleri ve Amerika dan alıyorlar zaten.
Deli Yürek Bumerang Cehennemi'ni izlemeyeniniz varsa şiddetle tavsiye ediyorum izlemenizi bu konuları gerçektende gayet net açıklıyor.
Ayrıca memlekette bol miktarda imamım diye geçinip sahte fetvalarla halkı kandırıp öldüklerinde boyunlarında haçlarla gömülen Amerikan ajanları var.(Yanlış anlaşılmasın asla lafım Hristiyan inancına falan değil)
Yani uzun lafın kısası diyeceğim o dur ki dostlar,konuya kökten çözümler getirilmeli mantıksız çözümler değil artık bilim ilim fen çağında yaşıyoruz ortaçağda değil belimize kılıç kuşanıp elimizde G3 MG3 AK47 lerle dağa çıkıp askercilik oynamanın bir mantığı yok...Saygılarımla!
başkabirdünya 17.10.2007, 14:55 Tezkereye karşı kardeşlik mücadelesine
İSTANBUL (17.10.2007)- Siyasi parti ve platformlar ile demokratik kutle örgütleri dün akşam saatlerinde Taksim Tramvay Durağı'nda yaptıkları basın açıklaması ile sınırötesi operasyon tezkeresinin Meclis'e getirilmesini protesto etti.
Aralarında DTP, ESP, HÖC, SDP'nin de bulunduğu kurumlar, yaptıkları basın açıklamasıyla tezkereye karşı tepkilerini dile getirdi. Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen 250 kişi adına açıklama yapan ESP'li Fatma Özbey, sınırötesi operasyonun Kürt sorununda çözüm getirmeyeceğini belirtti.
'Tezkereye sessiz kalmayacağız'
Halkın tepkisine rağmen Meclis'e getirilen tezkereye karşı çıkacaklarını belirten Özbey, tezkerenin geçmesiyle baskıların daha da artacağını ifade etti. “Meclis'ten geçecek olan tezkereye karşı sessiz kalmayacağız" diyen Özbey, tezkerenin iptal edilmesi için tüm kamuoyunun mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
Kürt sorunun 'terör' sorunu biçiminde lansedilerek, halkların kandırılmaya çalışıldığını dile getiren Özbey, kardeş hakların karşı karşıya getirildiğini kaydetti. Kürt halkına ve kurumlarına yönelik linç ve şovenist saldırıları hatırlatan Özbey, “PKK’nin ateşkesi sonlandırmasının ardından sınırötesi operasyon tartışmaları ile devlet, Güney Kürdistan’ı işgal etmek istiyor. Fiili şekilde sınır ötesine geçerek Güney Kürdistan’ı bombalıyor. Sınırdışı operasyonların defalarca yapıldığı ve hiçbir başarı elde edilemediği bilinmesine rağmen devlet, çözümün sınırötesi operasyonda olduğunu medya ile birlikte propaganda ediyor” diye konuştu.
“Kürt halkının ve kardeşlikten yana olan emekçi halklarımızın meclisten geçecek olan tezkereye karşı olduğu bilinmesine rağmen AKP Hükümeti halklarımızın iradesini tanımıyor” diye belirten Özbey, saldırıların Batı'da ise işçi, emekçiler ile devrimci, sosyalist güçlere karşı baskıların yoğunlaşması ile devam edeceğini vurguladı.
Türk ve Kürt halkı ortak mücadeleye
Irkçı şovenist politikalara karşı “Emekçi halklarımıza düşen, Kürt halkının haklı mücadelesine omuz vermek, Türk ve Kürt halkı olarak ortak mücadeleyi büyütmektir” çağrısında bulunan Özbey, “Meclisten geçecek olan tezkereye karşı sessiz kalmamaya, tezkerenin iptal edilmesi için mücadeleye çağırıyoruz. Olası bir sınır ötesi operasyonun gerçekleşmesi halinde operasyonların durdurulması, Güney Kürdistan’dan Türk ordusunun çekilmesi için taleplerimizi yüksek sesle haykırmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Demokratik kurumların kardeşlik çağrısına tahammülsüz davranan polis, açıklamanın ardından basın metnini okuyan ESP'li Fatma Özbey'e ve EHP temsilcisine kimlik kontrolü yaptı.
Eyleme katılan kurumlar şöyle; ESP, EHP, DTP, SDP, HÖC, HKM, ÖMP, DHP, SODAP, TÖP, BDSP, Devrimci Hareket, AntiKapitalist, Teori ve Politika, Anarşist Komünist İnisiyatif, Umut Kooperatifi, DİP Girişimi, Kaldıraç, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube.
http://img358.imageshack.us/img358/2535/tezkereyekarsikardeslikyc7.jpg
http://img358.imageshack.us/img358/8015/tezkereyekarsikardeslikan7.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/1316/tezkereyekarsikardeslikdp2.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/2474/tezkereyekarsikardeslikug5.jpg
http://img358.imageshack.us/img358/4531/tezkereyekarsikardeslikve3.jpg
Serhatlı 17.10.2007, 15:12 Aşağıdaki mesajda, bebek katili uluslararası piyon PKK dan nasıl gurula sözedildiğini Anlamamak için Göz problemi yaşamak lazım...Baksanıza PKK denen it sürüsüne ne kadar çok şey borçluymuşuz...
''Seyit Rıza asıldığında askerdim'' başlıklı konuda aynı şahsın gönderdiği tüm mesajlar silinmiş durumda yoksa oradan sana daha çok örnekler verebilirdim..
ordaki gerçekçi bir tespit olmasın o mesaj da biji bilmem ne geçmiyor haksızmıyım
anatolya44 17.10.2007, 23:38 Aşağıdaki mesajda, bebek katili uluslararası piyon PKK dan nasıl gurula sözedildiğini Anlamamak için Göz problemi yaşamak lazım...Baksanıza PKK denen it sürüsüne ne kadar çok şey borçluymuşuz...
ardıçmısın nesın yazdıklarını ıstersen bır daha gozden geçır. terbıye sınırını aşıyosun aştında terbiyesızlık yapma. yada adam gıbı yazı yaz yada yazma.
Tezkere hayir icin yollara dökülecekler.Bazilarinin pacalari tutusuyor.Girdik girecegiz dedikce.sözüm ona daha cok mehmetcigimizi kaybetmemek icinmis.sanki hergün 1er 2ser sehit vermiyoruz.Karadan olmasada havadan vursunlar inlerini,yasadiklari magralari.Onlarin telasi teröristlerin kaybi icindir..Adamlar okadar korkakki arkadan vuruyorlar.Birgün cikipta askerimizle yüz yüze adam adama vurussunlar bakalim.ama nerde onlarda o yürek
İlk Mesaj İle Olayı Çözmüşsümüz. Bravo. Mantığa Bak Ya Hergün 1-2 şer Şehit Veriyoruz. Aman Boşverin Di'mi Bi Kerede Nice İnsanlar Toprağa Düşsün. Savaşa Hayır Diyen Ve Bu Olayların Getirilerini Düşünen Bir Topluluğun Geröekleştireceği Bu Davranışda Korku Aramayın. Ama Belki Siz Bahsettiğiniz Bir Örgütün Size Ulaşmasından Korkuyorsunuzdur. Yapmayın Ya.
masa başında hallolacak diyorsun toprak mı vereceğiz buna mı getiriyorsun...nasıl olcak söylede bilelim...Türkiyeyi parçalamaya hiçkimsenin gücü yetmeyecektir...
Bak Bu Güzel Bir Düşünce. Her Ne Kadar Farkında Olmadan Verdiğin Bir Cevap Olsada. Değilmi Toprağa Mehmetcik Vereceğimize :yamukgul:
Uyarı: Topikde Provakatörlük Yapmayın.
hak verilmez alınır.
Sizin Yazınızı Anlamadım. Benim Aleviliğim Benim Mücadelemdir. Benim İnsanlığım Benim Mücadelemdir.
Neyse Fazla Uzatmaya Gerek Yok. Savaş, Irkçılık, İnsan Ölmesi Benim Ritüellerime Ve Yaşayış Biçimime Terstir.
Ne Güzel Ya Devlet Bir Tezkerede Bizim İçin Çıkarsa. Katledilenlerimiz İçin, Sivasda Yananlarımız İçin.
Ve Forumumuzun Altın Kuralı Devreye Girer.
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.
Konu Kapatılmıştır.
|
|