Orijinalini görmek için tıklayınız : Genar Araştırma Şirketinin Sonuçları.

oconor
16.10.2007, 22:29
GENAR araştırma şirketi "Türk solu" başlığı altında 26 il ve 62 ilçede binlerce kişiyle yüz yüze görüşerek bir anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 52.8' i Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü CHP lideri olarak görmek istediğini söyledi.

Ankete katılanlardan çarpıcı yorumlar:

- Yüzde 50.3 Başbakan Erdoğan'ın soldaki alternatifi olarak Mustafa Sarıgül'ü görüyor.
- Sarıgül'ün lideri olacağı yeni bir sol parti ilk seçimde yüzde 45 oy alır.
- 22 Temmuz seçiminde genel başkan Mustafa Sarıgül olsaydı CHP yüzde 35 ila yüzde 40 arasında oy alırdı.

07/10/2007 – Posta Gazetesi

oconor
16.10.2007, 22:36
Baykal Mustafa SARIGÜL ün önünü bi açsa , güzel şeyler olacakta , Sn baykal bu kadar hezimete rağmen gitmeyi hiç düşünmüyor.

Türkiyede solun tekrar tek yürek tek bilek olması için şahsi görüşümce baykalın gitmesi lazım.

Saygılarımla...

baris1976
16.10.2007, 22:47
ben illada sarıgül diyenlerden değilim kim gelicekse gelsin yeterki şu akp denen illetten kurtulalım adamların girmedikleri yer kalmadı

CaNCa
16.10.2007, 23:08
Bende sarıgül taraftarı değilim, fakat seçimlerden önce deniz baykal dışında hizipcilik anlayışı olmayan tüm inanışlara, tüm kesimlere eşit bakabilecek, halkın her kesimin kucaklama potansiyelinde olan her kim olursa olsaydı şu an aldığı oydan en az %10 daha fazla oy alabilirlerdi..

İnsanlar artık deniz baykal'ın tipik gelgit karakterinin parti ideolojisi haline getiren sol'u yörüngesinden oynatan koltuğa yapışık bir isimden sıkıldılar. Oy vermek durumunda kalanlarında büyük çoğunluğu baykal'dan nefret ederek salt akp'e karşı bir güç birliği oluşturabilme potansiyeli öngörüsü ile chp'i desteklediler.

Bu anlamda sarıgül'ün şişlide son belediye seçimlerde halkın her kesminden aldığı rekor oy, kendisi için bir referans niteliği olabilir. Her kesimin ılımlı bir şekilde baktığı, antipatik bir isim olmaması ve şişlideki reklamını, çalışmalarının hakkını vermesi chp konusunda da bir veri olabilir. Hakkında henüz net bir şekilde açıklık kazanmayan dedikodularda mevcut, fakat bunlar baykal taraftarlarının söylentileri olma ihtimalide güçlü. Sarıgül veya x bir kişi önemli değil, baykal'ın bir şekilde gönderilebilmesi önemli olan.

En azından bir sonraki seçimde umarım chp sol kelimesinin hakkını verecek yeni bir liderle, yeni bir kanla seçime gider, ya da hiç birşey değişmeyecekse en azından kendini sol kimlikle ifade eden herkes umarım yine baykal'a rağmen diyerek akp korkusu ile chp'e hapsolmaz ve kitle oluşturulacak yeni bir hareket oluşabilir..

alenya
17.10.2007, 16:59
deniz baykal partiye büyük kan kaybettiriyor.sarıgülüde onaylamıyorum biraz kabadayıvari bi görünüm sergiliyor.sarıgülün chpnin başına gelmesi belki oy oranında artı bir ivme meydana getirecektir.ancak bu ivmenin kalıcı olacağını düşünmüyorum.yeni bir liderle kalıcı bir sol olacağı kanısındayım.

roni
17.10.2007, 17:08
Sarıgül erdoğana alternatif olarak düşünülüyorsa bu belki ama ben Sarıgülün solda bi lider yada sol kimlikli oluğunu olabileceğine inanmıyorum.. Oda erdoğan gibi kendi reklamını güzel yapıyo,belki belediyeci olarakta bayağı başarılı ama parti lideri olarak başarılı olurmu? İnanmıyorum..

sausen
17.10.2007, 17:20
Merhaba,

Bana göre baştakinden çok parti duruşunun değişmesi gerekiyor.
Öncelikle kendini sola empoze edecek bir parti durumuna gelmesi gerekiyor.
Söylev olarak çok farklı bir çizgileri var.
Öncelikle bunları aşmaları gerekiyor...
Daha sonrasına halk karar verecektir zaten...

Saygılarımla...

KızıLSakaL
19.10.2007, 15:23
ne yani başındaki kişi değişince ikiyemi katlanacak oylar? türk solu dedğiniz şey tek bi kişiyemi bağlı ? neden koskoca bi partiyi sadece genel başkanına bakarak değerlendiriyoruz bu sölediğim sadece chp için değil tüm partiler için geçerli .. chp nin sol bi parti olup olmadığı zaten belli bile değil :)
ayrıca solu bu şekilde bölerek türk solu kürt solu ...... solu die ayırmak sol düşünceye ters bi kavram...

carpe
20.10.2007, 15:02
sarıgule bel baglamıs way solumun halıne yazıları okuyunca sol tarafım agrıo arkadaslar