Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasret Gültekin belgeseli için yardım edebilecek canlar

Okan22
17.10.2007, 01:51
Sevgili Arkadaşlar,

Yıllardır hedeflediğimiz Hasret Gültekin belgeselini Can Dündar ile çekmeye başladık. Bu kalıcı belgeselin yıllar sonra da Hasret Gültekin i yeni kuşaklara anlatacağını düşünerek, eksiksiz ve Hasret Gültekin e yakışır bir film için hepiniz önerilerini ve desteğinizi (şiir, fotoğraf, film, bilgi, belge gibi) bekliyoruz. Umarım elele bu yılki kitap fuarına kadar filmi,Ütopyalar Ülkesinin Ateş Hırsızı adlı kitabı, 2 tanede müzik CD sini yetiştirebiliriz.

Sevgilerimle,

Yeter Gültekin

Evet arkadaşlar yeter gültekin in yazısı her şeyi anlatıyor bu yazıya bu akşam hasret gültekinin web sitesinde rastladım ilgilenen canlarımızın olabileceği düşüncesiyle foruma taşımak istedim bilgilerinize.

D-e-v-r-i-m-c-i
17.10.2007, 02:29
çok güzel ve mutluluk verici bir paylaşım okan.gelecek kuşaklara gelince bencede amaca hizmet edecektir.bende hasret gültekin gibi 1 mayıs doğumluyum ve gerçekten sesini her duyduğumda hala tüylerim diken diken oluyor.neyse darısı yitirdiğimiz diğer sanatçılarımıza.paylaşım için tekrardan teşekkürler.

xolxol_12
19.10.2007, 16:48
Paylaşım için çok teşekkürler ben şiir yazacağım eminim ki Hasret Gültekin hakkında herkesin 2 satırı vardır...

ozan_AY
22.10.2007, 19:30
hasret ...... o kısacık ömründe o kadar çok iz bırakmışki ardında bunları toparlamak ve insanlara sergillemek kolay iş değil..o yüzden bu fikri sunan yeter hanıma ve ona destek olucak canlara tşlr sunnarım .hazret gültekin izcileri olarak herekes elinden geleni yapmalı ufakta olsada burda paylaşamalı ...şimdiden emeği geçen canlara çok çok teşekür ediyor ve sevgilerimi sunuyorum.ozan.

jixy
22.10.2007, 19:38
paylaşımın için saol bişiler bulurum bulmasına da nereye açcaz topic i ???

DersimBurak
22.10.2007, 20:27
1987 yılında, Hasret Gültekin'in ilk ürünü olan "Gün olaydı" albümü çıktı. Aynı yıl ilk solo konserini verdi. Bir sonraki albümü "gece ile gündüz arasında" oldu ve bu albümde ünlü aranjör Oğuz Abadan ve Istanbul Orkestrası ile çalıştı. 1989 yılında "Nevruz ve Kürtçe ezgiler" isimli bir çalışmada yer aldı. O zamanlarda Kürtçe yasaktı. Bu çalışmayla kürt ezgilerinden enstrümental örnekler verdi. 1990 yılında kürtlerin tanıdık ismi Sivan Perwer ile birlikte bir konser verdi. 1991 yılında, Nilüfer Akbal ve Rıza Akkoç'un solistlik yaptıkları Newroz-1 ve Newroz-2 albümlerinin aranjörlüğünü yaptı, repertuarını hazırladı. 1991 yılında, "Rüzgarın Kanatlarında" isimli albümü yayınlandı. Bu albümde Pir Sultan, Nazım Hikmet, Ahmed Arif'in yanı sıra, kendi şiirlerinden de besteler bulunuyordu. 1992 yılında hiçbir ticari kazanç gözetmeksizin Türkiye ve Avrupa'da sayısız konserler verdi. 1992 ve 1993 yıllarında bir sonraki kaseti için hazırlıklarına başlamıştı. Bu kasetin içeriği, otantik halk müziği ezgilerinin modernleştirilmiş halleriydi. Üzerinde çalıştığı diğer bir albüm ise, alevi ezgilerini içermekteydi. 1993 yılında Istanbul ve Izmir'de, Yunan grubu Prosechos ile birlikte konserler verdi. Konserlerin adı, "ege'nin iki yakası" idi.

Hasret Gültekin'in bazi eserleri:

- Gün olaydi
- Gece ile Gündüz arasinda
- Rüzgarin Kanatlarinda
- Ege'nin iki yakasi
- Hayat

Hasret Gültekin resmi sitesi icin www.hasretgültekin.com...

Umarim benimde bir katkim olmustur. Basarilar diliyorum ve cikacak olan Belgeseli dört gözle bekliyorum.

sausen
22.10.2007, 22:02
Onu unutmak gerçekten kolay değil...
Yaşabilseydi kim bilir daha neler yapardı...
Çok özlüyorum seni Hasret Gültekin...

LaDY
22.10.2007, 22:25
Yüreğimizi Ortaya Çıkarmanın Zamanı Gelmedi mi? (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=17234) topiğinde Hasret Gültekin'i daha doğrusu annesini düşünüp yazmıştım eklediğim dizeleri, burada da bulunabilir sanıyorum.

umutlara gebeydin yolladığımda seni oraya aa oğul,
kanlı gömleğin,kırık sazın getirdiler bana senden arda,
yakıldığın yer ağıtlar yakar yüreğimden kopan
tıpkı sen gibi...
gittin ya öldün sanma a oğul
anayım ben yüreğimde yaşarım seni
türkülerde yaşarsın, yaşatırlar seni

18.08.2006

Beşiktaşli58
22.10.2007, 22:26
Hasret'e hasret kaldik, yardim edebildigim kadar yardim etmeye çalisacam...