Orijinalini görmek için tıklayınız : LÖSEMİ li Çocuklar Kenti İçin Tıklayın
http://www.loadtr.com/b-59272-l%C3%B6sev.jpg
http://www.loadtr.com/b-59256-l%C3%B6sev.jpg
BİR AİLE MEKTUBU
Merhaba Lösev Ailesi
Biz sizlerin aranıza geleli 3 ay oldu ilk önce yaptıklarınız için teşekkür ederiz biz daha önce özel bir hastanedeydik özel olmasına bakmayın ticarethane'den farksızdı gün boyu hastanede kaldığımızda bır sürü rezillik çekiyorduk yemek sorunu bir yandan ç ıkan masraflar bir yandan ortamın pisliği bir yandan ama löseve geldiğimizde çok farklı bir ortamla karsılaştık insanların sıcaklığı akşama kadar bile kalsak öğlen yemeklerinizin güzelliği hastanemizde kaldığımızda bize sağlanan olanaklar sanki hastanede değilde evimizde hissediyoruz biz hastanemize geldiğimizde kızım koşarak geliyor doktorlarımızın hemşirelerimizin bu kadar sıcak ve içten olması kızımı çok mutlu ediyor onu mutlu huzurlu gördükçe biz aileler dahada mutlu oluyoruz.
Sizin sayenizde 3 aydır kafamızda ne kadar masraf çıkacak bu ayı nasıl atlatacağız korkusu olmadan sadece kızımızın sağlığıyla ilgileniyoruz hastaneye gitme korkumuz yok çünkü neyle karşılasacağımızı evimizden çıkıp ikinci evimize geldiğimizi biliyoruz size ne kadar teşekkür etsek azdır. Üstün beye ve bu kuruluşu bize kazandıran tüm kişilere sonsuz teşekkürler ederiz her zaman duacınızız.
Saygılarımızla
Ö. S. DEMİR'in AİLESİ
SERCAN DEMİR
ARSA VERİLSEYDİ ONLAR ÖLMEYEBİLİRDİ...
http://www.loadtr.com/b-59264-l%C3%B6sev.jpg
http://www.loadtr.com/b-59268-l%C3%B6sev.jpg
http://www.loadtr.com/b-59269-l%C3%B6sev.jpg
http://www.loadtr.com/b-59286-l%C3%B6sev.gif http://www.loadtr.com/b-59276-l%C3%B6sev.gif http://www.loadtr.com/b-59281-l%C3%B6sev.gif http://www.loadtr.com/b-59279-l%C3%B6sev.gif
PARA, YARDIM HİBE İSTEMİYORLAR ...
SADECE AŞAĞIDA YAZAN LİNKE TIKLAMAMIZI BEKLİYORLAR ... LÜTFEN...
Destek verebilmek
icin burayi tiklayiniz. ( http://www.losev.org.tr/dergi/kent.htm )
Sadece birkaç saniye… Ve
karşılığında, bedeli hiçbir şeyle eş tutulamayacak bir çocuğun hayatı…
Lütfen
mümkün olduğu kadar yayılmasını sağlayalım. Sadece 5 milyon kişiye ihtiyacımız
var.
Teşekkürler …
LÖSEV HUKUK
MÜŞAVİRLİĞİ
Av. Çilem BAHADIR,
LÖSEV-Lösemili
Çocuklar Vakfı
Reşit Galip Cad. İlkadım Sok. No:14
GOP/Ankara
Tel: 312 447 06 60
Faks:
312 447 68 33
DUYARLI GONÜLLÜLERİMİZE,
Cagdas ve aydinlik toplumlarda
sivil toplum kuruluslari dogrulari soylemekte ve ulke yararina olan konulari
cikar gozetmeksizin gundeme getirmektedir.
Degil yuzlercesini bir cocugun
bile olumunde duyarli ve aydin insanlar seslerini yukseltmekte, sorumlulardan
hesap sormaktadirlar.
Yillardir LÖSEV hayat kurtarmak
ve tamamen parasiz tedavi hizmeti verebilmek icin cirpinirken, essiz bir proje
kurabilmek icin cabalarken buna ilgisiz kalan 3 maymunu oynayan iktidardaki ve
muhalefetteki siyasileri uyandiralim.
Biz yuzbinler degil, 1 milyon
degil, 5 milyon kisinin bu konuda ciddi destegini arzu ediyoruz ve de bu
basariyi tum TÜRKİYE ile paylasmak istiyoruz.
Siz bu maili en az 10
arkadasiniza yollayarak sirada bekleyen en az 1000 losemili ve kanserli cocugun
hayatini kurtarmanin mutlulugunu yasayabilirsiniz.
Destek verebilmek
icin burayi tiklayiniz. ( LÖSEV (http://www.losev.org.tr/dergi/kent.htm) )
UNUTMAYIN! HEDEFİMİZ 5 MİLYON KİŞİDİR.
Saygi ve sukranlarimizla,
Dr. Üstün EZER,
Pediatrik Hematolog,
LÖSEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI
LÖSEMİ yada başka bir hastalık bir gün gelip bizide yakalayabilir hemde hiç ummadığımız bir anda.. Sizde LÖSEMİ hastası olabilirsiniz, En yakınınızda çok sevdiğiniz biride.. Lütfen bu konuda duyarlı olalım... Çocukların yüzündeki tebessüm bir LÖSEMİye yenik düşmesin.. UNUTMAYIN Bu çocuklar hepimizin..
LÖSEMİ nedir?
ÇOCUKLUK ÇAĞINDA LÖSEMİLER:
Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemiler hücre cinsine göre; ALL (Akut Lenfoblastik Lösemi) ve AML (Akut Myeloblastik Lösemi) olmak üzere 2 ana gruba ayrılır. Kendi içlerinde de alt sınıflar tanımlanabilir.Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir.
Lösemi nedenleri henüz tam olarak aydınlatılmamıştır. Sitogenetik ve moleküler tekniklerdeki yeni gelişmelerle; genetik yatkınlıklar, radyasyon, benzen ve türevleri (bali, vs.), böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı kalıtsal hastalıklar ve bazı viral hastalıkların hep birlikte lösemiye neden oldukları çalışmalarla gösterilmiştir. Lösemi her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. 1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır.
Herhangi bir etkiyle damarlarımızda dolaşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizdeki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adını verdiğimiz olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana gelmektedir. Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, bey,n ve merkezi sinir sistemini tutmaktadır.
BELİRTİLERİ:
Çocuklarda lösemi hastalığının belirtileri:
İştahsızlık
Kansızlık
Zayıflama
Bacaklarda kemik ağrıları
Cilt altında kanamaları (kırmızı noktalar veya morarmalar)
Burun ve dişeti kanamaları
Ateş
ilk gözlenen bulgulardır.Ayrıca yayıldığı organlara ait belirtiler, örneğin başağrısı, kusma, karın ağrısı, görme bozuklukları önem taşıyabilir. Bu yakınmalarla müracaat ettikleri çocuk hematoloji (kan hastalıkları) uzmanlarınca yapılan muayenede çoğunlukla karaciğer ve dalak büyümesi, lenf bezlerinde genişleme, kanama bulguları tespit edilebilir.
Yapılan kan, kemik iliği, hücre tipini belirleme ve genetik tetkikler sonucu kesin tanı konulabilir.
Tanıdaki ayrıntılı testler genellikle lösemi tiplerini, tedavi prensiplerini belirlemede yardımcı olacaktır.
TEDAVİSİ:
Tedavi öncelikle genel durumun düzeltilmesi yöntemleri ile başlar. Bu safhada kan veya kanın içindeki özel hücrelerini donörlerden (gönüllü kan verici kişi) alınarak lösemili hastaya verilmesi, enfeksiyon mevcutsa gerekli mücadelelerin yapılması, böbreklerin, karaciğer ve kalbin kemoterapi ilaçlarının yan etkilerinden korunma önlemlerinin alınması çok önemlidir.
Ayrıca hastaların ve ailelerin hastalık hakkında bilgilendirilmesi, löseminin umutsuz değil, tersine iyi bir tedavi ve moral desteği ile lösemide %85'lere varan oranda iyileşmenin sağlandığının açıklanması tedavinin ikinci basamağıdır.
TEDAVİ ESASLARI ve İLK TEDAVİ:
Çok yüksek doz, birbirinden farklı en az 6 çeşit ilacın 4-6 hafta içerisinde damardan ve ağızdan verilmesidir. Burada amaç, blast adı verilen kötü huylu ana hücrelerin yok edilmesidir.
Ancak bu kemoterapi ilaçları, maalesef yalnızca kötü hücreleri etkilememekte, vücudumuzun iyi, faydalı hücrelerini de yok etmektedir. Bu nedenle, çocuklarımızın saçları dökülmekte, ağızlarında, bağırsaklarında yaralar açılmakta, halsizleşmektedirler. Yine, vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruyan savunma hücreleri de ilaçlarla yok edildiğinden immün sistem yıkılmakta, en ufak bir mikrop, hastalık etkeni dahi tüm vücuda yayılıp ağır ateşli enfeksiyonlara neden olmaktadır.
Bu nedenle lösemili çocuklarımız etraflarındaki insanlardan, havadan, sudan mikrop almamak ve korunmak için maske takmaktadırlar.
TEDAVİ METODLARI:
Lösemi hastalığının tedavisindeki temel prensip kemik iliğindeki ana kan hücrelerinde oluşan şifre değişikliği ile olgun olmayan blast adı verilen hücrelerin çoğalmasını durdurmak ve sonrasında normal kan elemanlarının yapılmasını sağlamaktır.
Kötü huylu blast hücreler çok hızlı çoğalırlar. Bunlar olgunluk ve çoğalma zamanlarına göre çeşitli evrelere ayrılırlar: 1) Mitoz, 2) G devresi, 3) S devresidir. Tedavideki amaç; birbirinden farklı etkilerdeki ilaçların bir program çerçevesinde uzun süre kullanılarak tüm safhalardaki blastların öldürülmesidir.
Yaklaşık 3 yıl süren tedavide 4 safha yer alır:
1- YÜKLEME TEDAVİSİ (Balyoz Harekatı):
Birbirinden farklı 5-6 çeşit ilaç damardan aynı anda verilir. Amaç kötü huylu hücrelerin 2 ay içerisinde hızla öldürülmesidir. Vücudumuzu işgal etmiş düşman kuvvetlerine karşı dost birliklerin topla, tüfekle, bombayla taarruzudur. Adeta bir Kurtuluş Savaşı başlamıştır.
2- PEKİŞTİRME TEDAVİSİ (Jet Tesiri):
Paniğe kapılan, dağılan kötü hücreler hemen kendilerini korumak, direnebilmek için zırhlara bürünmekte, gizlenmekte ve çoğalmaya çalışmaktadır. Vücudumuzun silahlı kuvvetleri ile birlikte dost güçler havadan, karadan ve denizden düşmana bombalarla saldırmaktadır. 3-4 ay süren bu tedavide çok yüksek doz birbirinden farklı tesirli ilaçlar damardan verilmektedir.
İşte bu sırda maalesef vücudumuzdaki faydalı hücreler de ölmekte, saçlar dökülmekte, ağızda yaralar çıkmaktadır.
3- ÖNLEYİCİ TEDAVİ (İstihbarat):
Kemik iliğinde yenilmiş, parçalanmış, dağılmış düşman hücrelerinin beyin ve sinir sistemi ve üreme organlarımıza yerleşerek, sinsi sinsi faaliyete geçmelerini önleyici tedavidir. Bazı durumlarda radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanabilir. Bir nevi gizli servis işlevini üstlenirler.
4- YENİDEN ÖRGÜTLENMEYE İZİN VERMEYEN DEVAMLILIK TEDAVİSİ:
Amaç artık tamamen yok edilmiş düşman hücrelerinin vücudumuzda herhangi bir şekilde yeniden çoğalmalarını önlemektir. En son blast yok edilinceye kadar tek tek bulunup parçalanması sağlanır. Yaklaşık 2.5-3 yıl kadar devam eder.
TEKRARLAYABİLİR Mİ?
Toplam 3-3.5 yıl süren tedavi sonunda % 85'lere varan oranda tamamen iyileşme sağlanır. Tedavi sonrasında yalnızca kontrollerle izlenen çocuklarımız, tüm sağlılı kardeş ve arkadaşları gibi normal yaşantılarını sürdürürler. hepimizde olabileceği gibi hastalığı yenmiş bireylerde de löseminin yeniden görülme olasılığı az da olsa vardır. Bu durumlarda da benzer tedaviler ve/veya kemik iliği nakli uygulanabilir.
TEDAVİ PROGRAMLARI:
Kemoterapide seçilen ilaçlar ve hangi zamanlarda, ne dozlarda verilecekleri uzun süren deneyler ve uygulamalar sonrasında belirlenmektedir. Türkiye'den de birçok değerli bilim adamının katıldığı bu çalışmalar, Hematoloji dergilerinde, kongrelerde açıklanmakta ve kullanıma sunulmaktadır. Oluşturulan bilimsel kurumlarda tedavinin başarısı ya da başarısızlıkları izlenmekte ve sonuçları değerlendirilmektedir. Aksayan noktalar, ulusal ve uluslararası bilimsel kurullarda değerlendirilerek yeni ilaçlar, yeni dozlar ya da değişik metodlar uygulamaya konulmaktadır.
KEMOTERAPİ İLAÇLARI:
Lösemi teavisine özgü ilaçların tümü maalesef yurtdışından temin edilmektedir. nakliye sırasında bozulmaması, uygun koşullarda sulandırılması, ısıdan ve ışıktan korunması, istenen sürede ve hızda verilmesi ve damar dışına kaçırılmaması gibi son derece zor ve titiz çalışmaların bir arada olması gerekir.
MALİYET:
Tedavide kullanılan ilaçlar son derece pahalıdır. Bir kutusu 100 milyon lira civarındadır. Yüzlerce şişe ilaç kullanılmaktadır. Kateterleri, kitleri, serumları, kan ürünleri hesaplanacak olursa tedavi maliyeti yüz milyarlarca lirayı bulmaktadır.
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİNİN PROBLEMLERİ:
Okuldan uzak kalmak
Arkadaşları tarafından dışlanmak
Toplumun bu çocukların iyileşme şansının olmadığını düşünmesi
Maske yüzünden hastalığın bulaşıcı olduğunun düşünülmesi
Çocukların sosyal etkinliklere katılamamaları (Sinema, tiyatro, ...)
Çocukların sevdikleri yiyeceklerden uzak durma zorunluluğu
Kan bulamamak
Parasızlık
Hastanede çocuklarına refakat etmek isteyen ailelerin iş yerlerinden çok sık izin almaları sonucu işlerine son verilmesi
Lütfen bu topiği es geçmeyiniz. Bu konu sizin için şuan çok önemli olmayabilir.. Ama ya başınıza gelirse...:no: :no:
Hergün internet başında bir yere ulaşabilmek için kaç linke tıklıyoruz hiç düşündünüzmü?? Geyik muhabbeti yapmak için saatlerce msn başında vakit geçiriyoruz.. Yapacağımız şey sadece bu linke tıklamak. İnanın bana yorulmuyorsunuz..
LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN BİZE GERÇEKTEN İHTİYACI VAR..
http://www.losev.org.tr/kent/olmesinler.asp
dilan_7670 17.10.2007, 10:17 Lösemili Çocuklar Ölmesin
Bizim oksijen almamız için tıklanmaya ihtiyacımız yok
ama onların ne yazık ki var!
İnternette gezinirken mutlaka tanık olmuşsunuzdur şu tarz reklamlara
'Paris Hilton neden hüngür hüngür ağladı', '
Shakira'nın göbek dansı',
'Sharapova'dan cüretkar pozlar' vb..
bu tarz sitelere her girdiğimizde birileri $ bazında zengin oluyor!
lütfen bir kez de bu yavrucakları sevindirelim ne $ ne de ytl
sadece OKSİJEN BAZINDA!!!!
ve lütfen sadece 'LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÖLMESİN'
yazarak bu konunun aktif kalmasını sağlayın!
insanlık can çekişse de ölmedi biliyorum..tekrar teşekkürler..
Şuanda tıklanma sayısı 5.297.387
''Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir.
Lösemi nedenleri henüz tam olarak aydınlatılmamıştır. Sitogenetik ve moleküler tekniklerdeki yeni gelişmelerle; genetik yatkınlıklar, radyasyon, benzen ve türevleri (bali, vs.), böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı kalıtsal hastalıklar ve bazı viral hastalıkların hep birlikte lösemiye neden oldukları çalışmalarla gösterilmiştir. Lösemi her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. 1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır.''
BELİRTİLERİ:
İştahsızlık
Kansızlık
Zayıflama
Ateş.
Okuldan uzak kalmak
Kan bulamamak
Parasızlık
Hastanede çocuklarına refakat etmek isteyen ailelerin iş yerlerinden çok sık izin almaları sonucu işlerine son verilmesi!!
HEPINIZE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKÜRLERİMİ SUNUYORUM...
dilan_7670 17.10.2007, 10:18 birde siz tıklayın ölmesin çocuklarımız...
herkese teşekkürümü bir borç bilirim...
dilan_7670 17.10.2007, 13:23 lösemi olan cocuklarımıza maddi olmasa bile burdan esya.yıyecek.vs baska yardımlarda buluna biliriz...duyarlı olunacagını temenni ediyorum
dilancım paylaşım için teşekkür.bende tıkladım bende lösev için birşeyler yapmaya çalışıyorum.ama kendi çapımda olabiliyor.aslında organize olsak daha faydalı olabiliriz.
dilan_7670 17.10.2007, 14:26 benim tanıdıgım 3 tane lösemi olan cocuk var ve aileleri gercekten cok zor durumdalar...bunlara burda yardım olacak canların olabilecegini düşünüyorum
alevi_che 17.10.2007, 14:35 Bende tıkladım.En azından bir tık bile onlar için umuttur.
Duyarlılığın için teşekkürler..
erzincan88 17.10.2007, 15:02 allah şifalar versin çok üzülüyorum böyle okuyunca
lösemi çağımızın en vahim hastalıklarından biridir.bu hastalığa yakalanan çocuklar için yapılacak şey çoğunlukla,sürekli olarak tedavi edilerek yaşatılmasıdır.yaşadığımız bu dünyada tıp bilimide kapitalize olarak,paraya,maddiyata dayandığı için genellikle yoksul aileler çocuklarını tedavi ettirmekte ya çok zorlanıyor ve ya çaresizliklerle boğuşuyor.arkadaşlar yakın çevremizde tanıdığımız ve ya tanımayıpta yardım bekleyen bu çocuklar için neler yapabiliriz?mesela,duyarlı sanatçılarla konuşulup,konser,gece düzenleme gibi kültürel-sanatsal,organizasyonlar yapılabilir.
ben neler yapılacağı konusunu tartışmaya açmak istiyorum ve yaşadığı dünyaya,doğaya çevreye ve insanlığa duyarlı herkesin yorumlarını bekliyorum.topiği açan arkadaşa,göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayıda teşekkür ediyorum.birde arkadaşlar en azından bu durumda olan bazı aileler için banka hesabı açılmasının iyi olacağını düşünüyorum. forum olarak,ne tür organizasyonlar yapabiliriz?bu konuda duyarlı olan her arkadaşın, fikirlerini sunmasını bekliyorum.
Bundan 8 yıl önce komşumun oğlu lösemi hastalığından vefat etmişti.
Bu yüzden hastalığın ne derecede kötü ve acı olduğunu çok iyi biliyorum.
Ve bu kampanyaya ben 2 ay önce katılmıştım.
dilan_7670 18.10.2007, 10:03 Evet arkadaşlar her Gün Bilgisayar Başında Binlerce yeri Tıklayıp Vakit Harcıyoruz. Bir Kaç Tıklık Vaktimizi LÖSEMİLİ çocuklar İçin Ayırsak, Biz Hiç Bir şey Kaybetmeyiz Ama; Onlar Sağlıklarına Kavuşabilmek İçin Gereken Hastanelerine Bir Adım Daha Yaklaşırlar.
Bana Ne? Ben Mi Hastayım Sanki? Demeyelim.Unutmayalım; Kimin Başına Ne Geleceğ Belli Olmaz.Biraz Duyarlı Olalım.... Lütfen
D-e-v-r-i-m-c-i 18.10.2007, 10:23 unutmayın herkesin başına gelebilir.arkadaşım duyarlılığın için teşekkürler.esenkal.14277
başkabirdünya 18.10.2007, 11:06 ülkemizin en büyük sorunlarından biri sağlık(parası olmayanlar için!!)
duyarlılığın için sana teşekkür ediyorum
insanlar artık birbirinin sorunlarını umursamıyorlar
giderek birbirimizden uzaklaşıyoruz
bu konu hala insanlığını kaybetmeyenlerin varlığını bize kanıtlıyor.......
ceylan gözlüm 18.10.2007, 11:52 duyarlı paylaşımın için teşekkürler. bende tıkladım eğer bir katkıda bulunduysam ne mutlu. kampanyaya da az çok katkıda bulunurum elimden geldiği kadar. çünkü hiç birimizin yarınları garanti değil. onların yerinde bizde olabiliriz... Allah şifa versin.
Merhaba,
Sadece umutları kalmış bu çocuklara,
elimizden gelen yardımı yapalım...
Çünkü gülmek en çok çocuklara yakışıyor...
Saygılarımla...
konu için teşekkürler çocuklar hiç ağlamasın gülsün hep yüzleri solmasın hayalleri yaşamayı en çok hakeden o mahsun meleklerimiz
tuncerbio 20.10.2007, 10:54 löseminin farklı türleri mevcut ve bunların bir kısmı ilaç ve psikolojik tedavi ile ilerlemesi engellenebilir hale getirililebilirken diğer ikisinin tedavisi ancak ilik yada kordon kanı nakli ile mümkün olabiliyor .... ki Akut lenfoblastik lösemi (ALL) ve akut myeloblastik lösemide (AML) daha çok coçuklarda görülen iki tip lösemidir ve tedavi için ilik nakli gerekmektedir ...
ne yazıkki ülkemiz başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkede ilik bankaları bulunmamakta buda uygun ilik bulunması ve hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır ..ülkemizde yeni yeni gelişen özel kordon kanı bankacılığı bu iş için bir başlangıç sayılmakta umarım ileride istenilen seviyede örneğin mevcut olduğu yerler haline gelebileceklerdir ...
insanların çoğu lösemi hastalarının ağızlarına taktığı maskenin sanki kişiden bizlere bir hastalık bulaşmasını engellemek için takılmış bir araç olarak bilmektedir halbuki lözemi hastalarında bağışıklık sistemi çok hassas olduğundan ağızlık onların çevrden mikrop kapmalarını engellemek amacıyla takılmaktadır ...bu nedenden dolayı herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz ...
(erişkin yaşlı bireylerde kan sayımındaki düzensizlik ve bununla beraber dalak karaciğer ağrısı görülmesi kronik lösemi hastalığına işaret olarak görülmekle beraber tanısı parmaktan alınan birkaç damla kanın mikroskopta gözlenmesiyle sağlanacak kadar kolaydır bu nedenden dolayı ailenizdeki bireylerin sağlığına dikkat etmenizi öneririm ....kronik lösemi tiplerinin tedavisi çok basittir )
suveydiyeli 20.10.2007, 18:31 Sen bi tanesin DİLAN...............Teşekkürler yeniden............
Hemen tıkladım ve bütün arkadaşlara da haber verecem...........(topiği görmemiştim...özel mesajla haberdar ettiğin için teşekkür ederim..........)
inşaat başlamış ve devam ediyor eğerki bunda bir katkımız oldu ise ne mutlu bizlere
Alevimen 05.11.2007, 01:48 bu konuda bir buluşma+destek topiği vardı, linki bilen bir zahmet atsın :)
firariHH 05.11.2007, 01:55 bu konuda bir buluşma+destek topiği vardı, linki bilen bir zahmet atsın :)
sanirim buydu ;
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36617
dilan_7670 21.11.2007, 00:17 arkadaşlar bu imza kampanyasına şuan lösemi cocuklarımızın çok ihtiyacı var
burda olsun daha duyarlı olunacagını düşünüyorum
1 aralıktaki ziyaretimize gelmeyenler için iyi bir fırsat
imzalarınızı bekliyor lösemeli kardeşlerimiz
bütün canlar imza atar.düşünün onlar bizim çocuklarımız,yeğenlerimizde olabilirdi
Baran336 21.11.2007, 15:35 Ben kendi adima imzayi verdim (tikladim) attim Dilan Can
Kendini üzme bosuna ugrasma
Sen en iyisi, havadan sudan bir Topik ac, bak oraya nasil ilgi var...
Saygilar
neslisah 24.11.2007, 07:59 ölmesin cocuklarımız sadece bir imza bu kadar mı zor...
Konuyu yeni gördüm afedersin.
Forumda olmayan birçok arkadaşa da söyledim onlarda verdiğim link ten konuya olan desteklerini belirttiler.
Duyarlılığın için teşekkürler!:wink:
serpila82 27.11.2007, 19:12 arkadaşlar sadece bu kadarmı sevgi var içinizde ne kadar çok üyeyiz yazık ne diyeyim
dilan_7670 05.12.2007, 17:27 sadece bir imza:blushing:
xolxol_12 05.12.2007, 19:11 Lösemili çocukların ölmesini tabiiki hiç birimiz istemeyiz.
Fakat günümüz dünyasında ormanların tahrip olması,nüfus artışı vb. olaylardan sonra hastalık oranları artmış,yeni hastalıklar türemiş ve türeyecek aynı zamanda hastalıklar artacakdır...
BUNUN TEK ÇARESİ VAR ARKADAŞLAR
AĞAÇ DİKİN !
anadolu75 06.12.2007, 01:03 yasam onlarinda hakki. losemili cocuklara zaman zaman kotu davraniliyor ya da tedavi edilemiyor bu tur seylere kesinlikle tahammul edilemez. mutlu ve saglikli yasamalari icin her turlu destek verilmelidir.
Paylaşım için teşekkürler gerçekten bu çocuklarımızın maddi destegin yanı sıra manevi destege okadar çok ihtiyaçları oluyorki.Onları yalnız bırakmayalım..
bunu yapmak insanlık borcumuzdur.bu linki forum dışı arkadaşlarımızada iletelim.
Lösemili Çocuklar Ölmesin
Bizim oksijen almamız için tıklanmaya ihtiyacımız yok
ama onların ne yazık ki var!
İnternette gezinirken mutlaka tanık olmuşsunuzdur şu tarz reklamlara
'Paris Hilton neden hüngür hüngür ağladı', '
Shakira'nın göbek dansı',
'Sharapova'dan cüretkar pozlar' vb..
bu tarz sitelere her girdiğimizde birileri $ bazında zengin oluyor!
lütfen bir kez de bu yavrucakları sevindirelim ne $ ne de ytl
sadece OKSİJEN BAZINDA!!!!
ve lütfen sadece 'LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÖLMESİN'
yazarak bu konunun aktif kalmasını sağlayın!
insanlık can çekişse de ölmedi biliyorum..tekrar teşekkürler..
Şuanda tıklanma sayısı 5.297.387
''Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir.
Lösemi nedenleri henüz tam olarak aydınlatılmamıştır. Sitogenetik ve moleküler tekniklerdeki yeni gelişmelerle; genetik yatkınlıklar, radyasyon, benzen ve türevleri (bali, vs.), böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı kalıtsal hastalıklar ve bazı viral hastalıkların hep birlikte lösemiye neden oldukları çalışmalarla gösterilmiştir. Lösemi her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. 1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır.''
BELİRTİLERİ:
İştahsızlık
Kansızlık
Zayıflama
Ateş.
Okuldan uzak kalmak
Kan bulamamak
Parasızlık
Hastanede çocuklarına refakat etmek isteyen ailelerin iş yerlerinden çok sık izin almaları sonucu işlerine son verilmesi!!
HEPINIZE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKÜRLERİMİ SUNUYORUM...
lösemeli çocuklarımız için linki tıklamaya devam hemde defalarca
inanınki onları bir görseniz. gözleri nasıl gülüyor
o gözlerin devamlı gülmesi için .onları yalnız bırakmayalım
bana teşekkür etmeyin onun yerine linki tıklayın lütfen
Aylar öncesinde bu konuyu LÖSEMİ hastalığını da açıklayarak gündeme getirmiştim. (06.07.2007)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32827
Ama o kadar duyarsız kalınan bir topikti ki bu sadece bir kaç teşekkür butonu tıklandı.
Benim derdim teşekkür butonunun değil o topiğe olan ilgi ve sonucunda
Destek verebilmek icin burayi tiklayiniz
( http://www.losev.org.tr/dergi/kent.htm )
bu linkin tıklanmasıydı. Oysa benim yazdıklarım dışında ne kimse birşey yazdı nede o topik ziyaret edildi. Toplumsal duyarlılıktan bahsederken ne kadar duyarsız olduğumuzu bir kez daha gördüm o topiği açtığımda ve sonrasında. Bunun için artık yalvarır gibi bir söylemle son söz mahiyetinde
Lütfen bu topiği es geçmeyiniz. Bu konu sizin için şuan çok önemli olmayabilir.. Ama ya başınıza gelirse...:no: :no:
Hergün internet başında bir yere ulaşabilmek için kaç linke tıklıyoruz hiç düşündünüzmü?? Geyik muhabbeti yapmak için saatlerce msn başında vakit geçiriyoruz.. Yapacağımız şey sadece bu linke tıklamak. İnanın bana yorulmuyorsunuz..
LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN BİZE GERÇEKTEN İHTİYACI VAR..
diye bir yazı yazdım ama yine kimse yoktu.
Oysa bu forumda hergün bilmem kaç kişi geyik muhabbeti yapmak için ve eğlence mahiyetinde açılmış oyunları tıklıyor ve oraya birşeyler yazma çabası içine giriyor. Anlayamıyorum inanın bana bu konulara duyarlı olmak için illaki çevremizden birinin bu tarz hastalıklara yada kötü bir durumamı düşmesi gerekiyor. Neyse henüz geç kalınmış sayılmaz. LÖSEMİ li çocuklara ve diğer yardım kuruluşlarına elimizden geldiğince maddi manevi desteğimizi gösterelim.
Biraz geç ve duyarsız kalınmış olsada Dilan_7670 arkadaşıma bu konuyu yeniden gündeme getirdiği için teşekkür ederim.
lösemeli çocuklar için yapılmış tek şarkı
Bizim çocuklarımız onlar
Bizim evlatlarımız
Sevgiye şevkate ihtiyaçları var
Sevin onları
Sarın onları
Doyasıya, doyasıya öpün onları
Bizim çocuklarımız onlar
Bizim evlatlarımız
Sevgiye şevkate ihtiyaçları var
Mutluyuz bizler burda
Hemşiremiz, doktor amca
Gönüller bir olunca
Mutluyuz, mutluyuz
Mutluyuz bizler burda
Hemşiremiz, doktor abla
Gönüller bir olunca
Mutluyuz, mutluyuz
EMRAH
sanırım sözler herşeyi anlatıyor
bizim çocuklarımız için devam
bana teşekkür etmeyin onun yerine linki tıklayın lütfen
Aylar öncesinde bu konuyu LÖSEMİ hastalığını da açıklayarak gündeme getirmiştim. (06.07.2007)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32827
Ama o kadar duyarsız kalınan bir topikti ki bu sadece bir kaç teşekkür butonu tıklandı.
Benim derdim teşekkür butonunun değil o topiğe olan ilgi ve sonucunda
Destek verebilmek icin burayi tiklayiniz
( http://www.losev.org.tr/dergi/kent.htm )
bu linkin tıklanmasıydı. Oysa benim yazdıklarım dışında ne kimse birşey yazdı nede o topik ziyaret edildi. Toplumsal duyarlılıktan bahsederken ne kadar duyarsız olduğumuzu bir kez daha gördüm o topiği açtığımda ve sonrasında. Bunun için artık yalvarır gibi bir söylemle son söz mahiyetinde
diye bir yazı yazdım ama yine kimse yoktu.
Oysa bu forumda hergün bilmem kaç kişi geyik muhabbeti yapmak için ve eğlence mahiyetinde açılmış oyunları tıklıyor ve oraya birşeyler yazma çabası içine giriyor. Anlayamıyorum inanın bana bu konulara duyarlı olmak için illaki çevremizden birinin bu tarz hastalıklara yada kötü bir durumamı düşmesi gerekiyor. Neyse henüz geç kalınmış sayılmaz. LÖSEMİ li çocuklara ve diğer yardım kuruluşlarına elimizden geldiğince maddi manevi desteğimizi gösterelim.
Biraz geç ve duyarsız kalınmış olsada Dilan_7670 arkadaşıma bu konuyu yeniden gündeme getirdiği için teşekkür ederim.
sayın thyk benim o topikten şimdi sizin sayenizde haberim oldu.eminim diğer arkadaşlarında benim gibi haberi olmamıştır.sonuçta en cok ziyaret edilmesi ve tıklanılması gereken konular.birey olarak sosyal yaraları sarmak zorundayız.en azından sarmaya çalışmalıyız.
dilana ve size sonsuz teşekkürler.ikinizde gercekten bu konuda öncü oldunuz.
topikler tarafımdan birleştirildi.ayrıca ayten(tykhe) yardımcı olduğun ve uyardığın için forum yönetimi adına teşekkür ederim
dilan_7670 05.01.2008, 01:21 Lösemili çocukların ölmesini tabiiki hiç birimiz istemeyiz.
Fakat günümüz dünyasında ormanların tahrip olması,nüfus artışı vb. olaylardan sonra hastalık oranları artmış,yeni hastalıklar türemiş ve türeyecek aynı zamanda hastalıklar artacakdır...
BUNUN TEK ÇARESİ VAR ARKADAŞLAR
AĞAÇ DİKİN !
gerçekten lösemi çoçuklarımızın ölmesini istemiyorsak bir imza bu kadar zor olmasa gerek.bunu dahi yapamıyorsak:innocent:
gerçekten lösemi çoçuklarımızın ölmesini istemiyorsak bir imza bu kadar zor olmasa gerek.bunu dahi yapamıyorsak:innocent:
Ah be Dilan sözde o kadar duyarlı bir toplumuzki bak ben aylar önce topiği açtım, sen şimdi kendini parala dur inan bana bu topiğe sürekli yazı yazılmazsa kimsenin göreceği yok. Gel bizde sürekli olarak bişeyler yazalım. Hatta bak bu topiğin adını değiştirip "Bu linki tıkla oyunu" oynayalım gör bak o zaman rekor kırarız forumda..
dilan_7670 05.01.2008, 01:46 Ah be Dilan sözde o kadar duyarlı bir toplumuzki bak ben aylar önce topiği açtım, sen şimdi kendini parala dur inan bana bu topiğe sürekli yazı yazılmazsa kimsenin göreceği yok. Gel bizde sürekli olarak bişeyler yazalım. Hatta bak bu topiğin adını değiştirip "Bu linki tıkla oyunu" oynayalım gör bak o zaman rekor kırarız forumda..
kesinlikle haklısın ayten abla
bu kadar duyarsızlık olduğuna inanamıyorum
bir imza bu kadar zor geliyor insanlara yazık gerçekten
evet bu topiğin adı farklı olsaydı bak neler yazılırdı...:no::no::no:
tuncerbio 05.01.2008, 10:04 bence insanların duyarlı olması için sürekli olarak topiğe yazı yazılmasına ( hatta atışmanıza ) hiç gerek yok .....duyarlı arkadaşlar zaten merak edip bakacaklardır ....yeni konulara düzenli olarak göz atmayan arkadaşların görebilmesi için imzalarınıza otamatik link ekleyin ....ya da en çok kullanılan alan olan chat kanalına arada girip bu linki okuyun yazıp okumalarını sağlayın...
Linki son tıklayışımda;
Devlet tarafından 4 yıldır verilmesini beklediğimiz arsamızın tahsisi,
tamamen parasız tedavi ve insanca yaşam sağlayacak olan eşsiz projemiz
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KENTİMİZİN
hayat bulması için başlattığımız
5 MİLYON TIK
kampanyası hedefine ulaştı.
Destek veren herkese teşekkür ederiz.
Lösemili Çocuklar kentimizde adınız yaşayacaktır.
Ancak 5 milyon kişilik bir kamuoyunun mesajının bile yeterince 3 maymuna ulaşmadığını görüyoruz.
Bu arada ne yazık ki lösemili çocuklarımızı kaybetmenin üzüntüsünü
sadece siz ve bizim gibi duyarlı insanlar yaşıyor.
Bu kampanyamızı olumlu yanıt alana kadar sürdürmeye kararlıyız.
3.12.2007
7.408.722
Bu yazıyı görmek beni rakamsal açıdan çok sevindirdiği gibi son cümleleriyle çokta üzdü..
|
|