Orijinalini görmek için tıklayınız : reenkarnasyona inanırmısınız canlar

nymphy
17.10.2007, 21:11
gecen izlediğim bir haber beni çok etkiledi antakyada yasayan barıs adında bir cocuk 9 yıl önce Barış Mançonun ölümünden 18 gün sonra dünyaya geliyor ve brış mançonun öldüğü gün babası gördüğü bir rüya sonucu oğlunun adını Barış koyuyor küçük Barış konusmaya kendini tanımaya basladıgı yaslarda ben Barış Mançoyum gibisinden şeyler söylüyor ailesi Barışın isteği üzerine onu İstanbula getiriyor küçük Barış kimseden yardım almadan sanatçı Barıs Mançonun yıllar önce yasadıgı ılk evını elıyle koymuş gibi buluyor ne düşünüyorsunuz canlar

PoyrazıM_24
17.10.2007, 21:17
dilancım inan ma öyle şeylere ne reali ne karnosyonu bırak bunlar reklam reyting için yapılmıştır...sana saçma gelmiyomu..daha çok böyle haberler duyacan...onun için diyorum ki takma kafana böyle olayları...bende kendimi hala askerde zannediyom bazen:D:D:D

alirada
17.10.2007, 21:25
hatay ve civarinda ozellikle nusayri alevilerde herzaman meydana gelen bir durumdur.fakat dunyada sadece alevilerde gorulmemistir uzakdogu ulkelerinde oldukca inanilan bir olaydir.benim tanidigim yakinlarimdan bu hayatindan once hintli bir kadin oldugunu soyleyen bir kiz cocugu var komsu mahallede gecen hayatinda bicaklanip oldurulen birgencin ruhuna sahip bir cocuk var ve gidip ailesini buluyor gecen hayatindaki ailesinin bilmediklerinide bilen cocuk o ailenin bir ferdi oldugunu ispatliyor
dunyada 8000 reankarnasyon olayini kanitlayan yabanci bir bilim adami oldugunu duydum

kece_dine
17.10.2007, 21:27
yok be oyle sey mi olur..

RaP_erdinc
17.10.2007, 21:30
ilkk olaraak bununn bugün... birr tartışmasıı varrdıı vee sonunu göremedimm buu tartışmaınınn benimm düşümcemm isee yalandırr nedenn dersenizde? velaa ben kendimden örnekk verimm dahaa o yaştaa bilee evimimm yolunuu bulamasdımm ama annemm öretirdii ezberlerr gelridmm iştee onlarınkidee ölee herşeyii öğretmişlerdirr ... veee sonuncundaa ise bu olay cıkıoo karşımıza..:D

PoyrazıM_24
17.10.2007, 21:35
hatay ve civarinda ozellikle nusayri alevilerde herzaman meydana gelen bir durumdur.fakat dunyada sadece alevilerde gorulmemistir uzakdogu ulkelerinde oldukca inanilan bir olaydir.benim tanidigim yakinlarimdan bu hayatindan once hintli bir kadin oldugunu soyleyen bir kiz cocugu var komsu mahallede gecen hayatinda bicaklanip oldurulen birgencin ruhuna sahip bir cocuk var ve gidip ailesini buluyor gecen hayatindaki ailesinin bilmediklerinide bilen cocuk o ailenin bir ferdi oldugunu ispatliyor
dunyada 8000 reankarnasyon olayini kanitlayan yabanci bir bilim adami oldugunu duydum

valla kardeşi o bilimadamlarıda kafayı sıyırmıştır araştırmaktan:Dtek üzücü yanı kafayı sıyıran bilim adamlarının sayısındaki yükseklik 8000 çok ya bu:D:D

alenya
17.10.2007, 21:46
reankarnosyana inanmıyorum.ama bu linki tıklayın önceki yaşamınızda ne olduğunuzu öğrenin.http://yusufebb.sitemynet.com/oncekiy.htm

nymphy
17.10.2007, 21:54

bende ınamıodum ama haber cok ılgımı cektı oluo galıba:D

alenya
17.10.2007, 21:58
Karma felsefesinin bir sonucu olarak reenkarnasyon, yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir.Karma doktrinine bağlı olarak tenasuh, yani ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir. Manevi ve ahlaki karşılık, yani yapılanların sonucu ruhun tenasuhu ile mümkün olur. Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder. O, tanrı Brahma'da yaşar. Bu inanışın Hintliyi kuvvetli bir iyimserliğe ulaştırdığı ileri sürülmektedir.Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. dogmadır ve bilimsel değildir.

vikipedi sayfasından alıntıdır.

kendi yorumum değildir.:)

NiSAN_Rojda
17.10.2007, 22:00
ben inanıyorum:p

insomnia
17.10.2007, 22:09
Arkadaşlar reeenkarnasyon konusunda gerçek bi araştırma yapan varsa paylaşabilirmi . Ya da en azından hangi kaynaklardan araştırabileceğimiz konusunda bilgi verebilir mi . Bu konuda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum . Bu yüzden böyle şeylere yorum yapamayacağım.Ama öğrenmek istediğim birşey doğrusu.

Hevinn
17.10.2007, 22:15
bu tarz şeylere kendinizi fazla kaptırmayın ya o çocuğun piskolojisiyle ilgili bir sorun herkez bişey olduğunu iddia ediyor zaten biri peygamberim diyor diğeri başka birşeyim diyor dediğim gibi bu piskolojik bir sıkıntıdır gerçek olmayan hepsi hayal ürünü şeylerdir

yağmur_angel
17.10.2007, 22:33
bana olabilir gibi geliyo ama fazla bilgiye sahip olmadığım için emin değilim . joker hakkımı kullanabilirmiyim acaba:D:D:D

nymphy
17.10.2007, 22:47
belkide o cocuk reklama amaclı yaptı ama bole bısey var sankı daha once posta gaztesı boyle bır yazı dızısı baslatmıstı ordada böyle olaylar fazlasıyla vardı ınsan okuyunca gercekten etkileniyor

dilan_7670
17.10.2007, 23:15
Düşler sokağında yaşadığımızın en güzel ve çarpıcı hikayesi bu olsa gerek..
Bir düşler sokağı var, ve burada herkes birbirine komşu. Fakat çoğumuz daha birbirimizi görmedik, sesimizi duymadık.. ama konuşuyoruz, tartışıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, kavgalar ediyoruz...

Reenkarnasyona inanırmısınız? bence burada olanların çoğu, çok çok çok eskilerden yaşadığımız halimizi ortaya da koymuyormu.. Çünkü birçoğumuz halaa düşlerde yaşıyoruz... Ne kadar gündemi yaşıyorsak ta...

haksızmıyım...

alirada
17.10.2007, 23:16

hataya gel gozlerinle gor

CaNCa
17.10.2007, 23:16
Ben en bilinen anlamıyla öğrendiğimiz reenkarnasyona inanmıyorum, fakat insan'ın en asıl var oluş noktası olduğuna inandığım düşünce fonksiyonlarının bazı açılardan başka frekanslarla kesişme noktaları olmuş olabileceğini olası görüyorum. Şimdi bu temeldeki dayanak farklılaşımı detaylı bir açıklamaya kalkarsam çok uzun sürebilir, umarım bilimsel açıdan salt bu konuda ile alakalı başka bir topik altında daha sonra bunları tartışma fırsatımız olur.

Konuyu açan arkadaşın verdiği örnek konusunda ise; Tv'de çıkan Barış Manço'nun ruhunu taşıdığı idda edilen programı izlemiştim. Tamamen mantık dışı, ailenin temelden beri 'sen Barış Manço'sun oğlum, doğmadan önce rüyamızda görmüştük seni' şeklindeki süre gelen yetiştirilişi ve bunun çocuğa empoze edilmesi sonucu, çocuğun kendini bilinç altında Barış Manço olarak koşullandırmasından öte birşey değil. Bence aslı sorun bizlerin onun barış manço olup olmadığına inanıp, inanmamız değil, cocuğun buna gerçekten inandırılmış olması.. Belki aileden birinin çocuğun doğumundan önce görmüş olduğu o rüyanında esintisi ile, ailenin kendilerini bu şekilde sunulduğuna oldukları inançlarının devamında gelen öğretiler; sonucunda ailenin ve çocuğun bir düş'ün iz düşümünden doğan kendi efsanelerine inanmaları..

Karma felsefesinin bir sonucu olarak reenkarnasyon, yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir.Karma doktrinine bağlı olarak tenasuh, yani ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir. Manevi ve ahlaki karşılık, yani yapılanların sonucu ruhun tenasuhu ile mümkün olur. Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder. O, tanrı Brahma'da yaşar. Bu inanışın Hintliyi kuvvetli bir iyimserliğe ulaştırdığı ileri sürülmektedir.Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. dogmadır ve bilimsel değildir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori_tart%C4%B1%C5%9Fma:Din

Evet alıntısını yaptığınız wikipedia ve benzeri bir çok bilgi ansiklopedi verileri, karma inancına göre reenkarnasyon'u bu şekilde ele almış ama bence bir çok açıdan, çok farklı felsefik veriler ışığında değerlendirilebilinir. Fakat yazıda belirtilenler dahil hepsinde sebep-sonuç ilişkisi farklı şekillerde bağlanmıştır. Yani aslında temel mantalite bellidir, işte ruh yok olmaz, sadece geçiş aşamasındadır, hani bunu akıl veya düşünce akımı olarak belirtseler daha anlaşılır nesnel bir tutarlılığı olabilir ama çok fazla metafizik ritüeller içeren dogmatik hatlarla belirlenmesi mantık süzgecinden geçmesini zorlaştırıyor. Hani bu genelleme ilhamını aldıkları tüm felsefik öğretilerin temel esas noktasıdır ama örnekte de aktarılan devamındaki kriterleri, bağlantı ve ulaşım noktaları değişebiliyor. Ama genel anlamda baktığımızda 'ruh(akıl) geçişleri' tam anlamıyla red edilemeyecekte olsa, oturttukları dayanakların arkası metafizik boşluklarda kalması bu kavram açısından bir handikap gibi görünüyor.

alenya
17.10.2007, 23:23
Ben en bilinen anlamıyla öğrendiğimiz reenkarnasyona inanmıyorum, fakat insan'ın en asıl var oluş noktası olduğuna inandığım düşünce fonksiyonlarının bazı açılardan başka frekanslarla kesişme noktaları olmuş olabileceğini olası görüyorum. Şimdi bu temeldeki dayanak farklılaşımı detaylı bir açıklamaya kalkarsam çok uzun sürebilir, umarım bilimsel açıdan salt bu konuda ile alakalı başka bir topik altında daha sonra bunları tartışma fırsatımız olur.

Konuyu açan arkadaşın verdiği örnek konusunda ise; Tv'de çıkan Barış Manço'nun ruhunu taşıdığı idda edilen programı izlemiştim. Tamamen mantık dışı, ailenin temelden beri 'sen Barış Manço'sun oğlum, doğmadan önce rüyamızda görmüştük seni' şeklindeki süre gelen yetiştirilişi ve bunun çocuğa empoze edilmesi sonucu, çocuğun kendini bilinç altında Barış Manço olarak koşullandırmasından öte birşey değil. Bence aslı sorun bizlerin onun barış manço olup olmadığına inanıp, inanmamız değil, cocuğun buna gerçekten inandırılmış olması.. Belki aileden birinin çocuğun doğumundan önce görmüş olduğu o rüyanında esintisi ile, ailenin kendilerini bu şekilde sunulduğuna oldukları inançlarının devamında gelen öğretiler; sonucunda ailenin ve çocuğun bir düş'ün iz düşümünden doğan kendi efsanelerine inanmaları..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori_tart%C4%B1%C5%9Fma:Din

Evet alıntısını yaptığınız wikipedia ve benzeri bir çok bilgi ansiklopedi verileri, karma inancına göre reenkarnasyon'u bu şekilde ele almış ama bence bir çok açıdan, çok farklı felsefik veriler ışığında değerlendirilebilinir. Fakat yazıda belirtilenler dahil hepsinde sebep-sonuç ilişkisi farklı şekillerde bağlanmıştır. Yani aslında temel mantalite bellidir, işte ruh yok olmaz, sadece geçiş aşamasındadır, hani bunu akıl veya düşünce akımı olarak belirtseler daha anlaşılır nesnel bir tutarlılığı olabilir ama çok fazla metafizik ritüeller içeren dogmatik hatlarla belirlenmesi mantık süzgecinden geçmesini zorlaştırıyor. Hani bu genelleme ilhamını aldıkları tüm felsefik öğretilerin temel esas noktasıdır ama örnekte de aktarılan devamındaki kriterleri, bağlantı ve ulaşım noktaları değişebiliyor. Ama genel anlamda baktığımızda 'ruh(akıl) geçişleri' tam anlamıyla red edilemeyecekte olsa, oturttukları dayanakların arkası metafizik boşluklarda kalması bu kavram açısından bir handikap gibi görünüyor.

e tabiki alıntıyla belirttim.ama hatırlattığınız ii oldu altına nerden aldığımı yazmayı unutmuşum.haber dışında pek alıntı kullanmam.

tykhe
17.10.2007, 23:38
Reankarnasyon ve buna benzer konular uzmanlık ve belirli bir araştırma isteyen konulardır. Buna benim yada bir başkasının inanıp inanmamasından ziyade bilimsel gerçekliği ispatlanmalı ki o zaman reankarnasyon vardır diyebilelim. Eğer topik bir anket niteliğinde açılmışsa o zaman "İNANMIYORUM" butonunu tıklardım.

Böylesi bir konu hakkında kişisel görüşünüzü yada araştırmanız varsa bunu altına imza kullanarak verin aksi halde alıntı yaptığınızı belirtin derim. Benim bu konuda bilgim ve ilgim olmadığı için kopyala yapıştır yapamayacağım.

YoRuM78
18.10.2007, 00:04
Az önce televizyonda bende izledim ne kadar gerçek olabilir herhangi bir düşüncem yok.Daha öncede rahmetli Cenk Koray aynı şeyi yaşamıştı yanılmıyorsam.

melek24
18.10.2007, 00:10
DiNLER, ölüm sonrasiyla ilgili FARKLI yorumlar getiriyor:

***BAZILARI, dürüst bir ya$am sürdüysek cennete gidecegimizi, kötülük yaptiysak cehennemde yanacagimizi ögretiyor.
***BA$KA DiNLER, ölen insanlarin 'öbür dünyada' atalariyla birlikte olacagini ögretiyor.
***DiGER DiNLER DE, ölülerin bir yeralti dünyasinda yargilandigini, sonra ba$ka bir bedende yeniden dünyaya geldigini ögretiyor!

---BUNLARIN ORTAK NOKTASI NE?

BEDEN ÖLDÜGÜNDE GÖRÜNMEZ BiR KISIM YA$AMAYA DEVAM EDER!

Geçmi$teki ve $imdiki DiNLERiN neredeyse Hepsi, GÖRME, DUYMA ve DÜ$ÜNME YETENEKLERiMiZLE bir $ekilde SONSUZA DEK YA$ADIGIMIZI ögretiyor.

BU MÜMKÜN MÜ?

TÜM DUYU VE DÜ$ÜNCELERiMiZ BEYNiMiZiN çALI$MASINA BAGLIDIR. ÖLDÜGÜMÜZDE BEYNiMiZ DURUR !

Anilarimiz, duygularimiz ve duyularimiz gizemli bir $ekilde BEYNiMiZDEN BAGIMSIZCA i$LEMEYE DEVAM ETMEZ: BEYNiMiZ YOK OLUNCA ONLAR DA YOK OLUR!

BEYNiMiZiN YARATICISI ALLAH içiN "ÖLÜM SONRASI" SIR DEGiLDiR, ÖLÜLERiN DURUMUNU BiZLERE AçIKçA "ANLATIYOR"!

MUKADDES KiTAP (Tevrat, Zebur ve Incil) $UNU ÖGRETiR:

-----"yaşayanlar öleceğini biliyor, ama ölüler hiçbir şey bilmiyor.
Onlar için artık ödül yoktur, Anıları bile unutulmuştur.
Sevgileri, nefretleri, Kıskançlıkları çoktan bitmiştir" (Tevrat - Vaiz 9:5)

-----"Çalışmak için eline ne geçerse, var gücünle çalış. Çünkü gitmekte olduğun ölüler diyarında (mezarda) iş, tasarı, bilgi ve hikmet yoktur"
(Tevrat - Vaiz 9:10)

-----"O son soluğunu verince toprağa döner, O gün tasarıları da biter."
(Zebur 146:4)

Ayetlerden görüldügü gibi, "Ölünce ne dü$ünce, ne bilgi, ne hikmet kaliyor, tasarilari sona eren ölülerin artik bir $ey bilmeleri mümkün degil, Sevgileri, nefretleri, Kıskançlıkları yok olmu$tur" yani:

"iNSAN ÖLDÜGÜNDE VARLIGI SONA ERER."

BEDENiMiZ ÖLDÜGÜNDE, GÖRÜNMEZ BiR KISMIMIZ YA$AMAYA DEVAM ETMEZ çÜNKÜ ÖLÜMSÜZ BiR CANA veya RUHA SAHiP DEGiLiZ!
ÖLÜMLÜYÜZ VE BEDENiMiZ ÖLDÜGÜNDE YA$AMAYA DEVAM ETMiYORUZ!

***YA$AMIMIZ BiR MUMUN ALEVi GiBiDiR:

MUM SÖNDÜGÜNDE ALEV Hiç BiR YERE GiTMEZ, SADECE YOK OLUR!

"iNSAN RUH VE BEDEN OLARAK iKi KISIMDAN MEYDANA GELiR" Ögretisi "SOKRATES" VE "PLATON" adli Filozoflara aittir

Kaldıki biz henüz kendi ruhumuzun devamının varolup olmadığını bilemiyoruz öyle ise ölen kişilerin ruhlarının başka bedenlerde yaşadığını nasıl çözecez.Birileri bir kuyuya taş atar binlercesi çıkarmak için çaba harcar bunlar yapay gündem konuları bence üzerinde durulmaya bile değmez..

alenya
18.10.2007, 00:15
konu bayağı bi saptı bunun sebebi benim.alıntı yaptığımı yazmadım.dedim ya haber dışı alıntı kullanmam.kendi fikrimi zaten belirtmiştim.alıntıyı ek bilgi anlamında kullandım.uzatmaya gerek yok.

putikanli
18.10.2007, 00:17
Biraz saçma değilmi.Çok kötülük yapmışssan köpek olarak bile gelebiliyorsun tekrar.Çin de gelmişsen dünyaya halin yaman.:)

PirO_62
18.10.2007, 00:18
Konunun Adını Değiştireyimmi Canlar. Zahir Geri Geldi Olsunmu.

Hani Reankarnasyon Açısından.

Sizden Ricam Konuya Geri Dönmeniz. Alakasız Mesajlar Tarafımdan Silinecektir.

İyi Forumlar.

PirO_62
18.10.2007, 00:31
Gördüğüm Kadarı İle Anlayışımızdan Eser Kalmamış.

Uyarı Yaptığım Halde Polemikler Devam Edecek. Biraz Dinlenmenizde Fayda Görüyorum. Ve Okudum Bütün Mesajları. Olayın Çözülmesi Sadece Anlayışlı Olmaya Dayalı. Bunuda Gerçeklerştirebileceğinize Eminim. Kişisel Tartışmalarınızı Foruma Yansıtmayın Lütfen. Diğer Üyelerin Konularda Aktif Olmasını Engelliyorsunuz Bilesiniz. Ve Bu Anlamda Buna Müsade Edilmeyeceğinide Göz Önünde Bulundurmanızı Sizlerden Tekrar Rica Edeceğim.

Konu Kısa Bir Süreliğine Kilitlenmiştir.

İyi Forumlar.

LaDY
18.10.2007, 22:13
Gördüğüm Kadarı İle Anlayışımızdan Eser Kalmamış.

Uyarı Yaptığım Halde Polemikler Devam Edecek. Biraz Dinlenmenizde Fayda Görüyorum. Ve Okudum Bütün Mesajları. Olayın Çözülmesi Sadece Anlayışlı Olmaya Dayalı. Bunuda Gerçeklerştirebileceğinize Eminim. Kişisel Tartışmalarınızı Foruma Yansıtmayın Lütfen. Diğer Üyelerin Konularda Aktif Olmasını Engelliyorsunuz Bilesiniz. Ve Bu Anlamda Buna Müsade Edilmeyeceğinide Göz Önünde Bulundurmanızı Sizlerden Tekrar Rica Edeceğim.

Konu Kısa Bir Süreliğine Kilitlenmiştir.

İyi Forumlar.

konuyu kilitlemek ve mesaj ayıklamak en güzel çözüm olmuş teşekkür ederim sayın moderatörüm :)

konu ebediyen kapalı kalabilir zira konu daha önce forumda paylaşılmış tartışılmıştı...

reenkarnasyon olaylarının merkezi hatay...... (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4421)

ordan devam edilebilir. benim de elimde bilimsel bir açıklama mevcuttu reenkarnasyon ile ilgili onu ekleyeyim diğer topiğe belki biraz daha şekillenir olay. bilim adamları metafiziki bir olay olduğunu söyleyip olabilirliğini savunmuş ve o yönde bir makale hazırlamışlar... eminim işinize yarayacaktır...

İyi Forumlar :)

-karşınızdakine saygınız kendinize saygınızdır arkadaşlar ;) kendinize saygınız az olmasın ki her zaman kendiniz için önemli olun, benimsenin :wink: