Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarihin Kitabini Yeniden Yazalim. Barişi Arayalim...

orontes
19.10.2007, 10:53
Bir savaş var kapımıza dayanmış.kürtlere tüm kapıları kapayacağız bu savaşla. artık bir arada yaşama şansı kalmayacak. her kürt düşman gibi görülecek. saldırılar bombalamalar linçler artacak. gelecek her cenazede kürtlerin üzerine yürünecek bedeli onlara ödetilecek. ve toplumsal ayrışma öylesi boyutlara ulaşacak ki artık geri dönülemez biçimde bir ayrışma yaşanacak. türk kürt ü görmek adını anmak istemeyecek onunla aynı havayı solumak istemeyecek. kürt ülkenin tüm varoşlarında okullarında fabrikalarında köylerinde kentlerinde dışlanacak vurulacak saldırıya uğrayacak sırf kürt kimliği yüzünden.

84 yıldır ezilen katledilen dili kültürü varlığı kimliği yoksayılan imha politikalarıyla sürgünlerle köy yakmalarla şiddetle terörle fail-i meçhul cinayetlerle yüzyüze kalan, aşiretçiliğin, dinci-gericiliğin ellerinde ağalığın hükmü altında zulüm gören, eğitimsiz, okulsuz, işsiz bırakılan kimliği nedeniyle adı KUYRUKLU ya çıkan kürtler bir kez olsun haklı oldukları bir mücadelede türkleri yanlarında göremediler. ve şimdi yine yalnızlar.

ve türkler...

göz göre göre, yaşanan bunca sosyal-ekonomik yıkımın, ağırlaşan borç yükünün, aşınan insani değerlerin, bozulan kent yapısının, herşeyi içinden çıkılmaz biçimde bozan göç olgusunun farkında oldukları halde, KURTLAR VADİSİ ndeki eli kanlı katillerin ağzına bakmakta düşmanlıklarını, öfkelerini bilemek için.

bilimin, felsefenin, aydınlanmanın estetiğin olmadığı, hiçbirşeyin işin özüne uygun bir biçimde yürümediği bir ülkede, tarih bilincinden yoksun bir toplum haline getirilmiştir türkler.

en solundan en sağına bu savaşa destek vererek, çözümü savaşta kanda arayacak kadar acizleşen politikacılar ne denli karanlık bir oyuna bu ülkeyi sürüklediklerini göremeyecek kadar kör cahil ve duyarsızlar.

savaş insanlık suçudur diyenler savaşı meşru bir savunma biçimi olarak sunma ikiyüzlülüğünden geri durmuyorlar.

çözüm için halen şansımız var.

1919-1923 yıllarındaki ruha geri dönmek.

ingilizlerin aldatmaya çalıştığı kürtlerle ortak bir kader birliği yaparak bu üleyi kurduk ve emperyalizmin aldatmacalarına gelmedi kürtler o süreçte. kaderlerini türklerin kaderiyle birleştirdiler.

tarih tekerrür etmekte.

emperyalizm bizleri bir cehenneme çekmek istiyor.

bu savaşın pkk ile zerre alakası yok.

şimdiye kadar 22 yıldır yirmiye yakın sınırötesi operasyon yapıldı. ama değişen birşey yok.

bu savaş bizim savaşımız değil. emperyalizmin savaşı. oyuna gelirsek bedelin ağırını yine biz ödeyeceğiz.

kürtlere sıkılacak kurşun bu ülkenin geleceğine, birliğine, bütünlüğüne, ortak yaşam kültürüne, geçmişten gelen toplumsal değerlere sıkılan bir kurşundur ve ihanettir.

yüzbinlerce askeri sınıra yığmak, en ağır zırhlı birliklerini aktif hale getirmek ne anlam ifade ediyor?

şimdiye kadar elimizde birçok fırsat vardı kürt sorununu çözmek ve bölgede şiddeti bitirmek için.

ama uyuşturucudan karaparadan silah kaçakçılığından nemalanan egemen güçlerin işbirlikçi pozisyonları her türden demokratik ve barışçı çözüm çabalarının kesintiye uğratılmasına yol açtı.

cem erseverler, eşref bitlisler, rıdvan özdenler, ve kimbilir daha kimler öldürüldü?

bu savaşı bitirmek isteyeni bitirdiler...

ne yani yüzbinlerce askeri üç elebaşı için mi sınıra yığdılar?

bu neye benziyor biliyor musunz? makinalı tüfekle sivrisinek avlamaya.

başka yollar denenmeli, savaş stratejisi iflas etmiştir ve toplumumuzun tüm kazanımlarını yok etmiştir.

demokrasi ve barıştan yana bir çözümü dayatmayan herkes gelecekte olacak kötülüklerden birinci dereceden sorumlu olacaktır.

çökmüş bir ekonomi, yıkılmış bir sosyal-siyasal yapı, dökülen kanlar ve birbirinin yüzüne bakacak hali kalmamış birbirinden inanılmaz derecede nefret eden insanlar olacağız.

bunu mu istiyoruz?

bunu mu istiyorsunuz?

BARIŞ...

KANDAN KINA YAKILMAZ dostlar....

BARIŞ ı arayalım...

birlikte yaşamı....

ezmeden, asimile etmeye kalkmadan, insan muamelesi yaparak, eşitlik içinde bir barış...

DEMOKRASİYİ geliştirelim.

adaleti ve özgürlüğü egemen kılmak için çalışalım....

kaynaklarımızı savaş için değil, bu ülkenin gelecekte daha iyi bir yerde olması için sefer edelim.

yoksa geriye kanlı ve yaşlı gözlerle bakan KEŞKE KEŞKE diye acı duyan bir toplum olacağız...

SİZLERİ AKL-I SELİM VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM.

İNSAN OLMA VİCDANINA....

SEVGİSİZ BİR DÜNYADA TÜM KÖTÜLÜKLER SONSUZ BİR HAREKET ALANI BULUR KENDİNE.

KÜRTLERİ İTMEYELİM, ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM.

BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞİ DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİ KURALIM.

BİR ŞANS DAHA VAR.

ŞANSIMIZI KULLANALIM...

ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN,

ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYELİM.

ANA YÜREĞİNDEN BAHSEDİP KAN BÜRÜMÜŞ GÖZLERLE YENİ ANALARI AĞLAYANLAR KERVANINA YENİ GENÇLERİ DE ŞEHİTLER KERVANINA KATMAK İSTEYEN İKİYÜZLÜ IRKÇI GÜÇLERE İZİN VERMEYELİM.

BU VATAN AKP NİN, CHP NİN, MHP NİN VE SAVAŞI İSTEYENLERİN ANLAYAMAYACAĞI BİR ZORLUKLA VE BİRLİKTELİKLE İNŞA EDİLDİ.

KİM BU BİRLİKTELİĞİ BOZACAK BİR ADIMA VESİLE OLUYORSA VATAN HAİNİDİR.

VE BU HALK HAİNLERDEN HESAP SORACAKTIR....

KENDİNİ KENDİNE DÜŞMAN EDENLERDEN MUTLAKA HESAP SORACAKTIR.

SAVAŞ ÇÖZÜM OLAMAZ.

BİJİ AŞİTİ....

YAŞASIN BARIŞ...

YAŞASIN KÜRT VE TÜRK HALKININ EŞİT ÖZGÜR BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ.

KAHROLSUN FAŞİZM....

KAHROLSUN EMPERYALİZM...

sevgiyle ve dostça kalın....

-----
ne mutlu 'İNSANIM' diyene...

Ne Mutlu 'İnsanım' Diyene...

NE MUTLU 'İNSANIM' DİYENE . . .

N E M U T L U 'İ N S A N I M' D İ Y E N E ...

kece_dine
19.10.2007, 11:46
BİJİ AŞİTİ....

YAŞASIN BARIŞ... inan yaziyi okurken gozlerim doldu.. ne kokenli oldugunu bilmiyorum ama gurur duyulacak bir paylasim bence...cok tesekkurler can zor spas hewal...

tykhe
19.10.2007, 13:48
Yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu.. İçim yanıyor..Biliyorum ki Kürdüm. Canım dediğim insanlar var Türkler arasında. Beraber bir ekmeği bir suyu paylaştığım, canı yandığında içimin kanadığı, gözlerinde ki gülümsenin beni aştığı, aynı topraklarda yaşamaktan zevk aldığım...Bazen yengem, bazen eniştem, bazen sevgilim olan Türk kardeşlerimi çoookkk seviyorum oysa. Düşman değiliz biz. Bir zamanlar bu topraklardan omuz omuza düşman kovan kanımızın aynı toprakta buluştuğu, beraber kadeh tokuşturduğumuz, halaya durduğumuz, aynı dilde türkü söyleyip efkarlandığımız, milli maçlarda atılan her golle, kahkaha atarken ve ağlarken bir omuza yaslandığımız, fabrikada elele çalıştığımız, dünya üzerinde ırklar arasında yapılan evlilik oranında milyonları bulan ve ayrılmaz ırklar denilen yine biz değilmiyiz.. Neler değişiyor yada neler değişecek bu savaşla bir bilebilseniz. Kanlar bu kez düşman kovmak için değil düşman edildiğimiz için dökülecek. Nefret düşecek aramıza. Birileri bizim şehitlerimizin üstünde dans edecek gözümüzün içine baka baka. Bunumu istiyoruz. ASLA....

Sorunun çözümü biziz oysa. İstemiyoruz bu savaşı diyelim hep beraber. Göndermiyoruz oğullarımızı o savaşa diyeceğiz. Türk ana Kürt oğlunu, Kürt ana Türk oğlunu tutacak vermeyecek kimselere.. Giderlerse biliyoruz ki ateşler düşecek hanelerimize. Yasımız aynı zamanda olacak. Ağıtlarımız biribirine karışacak. Aynı düğünde halay çeken arkadaşlar biribirine silah tutacak içi yanarak.. Kardeşi kardeşe kırdıracaklar "Ki Zawa" demeden..

Oyuna gelmeyelim. Bu oyunun amacı belli. Bizi ancak bu şekilde yıkabileceklerini biliyorlar. Savaş çığırtkanlığı yapanların dillerini koparalım. Yapılan planlı bombalar ellerinde patlasın.

Ve ben ve benim gibi haykırarak içim yanıyor diyenler oldukça bu zamanlarda "ATALARIMIZIN KEMİKLERİ SIZLIYOR ŞİMDİ..."

Cem-i-Cihan
19.10.2007, 13:56
çok güzel bi paylaşım emeklerine diline eline sağlık can
ama konunda genelde türkleri haksız çıkarıosun doğuda onca asker şehit oldu ve hergün ağlıoruz hergün başka bi haberle içimiz yanıo hergün 3-5 şehit yüreğimiz hergün yanacağına bi kere yansın die düşünüorum ama sanada sonuna kadar hak veriorum can bende savaş olmasını istemeyen kesimdenim ama bazen kafama bu tip şeyler takılıo sanki savaş daha mantıklı gelio

devrim69
19.10.2007, 14:02
Barış hepimizin dileğidir.Gerçekçi olmak gerekirse dilekten öteyede gidemedik.Savaş çığırtkanları o kadar çoğaldıki.Bizim gibi savaşı istemeyenleri vatan haini bile ilan ettiler.Yinede sonuna kadar barış demeye devam edeceğiz.

devrim69
19.10.2007, 14:03
ama konunda genelde türkleri haksız çıkarıosun doğuda onca asker şehit oldu ve hergün ağlıoruz hergün başka bi haberle içimiz yanıo hergün 3-5 şehit yüreğimiz hergün yanacağına bi kere yansın die düşünüorum ama sanada sonuna kadar hak veriorum can bende savaş olmasını istemeyen kesimdenim ama bazen kafama bu tip şeyler takılıo sanki savaş daha mantıklı gelio

Savaşın mantığı olurmu?

sausen
19.10.2007, 14:04
Merhaba,

Bu karanlık gidişatın içinde şunu demek isterim;

Ben bu topraklarda yaşıyorsam,
Ben bu insanlarla aynı havayı soluyorsam.
Ben bu insanlar paylaşıyorsam...

BEN İNSANIM DİYORSAM...

BEN KÜRDÜM...
BEN TÜRKÜM...
BEN LAZIM...
BEN ÇERKEZİM...
BEN SÜRYANİYİM...

SADECE İNSAN OLMAK YETİYOR...

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ...
YAŞASIN BU YOLDA DİRENENLER...

Saygılarımla...

Cem-i-Cihan
19.10.2007, 14:06
Savaşın mantığı olurmu?

savaşın mantığı yok başka çözüm yolu göster can hergün şehit verioz hergün anaların ciğerleri yanıo bu soruna başka hangi türlü bi çözüm olabilirki

devrim69
19.10.2007, 14:10
savaşın mantığı yok başka çözüm yolu göster can hergün şehit verioz hergün anaların ciğerleri yanıo bu soruna başka hangi türlü bi çözüm olabilirki

İşte mantıksızlık bu cem.Hergün anaların ciğeri yanıyor diyorsun.Doğru diyorsun.Peki savaş daha çok ana ciğeri yakmıyacakmı?Kanı kan ilemi yıkıyalım?Demokratik yollar ile çözülmeli

sausen
19.10.2007, 14:12

Merhaba,

Savaş daha mantıklı gelir...
Çünkü bunun zemini hazırlandı.
Provakasyonlar yapıldı.
Hiçbir zaman inanamayacağınız oyunlar dönüyor oralarda.
Ve insanlar ölecekken savaş daha mantıklı öyle mi?
Barış mantıklı değil öyle mi?
Barış kadar güzel bir şey olabilir mi?!

Cem-i-Cihan
19.10.2007, 14:15
İşte mantıksızlık bu cem.Hergün anaların ciğeri yanıyor diyorsun.Doğru diyorsun.Peki savaş daha çok ana ciğeri yakmıyacakmı?Kanı kan ilemi yıkıyalım?Demokratik yollar ile çözülmeli

can doğru diosun ama ne olursa olsun bu devlet buna bi çzöüm bulamaz başımızdakierin ne olduğu belli zaten ben bu sorunu savaşla çözümlenmeyeceğinide biliorum ama en azıdan bi kere olur belki bişeler yaparlar die düşünüorum demokratik bi çzöüm üretmek gerekio haklısın

Cem-i-Cihan
19.10.2007, 14:20
Merhaba,

Savaş daha mantıklı gelir...
Çünkü bunun zemini hazırlandı.
Provakasyonlar yapıldı.
Hiçbir zaman inanamayacağınız oyunlar dönüyor oralarda.
Ve insanlar ölecekken savaş daha mantıklı öyle mi?
Barış mantıklı değil öyle mi?
Barış kadar güzel bir şey olabilir mi?!

sanırım beni yanlış anladınız ben barış mantıklı deil die bişe sölemedim başka çzöüm yolu varsa buyrun sizi dinliorum ama ben kendimce böle bi çözümün daha mantıklı olduğunu düşündüm aslında mantıksızlık devrim69 un da dediği gibi savaşın mantığı yoktur ama başka çzöüm yolunun olcağını düşünmüorum savaşa hayır dicem bende bu kesin ama çözüm yolu nasıl olucak onu bilmiorum

Serhatlı
19.10.2007, 14:46
Bir savaş var kapımıza dayanmış.kürtlere tüm kapıları kapayacağız bu savaşla. artık bir arada yaşama şansı kalmayacak. her kürt düşman gibi görülecek. saldırılar bombalamalar linçler artacak. gelecek her cenazede kürtlerin üzerine yürünecek bedeli onlara ödetilecek. ve toplumsal ayrışma öylesi boyutlara ulaşacak ki artık geri dönülemez biçimde bir ayrışma yaşanacak. türk kürt ü görmek adını anmak istemeyecek onunla aynı havayı solumak istemeyecek. kürt ülkenin tüm varoşlarında okullarında fabrikalarında köylerinde kentlerinde dışlanacak vurulacak saldırıya uğrayacak sırf kürt kimliği yüzünden.

84 yıldır ezilen katledilen dili kültürü varlığı kimliği yoksayılan imha politikalarıyla sürgünlerle köy yakmalarla şiddetle terörle fail-i meçhul cinayetlerle yüzyüze kalan, aşiretçiliğin, dinci-gericiliğin ellerinde ağalığın hükmü altında zulüm gören, eğitimsiz, okulsuz, işsiz bırakılan kimliği nedeniyle adı KUYRUKLU ya çıkan kürtler bir kez olsun haklı oldukları bir mücadelede türkleri yanlarında göremediler. ve şimdi yine yalnızlar.

ve türkler...

göz göre göre, yaşanan bunca sosyal-ekonomik yıkımın, ağırlaşan borç yükünün, aşınan insani değerlerin, bozulan kent yapısının, herşeyi içinden çıkılmaz biçimde bozan göç olgusunun farkında oldukları halde, KURTLAR VADİSİ ndeki eli kanlı katillerin ağzına bakmakta düşmanlıklarını, öfkelerini bilemek için.

bilimin, felsefenin, aydınlanmanın estetiğin olmadığı, hiçbirşeyin işin özüne uygun bir biçimde yürümediği bir ülkede, tarih bilincinden yoksun bir toplum haline getirilmiştir türkler.

en solundan en sağına bu savaşa destek vererek, çözümü savaşta kanda arayacak kadar acizleşen politikacılar ne denli karanlık bir oyuna bu ülkeyi sürüklediklerini göremeyecek kadar kör cahil ve duyarsızlar.

savaş insanlık suçudur diyenler savaşı meşru bir savunma biçimi olarak sunma ikiyüzlülüğünden geri durmuyorlar.

çözüm için halen şansımız var.

1919-1923 yıllarındaki ruha geri dönmek.

ingilizlerin aldatmaya çalıştığı kürtlerle ortak bir kader birliği yaparak bu üleyi kurduk ve emperyalizmin aldatmacalarına gelmedi kürtler o süreçte. kaderlerini türklerin kaderiyle birleştirdiler.

tarih tekerrür etmekte.

emperyalizm bizleri bir cehenneme çekmek istiyor.

bu savaşın pkk ile zerre alakası yok.

şimdiye kadar 22 yıldır yirmiye yakın sınırötesi operasyon yapıldı. ama değişen birşey yok.

bu savaş bizim savaşımız değil. emperyalizmin savaşı. oyuna gelirsek bedelin ağırını yine biz ödeyeceğiz.

kürtlere sıkılacak kurşun bu ülkenin geleceğine, birliğine, bütünlüğüne, ortak yaşam kültürüne, geçmişten gelen toplumsal değerlere sıkılan bir kurşundur ve ihanettir.

yüzbinlerce askeri sınıra yığmak, en ağır zırhlı birliklerini aktif hale getirmek ne anlam ifade ediyor?

şimdiye kadar elimizde birçok fırsat vardı kürt sorununu çözmek ve bölgede şiddeti bitirmek için.

ama uyuşturucudan karaparadan silah kaçakçılığından nemalanan egemen güçlerin işbirlikçi pozisyonları her türden demokratik ve barışçı çözüm çabalarının kesintiye uğratılmasına yol açtı.

cem erseverler, eşref bitlisler, rıdvan özdenler, ve kimbilir daha kimler öldürüldü?

bu savaşı bitirmek isteyeni bitirdiler...

ne yani yüzbinlerce askeri üç elebaşı için mi sınıra yığdılar?

bu neye benziyor biliyor musunz? makinalı tüfekle sivrisinek avlamaya.

başka yollar denenmeli, savaş stratejisi iflas etmiştir ve toplumumuzun tüm kazanımlarını yok etmiştir.

demokrasi ve barıştan yana bir çözümü dayatmayan herkes gelecekte olacak kötülüklerden birinci dereceden sorumlu olacaktır.

çökmüş bir ekonomi, yıkılmış bir sosyal-siyasal yapı, dökülen kanlar ve birbirinin yüzüne bakacak hali kalmamış birbirinden inanılmaz derecede nefret eden insanlar olacağız.

bunu mu istiyoruz?

bunu mu istiyorsunuz?

BARIŞ...

KANDAN KINA YAKILMAZ dostlar....

BARIŞ ı arayalım...

birlikte yaşamı....

ezmeden, asimile etmeye kalkmadan, insan muamelesi yaparak, eşitlik içinde bir barış...

DEMOKRASİYİ geliştirelim.

adaleti ve özgürlüğü egemen kılmak için çalışalım....

kaynaklarımızı savaş için değil, bu ülkenin gelecekte daha iyi bir yerde olması için sefer edelim.

yoksa geriye kanlı ve yaşlı gözlerle bakan KEŞKE KEŞKE diye acı duyan bir toplum olacağız...

SİZLERİ AKL-I SELİM VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM.

İNSAN OLMA VİCDANINA....

SEVGİSİZ BİR DÜNYADA TÜM KÖTÜLÜKLER SONSUZ BİR HAREKET ALANI BULUR KENDİNE.

KÜRTLERİ İTMEYELİM, ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM.

BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞİ DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİ KURALIM.

BİR ŞANS DAHA VAR.

ŞANSIMIZI KULLANALIM...

ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN,

ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYELİM.

ANA YÜREĞİNDEN BAHSEDİP KAN BÜRÜMÜŞ GÖZLERLE YENİ ANALARI AĞLAYANLAR KERVANINA YENİ GENÇLERİ DE ŞEHİTLER KERVANINA KATMAK İSTEYEN İKİYÜZLÜ IRKÇI GÜÇLERE İZİN VERMEYELİM.

BU VATAN AKP NİN, CHP NİN, MHP NİN VE SAVAŞI İSTEYENLERİN ANLAYAMAYACAĞI BİR ZORLUKLA VE BİRLİKTELİKLE İNŞA EDİLDİ.

KİM BU BİRLİKTELİĞİ BOZACAK BİR ADIMA VESİLE OLUYORSA VATAN HAİNİDİR.

VE BU HALK HAİNLERDEN HESAP SORACAKTIR....

KENDİNİ KENDİNE DÜŞMAN EDENLERDEN MUTLAKA HESAP SORACAKTIR.

SAVAŞ ÇÖZÜM OLAMAZ.

BİJİ AŞİTİ....

YAŞASIN BARIŞ...

YAŞASIN KÜRT VE TÜRK HALKININ EŞİT ÖZGÜR BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ.

KAHROLSUN FAŞİZM....

KAHROLSUN EMPERYALİZM...

sevgiyle ve dostça kalın....

-----
ne mutlu 'İNSANIM' diyene...

Ne Mutlu 'İnsanım' Diyene...

NE MUTLU 'İNSANIM' DİYENE . . .

İMZA
Yaşasın Halkların Kardeşliği
Bir an önce BARIŞ:surrender :surrender

tykhe
19.10.2007, 15:56
ama konunda genelde türkleri haksız çıkarıosun doğuda onca asker şehit oldu ve hergün ağlıoruz hergün başka bi haberle içimiz yanıo hergün 3-5 şehit yüreğimiz hergün yanacağına bi kere yansın die düşünüyorum ama sanada sonuna kadar hak veriorum can bende savaş olmasını istemeyen kesimdenim ama bazen kafama bu tip şeyler takılıo sanki savaş daha mantıklı gelio

Arkadaşım sana bişey sormak istiyorum? Evet haklısın hergün şehit haberleri geliyor ve bir yerlerde bombalar patlıyor. Hiç düşündünmü peki neden bu zamanda diye? Neden birilerinin "Tezkere" denilen karın ağrısının çıkmasını istediği bir dönemde oluyor bunlar diye? Bunu yapan kişiler biliyorki bizim halkımızı galeyana getirmek çok kolaydır. Bir iki vatan millet sakarya edebiyatı olay bitiyor öyle değilmi?

Sanki bir şehit haberi geldiğinde bir tek Türk milletinin içi yanıyor diğer milletler zil takıp oynuyor komşusunun evine cenaze gelince öyle mi? Lütfen biraz daha mantıklı ve duyarlı olalım.

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ şiarını yükseltmekten başka çıkar yolumuz varmı

Cem-i-Cihan
19.10.2007, 16:14
Arkadaşım sana bişey sormak istiyorum? Evet haklısın hergün şehit haberleri geliyor ve bir yerlerde bombalar patlıyor. Hiç düşündünmü peki neden bu zamanda diye? Neden birilerinin "Tezkere" denilen karın ağrısının çıkmasını istediği bir dönemde oluyor bunlar diye? Bunu yapan kişiler biliyorki bizim halkımızı galeyana getirmek çok kolaydır. Bir iki vatan millet sakarya edebiyatı olay bitiyor öyle değilmi?

Sanki bir şehit haberi geldiğinde bir tek Türk milletinin içi yanıyor diğer milletler zil takıp oynuyor komşusunun evine cenaze gelince öyle mi? Lütfen biraz daha mantıklı ve duyarlı olalım.

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ şiarını yükseltmekten başka çıkar yolumuz varmı

ben türk milletinin içi yanIOr diğer milletlerde gülüor die bişe söledimi hatırlamıorum tartışma yapıcaksan biraz bilinçli olmalısın kendi fikrimi söledim ve ben kendimce haklıyım başka çare yok çünkü başka bi yol yok ağza kolay gelio galiba 5 şehit , 2 şehit , 4 şehit bana dokunmayan yılan bin yaşasın taktiğini bırakalım artık burda kürt türk ayrımı yok şimdi türkiyue savaş hazırlığında kürtlerde türklerde çerkezi de hepsi bir olup operasyona giricekler ee şimdi sana soruorum burda mantıksız olan ney

tykhe
19.10.2007, 18:12
ben türk milletinin içi yanIOr diğer milletlerde gülüor die bişe söledimi hatırlamıorum tartışma yapıcaksan biraz bilinçli olmalısın kendi fikrimi söledim ve ben kendimce haklıyım başka çare yok çünkü başka bi yol yok ağza kolay gelio galiba 5 şehit , 2 şehit , 4 şehit bana dokunmayan yılan bin yaşasın taktiğini bırakalım artık burda kürt türk ayrımı yok şimdi türkiyue savaş hazırlığında kürtlerde türklerde çerkezi de hepsi bir olup operasyona giricekler ee şimdi sana soruorum burda mantıksız olan ney

O cümleyi mecazi anlamda kullandım. Sanki sadece Türklerin canı yanıyormuş gibi yazmışsın. "ama konunda genelde türkleri haksız çıkarıosun doğuda onca asker şehit oldu ve hergün ağlıoruz hergün başka bi haberle içimiz yanıo hergün 3-5 şehit yüreğimiz hergün yanacağına bi kere yansın die düşünüyorum.. " bende senin bu cümlene istinaden yazdım onu..

Mantıksız olan ne biliyormusun? Bak şimdi: . "ama sanada sonuna kadar hak veriorum can bende savaş olmasını istemeyen kesimdenim ama bazen kafama bu tip şeyler takılıo sanki savaş daha mantıklı gelio" mantıksız olan bu işte savaşı mantıklı bulman.. Yaşın henüz çok küçük. Beni ürkütende bu yaşta bunu mantıklı bulman. Unutma ki savaş çığırtkanlığı yükseldikçe asıl düşmanların ekmeğine yağ sürülüyor.. Yoksa kimin umrunda şehit olan evlatlar. 15 şehit varken bu ülkede düğün yapıldı !! görmedinizmi? Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu savaşın olmasını isteyenlerin hangisinin evladı askerde? Bilal mi, Mehmet mi? Sadece vatandaş Ahmetin Mehmetin oğlu? Yani benim kuzenlerim, komşum, kardeşim.. Ben neden savaş isteyeyim? Sen neden isteyesin? Biz halkların arasında zaten ayrım yok. Ayrımı ve ayrımcılığı çıkaranlar o pis siyasi oyunların yazarları...

orontes
23.10.2007, 13:18
zorlu bir süreç.

kürtlerin evleri, işyerleri, dernekleri, kurumları, partileri saldırı altında.

şehitler ölmez diyerek yürüyorlar ve bedelini kürtlere ödetiyorlar.

burada kendince teröre lanet okuyanlar, bu süreçten beslenen emperyalist uşaklarının pis gülüşmelerini göremeyecek kadar körler.

kürtler ötekileştirmek mi?

peki, ötekileştirelim. vuralım, duyduğumuz her kürtçe kelime için bir kürd ün canına kastedelim, bir işyerini dağıtalım sonra ne olacak?

nasıl kazanacağız kürt halkının gönlünü yeniden?

kurunun yanında yaş da yanar diyor bazıları utanma duygusundan yoksun bir biçimde.

kürd halkı kardeşimiz mi değil mi?

1000 yıllık bir paylaşımımız var mı yok mu?

kürd halkı, diliyle kültürüyle folklorik özellikleriyle kendini varetmek istiyor, ayrımlara uğramamak, kimliğinden ötürü dışlanmamak aşağılanmamak istiyor. devlet kapılarında GBT SORUŞTURMALARINDAN geçmemek istiyor, geçmişin acılarını unutmak, insan gibi yaşamak istiyor. türk kardeşiyle eşit olmak istiyor, sadece türklerle değil anadoluda yaşayan tüm halklarla inançlarla etnisitelerle eşit olmak istiyor.

kürd halkı biliyor ki bu sorun yalnızca kürtlerin sorunu değildir. aksine daha da yakıcı bir biçimde kürt olmayanların sorunudur.

bu ülke bir karanlığa doğru sürükleniyor ve 12 eylül generalleri hiçbir sorumluluk almadan halkları birbirine kırdıracak bir politika izlemekte. bu iş böyle giderse anadolu bir kaynar kazan halini alacak. kürtler saldırılara karşı şimdilik sessiz, tedirgin ama sakin bir biçimde bekliyorlar.

ama saldırılar yoğunlaştığında, onların ekmek teknelerine,işlerine, evlerine, varlıklarına ve canlarına yöneldiğinde nasıl bir tablo ortaya çıkacak?

seyretmelerini beklemek haksızlık olur. müdaafa edeceklerdir kendilerini.

bu müdaafa neye yol açacak?

daha sert ve ciddi bir kopuşa, ayrışmaya...

kim kazanacak?

kürtler ve türkler kazanmayacak bu kesin...

savaştan, düşmanlıktan, milliyetçi boğazlaşmalardan hiçbirşey elde etmek emekçi yoksul insanlar...

türkler ne yapmalı?

kürtler ne yapmalı?

acılarımız büyük ve derin...

ölümler hepimizin yüreğine bir ateş topu gibi düşmekte.

ölümleri durduracak bu anlamsız savaşı bitirecek bir politika etrafında birleşilmeli...

mesela görmek istediğim bir manzarayı söyleyeyim...

binlerce insan ellerinde türk bayraklarıyla yürüyor. binlerce türk.

ve haykırıyorlar;

SAVAŞA HAYIR, BİJİ AŞİTİ...

haykırıyorlar;

EŞİTLİK KARDEŞLİK ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ...

haykırıyorlar;

KÜRT SORUNUNA DEMOKRATİK-BARIŞÇI ÇÖZÜM...

bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü, ülkenin asli unsurlarını dıştalayarak, ezerek, canlarını yakarak, baskı altına alarak mı sağlamayı düşünüyor YA SEV YA TERKET diyenlerin eli kanlı katillerin arkasında TERÖRE KARŞI yürüyenler?

yürüyelim... şiddete, teröre karşı da yürüyelim.

ama dikkatli ve uyanık olunması gereken bir nokta var...

bizi yürütenlerin niyetleri çok başka...

biz ölümün, kanın, şiddetin ve çatışmanın karşısında yer almak isterken, bu kandan savaştan ırkçılıktan beslenen gerici güçlerin ve emperyalizmin beklentilerine bir yanıt oluşturuyoruz bilmem farkında mısınız?

ötekileştirmeyelim...

KÜRT HALKI BİZİM CANIMIZDIR...

ANADOLUNUN VE DÜNYANIN TÜM HALKLARI GİBİ.

ONLAR ÜZERİNDEN ORTADOĞUDA OYNANMAK İSTENEN PLANLARA VE OYUNLARA ALET OLMAYALIM.

BARIŞI ARAYALIM...

ELLERİMİZİ KÜRTLERE UZATALIM.

KORKU VE TEDİRGİNLİKLERİNİ ANLAYIP YANLARINDA OLALIM.

ŞİDDETİN, TERÖRÜN, KANIN, SAVAŞIN VE ÖLÜMLERİN KARŞISINDA DURALIM...

bunları yapacak vicdanımız ve insanlığımız kalmışsa halen bir şans var demektir.

kardeş kanı dökmeye son...

BİJİ AŞİTİ, BİJİ AZADİ...