Orijinalini görmek için tıklayınız : ZÜLFİKAR şu anda nerde?

Cem_Alim
19.10.2007, 13:55
Canlar uzun zamandır arastırıyorum ama bır turlu net sonuc alamadım.sadece bildiğim Necef'te denize atıldığı ama ne atanın kim oldugu belli nede neden atıldıgı...
böyle bi konuya rastlamadım ama acıldıysa özür dilerim...

lion12
19.10.2007, 13:59
Sevgili can sanırım buna benzer forumumuzda bir konu daha açılmıştı ancak yine de madem ki açmışsın konu bende elimden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışayım bildiğim kadarı ile umarım sana faydam olmuş olur.
Şimdi dost bilirsin ki Zülfikar Hz.Ali efendimize peygamberimiz tarafından verilmiş bir kılıçtır 2 sivri ucu vardır çatal şeklinde ve bildiğim kadarı ile göğe çıktı ancak yine de ben bu konunun önemli olduğunu ve bu konu ile ilgili benim gibi yüzeysel değilde,daha detaylı bilgisi olanları bu konuya yorum getirmeye davet ediyorum.

floh_
19.10.2007, 14:05
canlar benim bildiğim zülfikar hz.ali efendimizle birlikte sır olduğudur yani şimdiye kadar ne efendimizin bedeni nede zülfikarın yerini bilen veye buna dair bir belge yoktur

candost_20
20.10.2007, 12:58
floh_ can dogru söylemiş o nurdan meydana gelmiş Hz.Ali efendimizin sır oluşuylada aynı şekilde kaybolmuştur,nerede oldugu bilinmemektedir.Bazı arkadaşlar topkapı sarayında oldugunu söylüyolar ama ne kadar dogrudur tartışılır...Konuyla ilgili topik zaten açılmıştı Teşekürler...http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=17121&highlight=hz.alinin+k%FDl%FDnc%FD+nerede

alevi_siyah
29.10.2007, 16:22
Gereken cevap verilmiş ondan dolayı topiği cevaplandı bölümüne taşıyorum.

delikoy
06.01.2008, 22:58
değerli canlar ve erenler bazı konu ve meseleler vardı bunların gizli kalması daha iyi olur. ama merak ettiğiniz konu hakında size yardımcı olabilir.
belki bilirsiniz peygamberlerin mirasları peygamberlerde kalır. son peygamber de Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğuna onunda peygamberlik mirası imamlarıma geçmiştir.
nasıl ki Hz. adem (a.s.)'dan miras Hz. Muhammed (s.a.v.) dedeleri hz. Abdulmuttalib (a.s.) kaldı. o kendi vefatlarından sonra imam Ali (a.s.)'ın babası olan Hz. Ebu talib (a.s.)'a vermişti. onun babasını vasiyeti üzerine o miras emanetleri Hz. Muhammed (s.a.v.)'a verdi. peygamberlik sona erince o kendi vasisi olan imam Ali (a.s.)'a verdi. bunların içinde Kur'an'ın aslı islam sancağını ve Zülfükâr'ı imam Ali(a.s.)'a verdi. imam Ali (a.s.)'da kendi vefatlarından sonra imamet makamına gelen imamlarımıza teslim etti. oda ona teslim edilen emanetleri kendilerinden sonra gelen imamlarımıza vermiş oldu. Şu anda ise Kur'an-ı kerim'ın aslı ve Fatıma-i sayfa denen bir kitabı bu kıtapta hem kuran'ın aslı var hemde Hz.Muhammed (s.av.)'ın nakletmiş tüm hadisler dünyanın geleceği ve ebedi zaman birimiyle 12.nci imamımız olan imam Hz. Muhammed Ebu'l-kasım Medhi (a.c.) dedir.
daha detaylı bilgi www.kuranveehlibeyt.com ve kuran ve ehlibeyt araştırmalarında bulabilirsiniz. imam dikmen

redhead
14.01.2008, 22:16
canlar benim bildiğim zülfikar hz.ali efendimizle birlikte sır olduğudur yani şimdiye kadar ne efendimizin bedeni nede zülfikarın yerini bilen veye buna dair bir belge yoktur
Sen inanıyomusun uçup kaybolduguna?

delidervis
14.01.2008, 22:42
son zaman erenlerinden Bas Köylü Hasan Efendi'nin anlattıgı bir sey aktarılmıs asagıdaki linkte.. hemen ilk yazı..

http://www.baskoyluhasanefendi.com/ziyaretcidefteri.html

zulfukar
14.01.2008, 22:55
Sevgili canlar,
Zulfukar imamet emaneti ve nisanesidir.Her imamin zahiri imameti sona ererken sonraki Imama O Zulfukarida devreder!
Bu su anlama geliyor;
Zulfukar imamlarimizin onikincisi olan Imam Mehdi nin elidedir.O geldiginde Imametinin bir delili olarak elinde Zulfukar olacaktir.
Zulfukar Imametin,Adaletin simgesidir!

hüdem
14.01.2008, 23:01
Zülfikar, İslam dininin peygamberi Muhammed’in damadı ve dördüncü halife Ali bin Ebu Talib’in çatal şeklinde iki başlı kılıcının adıdır. Zül “sahip”, Fikar “fikir” demektir. Kelimenin tamamı fikir sahibi anlamına gelir. Halife Ali’nin Uhud savaşında Kureyş’in meşhur savaşçılarından dokuz kişiyi öldürdüğü, bu savaşta bedeninden yetmiş yara alarak son ana kadar peygamberi savunduğu, bu sebeple de Cebrail’in, “Zülfikar’dan başka kılıç, Ali’den başka da yiğit yoktur.” dediği rivayet edilir. Zülfikarın Topkapı Sarayında olduğu iddia edilse de bir başka rivayete göre Halife Ali’nin vasiyeti üzerine Necef’te denize atıldığı söylenmektedir.

shahrud
15.01.2008, 00:02
Zülfikar bir simgedir. Onu gercek anlamda degerlendirmek gercekci olmaz. Aksi halde bu Hz Ali'nin ayakkabısı nerededir ile aynı sorudur.