Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan Vücudunda yaşayan böcek

Serhatlı
20.10.2007, 02:30
İnsan vücudundan dökülen deri tozlarıyla, parçacıklarıyla beslenen bir canlı türüdür. İnsan vücudunda milyarlarca mite(akar) yaşamaktadır. Nemli bölgelerde yaşayan ve astıma sebebiyet veren miteler, mikroskop aracılığıyla görülebilir. 55 mikron boyutuna kadar büyüyen miteler vardır.
İşte sevimli böceğiniz, şu an vücudunuzda milyar civarı bulunuyor

günümüz insanlarına bakarsakda bayağı etkili bir böcek :hmmm

<http://resimscript.re.funpic.de/uploads/726a83453a.jpg (http://resimscript.re.funpic.de/)>

vitamin
20.10.2007, 02:35
demekki işe yarıyor dursunlar bi zararını görmedık

ankh
20.10.2007, 02:53
İnsan vücudundan dökülen deri tozlarıyla, parçacıklarıyla beslenen bir canlı türüdür. İnsan vücudunda milyarlarca mite(akar) yaşamaktadır. Nemli bölgelerde yaşayan ve astıma sebebiyet veren miteler, mikroskop aracılığıyla görülebilir. 55 mikron boyutuna kadar büyüyen miteler vardır.

<http://resimscript.re.funpic.de/uploads/726a83453a.jpg (http://resimscript.re.funpic.de/)>

Hiç sevmedim tanıdığım 3 astım hastası olan insan var. Onların astım krizini düşününce üstüne basasım geldi.

yozgatlı
20.10.2007, 02:58
çoğumuz hayvan sever insanlarız zaten :D

sausen
20.10.2007, 03:23
Merhaba...

Benim için bir zararları yok...
Başımın üstünde yerleri var...

Garaoglan
20.10.2007, 03:26
55 mikron boyutuna kadar büyüyen miteler vardır.

:D:D

Serhat abem simdi birde yazmis oldugunun matematiksel hesabini yapalim
bakam dogrumu cikacak

1mikron = 0.000001 milimetre = 1 µm

ama bizim ev böcegimiz 55 mikrondur yani 0.000005 milimetre

simdi abem milyar tane oldugunu farz edelim

0.000005 milimetre x 1.000.000.000 = 5.000 milimetre = 5 metre

yani ben 5 metre uzunlugunda bi hayvanlami dolasiyom simdi ??

galiba bosuna demiyorlar "icimdeki hayvan rahat vermiyo "

Vay Beeeeeeeeeeeee

sahrut75yagmur
20.10.2007, 04:45
Demek ki işe yarıyor dursunlar bi zararını görmedık

Ya Burak böyle cevap olur mu...?Gülmekten öldüm...Ne enteresan bir şeysin sen...Sen orjinal misin..?:lol: :lol: :lol:

Burak'ın bu cevabına göre yorum yaparsam ...Serhat...Bu böcekleri bünyesine alan,mikroplu bir bünyeye sahip oluyor...Mikrop gibi yaşıyor,yaşatıyor...
Aşıları sağlam,bünyesi sağlam olanlar da bunlara karşı antikor geliştirmişlerdir ki hayata ve hayatlarına karşı daha duyarlı oluyorlar...

Mikropsuz bir dünya...Az mikroplu bir dünya...

Saygılarımla.

Baran336
20.10.2007, 05:02

Yaahuuu bu yaratiklar yüzünden iki yil igne tedavisi terapisi gördüm.
Bu yaratiklara karsi alerjim varmis tesadüf ortaya cikti:sook

Hic bir zararini ve alerjik etkisini görmüyorsunuz emmmaa 45-50 yaslarindan sonra astima ceviriyormus!

Yatak carsaflari ve Ev ortami en sevdikleri yer, Ev Tozu falan(Alamanca kelimesini ceviri yaptim mi= Ev Tozu Alerjisi gibi bir kelime ortaya cikiyor:001_tt2: )

Yahuu Vito sen istersen yasa bu yaratiklarla:p :p :p sonu astim amaaaa:hmmm :hmmm :hmmm

vitamin
20.10.2007, 11:47
Ya Burak böyle cevap olur mu...?Gülmekten öldüm...Ne enteresan bir şeysin sen...Sen orjinal misin..?:lol: :lol: :lol:

Burak'ın bu cevabına göre yorum yaparsam ...Serhat...Bu böcekleri bünyesine alan,mikroplu bir bünyeye sahip oluyor...Mikrop gibi yaşıyor,yaşatıyor...
Aşıları sağlam,bünyesi sağlam olanlar da bunlara karşı antikor geliştirmişlerdir ki hayata ve hayatlarına karşı daha duyarlı oluyorlar...

Mikropsuz bir dünya...Az mikroplu bir dünya...

Saygılarımla.

olur ablam yaw her düşünce farklıdır:lol: :lol:
ben hatta onları besliyorum bendede biraz mikropluk var zaten normal insandan biraz farklıyım:lol:

aysel
20.10.2007, 12:23
Biyolojisi

İnsan hayvan ve bitki gibi canlıların yaşadığı ortamda canlı artık ve döküntüleriyle beslenen, gözle görülemeyen başı, gövdesi, bacakları ve de birçok türü olan canlılardır. Özellikle tozlu bakımsız evlerde tavuk, güvercin ve farelerde, bazen suda ve otluk alanlarda çok yaşarlar.

"Allerjik reaksiyonlara neden olurlar, özellikle astımı ve allerjisi olanlar dikkat etmelidir."

Kontrol Önlemleri

Ev içinin ve eşyaların ilaçlanması, evde tozların sık sık alınması ve evin dikkatli temizlenmesi gibi tedbirler

Haydaryiğit
20.10.2007, 12:44
Alıntı
Vitamin
demekki işe yarıyor dursunlar bi zararını görmedık

Gerçekten güzel cevaptı...Koptum ya...

paylaşım için teşekkürler.

alenya
20.10.2007, 13:08
serhatlı ben sana boşuna bay aristo demiyorum.nerden aklına geldi bu konu?görüntüleride pek hoş diil ama toplumda iki ayaklı daha tehlikeli böcekler olduğunu düşününce bu mid masum kalıyor.
aristo insan düşünen hayvandır demiş.diğer hayvanların biti piresi kenesi var e bizimde midlerimiz var

Serhatlı
20.10.2007, 13:17
Topikteki cevaplara bakınca aklıma şu geliiii El DELİ ye hasret biz Akıllıya:biggrin:

bilgilenelim arkadaşlar ayrıca hayvanları sevelim doru diyo arkadaşlar besleyelim yetiştirelim karga misali :001_tongu

Baran336
20.10.2007, 13:56
Arkedesleeer,

unutmadan sizlerle bunuda paylasayim dedim

1.
Bu mahlukata karsi alerjiniz var ve bilmiyorsunuz
düsünün yazin 35-40 derece sicaklik ve siz cok sihhatlisiniz emmee birden hapsirmeye basliyorsunuz bir defa degil arkasi arkasina, 3-5 dakikada 20-30 buluyor hapsirmeniz ama ne Gripsiniz nede her hangi bir soguk alginligi falan bir rahatsizliginiz var....

Bu Mite alerjisinin gizli belirtilerinden hemen solugu Doktorda aliyorsunuz, mazallah birde iler ki yaslarda Astimla ugrasirsiniz:p :p :p

2.
Bu cok hafif zararsiz görünen Alerjinin bir Pis yönü de, ne yazikki arkedesler Irsi Genetik olmasi
Daha kendisi bile 4 yil öncesine kadar Mite Alerjisi oldugunu bilmeyen Babamdan geliyormus bana. Doktordan aldigim gücük gücük bilgiler ve gücücük arastirma sonunda ortaya cikardim:yamukgul: (Bazen MIT gibi calisiyorum yaaww):p :p :p

Yahni ne yazikki bende Cocuklarima bu Alerjiyi Genetik olarak verecekmissim böyük bir ihtimal olarak, Doktor Emmi öyle diyor:sweatdrop :sweatdrop :sweatdrop

D-e-v-r-i-m-c-i
20.10.2007, 14:45
benim acilinden yıkanmam lazım.pek güzel görünen bir böcek değil de...

dilberaerzingan
20.10.2007, 14:45
cok korkunc gözüküyor,simdi artik uykularim kacar offfffff nerden buldunuz bu konuyu.

Alevimen
20.10.2007, 14:48
Bu böcekler insanın vucüdunda yoklar :) Olsa olsa saç köklerde veya kirpiklerde.
Dökülen deri tozlarımızı döşeklerde yaşayıp yiyorlar ve gelişiyorlar onların çıkardığı arttıklarda insana zararlı olabiliyor işte öyle alerjik durumuna gelebiliyorsunuz.
Yani biz yatınca üstümüze gelip yiyemiyorlar çünkü derimiz küflenmedikçe onlara lezzetli gelmiyor yani sürekli yatağı yıkayıp temizlemek gerekiyor. Yatak derken sadece çarşafı sürekli değişmek işe yaramıyor, döşeği süpürge makinası bile bu yaratıklardan kurtarmıyor.
Odanızı tozdan dumandan temiz tutmanız şart. Nevresim takımı çamaşır makinasının en yüksek derecesinde yıkayın (sanırım 90derece) yoksa imha olmazlar. Bu yaratıklara karşı özel korumalı döşeğiniz yoksa arada bir ıslak bezle döşeği temizleyin, toz alır gibi. Önemli olan böcekleri imha etmek deyil zaten onlar kısa zamanda ölüyor ama onların geriye bıraktığı arttıklar çok zararlıymış.
Burda avrupada baya yaygın bir alerji durumu var bu konudada baya bilgilendirme yapıyorlar ondan dolayı biliyorum yani :sweatdrop

melek24
20.10.2007, 14:50
Bizim evde tüylü,tüysüz bir çok hayvan var:)):) Ben hepsinide seviyorum evimiz bahçeli yılandan,köpekten,fareye,kirpiye kadar hepsi mevcut hatta evin içinde kaplumbağa,balık,kuş besliyorum Ali Babanın Çiftliği gibi ama bu böcekleri sevemedim ya çok çirkin:)
Benim odamın penceresi sürekli açık oluğundan toz toprak dolu odam:)))))))sanırım bu arkadaşlardan benim odamda var ben göremedim ama zaten gözle görülmesi zormuş ne yapsamda bu arkadaşları odamdan atsam çaresini bilen varmı:2guns:

dilberaerzingan
20.10.2007, 15:13
Bizim evde tüylü,tüysüz bir çok hayvan var:)):) Ben hepsinide seviyorum evimiz bahçeli yılandan,köpekten,fareye,kirpiye kadar hepsi mevcut hatta evin içinde kaplumbağa,balık,kuş besliyorum Ali Babanın Çiftliği gibi ama bu böcekleri sevemedim ya çok çirkin:)
Benim odamın penceresi sürekli açık oluğundan toz toprak dolu odam:)))))))sanırım bu arkadaşlardan benim odamda var ben göremedim ama zaten gözle görülmesi zormuş ne yapsamda bu arkadaşları odamdan atsam çaresini bilen varmı:2guns:

:uzgunsok: :uzgunsok: :höng

Serhatlı
20.10.2007, 15:20

Bu böcekler insanın vucüdunda yoklar :) Olsa olsa saç köklerde veya kirpiklerde.
Dökülen deri tozlarımızı döşeklerde yaşayıp yiyorlar ve gelişiyorlar onların çıkardığı arttıklarda insana zararlı olabiliyor işte öyle alerjik durumuna gelebiliyorsunuz.
Yani biz yatınca üstümüze gelip yiyemiyorlar çünkü derimiz küflenmedikçe onlara lezzetli gelmiyor yani sürekli yatağı yıkayıp temizlemek gerekiyor. Yatak derken sadece çarşafı sürekli değişmek işe yaramıyor, döşeği süpürge makinası bile bu yaratıklardan kurtarmıyor.
Odanızı tozdan dumandan temiz tutmanız şart. Nevresim takımı çamaşır makinasının en yüksek derecesinde yıkayın (sanırım 90derece) yoksa imha olmazlar. Bu yaratıklara karşı özel korumalı döşeğiniz yoksa arada bir ıslak bezle döşeği temizleyin, toz alır gibi. Önemli olan böcekleri imha etmek deyil zaten onlar kısa zamanda ölüyor ama onların geriye bıraktığı arttıklar çok zararlıymış.
Burda avrupada baya yaygın bir alerji durumu var bu konudada baya bilgilendirme yapıyorlar ondan dolayı biliyorum yani :sweatdrop

doktora gidipte boşuna para verme hehe:D Admin in uyarılarına kulak ver yalnız temizlik yaparken fazla toz kaldırmayın bilgisayarınız yakın bir yerdeyse çok zararı dokunur

carpe
20.10.2007, 15:40

evın masallah varmıs yaaaa her turlu hayvan var ama bu hayvanların zararsız oduguna emınmısınız goruntu cok kotu

alenya
20.10.2007, 16:09

sayın erhan doğru noktalara değinmiş.bazı yataklarda bunlara karşı koruyucu maddeler var.bazı elektrik spürgeleride öyle.benim odmda pek barınamazlar sanırım hastalık derecesinde titizim.toz alırken alkol ve çamaşır suyu kulanıyorum.

aspava
20.10.2007, 16:58
daha önce duymuştum ama daha çokk istediğiniz kadar temiz olun yinede en çokk çarşaflarda yatakta daha çokk bulunduğunuu duymuştumm böylelikle insan vicuduna giriyorlarmış ama fazlada zararlıı olduğunuu bilmiyordumm zatenn her insanda bulunurmuşş tabii bu yaratıkları duymuş olsamda görüntüsünüü bilmiyordumm yaa dahaa sevimlii bişeyy olsaydıı neysedee buu çokk iğrenç görünüyor ıığğğğğ

Beşiktaşli58
20.10.2007, 17:03
daha önce duymuştum ama daha çokk istediğiniz kadar temiz olun yinede en çokk çarşaflarda yatakta daha çokk bulunduğunuu duymuştumm böylelikle insan vicuduna giriyorlarmış ama fazlada zararlıı olduğunuu bilmiyordumm zatenn her insanda bulunurmuşş tabii bu yaratıkları duymuş olsamda görüntüsünüü bilmiyordumm yaa dahaa sevimlii bişeyy olsaydıı neysedee buu çokk iğrenç görünüyor ıığğğğğ

Kedi medi olacak degildi herhalde :biggrin:

O fotograftaki çok büyütülmüs hali, normalde gözümüzle göremiyoruz onu. Igrenç duruyor ama simdiye kadar zarari olmadi. Umarim olmaz da. :biggrin:

suveydiyeli
20.10.2007, 17:57
Özellikle ülkedeki kene krizinden sonra bu canlılarla ilgili insanlar daha fazla bilgilenmeye başladı..Bu anlamda sevgili Serhat teşekkürler sana bu paylaşımın için.........

Ancak beni biraz şaşırttınız.........Ben sizi hep "siyasi" topiklerde görmeye alışkınım (gerçi 3 aylık yeni bir üyeyim ama.........) bu nedenle biraz anlamaya çalıştım...

Söz konusu "astım" olunca gerçekten ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum........Diğer arkadaşların bizimle paylaştığı önlemler alınmalı ve insanlar bu konuda bilgilendirilmeli.........

Sağlıklı günlere,.............:)

Serhatlı
20.10.2007, 18:04
Özellikle ülkedeki kene krizinden sonra bu canlılarla ilgili insanlar daha fazla bilgilenmeye başladı..Bu anlamda sevgili Serhat teşekkürler sana bu paylaşımın için.........

Ancak beni biraz şaşırttınız.........Ben sizi hep "siyasi" topiklerde görmeye alışkınım (gerçi 3 aylık yeni bir üyeyim ama.........) bu nedenle biraz anlamaya çalıştım...

Söz konusu "astım" olunca gerçekten ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum........Diğer arkadaşların bizimle paylaştığı önlemler alınmalı ve insanlar bu konuda bilgilendirilmeli.........

Sağlıklı günlere,.............:)

rica ederim hocam ama birde daş atmışsınız kafama Welle elimden geldiği kadar forumda sıkılmadan okuduğum her konuya yazarım vede ilginç konularda açarım bu anlamda haksız bir eleştiri olduğunu sölemeden edemeyecem Ayrıca siyasi konularda yazmamdaki nedenim önyargılı vede objektif olmayan yaklaşımların çok olmasından normalde ben siyaset le ilgilenmem sadece seçim den seçime ama burda ben bile çileden çıkıyorum Forum geneli olmasa bazen öyle yazanlar oluyor ki şaşırıyorum burda olmaması gereken yazılar oluyor tabi bana göre bir kaç kişi yüzünden herkesi aynı kefeye koyamam Ama gerçekten bunu Abartanlar var bende gördükçe yazıyorum

demek ki siyasi topik karne not um iyi:blush:
diğer topiklerde karne not um kötü:blushing:

tez zamanda çalışıp düzeltecem hocam notlarımı ben ettim sen etme:biggrin:

kal salıcakla:surrender

PirO_62
20.10.2007, 18:05
sayın erhan doğru noktalara değinmiş.bazı yataklarda bunlara karşı koruyucu maddeler var.bazı elektrik spürgeleride öyle.benim odmda pek barınamazlar sanırım hastalık derecesinde titizim.toz alırken alkol ve çamaşır suyu kulanıyorum.

Valla Bende Alkol Kullanıyorum Ama Odamın Temizlendiğini Hiç Görmedim. :laugh: :laugh:

Serhat abi Ve Diğer arkadaşlar Bilgilendirme İçin Sağolun.

EREN izm
20.10.2007, 18:11
evet gerçekten korkunç gözüküyor. paylasım için teşekkürler.

TuFaN58
20.10.2007, 18:27
Hiç sevmedim tanıdığım 3 astım hastası olan insan var. Onların astım krizini düşününce üstüne basasım geldi.

biraz büyük deyilmi yadas abarmışlar olabilir:p

suveydiyeli
20.10.2007, 18:44
rica ederim hocam ama birde daş atmışsınız kafama Welle elimden geldiği kadar forumda sıkılmadan okuduğum her konuya yazarım vede ilginç konularda açarım bu anlamda haksız bir eleştiri olduğunu sölemeden edemeyecem Ayrıca siyasi konularda yazmamdaki nedenim önyargılı vede objektif olmayan yaklaşımların çok olmasından normalde ben siyaset le ilgilenmem sadece seçim den seçime ama burda ben bile çileden çıkıyorum Forum geneli olmasa bazen öyle yazanlar oluyor ki şaşırıyorum burda olmaması gereken yazılar oluyor tabi bana göre bir kaç kişi yüzünden herkesi aynı kefeye koyamam Ama gerçekten bunu Abartanlar var bende gördükçe yazıyorum

demek ki siyasi topik karne not um iyi:blush:
diğer topiklerde karne not um kötü:blushing:

tez zamanda çalışıp düzeltecem hocam notlarımı ben ettim sen etme:biggrin:

kal salıcakla:surrender
.................................
:) :) :)

Yok sizin notunuz tüm alanlarda iyi:thumbup1: .........Sadece "biyoloji ve sağlık" konulu bir topikte sizi görmeye şaşırdım.......

Arkadaşlarınız sanırım size boşuna "aristo" demiyorlar............Çok güzel mesajlarınız oluyor ve sıkı takip etmeye çalışıyorum yazılarınızı......:rolleyes:

:blushing: :blushing: Ayrıca ben sizi eleştirmedim,o konuda anlaşalım lütfen...........blushing:

Kendinize iyi bakın, sizde sağlıcakla ve sevgiyle kalın........tekrar görüşmek üzere,

alenya
20.10.2007, 21:29
Valla Bende Alkol Kullanıyorum Ama Odamın Temizlendiğini Hiç Görmedim. :laugh: :laugh:

Serhat abi Ve Diğer arkadaşlar Bilgilendirme İçin Sağolun.

sayın piro daha ii sizde iç organlarınızı dezenfekte ediyorsunuz.sizin saç diplerinizde yaşayamazlar.:whistling bu arada bu yaratıklara karşı çarşafların falan alkolle ütülenmesi ve alevimenin dediği gibi yüksek ısıda yıkanmasıda çözüm olabiliyor.

cangüdaz
20.10.2007, 21:33
ay ne tatlı şey o öyle minicik!!!:-) çocuğum gibi bakarım ben ona:-)

Cem-i-Cihan
22.10.2007, 16:26

<http://resimscript.re.funpic.de/uploads/726a83453a.jpg (http://resimscript.re.funpic.de/)>böle bi böceğin vucudumda yaşamasından dolayı kendimden utanıorum bunların daha güzelleri yokmu ya bari onlar beslense bizle çok gıcık bişeye benzio:D:D:D:D:D:D:D::biggrin: :biggrin: :lol: :lol: :lol:

serdar_adas
05.12.2007, 13:53
mevlam tarafından yaratılmış onunda faydası var demekki

eylül83
05.12.2007, 13:56
ayy ben böceklerden nefret ederim tuhaf oldum:sarkazm

desert rose
05.12.2007, 14:09
abi ilginç bir konu da bu böcek ne işe yarıyor hem ben tipini hiç beğenmedim:bored: iğrennçç ya:S

Baran336
05.12.2007, 15:56
mevlam tarafından yaratılmış onunda faydası var demekki

Ne faydasi? Eger tedavisini olmassan, ilerki yaslarda Astima ceviriyor. Ne faydasi?