Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul / Sarıgazi
RaP_erdinc 20.10.2007, 12:29 SARIGAZİ
Forumda Sarıgazi hakkında pek birşey bulamadım ve forumda üye olarak sarıgazide ikahmet eden bir sürü .. Abi ve Ablalarım var... bende Sarıgaziyi tanıkmak ve tanımak ve sizin yorumlarınızla geliştirmek için bu topiği acıtım...
Aşağıdaki resimlerde ilk sırada benim yiyenim olan ve sarıgazininn futbol yıldızı olan... UMUT ÖZDEMİR bulunuyor ve sarıgaziinn Resimlerii...
eğer sarıgazi hakındaa cok güzel şeyler biliyorsanız sizde.. yardımcı olun....:rolleyes: :)
cangüdaz 20.10.2007, 12:34 sarıgaziyi bilyrm arkdşmn ablası orda oturyr ama anketteki şıkları biraz daha genişletsen diyorum.benm durumuma göre bir seçenek yok da :)
barısyıldırım 20.10.2007, 13:40 Sevgili can Sarıgaziyi bilirim özellikle Sargazi'nin Cemevini. Bence şu an Sarıgazinin en değerli varlığı Cemevidir. Çünkü bu gün göstermiş olduğu dini vecibelerini yerine getirme adına ,gençlik kollarının etkili çalışmaları, Yönetimin Cemevinin tüm olanaklarını halka sunması Sarıgaziyi önemli bir ibadet ve kültür merkezi olma yolunda ilerletmektedir.Şu an Türkiye genelinde 1000'e yakın cemevi var ve Sarıgazi ilk 3 Cemevi içerisinde belkide ilk sırada.Buradan Sarıgazi Cemevi Dedesi Kasım Dedeye, Gençlik kolu başkanı Erhan kardeşime ve gençlik kolu üyesi Aykut kardeşime selamlarımı sunar aşk-ı niyaz eylerim.
Not: Türkiyede Cemevlerindeki ilk cenaze kaldırma işlemi Sarıgazi Cemevinde olmuştur.Bu olay Türkiyede bir ilktir.
sarıgaziyi bilmekten cok anlamak gerek
alevi_siyah 20.10.2007, 14:39 Görmezmiyim :D
RaP_erdinc 20.10.2007, 15:11 Görmezmiyim :D
gökcem abii görmezmii..:D.....
kızılbayrak12 20.10.2007, 15:32 Evet gördüm . kaldımda .. :)
Evet gördüm.Kaldımda orda çok akrabalarımız var.Ayrıca bir ara bende orda ikamet ediyordum.
resimlerlen bizim oralarda görünüyor...
kayışdağı neyin :)
Görmekle kalmadım 21 yıldır da orda oturuyorum.gökcem sen sende yerlisi oldun artık sarıgazinin ol bence...
Biliyorum bilmezmiyim sarıgaziyi. Belediye seçimlerinde shp ve chp birbirini yedi bunların sayesinde akp belediyeyi aldı.:cursing:
Liseyi Sarıgazi'de okudum,güzel günlerdi.Çok yakın,kardeş bildiğim arkdaşlarım var Sarıgazi'de oturan.Yerleşim olarak bakıldığında,büyük bir devrimci potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkündür.Ama ne kadar doğru değerlendiriliyor tartışmaya açık.Sarıgazi güzeldir.Evet!!!
baya gidip geldik sarıgazi yolları taşlı :)) bi cok sevdigim dostum var o semtte
kocero_yakamoz 20.10.2007, 23:58 1998 den beri sarıgazide oturuyorum kendinizi özgür hissedebileceğiniz istanbulun sayılı yerlerinden birisi çok seviyorum sarıgaziyi...
1992 den beri sarıgazideyim.Zamanında çok çekti Sarıgazimiz ama gün geçtikçede güzelleşmeye devam ediyor.
RaP_erdinc 21.10.2007, 08:19 Bende kendemi bildim billeli Sarıgazi deyim.... güzell bir mekan..:D... herşeyden önce.. ama bazı kötü anları ve olaylarıda varr...:D:sweatdrop .. önemmlii olann hepp güzell kala bilmesi...
kendini yeni gelişdiriyoo sarıgazi.. neden derseniz daha kapımızın önüne kaldırım yenii geliyo..:D:001_tongu :001_tongu :rolleyes: :innocent:
bu gün oradayım arkadasın dugunu var :)
....................................
DersimBurak 21.10.2007, 18:12 Bundan 4 sene önce Anadolunun Gazi Mahallesi diye adlandirilan Sarigazi'ye arkadaslarim vasitasi ile gitmistim. O günden aklimda kalan seyleri aktarayim. Öncelikle sunu belirtmem gerekirki, Sarigazi Ümraniye'nin en ilginc beldelerinden biridir. Günün neredeyse her saatinde Jandarma ekip otosu bulunur bu semtte. Özellikle bir mahallesi vardiki unutamam(Inönü mahallesi diye hatirliyorum, yalnisim varsa düzeltin), halki, esnafi ve herseyi ile cok sevimli bir mahalle hatirliyorum.
Bildigim kadari ile, eskiden buraya giden otobüsler giristeki Askeri Lojmanlarin girisinde dururdu, simdi nasil bilemem. Özellikle Güney Dogu'dan bir cok göc almis olan Sarigazi semti, cogunlugunu alevilerin olusturdugu bir Semttir.
adını duyduk ya o kadarda değil ama uzak olduğu için gitmedik...
keçecili_kız 21.10.2007, 20:29 bilmezmiyim bizim köy nerdeyse oraya taşınmış.ben avrupa yakasındayım her pazar düğün var mecbur gidiyoruz.tüm keçecililere selam
cangüdaz 21.10.2007, 20:39 sarıgaziyi bilmekten cok anlamak gerek
ne demek istedin can anlamadım?nasıl yani anlamak?:huh:
Başkomser 21.10.2007, 20:59 tabiki biz orda oturuyoruz :)
RaP_erdinc 22.10.2007, 19:27 daha sarıgaizyi bilen yokmu?
Sarıgazi'de hep bir parçamızı bırakıp evimize geri döndük.
Sarıgazi'de siz sevdiğim arkadaşlarım ama toprak altında da akrabalarım var.
devrimci savaş 22.10.2007, 20:04 arkadaşlar bende sarıgazili birisi olarak sarıgaziyi hiç görmeyenler için görmelerini ısrarla tavsiye ederim. çünkü sarıgazililer ve sarıgazi diğer hiç bir semte benzemeyecek kadar ayrı bir güzelliğe ve öneme sahip. Örneğin size en önemli bir kısmını söyleyeyim ki bu da; Sarıgazi'de hiç bir noktasında MHP ülkü ocağını bulamazsınız, ki bildiğiniz gibi bu ocaklar her yerde vardır. İşte bu ve buna benzer birçok değişik yönü bulunmaktadır....
Sarıgazi'de hiç bir noktasında MHP ülkü ocağını bulamazsınız, ki bildiğiniz gibi bu ocaklar her yerde vardır. İşte bu ve buna benzer birçok değişik yönü bulunmaktadır....[/QUOTE]
ben sarıgazide ülkü ocagı var die biliyorum
memleketin die sana bu kdr gzl görünüyo erdinç :) anlattıgın kadarda gzl bi yanı yok :)
Bundan 4 sene önce Anadolunun Gazi Mahallesi diye adlandirilan Sarigazi'ye arkadaslarim vasitasi ile gitmistim. O günden aklimda kalan seyleri aktarayim. Öncelikle sunu belirtmem gerekirki, Sarigazi Ümraniye'nin en ilginc beldelerinden biridir. Günün neredeyse her saatinde Jandarma ekip otosu bulunur bu semtte. Özellikle bir mahallesi vardiki unutamam(Inönü mahallesi diye hatirliyorum, yalnisim varsa düzeltin), halki, esnafi ve herseyi ile cok sevimli bir mahalle hatirliyorum.
Bildigim kadari ile, eskiden buraya giden otobüsler giristeki Askeri Lojmanlarin girisinde dururdu, simdi nasil bilemem. Özellikle Güney Dogu'dan bir cok göc almis olan Sarigazi semti, cogunlugunu alevilerin olusturdugu bir Semttir.Dört yıl öncesinden bu zaman kadar çok değişti Sarıgazimizde.İnönü mahallesi ismi doğru yanılmamışsın.Otobus durakları ie eskisi gibi askeriyenin orda durmuyor.Son durakları Yendidoğana kadar gitti.
Sarıgazi'de hiç bir noktasında MHP ülkü ocağını bulamazsınız, ki bildiğiniz gibi bu ocaklar her yerde vardır. İşte bu ve buna benzer birçok değişik yönü bulunmaktadır....
ben sarıgazide ülkü ocagı var die biliyorum
memleketin die sana bu kdr gzl görünüyo erdinç :) anlattıgın kadarda gzl bi yanı yok :)[/QUOTE]
Ülkü ocağı Sarıgazide yok ama MHP partisinin ilçe binası var.Sarıgazi merkezinden uzak bir yerde.
alevi_siyah 23.10.2007, 08:37 Görmekle kalmadım 21 yıldır da orda oturuyorum.gökcem sen sende yerlisi oldun artık sarıgazinin ol bence...
Benimde Bir Tarafım Sarıgazili Oldu Sayende :D
barısyıldırım 23.10.2007, 13:27 Sarıgazide ülkü ocağı yok ama belediye akp'li . Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu.Saygılar
Sarıgazi, Yenidoğan'da arkadaşlar var arasıra gidiyoruz.
Sarıgazide ikamet etmekteyim ,bir dönemler varoş denilen yerlere şimdi zenginler doluyo bu durum hiç hoşuma gitmiyo ,Sarıköyler mi dersiniz etrafı duvarlarla çevrilmiş sitelermi dersiniz artık kendi semtlerini bırakıp bizim varoşlara kendilerine duvar örerek yerleşiyolar.
barısyıldırım 24.10.2007, 13:10 Sarıgazide ikamet etmekteyim ,bir dönemler varoş denilen yerlere şimdi zenginler doluyo bu durum hiç hoşuma gitmiyo ,Sarıköyler mi dersiniz etrafı duvarlarla çevrilmiş sitelermi dersiniz artık kendi semtlerini bırakıp bizim varoşlara kendilerine duvar örerek yerleşiyolar.
Dostumuzun belirtiği gibi içimize kendilerini yüksek duvarlar ve dikenli tellerle izole ederek giriyorlar. Acaba bu insanlar kim? Zengin kişiler.Peki kim tarafından zengin edildi? Tabiki AKP iktidarı tarafından. Amaç ne? Amaç Kendi yandaşlarını bu lüks konutlarda ikamet ettirip kazndıkları sosyalizmin kalesini birdaha kaybetmemek. Canlar bu harekete dikkat edelim nüfusunun %65-70 inin Alevi olduğu bir semti kaybetmeyelim. Bir daha ki seçimde lütfen bir merkezde veya güvendiğimiz bir kişi etrafında yoğunlaşalım. Saygılar
şebgeli che 26.10.2007, 14:13 sarıgazi benim ikinci meleketim beni ben yapan her şeyimde etkili olan bi yer çok özlüyorum şu an okul gereği erzincandayım nüiversite aralırında direk sarıgazideyim ama bişey var sarıgazi bozulmakta kendine devrimci diyen çeteler pislik her tarafı sarmış bunlara karşı olmalıyız ha bu arada sarıgazide cem evindeki arkadaşlarıma gençlik komisyuonuna ve de sarıgazi tkp yoldaşlarına kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.....İSTANBUL'UN EN GÜZEL YERİ DEVRİMCİ YUVASI SARIGAZİİİİ......
sevim_87 26.10.2007, 14:22 kardesım oraya gelın gıdene kadr sadece yolumuzun ustuydu bılmezdım hıc ama şimdi baya bı gezdım gordum hatta bu aksamda oraya gelıyorum kardesımın yanına:rolleyes:
Bence güzelleşmiyor aksine kötü oluyor.herkez birbirini tanıyordu şimdi ise bakıp kaloyorsun bu kim burdan mı diye.herkez birbirini tanırdı şimdi öyle degil kötü oldu bence
herne_peş_24 06.11.2007, 19:51 her şeyim sarıgazi ben sarıgazisiz yapamam .... sarıgazi tkp ve yurtsever cephe yoldaşlarıma ve cem evi gençliğine gençlik komisyonundaki sostlarıma selamlar....erzincandan hasret dolu selam olsunn....
Sarıgazide ülkü ocağı yok ama belediye akp'li . Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu.Saygılariçimizde birliktelik olmazsa olacağı budur can.O yılkı seçimde sol partiden üç tane belediye başkan adayı vardı.Oylar bölündü buda karşı patiye yaradı.İyi perhiz yapmıyor hala lahana turşusu yiyoruz:lol:
slm can ben sarıgazide 1 senem gecti.istanbulda alevilerin en cok nufusunun bulundugu semtlerden biri.ve en cok olayların cıktıgıda denebilir.ama aleviler arasında birlik yok.ayrı ayrı örgütlenmeler var herkes ayrı telden çalıyor.orayı cok seviyorum çünkü bide bnm cok sevdiğim CANım orda.
ben sarıgazi'yi bilirim zaten İst.da oturuyorum ama günlük geziler oldu dikkatlice gezmedim tabi gördüğüm kadar güzel bir yer şuda varki herkez kendi oturduğu yeri sever ve beğenir dimi ençok:yamukgul::yamukgul:
ben evleniyorum sarıgazide oturcam
guzelceyagmur 08.01.2008, 19:59 bende sarıgazide oturuyorum hemde 5 yaşımdan beri
gitgide değişiyor sarıgazi ha güzelliyormu bu göreceli
sevdalinka60 08.01.2008, 20:16 ben hala sarıgazide yaşıyorum fena degil ama çokk da süper degil ya yada ben hala kıymetini bilemedim :( sarıgazi işteeeeeeeeeeeeeeeeeee
sevdalinka60 08.01.2008, 20:17 ben hala sarıgazide yaşıyorum fena degil ama çokk da süper degil ya yada ben hala kıymetini bilemedim :( sarıgazi işteeeeeeeeeeeeeeeeeee
araknafobia 08.01.2008, 21:22 bir sarıgazili olarak yorum da bulunmak istedim ...1996 dan beri sarıgazide bulunuyorum yani ikametgah ediyorum ...solcu iyi bir kitleye sahiptir ...bölgesel olarak yapacağımız birliği yapamıyoruz yalnız ...
vede alevi insanlarımızın yardımlarıyla eski sarıgazi cem evinin yanına yapılan diğer bir cem evinide herkesin bilmesini isterim ...
artı şu linke de girip bakarsanız 9 camiye karşılık 1 cem evi ... :(
http://www.sarigazi.bel.tr/album/album.asp?paid=14
tmm belki bir sarıgazi için bir cem evimiz yetebiliir biz azlada yetinebilirz ama bir sarıgazi için ne dört ne beş okul yeter ama toplam da 9 camimiz var...
isditanlebulda 02.02.2008, 09:33 evet gördüm,biliyorum ama kalmadım diye bir şık yok o yüzden oy vermeyip buraya yazıyorum.
onur melis 02.02.2008, 10:36 bende gördüm sarıgaziyi ve yaşamımın en güzel 3 günü orda geçti içinde mükemmel insanların oturdugu(en azından benim için)güzel bir mahalle
hayatımda ilk defa sarıgazi'de cemevi gördüm her nekadar kapalı olsaydı bile güzel'di benim için
ayrıca sarıgazide en güzel yer zılgıt cafe:D
bende gördüm sarıgaziyi ve yaşamımın en güzel 3 günü orda geçti içinde mükemmel insanların oturdugu(en azından benim için)güzel bir mahalle
hayatımda ilk defa sarıgazi'de cemevi gördüm her nekadar kapalı olsaydı bile güzel'di benim için
ayrıca sarıgazide en güzel yer zılgıt cafe:D
aa sen zılgıt cafe ye biliyonmu.bnde severim orayı
bende görmekle kalmadım 19 yıldır sarıgazide yasıyorum...
PoyrazıM_24 02.02.2008, 12:36 ben her ist geldiğimde gelirim sarıgaziye teyzemler orada...bide en son onur abi(piro62 ve yorum78 (erdal abiyi cafenin adı aklıma gelmiyo ama orada okey oynamıştık..sonucu sakın sormayın banlanabilirimm:D:D
KızıLSakaL 02.02.2008, 12:55 maşallah ne kadar çok kişi varmış bizim buralardan :)
sarıgazinin adını çok duymuştum ama hiç gitmemiştim evet sarıgaziyi bende gördüm güzel bir yer hayatımda ilk defa gecen siteden canlarla gittim ve ilk defa nargile sizin şu çok meşhur zılgıt cafenizde içtim birilerinin sayesinde :lol::lol:
ogün bazı canlarla tanışma fırsatımızda oldu memnunda oldum tanıştığımıza
araknafobia 03.02.2008, 21:09 bir sarıgazi olarak yaşadığım yerde mutluyum ama tabiki anlatıcağım bir özelliği yok sarıgazinin :)
bizi temsilen bir cem evimiz var herkezin gelip görmesini vede cem evimizin dedesinin perşembe akşamları yapılan cem de dinlemenizi tafsiye ederim ...
Hey gidi Sarıgazi.
Sarıgazinin adını yeşil vadi olarak görürseniz şaşırmayın. akp nin bir dizi uğraşıları. Hazır ilçede olmuşken. :cursing::cursing:
yeşiltepe 03.02.2008, 22:21 evet arkadaşlar bende 15 yıldır sarıgazide ikamet etmekteyim ben buraya ilk taşındığım senelerde otobüsler lajmanlarda dururdu daha sonra merkeze aldılar şimdide yenidoğana götürdüler ama gercekten gelişiyor sarıgazi artık ilce oldu belde değil bakalım bu secimde ne olucak bizler tekrar bi sol parti olsun istiyoruz ama işte biliyorsunuz adamlar cok yönlü calışıyorlar bizler ne kadarda desteklesekte olucakmı bakıcaz tabi ilk yıllarında olayların fazlaca olduğu bir yerdi artık duruluyor rahatlıkla gezip tozacagınız bir yer ama fazla gezilecek yerleri yok ama yavaş yavaş gelişiyor işte yeni iş merkezleri yapılıyor biraz daha kalitesi artıcak düzenlemeler falan yapılıyor ben 15 yıldır burda olmama ragmen fazla sarıgazide durmuyorum ben genelikle karşıyı tercih ediyorum zaten fazla gezmek gibi bir fırsatım olmuyor 1996 yılında beri halkoyunlarıyla ugraştıgım icin fazla takılmam sarıgazide yani anlayacagınız fazlada anlatılıcak bir şeyi ve yönü yok buranı işte ama güzel olucak inşallah bende inönü mahlesine oturuyorum ve mahlamiz gercekten güzel
tosunoglu 03.02.2008, 22:40 malesef hiç gitmedim birdahaki turkiyeye gelisimde mutlaka gidicem bizim dedemiz o tarafda oturuyor tam olarak nerde bilmiyorum hasan huseyin dede erzicanli gelip elini opup duasini alacam burdan sarigazideki canlara selam olsun
herne_peş_24 03.02.2008, 22:58 bende inönü mah kalıyorum sarıgazim valal benim için hayatım dönüm noktaalrını yaşadığım yer 3 yıla yakındır orda yaşıyorum ama üniversite gereği şimdi uzaklardayım erzincandayım asıl memeleketimdeyim amam 1 haftaya ordayım ha nazım kültür merkezini cem evini cem evi gençliğini çok özledim :):):)
Hey gidi Sarıgazi.
Sarıgazinin adını yeşil vadi olarak görürseniz şaşırmayın. akp nin bir dizi uğraşıları. Hazır ilçede olmuşken. :cursing::cursing:
evet böyle bişeyi bende duymuştum :kzgn:kzgn:kzgn
Asicocuk24 04.02.2008, 12:57 bende sarıgaziliyim kendi halinde bir yer diyebiliriz.
ilçe olma durumuda var gün geçtikçe daha iyi oluyor diyemiyicem gün geçtikçe daha bir beton yığını haline gelmeye başladı....
sarıgazide oturan canlar sizlerin haberi varmı bilmiyorumda sizlerle paylaşmak istedim bu önemli konuyu şu anda liste elimde çünkü
sağlık ocakları ve sağlık grup başkanlığı yapımlarında sarıgazide var
sarıgazi eğitim ve araştırma hastanesi yapımı
şuanda proje yürürlükte bilginiz olsun canlar
AnGeNehM 07.02.2008, 17:51 Anket şıklarını düzettim,böylesi daha iyi oldu.
Sevinc_25 07.02.2008, 19:11 Hayır hiç görmedim ama görmek isterim sadece int aracılığı ile google earth dan bakabildim
http://img221.imageshack.us/img221/9036/1gencoerkalry9.jpg (http://imageshack.us)
Kültür binası...
http://img221.imageshack.us/img221/6524/nazimhikmetparkigp0.jpg (http://imageshack.us)
Nazım Hikmet Parkı..
|