Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkari'de 10 sehit!
Beşiktaşli58 21.10.2007, 11:36 HAKKARİ'DE 10 ŞEHİT
Hakkari'de, teröristlerle girilen çatışmada 10 askerimiz şehit düştü.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı'da ilk belirlemelere göre 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan askeri birliğe, sabah saatlerinde terör örgütü PKK üyelerince ağır silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 10 askerin şehit olduğu, bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.
İHA Muhabiri Adnan Şimşek hain saldırıyla ilgili son bilgileri Habertürk'te anlattı...
"5 saat önce çatışma bilgisini aldık. Hakkari Yüksekova bölgesinde, biliyorsunuz o bölge İran sınırında piyade timine pusu kuruluyor. Askerlerimiz iki dağın arasındaki bir bölgede çapraz ateşe alınıyor. 10 askerimizi şehit ediyorlar. 3 güvenlik görevlisinin de yaralı olarak hasteneye kaldırıldığını öğrendik. Şu anda teröristlere karşı geniş kapsamlı bir operasyon başatıldı. Bölge çember altına alındı."
Yine sehit verdik, ve bu sefer tam tamina 10 tane. Ne diyecegimi bilemiyorum. Benim babamda askerde ve Allah'a sükür ki sinir'a yakin yerlerde degil.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 11:53 Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Piyade Taburu'na Kuzey Irak'tan sınırı geçen teröristler tarafından ateş açıldı, saldırıda ilk belirlemelere göre 12 asker şehit oldu.
Gece 02.00 civarında meydana gelen baskının ardından bölgeye sevkedilen takviye birliklerle bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
12 askerin şehit olduğu haberini uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP, dünyaya 'acil' koduyla geçti.
12 evladımızın şehit olduğu saldırıda 14 evladımız da yaralandı. Yaralanan 14 asker, Yüksekova'da hastaneye kaldırıldı.
12 sehit, 14 yarali. Inanilmaz.
Cem-i-Cihan 21.10.2007, 11:57 Yine sehit verdik, ve bu sefer tam tamina 10 tane. Ne diyecegimi bilemiyorum. Benim babamda askerde ve Allah'a sükür ki sinir'a yakin yerlerde degil.
kahrolsun bunu yapan insanlar allah herkesin her türk askerinin yardımcısı olsun
yağmur_angel 21.10.2007, 12:00 şimdi gördüm 13 şehit yine:(:(lanet olsun teröre
Serhatlı 21.10.2007, 12:06 Başımız sağolsun
Ölenlere rahmet yaralılarada acil şifalar dilerim
Umarım bu işi anlaşma zemininde Barış ve kardeşlik içinde çözecek birileri artık ÇIKAR
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 12:09 Yine sehit verdik, ve bu sefer tam tamina 10 tane. Ne diyecegimi bilemiyorum. Benim babamda askerde ve Allah'a sükür ki sinir'a yakin yerlerde degil.
babası,kardeşi,abisi,kocası sınırda olanlar ne etsin...kardeşim,yanlış bir temennide bulunmuşsun.keşke sınırlar olmasaydı da sınır bekleyen askerlerde olmasaydı diyecektin.keşke cunta olmasa,bu kirli savaş olmasa diyecektin.insan eliyle ölen her insana üzülmemiz gerek aslında.bu yeryüzünde adil olan tek şey ölümse keşke diyecektin bu adilliği kimse bozmasa da herkes dilediğince yaşayıp gitse.ölenlere rahmet okumaktan başka aslında yapacak çok şeyimiz var.ama birileri bitmesini istemiyor.geride kalanlara başsağlığı yerine keşke artık müjdeli haberler verebilsekumarım tez elden babana kavuşursun.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 12:14 babası,kardeşi,abisi,kocası sınırda olanlar ne etsin...kardeşim,yanlış bir temennide bulunmuşsun.keşke sınırlar olmasaydı da sınır bekleyen askerlerde olmasaydı diyecektin.keşke cunta olmasa,bu kirli savaş olmasa diyecektin.insan eliyle ölen her insana üzülmemiz gerek aslında.bu yeryüzünde adil olan tek şey ölümse keşke diyecektin bu adilliği kimse bozmasa da herkes dilediğince yaşayıp gitse.ölenlere rahmet okumaktan başka aslında yapacak çok şeyimiz var.ama birileri bitmesini istemiyor.geride kalanlara başsağlığı yerine keşke artık müjdeli haberler verebilsekumarım tez elden babana kavuşursun.
Haklisin can. Keske bu savas olmasaydi, keske Amerika olmasaydi. Keske çatismalar olmasaydi ama dünya bu. Oluyor iste, bizim yapabilecegimiz hiç birsey yok. Yatip kalkip dua ediyoruz, baska bir çaremiz yoktur. Aileleri kim bilir simdi ne aci çekiyordur, kelimelere dökülmez. Allah sabir versin...
Umarim bu çile en kisa zamanda biter ama görünüse göre o düsünce bizi aldatir. Amerika bu isin içinde varken bu savasin bitmesine imkân yok.
15 Askerimiz şehit 10 askerimizin kaçırıldığı söyleniyor...
O Dağları başınıza yıkmadan bu dünyada bize rahat yok...
Allah belanızı versin ne diyeyim ki....Şerefsiz hainler...
eldorado 21.10.2007, 12:16 siyasi çıkar uğruna heba edilen tüm insanlarımızı rahmetle anıyorum...
ama şunuda söylemeden geçemeyeceğim terör denilen bu çıkar oyunlarının ilk başlangıç noktası olarak hükümetler bazındaki satılmış siyasi politikaların kuklaları olan tüm vatan hainlerinide lanetle kınıyorum...
kemal152 21.10.2007, 12:23 Lanet olsun bunlara.Çok yazık çok...Allah ölen Asker lerimizi Rahmet eylesin.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 12:24 HAKKARİ’DE HAİN SALDIRI
ŞEHİTLERİMİZİN SAYISI 15’E YÜKSELDİ
Daha da artacak gibi, lanet olsun!
Allah belasını versin bu kan icici PKKnin. Bu nasıl bir cesarettir ki koskoca raburu 150 kisi gelip basıyorlar. Forumda PKK ya tepki gostermek yasak, bir sure sonra bu konu da kitlenir. Ama nasıl oluyorsa kitlendikten sonra da yazabilenler hala goruslerini belirtir. Burda PKK lanet okudugumuz mesajlari karalar, kucuk dusunmekle suclarla bizi. Ne yapalım ama? Sabah kalkıyoruz aldıgımız habere bak. Sanki ozellikle Irak'a girmemiz icin yapıyorlar. Artık bu raddede kimse PKK yı da eylemlerini de savunmasın veya yaptıkalrı bu kanlı eylemleri ezilen haklar adlarina falan yaptıklarını ve onların gerilla oldugunu soylemesin. Tek suclu egemen guclerdir savunması da para etmiyor artik. Sen 150 kisi topla, gel birlik bas. Bunun hic bir savunmasi yoktur. Bu olay karsisinda artik sagduyumu kaybediyorum. Objektiflik denen birsey kalmiyor. Su an biz sıcak evlerimizde bilgisayar basında oturuyorken bile bu alcaklar belki baska askerimizi oldurup ocaklar sonduruyorlar. Cok bilmis bazı uyelerimiz bu lafi da size. Yine alın bu yorumu soyle yanlıs boyle eksik diye yorumlayin. Bana yine bu egemen gucler hede hodusu diyin. Ama aklım almıyor. Kabullenemiyorum. Bu saldırının hicbir savunmasi yok. Nefret ediyorum bu alcak kopeklerden.:mad:
kemal152 21.10.2007, 12:38 Daha da artacak gibi, lanet olsun!
Öyle can 10 askerde kayıpmış.
Allah belasını versin bu kan icici PKKnin. Bu nasıl bir cesarettir ki koskoca raburu 150 kisi gelip basıyorlar. Forumda PKK ya tepki gostermek yasak, bir sure sonra bu konu da kitlenir. Ama nasıl oluyorsa kitlendikten sonra da yazabilenler hala goruslerini belirtir. Burda PKK lanet okudugumuz mesajlari karalar, kucuk dusunmekle suclarla bizi. Ne yapalım ama? Sabah kalkıyoruz aldıgımız habere bak. Sanki ozellikle Irak'a girmemiz icin yapıyorlar. Artık bu raddede kimse PKK yı da eylemlerini de savunmasın veya yaptıkalrı bu kanlı eylemleri ezilen haklar adlarina falan yaptıklarını ve onların gerilla oldugunu soylemesin. Tek suclu egemen guclerdir savunması da para etmiyor artik. Sen 150 kisi topla, gel birlik bas. Bunun hic bir savunmasi yoktur. Bu olay karsisinda artik sagduyumu kaybediyorum. Objektiflik denen birsey kalmiyor. Su an biz sıcak evlerimizde bilgisayar basında oturuyorken bile bu alcaklar belki baska askerimizi oldurup ocaklar sonduruyorlar. Cok bilmis bazı uyelerimiz bu lafi da size. Yine alın bu yorumu soyle yanlıs boyle eksik diye yorumlayin. Bana yine bu egemen gucler hede hodusu diyin. Ama aklım almıyor. Kabullenemiyorum. Bu saldırının hicbir savunmasi yok. Nefret ediyorum bu alcak kopeklerden.:mad:
ne kadar doğru söylemişsin. pkk ya toz kondurulmuyor. Ezilen haklarmış ya ölen askerler. Bunlarda ezilen değilmi ? Çatışma hala sürüyor.
ABD den ıraktan güç alan bu yaratıkların sonu gelecektir elbet.
15 şehit 15 can gencecik yaşta öldüler.
bizim hiçmi suçumuz yok biz mahsummuyuz baştakiler hapşırsa alkışlayanlar görsünler kendilerini (kömüre yağa zeytine) satanlar görsünler bu vatanı kimlere emanet ettiklerini).kendi çocuğu ABD de burs alırken gemi satın alan askerden kaçan bir başbakan .hala 5 kasımda ABD başkanıyla görüşeceğim diyor .15 gencimizi şehit alırken onlar kimden izin aldıki . sayın başbakan önce şu sorunun cevabını vermesi gerek BİLAL ERDOĞAN neden çürük raporu aldı .
Altına imzamı aıyor ve Hala burada Halkların kardeşliği zırvası ile üstü kapalı PKK destekçisi olanlarında bu ülkenin yedikleri her lokmanın haram olmasını diliyorum...
Bu ülkede Türk ve Kürt kardeştir...
PKK ve onun destekçisi herkes en büyük kalleştir...
yaşamını yitiren askerlerin ailelerine sabır diliyorum......
ayrıca birşeyi merak ettim.bu olay sonucu pkk'ya lanet eden arkadaşlar,Devlet Güçlerinin geçen günlerde tunceli'de öldürdüğü masum insanlar için de Devlete lanet ettiler mi?
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 12:55 Allah belasını versin bu kan icici PKKnin. Bu nasıl bir cesarettir ki koskoca raburu 150 kisi gelip basıyorlar. Forumda PKK ya tepki gostermek yasak, bir sure sonra bu konu da kitlenir. Ama nasıl oluyorsa kitlendikten sonra da yazabilenler hala goruslerini belirtir. Burda PKK lanet okudugumuz mesajlari karalar, kucuk dusunmekle suclarla bizi. Ne yapalım ama? Sabah kalkıyoruz aldıgımız habere bak. Sanki ozellikle Irak'a girmemiz icin yapıyorlar. Artık bu raddede kimse PKK yı da eylemlerini de savunmasın veya yaptıkalrı bu kanlı eylemleri ezilen haklar adlarina falan yaptıklarını ve onların gerilla oldugunu soylemesin. Tek suclu egemen guclerdir savunması da para etmiyor artik. Sen 150 kisi topla, gel birlik bas. Bunun hic bir savunmasi yoktur. Bu olay karsisinda artik sagduyumu kaybediyorum. Objektiflik denen birsey kalmiyor. Su an biz sıcak evlerimizde bilgisayar basında oturuyorken bile bu alcaklar belki baska askerimizi oldurup ocaklar sonduruyorlar. Cok bilmis bazı uyelerimiz bu lafi da size. Yine alın bu yorumu soyle yanlıs boyle eksik diye yorumlayin. Bana yine bu egemen gucler hede hodusu diyin. Ama aklım almıyor. Kabullenemiyorum. Bu saldırının hicbir savunmasi yok. Nefret ediyorum bu alcak kopeklerden.:mad:
öncelikle aklını başına al yaşından büyük kelime etme.kimsenin cümlelerinden dolayı topik kapattığı yok.bu suçlamanla moderatörleri töhmet altında bırakıyorsun.bu birincisiydi.ikincisi duygusal düşünmeyeceksin arkadaşım.bu bir savaş ve senin de cümlelerinde belirttiğin üzere aynen öyle arkadaşım.bu savaşın bitmesini TC devleti istemiyor.yoksa sen şemdinli olayını bilmiyor musun ? bu yaştan sonra sana siyaseti mi öğreteceğiz ? mihail kalaşnikof bu silahı rusyada bulan adamdır.ve hiçkimsye satamadı bu ülkeye sattığı kadar.söyle bakalım bu adam bu savşaın bitmesini ister mi ? ve unutma bunu hiçbir zaman...Kendi Mikrobunu Kendi Yaratır insan....
ayrıca birşeyi merak ettim.bu olay sonucu pkk'ya lanet eden arkadaşlar,Devlet Güçlerinin geçen günlerde tunceli'de öldürdüğü masum insanlar için de Devlete lanet ettiler mi?
Hala Burada PKK yı savunmaya ve devlete saldırmaya çalışıyorsun ya lanet olsun senin gibilere be...
Bana Hikaye anlatma Mustafa Kemal mahallesinde yaşıyorum ve o masum dediklerinin yediği naneleri çok iyi biliyorum...
Git bu hilkayeleri başkalarına anlat sen...
Hadi Una,Dos,tres...
xolxol_12 21.10.2007, 12:56 Saat 12:56 ,tarih21.10.2007 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15 şehit daha haberini yeni izledim ve paylaşmak istedim.
Hakkari'nin Irak sınırındaki bölgede devriye gezen askere teröristelerce saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre 15 asker şehit olurken, 16 askerin de yaralı olduğu ve çatışmaların sürdüğü bildirildi.
Gül, Kayseri gezisini iptal etti
Çelik: "Çok daha keskin tedbirler uygulanacak"
Demirel: "Bu kan durmalı"
Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre dün gece saat 02.00 sıralarında Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Bölgede arama tarama çalışması yapan saldırıya uğradı. Sabaha kadar devam eden sıcak çatışmada ilk gelen bilgilere göre 15 askerin şehit olduğu ancak kimliklerinin henüz belirlenemediği yönünde. Bu arada 16 yaralı askerin yaralı olduğu belirtilirken, şehit sayısının artabileceğinden endişe duyuluyor.
Yetkililer, Dağlıca Bölgesindeki Komanda Birliği'nin arama-tarama yaparak Irak Sınırı'nda bulunan Yeşiltaş'da bulunan karakola gittiğini ifade edilirken, karakola yakın bölgedeki Avaşin Köprüsü'nden geçen askerlerin 02.00'da gerçekleşen roketatarlı saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
Saygılarımla..
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:00 Hala Burada PKK yı savunmaya ve devlete saldırmaya çalışıyorsun ya lanet olsun senin gibilere be...
Bana Hikaye anlatma Mustafa Kemal mahallesinde yaşıyorum ve o masum dediklerinin yediği naneleri çok iyi biliyorum...
Hadi Una,Dos,tres...
hakaret etme.ağzında adam gibi dilin var ne diye taşıyorsun süs için mi ? görüşünü veya düşüncesini beğenmediğin insanlara saldırırmısın hep böyle.? forumu adam gibi kullanın.kendi kişisel egolarınız için herkesin gördüğü alanda temiz konuşun.sorununuz varsa özel mesaj atarsınız.öm de de dertlerinizi adam gibi anlatın.
Burada kimsenin ölüdürmeyi veya vahşeti desteklediği yok olayı billmiyorum ama dediğin gibiyse eğer tabi ki devleti lanet ederim ve kınarım.. Lanet olsun PKK ve onun aktif pasif tüm destekçilerine
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:03 Burada kimsenin ölüdürmeyi veya vahşeti desteklediği yok olayı billmiyorum ama dediğin gibiyse eğer tabi ki devleti lanet ederim ve kınarım.. Lanet olsun PKK ve onun aktif pasif tüm destekçilerine
işte böyle düşünecek insan.art niyet,haksızlık nerede olursa olsun karşısında duracaksın.karşısında duracaksın ki erdemli insan adil insan desinler sana.lafla peynir gemisi yürümez..
hakaret etme.ağzında adam gibi dilin var ne diye taşıyorsun süs için mi ? görüşünü veya düşüncesini beğenmediğin insanlara saldırırmısın hep böyle.? forumu adam gibi kullanın.kendi kişisel egolarınız için herkesin gördüğü alanda temiz konuşun.sorununuz varsa özel mesaj atarsınız.öm de de dertlerinizi adam gibi anlatın.
Merak etmeyin nasıl konuşulması gerektiğini gayet iyi bilirim..Ders alacak yaşı geçtim...
Lakin herkese anlayacağı dilden konuşmak lazım...
Bu foruma attığım son mesajdır zaten bana göre olmadığını anladım...
Umarım burada PKK denen it sürüsünü açıkça yada dolaylı yoldan destekleyenler en kısa sürede temizlenir...
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:06 kimsenin pkk yi savunduğu yok.bizim savunduğumuz kürt halkıdır.yıllardır bu kirli savaş yüzünden bu halkın başına getirilenlerdir.yoksa canimiyiz şehit sayısı az önce itibariyle 16 ya çıkmış canlara ohh iyi ki öldürüldüler diyelim.
öncelikle aklını başına al yaşından büyük kelime etme.kimsenin cümlelerinden dolayı topik kapattığı yok.bu suçlamanla moderatörleri töhmet altında bırakıyorsun.bu birincisiydi.ikincisi duygusal düşünmeyeceksin arkadaşım.bu bir savaş ve senin de cümlelerinde belirttiğin üzere aynen öyle arkadaşım.bu savaşın bitmesini TC devleti istemiyor.yoksa sen şemdinli olayını bilmiyor musun ? bu yaştan sonra sana siyaseti mi öğreteceğiz ? mihail kalaşnikof bu silahı rusyada bulan adamdır.ve hiçkimsye satamadı bu ülkeye sattığı kadar.söyle bakalım bu adam bu savşaın bitmesini ister mi ? ve unutma bunu hiçbir zaman...Kendi Mikrobunu Kendi Yaratır insan....
Sen ne dediginin farkinda mısın? O zaman git kapatılan konulara bak. En sonda PKK hakkında konusmak yasak diye kapatılmıstır diye yazılmıs. Adamlar gelecek onlarca asker oldurecek ben bunları gormezden gelip, Hz. Alinin kilici nerde diyecegim, usteki uyenin nickini yorumlayacagim yani klasik forum geyigine katilacagim oyle mi? Birincisi ikincisi diye maddeler siralamak acimi hafifletmiyor. Bu bir savasmis. Ne savasindan bahsediyorsun sen? Bana siyaset ogretecekmis amma da ukala. Yarasi olan gocunur ama yok moderator tohmet altında kalır falan diye demagoji yapman, siyaseti kirli bir sekilde cok iyi yaptıgını gosteriyor.Birak moderator alınıyorsa kendi gelsin soylesin uyarı yapsın bana. Birlik basilip asker oldurmek hic bir siyasette yoktur bana bunun savunmasını yapma. Adamlar gelecekler birlik basacaklar. Usterine mi gidildi? Baslarina bomba mı atildi. Bilerek ve isteyerek savasi fitilliyorlar, sonra siz de bunlarin burada savunuculugunu yapiyorsunuz. Eger biraz iciniz de insaniyetlik olsa, yet artik PKK da silah birakmalı diyebilirsiniz. Ama sizde kendinizi dephelesmis olarak goruyorsunuz artik. Soylecek fazla soz yok..
Hala Burada PKK yı savunmaya ve devlete saldırmaya çalışıyorsun ya lanet olsun senin gibilere be...
Hadi Una,Dos,tres...
şov yapma şovenist.sadece merakımı gidermek istedim.Partiya Karkeran Kürdistan'ı savunduğum falan yok.devletin yaptığı katliamlara ses çıkarmazken bir başkalarının yaptıklarına ahkam kesiyorsun.at gözlüğü ile tek taraflı bakıyorsun olaylara.ne pişkin herifsin sen ya mustafa kemal'De oturuyorsun biraz mahelle tarihini araştır.mahellende ki katliamı yapanlarada,kentsel dönüşüm ile 3'e bölüp mahelleni yok etmek isteyenlerede lanet et bu çok mu zor?ayrıca tuncelide katledilenleri ne kadar tanıyorsunda böyle terbiyesizce insanları karalıyorsun.birde yabancu bişeyler yazmışsın yazının sonuna yanki sende kimlerin dış mihrakcı olduğunuda görüyoruz böylece.
kimsenin pkk yi savunduğu yok.bizim savunduğumuz kürt halkıdır.yıllardır bu kirli savaş yüzünden bu halkın başına getirilenlerdir.yoksa canimiyiz şehit sayısı az önce itibariyle 16 ya çıkmış canlara ohh iyi ki öldürüldüler diyelim.
Peki sen yukardaki yazılarda Kurt halkının karalandigini en azından bir Kurt lafının gectigini gordun mu? Daha onceki yazılarda kapatılan konularda dahi ? Kurt halkının hakları mecliste DTP denen kendi sectikleri parti ile gundemde. Hem de Mecliste. Ama PKK nin kurt halkı ile ilgisi yok benim gozumde. Onlar sadece pusudan mayından anlar. Onlar alcaklıktan katillikten anlar. Ama burda nedense laf soyletilmiyor. Ben simdiki yazımda da onceki yazılarımda da Kurtlerle PKK yı bir tutmadim, ikisinin arasindaki ayrimi da ustune basa basa belirttim, ama savunmalarınızda siz bir tutuyorsunuz. LAnet olsun PKK yada onu sozlu sazlı savunanlara da, destek olanlara da..
merhaba sevgili seyduna yazdiklarina kelimesi kelimesine katiliyorum.
Morelimiz cok kötü.Bu terör örgütü artik cigrindan cikiyor.Sanirim bizleri savasa cekmeye calisiyorlar.BUndada abdnin payi büyük hangi oyunlar dönüyor.Ben gördügüm kadariyla ne bu ülke nede bu terör örgütü bunlarin derdinde bizleri birbirine dösürüp onlar karli cikacak.Yeni orta dogu plani isliyor.Dertleri benzin,yer alti kaynaklari ve buralara yerlesmek.
Birde bu baslik kilitleme ile seninde dikkatini cekmis demekki.
Bir mod kitliyor ardindan birkac gün sonra yetisemeyen mod gelip basligi acip bizlerden alinti yapip cevap hakki dogdugu halde kitliyor.Yorum yapmadan kilitlemek daha dogru ama bu hassasiyeti burada bazi basliklarda göremiyoruz.
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:21 Sen ne dediginin farkinda mısın? O zaman git kapatılan konulara bak. En sonda PKK hakkında konusmak yasak diye kapatılmıstır diye yazılmıs. Adamlar gelecek onlarca asker oldurecek ben bunları gormezden gelip, Hz. Alinin kilici nerde diyecegim, usteki uyenin nickini yorumlayacagim yani klasik forum geyigine katilacagim oyle mi? Birincisi ikincisi diye maddeler siralamak acimi hafifletmiyor. Bu bir savasmis. Ne savasindan bahsediyorsun sen? Bana siyaset ogretecekmis amma da ukala. Yarasi olan gocunur ama yok moderator tohmet altında kalır falan diye demagoji yapman, siyaseti kirli bir sekilde cok iyi yaptıgını gosteriyor.Birak moderator alınıyorsa kendi gelsin soylesin uyarı yapsın bana. Birlik basilip asker oldurmek hic bir siyasette yoktur bana bunun savunmasını yapma. Adamlar gelecekler birlik basacaklar. Usterine mi gidildi? Baslarina bomba mı atildi. Bilerek ve isteyerek savasi fitilliyorlar, sonra siz de bunlarin burada savunuculugunu yapiyorsunuz. Eger biraz iciniz de insaniyetlik olsa, yet artik PKK da silah birakmalı diyebilirsiniz. Ama sizde kendinizi dephelesmis olarak goruyorsunuz artik. Soylecek fazla soz yok..
o benim yanımdaki kırmızı kurdela senin laf attığın moderatörler tarafından 8 ay önce verildi.onu taşımaya çalışıyorum.yalnız altını çizdiğim cümlene gülmekten kırıldım.bugüne kadar alınan tüm ateşkesleri bozanda devlet oldu.bakınız olaya tarafsız yaklaşıyorum.senin içinin yandığı kadar bizimde içimiz yanıyor.sadece her kürde artık pkk li denilmesinden bıktık ve sanki sadece onlar savaş istiyormuş gibi gösterilmesinden de.ukala değilim ama karşımdaki cahilse,at gözlükleri takıp tek taraflı düşünüyorsa o zaman kusura bakma laflarımı öyle algılayabilirsin.ama şunu da bil sen daha ukala görmedin.artı bu site salt alevilikle ilgili konular içermiyor elbetteki kişilerin istekleri doğrultusunda o dediğin "üstteki üye hakkında ne düşünüyorsun "topic leri açılıyor.önce insanların eğlence kültürüne ve şekline laf atmamayı öğren.zira başka kişilerin özgürlük alanına dil uzatıyorsun.sevmiyorsan katılımcı olmazsın değerli üyemiz.
şov yapma şovenist.sadece merakımı gidermek istedim.Partiya Karkeran Kürdistan'ı savunduğum falan yok.devletin yaptığı katliamlara ses çıkarmazken bir başkalarının yaptıklarına ahkam kesiyorsun.at gözlüğü ile tek taraflı bakıyorsun olaylara.ne pişkin herifsin sen ya mustafa kemal'De oturuyorsun biraz mahelle tarihini araştır.mahellende ki katliamı yapanlarada,kentsel dönüşüm ile 3'e bölüp mahelleni yok etmek isteyenlerede lanet et bu çok mu zor?ayrıca tuncelide katledilenleri ne kadar tanıyorsunda böyle terbiyesizce insanları karalıyorsun.birde yabancu bişeyler yazmışsın yazının sonuna yanki sende kimlerin dış mihrakcı olduğunuda görüyoruz böylece.
Bana Malallemin tarihini öğretmeye kalkma sen daha kısa pantolon ile gezerken ben o mahallede yaşıyordum...
Ama beynin öyle bir yıkanmış ki herşeyde tek suçlu devlet diyorsun daha PKK denen it sürüsüne lanet olsun bile diyemiyorsun...
Seninle neyi tartışayım konuşayım ki...
"Hasan Hüseyin, bütün askerlerimizi beklesin... İçinde de bizimkini"
Annemin bu sözüyle uyandım sabah...
Dayım Hakkaride asker...
Canım yandı, haber gelmedi uzun süre... Ama bu sefer dayım değildi...Başkalarının dayıları düştü toprağa...
Bir şey dikkatinizi çekti mi? Bütün haber kanalları, PKK'lıların Irak'tan gelip, Irak'a döndüğünü altı çizerek, sürekli söylüyor...Yani halktan, Kuzey Irak'a girilmesi konusunda tam destek alınmasını sağlıyor... Bu teskere konusu konuşulmaya başladığından beri bu kaçıncı şehit!
Ve unutmamak gerekir ki henüz kendi topraklarındasın! Bize PKK'lı diyen densizler, teskereyi destekleyip, savaşılsın diyor!! Yani daha fazla askeri, Irak bataklığına, PKK'nın kucağın atalım diyor!! Sonra da dönüp bize, haddini aşan laflar ediyor!!!
Bu ve daha sonra kaybedeceğimiz askerlerin hesabını kim verecek!!??
Lütfen terbiyesizlik yapmayalım!!!!
Çözüm silahta değildir!!! Çözüm sınır ötesinde değildir!!! Çözüm, bu topraklarda, çözüm devlet olarak, o bölge halkının desteğini, güvenini kazanmakta!! Çözüm konuşmakta!!!
Bize PKK savunucu diyen saygısız, terbiyesizler!! ANLAMIYORSUNUZ Kİ; biz asla PKK savunuculuğu yapmıyoruz!! Biz bu durumun bu hale gelmesindeki baş suçlu, devleti ve onun gerek içerdeki, gerek dışardaki, aşşağılık, işbirlikçi, bağımlı politikalrını eleştiriyoruz!! Tabi ki PKK'yı lanetliyoruz!! Aynı devletin bu duruşunu lanetlediğimiz gibi!!!
Fakir fukaranın evine ateş düştü!! Başbakan referandum diyor hala!!Kimbilir kimin dayısıydı gidenler!! Hangi anaların oğullarıydı!! yazıklar olsun!!!
Bütün ailelere allahtan sabır diliyorum...
Saygılar
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:30 Peki sen yukardaki yazılarda Kurt halkının karalandigini en azından bir Kurt lafının gectigini gordun mu? Daha onceki yazılarda kapatılan konularda dahi ? Kurt halkının hakları mecliste DTP denen kendi sectikleri parti ile gundemde. Hem de Mecliste. Ama PKK nin kurt halkı ile ilgisi yok benim gozumde. Onlar sadece pusudan mayından anlar. Onlar alcaklıktan katillikten anlar. Ama burda nedense laf soyletilmiyor. Ben simdiki yazımda da onceki yazılarımda da Kurtlerle PKK yı bir tutmadim, ikisinin arasindaki ayrimi da ustune basa basa belirttim, ama savunmalarınızda siz bir tutuyorsunuz. LAnet olsun PKK yada onu sozlu sazlı savunanlara da, destek olanlara da..
yaran mı var ? ben senin bir tuttuğunu söyledim mi ? ama tutuluyor.neden devlet g.doğuya d.anadoluya yatırım yaptırmıyor.? tabi sen nerden bileceksin.?orda mı yaşıyorsun.? yaşayanlardan biliyoruz diye klasik cümleler de kullanma.ben işin membaasındayım.diyarbekirde yaşıyoruz arkadaşım.senin gibi aşırı milliyetçi ülkücüleri çok iyi biliriz biz.bana demogoji yapma.28 yaşındayım ve çok şey gördüm.çoban öldürüp biz pkk lı öldürdük diyen bu devletin ta kendisiydi.bizim kinimiz iki tarafa da.sen şimdi diyeceksin ki pkk yüzünden devlet oralara yatırım yapmıyor.yapma be kardeşim o zaman bende sana derim ki ne kadar aciz bir devletimiz var.şunu bil hala birçok okulumuzda öğretmen yok.bazı köylerde elektrik yok.olanda zırt pırt gidiyor.benim köyüme 93 ten 2001 yılına kadar bir tane öğretmen bile verilmedi.tabi çevre köylere de.şunu da sakın unutma ...gidemediğin hizmet vermediğin emek dökmediğin yer senin değildir....bu bir devlet politikasıdır.nerde o zaman Atatürk'ün devletçilik ilkesi.
o benim yanımdaki kırmızı kurdela senin laf attığın moderatörler tarafından 8 ay önce verildi.onu taşımaya çalışıyorum.yalnız altını çizdiğim cümlene gülmekten kırıldım.bugüne kadar alınan tüm ateşkesleri bozanda devlet oldu.bakınız olaya tarafsız yaklaşıyorum.senin içinin yandığı kadar bizimde içimiz yanıyor.sadece her kürde artık pkk li denilmesinden bıktık ve sanki sadece onlar savaş istiyormuş gibi gösterilmesinden de.ukala değilim ama karşımdaki cahilse,at gözlükleri takıp tek taraflı düşünüyorsa o zaman kusura bakma laflarımı öyle algılayabilirsin.ama şunu da bil sen daha ukala görmedin.artı bu site salt alevilikle ilgili konular içermiyor elbetteki kişilerin istekleri doğrultusunda o dediğin "üstteki üye hakkında ne düşünüyorsun "topic leri açılıyor.önce insanların eğlence kültürüne ve şekline laf atmamayı öğren.zira başka kişilerin özgürlük alanına dil uzatıyorsun.sevmiyorsan katılımcı olmazsın değerli üyemiz.
Sana ne sekilde nasıl bir odul verdiklerinin benim icin bir onemi yok. Sanal ortamdayız ve gozumle gormeden tanımadan sanal itibar puanlarini veya sanal odulleri dikkate alarak kimseye itibarim artmiyor.
Kimse sana Kurtlerle PKK aynıdır demedi. Ben demedim ornegin. Ama sen yazılarmı boyle gostermeye calsiyorsun. Onceki yazılarımı da arastirabilirsin. Bu iddianı kanitlayacak bir tane yazımı bul ben de bu sevdigim forumla ilgimi o an keserim moderatorlerine ihtiyac kalmadan. Git basimdan ben senin degerli uyen falan degilim. Bu forum nerdeyse ilk acildigi zamanlardan beri burdayim.Burda senin icin bulunmuyorum. Kendim kulturum ve yazacak birseylerim oldugu icin burdayım. Alakam olmayan konulara da yazmıyorum sadece. Senin ocaga kahve koyunca unuttugunu anlattigin konularda adımı mesajımı goremezsin. Ama yazmak istedigim konularda da yazacagim. Bu seni rahatsiz etse de.
Bu arada sen gulmekten kırılmaya devam et, kahakalarla gul istersen. Su an icim kan agliyor, bu esprine gulecek halim yok.
Benim canımı acıtanın ben canını alırım... İçim acıyor,canım acıyor ; söyleyecek kelime bulamıyorum
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:37 Sana ne sekilde nasıl bir odul verdiklerinin benim icin bir onemi yok. Sanal ortamdayız ve gozumle gormeden tanımadan sanal itibar puanlarini veya sanal odulleri dikkate alarak kimseye itibarim artmiyor.
Kimse sana Kurtlerle PKK aynıdır demedi. Ben demedim ornegin. Ama sen yazılarmı boyle gostermeye calsiyorsun. Onceki yazılarımı da arastirabilirsin. Bu iddianı kanitlayacak bir tane yazımı bul ben de bu sevdigim forumla ilgimi o an keserim moderatorlerine ihtiyac kalmadan. Git basimdan ben senin degerli uyen falan degilim. Bu forum nerdeyse ilk acildigi zamanlardan beri burdayim.Burda senin icin bulunmuyorum. Kendim kulturum ve yazacak birseylerim oldugu icin burdayım. Alakam olmayan konulara da yazmıyorum sadece. Senin ocaga kahve koyunca unuttugunu anlattigin konularda adımı mesajımı goremezsin. Ama yazmak istedigim konularda da yazacagim. Bu seni rahatsiz etse de.
Bu arada sen gulmekten kırılmaya devam et, kahakalarla gul istersen. Su an icim kan agliyor, bu esprine gulecek halim yok.
senin mesajlarına baktım da sen üstteki üye hakkında ki yorum konusunda benden daha iyisin.ya hu medet be cahil insan bana diyorsun ama o topic e benden daha fazla uğramışsın.sen git daha önceden yaptığın gibi yemek tarifleri ver.
yaran mı var ? ben senin bir tuttuğunu söyledim mi ? ama tutuluyor.neden devlet g.doğuya d.anadoluya yatırım yaptırmıyor.? tabi sen nerden bileceksin.?orda mı yaşıyorsun.? yaşayanlardan biliyoruz diye klasik cümleler de kullanma.ben işin membaasındayım.diyarbekirde yaşıyoruz arkadaşım.senin gibi aşırı milliyetçi ülkücüleri çok iyi biliriz biz.bana demogoji yapma.28 yaşındayım ve çok şey gördüm.çoban öldürüp biz pkk lı öldürdük diyen bu devletin ta kendisiydi.bizim kinimiz iki tarafa da.sen şimdi diyeceksin ki pkk yüzünden devlet oralara yatırım yapmıyor.yapma be kardeşim o zaman bende sana derim ki ne kadar aciz bir devletimiz var.şunu bil hala birçok okulumuzda öğretmen yok.bazı köylerde elektrik yok.olanda zırt pırt gidiyor.benim köyüme 93 ten 2001 yılına kadar bir tane öğretmen bile verilmedi.tabi çevre köylere de.şunu da sakın unutma ...gidemediğin hizmet vermediğin emek dökmediğin yer senin değildir....bu bir devlet politikasıdır.nerde o zaman Atatürk'ün devletçilik ilkesi.
Ben ulkucu degilim lafını bilerek konus. Ataturk un bircok ilkesinin uygulanmagını bu berbat yonetimlerin basta oldugunu ve neler yaptıgını daha once bircok kez tartistik. Bu forumda ulkuculuk taslayan ueylere de ilk cevabi verenlerdenim. Ben uzucu bir olaydan sonraki tepkimi yerine getiriyorum. Belki bir akrabam var suan askerde. Belki ben de askerim. Ben PKK ya lanet okuyorum sen atlıyorsun. Ben moderetorlerden sikyaet ediyorum sen cevap veriyorsun. Ben askerimiz savunuyorum aban ulkucu diyorsun. Sen neden bu kadar uzerina alınıyorsun herseyi. Seninle kisisel tartismaya girecek degilim. Sana PKK lısın demedim, sna solesin bolesin demedim. Benimle kisisel tartismaya girme. Tekrar soyluyorum soyledılerine dikat et. Agzından cıkanı kulagın duysun.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 13:44 Sen ne dediginin farkinda mısın? O zaman git kapatılan konulara bak. En sonda PKK hakkında konusmak yasak diye kapatılmıstır diye yazılmıs. Adamlar gelecek onlarca asker oldurecek ben bunları gormezden gelip, Hz. Alinin kilici nerde diyecegim, usteki uyenin nickini yorumlayacagim yani klasik forum geyigine katilacagim oyle mi? Birincisi ikincisi diye maddeler siralamak acimi hafifletmiyor. Bu bir savasmis. Ne savasindan bahsediyorsun sen? Bana siyaset ogretecekmis amma da ukala. Yarasi olan gocunur ama yok moderator tohmet altında kalır falan diye demagoji yapman, siyaseti kirli bir sekilde cok iyi yaptıgını gosteriyor.Birak moderator alınıyorsa kendi gelsin soylesin uyarı yapsın bana. Birlik basilip asker oldurmek hic bir siyasette yoktur bana bunun savunmasını yapma. Adamlar gelecekler birlik basacaklar. Usterine mi gidildi? Baslarina bomba mı atildi. Bilerek ve isteyerek savasi fitilliyorlar, sonra siz de bunlarin burada savunuculugunu yapiyorsunuz. Eger biraz iciniz de insaniyetlik olsa, yet artik PKK da silah birakmalı diyebilirsiniz. Ama sizde kendinizi dephelesmis olarak goruyorsunuz artik. Soylecek fazla soz yok..
Imza.
BasakDamla 21.10.2007, 13:45 Artık tüm sözler söylendi insan söyleyecek kelime bulamıyor ALLAH'INDAN BULSUN BU DURUMA GELEN VE GELMELERİNE YARDIMCI OLAN TÜM KANSIZLAR!!!!!!! Basbakan referandumla ugrassın nasıl olsa koyun cogunluklu bır toplumda her istedıgını gerceklestırebılecegının verdıgı huzurla!!! istedıgı seyı ıstedıgı an yapabılen bu ıktıdar nıcın teröre GERCEKTEN el atmıyor daha kac can gerek gıden kendı evladı olmadıgı ıcın mı bu rahatlık !!!
Beşiktaşli58 21.10.2007, 13:47 Artık tüm sözler söylendi insan söyleyecek kelime bulamıyor ALLAH'INDAN BULSUN BU DURUMA GELEN VE GELMELERİNE YARDIMCI OLAN TÜM KANSIZLAR!!!!!!! Basbakan referandumla ugrassın nasıl olsa koyun cogunluklu bır toplumda her istedıgını gerceklestırebılecegının verdıgı huzurla!!! istedıgı seyı ıstedıgı an yapabılen bu ıktıdar nıcın teröre GERCEKTEN el atmıyor daha kac can gerek gıden kendı evladı olmadıgı ıcın mı bu rahatlık !!!
Haklisin can fakat çogunun referandumdan haberi bile yoktur. Hatta bazilari ''referandum'mu? O da ne?'' diyor. Cumhurbaskani zaten seçilmis daha buna ne gerek var? Sanki simdi cumhurbaskani degisecek, resmen 'demokrasi' göz boyamasi..
Allah PKK'nin belasini versin diyorum, baska birsey demiyorum artik.
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:49 Ben ulkucu degilim lafını bilerek konus. Ataturk un bircok ilkesinin uygulanmagını bu berbat yonetimlerin basta oldugunu ve neler yaptıgını daha once bircok kez tartistik. Bu forumda ulkuculuk taslayan ueylere de ilk cevabi verenlerdenim. Ben uzucu bir olaydan sonraki tepkimi yerine getiriyorum. Belki bir akrabam var suan askerde. Belki ben de askerim. Ben PKK ya lanet okuyorum sen atlıyorsun. Ben moderetorlerden sikyaet ediyorum sen cevap veriyorsun. Ben askerimiz savunuyorum aban ulkucu diyorsun. Sen neden bu kadar uzerina alınıyorsun herseyi. Seninle kisisel tartismaya girecek degilim. Sana PKK lısın demedim, sna solesin bolesin demedim. Benimle kisisel tartismaya girme. Tekrar soyluyorum soyledılerine dikat et. Agzından cıkanı kulagın duysun.
bu forum bir bütün.eğer sen moderatöre pkk lı diyorsan atlarım....
eğer moderaörler burda olsaydı konuşmazdım....
olayı kişiselleştiren ilk sen oldun.....
ne demek git kahve koy,yok üstteki üye hakkındaki yorumunuz...
ben mesajlarına birşey diyip son mesajlarını araştırdımmı ta ki sen yapana kadar
herkesin içi yanmış,duygularını ifade ediyor sen yok modlar böyle yapıyor da yok şöyle topikler varda...
önce normal bir mesaj yaz duygularını ifade edici...destana ne gerek var.
16 kişi ölmüş sen modlara laf atıyorsun...
böyle bir düşüncen varsa gider topic açarsın..
yeri burası değil....
bak caner58 yorumunu ne güzel ne kadar kısa ve öz yazmış...
ve ben onun acısına seninkinden daha çok katıldım...
sen şov yapıyorsun....çünkü şovensin..
kişisel tartışmaya gelince,,girdin birkere artık çıkamazsın...
söylediklerime dikkat etmeye gelince...etmiyorum..
çünkü allah kahretsin ben böyleyim ülkücülere karşı.ve sen ülkücüsün.
birde eleştirdiğin topic e laf atıp oraya da katılımda bulunman da ne kadar
yalancı olduğunu gösteriyor.ben en azından söylediklerimin arkasındayım.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 13:55 http://img91.imageshack.us/img91/6254/afbeelding1qm4.png
Yine mi? Allah belanizi versin! :cursing:
bu forum bir bütün.eğer sen moderatöre pkk lı diyorsan atlarım....
eğer moderaörler burda olsaydı konuşmazdım....
olayı kişiselleştiren ilk sen oldun.....
ne demek git kahve koy,yok üstteki üye hakkındaki yorumunuz...
ben mesajlarına birşey diyip son mesajlarını araştırdımmı ta ki sen yapana kadar
herkesin içi yanmış,duygularını ifade ediyor sen yok modlar böyle yapıyor da yok şöyle topikler varda...
önce normal bir mesaj yaz duygularını ifade edici...destana ne gerek var.
16 kişi ölmüş sen modlara laf atıyorsun...
böyle bir düşüncen varsa gider topic açarsın..
yeri burası değil....
bak caner58 yorumunu ne güzel ne kadar kısa ve öz yazmış...
ve ben onun acısına seninkinden daha çok katıldım...
sen şov yapıyorsun....çünkü şovensin..
kişisel tartışmaya gelince,,girdin birkere artık çıkamazsın...
söylediklerime dikkat etmeye gelince...etmiyorum..
çünkü allah kahretsin ben böyleyim ülkücülere karşı.ve sen ülkücüsün.
birde eleştirdiğin topic e laf atıp oraya da katılımda bulunman da ne kadar
yalancı olduğunu gösteriyor.ben en azından söylediklerimin arkasındayım.
yazdıkların senin ne cesit bir siyasetci oldugnu gosteriyor. Moderatorlere PKK lı demisim. Ulkucuymusum, yalancıymısım. Bak bak bak.
Git benim basimdan. Sana cevap vermiyorum. Moderatorlerin gozu var okusunlar yazdıklarımı. Hepsi yukarda mevcut. Onlar degerlendirsin. Sen kim oluyorsun ki? Sadece olayı carpitmaya calisyorsun. Seninle tartismak istemiyorum. Ben PKK lanetliyorum, su an uzulecek dusunecek daha onemli konularim var.
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:58 seyduna arkadaşımızın üye yorumuna baktığınızda da aslında kimin sanal itibar peşinde de koştuğu ap açık ortaya çıkıyor.kendisi alevimen tarafından itibar puanını mesele attiği için adaptasyona alınmış.ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.hem sen neden resmini oraya koyuyorsun.narsistmisin yoksa başka şeyler peşinde misin ? ülkücü.
BasakDamla 21.10.2007, 13:59 [QUOTE=Besiktasli58;516936][B][FONT="Book Antiqua"][COLOR="SeaGreen"]Haklisin can fakat çogunun referandumdan haberi bile yoktur. Hatta bazilari ''referandum'mu? O da ne?'' diyor. Cumhurbaskani zaten seçilmis daha buna ne gerek var? Sanki simdi cumhurbaskani degisecek, resmen 'demokrasi' göz boyamasi..
Rerefandumun demokrasiye yönelik olduguna asla inanmıyorum amac cookk cookk farklı. gelişmiş önunu gören bagnazlıktan kurtulmus bır toplum muyuzkı bız cumhurbaskanımızı secelım bu mılletle mı :sook :uhhm:
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 13:59 yazdıkların senin ne cesit bir siyasetci oldugnu gosteriyor. Moderatorlere PKK lı demisim. Ulkucuymusum, yalancıymısım. Bak bak bak.
Git benim basimdan. Sana cevap vermiyorum. Moderatorlerin gozu var okusunlar yazdıklarımı. Hepsi yukarda mevcut. Onlar degerlendirsin. Sen kim oluyorsun ki? Sadece olayı carpitmaya calisyorsun. Seninle tartismak istemiyorum. Ben PKK lanetliyorum, su an uzulecek dusunecek daha onemli konularim var.
peki sen onları pkk yandaşlığıyla itham etmiyorsun da neden pkk ye laf attırmıyorlar topik kapatıyorlar diyorsun.şimdi de kıvırmaya mı başladın seyduna.
DersimBurak 21.10.2007, 14:00 Hesabimizi isbirlikci, serefsizlerden soracagiz.
1957 den beri Vatani satanlardan soracagiz.
Emperyalist gücleri ülkemize davet edenlerden soracagiz.
Terörü besleyip, besleyip sonrada kahrolsun terör diyen iki yüzlü cetecilerden soracagiz.
Yigitlikmi ulan emanet cana kiymak.
Niye Basbakanligi basmiyorlar, niye bakan cocuklarina dokunmuyorlar.
Garibani ezmek kolay geliyor cünkü.
Kisa cöp uzun cöpten hakkini alacak elbette.
Kahrolsun Terörizm, Kahrolsun Emperyalizm ve isbirlikcileri.
Avrupa, Amerika beslesin Terörü, sonra dost olalim derler, varmi öyle yagma.
Israil iki askeri kacirildi diye Lübnani yerle bir etti, bizimkilerin kafasina cuval geciriliyor, filimlerde öcümüzü aliyoruz.
Bunlara karnimiz tok.
Terörü döktügü kanda bogacagiz.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 14:01 [QUOTE=Besiktasli58;516936][B]Haklisin can fakat çogunun referandumdan haberi bile yoktur. Hatta bazilari ''referandum'mu? O da ne?'' diyor. Cumhurbaskani zaten seçilmis daha buna ne gerek var? Sanki simdi cumhurbaskani degisecek, resmen 'demokrasi' göz boyamasi..
Rerefandumun demokrasiye yönelik olduguna asla inanmıyorum amac cookk cookk farklı. gelişmiş önunu gören bagnazlıktan kurtulmus bır toplum muyuzkı bız cumhurbaskanımızı secelım bu mılletle mı :sook :uhhm:
[FONT="Book Antiqua"][COLOR="SeaGreen"]
Can, zaten demokrasiye yönelik birsey degil, asla olmaz da. Bizimkiler dedigim gibi kendilerini iyi göstermey çalisiyor, hani iste halk seçiyor gibisinden. Göz boyuyorlar. Yoksa Erdogan kimmmmm, demokrasi kim.
Bizim halk hak ettigi gibi yönetiliyor o yüzden referandumda birsey degismez. Simdi birden Gül cumhurbaskanlik koltugundan gidecekmi? Imkansiz :)
Beşiktaşli58 21.10.2007, 14:03 Hesabimizi isbirlikci, serefsizlerden soracagiz.
1957 den beri Vatani satanlardan soracagiz.
Emperyalist gücleri ülkemize davet edenlerden soracagiz.
Terörü besleyip, besleyip sonrada kahrolsun terör diyen iki yüzlü cetecilerden soracagiz.
Yigitlikmi ulan emanet cana kiymak.
Niye Basbakanligi basmiyorlar, niye bakan cocuklarina dokunmuyorlar.
Garibani ezmek kolay geliyor cünkü.
Kisa cöp uzun cöpten hakkini alacak elbette.
Kahrolsun Terörizm, Kahrolsun Emperyalizm ve isbirlikcileri.
Avrupa, Amerika beslesin Terörü, sonra dost olalim derler, varmi öyle yagma.
Israil iki askeri kacirildi diye Lübnani yerle bir etti, bizimkilerin kafasina cuval geciriliyor, filimlerde öcümüzü aliyoruz.
Bunlara karnimiz tok.
Terörü döktügü kanda bogacagiz.
Amerika filmlere bile karisiyor. Amerika'yla ilgili kötü bir film yapin ve bakin nasil kiyamet kopuyor. Allah onlarinda belasini versin.
seyduna arkadaşımızın üye yorumuna baktığınızda da aslında kimin sanal itibar peşinde de koştuğu ap açık ortaya çıkıyor.kendisi alevimen tarafından itibar puanını mesele attiği için adaptasyona alınmış.ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.hem sen neden resmini oraya koyuyorsun.narsistmisin yoksa başka şeyler peşinde misin ? ülkücü.
Bak simdi de profilim ustunden gidiyor. Sen hakkaten komik biriymissin. Bilen bilir goren de gorur. Alevimen kim Tanri mi? Demekki ben bir konularda tartismisim o da adaptasyona almıs beni. Forumda cogu uyenin yasadigi bir tecrube istersen bir arastir. Bend e adaptasyona alinmisim ve gordugun gibi adaptasyondan da cıkmısım. Sen neyin pesindesin ki hala benim kisiligimi yargiliyorsun. Aman burda da yayınladin ya, moderatorler seni ihya etsinler, kırmızı kurdelalar ustune kırmızı kurdelalar versinler. Cok merak ediyorsan soyeleyeyim itibar puanı kavgası yapılınca Alevimen e mesaj atip tum puanlarımı silmesini ben istedim. Sen git simdi bunu da arastir ama buldugun seyi burda yazma. Yoksa cok fena resil olursun. Konuyu hala magazinsel boyutlara cekmeye calisma. Benimle kisisel sorunu varsa mesaj at sikayet et. Ama burda baska bir konu hakkında tartisiyoruz. Farkında mısın?
devrim69 21.10.2007, 14:07 Artık bu topraklara gencecik fidanlarımız düşmesin.İçimiz yanıyor her düşen gencecik insanlar için.Bu forumda pkk destekçileri yok.En azından ben görmedim.İnsanları töhmet altında bırakan msjlar yazmayın.Ölenlerin ailelerine bende sabır diliyorum.
arkadaşlar ülke karışıyor ikili polemiklere girmeyelim.şuan herkezin sinir katsayısı yüksek.lütfen biraz daha kendimizi denetliyelim.bakın asker şehitler verdik.ve şimdide sivil saldırılar başladı sivil şehitler vermeye başladık.birileri kanlı ellerle düğmelere bastılar.ülkemiz bi kaosa sürükleniyor.başbakan açıklama yaptı.
-----------------------------------
öfkem ve kinim fazla
"Dün gece yarısı başlayan şu anda da devam eden çatışmalar süresi içerisinde 12:15 itibariyle Genelkurmay 2. Başkanımızdan aldığımız habere göre 12 şehidimiz var. Ve öfkemiz kinimiz şüphesiz ki çok fazla.
Ancak ben buradan yazılı ve sözlü medya gruplarına birşeyi hatırlatmak istiyorum. Bu sabahtan itibaren yayınlarda ajitatif bazı değerlendirmelerin yorumların olması bizleri üzmektedir. Ve suratle bazı yorumcuların rast gele çıkartılıp hemen bir suçlu arama gayreti içine girmeleri bizler için önem arzetmektedir.
Bu birlik beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardım etmemiz gereken bir günde bu yayınları yapmak ülkemize hiçbirşey kazandırmaz.
Soğukkanlı biçimde bu olayların üstüne gitme konusunda kararlıyız.
Bu akşam saat sekizde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilgili kurumlarla beraber, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı, İçişleri Bakanı, Kara Kuvvetleri ve Jandarma komutanlarıyla geniş bir toplantı yapacağız. Ve ne gibi bir adım atacağımızı karara bağlayacağız.
Özellikle şu anda görsel medyamızdan çok daha sakin ajite etmeyen akl-i selim bir yaklaşım tarzını şahsen bekliyorum.
Tabiki bu sürece yönelik olarak Sınır Ötesi Operasyon'la ilgili olarak atılan adım bir yasal süreçti. Meclis bu yetkiyi verdi. Bu çerçevede yapılması gerekenleri yapacağız. Burası ne der şurası ne der diye bir düşüncemiz yok. Bunu özellikle bilin.başbakanın açıklaması.
----------------------------
işte böle bir sürecten geciyoruz.lütfen birlik ve beraber olalım.şehitlerimize rahmet diliyorum ülke olarak başımız sağolsun.
AlininEvi 21.10.2007, 14:11 Şu an Tüylerim diken diken... Radyoda bile konuşmaya cesaret edemiyorum...
Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun... Ailesine sabır diliyorum...
Hepimiz Şehidiz..Katılın Lütfen..
Tıklayınız... (http://www.hepimizsehidiz.com)
peki sen onları pkk yandaşlığıyla itham etmiyorsun da neden pkk ye laf attırmıyorlar topik kapatıyorlar diyorsun.şimdi de kıvırmaya mı başladın seyduna.
Allaskına okudugnu anlıyor musun sen? Ben konular kapatıldıktan sonra orda kapatılma nedenini yazdım. PKK lı bunlar demedim. PKK yanlısı demedim. Sadece bu konuda soylemek istediklerim var ve konu kapatılmasın dedim. Arti eger dediklerimden birseyler cıkarılmzsı gerekiyorsa bırak bunu moderatorler yapsın. Sana ne oluyor ? Artık bana kisisel cevap verme kardesim. Bana ulkucu diyorsun. Yalancı siyorsun. Narsist diyorsun. Diyorsun da diyorsun. Bol bol hakaret baska birsey yok. Ben seninle kisisel tartisma yapmak istemıyorum. Ama sen istiyorsan ozel mesaj siye birsey var. Burasi kisisel tartismalarin oldugu bir yer degil..
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 14:14 Bak simdi de profilim ustunden gidiyor. Sen hakkaten komik biriymissin. Bilen bilir goren de gorur. Alevimen kim Tanri mi? Demekki ben bir konularda tartismisim o da adaptasyona almıs beni. Forumda cogu uyenin yasadigi bir tecrube istersen bir arastir. Bend e adaptasyona alinmisim ve gordugun gibi adaptasyondan da cıkmısım. Sen neyin pesindesin ki hala benim kisiligimi yargiliyorsun. Aman burda da yayınladin ya, moderatorler seni ihya etsinler, kırmızı kurdelalar ustune kırmızı kurdelalar versinler. Cok merak ediyorsan soyeleyeyim itibar puanı kavgası yapılınca Alevimen e mesaj atip tum puanlarımı silmesini ben istedim. Sen git simdi bunu da arastir ama buldugun seyi burda yazma. Yoksa cok fena resil olursun. Konuyu hala magazinsel boyutlara cekmeye calisma. Benimle kisisel sorunu varsa mesaj at sikayet et. Ama burda baska bir konu hakkında tartisiyoruz. Farkında mısın?
benim sorularıma daha cevap vermedin sen.neden eleştirdiğin topic lere girip yazı yazıyorsun.seninle uğraşacağım.çünkü sen başlattın.olayı kişiselleştiren ilk sen oldun.açtığın konulara baktımda bir yorumun bile yok.konularının çoğu kendi yorumunu yapmayıp kopyala yapıştır yaptığın için eleştiri almış.seninle bir problemim yok değil sen kimseyle bir problemim yok.amacın paylaşım olsaydı acını dile getirir sonra da acını yaşardın.bu arada sanal şovmen ben rezil olmam çünkü 10 düşünür bir yazarım.ya sen bizi eleştirdiğin topic e bizden daha fazla girerek ne karakterde yazılar yazdığını da aşikarlaştırdın.görünen köy klavuz istemez.ne yazdığını bil yoksa böyle dumura uğratırlar adamı.
arkadaşlar ülke karışıyor ikili polemiklere girmeyelim.şuan herkezin sinir katsayısı yüksek.lütfen
ya surekli diyorum benle ilgili sorunu varsa OM kullan diye. Adam anlamiyor, kisisel saldiri yapıyor surekli. Cevap vermek istemiyorum ama hakaret ediyor hep. Ben daha birsey yazmayacagim bu konuya eger bu sekilde bitecekse polemik. IStemiyorum zaten de artik. Ne sinir birakti ne denge.
serduna ve D-e-v-r-i-m-c-i canlar lütfen aranızdaki meseleği ÖM halledin 16 şehit vermişisz siz konunun dışına çıkıp kendi aranızdaki sorunlara bakıyorsunuz
aynen syn arkadaşım. hislerime tercüman oldunuz. ne yazıkki terör örgütü pkk y ''barış kılıfı'' altında toz kondurulmuyor ve terörün her türlüsünü naletleyenler sindirilmeye, istenmeyene çalışılıyor.
hür düşünceye, düşünce özgürlüğüne evet ama. katilleri savunmak aklı başında kişilerin!. işi olmamalı. üstelik katilleri hırpalayıcı yazılar aktardığın zamanda dışlanıyorsun.
Bana Malallemin tarihini öğretmeye kalkma sen daha kısa pantolon ile gezerken ben o mahallede yaşıyordum...
Ama beynin öyle bir yıkanmış ki herşeyde tek suçlu devlet diyorsun daha PKK denen it sürüsüne lanet olsun bile diyemiyorsun...
Seninle neyi tartışayım konuşayım ki...
bak halen terbiyesizce cevap veriyorsun,yaşamışsında ne olmuş,ot gibi yaşamışsın...utanmasan o katliamı da pkk yaptı diyeceksin,yazık ya...ben sana olaylara tek taraflı at gözlüğü ile bakma diyorum haksızı heryerde eleştir diyorum ama sen sadece kendine göre haksız olanı eleştiriyorsun.işine geleni eleştirmiyorsun.ne yani pkk ya lanet edince pkk ortada kalkacak mı pkk yı yaratan koşullar ortadan kalkacak mı?lanet edince ne oluyor lanet edeceğine çözüm üret boş boş konuşma.
biz boşuna tezkere olmasın demedik.100 kişilik mangası ile pkk 800-1000 kişilik taburu bin perişan ediyorsa.siz tezkere severler halen savaş çığırtkanlığı ve şehit kanı üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorsanız size diyecek sözüm yok.
Beşiktaşli58 21.10.2007, 14:29 Biraz saygili olsaniz hiç fena olmayacak. Burasi bildiginiz forumlardan degil, ALEVIFORUM ve ALEVIFORUM'a yakisir biçimde konusun lütfen. Koskoca insanlara bu yakismaz...
suveydiyeli 21.10.2007, 14:34 arkadaşlar ülke karışıyor ikili polemiklere girmeyelim.şuan herkezin sinir katsayısı yüksek.lütfen biraz daha kendimizi denetliyelim.bakın asker şehitler verdik.ve şimdide sivil saldırılar başladı sivil şehitler vermeye başladık.birileri kanlı ellerle düğmelere bastılar.ülkemiz bi kaosa sürükleniyor.başbakan açıklama yaptı.
-----------------------------------
öfkem ve kinim fazla
"Dün gece yarısı başlayan şu anda da devam eden çatışmalar süresi içerisinde 12:15 itibariyle Genelkurmay 2. Başkanımızdan aldığımız habere göre 12 şehidimiz var. Ve öfkemiz kinimiz şüphesiz ki çok fazla.
Ancak ben buradan yazılı ve sözlü medya gruplarına birşeyi hatırlatmak istiyorum. Bu sabahtan itibaren yayınlarda ajitatif bazı değerlendirmelerin yorumların olması bizleri üzmektedir. Ve suratle bazı yorumcuların rast gele çıkartılıp hemen bir suçlu arama gayreti içine girmeleri bizler için önem arzetmektedir.
Bu birlik beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardım etmemiz gereken bir günde bu yayınları yapmak ülkemize hiçbirşey kazandırmaz.
Soğukkanlı biçimde bu olayların üstüne gitme konusunda kararlıyız.
Bu akşam saat sekizde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilgili kurumlarla beraber, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı, İçişleri Bakanı, Kara Kuvvetleri ve Jandarma komutanlarıyla geniş bir toplantı yapacağız. Ve ne gibi bir adım atacağımızı karara bağlayacağız.
Özellikle şu anda görsel medyamızdan çok daha sakin ajite etmeyen akl-i selim bir yaklaşım tarzını şahsen bekliyorum.
Tabiki bu sürece yönelik olarak Sınır Ötesi Operasyon'la ilgili olarak atılan adım bir yasal süreçti. Meclis bu yetkiyi verdi. Bu çerçevede yapılması gerekenleri yapacağız. Burası ne der şurası ne der diye bir düşüncemiz yok. Bunu özellikle bilin
----------------------------
işte böle bir sürecten geciyoruz.lütfen birlik ve beraber olalım.şehitlerimize rahmet diliyorum ülke olarak başımız sağolsun.
.............
Evet Aleyna haklısın.........
Sabahtan beri televizyonda emekli Albaylar, Generaller konuşuyor........Emekli olmadan önceki deneyimlerini anlatıyorlar...
Bu programlar insanları daha da kötü geriyor...Türk halkının kini daha da körükleniyor..Bu şekilde yaklaşılınca sonuç daha mı iyi olacak?.........
Bütün şehitlere rahmet diliyorum......
Bu süreçten sonra ki "sivillere yapılacak olanlar" için de endişeleniyorum.........
Silahsız, kardeşçe, barışçıl çözümlerle..........
AlininEvi 21.10.2007, 14:35 bravo arkadaşlar... :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
memleket kan ağlıyor.. birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekirken...
Lütfen kendinize yakışan yazıları yazın ve konunun dışında konuları (kişisel mevzular) burada değil de ö.m. ile hallederseniz seviniriz...
burada da yazı kirliliğine sebep olmazsınız..!!!
Sevgi ve Saygılarımla
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 14:37 serduna ve D-e-v-r-i-m-c-i canlar lütfen aranızdaki meseleği ÖM halledin 16 şehit vermişisz siz konunun dışına çıkıp kendi aranızdaki sorunlara bakıyorsunuz
renat arkadaşım aynen katılıyorum sana.yalnız terbiyesizlik yapana da haddini bildiririm.öm den halletmem hepinizin karşısında ezerim onu.bizim içimiz yanmıyor sanki.eğer sorunun kökenine bakarsanız ilk kimin başlattığını ve kişiselleştirdiğini de görürsünüz.yiğidi öldürün ama hakkını da verin.
KızıLSakaL 21.10.2007, 14:38 şu koskocaman dünyada paylaşamadığımız şey nedir hala anlamış değilim ?? biri bana olanları değil olacakları söleyemezmi burda birbirimizi kıracağımıza lanet okuyacağımıza çözüm için ortaya fikirler atamazmıyız neden kolay olanı yapıyorsunuz... neden zor olan için çalıştırmıyosunuz beyninizi.. devrimci arkadaş çok güzel bişey sölemiş ""keşke sınırlar olmasada ölmese insanlar"" neden insanların ölmemesi için çözüm arayışına girmiyoruz.. aleviliğin temelinde insan yatmazmı .... lütfen arkadaşalar aranızdaki amaçsız tartışmaları bitirin ve nasıl bi ortak paydada buluşulacağını belirtin ....
ölenere allahtan rahmet diliyorum.. daha fazla insan ölmesinnn... bunun için fikir üretin.. .
Bu durmda bize düşen iş, tek bir ağızdan ve tek yürekten birlik olmaktır... Bizler savaşa hayır derken ve bu bizim ortak isteğimizken , forum içinde, özellikle böylesine bir konuda tartışmaya girmek yersizdir...
Herkes üzgün, herkes sinirli... Ama sakin olmakta fayda var... Lütfen!! Bu sabah bu ülke de yaşayan 30dan fazla evin ortasına ateş düştü... Bir çok insan, acıyla uyandı... Çözüm birbirimizi EZMEK değildir!!! Çözüm elele tutabilmektir... Kendi toprakların içindeki halkınla, güven ve birliktelik içinde beraber olmaktır!!
Akan kan dursun!!!
Kan akıtan kahrolsun!!
Saygılar
DersimBurak 21.10.2007, 14:42 Tüm olanlar ve aktörler nedense TSK'yı ve Türkiye'yi Irak bataklığına sokmaya zorluyor... Burada basbas bağıran insanları da anlamıyorum, tam seçim öncesi patlayan bombalardan sonra da, tam tezkere günlerinde yapılan saldırılar. Hiç mi bir tuhaflık yok bu işin içinde? Adam el bombası atılacak mesafeye kadar yaklaşıp 13 askeri öldürüp hiçbir kayıp vermeden kaçabiliyor. Yine aynı şekilde 150 kişi ile abluka altındaki bir bölgede farkedilmeden dolaşıp 17 ölü 17 yaralı verdirip 12 askeri kaçırıyor ve yine hiçbir kayıp vermeden kaçabiliyor...
ABD'nin kıçını kurtarma derdine düştüğü bir zamanda birileri ısrarla bizi Kuzey Irak bataklığına çekmeye, Irak'ta jandarmalık yaptırmaya uğraşıyor. Artık satranç mı tavla mı oynadıkları belli olmayan karanlık tiplerin senaryoları içinde 13 askerin, 15 askerin canının hiçbir önemi yok... Hepimiz bu hesapların içinde feda edilebilir piyonlarız...
Tezkere meclisten geçmiş, ama bunun kullanılıp kullanılmamasında tereddütler var... pkk denen enayiler toplamı da "abi ne düşünüyosun, hazır tezkere kararı çıkarmışsın, gel de şu kuzey ırak'a gir" diyecek katliamlar yapıyor...
Psikolojik ortam hazır, geriye "sözkonusu vatansa gerisi teferruat" tuluatının figüranları kalıyor. Ondan da memlekette bol var. Ne de olsa en büyük ihraç ürünümüz insan....
DiLkeT-CeZaM 21.10.2007, 14:45 Ben korkarım ki bu daha başlangıç. Bir taraftan asker sürekli operasyon peşinde diğer taraftan PKK saldırıları tırmandırma çabasında. Ortadoğunun en karmaşık sorunlarından biri olan Kürt Sorunu çözülmediği sürece bu kardeş kavgasının böyle sürüp gideceğini anlayamayan masa başında oturan adamlar silahla çözümün olmadığını anlamalılar artık. Ölenlere Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar diliyorum. Ateş sonuçta düştüğü yeri yakıyor kimin evladı olursa olsun burada konuşulanlar hepsi boştur. Bu iş ancak masa başında ellerinde silah bulundurmayanlar çözecektir eninde ve sonunda ister kabul edin ister etmeyin!.
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 14:46 şu koskocaman dünyada paylaşamadığımız şey nedir hala anlamış değilim ?? biri bana olanları değil olacakları söleyemezmi burda birbirimizi kıracağımıza lanet okuyacağımıza çözüm için ortaya fikirler atamazmıyız neden kolay olanı yapıyorsunuz... neden zor olan için çalıştırmıyosunuz beyninizi.. devrimci arkadaş çok güzel bişey sölemiş ""keşke sınırlar olmasada ölmese insanlar"" neden insanların ölmemesi için çözüm arayışına girmiyoruz.. aleviliğin temelinde insan yatmazmı .... lütfen arkadaşalar aranızdaki amaçsız tartışmaları bitirin ve nasıl bi ortak paydada buluşulacağını belirtin ....
ölenere allahtan rahmet diliyorum.. daha fazla insan ölmesinnn... bunun için fikir üretin.. .
teşekkür ederim kızlsakal.ben kolay kolay böyle polemiklere girmem.bakınız şu an bu topic te yer alan readme adlı arkadaşımızla da defalarca tartışmışızdır.hatta bundan çok daha ağır durumlarda bile.yalnız readme cahil değil di,olayı kişiselleştirmiyordu.ben çocukça davranışlara gelemem.siteye giriyoruz keşke sınırlar olmasa diyoruz adam kalkmış oraya şuraya laf yetiştiriyor.acın varsa teselli ederiz derdin varsa dinleriz ama kişiliğime ve prensiplerime laf ettirmem.adam olan insan olur önce.herkesin kan ağladığı bir ortamda kalkıp şovenizm yapmak kimsenin haddine değildir.neyse eğer devam etmezse bu da benim bu konuda son mesaajım olacak.tekrardan ölenlere rahmet diliyorum ve gerçekten acısı olana da allahtan güç diliyorum.esenkalın.
DiLkeT-CeZaM 21.10.2007, 14:47 Saldırmak için değil BARIŞ diye haykırarak birlik olalım!!!!!
suveydiyeli 21.10.2007, 14:48 ----------------KİMSE SAYGISIZLIK ETMESİN........!!!!!!!!!!!!!!!
.............
Öncelikle bu topiğin açılma nedeni "haberin" paylaşımıdır...Herkes acısını, üzüntüsünü ve kahrını bir şekilde dile getirir.......
Ancak bu ölümlerin ardından kendi düşüncelerine yönelik yorumlar yapan üyelere kimsenin YANDAŞ, DESTEKÇİ... gibi suçlamalara girme hakkı yoktur..Bu olaylar televizyon haberlerinde ya da gazete mahşetlerinde anlatıldığı gibi gerçekleşmiyor malesef..
Burada suçlamaya çalıştığınız insanların bir takım yaşanmışlıkları vardır..saygı duymak zorundasınız..Siz evlerinizde televizyon dizilerinde ya da sadece askerlik nedeniyle DOĞU'ya gittiğinizde............Onlar zaten o topraklarda yaşıyorlardı..O topraklarda doğup ,büyüdüler....Bütün sıkıntıları, zorlukları tek başlarına çektiler..Ailelerinden, arkadaşlarından, sevdiklerinden kayıplar verdiler..........
Lütfen saygılı olalım...........
Sözlerim SEYDUNA'YA....................
D-e-v-r-i-m-c-i 21.10.2007, 14:49 Saldırmak için değil BARIŞ diye haykırarak birlik olalım!!!!!
amman fazla haykırma bu ülkede artık barış diyen adama damga vuruyorlar sen busun sen şusun diye.temennine ve haykırışına yürekten katılıyorum.
teşekkür ederim kızlsakal.ben kolay kolay böyle polemiklere girmem.bakınız şu an bu topic te yer alan readme adlı arkadaşımızla da defalarca tartışmışızdır.hatta bundan çok daha ağır durumlarda bile.yalnız readme cahil değil di,olayı kişiselleştirmiyordu.ben çocukça davranışlara gelemem.siteye giriyoruz keşke sınırlar olmasa diyoruz adam kalkmış oraya şuraya laf yetiştiriyor.acın varsa teselli ederiz derdin varsa dinleriz ama kişiliğime ve prensiplerime laf ettirmem.adam olan insan olur önce.herkesin kan ağladığı bir ortamda kalkıp şovenizm yapmak kimsenin haddine değildir.neyse eğer devam etmezse bu da benim bu konuda son mesaajım olacak.tekrardan ölenlere rahmet diliyorum ve gerçekten acısı olana da allahtan güç diliyorum.esenkalın.
hala da boburleniyor ya. Arkadasim bak sadece hakaret eme diye yazmıyorum ama nasıl tatmin olman gerekiyor senin daha. Gercekten acım olmadıgını nerden biliyorsun boyle bos keseden bilmis bilmis salliyorsun. Konuyu kirletmemek icin sana cevaben yazmıyorum. Lutfen sen de benim icin bir sey yazma. Eger sorunun varsa OM kullan dedim dimi? Anlayısı kıt olan ve cahil olan ben miyim gercekten ? Bir kez daha soyluyorum. HAkaret etme. Arkamdan sallama. Benımle sorunun varsa OM kulan. OM kullan. OM kullan. OM kullan... Daha yazayım mı? Anlamadıysan ?
kızılbayrak12 21.10.2007, 14:55 Pkk denen örgüt .
hain , kalleş , şerefsiz , namussuz ve daha dilimin varmadıgı cümlelerdendir .
cem_sultan 21.10.2007, 14:57 soruyorum sizlere kurtuluş savaşını barışlamı kazandık...ortada vatan söz konusudur...elbet bir gün bunların intikamı alınacaktır...yaşasın Türkiye Türk ulusu...varlığım sana emanettir...
Kimse çocuğunu askere göndermesin
Asıl terörist kendileri, kabul dahi etmedikleri bir savaşa evlatlarımızı yolluyorlar...
Kimse çocuğunu askere göndermesin
6 Mayıs 1992 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü Karakol'unda askerlik yaparken PKK gerillalarıyla çıkan çatışmada ölen 14 askerden biri olan Turabi Demirci'nin annesi İnsaf Demirci'nin dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve basına gönderdiği mektubu güncel öneminden dolayı yayınlıyoruz.
Devrimci Proletarya, Sayı:12, 1 Haziran 1992
Yıllardır baskı, yalan ve entrikalarla sürdürülen devlet politikaları halkları birbirine kırdırmaya devam ediyor. Üretim kabızlığına düştüğü zamanlarda ise bastıramadığı Kürt hareketine karşı Türk milliyetçiliğini canlandırmaya ve böylece işin içinden çıkmaya çalışıyor. Ayda yüzmilyarlar harcadığı özel timlerini geride tutup, zorla sınıra etten duvar yaptığı evlatlarımızı, eğitimsiz olduğu halde ön saflara koyarak ölümlerine açık davetiye çıkarıyor. Olan biz analara oluyor yine. Savaşçı gerillalara karşı silah bile kullanamayan halk çocukları yavrularımız, istemedikleri bir savaşın içine zorla sokuluyor. Halk çocukları diyorum, çünkü, yine fatura ezilen ve ortak kaderi paylaşan sınıfa çıkarılıyor.
Demokratlık masalı anlatan hükümeti tanımak Güneydoğu'daki politikalarında yatıyor. Ben yavrumu devlet dilediği gibi kullanıp, ölüme atsın diye doğurmadım. Dokuz ay karnımda taşıyıp bugünlere getirdiğim evladımı, hayatının baharında istemediğim bir şekilde benden alıp yaşamına mal olan bir çıkmaza sokan bu devleti kabul etmek mümkün olamaz. Evlat acısı çeken her ana, baba beni gayet iyi anlar. Madem devlet güçlüyse neden yavrularımızı maşa gibi kullanıyor, kendi hatalarını ve bunun bedelini bize ödetiyor? İnsan yaşamının hiç mi önemi kalmadı? Kaldıki oğlum Turabi Demirci istemeyerek gittiği askerlik görevinde yine istemeyerek savaşın içine sokuldu. Kaldı ki kendisi demokrat ve daha ileri düşüncede bir insandı. Devlet politikalarını eleştirir ve çözümün silahla olmayacağına inanırdı. 'Neden PKK'nin 1980 sonrası silahlı mücadeleye başladığını' sorardı hep. 'Kürtler 1980'den sonra mı ortaya çıktı?' derdi.
Bu savaş ortamının zeminini yine devletin yarattığından bahsederdi. Amaç halkları birbirine düşman etmekti. Bugün oğlumu benden alanlar bizim evladımız diyerek ona sahip çıkıyorlar. Ona sahip çıkması gereken biri varsa bu kişi benim, ailemdir. Daha ne zamana kadar acı çekeceğiz? Daha ne kadar çocuklarımızı ölüme göndereceğiz? Savaş varsa eğitilmiş özel timlerinizi savaştırın. Ama sonuçta bu da çözüm değil. Hatalarınızın faturasını daha ne kadar bize çıkaracaksınız? Ya akılca bir yolla bu işi çözersiniz ya da biz evlatlarımızı askere göndermeyelim. Oğlumu, yavrumu yitirdiğim bu olaydan sonra ben geride kalan iki oğlumu bu devlete vermeyeceğim.
Ayrıca en doğal hakkım olan bilgi edinme hakkımda gasp edildi. Olayla ilgili sağlıklı bilgi alamadım. Askeriyenin bize verdiği yanıt yetersiz ve eksikti. Olay televizyon ve basında anlatılanın aksine gelişip son bulmuş. Bu çatışmada da aciz kalan askeriye olayı yine kendi lehine kullanmaya çalıştı. Kendi imkanlarımızla ulaştığımız karakoldaki bir asker; 'nöbet görevini, içlerinde Turabi Demirci'nin de bulunduğu 14 acemi ere devrettiğini ve olay yerine askeriyenin dokuz saat sonra ulaştığını' anlattı. Yani ölen 14 asker evladımız kaderleriyle baş başa çaresizlik içinde ölümü kucakladılar. Bilmiyorum daha ne kadar yalanlarla bizi aldatacaksınız? Bu nasıl demokrasi, nasıl insan hakları anlamadım. İnsan yaşamına önem vermeyen zihniyetleri kınıyorum.
Ben İnsaf Demirci, ölen askerlerin annelerine sesleniyorum: Gelin isyanla Hakkari'ye yürüyelim. Böyle bir devlete hizmet etmesi için asker göndermeyelim. Evlatlarımızı kendimiz koruyalım. Kimse yavrusunu askere göndermesin.
kaynak = alınteri
arkadaşlar bu hükümet bu işi çözemiyecek belli.hepsi çıkıp bu olayı parti propogandası olarak kullanmaya başladı.halk bazı kentlere sokaklara döküldü.bu diğer kentlerede sıcrar.sonuçta iç karışıklığa gidiyoruz.ne güzel başardılar bizi karıştırmayı.bizde burda birbirimizin gözünü oyar hale geldik.aferin bize.
buarada rte konuyla ilgili acıklamalr yapıyor.bu açıklamayı yapmaya hakkı yok.ne zaman oğlunu askere yollar ozaman konuşur.dışardan ahkam kesmek kolay
bir faşiste yada fazla geniş düşünmeyene ''aman kuzey ırağa girilmesin'', diplamasi ile halledilsin dersin pkk lı yaftası yersin. pkk nın artık gına getirdiğini, bu savaş bitsin haksız olan pkk silahı bıraksın, veya onun siyasi uzantıları parti ve mümessilleri için siyasi yerine kültürel ve toplumsal haklar isteyin dersin bu seferde türkçü yaftası yersin!.
seyduna gibi içi dışı bir, hiç bir zararını görmediğimiz, gercekten kendini kendi persepektifleri doğrultusunda geliştirmeye çalışan, mütedil birinide tehcir ederiz. öyle bir garebet bu ülke.
devrim69 21.10.2007, 15:01 hala da boburleniyor ya. Arkadasim bak sadece hakaret eme diye yazmıyorum ama nasıl tatmin olman gerekiyor senin daha. Gercekten acım olmadıgını nerden biliyorsun boyle bos keseden bilmis bilmis salliyorsun. Konuyu kirletmemek icin sana cevaben yazmıyorum. Lutfen sen de benim icin bir sey yazma. Eger sorunun varsa OM kullan dedim dimi? Anlayısı kıt olan ve cahil olan ben miyim gercekten ? Bir kez daha soyluyorum. HAkaret etme. Arkamdan sallama. Benımle sorunun varsa OM kulan. OM kullan. OM kullan. OM kullan... Daha yazayım mı? Anlamadıysan ?
Acı hepimizin acısı seyduna lütfen artık.Açılan konu yerine sen diğer topiklere laf atarsan o topiğe mesaj yazarsan insanlarada savunma hakkı doğar.Ortalık kan gölüne dönmüş bir sürü ocağa ateş düşmüş senin yazdıklarına bak.Diğer topiklerden rahatsız oluyorsan girmezsin.Artık konuya dönelim lütfen
devrim69 21.10.2007, 15:05 Ben korkarım ki bu daha başlangıç. Bir taraftan asker sürekli operasyon peşinde diğer taraftan PKK saldırıları tırmandırma çabasında. Ortadoğunun en karmaşık sorunlarından biri olan Kürt Sorunu çözülmediği sürece bu kardeş kavgasının böyle sürüp gideceğini anlayamayan masa başında oturan adamlar silahla çözümün olmadığını anlamalılar artık. Ölenlere Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar diliyorum. Ateş sonuçta düştüğü yeri yakıyor kimin evladı olursa olsun burada konuşulanlar hepsi boştur. Bu iş ancak masa başında ellerinde silah bulundurmayanlar çözecektir eninde ve sonunda ister kabul edin ister etmeyin!.
Hepimizin korkusu bu sinan.Daha çok kan akacak ve biz çaresiz bir şekilde izliyeceğiz öyle elimiz kolumuz bağlı.Keşke lanet etmek çözüm olsa
LaDY geldi topiği kilitledi en büyük vatan haini LaDY diye düşünebilirsiniz, sorun değil! Nazım da vatan haini değil miydi?
Sabahleyin konuyu okuyup "umarım bu defa yaşanan acının ortak olduğunu anlayıp adam akıllı seviyeli olgun bir şekilde fikirler paylaşılır ben de kendi insiyatifimi kullanarak Forum Kurallarına aykırı olduğu halde topiği açık bırakırım" demiştim. Ancak görüyorum ki sabahtan bu yana beni yanıltmışsınız, ne kadar güzel seviyenizi düşürüyorsunuz ve ne kadar güzel bilinçsiz savunuyorsunuz kendi düşüncenizi üstelik benden de saygı duymamı bekliyorsunuz, bu acı içinde bile komik geliyor insana. Siz seviyenizi burada düşürünce pkk son mu bulmuş olacak merak ediyorum. Konuşulması gereken yerde susun sonra gelin burda AleviForum yönetimini zan altında bırakacak cümleler sarfedin ohh valla ne ala memleket...
Daha önce belirttiğim gibi, ne o ölen askere kıyabiliyorum ne de kandırılıp öldürenlere, hangi birini bir ana doğurmadı ki? ahh o karalar bağlayıp yas tutan analarımın yüreği...
1980'lerin başından beri ülkenin en önemli meselelerinden biri olmuştur pkk ile mücadele ve geçen süreçte AKP yönetiminden önceki üç yıl durulmuştur. Neden acaba? Acaba bu da ABD'nin bir oyunu mudur diye düşünmüyor muyuz? Birileri AB naraları atıp T.C.'nin sarsılmaz ilkelerini yerinden oynatmaya çalışırken, doğu da artan terör olayları pek de şaşırtmamalı aslında sizleri.
Konu nerden nereye denmesin, Bugün refarandum vardı ve izlediğim manzara içler acısıydı oturup ağladım,Türk kimliğim vardı üzerimde ve o 1919-1923 yılları arasında kanlarını sel misali bu toprağa akıtan canları düşündüm ağladım... Onların torunuymuşuz, onların kanı dökülerek kurulan bir ülkenin sarsılmaz denilen ilkeleri nasıl bir bir yerinden oynamaya başlıyor deyi ağladım, ardından da neyse giderken bir türban alayım deyip espiri yapmaya çalıştım!!!
Herneyse ben lafı keseyim zira burda ne konuşsam boş onu görüyorum bir avuç insan bile bu şekilde zıt kutuplara çekebiliyorsak milli ve ortak bir derdi 70 milyondan beklentim kalmadı benim.
Bakınız Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=36):
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.
İyi Forumlar diliyorum...
Forum üyeleri ve Forum yönetimini zan altında bırakacak cümleler yazanlar tarafımca şu an adaptasyona alınmakta, bilginize...
Konuyla alakası olmayabilir ama aklıma Oscar Wilde'nin bir cümlesi geldi, bulunsun aklınızın bir köşesinde belki bir gün lazım olur... "Herkes benim düşünceme katılırsa, yanılmış olmaktan korkarım"
Tezat düşüncelerle barışık olmayı, hazmetmeyi ve kişilere önyargıyla yaklaşmamayı öğrenmemiz gerekmekte kanımca...
|
|