Orijinalini görmek için tıklayınız : referandum bitti...

alenya
21.10.2007, 19:20
referandum bitti.hadi bakalım hayırlısı.böylece başka rüyaları olan kitlelerde çok sevinmiş oldular.katılım büyük şehirlerde azdı.ama secimde izmir,mersin,kırklareli,tekirdağ, da hayır fazla çıktı.bu şehirlerin halkı daha bilinçli ve aydınmış.halkın 5de 1 nle gidilen bi referandum.bundan sonra kimsenin hükümeti eleştirmeye hakkı yok.onlar manevralarını yaparken biz birbirimizi yedik.

vidal
21.10.2007, 19:24
son refandumları olur inşallah

alenya
21.10.2007, 19:26
son refandumları olur inşallah

amiiiinnnnnnn.

renat
21.10.2007, 19:31
şu an Evet % 76 - Hayır %23 - geçersiz oy % 1

çok bilinçli bir ülkeyiz daha neye evet neye hayır diye oy kullanan vatandaşlar var.
oy kullanırken birine sordum amca neye evet neye hayır kullanacaksın diye
amca demesin mi Irak ' a asker göndermek için pes dedim başka bişeyde demedim

melek24
21.10.2007, 19:34
"Gericilere hoşgörü göstermek yüce bir terbiye göstergesi değil, bir milletin mutluluğuna, şerefine ve namusuna göz dikenlere hoşgörüdür ki, hiçbir zaman, hiçbir kişi buna izin veremez!"
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK/KONYA 1923

Atam...ya seninle,ya da hiç...hiç bir güç,beni senin yolundan ayıramaz...bu inanılması güç günlerde,değerin daha fazla anlaşılıyor...seni tanımak istemeyenlere söylenecek hiç bir söz yok...kendileri bilir...ama ben senin yolunda her sonuca razıyım...

Kanaltürk'ten anons yapıldı....HERKES EVLERİNE BAYRAKLARINI ASSIN

alenya
21.10.2007, 19:36
hani belgesellerde aslanlar çitalar falan bi av yakalar.kendileri yer kalan parçaları çakallar sırtlanlar akbabalar aralarında bölüşüp afiyetle mideye indirir.türkiye aynı o konuma gelmiştir.aslan bizi yemeye başlamıştır.ve bütün çakallar akbabalar sırtlanlar leş kargaları sustaya durmuş sıranın onlara gelmesini bekliyorlar.

alevi_che
21.10.2007, 19:37
Aslında bugüne damgasını vurması gereken olay Referandum olmalıydı.Ama olmadı daha çok bugün ölen askerlerimiz bizi yasa boğdu...

Referanduma gelince, bildiğimiz gibi iki seçenek vardı karşımızda; evet yada hayır, basit gibi görünsede bu işin sonucunda halk olarak vereceğimiz bir karar var.Tabi bazı kararların alınmasında yine siyasi ve sosyal baskılar hakim olsada sonucun Hayır olarak çıkmasını istiyorum.

ilker_che
21.10.2007, 19:40
şu an Evet % 76 - Hayır %23 - geçersiz oy % 1

çok bilinçli bir ülkeyiz daha neye evet neye hayır diye oy kullanan vatandaşlar var.
oy kullanırken birine sordum amca neye evet neye hayır kullanacaksın diye
amca demesin mi Irak ' a asker göndermek için pes dedim başka bişeyde demedim

değil referandum seçimlerde basına gececekleri sececek kadar bile olgun değil milletimiz...

renat
21.10.2007, 19:45
değil referandum seçimlerde basına gececekleri sececek kadar bile olgun değil milletimiz...

:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

bayhosgoru
21.10.2007, 19:52
beklediğim bir sonuç.iktidar yanlısı olup evet diyenler,''ne güzel bize cumhurbaşkanını seçme hakkı veriliyor'' gibi çocukça bir heyecanla bunun sonucunun nereye varacağını bilmeden evet diyenler bunları hesaba kattığımda sonucun böyle olacağını önceden biliyordum.Bu ülkenin en bilinçli ve kültürlü insanları olan TUNCELİ HALKINI kutluyorum ayrıca hayır diğer iller olan kırklareli,edirne,tekirdağ,izmir,muğla,aydın,mersi n ilerini de tebrik ediyorum.

avni
21.10.2007, 22:02
Bu anlamsız refarandumun sonucu hayır olmalıydı hükümet tarafından dayatılan ve oldu bittiye getirilen bu evet hayır oylaması aslında beraberinde getirdigi diger yasalarında irdelenebilecegi bir oylama olmalıydı ancak halkımız sagolsun ne kadar bilinçli bir toplum oldugunu bir kez daha ortaya koymuş durumda....!Hain saldırıda ölen askerlerin aile ve yakınlarına baş saglıgı diliyor ve saldırıyı şidetle kınıyorum...

melek24
21.10.2007, 22:07
Beklenen sonuçtu!

Sandıktan umut beklemeyi biz bıraktık artık ama yine de parmağımızı o mürekkebe bulamaya çok meraklıyız.

"Hayır" dedim attım! Parmakta gördükçe o lekeyi tayyibi hatırlayacağım bilmem kaç kere daha (hiç aklımdan çıkmayan o abd maşasını!)..

haydi miletçe sevinelim oynayalım zıplayalım! biz seçeceğiz artık cumhurbaşkanını!

gülen demokrasi! ama neresiyle gülen bilinmez!

bize güldüğü kesin!

xolxol_12
21.10.2007, 22:58
ANKARA (ANKA) – Türkiye, tarihinin en düşük katılımlı referandumunu yaşadı. Türkiye genelinde referanduma katılım oranı yüzde 67'de kaldı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, sandıklardan yüzde 69 evet, yüzde 31 hayır sonucu çıktı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı sandıktan, 222 "Evet", 41 "Hayır" oyu çıktı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Burhaniye İlköğretim okulundaki 2126 numaralı sandıkta oy kullandı. 397 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta, 267 kişi oy kullandı. Oy sayma işleminin ardından 222 "Evet", 41 "Hayır" oyu çıkan sandıkta, kullanılan oylardan 4'ü de geçersiz sayıldı.

İşin özü referandum sonucu evet çıktı bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir değerli canlar ?
İl il referandum sonuçlarını görmek isterseniz bu adresden yararlanabilirsiniz.
http://secim.mynet.com/referandum/ Bence haritaya bir göz atın Tunceli göze hemen çarpıyor :D
Saygılarımla...

halitseyfi
21.10.2007, 23:06
Bir saçmalıktı geldi geçti.

Bundan sonrada olacaklar konusunda şüpheliyim. Yarın bu tartışılmaya başlayacak halka hiç faydası olamayan bir ortam gine yaratılıp halka nini söylenecek.

Cumhur başkanının halk tarafından seçilme(me)sinin ki bu kanunla imkansız halka sağlayacağı faydayı halen anlamakta zorluk çekiyorum.

Hukukçu değilim ama oylaması başlayan bir şeyin değiştirilmesi nekadar hukuğa uygun olduğundan emin değilim. Bana göre tamamen hukuksuz. AKP nin çıkardığı çoğu kanunlar gibi.

Beşiktaşli58
21.10.2007, 23:17
Sonucu zaten belliydi, formalite icabi yapildi ve gördügümüz gibi bekledigimiz ''sonuç'' da geldi. Kimse kimseyi kandirmasin lütfen..

alevi_che
21.10.2007, 23:18
Söyleyeceğim tek şey ''Tebrikler Tunceli Halkı''

bir anlasam...
21.10.2007, 23:20
ANKARA (ANKA) – Türkiye, tarihinin en düşük katılımlı referandumunu yaşadı. Türkiye genelinde referanduma katılım oranı yüzde 67'de kaldı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, sandıklardan yüzde 69 evet, yüzde 31 hayır sonucu çıktı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı sandıktan, 222 "Evet", 41 "Hayır" oyu çıktı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Burhaniye İlköğretim okulundaki 2126 numaralı sandıkta oy kullandı. 397 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta, 267 kişi oy kullandı. Oy sayma işleminin ardından 222 "Evet", 41 "Hayır" oyu çıkan sandıkta, kullanılan oylardan 4'ü de geçersiz sayıldı.

İşin özü referandum sonucu evet çıktı bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir değerli canlar ?
İl il referandum sonuçlarını görmek isterseniz bu adresden yararlanabilirsiniz.
http://secim.mynet.com/referandum/ Bence haritaya bir göz atın Tunceli göze hemen çarpıyor :D
Saygılarımla...

Sevgili Xolxol_12 Arkadaşım:

Tabii ki sandıktan evet çıkar, çünkü karşı kesimden onlarca insan sandık başına gitmedi... :S Gerçi, bu referandum neden yapıldı, hangi amaca hizmet etti, gerekli miydi gibi sorular halen aklımda dönüp dolaşıyor... AKP öyle ya da böyle işleri kendi çıkarına göre düzene koymanın bir yolunu bulacaktır...

Haritaya baktım, Tunceli hemen göze çarpıyor. Hayır diyen diğer illerde de yalnızca Kırklareli (%64,16) ve Edirne (%62,61) açık ara fark atmış... Paylaşım için teşekkürler...

iusjure
21.10.2007, 23:28
Bu kadar gereksiz bir oylama için oldukça iyi bir katılım.
ABD'de son seçimlerde bile katılan seçmen oranı %50 yi bulmadı.
Halkımız, seçimlere katılmaya oldukça istekli :)

Okan22
21.10.2007, 23:29
Canım trakyam hayır demiş ama nafile adamlar yine bildiği yoldan şaşmamış gerçi ben hatayda olduğum için oy veremedim kütüğüm edirnede oy kullansamda bir şey deyişmeyecekti zaten bakalım nereye kadar gidecek bu akp saltanatı

melek24
21.10.2007, 23:38
http://img135.imageshack.us/img135/7546/6ok187wz9.gif

dilan_7670
21.10.2007, 23:43
Beşyıl Sonra Fethulla Gülen Onyıl Sonra da Ahmet Türk Cumhur Başkanı Olursa Kimse Şaşırmasın...Aziz Nesini Suçlamıştık Ama... Az Bile Söylemiş...Çeyrek Altına Oyunu Satan Bu Halk Cumhur Başkanı Seçemez...meclisten geçmeyen işleri halktan geçirmek...
Bu saçmalıkta pay sahibi olamam...

renat
21.10.2007, 23:50
22 temmuzda Tunceli halkının tokatını yiyen AKP bugün birkez daha aynı tokatı yedi .helal olsun TUNCELİ

kemal152
22.10.2007, 00:26
İzmir yine farkını gösterdi.

carpe
22.10.2007, 10:14
Beklenen sonuçtu!

Sandıktan umut beklemeyi biz bıraktık artık ama yine de parmağımızı o mürekkebe bulamaya çok meraklıyız.

"Hayır" dedim attım! Parmakta gördükçe o lekeyi tayyibi hatırlayacağım bilmem kaç kere daha (hiç aklımdan çıkmayan o abd maşasını!)..

haydi miletçe sevinelim oynayalım zıplayalım! biz seçeceğiz artık cumhurbaşkanını!

gülen demokrasi! ama neresiyle gülen bilinmez!

bize güldüğü kesin!

bu gulun dıkenlerı daha cok batacak ama goruluyor kı acından olen halk halınden memnun demekkı ınsanlar aclıkla terbıye olmuyormus 5 yıl sonra tayyıp cumhurbaskanı hayırlı olsun tum turk halkına yada fettullah gulende olabılır hanı gul'le basladık yaa

carpe
22.10.2007, 10:16
Beşyıl Sonra Fethulla Gülen Onyıl Sonra da Ahmet Türk Cumhur Başkanı Olursa Kimse Şaşırmasın...Aziz Nesini Suçlamıştık Ama... Az Bile Söylemiş...Çeyrek Altına Oyunu Satan Bu Halk Cumhur Başkanı Seçemez...meclisten geçmeyen işleri halktan geçirmek...
Bu saçmalıkta pay sahibi olamam...

artık ceyrek altına satmıyorlar 1 kılo un 1 kılo yag ve seker bu öıllet herseye mustahak artı azız nesını asla suclamadık herzaman dogruyu soledı

usta
22.10.2007, 12:56
temmuz seçimleri ve refarandum oylamalarında lüleburgaz kırklareli kısaca trakyada akp yenilgiye ugrasa neolur bunu tüm Tütküyede yapamadıktan sonra ne olur.

ONU®
22.10.2007, 13:10
Türkiye genelinde hayır oylarının öne geçtiği 7 il:

İller Oran

Aydın %52,73
İzmir %51,71
Edirne %62,61
Kırklareli %64,16
Muğla %56,71
Tekirdağ %55,42
Tunceli %64,47

Teker teker kutluyorum hepsini.

Evet rekoru ise Bitlis'te %97.

Bilinçli insanların hali belli oluyor ve ne yazık ki bu insanların sayısı azınlıkta.

readme
22.10.2007, 14:42
türkiyede yapılan dört refarandumdan sivil refarandum olarak ikinc demokratik olan tek refarandumdu. hayırlısı olsun. katılım halkın refarandumlarla olan alaksına ve chp nin toplumsal baskı kanalıyla yönlendirmelerine ragmen iyi ydi ve şeffa geçti. sanıyorum bu refarandum demokrasiye biraz daha kapı aralıyacak ve refarandumlara daha çok secimler göreceğiz!. sonuçlar ne olursa olsun türkiye küllerinden doğacak kuş gibi olacak ve gelişime kanatlanacak!.

xolxol_12
22.10.2007, 15:34
Sevgili Xolxol_12 Arkadaşım:

Tabii ki sandıktan evet çıkar, çünkü karşı kesimden onlarca insan sandık başına gitmedi... :S Gerçi, bu referandum neden yapıldı, hangi amaca hizmet etti, gerekli miydi gibi sorular halen aklımda dönüp dolaşıyor... AKP öyle ya da böyle işleri kendi çıkarına göre düzene koymanın bir yolunu bulacaktır...

Haritaya baktım, Tunceli hemen göze çarpıyor. Hayır diyen diğer illerde de yalnızca Kırklareli (%64,16) ve Edirne (%62,61) açık ara fark atmış... Paylaşım için teşekkürler...

Bu halk Cumhurbaşkanını seçerse yarın Dinayet Bakanı bile Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyar ve Akp bunun farkındadır.Kendilerine kalıcı bir zemin hazırlamak için bunu yaptılar.
Eğer Cumhurbaşkanı'nı meclisden seçselerdi gene Akp li biri Cumhurbaşkanı olacakdı çünkü şu anki meclisin büyük bir kitlesi Akp'nin elindedir.
Bunu kendilerine gelecek yapmak için, dindar Türk halkına ''Akp'li olmayanlar din fakiridir'' gibi bir izlenim getirdiler ve sırtlarını bu ''ot'' diye tabir edilmesi yerinde olan Türk halkına dayadırlar,bellerinede Din silahını koydular.