Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağduyu Çağrısı

devrim69
21.10.2007, 21:26
Bugünlerde artan Güneydoğu'daki terör olayları hepimizin gerilmesine ve üzülmesine neden olmuştur.Acı hepimizin açısıdır.Bunda hem fikiriz.
Ancak bu konuyla ilgili açılan topiklere baktığımızda yaşanan bu gerginlikten dolayı sağduyumuzu önemli ölçüde kaybettiğimizi görüyorum.
Az önce izlediğim bir televizyon haberinde Erzurum'da 'terör olaylarını lanetlemek isteyen bir grup' Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir mahalleyi basmak istemişTir.Bu olay çok düşündürücüdür.

Sağduyumuzu kaybetmeden, savaş çığırtkanlığı yapmadan, barış diyenleri suçlamadan, etnik ayrım yapmadan, kardeşçe ve barış içinde yaşamak zorundayız.Bu topraklar hepimizin!Gidecek başka vatanımız yok.

OYNANAN OYUNUN FARKINA VARALIM.
LÜTFEN!!

renat
21.10.2007, 21:40
Erzurum'daki olaylar birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanların ülkeyi karıştırmaya çalışanların istediği olaydır . bu tuzaklara düşmememiz lazım yoksa düşmanlarımızı sevindiririz

rozerin62
21.10.2007, 21:42
Abla çok doğru söylüyorsun ayrıca saldırılar sadece Erzurumda değil Bursa ve Elazığdada gerçekleşmiştir.Yani terörü protesto etme bahanesiyle bazı ırkçılar daha önceden bilendikleri hedeflere saldırıda bulunmuşlardır.Ayrıca msn ve mail yoluylada halkı galeyana getirme çabaları hat safhada.Aklı başında olan hiçkimse bunlara prim vermemelidir.

devrim69
21.10.2007, 21:44
Şu anda yaşadığım şehirde ve bu saatte eylemler başladı.Bazı arkadaşlarımızın önerdiği ışık açıp kapama ve buna bağlı olarak insanlar slogan atıyor.Şimdi bu insanların galeyana gelmeyipte bana sırf kürt olduğum için saldırmayacakları garantisini kim verebilir

boze88
21.10.2007, 21:51
bu gün bursada yapılan eylemlerde dtp binasına saldırıldı ve ordaki dükkanlara ve binaya maddei zarar verildi ama güvenlik güçleri(faşistler) sadece seyirci kaldılar...eylemler devam etmekte...

sodır
21.10.2007, 21:58
Değerli Can devrim69 sana yürekten katılıyorum.Bende iznin olursa bir iki görüşümü eklemek istiyorum.
Ben doğma büyüme Erzurumluyum.1993 yılında çat ilçesinde yaşanan bir köy baskının ardından Erzurumdaki gerici-ülkücü güruh bu işle ilgili PKK yı sorumlu gösterip (PKK bu eylemi üstlenmemişti) yine Mahallebaşı semtine yürümüş olayları polis engelleyememiş-engellememiş devreye ordu tanklarıyla girmiştir.Ordunun gelmesi yaşanacak bir katliamında bir anlamda önüne geçmiştir.
Ülkemizde son günlerde 30 civarında evladımızın öldürüldüğü eylemleri ilginçtir PKK yine üstlenmemiştir.Eylemde kullanılan metot ve bombalarda PKK tarzı değildir.Bunu Askeri uzmanlarda doğrulamıştır.
Ne zaman Türkiyede Barış sesleri yükselse bir bakmışsınız kanlı olaylar meydana gelmeye başlamıştır.
Değerli Arkadaşlar,çok detaylara girip sizleri yormak istemiyorum ama devrim69 dostumunda üzerinde durduğu benimde derdim bu karışık günlerde egemenlerin ekmeğine bal kaymak sürüp birbirimizi tüketmeyelim.
unutulmasın ki bu ülke hepimizin biz kendi derdimizi kendi içimizde çözeriz.Ancak böyle savaş yanlısı konuşup zaten iki zıt kutup gibi gösterilen Türk ve Kürt halklarını resmen düşman ilan edip olayları iyice içinden çıkılmaz hale getirmenin hiç birimize faydası yok.
Alttan alttan bizi savaşa iten o dünyanın sahibi olduklarını düşünen egemenler Türkiye'nin Irak'a girmesiyle birlikte eş zamanlı olarak bir iç savaşada gireceğini ve bütün enerjisini bu yönde kullanacağını biliyorlar.
Buna alet olmayın bu yanlışa ortak olmayın.
Bu ülke hepimizin.Hepimiz bu ülke içinde gelecek planları kuruyoruz.
Hiç bir savaş yoktur ki günahsız güçsüz korumasız onlarca sivil insan ölmesin.
Barışla kalın,sevgiyle kalın
Savaşa Hayır...
Sodır

Canan1
21.10.2007, 21:59
OYNANAN OYUNUN FARKINA VARALIM.
LÜTFEN!!-cok dogru söz sevgili devrim..

Selam

Ilk önce böyle duyarli topic olduguna sevindim..hergün yüzlerce topic acilir ama bu topic farkli...

hepimiz biraz daha objektif olmak zorundayiz..asker kardeslerimiz ölüyor diye bunun sorumlusu tabiiki kürt halki degildir..genellestirmekten kacinin diye bir tavsiyede bulunucam...
Bu bütün terörlerin sorumlusu kürtler ve onlarin hakkini savunan degildir, kürtleri yok sayanlardir...

Ben hic kimsenin daha ölmesini istemiyorum,haberleri izlerken cok agir duygular besliyorum ve cok üzülüyorum...sadece tek tarafli propogandada olmasin..
Hepmiz kardesiz ve hepimiz savasa karsiyiz..

Saygilar

alevi_che
21.10.2007, 22:02
pkk nın yaptığı hain saldırıları kürt halkına mal eden zihniyetlere yazıklar olsun...

*Sonuna Kadar Barışı Savunalım*

devrim69
21.10.2007, 22:09
Arkadaşlar burası savaş alanına döndü.Işık açıp kapama,slogan derken silahlar patlıyor.Çok endişeliyim

ankh
21.10.2007, 22:12
Savaş çığırtganlığı yapanlar ölenlerin hesabını nasıl verecekler.
Çıkar çevrelerinin desteklediği kirli savaş hepimizin canını yakıyor ve yakmaya devam edecek.
Oynanan oyunların farkına varmalıyız lütfen bitsin bu kirli savaş durdurun akan kanı anaların güzyaşları sel oldu. İnsanın insana kıymadığı bir ülkede yaşamak istiyorum.

ÇaKıL
21.10.2007, 22:12
Sokak gösterilerinden çok beni okullarda yapılacak gösteriler korkutuyor.Dilerim gençler savaşa karşı daha duyarlı olur ve kanın kanla temizlenmeyeceği fikrini kafalarından bir kere geçirirler.

halitseyfi
21.10.2007, 22:35
Her iki taraftanda ırkçılara gün doğdu. Kin tohumları atma ve bu tohumları büyütme çabaları bu aralar alabildiğince hız kazanacaktır.

Herkes bilir ki ırkçıların kaynağı kan ve kindir. Bu kini büyüten ve besleyende insanların kanının dökülmesidir. Uykuda olmayalım, neye taraf olduğumuzu çok iyi anlamaya çalışalım. kan asla barış getirmez.

Barış ama koşulsuz barış, hemen şimdi barış.

Talabani şu anda tv de konuşuyor. PKK nın şiddeti durduracağını söylüyor. Kanal D yi izleyin.

boze88
21.10.2007, 22:37
Sokak gösterilerinden çok beni okullarda yapılacak gösteriler korkutuyor.Dilerim gençler savaşa karşı daha duyarlı olur ve kanın kanla temizlenmeyeceği fikrini kafalarından bir kere geçirirler.

korktuğunuz burda başımıza geldi az önce arkadaşlar söyledi devlet ve özel yurtlarda kürt arkadaşlara saldırılarda bulunulmuş...yani yarın burası karışacak gibi....:hopala :sook

devrim69
21.10.2007, 22:49
korktuğunuz burda başımıza geldi az önce arkadaşlar söyledi devlet ve özel yurtlarda kürt arkadaşlara saldırılarda bulunulmuş...yani yarın burası karışacak gibi....:hopala :sook

Yarında buradaki üniversitede eylem var.Ne olur çok dikkatli olun

kolpa
21.10.2007, 23:22
evet bizm ünide de bu tip eylemler var şu anda.Attıkları diğer sloganlar yanında"türk kürt kardeştir,ayrım yapan kalleştir"diyorlar ya,kürtlere karşı nefretlerin sanki üstünü örtmeye çalışıyorlar gibi bu sloganla.ama örtmüyor...

BerfeM
21.10.2007, 23:27
balık baştan kokarmış..Ülkenin başındaki insanların açıklama niyetine sadece ''öfke doluyuz'' demesi yetmiyor.Terör olayı bugün ortaya çıkmış birşey değilki ;zirve toplantısı akşam yapılacak.Bizler artık onların kuru politikaları yüzünden halkın kendi içinde savaşmasını istemiyoruz.yeter terör denen bir gerçek var ve biz artık icraat görmek istiyoruz..Barış görmek isityoruz.
Ülke bu durmdayken referandum saçmalığınıda karşımıza çıkarabiliyorlar üstelik.Bunların hepsi oyun.Kendi kazdıkları çukurlara kendileri girsin diyorum.En kolayı nedir kürtlere mal etmek..Neden taşın altına elini sokup canlarını yaksınlar ki..nasıl olsa çıkıp beğenmeyen varsa çeker gider diyecek kadar rahat bir Başbakan'a sahibiz..Şimdi kürtler üzerine oynanan oyunlar,birgün fikir ayrılığı taşıyan,kültürünü yaşamaya çalışan,diğer mezheplere,ırklara da yapılır. bu kadar ırkçı şöven bir ülke burası..O yüzden halkların kardeşliği önemlidir.Birbirimizi kırıp dökmek yerine sapasağlam kalmalıyız. bütün bunları Kürt halkına maleden bu kadar basit düşünen zihniyeti ve sessiz kalan muhalefetide kınıyorum..

spartacus
22.10.2007, 01:53
Gidişatı hiç iyi görmüyorum. Korkunç boyutta şövenizm ve ırkçılık körükleniyor. Böylesi politikalar çok tehlikeli sonuçlar doğurur. Bugüne kadar ülkemizde yaşanmayan ve yaşanmamasını arzuladığım kürt-türk çatışmasına doğru ülke sürükleniyor. Bu halkların birbirleriyle sorunları yok, olamaz ve olmamalıdır. Ancak savaşta çıkarı olan gizli eller bilinçli olarak iki halkı karşı karşıya getirmek istiyor. Eğer ki böylesi bir yanlışlık içine girilirse bu ülkeye en büyük ihanet yapılmış olunur. Halkların kardeş olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda vardır.
Her fırsatta kirli savaşlara hayır demeyi insanlık görevim olarak görüyorum.

zülküf
22.10.2007, 09:19
kimse dtp yi savunmasın eğer bazi kişiler dtp ye saldıriyorsa bunu hak etmiştır eğer halk dtp yi seçıp meclise göndermişse adam gibi siyasetını yapsın bölücülük yapmasın pkk ya onlar kardeşimiz demesın

YezdaN
22.10.2007, 09:26
kürtleri hedef göstermelerinin nedeni sonuç olarak pkk demek partiya karkeren kürdistan (kürdistan işçi partisi) bu nedenle kürtler hedef gösteriliyor o zaman kürt işçi partisi diyorlarsa dağlarda olmasınlar dağlarda olacaklarsada kürdistan işçi partisi demesinler kendilerine kürt asla terörist değildir bunu türkiye olarak biliyoruz bunu yapan birkaç insanın kürt ismi altında dağlarda olmasıdır..

YezdaN
22.10.2007, 09:32
kürtlere yapılan saldırıları kınıyorum birkaç densiz dağda gezenin yaptıkları kürt halkına mal edilmesin

şehitlerim bayrağımız kanlarınızla şanlandı sizler bu vatanın sahiplerisiniz yaramız büyük dualarımız sizlerle

ÇaKıL
22.10.2007, 09:41
kimse dtp yi savunmasın eğer bazi kişiler dtp ye saldıriyorsa bunu hak etmiştır eğer halk dtp yi seçıp meclise göndermişse adam gibi siyasetını yapsın bölücülük yapmasın pkk ya onlar kardeşimiz demesın

Arkadaşım bu ülkenin başbakanı ne dedi istersen hafızanızı tazeliyelim''Sayın Öcalan ''

sertur
22.10.2007, 09:59
Türk Kürt Çatışmasını bu dünyada ençok isteyen Türküde Kürdüde düşman gören bir gözün sahibidir, bu gözün sahibi israil beyinli bir Abd gözüdür, Pkk ve peşmergeler eski cizgisinden çıkmış, tamamen Abd neferleri olmuşlardır. tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad olsun... Ailelerine sabır ve başsağlı dilerim,

ÇaKıL
22.10.2007, 10:03
Dün bir çok kişi gibi bende haberlere odaklandım.Ankara'dan gelecek bir mesajı , gerginliği azaltacak bir mesajı umutla bekledim.Bu bekleyişte şehitler ve yaralılar harici 10 askerin kayıp olduğunu, rehin alındığını öğrendim.Ankara askerini sahipsiz bırakmaz düşüncesiyle zirvenin bitimini heyecanla bekledim.Zirveden apar topar çıktılar ki o sırada Mehmet Ali Birand Talabani ile canlı yayındaydı.Ne mesaj verdiler ,ne askerin rehin alındığına dair doğrudur yada yanlıştır diye bilgi verdiler,ne de Talabani'nin yayınını izlediler.
Duyarlı olalım diyoruz ama kime karşı önce ona karar vermemiz gerek.Dış nifaklara mı yoksa içeriye mi.

garcia
22.10.2007, 10:04
burda şu 'vatan-millet-sakarya edebiyatını yapanlara bir ''vatansız'' ve aynı zamanda ''dünya vatandaşı'' olarak yanıt vermek istiyorum.emperyalist güçlerin çıkar ilişkileri gereği,halklar düşman edilmek isteniyor ve bunu neden göremiyorsunuz.üzerinde insanca yaşayamadığımız,kuru toprak parçasımıdır?bu ''vatan''?ya da bizi yönetenlerin her çıkar ilişkileri söz konusu olduğunda ağızlarında çiğnedikleri sakızmı?arkadaşlar eğerki türkiye,k.ırak'a girerse orta doğu karışabilir.çünkü iran'da pjk yı bahane ederek(pkk'nın iran seksiyonu) oda k.ırak'a girmek istiyor.amerika 'da bunu bahane ederek iran'a çok uluslu savaş açma peşinde.işin içinde hesaplar var.

carpe
22.10.2007, 10:09
agalar ve patronlar bole istıyor tabı kı medyada hepsı abd usagı fasist saldırılarda herzaman vardı ve var olacak

devrim69
22.10.2007, 10:34

Ne demek hak etmiştir?karşı tarafta senin düşüncene yakın partiye saldırırsa ne olucak?herkes kendi düşüncesi doğrultusunda kendini haklı görüyor.Ne yapalım birbirimizin gözünümü oyalım?ne diyoruz kansız silahsız hallolsun bu sorun.Açmış olduğum topic sağduyu çağrısıydı ama göryorumki sağduyumuzdan eser kalmamış

zülküf
22.10.2007, 10:56
sayın devrim69 yani siz dtp mecliste yaptığı o gafı haklı mi görüyorsunuz pkk kardeşimiz kuzey ıraka girmeye karşıyiz demesine onayliyormusunuz türk askerine kurşun sıkan pkk denen yavş...........cenazeleri devletın resmi arabasiyla tören düzelenen dtp belediye başkanlari mi destekliyorsunuz yoksa türkiye cumhuriyeti devletin askerleri mi bak kardeşim bende kürdüm vatanına miletine hayinlik yapan türk olsu kürt olsun ve isterse kardeşim olsun kaharolsun

devrim69
22.10.2007, 11:02
sayın devrim69 yani siz dtp mecliste yaptığı o gafı haklı mi görüyorsunuz pkk kardeşimiz kuzey ıraka girmeye karşıyiz demesine onayliyormusunuz türk askerine kurşun sıkan pkk denen yavş...........cenazeleri devletın resmi arabasiyla tören düzelenen dtp belediye başkanlari mi destekliyorsunuz yoksa türkiye cumhuriyeti devletin askerleri mi bak kardeşim bende kürdüm vatanına miletine hayinlik yapan türk olsu kürt olsun ve isterse kardeşim olsun kaharolsun

Açmış olduğum bu konuyu nasıl saptırabildin anlıyamadım sayın zülküf.O konuşmaların tamamı yayınlanmadan içlerinden sadece bir cümleyi çekip alıyorsunuz.Ha bu arada beni dtp yanlısı sanabilirsiniz.Değilim şimdiden diyeyim.Bak tekrar söylüyorum açtığım topik sağduyu çağrısıydı.Konuyu dağıtmayalım istersen.Yok illa polemiğe gireceğim dersen ben daha yazmam çünkü hem sağduyu çağrısı yapıp hemde kendimle çelişmem

ÇaKıL
22.10.2007, 11:09
sayın devrim69 yani siz dtp mecliste yaptığı o gafı haklı mi görüyorsunuz pkk kardeşimiz kuzey ıraka girmeye karşıyiz demesine onayliyormusunuz türk askerine kurşun sıkan pkk denen ***..........cenazeleri devletın resmi arabasiyla tören düzelenen dtp belediye başkanlari mi destekliyorsunuz yoksa türkiye cumhuriyeti devletin askerleri mi bak kardeşim bende kürdüm vatanına miletine hayinlik yapan türk olsu kürt olsun ve isterse kardeşim olsun kaharolsun

Sayın zülküf siz Sayın Erdoğan'ın Sayın Öcalan diye hitabına eleştiride bulunmuyor ve kahretmiyorsunuz ama milletin seçimle vekil yaptığı kişilere haksız eleştiri getiriyorsunuz.Nedir bu çelişki?Topik sağduyu topiğidir.Topik barış topiğidir.Topik yeter diye haykırma topiğidir.Destek yandaş hakaret veya kahretme üzerine mesajlınızı başka yerde paylaşın.Hatta size ben bir link önerebilirim.Hadiii LeenN Buyrun beraber diyelim (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=34836)

ceylan gözlüm
22.10.2007, 11:25
Ülkemiz için canını veren Aziz Türk Evlatları Ruhlarınız Şad Olsun...:34:
Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yaşayan ve içlerinde ufakta olsa terörizmi barındıran, destekleyen şahsiyetler sizlere lanet olsun...:36_1_29:

zülküf
22.10.2007, 11:27
tabiki bazi kunular da size katılmamak mümkün değil doğru söyliyorsunuz sayın öcalan demesi ve hadi len demesi türkiye cumhuriyeti başbakana yakışmaz size katıliyorum

Siya Saperen
22.10.2007, 11:31
Bilinçsiz veryansınlar, linç kültürü ve etnik bir alt kimlik yaratma çabası...

Özetle sistemin düşmanı, düşmana kırdırma politikasının bir ürünü olan bir örgütün kontrolden çıkarak, olumsuz sonuçlara neden olmasının ne kadar can yakıcı boyutlara ulaştığını hepimiz görüyoruz. Şimdi sentezi başka bir yerinden yakalayarak sadece örgütü suçlamanın gereksizliğine değinelim isterseniz.

Tanımlama noktasında gerilla ve terörizm, şehitlik gibi çoğulsal mutabakat oluşturan konuları irdelemek gerekiyor. Bir taraf sivil halkın da zarar gördüğü eylemleri düzenleyenlere gerilla tanımlaması yapıyor. Diğer taraf da aynı düzeyde kontrgerilla mücadelesinin yıldırma çabası olarak sivil katlediyor. Öldürülünce her iki taraf da şehit oluyor. Halk galeyana geliyor ve linç varyasyonları.

Bu durum içerisinde bulunduğumuz toplumun, azınlığa bakış açısı ile birlikte, siyasal parti propagandası nasıl yapılır, farklı düşüncelere nasıl faşizan saldırılarda bulunulur gibi teknikler türetimini gözler önüne seriyor...

Provakasyona ve cahil edebiyatı jargonu Ya Allah Bismillah Allahu Ekber çığlıklarına kulak tıkamak, sözde demokrasiye inanmak (kaldı ki burada demokrasinin sisteme karşı olana, farklı düşünene bakış açısını da vurgulamak gerekli) gerekiyor gibi.

Velhasıl neresinden bakarsak bakalım sakal da masum değil, bıyık da. Ya ikisine de tüküreceksin, ya da görmezlikten geleceksin. Başka olurunu bulamadım ben...

Saygıyla...

spartacus
22.10.2007, 13:43
Ülkemiz için canını veren Aziz Türk Evlatları Ruhlarınız Şad Olsun...:34:
Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yaşayan ve içlerinde ufakta olsa terörizmi barındıran, destekleyen şahsiyetler sizlere lanet olsun...:36_1_29:

http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14343&stc=1&d=1193049782
Burda sağ duyu üzerine bir topik açılmış, oysa siz avatarındaki kullandığınız resim gibi gözü kanlı mesajlar sunuyorsunuz. Keskin küp kabına zarardır. Biraz sağ duyulu ve barış üzerine fikirlerle halkları birbirine kaynaştırsanız. Bu dönemde yeterince yırtıcı şahinler varken, birazda barışı simgeleyen güvercin olmayı deneseniz nasıl olur?

sausen
22.10.2007, 13:44
Merhaba,

İstemesekte bir yerleri alevlendirmek isteyenler olacaktır.
Bir kitle toplayıp bir yeri basmaya gidenlerde olacaktır.
Yolda insanlara laf atanlar, okulda tahrik edenler.
Bu devamlı olan bir olaydır.
Önemli olan provakasyonlara gelmemek.
Bu zihniyet bir asırdır bu topraklarda var.
Ve biz bununla çoğu kez savaştık ve yine savaşacağız.

BİR KEZ DAHA BİN KEZ DAHA;

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ...

eldorado
22.10.2007, 14:04
ayrıca bu sağdyuyu birazda forma yansıtmak gerekir...
hala ateşin üzerine barutla giden arkadaşlarımız var...
bilinçli,bilinçsiz ne söylediğinden habersiz yapılan yorumları okudukca siyasi bakış açısından formaki ideolojik saplantılardaki üyeler deşifre oluyor...bir bakıma kimliklerini ortaya koyan bu zihniyetteki arkadaşlar bu sağduyu için büyük bir tehlike..form yönetimi bu konuda çok daha dikkatli olmalı ve kişi gözetmeksizin her üyeye eşit davranmalı...adaptasyon ve üye iptali tek taraflı olmamamalı...

orontes
22.10.2007, 14:04
Bir savaş var kapımıza dayanmış.kürtlere tüm kapıları kapayacağız bu savaşla. artık bir arada yaşama şansı kalmayacak. her kürt düşman gibi görülecek. saldırılar bombalamalar linçler artacak. gelecek her cenazede kürtlerin üzerine yürünecek bedeli onlara ödetilecek. ve toplumsal ayrışma öylesi boyutlara ulaşacak ki artık geri dönülemez biçimde bir ayrışma yaşanacak. türk kürt ü görmek adını anmak istemeyecek onunla aynı havayı solumak istemeyecek. kürt ülkenin tüm varoşlarında okullarında fabrikalarında köylerinde kentlerinde dışlanacak vurulacak saldırıya uğrayacak sırf kürt kimliği yüzünden.

84 yıldır ezilen katledilen dili kültürü varlığı kimliği yoksayılan imha politikalarıyla sürgünlerle köy yakmalarla şiddetle terörle fail-i meçhul cinayetlerle yüzyüze kalan, aşiretçiliğin, dinci-gericiliğin ellerinde ağalığın hükmü altında zulüm gören, eğitimsiz, okulsuz, işsiz bırakılan kimliği nedeniyle adı KUYRUKLU ya çıkan kürtler bir kez olsun haklı oldukları bir mücadelede türkleri yanlarında göremediler. ve şimdi yine yalnızlar.

ve biz türkler...

göz göre göre, yaşanan bunca sosyal-ekonomik yıkımın, ağırlaşan borç yükünün, aşınan insani değerlerin, bozulan kent yapısının, herşeyi içinden çıkılmaz biçimde bozan göç olgusunun farkında oldukları halde, KURTLAR VADİSİ ndeki eli kanlı katillerin ağzına bakmakta düşmanlıklarını, öfkelerini bilemek için.

bilimin, felsefenin, aydınlanmanın estetiğin olmadığı, hiçbirşeyin işin özüne uygun bir biçimde yürümediği bir ülkede, tarih bilincinden yoksun bir toplum haline getirilmiştir türkler.

en solundan en sağına bu savaşa destek vererek, çözümü savaşta kanda arayacak kadar acizleşen politikacılar ne denli karanlık bir oyuna bu ülkeyi sürüklediklerini göremeyecek kadar kör cahil ve duyarsızlar.

savaş insanlık suçudur diyenler savaşı meşru bir savunma biçimi olarak sunma ikiyüzlülüğünden geri durmuyorlar.

çözüm için halen şansımız var.

1919-1923 yıllarındaki ruha geri dönmek.

ingilizlerin aldatmaya çalıştığı kürtlerle ortak bir kader birliği yaparak bu üleyi kurduk ve emperyalizmin aldatmacalarına gelmedi kürtler o süreçte. kaderlerini türklerin kaderiyle birleştirdiler.

tarih tekerrür etmekte.

emperyalizm bizleri bir cehenneme çekmek istiyor.

bu savaşın pkk ile zerre alakası yok.

şimdiye kadar 22 yıldır yirmiye yakın sınırötesi operasyon yapıldı. ama değişen birşey yok.

bu savaş bizim savaşımız değil. emperyalizmin savaşı. oyuna gelirsek bedelin ağırını yine biz ödeyeceğiz.

kürtlere sıkılacak kurşun bu ülkenin geleceğine, birliğine, bütünlüğüne, ortak yaşam kültürüne, geçmişten gelen toplumsal değerlere sıkılan bir kurşundur ve ihanettir.

yüzbinlerce askeri sınıra yığmak, en ağır zırhlı birliklerini aktif hale getirmek ne anlam ifade ediyor?

şimdiye kadar elimizde birçok fırsat vardı kürt sorununu çözmek ve bölgede şiddeti bitirmek için.

ama uyuşturucudan karaparadan silah kaçakçılığından nemalanan egemen güçlerin işbirlikçi pozisyonları her türden demokratik ve barışçı çözüm çabalarının kesintiye uğratılmasına yol açtı.

cem erseverler, eşref bitlisler, rıdvan özdenler, ve kimbilir daha kimler öldürüldü?

bu savaşı bitirmek isteyeni bitirdiler...

ne yani yüzbinlerce askeri üç elebaşı için mi sınıra yığdılar?

bu neye benziyor biliyor musunz? makinalı tüfekle sivrisinek avlamaya.

başka yollar denenmeli, savaş stratejisi iflas etmiştir ve toplumumuzun tüm kazanımlarını yok etmiştir.

demokrasi ve barıştan yana bir çözümü dayatmayan herkes gelecekte olacak kötülüklerden birinci dereceden sorumlu olacaktır.

çökmüş bir ekonomi, yıkılmış bir sosyal-siyasal yapı, dökülen kanlar ve birbirinin yüzüne bakacak hali kalmamış birbirinden inanılmaz derecede nefret eden insanlar olacağız.

bunu mu istiyoruz?

bunu mu istiyorsunuz?

BARIŞ...

KANDAN KINA YAKILMAZ dostlar....

BARIŞ ı arayalım...

birlikte yaşamı....

ezmeden, asimile etmeye kalkmadan, insan muamelesi yaparak, eşitlik içinde bir barış...

DEMOKRASİYİ geliştirelim.

adaleti ve özgürlüğü egemen kılmak için çalışalım....

kaynaklarımızı savaş için değil, bu ülkenin gelecekte daha iyi bir yerde olması için sefer edelim.

yoksa geriye kanlı ve yaşlı gözlerle bakan KEŞKE KEŞKE diye acı duyan bir toplum olacağız...

SİZLERİ AKL-I SELİM VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM.

İNSAN OLMA VİCDANINA....

SEVGİSİZ BİR DÜNYADA TÜM KÖTÜLÜKLER SONSUZ BİR HAREKET ALANI BULUR KENDİNE.

KÜRTLERİ İTMEYELİM, ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM.

BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞİ DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİ KURALIM.

BİR ŞANS DAHA VAR.

ŞANSIMIZI KULLANALIM...

ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN,

ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYELİM.

ANA YÜREĞİNDEN BAHSEDİP KAN BÜRÜMÜŞ GÖZLERLE YENİ ANALARI AĞLAYANLAR KERVANINA YENİ GENÇLERİ DE ŞEHİTLER KERVANINA KATMAK İSTEYEN İKİYÜZLÜ IRKÇI GÜÇLERE İZİN VERMEYELİM.

BU VATAN AKP NİN, CHP NİN, MHP NİN VE SAVAŞI İSTEYENLERİN ANLAYAMAYACAĞI BİR ZORLUKLA VE BİRLİKTELİKLE İNŞA EDİLDİ.

KİM BU BİRLİKTELİĞİ BOZACAK BİR ADIMA VESİLE OLUYORSA VATAN HAİNİDİR.

VE BU HALK HAİNLERDEN HESAP SORACAKTIR....

KENDİNİ KENDİNE DÜŞMAN EDENLERDEN MUTLAKA HESAP SORACAKTIR.

SAVAŞ ÇÖZÜM OLAMAZ.

BİJİ AŞİTİ....

YAŞASIN BARIŞ...

YAŞASIN KÜRT VE TÜRK HALKININ EŞİT ÖZGÜR BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ.

KAHROLSUN FAŞİZM....

KAHROLSUN EMPERYALİZM...

sevgiyle ve dostça kalın....

-----
ne mutlu 'İNSANIM' diyene...

Ne Mutlu 'İnsanım' Diyene...

NE MUTLU 'İNSANIM' DİYENE . . .

N E M U T L U 'İ N S A N I M' D İ Y E N E ...

spartacus
22.10.2007, 14:07
Sayın YezdaN.
Avatarınıza düştüğünüz BÖLÜNMEYECEZ rütbesi için ne yapıyorsun?
Bakınız Erzurum'da pireye kızıp yorgan yakılarak Kürtlerin yerleşim birimlerine saldırı düzenleniyor. Peki bunu yapanlar da bölücü değil mi? Kürt-Türk çatışmasının kıvılcımı bu şekilde ateşlenmiyor mu?
Etki tepkiyi doğurur, lütfen provakasyonlara karşı sağduyulu olalım. Ülkemizin Türk emekçileriyle, kürt emekçilerinin birbirleriyle sorunları yoktur. Biz iki kardeş halk olarak kardeşlik türküsünü söylememiz lazım. Bugün buna daha çok ihtiyaç duyuyoruz.
Yugoslavya'da halklar birbirlerine düşman edildi, sonuç ortada. Şimdi her bir küçük lokma olarak emperyalistlerin sofrasındalar.
Birlik ve beraberlik için halkların kardeşliği yüceltmemiz lazım.
Irkçılığa ve faşizme geçit yok!

ceylan gözlüm
22.10.2007, 14:24
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14343&stc=1&d=1193049782
Burda sağ duyu üzerine bir topik açılmış, oysa siz avatarındaki kullandığınız resim gibi gözü kanlı mesajlar sunuyorsunuz. Keskin küp kabına zarardır. Biraz sağ duyulu ve barış üzerine fikirlerle halkları birbirine kaynaştırsanız. Bu dönemde yeterince yırtıcı şahinler varken, birazda barışı simgeleyen güvercin olmayı deneseniz nasıl olur?

ben sadece terörü lanetliyorum kimseye karşı savaş açmadım. şehitlerimiz için üzüntümü paylaştım siz niye rahatsız oldunuz ki anlamış değilim.

rozerin62
22.10.2007, 14:25
SİZLERİ AKL-I SELİM VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM.

İNSAN OLMA VİCDANINA....

SEVGİSİZ BİR DÜNYADA TÜM KÖTÜLÜKLER SONSUZ BİR HAREKET ALANI BULUR KENDİNE.

KÜRTLERİ İTMEYELİM, ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM.

BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞİ DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİ KURALIM.

BİR ŞANS DAHA VAR.

ŞANSIMIZI KULLANALIM...

ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN,

ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYELİM.

ANA YÜREĞİNDEN BAHSEDİP KAN BÜRÜMÜŞ GÖZLERLE YENİ ANALARI AĞLAYANLAR KERVANINA YENİ GENÇLERİ DE ŞEHİTLER KERVANINA KATMAK İSTEYEN İKİYÜZLÜ IRKÇI GÜÇLERE İZİN VERMEYELİM.

BU VATAN AKP NİN, CHP NİN, MHP NİN VE SAVAŞI İSTEYENLERİN ANLAYAMAYACAĞI BİR ZORLUKLA VE BİRLİKTELİKLE İNŞA EDİLDİ.

KİM BU BİRLİKTELİĞİ BOZACAK BİR ADIMA VESİLE OLUYORSA VATAN HAİNİDİR.

VE BU HALK HAİNLERDEN HESAP SORACAKTIR....

KENDİNİ KENDİNE DÜŞMAN EDENLERDEN MUTLAKA HESAP SORACAKTIR.

SAVAŞ ÇÖZÜM OLAMAZ.

BİJİ AŞİTİ....

YAŞASIN BARIŞ...

YAŞASIN KÜRT VE TÜRK HALKININ EŞİT ÖZGÜR BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ.

KAHROLSUN FAŞİZM....

KAHROLSUN EMPERYALİZM...

sevgiyle ve dostça kalın....

-----
ne mutlu 'İNSANIM' diyene...

Ne Mutlu 'İnsanım' Diyene...

NE MUTLU 'İNSANIM' DİYENE . . .

N E M U T L U 'İ N S A N I M' D İ Y E N E ...[/QUOTE]

Ne güzel bir yaklaşım ne mutlu senin gibi düşünenlere.İşte insanca yaklaşım budur.

PoyrazıM_24
22.10.2007, 14:30
türkiye cumhuriyeti o kadar büyük ki.bizleri savaşarak yıkamazlar ancak osmanlı devleti gibi içten çökerterek yıkabilirler..örneğin sivasta yanan canlarımızın hemen ardından benimde memlektim olan erzincanda başbağlar katliamı yapıldı...terörist gruplar slogon atarak alevilerin öcünü aldık falan diyerek propaganda yapmışlar...işte bu tip olaylar karşımıza çıkacaktır.bu durumlarda herkes birlik olması gerekiyoo..benim buradan hükümete tüm alevilere sağcılara solculara,yani herkese diyorum ki gelin herkes kendi inaçlarına bir süre ara versin..şu pkk illetini bir temizleyelim..ben askerden yeni geldim ve aklım hala arkadaşlarımda siz gelin yeterki ben en önde giderim.

spartacus
22.10.2007, 14:33
ben sadece terörü lanetliyorum kimseye karşı savaş açmadım. şehitlerimiz için üzüntümü paylaştım siz niye rahatsız oldunuz ki anlamış değilim.
Rahatsız oldum, çünkü bu ülkenin gençleri henüz daha doğmamışken, sorun çözülseydi, o gençler bugün dağlarda baharlarında sönüp gitmeyeceklerdi.
Rahatsız oluyorum, çünkü insanım ve savaşlara karşıyım. Gerillanın ve erlerin cenazelerinin üzüntüsünü yaşıyorum. Sadece gerillaya üzülmek veya sadece erlerin ölümüne üzülmek insafsızlıktır.
Rahatsızım, çünkü vatanımın birliği ve bütünlüğü konusunda sizin kadar duyarlıyım.
Rahatsızım çünkü ülkemin Yugoslavya gibi parçalanmasını istemiyorum.

Bunun tek yolu halkların kardeşliğinin güçlendirilmesinden geçer.
Tek çözüm demokrasi ve özgürlükler alanında atılımlar yapmaktan geçer.

devrim69
22.10.2007, 14:36
türkiye cumhuriyeti o kadar büyük ki.bizleri savaşarak yıkamazlar ancak osmanlı devleti gibi içten çökerterek yıkabilirler..örneğin sivasta yanan canlarımızın hemen ardından benimde memlektim olan erzincanda başbağlar katliamı yapıldı...terörist gruplar slogon atarak alevilerin öcünü aldık falan diyerek propaganda yapmışlar...işte bu tip olaylar karşımıza çıkacaktır.bu durumlarda herkes birlik olması gerekiyoo..benim buradan hükümete tüm alevilere sağcılara solculara,yani herkese diyorum ki gelin herkes kendi inaçlarına bir süre ara versin..şu pkk illetini bir temizleyelim..ben askerden yeni geldim ve aklım hala arkadaşlarımda siz gelin yeterki ben en önde giderim.

Hayırdır samet nereye gidiyorsun?savaşmayamı?biz sağduyu diyoruz sen savaş boyalarını sürmüşsün bile

orontes
22.10.2007, 14:41
zulme uğrayanların acılarına kulaklarını tıkayanlar, seyirci kalanlar, görmezden gelenler en az zulmedenler kadar sorumludur.

sorumluyuz...

kürt halkının ötekileştirilmesine ve yalnızlaştırılmasına izin vermemeliyiz.

bir türk olarak, kürt halkının eşitlik temelinde birlikte yaşama talebini yürekten destekliyorum ve kürt sorunun demokratik-barışçı yöntemler çözülmesi için bir platform yaratılması gerektiğini savunuyorum...

kürt halkı yalnız değildir.

şiddet çözüm olamaz.

kandan kına yakılmaz.

84 yıldır yoksayılan ezilen asimile edilmeye çalışılan kürtlerin çığlığına seda verebilseydik, bu iş buralara gelmezdi.

eşitlik temelinde demokratik çözüm...

insani olan bu talebi savunmak ve dillendirmektir.

yoksa akan kanda boğulacak insan olma vicdanımız...

sevgiyle ve muhabbetle...

alevi dergahı
22.10.2007, 14:46
sayduyu diyorsunuz ama sağcıların yaptığı gibi mitinglere bile katılamıyorsunuz.bu nasıl sağ duyudur böyle.solcular bu tarz mitinglere katılmadığı içinde pkk elemanı gibi görülüyor neden kimse bişey yapmıyor buna.onlar kadar olamıyor muyuz biz.

ceylan gözlüm
22.10.2007, 14:46
Rahatsız oldum, çünkü bu ülkenin gençleri henüz daha doğmamışken, sorun çözülseydi, o gençler bugün dağlarda baharlarında sönüp gitmeyeceklerdi.
Rahatsız oluyorum, çünkü insanım ve savaşlara karşıyım. Gerillanın ve erlerin cenazelerinin üzüntüsünü yaşıyorum. Sadece gerillaya üzülmek veya sadece erlerin ölümüne üzülmek insafsızlıktır.
Rahatsızım, çünkü vatanımın birliği ve bütünlüğü konusunda sizin kadar duyarlıyım.
Rahatsızım çünkü ülkemin Yugoslavya gibi parçalanmasını istemiyorum.

Bunun tek yolu halkların kardeşliğinin güçlendirilmesinden geçer.
Tek çözüm demokrasi ve özgürlükler alanında atılımlar yapmaktan geçer.

Keşke çözümlenmiş olsaydı da hiç kimse bunları yaşamasaydı. Kimse kusura bakmasın verilen şehitlerden sonra teröristlerle kardeşiz, onları sevelim onlar askerlerimizi vurdular ama biz affedelim diyemicem tabiki lanetlicem buda benim kendi düşüncelerim. savaşsa evet terörizme karşı bir savaş.

devrim69
22.10.2007, 14:49
sayduyu diyorsunuz ama sağcıların yaptığı gibi mitinglere bile katılamıyorsunuz.bu nasıl sağ duyudur böyle.solcular bu tarz mitinglere katılmadığı içinde pkk elemanı gibi görülüyor neden kimse bişey yapmıyor buna.onlar kadar olamıyor muyuz biz.

Hangi mitinglere ben anlıyamadım.Özür dilerim

spartacus
22.10.2007, 14:52
Keşke çözümlenmiş olsaydı da hiç kimse bunları yaşamasaydı. Kimse kusura bakmasın verilen şehitlerden sonra teröristlerle kardeşiz, onları sevelim onlar askerlerimizi vurdular ama biz affedelim diyemicem tabiki lanetlicem buda benim kendi düşüncelerim. savaşsa evet terörizme karşı bir savaş.

Sevgili kardeşim. Bak ben senide kardeş olarak görüyorum, Türk olduğundan dolayı düşmanım değilsin. Ama birisi Kürt olupta faşist olsa derebeyi olsa onun kürtlüğüne, türklüğüne bakmaksızın düşmanım kabul ederim. Benim için Kürdün, Türkten; Türkün kürtten insani faziletler açısından farkı yoktur.
Bizim barış içinde beraber yaşayarak çözemeyeceğimiz sorunumuz olamaz. Biz nasıl ki kurtuluş savaşını kardeşlik içinde omuz-omuza birliktelikte verdiysek, bugünde bu birlik ve kardeşlik temelinde akan kardeş kanını durdurabiliriz. Kürt köylerine Erzurum'da olduğu gibi ülkücü işaretler yaparak taaruza geçmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Artık kaybetmeyelim, kazanalım. Emperyalist devletleri değil, halkları güldürelim. Emperyalistler sevinmesin, halklar gülsün.

ceylan gözlüm
22.10.2007, 14:55
Sevgili kardeşim. Bak ben senide kardeş olarak görüyorum, Türk olduğundan dolayı düşmanım değilsin. Ama birisi Kürt olupta faşist olsa derebeyi olsa onun kürtlüğüne, türklüğüne bakmaksızın düşmanım kabul ederim. Benim için Kürdün, Türkten; Türkün kürtten insani faziletler açısından farkı yoktur.
Bizim barış içinde beraber yaşayarak çözemeyeceğimiz sorunumuz olamaz. Biz nasıl ki kurtuluş savaşını kardeşlik içinde omuz-omuza birliktelikte verdiysek, bugünde bu birlik ve kardeşlik temelinde akan kardeş kanını durdurabiliriz. Kürt köylerine Erzurum'da olduğu gibi ülkücü işaretler yaparak taaruza geçmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Artık kaybetmeyelim, kazanalım. Emperyalist devletleri değil, halkları güldürelim. Emperyalistler sevinmesin, halklar gülsün.

terörist derken kürtlerden bahsetmiyorum. kürt veya türk terörü içinde barındıran şahsiyetlerden bahsediyorum. tabiki kürtlerin hepsi terörist diye birşey söylemiyorum zaten. inşallah en kısa zamanda Amerikanın kuklası olmaktan kurtulur bağımsız bir Türkiye olarak barış içinde yaşarız.

PoyrazıM_24
22.10.2007, 14:56
Hayırdır samet nereye gidiyorsun?savaşmayamı?biz sağduyu diyoruz sen savaş boyalarını sürmüşsün bile

ablacım tamam bizde sağduyu diyoruz
ama benim içim yanıyor içim anladınmı arkadaşlarımı kaybediyorum.askerde 4 arkadaşımı şehit verdim ve hala veriyorum.ben bu acıyla savaşa giderim ancak...biz bu bu terörü ya g.doğuya yatırım yapacaz oralara fabrikalar açacaz gençlere iş bulacaz yada dağa çıkıp onlar bitene kadar savaşacaz hı dersenki sen hangisinden tarafsız ben 1.şıktan yanayım..artık kan dökülmesin istemiyoruz...sen hiç zengin çocuk gördün mü pkk ye karışmış.hepi yoksul çocuklar kandırılarak dağa çıkıyor.onların elinde başka imkanlar olsaydı çıkarlarmıydı..ben her şeye varım...

orontes
22.10.2007, 14:58
devlet terörünü de lanetlemek gerekmez miydi köyler yakılırken ilçeler yakılırken 5 milyon kürt zorunlu olarak batı illerine sürülürken, hayvanlar telef edilirken, kürt köylülere askerler tarafından dışkı yedirilirken, göç olgusu ile ülkemizin kent dokusu bozulurken, dilleri kimlikleri kültürleri yoksayılan kürtler asimilasyon ve imha politikasıyla karşı karşıya iken bir tavır koymak gerekmez miydi?

ölümler son bulsun akan kan dursun....

demokratik ve barışçı bir çözüm.

kürt halkının üzerindeki kara bulutların dağılması, bu ülkede demokrasinin gelişmesinin temel koşuludr.

bu savaş bizim savaşımız değildir emperyalizm bizi bir bataklığa çekmek istiyor ve biz halk olarak bu oyunları göremiyoruz.

bu operasyonlar sürecinde gelişen linç olayları kimi hedef alıyor? terörü mü yoksa KÜRTLER i mi?

Kürt halkı ile 1000 yıldır birlikte yaşayan Türkler, 1000 yılın hatırına katliam ve savaş çığlıkları ile kardeş kanı akıtmaya çağıran ırkçılığın karşısına dikilmelidir.

Kürtler bize bu vatanı armağan etti, kaderlerini bizimle birleştirdiler onları utandırmayalım. AK VE KARAYI ayırt edelim. Teröre karşı savaş bahanesi ile Kürtler üzerinde saldırı ve linç kampanyaları düzenleyerek terör oluşturmayalım.

eşitlik ve adalet temelinde bir barışı savunalım.

insan olma onuruna yakışan da budur...

ÇaKıL
Nette gezerken kafama takıldı.Hani biz sağduyu dostluk mesajı vermek için çabalarken sağ görüşteki kişiler kendi forumlarında nasıl bir mesaj vermiştir patlak veren olaylara diye.
Şimdi sizinle beni şaşırtan bir mesajı paylaşmak istiyorum.Ve buna karşılık verilmiş cevapları.Mesajı yazan 37 yaşında bir erkek.Gerçi foruma 1 mesajı olmuş ve forum üyelerinin yoğun sevgisiyle karşılaşmış bu mesajıyla.Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır rütbesini de almış.

arkadaşlar soğuk kanlı olun kardeşliğe zarar vermeyelim
arkadaşlar biliyorum şehitlerimiz için hepimizin yüreği yanıyor. ama pkk teröristlerinin yaptıklarını tüm kürtlere mal etmek doğru olmaz.kürt türk kardeştir bunu rahmetli başbuğumuz boşuna söylememiştir. Bu yolda hareket edip diğer kürtleri yanımıza almalıyız.

Allah (C.C) türkü korusun ve yüceltsin

*Yaşına,başına bakmadan sahte bir liderin peşinden koşan bir insan nasıl saçmalar onu görüyoruz.Yazıklar olsun sizin gibi insanlara.37 sene boşuna gitmiş...Hala diyor ki biz kardeşiz.Sizin gözünüz ümmetçilik belasıyla kör olmuş.Zekadan yoksun sefiller sizi...
*Aşağılık it! Bugün 15 askerimizi şehit eden kürt çapulcularını hala kardeş görüyorsan defol git bu ülkeden K.Irak'a yerleş, Barzani sana bakar!
*bu slogan midemi bulandırıyor Türk-k.rd kardeşmiş ayrım yapan kalleşmiş asıl sizsiniz kalleş bugün şehidlerimizin için yürüyüş yaptık orda da aynı
*Bu herifin soyunda belli ki kürtlük var. kürtleri aklamak için kendi soydaşına düşmanlık etmenin başka bir açıklaması olamaz.
*Kansız köpek! kardeşmiş ne kardeşliğini gördük bu it soylarının!?.
*delirmemek işten değil! yaşanmaz oldu bu memleket. yahu nasıl bir ülkeyiz ki biz milliyetçi olduğunu iddia edenlerimiz bile dinci ve ümmetçi. yahu dünya üzerinde milliyetçiliğe en zıt ideoloji ümmetçiliktir. nasıl olur da milliyetçi olduğunu iddia eden bir insan sonra da çıkıp başka bir ırkı sırf aynı dinden olduğu için sevmesi gerektiğini söyler... bu yaşadıklarımız berbat bir rüya mı acaba diye düşünüyorum bazen.. bir gün uyanacağız, tayyip olmayacak, kürtler olmayacak, ümmetçiler olmayacak, binbir türlü etnik süprüntüler olmayacak... acaba o gün gelecek mi???
*Şu anlayışa bak yahu!
Yıllardır başımıza gelen "zararlı olan sadece PKK'dır, bütün kürtlere mal etmek yanlış" edebiyatı hâlâ dudaklarda geziyor. Bunu söyleyebilmek için ya vatan haini, ya da dünyada olan işlerden habersiz olmak gerekiyor
*o maymunlara kardeş diyorsan burada işin yok.Bas git hadi !
*Bu ülkücüler komunistlerin dindar versiyonu,komunistler halkların kardeşliği der bunlar ümmetlerin kardeşliği der alayı vatan haini!
*Atsız Ata boşuna komünistlerle beraber ümmetçileride solcu diye nitelendirmemiş.Her ikiside millet olgusunu hiçe sayan zihniyetteler...
*Bunlara kalsa pkk ermenilerinin Türkiye düşmanlarının oluşturduğu Terör Örgütü yeter ki kürt kelimesi geçmesin ,kimi kandırıyorlar !!!Tinerci de Dağdaki de Şehirde ki de teröristte Kürt'tür.
Aman sakın din kardeşlerine laf edilmesi onlara göre her yere Müslümanız yazılacak ,TÜRK'üm yazılmayacak çapulcu çiçek baheçecileri sizi ,çekin gidin TÜRKİYE'den TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR ...
NE mutlu Türk'üm diyene
*tipik kürdofil işte.Ermenileride kardeş sayarlar bunlar yakında.İçimizdeki ermenilerde alınmasın sakın bu yazdığıma...

Şimdi demem o ki kahrolsun şu bu dersek ne farkımız kalır bu mesajları yazanlardan.

Ne mutlu insan olabilene

devrim69
ama benim içim yanıyor içim anladınmı arkadaşlarımı kaybediyorum.askerde 4 arkadaşımı şehit verdim ve hala veriyorum.ben bu acıyla savaşa giderim ancak...biz bu bu terörü ya g.doğuya yatırım yapacaz oralara fabrikalar açacaz gençlere iş bulacaz yada dağa çıkıp onlar bitene kadar savaşacaz hı dersenki sen hangisinden tarafsız ben 1.şıktan yanayım..artık kan dökülmesin istemiyoruz...sen hiç zengin çocuk gördün mü pkk ye karışmış.hepi yoksul çocuklar kandırılarak dağa çıkıyor.onların elinde başka imkanlar olsaydı çıkarlarmıydı..ben her şeye varım...

Hepimizin içi yanıyor samet.Savaş çözüm olsaydı şimdiye kadar çözülürdü.Binlerce gencimizi kaybettik.

devrim69
22.10.2007, 15:01
Nette gezerken kafama takıldı.Hani biz sağduyu dostluk mesajı vermek için çabalarken sağ görüşteki kişiler kendi forumlarında nasıl bir mesaj vermiştir patlak veren olaylara diye.
Şimdi sizinle beni şaşırtan bir mesajı paylaşmak istiyorum.Ve buna karşılık verilmiş cevapları.Mesajı yazan 37 yaşında bir erkek.Gerçi foruma 1 mesajı olmuş ve forum üyelerinin yoğun sevgisiyle karşılaşmış bu mesajıyla.Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır rütbesini de almış.

arkadaşlar soğuk kanlı olun kardeşliğe zarar vermeyelim
arkadaşlar biliyorum şehitlerimiz için hepimizin yüreği yanıyor. ama pkk teröristlerinin yaptıklarını tüm kürtlere mal etmek doğru olmaz.kürt türk kardeştir bunu rahmetli başbuğumuz boşuna söylememiştir. Bu yolda hareket edip diğer kürtleri yanımıza almalıyız.

Allah (C.C) türkü korusun ve yüceltsin

*Yaşına,başına bakmadan sahte bir liderin peşinden koşan bir insan nasıl saçmalar onu görüyoruz.Yazıklar olsun sizin gibi insanlara.37 sene boşuna gitmiş...Hala diyor ki biz kardeşiz.Sizin gözünüz ümmetçilik belasıyla kör olmuş.Zekadan yoksun sefiller sizi...
*Aşağılık it! Bugün 15 askerimizi şehit eden kürt çapulcularını hala kardeş görüyorsan defol git bu ülkeden K.Irak'a yerleş, Barzani sana bakar!
*bu slogan midemi bulandırıyor Türk-k.rd kardeşmiş ayrım yapan kalleşmiş asıl sizsiniz kalleş bugün şehidlerimizin için yürüyüş yaptık orda da aynı
*Bu herifin soyunda belli ki kürtlük var. kürtleri aklamak için kendi soydaşına düşmanlık etmenin başka bir açıklaması olamaz.
*Kansız köpek! kardeşmiş ne kardeşliğini gördük bu it soylarının!?.
*delirmemek işten değil! yaşanmaz oldu bu memleket. yahu nasıl bir ülkeyiz ki biz milliyetçi olduğunu iddia edenlerimiz bile dinci ve ümmetçi. yahu dünya üzerinde milliyetçiliğe en zıt ideoloji ümmetçiliktir. nasıl olur da milliyetçi olduğunu iddia eden bir insan sonra da çıkıp başka bir ırkı sırf aynı dinden olduğu için sevmesi gerektiğini söyler... bu yaşadıklarımız berbat bir rüya mı acaba diye düşünüyorum bazen.. bir gün uyanacağız, tayyip olmayacak, kürtler olmayacak, ümmetçiler olmayacak, binbir türlü etnik süprüntüler olmayacak... acaba o gün gelecek mi???
*Şu anlayışa bak yahu!
Yıllardır başımıza gelen "zararlı olan sadece PKK'dır, bütün kürtlere mal etmek yanlış" edebiyatı hâlâ dudaklarda geziyor. Bunu söyleyebilmek için ya vatan haini, ya da dünyada olan işlerden habersiz olmak gerekiyor
*o maymunlara kardeş diyorsan burada işin yok.Bas git hadi !
*Bu ülkücüler komunistlerin dindar versiyonu,komunistler halkların kardeşliği der bunlar ümmetlerin kardeşliği der alayı vatan haini!
*Atsız Ata boşuna komünistlerle beraber ümmetçileride solcu diye nitelendirmemiş.Her ikiside millet olgusunu hiçe sayan zihniyetteler...
*Bunlara kalsa pkk ermenilerinin Türkiye düşmanlarının oluşturduğu Terör Örgütü yeter ki kürt kelimesi geçmesin ,kimi kandırıyorlar !!!Tinerci de Dağdaki de Şehirde ki de teröristte Kürt'tür.
Aman sakın din kardeşlerine laf edilmesi onlara göre her yere Müslümanız yazılacak ,TÜRK'üm yazılmayacak çapulcu çiçek baheçecileri sizi ,çekin gidin TÜRKİYE'den TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR ...
NE mutlu Türk'üm diyene
*tipik kürdofil işte.Ermenileride kardeş sayarlar bunlar yakında.İçimizdeki ermenilerde alınmasın sakın bu yazdığıma...

Şimdi demem o ki kahrolsun şu bu dersek ne farkımız kalır bu mesajları yazanlardan.

Ne mutlu insan olabilene

Oyyyyyyyyyyyy tüylerim bir kez daha diken diken oldu ha.....

ÇaKıL
22.10.2007, 15:11
Oyyyyyyyyyyyy tüylerim bir kez daha diken diken oldu ha.....

Olmasın bacım allahtan ki forumda ırkçı turancı kafatasçı (ben hariç:p ) kimse yokta bu yazının altına imza atıp alkışlamıyorlar.

PoyrazıM_24
22.10.2007, 15:19
Hepimizin içi yanıyor samet.Savaş çözüm olsaydı şimdiye kadar çözülürdü.Binlerce gencimizi kaybettik.

ama sen içinde olmadığın için bilmiyorsun.bu güne kadar kesin bir emir çıkmadı bitirin törürü diye askeriyenin elini kolunu bağladılar

şimdi fırsat geldi eğer türkiye savaşa girerse ,belki çok asker şehit olacak ama bu sorun halledilebilr.ancak ve ancak bu sadece dağda bitmez şehirlerdede sıkı yönetim uygulanması gerekir bunlar dağda sıkıştımı sehirlere kaçacak..

devrim69
22.10.2007, 15:23
ama sen içinde olmadığın için bilmiyorsun.bu güne kadar kesin bir emir çıkmadı bitirin törürü diye askeriyenin elini kolunu bağladılar

şimdi fırsat geldi eğer türkiye savaşa girerse ,belki çok asker şehit olacak ama bu sorun halledilebilr.ancak ve ancak bu sadece dağda bitmez şehirlerdede sıkı yönetim uygulanması gerekir bunlar dağda sıkıştımı sehirlere kaçacak..

Sen savaş stratejini bile belirlemişsin ne diyem daha sana.Ben bugün biraz paranoyak oldum galiba sabah beri netin başındayım ve tüylerim diken diken şu an.En iyisi gidip bi çay yapayım kendime az kendime geleyim

orontes
22.10.2007, 15:25
defalarca sınırötesi operasyon düzenlendi. 5 milyon Kürt sürüldü, korucluk sistemi geliştirildi itirafçılık kurumu oluşturuldu, işkenceler, kıyımlar yapıldı hizbullah gibi bir örgüt kurularak kürtlerin üzerine sürüldü. sonuç?

400 milyar dolar borç inanılmaz bir sosyal yıkım, bitmiş bir ekonomi çökmüş bir sosyal-siyasal yapı...

sorunları şiddetle çözmeye kalkarsanız çözümsüzlük içinde boğulursunuz.

bu savaşı, bu savaştan rant elde edenler bitirmez bunu unutma.

ancak halkların eşitlik özgürlük ve barış temelinde ortaya koyacağı mücadele çözüer.

spartacus
22.10.2007, 15:31

Belki siz canınız, ciğeriniz olan 4tane arkadaşınız gittiği için bu kadar üzüntülüsünüz; ama ölenlerin hepsi bizim ciğerlerimizi kanatıyor, kanatmalıdır. Dağda kandırılmış olduğunu iddia ettiğiniz gerillanın anası ana değil mi? O ailelerin ocaklarına da ateş düşmüyor mu? Olayları duygusal boyutlar etrafında kan davasına dönüştürmemek lazım. Zararın neresinde dönülürse kardır. Sizin arkadaşlarınız benim arkadaşım olmamasına rağmen onlardan emekçi çocukları olmalarından ötürü ve parası olmayıp bedeli canıyla ödeyip baharlarında solduğu için üzüntü duyuyorum ve rahmet diliyorum. Bakınız burda altını çizerek şehit edebiyatı yapılarak gerçeklerin karartıldığını sezinliyorum. Bölünme paranoyasından sıyrılıp sağduyulu davranmamız lazım.
PKK'nin elbette sosyolojik nedenleri var. Kürt meselesi bu ülkede çözüme kavuşturulsa ve bölge kalkındırılsa PKK'nin sosyolojik açıdan varlık nedeni ortadan kalkar. Peki birde soruyu tersten soralım. Sen hiç güneydoğuda ölen zengin, patron, bakan veya paşa çocuğu gördün mü? Birde şu soruyu yüksek sesle soralım: Niye bu ülkede bedelli askerlik uygulaması yapılıyor. Niye yolsulun oğlu askerlik için dağa, zenginin ki, turistik bölgelerde 28 günlük bedelli askerlik için gönderiliyor. Neden vatan görevi yapıldığında misyon yoksula, sefa zengine biçiliyor? Biraz bakış açınızı değiştirip, meseleleri etraflı değerlendirin.
Bu savaş kirlidir ve bitsin istiyorum. Her iki kesimde ölenler yoksul emekçi çocuklarıdır. Bu yüzden kardeş kavgası diyorum.

spartacus
22.10.2007, 15:45

Bu ülkeyi seven aklı selim kişi Irak bataklığına girmeye onay vermemeli.
Birinci dünya savaşında Enver Paşa'nın yaptığı hata tekrar ediliyor.
Bu tür politikalar Osman'lıya ağıra fatura edildi. Siz sanırım savaşı Playstation2 gibi oyundan ibaret olduğunu sanıyorsunuz. Orda ölen ve parçalanan bedenler sanal görüntü değil beyefendi, onlar insanlar. Bu yüzden olaya insani boyutlarda yanaşınız!
Sınır ötesi operasyon hiç baş vurulmayan bir yöntem olsa diyeceğim hadi bir girin belki böyle çözüm sağlanır. Geçmişte bölgedeki tüm şartlar ve rüzgar TSK'dan yana olmasına rağmen çözüm sağlanamadı, bugün hiç olmaz.
Görünen köy klavuz istemez.

ALLI07
22.10.2007, 15:48
Sağduyulu davranalım,provakasyona kapılmayalım da,bu terör örgütünün mali kaynağı nedir?Türkiye bu bölgeye bu kadar silah ve parayı döktüde,bu terör örgütü bu kadar parayı nereden bulup harcıyor?Gelir kaynakları nerelerden geliyor?Milyonlarca doları örgüt üyelerinden makbuz karşılığı yardım olarakmı topluyor?Hiç bir şeyi tektaraflı düşünmeyelim.Bulunmamız gereken tarafı bilmeliyiz.Birlik ve beraberlik içinde,emperyalizm ve faşizme karşı mücadele etmeliyiz.Irak'ın Kuzeyindeki bölge kürtlere atalarından kalmadı.Bu gün tüm Irak'ta talabani,barzaniyle beraber Irak'ın sahibi gibi davranıyorlar.Bu hakkı nasıl elde ediyorlar?Irak'ta bu kadar kan akıttılar,Irak topraklarının üzerine oturdular.Yetmedi,daha da ileriye gitmek istiyorlar.Kürt ırkçılığı ve faşizmide budur işte.Kuzeyden girip,aşağıya kadar inmeyelim.Bekleyelim,palazlanıp onlar bize gelsinler.Kardeşlikten birlik,beraberlikten söz edelim,provakasyonlara kapılmayıp sağduyulu davranalım.

rozerin62
22.10.2007, 16:01
Baris olsun

Uzat sende elini bu acimiz son bulsun
Baris kardeslik olsun gozum
Savas bitsin olmasin
Baris kardeslik gelsin canim
Savas gitsin gelmesin

Bitsin bitsin savas bitsin olmasin
Gitsin gitsin savas gitsin gelmesin

Fidanlar kirilmasin
Gullerimiz solmasin
Yarinlar solmasin
Analar aglamasin

Adem oglu insaniz
Bir bahçede bin guluz
Sevgi ortak dilimiz
Dunya bizim ulkemiz
Ozan Diyarın bu anlamlı parçasının sözlerini buraya taşımak istedim.Çok önemli bir şeyi dile getirmiş.Barış kardeşlik olsun savaş gitsin gelmesin.Umarım umarım böyle olur umarım hepimiz bu kabustan çabucak uyanırız.

orontes
22.10.2007, 16:03
Baris olsun

Uzat sende elini bu acimiz son bulsun
Baris kardeslik olsun gozum
Savas bitsin olmasin
Baris kardeslik gelsin canim
Savas gitsin gelmesin

Bitsin bitsin savas bitsin olmasin
Gitsin gitsin savas gitsin gelmesin

Fidanlar kirilmasin
Gullerimiz solmasin
Yarinlar solmasin
Analar aglamasin

Adem oglu insaniz
Bir bahçede bin guluz
Sevgi ortak dilimiz
Dunya bizim ulkemiz
Ozan Diyarın bu anlamlı parçasının sözlerini buraya taşımak istedim.Çok önemli bir şeyi dile getirmiş.Barış kardeşlik olsun savaş gitsin gelmesin.Umarım umarım böyle olur umarım hepimiz bu kabustan çabucak uyanırız.

BARIŞ GÜVERCİNİ

Nesimi ÇİMEN

Dostluklar kurulsun insanlar gülsün
Barış güvercini uçsun Dünya da
Yok olsun kötülük düşmanlık ölsün

Son bulsun savaşlar kimse ölmesin
Dünya cennet olsun yaşasın insan
Gelin barışalım dökülmesin kan

Son bulsun savaşlar kesilsin figan

İnsancıl insanlar barıştan yana
Ancak zalim olan kıyar insana
Barış aşkı yayılmalı cihana

Nesimi der ki ey füze yapanlar
Acımasız zalim cana kıyanlar

Bırak ey yaşasın bütün insanlar

orontes
22.10.2007, 16:06
Bütün İnsanlardan Arzumuz Vardır

Aşık Ali Cemali

Bütün İnsanlardan Arzumuz Vardır
İnsan Birliğine Zor Demesinler
Gerçekler Nerdedir Haberimiz Var
Haktan Gayrısına Yar Demesinler

Dünya Aydınları Siyaset Tutsun
İnsan Aleminden Cehalet Gitsin
Senlik Benlik De Ne Kavgalar Bitsin
Şu Koca Dünyaya Dar Demesinler

İsavi Musevi Muhammediler
Doğu Batı Kuzey Hem Güneyliler
Gerçekler Öncüsü Bunca Veliler
Yollar Buzlu Dağlar Kar Demesinler

Bu Dünya Doludur Dolu Nimeti
İnsanlığın Huzur Barış Cenneti
İnsanlığa Hizmet Bunca Serveti
Silahlar Yaparak Kâr Demesinler

Ali Cemali Der İnsan Olasın
İnsanlık Vasfında Yerin Bulasın
İnsan Ektiğini Biçer Bilesin
Doğru Görenlere Kör Demesinler

orontes
22.10.2007, 19:00
Gerger: Sınır Ötesi Operasyon Kalıcı İşgal, O da Batmak Demek

Doç. Dr. Gerger karar alanların kontrol edemedikleri bir süreç başlattıklarını, barış yanlılarının görevinin cesaretle gerçeği söylemek olduğunu söylüyor.

BİA Haber Merkezi - Ankara

22 Ekim 2007, Pazartesi

Tolga KORKUT
"ABD Ortadoğu Türkiye" kitabının yazarı Doç. Dr. Haluk Gerger, Türkiye'de karar vericilerin kendilerinin de kontrol altında tutamadıkları bir kışkırtma yarattıklarını, Irak'ta kalıcı bir operasyonun iç ve dış savaş anlamına geleceğini, Türkiye'yi batıracağını söylüyor.

Gerger'e göre çözüm Türkiye'de karar sürecine hiç dahil edilmeyen emekçi yığınların yazgılarını Kürtlerle birlikte emperyalizme karşı kurması. Ancak savaşın dilinin egemen olduğu ortamda barış yanlılarının elindeki tek koz, "ısrarla gerçekleri söylemek."

bianet'in sınır ötesi operasyon tartışmaları, çatışmalar ve Ortadoğu politikaları üzerine görüştüğü Gerger'in saptamaları şöyle.

Operasyon senaryoları: Birinci senaryo, ABD Türkiye'ye icazet verir, Türkiye daha önce yaptığı gibi dağı taşı bombalar, gider. Ama bu Türkiye'deki düdüklü tenceredeki buharı almaya yetmez. Çünkü özellikle medyada, çok büyük bir kışkırtma var.

İkinci senaryoda, ABD' de kendi jetlerini gönderir, bu hava saldırısını birlikte yapabilirler. Ama bunun da yetmesi zor. Çünkü içerideki müthiş kışkırtmanın yarattığı dalgayı tatmin zor. Dolayısıyla bu iki senaryo da anlamsız kalacak; daha büyük sorunlara yol açacak. Çünkü bunlarla ne PKK biter, ne de Kürt sorunu ortadan kalkar.

Felaket senaryosu: ABD taraflardan birini seçmek istemiyor. Irak, Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasında açık bir tercih yapmak istemiyor. Olaylar ABD'yi de aşıyor. Bu durumda kötü senaryo şöyle gerçekleşebilir: Türkiye Irak'a kalıcı b ir operasyon yapar. Bu operasyon mutlaka iç savaşa dönüşme tehlikesi içeren bir iç operasyonla birlikte olur. İç-dış savaş diyalektik bütünlüğü ortaya çıkar. İşte bu andan sonra ne olacağını bilemeyiz.

Kalıcı operasyonda Türkiye batar: Böyle bir durumun altında ilk kalacak olan Türkiye olur. ABD, Kürtler, Irak, bütün bölge tamamen zora girer, herkes kaybedebilir ama, Türkiye'nin yaşayacağı politik, ekonomik, rejimsel, askeri bunalım çok boyutlu olur. Bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti bu ağırlıkla çöker. Böyle bir durumda ABD'yle Türkiye de çatışabilir. ABD çuvalın daha büyüğünü de geçirebilir. Pandora'nın kutusundan neler çıkacağını bilemeyiz.

Türkiye'nin bunu kaldıracak ekonomik gücü de yok: Türkiye askeri, ekonomik, politik, ideolojik olarak ABD'ye bağımlı. Ama ayrıca, bir işgali kaldıramayacak kadar da güçsüz. Bu ekonomik yapıda tek bir banka bile üç beş milyar doları dışarı çıkarabilir. Buna Irak'tan gelen cesetleri, içeride pek çok şehirde linç, kargaşa, iç savaş görüntülerini, olağanüstü hal ve sıkıyönetim görüntülerini ekleyelim. Bütün bunların bir de Türkiye'nin ordu ve hükümetten oluşan ikili iktidar yapısı içinde düşünürseniz, böylesi bir Türkiye uçuruma gider.

Medyanın kışkırtıcılığı: Bu yükün ağırlığı altında ezilecek Türkiye'nin egemenlerinin sesi olan medya, bu senaryoyu akıl almaz bir sistematik ve kışkırtmayla yeniden üretiyor. Türkiye'de şoven söylemli, macerayı kışkırtmaya yönelik yayınlarda yer alanların özel olarak ABD'ci ve İsrailci olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi böyle bir maceraya ABD ve İsrail karşıtı görünen bir pozisyonda görünüp de itenlerin acaba ABD'de başka bir uzantı damarları var mı?

PKK ve Irak batağı: PKK'nin ne yapmaya çalıştığını kestirmek zor. PKK içinde politik çözümü beklemekten, silah bırakmaktan yana olan ama Türkiye'nin de bilinçli etkisiyle zayıflayan bir damar olabilir. Bir de Türkiye'ye göre tavır geliştiren, Irak bataklığına çekildikçe Türkiye'nin daha fazla kaybedeceğini hesaplayan bir başka kanat olabilir. ABD yetkilileri SSCB Afganistan'a girdiğinde "İşte şimdi kazandık. SSCB'yi Vietnam'a benzer bir batağa soktuk" diyordu. PKK içinde böyle düşünen bir kanat olabilir.

Asıl sorun, bu damarı ideolojik ve politik olarak ortaya çıkaran Türkiye'nin Kürt sorununu çözmemekteki ısrarı ve inadı. Bu aymazlıktan da, kendi çıkış yollarını berhava ettiği için imkansızlıktan da, bu savaşın sürmesinden yarar gören odakların kışkırtmasından da olabilir.

ABD'nin tutumu: ABD Irak bataklığında, Irak'taki Kürtlere muhtaç. Bu karşılıklı çıkarların çakıştığı, iki tarafın birbirine muhtaç olduğu bir koşullar çerçevesi. Türkiye bunu okuyamıyor.

ABD de PKK'nin silahlı gücü karşısında çaresiz. Askeri durumu ortadayken Kürdistan Bölge Yönetimi'nin dağlarında avlama operasyonu yapamaz. Türkiye ABD'den imkansızı istiyor. Türkiye'nin saldırgan tavrı ABD'yi kaçınılmaz olarak Türkiye karşısında konumlandırır.

ABD-Türkiye ilişkileri krizde: Türkiye soğuk savaş döneminde ABD'nin tek militan dostuyken, üzerinde şantaj gücü vardı. Şimdi nesnel durum değişti. ABD'nin birden çok İncirlik'i, bölgenin başka yerlerinde kurabilecek imkanı var. Doğu Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu'da Türkiye'nin çok rakibi var artık. Ortadoğu'da en büyük rakip de Kürdistan.

Türkiye bu yeni ortakları gördükçe ayağının altındaki en önemli rejimsel desteğin, emperyalist desteğin de kaydığını görüyor. Hırs küpü olmasının nedeni de bundan. En çok da Kürtlere kızıyor. Türkiye'nin ABD'nin işbirlikçisi olma tekeli kırıldı. Temel ihtilaf burada. ABD de bunun rahatlığıyla davranıyor.

Barış yanlılarının elindeki tek koz gerçekleri söylemek: Öyle dinamikler harekete geçirildi, hepimiz öyle bir iç ve dış savaş sarmalı içine alındık ki, yapacak çok fazla şey kalmadı. Taktik belirleyebilecek lükse sahip değiliz. Çok az sayıdaki insan, halklara karşı doğruları söylemek gibi bir görevi ifa edebilirler. Cesaretle gerçeği söylemek. Emperyalizmle işbirliği üzerindeki ihtilafı ve konuşulmayanı, yani Kürt sorununu sürekli olarak dile getirmek gerek.

Emperyalizmi denklemin dışına çıkarmak: Bugün Türkiye'nin geleceğinde en çaresiz olan Türkiye halkının kendisi; çalışan emekçi yığınları. Hiçbir rolleri kalmıyor. Türkiye'yi yönetenlerin de ciddi etkileri kalmıyor, savrulmuş, ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Türkiye'nin kaderi iki gücün elinde: ABD, yani emperyalizm ve bütün Kürtler. Türkiyelilerin yeniden kendi yazgısında söz sahibi olmasını yolu, bu yazgıyı Kürtlerle birlikte oluşturmak. Emperyalizmi bu denklemden düşürmenin yolu ortak kardeşlik yazgısı. Ama kışkırtmaya uyanlar bu şansı tepiyor, Türkiye halkı tarih önünde yalnızlaşıyor. Milli Mücadele'de Mustafa Kemal Kürt beylerine Kürt kıyafetiyle boşuna gitmedi. Oyunu öyle bozdu. Bugünkü ulusalcılarsa emperyalizmi bilerek ya da bilmeyerek denklemin ana parçası yapıyorlar. (TK)

devrim69
22.10.2007, 19:13
Gerger: Sınır Ötesi Operasyon Kalıcı İşgal, O da Batmak Demek

Doç. Dr. Gerger karar alanların kontrol edemedikleri bir süreç başlattıklarını, barış yanlılarının görevinin cesaretle gerçeği söylemek olduğunu söylüyor.

BİA Haber Merkezi - Ankara

22 Ekim 2007, Pazartesi

Tolga KORKUT
"ABD Ortadoğu Türkiye" kitabının yazarı Doç. Dr. Haluk Gerger, Türkiye'de karar vericilerin kendilerinin de kontrol altında tutamadıkları bir kışkırtma yarattıklarını, Irak'ta kalıcı bir operasyonun iç ve dış savaş anlamına geleceğini, Türkiye'yi batıracağını söylüyor.

Gerger'e göre çözüm Türkiye'de karar sürecine hiç dahil edilmeyen emekçi yığınların yazgılarını Kürtlerle birlikte emperyalizme karşı kurması. Ancak savaşın dilinin egemen olduğu ortamda barış yanlılarının elindeki tek koz, "ısrarla gerçekleri söylemek."

bianet'in sınır ötesi operasyon tartışmaları, çatışmalar ve Ortadoğu politikaları üzerine görüştüğü Gerger'in saptamaları şöyle.

Operasyon senaryoları: Birinci senaryo, ABD Türkiye'ye icazet verir, Türkiye daha önce yaptığı gibi dağı taşı bombalar, gider. Ama bu Türkiye'deki düdüklü tenceredeki buharı almaya yetmez. Çünkü özellikle medyada, çok büyük bir kışkırtma var.

İkinci senaryoda, ABD' de kendi jetlerini gönderir, bu hava saldırısını birlikte yapabilirler. Ama bunun da yetmesi zor. Çünkü içerideki müthiş kışkırtmanın yarattığı dalgayı tatmin zor. Dolayısıyla bu iki senaryo da anlamsız kalacak; daha büyük sorunlara yol açacak. Çünkü bunlarla ne PKK biter, ne de Kürt sorunu ortadan kalkar.

Felaket senaryosu: ABD taraflardan birini seçmek istemiyor. Irak, Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasında açık bir tercih yapmak istemiyor. Olaylar ABD'yi de aşıyor. Bu durumda kötü senaryo şöyle gerçekleşebilir: Türkiye Irak'a kalıcı b ir operasyon yapar. Bu operasyon mutlaka iç savaşa dönüşme tehlikesi içeren bir iç operasyonla birlikte olur. İç-dış savaş diyalektik bütünlüğü ortaya çıkar. İşte bu andan sonra ne olacağını bilemeyiz.

Kalıcı operasyonda Türkiye batar: Böyle bir durumun altında ilk kalacak olan Türkiye olur. ABD, Kürtler, Irak, bütün bölge tamamen zora girer, herkes kaybedebilir ama, Türkiye'nin yaşayacağı politik, ekonomik, rejimsel, askeri bunalım çok boyutlu olur. Bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti bu ağırlıkla çöker. Böyle bir durumda ABD'yle Türkiye de çatışabilir. ABD çuvalın daha büyüğünü de geçirebilir. Pandora'nın kutusundan neler çıkacağını bilemeyiz.

Türkiye'nin bunu kaldıracak ekonomik gücü de yok: Türkiye askeri, ekonomik, politik, ideolojik olarak ABD'ye bağımlı. Ama ayrıca, bir işgali kaldıramayacak kadar da güçsüz. Bu ekonomik yapıda tek bir banka bile üç beş milyar doları dışarı çıkarabilir. Buna Irak'tan gelen cesetleri, içeride pek çok şehirde linç, kargaşa, iç savaş görüntülerini, olağanüstü hal ve sıkıyönetim görüntülerini ekleyelim. Bütün bunların bir de Türkiye'nin ordu ve hükümetten oluşan ikili iktidar yapısı içinde düşünürseniz, böylesi bir Türkiye uçuruma gider.

Medyanın kışkırtıcılığı: Bu yükün ağırlığı altında ezilecek Türkiye'nin egemenlerinin sesi olan medya, bu senaryoyu akıl almaz bir sistematik ve kışkırtmayla yeniden üretiyor. Türkiye'de şoven söylemli, macerayı kışkırtmaya yönelik yayınlarda yer alanların özel olarak ABD'ci ve İsrailci olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi böyle bir maceraya ABD ve İsrail karşıtı görünen bir pozisyonda görünüp de itenlerin acaba ABD'de başka bir uzantı damarları var mı?

PKK ve Irak batağı: PKK'nin ne yapmaya çalıştığını kestirmek zor. PKK içinde politik çözümü beklemekten, silah bırakmaktan yana olan ama Türkiye'nin de bilinçli etkisiyle zayıflayan bir damar olabilir. Bir de Türkiye'ye göre tavır geliştiren, Irak bataklığına çekildikçe Türkiye'nin daha fazla kaybedeceğini hesaplayan bir başka kanat olabilir. ABD yetkilileri SSCB Afganistan'a girdiğinde "İşte şimdi kazandık. SSCB'yi Vietnam'a benzer bir batağa soktuk" diyordu. PKK içinde böyle düşünen bir kanat olabilir.

Asıl sorun, bu damarı ideolojik ve politik olarak ortaya çıkaran Türkiye'nin Kürt sorununu çözmemekteki ısrarı ve inadı. Bu aymazlıktan da, kendi çıkış yollarını berhava ettiği için imkansızlıktan da, bu savaşın sürmesinden yarar gören odakların kışkırtmasından da olabilir.

ABD'nin tutumu: ABD Irak bataklığında, Irak'taki Kürtlere muhtaç. Bu karşılıklı çıkarların çakıştığı, iki tarafın birbirine muhtaç olduğu bir koşullar çerçevesi. Türkiye bunu okuyamıyor.

ABD de PKK'nin silahlı gücü karşısında çaresiz. Askeri durumu ortadayken Kürdistan Bölge Yönetimi'nin dağlarında avlama operasyonu yapamaz. Türkiye ABD'den imkansızı istiyor. Türkiye'nin saldırgan tavrı ABD'yi kaçınılmaz olarak Türkiye karşısında konumlandırır.

ABD-Türkiye ilişkileri krizde: Türkiye soğuk savaş döneminde ABD'nin tek militan dostuyken, üzerinde şantaj gücü vardı. Şimdi nesnel durum değişti. ABD'nin birden çok İncirlik'i, bölgenin başka yerlerinde kurabilecek imkanı var. Doğu Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu'da Türkiye'nin çok rakibi var artık. Ortadoğu'da en büyük rakip de Kürdistan.

Türkiye bu yeni ortakları gördükçe ayağının altındaki en önemli rejimsel desteğin, emperyalist desteğin de kaydığını görüyor. Hırs küpü olmasının nedeni de bundan. En çok da Kürtlere kızıyor. Türkiye'nin ABD'nin işbirlikçisi olma tekeli kırıldı. Temel ihtilaf burada. ABD de bunun rahatlığıyla davranıyor.

Barış yanlılarının elindeki tek koz gerçekleri söylemek: Öyle dinamikler harekete geçirildi, hepimiz öyle bir iç ve dış savaş sarmalı içine alındık ki, yapacak çok fazla şey kalmadı. Taktik belirleyebilecek lükse sahip değiliz. Çok az sayıdaki insan, halklara karşı doğruları söylemek gibi bir görevi ifa edebilirler. Cesaretle gerçeği söylemek. Emperyalizmle işbirliği üzerindeki ihtilafı ve konuşulmayanı, yani Kürt sorununu sürekli olarak dile getirmek gerek.

Emperyalizmi denklemin dışına çıkarmak: Bugün Türkiye'nin geleceğinde en çaresiz olan Türkiye halkının kendisi; çalışan emekçi yığınları. Hiçbir rolleri kalmıyor. Türkiye'yi yönetenlerin de ciddi etkileri kalmıyor, savrulmuş, ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Türkiye'nin kaderi iki gücün elinde: ABD, yani emperyalizm ve bütün Kürtler. Türkiyelilerin yeniden kendi yazgısında söz sahibi olmasını yolu, bu yazgıyı Kürtlerle birlikte oluşturmak. Emperyalizmi bu denklemden düşürmenin yolu ortak kardeşlik yazgısı. Ama kışkırtmaya uyanlar bu şansı tepiyor, Türkiye halkı tarih önünde yalnızlaşıyor. Milli Mücadele'de Mustafa Kemal Kürt beylerine Kürt kıyafetiyle boşuna gitmedi. Oyunu öyle bozdu. Bugünkü ulusalcılarsa emperyalizmi bilerek ya da bilmeyerek denklemin ana parçası yapıyorlar. (TK)

Umarım ki bu yazını,tek yol savaş diyen bazı arkadaşlarımızda okur.Bizler sade vatandaşlar olarak barış demeye inatla devam edelim

orontes
22.10.2007, 20:01
"8 askerle ilgili talep gelirse değerlendiririz"

22 Ekim, 2007

Demirtaş insan hayatının kutsal olduğunu söyledi

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, Hakkari'deki birliğe silahlı saldırının ardından 8 askerle irtibatın kesilmesine ilişkin olarak, ''Kayıplarla ilgili bir talep partimize gelirse, değerlendireceğimizi ifade etmek isterim'' dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, DTP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Genel Başkan Vekili Demirtaş ile görüştüler.

Soğancı, burada yaptığı konuşmada, ziyareti, 3 Kasım'da düzenlenecek "Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi Bir Türkiye" mitingine davet etmek için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin son iki gündür gerilimli bir ortamdan geçtiğini belirten Soğancı, "Ülkemizde, dünyada, bölgemizde barış istiyoruz. Türkiye, böylesi bir gerilimi, çatışma ortamını hak etmemektedir" dedi.

Tombul da Türkiye'de özgürlükten, demokrasiden ve eşitlikten yana olan güçlerin bir toplumsal mutabakat ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Tombul, Büyük Ortadoğu Projesi’ne değinerek, "Türkiye bir bataklığa çekilme ve ayrıştırma sürecinden geçiyor, sorunların barışçıl yollarla çözülebileceği bir atmosfere ihtiyaç var. Demokratik iklimin yeşertilmesine, silahların susmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Nurettin Demirtaş, tüm ülkenin çok zorlu ve haklı bir duygusal süreçten geçtiğini ifade etti. Demirtaş, "İnsanlar arasındaki köprüleri yok etmeye yönelik partimize yönelik saldırılar söz konusuyken böyle bir ortamda ziyaretinizi anlamlı bulduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Demirtaş, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın Hakkari'deki birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra irtibat kesilen 8 askerle halen irtibatın sağlanamadığına ilişkin yaptığı açıklamayı anımsatarak, "Kayıplarla ilgili herhangi bilginiz var mı? Bir talep gelirse, tutumunuz ne olur?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu kayıplarla ilgili herhangi bilgimiz yok. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama yapılmışsa, ortada bir kaybın olduğu doğru demektir. Daha fazla can kaybının yaşanmamış olması... Dileriz ki kaybolan askerlerin hayatları kurtulur. Daha fazla acılara sebebiyet verilmez. Şayet kayıplarla ilgili bir talep partimize gelirse değerlendireceğimizi ifade etmek isterim. Her koşulda insan hayatı bizim için kutsal ve bunun korunması için bugüne kadar olduğu gibi üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız."

HAKKARİ'DE ÇİFTE PUSU: 12 ŞEHİT

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca beldesinde 21 Ekim saat 00.20'de bir askeri bölük terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürüldü. Ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 12 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çıkan çatışmada, 34 terörist de öldürüldü.

Öğle saatlerinde de, aynı bölgede bir düğün konvoyundaki sivil minibüse mayınlı saldırı düzenlendi. Mayının patlaması sonucu 6'sı ağır 17 kişi yaralandı.

zülküf
23.10.2007, 09:17
dtp isterseniz kaçırılan askerleri kurtara biliriz (böyle diyenlere merak ediyorum acaba mecliste türkiye cumhuriyetine mi yoksa pkk ya mı hizmet ediyorlar biz askerleri kurtarırız demeleri demeki bunlar pkk ya hizmet ediyorlar diye düşünüyorum

orontes
23.10.2007, 13:12
zorlu bir süreç.

kürtlerin evleri, işyerleri, dernekleri, kurumları, partileri saldırı altında.

şehitler ölmez diyerek yürüyorlar ve bedelini kürtlere ödetiyorlar.

burada kendince teröre lanet okuyanlar, bu süreçten beslenen emperyalist uşaklarının pis gülüşmelerini göremeyecek kadar körler.

kürtler ötekileştirmek mi?

peki, ötekileştirelim. vuralım, duyduğumuz her kürtçe kelime için bir kürd ün canına kastedelim, bir işyerini dağıtalım sonra ne olacak?

nasıl kazanacağız kürt halkının gönlünü yeniden?

kurunun yanında yaş da yanar diyor bazıları utanma duygusundan yoksun bir biçimde.

kürd halkı kardeşimiz mi değil mi?

1000 yıllık bir paylaşımımız var mı yok mu?

kürd halkı, diliyle kültürüyle folklorik özellikleriyle kendini varetmek istiyor, ayrımlara uğramamak, kimliğinden ötürü dışlanmamak aşağılanmamak istiyor. devlet kapılarında GBT SORUŞTURMALARINDAN geçmemek istiyor, geçmişin acılarını unutmak, insan gibi yaşamak istiyor. türk kardeşiyle eşit olmak istiyor, sadece türklerle değil anadoluda yaşayan tüm halklarla inançlarla etnisitelerle eşit olmak istiyor.

kürd halkı biliyor ki bu sorun yalnızca kürtlerin sorunu değildir. aksine daha da yakıcı bir biçimde kürt olmayanların sorunudur.

bu ülke bir karanlığa doğru sürükleniyor ve 12 eylül generalleri hiçbir sorumluluk almadan halkları birbirine kırdıracak bir politika izlemekte. bu iş böyle giderse anadolu bir kaynar kazan halini alacak. kürtler saldırılara karşı şimdilik sessiz, tedirgin ama sakin bir biçimde bekliyorlar.

ama saldırılar yoğunlaştığında, onların ekmek teknelerine,işlerine, evlerine, varlıklarına ve canlarına yöneldiğinde nasıl bir tablo ortaya çıkacak?

seyretmelerini beklemek haksızlık olur. müdaafa edeceklerdir kendilerini.

bu müdaafa neye yol açacak?

daha sert ve ciddi bir kopuşa, ayrışmaya...

kim kazanacak?

kürtler ve türkler kazanmayacak bu kesin...

savaştan, düşmanlıktan, milliyetçi boğazlaşmalardan hiçbirşey elde etmek emekçi yoksul insanlar...

türkler ne yapmalı?

kürtler ne yapmalı?

acılarımız büyük ve derin...

ölümler hepimizin yüreğine bir ateş topu gibi düşmekte.

ölümleri durduracak bu anlamsız savaşı bitirecek bir politika etrafında birleşilmeli...

mesela görmek istediğim bir manzarayı söyleyeyim...

binlerce insan ellerinde türk bayraklarıyla yürüyor. binlerce türk.

ve haykırıyorlar;

SAVAŞA HAYIR, BİJİ AŞİTİ...

haykırıyorlar;

EŞİTLİK KARDEŞLİK ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ...

haykırıyorlar;

KÜRT SORUNUNA DEMOKRATİK-BARIŞÇI ÇÖZÜM...

bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü, ülkenin asli unsurlarını dıştalayarak, ezerek, canlarını yakarak, baskı altına alarak mı sağlamayı düşünüyor YA SEV YA TERKET diyenlerin eli kanlı katillerin arkasında TERÖRE KARŞI yürüyenler?

yürüyelim... şiddete, teröre karşı da yürüyelim.

ama dikkatli ve uyanık olunması gereken bir nokta var...

bizi yürütenlerin niyetleri çok başka...

biz ölümün, kanın, şiddetin ve çatışmanın karşısında yer almak isterken, bu kandan savaştan ırkçılıktan beslenen gerici güçlerin ve emperyalizmin beklentilerine bir yanıt oluşturuyoruz bilmem farkında mısınız?

ötekileştirmeyelim...

KÜRT HALKI BİZİM CANIMIZDIR...

ANADOLUNUN VE DÜNYANIN TÜM HALKLARI GİBİ.

ONLAR ÜZERİNDEN ORTADOĞUDA OYNANMAK İSTENEN PLANLARA VE OYUNLARA ALET OLMAYALIM.

BARIŞI ARAYALIM...

ELLERİMİZİ KÜRTLERE UZATALIM.

KORKU VE TEDİRGİNLİKLERİNİ ANLAYIP YANLARINDA OLALIM.

ŞİDDETİN, TERÖRÜN, KANIN, SAVAŞIN VE ÖLÜMLERİN KARŞISINDA DURALIM...

bunları yapacak vicdanımız ve insanlığımız kalmışsa halen bir şans var demektir.

kardeş kanı dökmeye son...

BİJİ AŞİTİ, BİJİ AZADİ...

devrim69
23.10.2007, 13:25
dtp isterseniz kaçırılan askerleri kurtara biliriz (böyle diyenlere merak ediyorum acaba mecliste türkiye cumhuriyetine mi yoksa pkk ya mı hizmet ediyorlar biz askerleri kurtarırız demeleri demeki bunlar pkk ya hizmet ediyorlar diye düşünüyorum

Yanlış bilgi verme lütfen.Girişimlerde bulunabiliriz demişler.Bulunmasınlarmı ya...söz konusu sekiz canın hayatı...bunun hiçmi önemi yok?

spartacus
23.10.2007, 14:42

Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Ancak kaçırılan asker ailelerinin yerinde siz değilsiniz ve sanıyorum sizin yeriniz rahat. O askerler arasında kardeşiniz, oğlunuz olsaydı sanmam ki bu kadar pervasız yazardınız.
Şimdiye kadar askerlerin kurtarılmasıyla ilgili aydın ve demokrat kişiler hakkında veya DTP ve İHD, Mazlum Der gibi demokratik kitle örgütleriyle ilgili açılan tüm mahkemeler beraatle sonuçlanmıştır. Öküzün altında buzağa aramamak lazım.

dilket
23.10.2007, 22:29

sizede iyilik yaramıyor!. demokrasi diyoruz değil mi ellerinde silah yok istedikleri şeyleri düşünebilirler ve demokratik sistemden yararlanarak meclise girmişlerse buna saygı duyun. saygı duymak istemiyorsanız devlete demokrasinin kaldırılması için dilekçe yazmanı tavsiye ederim. saygılar.

dilket
23.10.2007, 22:47
Son gelişmelerle ilgili neleri söyleceğimi inanın bilmiyorum nasıl toparlayacağım nerden birleştireceğim bilemiyorum. ama yine de gücümün yettiği kadar insanların neler yapabileceğine dair fikir yürütebilirim. Bir yandan Cumhuriyet tarihinin en çok darbeler yapıldığı yılların getirmiş olduğu bir sorun (PKK ve Kürt Sorunu) diğer taraftan coğrafyamız üzerinde oynan hiçte temiz olmayan planlar ve bu planların piyonu komunda olan yöneticileri. Bürokratlar ısrarla bu sorunun dış mihraklara dayandırıyor diğer yandan PKK artık demorkatik yaşama müdahil olmak ve silahları bırakmak istediğini belirtiyor çoğu kez(takip edenler varsa bunu çok iyi bilirler) ha burada PKK'nin samimi olmadığını düşünebilirsiniz ama bu hiç denenmemiş birşey çeyrek yüzyılda. Çatışmalar arttıkça bir takım kuruluşlar milliyetçilik orjinli düşüncelere meyil edilmesi için bu ortamı rahat bir şekilde kullanmak istiyor. Kullanmaları suretiyle Türkiye'nin batısına köylerin göç edilmesi sebebiyle, işsizlik sebebiyle yerleşmiş Kürtlük benliğini bırakmamış veya bırakmış Kürt kökenli insanlara karşı sivil saldırılar düzenleniyor, halk galeyana gelerek yönlendirme suretiyle (medya-siyasi liderler-sivil toplum örgütleri) insanlara zarar verilmektedir. Bu sorunlara bir şekilde son verilmeli ama bu son verilme insanların ölmesi ve öldürülmesiyle değil. Başkaları tarafından bizlere giydirilmek istenen elbiselere değil bedenimize göre olanları giymeliyiz. Yani her kesimi rahat bir şekilde eleştirebilmemiz ve bunlara net cevap bulabilmemizde önemli. TSK'nın bu konuda rolü nedir PKK'nin rolü nedir emperyalist devletlerin rolü nedir? ulus devlet projesinin uygulanmasından kaynaklanan sorunların rolü nedir?. Duygumuz aklımızın önüne geçmemeli aklımızın ve zihnimizi olayları eleştirerek önümüzü görebilmeliyiz. Türkiye'de kurtuluş yok bunun bilinmesi lazım ya hep beraber ya hiçbirimiz. Birinin başkası üzerine baskı kurarak onu idame ve ikame ettirmeye değil onu var olan değerleriyle özümsemiş varlığıyla bakabilmek ve ona göre davranmakla sorunları halledelim. Saygılar.

Bakır
23.10.2007, 22:52
sağ(!)duyu ile bugünlere geldik,biraz da solduyuya kulak verelim!

Canan1
23.10.2007, 22:58
Selam

Bakiniz ermenilerden sonra kürtlere katliamlar yapildi...Hic kimse görmedi: Vatan dediklerini Talat pasalara satarken, yada alman emperyalizmine satarken...ses cikmadi...
Dogru:bugünde kürtler katlediyor ABD cikarlari icin...kürtleri sözde belki vatandas kabul ettiler..osmanlilar bugünkü ABD´nin isini yapmis,hazirlamis.. TC kuruldugu zaman kürtler düsünülmedi..sadece kürtler degil..diger etnik halklarda ve köylüleri, ciftcilerde..bütün ezilen halklar unutuldu...bunun acisini hala cekiyoruz..hepimiz kardesiz ve hepimizin ayni esit haklari olmali...

Bizim mücadele ezilen halkin mücadelesi olmali ve hic kimsenin ölmesini beklemeden

tykhe
23.10.2007, 23:04
burda şu 'vatan-millet-sakarya edebiyatını yapanlara bir ''vatansız'' ve aynı zamanda ''dünya vatandaşı'' olarak yanıt vermek istiyorum.emperyalist güçlerin çıkar ilişkileri gereği,halklar düşman edilmek isteniyor ve bunu neden göremiyorsunuz.üzerinde insanca yaşayamadığımız,kuru toprak parçasımıdır?bu ''vatan''?ya da bizi yönetenlerin her çıkar ilişkileri söz konusu olduğunda ağızlarında çiğnedikleri sakızmı?arkadaşlar eğerki türkiye,k.ırak'a girerse orta doğu karışabilir.çünkü iran'da pjk yı bahane ederek(pkk'nın iran seksiyonu) oda k.ırak'a girmek istiyor.amerika 'da bunu bahane ederek iran'a çok uluslu savaş açma peşinde.işin içinde hesaplar var.

:excl: :excl: Bu yazının altına bende imzamı atarım. TYKHE

Zemheri*
23.10.2007, 23:06
bütün pkk'lılar kürt tür ama bütün kürt'ler pkk'lı değildir üç beş çapulcunun yaptığı katliamı bütün kürt lere bağlamak saçmalıktır yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "vatan hepimizin vatanı" hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız kimse yurtataşının ölmesinden zevk almaz.

Canan1
23.10.2007, 23:12
bütün pkk'lılar kürt tür ama bütün kürt'ler pkk'lı değildir üç beş çapulcunun yaptığı katliamı bütün kürt lere bağlamak saçmalıktır yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "vatan hepimizin vatanı" hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız kimse yurtataşının ölmesinden zevk almaz.

sevgili zemheri..
bütün bu örgüte mensup olanlar kürt degildir....almani,fransizi var....ama söyledigin dogru:bu katliamlara bütün kürtlere baglamak yanlistir, herkeze toprak cok:Kardesce yasamak icin..umarim birgün baris gelir ve huzur icinde kardesce yasariz....

Saygilar

Zemheri*
23.10.2007, 23:15
sevgili zemheri..
bütün bu örgüte mensup olanlar kürt degildir....almani,fransizi var....ama söyledigin dogru:bu katliamlara bütün kürtlere baglamak yanlistir, herkeze toprak cok:Kardesce yasamak icin..umarim birgün baris gelir ve huzur icinde kardesce yasariz....

Saygilar

ya tabi bende direk kürtlere bağlamak istememiştim ben tablonun görünen yüzünden yaptım yorumu pardon

eRDem®
23.10.2007, 23:15
Selam
hepimiz kardesiz ve hepimizin ayni esit haklari olmali...

Bizim mücadele ezilen halkin mücadelesi olmali ve hic kimsenin ölmesini beklemeden

Eywallah çok güzel yazmışsınızda ben şu haklar konusunu anlamadım. Aslında sormak istediğim çok şey var...tabi yazdıklarını yanlış anlamış olabilirim şimdiden yanlış anlamışsam özür...

*Eşit haklarımız olduğuna inanan biriyim, hatta az da olsa doğuda bulunmuş biri olarak bizden biras daha fazla HAK sahibi olduklarına inanıyorum ki;
Aleviforumda olmamızdan kaynaklanan durumuzudan dolayı şunuda söliyeyim. Alevilerden çok milletvekilleri var....

*Diğer yazılanları okudum onlardan aklımda kalan bi soru(Çok sorulan yada konuşulan bi konu): Bütün kürtleri aynı kefeye koyarak hepsi PKK destekcisi gibi bir ortam çıkmasından gerçekten çok korkuyorum ( Kürt değilim )

*Yada tersten sorayım PKK'nın ki bu kalleşce-haince saldırıları yapmanların istediği nedir? Bu istediği bütün Kürtler için ortak bi değer - istek midir?

Birde bu mitingler-konvoylar-yürüyüşler gibi ortamlarda bizde varız tabiki herkesten önce ve önde ama bu kalabalığın birileri tarafından kullanılması benim çok ama çok zoruma gidiyor....ANLADINIZ SİZ ONU

tykhe
23.10.2007, 23:31
Birileri çıkıp Kürt halkını kendine düşman ilan edenler bir ayrıntıyı görmek istemiyorlar. O askerler içinde "Kürt"ler vardı rütbelilerde dahil buna..

Türk ve Kürt halkının asıl düşmanı bellidir. ABD ve onun işbirlikçileri..

Yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu.. İçim yanıyor..Biliyorum ki Kürdüm. Canım dediğim insanlar var Türkler arasında. Beraber bir ekmeği bir suyu paylaştığım, canı yandığında içimin kanadığı, gözlerinde ki gülümsenin beni aştığı, aynı topraklarda yaşamaktan zevk aldığım...Bazen yengem, bazen eniştem, bazen sevgilim olan Türk kardeşlerimi çoookkk seviyorum oysa. Düşman değiliz biz. Bir zamanlar bu topraklardan omuz omuza düşman kovan kanımızın aynı toprakta buluştuğu, beraber kadeh tokuşturduğumuz, halaya durduğumuz, aynı dilde türkü söyleyip efkarlandığımız, milli maçlarda atılan her golle, kahkaha atarken ve ağlarken bir omuza yaslandığımız, fabrikada elele çalıştığımız, dünya üzerinde ırklar arasında yapılan evlilik oranında milyonları bulan ve ayrılmaz ırklar denilen yine biz değilmiyiz.. Neler değişiyor yada neler değişecek bu savaşla bir bilebilseniz. Kanlar bu kez düşman kovmak için değil düşman edildiğimiz için dökülecek. Nefret düşecek aramıza. Birileri bizim şehitlerimizin üstünde dans edecek gözümüzün içine baka baka. Bunumu istiyoruz. ASLA....

Sorunun çözümü biziz oysa. İstemiyoruz bu savaşı diyelim hep beraber. Göndermiyoruz oğullarımızı o savaşa diyeceğiz. Türk ana Kürt oğlunu, Kürt ana Türk oğlunu tutacak vermeyecek kimselere.. Giderlerse biliyoruz ki ateşler düşecek hanelerimize. Yasımız aynı zamanda olacak. Ağıtlarımız biribirine karışacak. Aynı düğünde halay çeken arkadaşlar biribirine silah tutacak içi yanarak.. Kardeşi kardeşe kırdıracaklar "Ki Zawa" demeden..

Oyuna gelmeyelim. Bu oyunun amacı belli. Bizi ancak bu şekilde yıkabileceklerini biliyorlar. Savaş çığırtkanlığı yapanların dillerini koparalım. Yapılan planlı bombalar ellerinde patlasın.

Ve ben ve benim gibi haykırarak içim yanıyor diyenler oldukça bu zamanlarda "ATALARIMIZIN KEMİKLERİ SIZLIYOR ŞİMDİ..."

tekrardan yazmak ne değiştirir. benim fikrim değişmedi.

Siya Saperen
24.10.2007, 10:12
Taşlar yerine oturuyor gibi...

Bir zamanlar ''olağan üstü hal'' ilanı ile bölgede her türlü rant çeşitlemesini genişleten güzide ülkemiz, büyük ağabeyler Amerika ve İsrail'in asker rehin verme taktiğini kullanarak, uluslar arası platformda yeni bir iç savaşı önleme planları yapıyor. Bu iradeyle birlikte oluşturulan sunni Kürt sorununu bitirmeyi ve yeni askeri düzenini denetlemek amacı gütmesini de olağan bir durum olarak görüyor. Buraya kadar hepimiz olası bir kontgerilla savaşı beklerken asıl bomba unuttuğumuz bir noktada patlıyor...

Kimse haftasonu yapılan referandum konuları ve sonuçları hakkında yorum yapmıyor. Yazılı ve görsel basında yer bulamayan bu önemli değişim süreci, yaratılan acı sunni gündem ile tamamen hasır altı edilmiş durumda.

Yapılan büyük ticaret anlaşmaları, yeni askeri techizat ihaleleri ise daha duyurulmadı bile. Tabi ya ne gerek var. Türkiye halklarının zaten uğraşacakları daha önemli mevzuları yani Kürt sorunu ve doğuda yaşanan saldırılar var. Cepheleşmiş halkları bir birlerine düşürerek bir çok anayasal değişim gerçekleştirilebilir...

Tüm bunların yanı sıra hala ciddiyetsiz bir tavırlar büyük ağabeyin emri bekleniyor tam bağımsız ! ülkemizde. Bu kadar olur...

Uyanma zamanı gelmedi mi sizce yüce Türkiye halkı...

Bırakın kavgayı da bir bakın seçtiğiniz yönetim ne gibi işler ile meşgul...

zülküf
24.10.2007, 10:38
bursa da şaypa alışveriş merkezi sahibi kürt diye ülkücüler tarafın da saldırıya uğradı camları kırıldı kullanmaz hale geldi bunu da yapan köpekler ama biz bu oyunlar gelmiyeceğiz ülkücülerin şehitlere sahib çıktığı yok onların amacı belli parti zaferi yapmak toplumu birbirine düşürmektır

bir anlasam...
24.10.2007, 11:55
Sevgili Arkadaşlar,

yapılan provakasyonlar, çıkartılan olaylar hep kaleyi içten çökeltme politikasının ürünü. Biliyorlar ki dışarıdan ve yekten bir saldırıda tek yürek, tek bilek olacağız; o yüzden etnik köken ve benzeri ayrımları kullanarak halkın birlik beraberliğini bozmaya çalışıyorlar. Uyanık olmalıyız! Bugüne dek bu topraklar üzerinde beraber yaşadık, şimdiden sonra neden yaşamayalım? Bazı arkadaşlarım olayların ortasından yazmışlar, Kürt kökenli vatandaşlara saldırıda bulunuluyor diye, gerçekten çok ama çok üzücü bir durum bu...

Geçen de biz birileriyle tartıştık burada, halamın alışveriş ettiği bir manav var, ailecek çalışıyorlar ve Kürt kökenliler. Tanıdıklardan biri oradan alışveriş ettiğimizi öğrenince "ne demeye elin Kürdünden alıyorsunuz, hepsi terörist bunların, kimse alışveriş yapmasın, aç kalınca çekip gidecekler nasıl olsa." dedi ve dediğine diyeceğine pişman oldu. Öyle bir üzerine gittik ki kadının, susmak zorunda kaldı. Sonra da bir daha ağzını açmadı bu konuda...

Yaşanan bir olumsuzluğu birilerinin üzerine yapıştırmak çok kolay ama özellikle de şu dönemde sağduyulu ve objektif olmamız gerekiyor. Akıllıca davranmamız gerekiyor... Şehitlerimiz arasında Kürt kökenli kardeşlerimiz de var ve onlar da bu vatan için can verdiler... Bunların farkında olmamız gerek. Lütfen oyuna gelmeyelim, birlik beraberliğimizi koruyalım...

Saygılarımla...

tykhe
24.10.2007, 13:05
Taşlar yerine oturuyor gibi...

Bir zamanlar ''olağan üstü hal'' ilanı ile bölgede her türlü rant çeşitlemesini genişleten güzide ülkemiz, büyük ağabeyler Amerika ve İsrail'in asker rehin verme taktiğini kullanarak, uluslar arası platformda yeni bir iç savaşı önleme planları yapıyor. Bu iradeyle birlikte oluşturulan sunni Kürt sorununu bitirmeyi ve yeni askeri düzenini denetlemek amacı gütmesini de olağan bir durum olarak görüyor. Buraya kadar hepimiz olası bir kontgerilla savaşı beklerken asıl bomba unuttuğumuz bir noktada patlıyor...

Kimse haftasonu yapılan referandum konuları ve sonuçları hakkında yorum yapmıyor. Yazılı ve görsel basında yer bulamayan bu önemli değişim süreci, yaratılan acı sunni gündem ile tamamen hasır altı edilmiş durumda.

Yapılan büyük ticaret anlaşmaları, yeni askeri techizat ihaleleri ise daha duyurulmadı bile. Tabi ya ne gerek var. Türkiye halklarının zaten uğraşacakları daha önemli mevzuları yani Kürt sorunu ve doğuda yaşanan saldırılar var. Cepheleşmiş halkları bir birlerine düşürerek bir çok anayasal değişim gerçekleştirilebilir...

Tüm bunların yanı sıra hala ciddiyetsiz bir tavırlar büyük ağabeyin emri bekleniyor tam bağımsız ! ülkemizde. Bu kadar olur...

Uyanma zamanı gelmedi mi sizce yüce Türkiye halkı...

Bırakın kavgayı da bir bakın seçtiğiniz yönetim ne gibi işler ile meşgul...

Arkadaşım, sana tamamen katılıyorum. Benimde günlerdir hep vurgulamaya çalıştığım "OYUN" kelimesinin altında yatan en büyük gerçeklerden biride budur. Kimse dikkat etmiyormu ne zaman tezkere ne zaman AKP çıkarlarına gelecek birşey oldumu hemen bir kaç çatışma ve şehit haberi alıyoruz ve bütün ülke o noktaya odaklanıyoruz. Referandum yapılırken o günün sabahında gelen şehit haberleri sizin kafanızı hiç karıştırmadımı? Beni en çok endişelendiren şeylerden biride şudur. Acaba AKP ve onun işbirlikçi çevresi kendi çıkarlarını ön plana çıkarmaya çalışırken daha ne olaylara gebe bu gelecek günler??

Zemheri*
27.10.2007, 18:27
hem pkk'lılar hemde erler için üzülenleri anlamıyorum nesine üzülüyorsunuz bölücü PKK'lıların böyle deyince içinizi kin bürümüş barış istemiyorsunuz derler nasıl barış isteyeceksin vadide pusu kuran yollara mayın döşeyen adama gelin barışalımmı diyecek bu millet.hemde bu adamlar gerilla felan değil hepsi üçkağıtçı,bölücü öğretmen öldüren köy basan adamdan gerilla olmaz olsa A.B.D askerleri dünyanın en büyük gerillaları ilan ediliri.

D-e-v-r-i-m-c-i
27.10.2007, 18:30
hem pkk'lılar hemde erler için üzülenleri anlamıyorum nesine üzülüyorsunuz bölücü PKK'lıların böyle deyince içinizi kin bürümüş barış istemiyorsunuz derler nasıl barış isteyeceksin vadide pusu kuran yollara mayın döşeyen adama gelin barışalımmı diyecek bu millet.hemde bu adamlar gerilla felan değil hepsi üçkağıtçı,bölücü öğretmen öldüren köy basan adamdan gerilla olmaz olsa A.B.D askerleri dünyanın en büyük gerillaları ilan ediliri.

bu adamlar deli mi peki ?.neden mayın döşüyor,pusu kuruyorlar...?..zevk olsun diye adam mı öldürüyorlar.?.sağa sola beddua okuyacağına omuzlarının üzerinde taşıdığın şeyin hakkını ver ve barış diye haykır.belki o zaman klavye delikanlılığı yapmayı bırakırsın.

Zemheri*
27.10.2007, 18:34
niye böyle bir heyecan bir gerilim yaptın ki şimdi bu kadar bir geçmişinmi var bu adamlarla hem sen ne kaba argo bir insansın ya öyle klavye delikanlılığı felan madem zevk olsun diye döşemiyorlar mayını zevk olsun diye köy basıp öğretmen mühendis öldürmüyorlar anlat dinleyelim neden öldürdüklerini.

serçeşme
05.11.2007, 15:25
Bu konuyla ilgili yorum yazmıştım .Ülkücü Terör başlıklı konuda.Yineliyorum;bu tür taşkınlıklar vatanını seven insanların yapacağı davranışlar değildir.Bu hareketleri;bastırılmış duygularını açığa çıkarıp insanların en haassas duygularına kullanarak insanlığı unutmuş kişiler yapar.Bizlerde Vatani görevini yapan gençlerimize zarar gelmesini asla istemeyiz.Ama unutulmaması gereken bir şey var;o görevi yapan sadece Türk gençleri değil,canını yitiren,analarının yüreği yanan sadece Türkler değil.....Lütfen kendimize gelelim.Ülkücülerin bu tür,kürt mahallerini basmaları,kürt partilerine saldırmaları sadece yıllardır yapmak hareketleri yinelemelerine sebep oldu.Bir örnek de Mersin'den vereyim.Mersin'de seyyar satıcı bir gence saldırmışlar.Genç soruyormuş:Ben Ne yaptımmmmm?????????diye.POlis ve ülkücü grup hala dövmeye devam etmişler sırf Diyarbakırlı olduğu için..Bunun hesabını kim verecek?onun da bir anası olduğunu kim hatırlayacak acaba????????Üzerimizden pirim yapmak isteyenlere o imkanı vermeyelimmm..